HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 stu 2024, 16:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 35651 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 03 svi 2023, 14:52 

DzonBG je napisao/la:
joe enter je napisao/la:
Zanimljivo je to da klinci školski pucači nikad nisu tučeni od strane roditelja.

Decu treba tući.

Da me cale tuce puta nije dobro istukao, ko zna sta bi radio sve...

U mnogo situacija to je najbolji lek, ali ovaj malac je bio mnogo ostecen, tesko da bi tu i buzdovan ispravio stvar.

Da je taj oštećeni klinjo dobijao dobre batine od roditelja i imao straha od njih ne bi se sigurno ovako "svetio celom svetu" već bi udario negde mnogo manje štetno.
Deca moraju imati bar neki vid strahopoštovanja.

Slažem se , i meni da ćale nije zalepio dobru roditeljsku par puta i nije zagrmeo: "Ti malo *** se našlo da maltretiraš" verovatno bi neko opasno sranje napravio i postao ko zna šta.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 14:53 

Jednom prilikom smo komentirali jedan slučaj samoubojstva. Lik kod kojeg prepoznajem sve školski opisane karakteristike psihopata, sociopata govori kako su mu takvi potezi samoubojica neshvatljivi i nepojmljivi. Dalje navodi kada bih u hipotetskoj situaciji bio prinuđen na to , napravio bih crnu listu koje bih poveo sa sobom.

Teorija nekih psihologa i sociologa je da je samoubojstvo zapravo uvijek ubojstvo od strane okoline, drušva. Nema sumje da u ovome nije samo taj dječak ubica.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 14:57 

joe enter je napisao/la:

Da je taj oštećeni klinjo dobijao dobre batine od roditelja i imao straha od njih ne bi se sigurno ovako "svetio celom svetu" već bi udario negde mnogo manje štetno.

Slažem se , i meni da ćale nije zalepio dobru roditeljsku par puta i nije zagrmeo: "Ti malo *** se našlo da maltretiraš" verovatno bi neko opasno sranje napravio i postao ko zna šta.

To vazi kod normalnih ljudi, ali kod onih koji su rodjeni defektni, to je uglavnom kontraefekat...

Biografije najpoznatijih serijskih ubica, skoro svi su trpeli zlostavljanje roditelja i okruzenja od malena... to je cesto i prelomna tacka gde oni koji imaju te sklonosti prelaze crtu, i pocinju da ostvaruju svoje bolesne fantazije.

U ovom slucaju je trpeo zlostavljanje vrsnjaka, a otac idiot ga ucio da puca... perfect storm.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:09 

Primarijus je napisao/la:
DzonBG je napisao/la:

Takvi su najcesce serijske ubice... bas takav profil.

Miran i povucen...a u glavi mnogo crnih saptaca.

Čim netko ima problema sa socijalizacijom, odnosno druženjem sa vršnjacima odmah se treba paliti lampica jer je to nenormalno. Može se raditi o psihopatiji, sociopatiji ili teškim emocionalnim traumama i kompleksima. Problem je što takvu djecu vršnjaci onda označe kao frikove i vanzemaljce i pronađu sebi idealnu metu za iživljavanje i maltretiranje, a to je kad takva djeca imaju pristup oružju igranje sa vatrom. Glavni problem je u školstvu i pedagodiji koji takve slučajeve ne znaju prepoznati na vrijeme i adekvatno raditi na njima. Rješenje nije bilo da se taj dečko premjesti u drugi razred nego da se stručne službe bave i s njim i sa djecom koja ga maltretiraju. Premještanje je podmetanje problema pod tepih koje se vratilo na najgori način.

Premještanje je najgora stvar, znam koliko smo mi bili agresivni prema tim koje se premještalo po bilo kojoj osnovi, da je najlik po svemu treba mu pola godine da ga se prigrli, a di je to od danas.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:10 

DzonBG je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

To vazi kod normalnih ljudi, ali kod onih koji su rodjeni defektni, to je uglavnom kontraefekat...

Biografije najpoznatijih serijskih ubica, skoro svi su trpeli zlostavljanje roditelja i okruzenja od malena... to je cesto i prelomna tacka gde oni koji imaju te sklonosti prelaze crtu, i pocinju da ostvaruju svoje bolesne fantazije.

U ovom slucaju je trpeo zlostavljanje vrsnjaka, a otac idiot ga ucio da puca... perfect storm.

Serijske ubice i ubice obog tipa se razlikuju fundamentalno , i ovde su zasigurno otac i majka krivi jer su svojim verovatno ignorisanjem narcisoidbog besa kod sina napravili ubicu.
Dakle ćale mu je na vreme šamarima trebao izbiti iz glave narcisoidnost , međutim verovatno ga je ohrabrio u mržnji.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:11 

DzonBG je napisao/la:
Primarijus je napisao/la:

Čim netko ima problema sa socijalizacijom, odnosno druženjem sa vršnjacima odmah se treba paliti lampica jer je to nenormalno. Može se raditi o psihopatiji, sociopatiji ili teškim emocionalnim traumama i kompleksima. Problem je što takvu djecu vršnjaci onda označe kao frikove i vanzemaljce i pronađu sebi idealnu metu za iživljavanje i maltretiranje, a to je kad takva djeca imaju pristup oružju igranje sa vatrom. Glavni problem je u školstvu i pedagodiji koji takve slučajeve ne znaju prepoznati na vrijeme i adekvatno raditi na njima. Rješenje nije bilo da se taj dečko premjesti u drugi razred nego da se stručne službe bave i s njim i sa djecom koja ga maltretiraju. Premještanje je podmetanje problema pod tepih koje se vratilo na najgori način.

Slazem se... u teoriji bi to trebalo biti tako, u praksi... tesko...

Skola ima mozda par psihologa, nemaju oni sanse da takve stvari rese. Mnogo ima potencijalnih ludaka, ali retko kad ovako eskalira.

Problem je sto je to univerzalna stvar, klinci danas zive izmedju realnosti i virtualnog sveta, gde su granice sve manje. Uzasno je tesko njima da odrastaju, ako nisi deo gomile koja se socijalizuje na drustvenim mrezama, ti si iskljucen iz svega. Doziveti to u tom dobu, veliki su oziljci.

Mi smo odrasli na ulici, igrali smo fudbal i basket, druzili se... nema telefona, nema interneta. Nije bilo sjajno, bilo je ustvari zajebano, sirotinja i rat, ali smo se nekako drzali zajedno...

Ovo sada...masa klinaca koji zive u sobi, uz comp... igrice, instagram... neprirodno je, invalidi su od malih nogu.

I tad je bilo svega, pogotovo vršnjačkog nasilja, mlatilo se te neke frikove, a da ti budem iskren malo tko je od njih izrastao u normalnog čovjeka.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:15 

...srbija ima najviše oružja po stanovniku na svitu mislim čak da je isprid amerike...rezultat vidimo... :kava

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:19 

Upozorenja: 1
Tek sada sam pročitala ovu vijest. Užas. Ko je dječak i zašto je počinio ovaj masakr? Ukratko.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:22 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Tek sada sam pročitala ovu vijest. Užas. Ko je dječak i zašto je počinio ovaj masakr? Ukratko.

Ukratko:

Dečko izdoktriniran legendarnim hitom "Saletova osveta" od Ede Maajke iz 2001. godine. :2guns

Prije: Muslimani su hrvatsko cvijeće.
Danas: Muslimani su evropsko cvijeće.
EU = NDH

Vrh

14 godina, išao u 8. razred, sa Vračara (centar BG), iz imućne porodice

jedan od najboljih đaka škole "Vladislav Ribnikar", takmičio se na takmičenjima iz matematike, biologije

išao je sa ocem u streljane, a pištolj kojim je pucao ukrao je (verovatno) iz očevog sefa u kojem ga je držao. Očigledno je znao šifru. Imao je i molotovljeve koktele.

Pre svog čina, napravio je listu za odstrel đaka i profesora.

Vrh

Ko je dječak i zašto je počinio ovaj masakr? Ukratko.

Baš ono o čemu sam govorio na prošloj stranici. :zubati

Ljudi su gladni tih informacija, a potencijalne ubojice ovog tipa gladne pozornosti. I to onda generira nove slučajeve.

Ona starorimska "damnatio memoriae" bi bila jako prikladna za ovakve slučajeve.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:24 

dunno je napisao/la:

Ljudi su gladni tih informacija, a potencijalne ubojice ovog tipa gladne pozornosti. I to onda generira nove slučajeve.

ja mislim da bi informacije bile dobre da se ime ubice nije obelodanilo.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:26 

dunno je napisao/la:

Malo si fulio u dijagnosticiranju. Ne misliš li? Koliko sam shvatila radi se o osnovnoj školi i četrnestogodišnjem dječaku? Ne o nekom problematičnom liku, predhodno osudjivanom za kriminalna djela i nasilje. Po čemu si zaključio da je malac potencijalni ubojica bio prije ovog nemilog dogadjanja?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:26 

DzonBG je napisao/la:
joe enter je napisao/la:
Zanimljivo je to da klinci školski pucači nikad nisu tučeni od strane roditelja.

Decu treba tući.

Da me cale tuce puta nije dobro istukao, ko zna sta bi radio sve...

U mnogo situacija to je najbolji lek, ali ovaj malac je bio mnogo ostecen, tesko da bi tu i buzdovan ispravio stvar.

A ko je zapravo kriv što je mnogo oštećen znao rukovati pištoljem?
Svom ocu je očito bio normalan, pa ga je vodao po streljanama.
Ovo sad svakako nema ispravljanja.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:31 

..samo debil dite vodi na streljanu..po meni naravno... :neznam

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:40 

Bosonosorg je napisao/la:

14 godina, išao u 8. razred, sa Vračara (centar BG), iz imućne porodice

Zar nije sedmi?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:42 

Tragedija teška.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:47 

dunno je napisao/la:

Malo si fulio u dijagnosticiranju. Ne misliš li? Koliko sam shvatila radi se o osnovnoj školi i četrnestogodišnjem dječaku? Ne o nekom problematičnom liku, predhodno osudjivanom za kriminalna djela i nasilje. Po čemu si zaključio da je malac potencijalni ubojica bio prije ovog nemilog dogadjanja?

Takvih potencijalnih sigurno ima priličan broj.

Senzacionalističko izvještavanje o ubojici, njegovim motivima, objavljivanje njegovih slika i javno razlaganje detalja iz života može biti okidač nekome od tih potencijalnih da i on napravi nešto slično. U SAD-u se odavno upozorava na taj problem, a kod nas očito nitko ne vodi računa.

O tome govorim.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:48 

Najgore je to što će malo đubre biti slobodno kad napuni 18 , dakle pojeo vuk magarca, iliti u prevodu da naše sudstvo a i društvo uopšte ima neizreciv bol u polnom udu za žrtve zločina.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:49 

dunno je napisao/la:

Senzacionalističko izvještavanje o ubojici, njegovim motivima, objavljivanje njegovih slika i javno razlaganje detalja iz života može biti okidač nekome od tih potencijalnih da i on napravi nešto slično. U SAD-u se odavno upozorava na taj problem, a kod nas očito nitko ne vodi računa. Takodjer iz dobrostojeće porodice.

O tome govorim.

Čovječe, šta je za tebe potencijalni ubojica? Šta je u slucaju ovog djeteta išlo u prilog toj karakterizaciji potencijalni ubojica? Zar malac nije bio odličan i nagrađivan učenik u školi?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:56 

dunno je napisao/la:

Senzacionalističko izvještavanje o ubojici, njegovim motivima, objavljivanje njegovih slika i javno razlaganje detalja iz života može biti okidač nekome od tih potencijalnih da i on napravi nešto slično. U SAD-u se odavno upozorava na taj problem, a kod nas očito nitko ne vodi računa.

O tome govorim.

Problem u SAD je što pucače nazivaju žrtvama okoline ili pak da su zli iz raznih ideoloških razloga tipa rasizam,ženomrstvo,... , međutim niko neće da ih okvalifikuje kao narcisoidne kukavice , a upravo jedino takav narativ o njima može sprečiti da ostali klinci kopiraju pucače u buduće.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 15:58 

laganini je napisao/la:
...srbija ima najviše oružja po stanovniku na svitu mislim čak da je isprid amerike...rezultat vidimo... :kava

Treća, nakon Amerike i Jemena.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 16:01 

Čovječe, šta je za tebe potencijalni ubojica? Šta je u slucaju ovog djeteta išlo u prilog toj karakterizaciji potencijalni ubojica? Zar malac nije bio odličan i nagrađivan učenik u školi?

Podsjećaš me na jednu drugu forumašicu koja isto tako kronično ne kopča pročitano.

joe enter je napisao/la:

Problem u SAD je što pucače nazivaju žrtvama okoline ili pak da su zli iz raznih ideoloških razloga tipa rasizam,ženomrstvo,... , međutim niko neće da ih okvalifikuje kao narcisoidne kukavice , a upravo jedino takav narativ o njima može sprečiti da ostali klinci kopiraju pucače u buduće.

Ne traže oni nužno da ih smatraju žrtvama okoline, dovoljna im je samo pozornost.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 16:07 

Koliko su ovi nazovi novinari bijednici, dodje mi da podržim Zakon o kleveti. Uopste ne razmišljaju da li svojim ,,senzacionalistickim,, tekstovima duboko ponižavaju, vrijeđaju porodice da li žrtve ili ubojice, jer mi je glupo osuđivati roditelje bez cinjenica, već samo na osnovu tarabskih traceva.
I ovaj gore što osuđuje oca koji vodi sina u streljane. Streljaštvo je sport, a i u školama se nekada učilo gadjanje iz puške m24, pa nismo poslije nastavili pucati.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 16:07 

Koliko su ovi nazovi novinari bijednici, dodje mi da podržim Zakon o kleveti. Uopste ne razmišljaju da li svojim ,,senzacionalistickim,, tekstovima duboko ponižavaju, vrijeđaju porodice da li žrtve ili ubojice, jer mi je glupo osuđivati roditelje bez cinjenica, već samo na osnovu tarabskih traceva.
I ovaj gore što osuđuje oca koji vodi sina u streljane. Streljaštvo je sport, a i u školama se nekada učilo gadjanje iz puške m24, pa nismo poslije nastavili pucati.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 35651 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1349, 1350, 1351, 1352, 1353, 1354, 1355 ... 1427  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: