HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 sij 2025, 12:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 02 svi 2023, 23:06 

Jedna od najvećih eksplozija od početka rata

Vrh

PostPostano: 02 svi 2023, 23:41 

Zar momak od 28 godina izgledao kao neko od 40+ ?

Vrh

PostPostano: 02 svi 2023, 23:45 

DrMag je napisao/la:

Vojnici često izgledaju starije nego što jesu. Ipak njihov životni stil i način života je drugačiji i teži od influencera, glumaca, pjevača, razno raznih zvijezda.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2023, 23:47 

U ovom ratu najvise najebase oni rodjeni 90-ih...

Vrh

PostPostano: 02 svi 2023, 23:50 

DrMag je napisao/la:

Kolega laganini ushićen "poštenjem" kanadskog vojnika kao takvog. Baš su na Hrvatima demonstrirali i dokazali svoje "poštenje". Naravno lik je bio premlad da se dokaže u "Medku" ili "posvjedoči" u Hagu, no kao kanadski vojnik ne sumnjam kako bi i u DR dao sve od sebe, poput ostalih svojih sunarodnjaka.
Ili Danaca u Dvoru na Uni, Francuza u Maslenici, Engleza u Srednjoj Bosni i na Dinari, Amerikanaca kod Banja Luke, Nizozemaca, Poljaka, Slovaka i ostale družine koju danas zovemo svojim NATO "prijateljima" ("partnerima", "saveznicima", "strateškim saveznicima").

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 00:04 

goran2hr je napisao/la:
DrMag je napisao/la:

Kolega laganini ushićen "poštenjem" kanadskog vojnika kao takvog. Baš su na Hrvatima demonstrirali i dokazali svoje "poštenje". Naravno lik je bio premlad da se dokaže u "Medku" ili "posvjedoči" u Hagu, no kao kanadski vojnik ne sumnjam kako bi i u DR dao sve od sebe, poput ostalih svojih sunarodnjaka.
Ili Danaca u Dvoru na Uni, Francuza u Maslenici, Engleza u Srednjoj Bosni i na Dinari, Amerikanaca kod Banja Luke, Nizozemaca, Poljaka, Slovaka i ostale družine koju danas zovemo svojim NATO "prijateljima" ("partnerima", "saveznicima", "strateškim saveznicima").

Jbm vas lude, kako mozete tako podvrgavati pojedinacno opcenitom? Niko vam ne valja, samo ste vi cvjecke (koje izbjegavaju insekti).

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 01:16 

goran2hr je napisao/la:
DrMag je napisao/la:

Ti znaš... :kava
hvo-udvdr-hvidra/strani-dragovoljci-u-hvo-u-t232.html
Citat:
Police of the central Bosnian town of Vitez arrested a British citizen who was walking through the town armed with an automatic weapon and threatening to open fire on anybody who tried to approach him, media reported Saturday.

Head of the Vitez police Ivo Pocrnja confirmed that the British citizen identified himself as Chris Wilson from London, but without any identification document that would prove his identity.

Following the arrest some eight days ago, police raided on Friday Wilson's house in Vitez and discovered guns, ammunition, TNT explosives and several hand-grenades.

The local court in Vitez decided to keep Wilson in jail while investigation continues.

The British Embassy in Sarajevo, as well as Interpol, according to Pocrnja, was immediately informed about the case.

Pocrnja also confirmed that Wilson has been living in Bosnia since 1992, when he allegedly joined some of the local troops soon after the 1992-1995 war started in Bosnia-Herzegovina
.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 01:30 

Mar-kan je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Ti znaš... :kava
hvo-udvdr-hvidra/strani-dragovoljci-u-hvo-u-t232.html
Citat:
Police of the central Bosnian town of Vitez arrested a British citizen who was walking through the town armed with an automatic weapon and threatening to open fire on anybody who tried to approach him, media reported Saturday.

Head of the Vitez police Ivo Pocrnja confirmed that the British citizen identified himself as Chris Wilson from London, but without any identification document that would prove his identity.

Following the arrest some eight days ago, police raided on Friday Wilson's house in Vitez and discovered guns, ammunition, TNT explosives and several hand-grenades.

The local court in Vitez decided to keep Wilson in jail while investigation continues.

The British Embassy in Sarajevo, as well as Interpol, according to Pocrnja, was immediately informed about the case.

Pocrnja also confirmed that Wilson has been living in Bosnia since 1992, when he allegedly joined some of the local troops soon after the 1992-1995 war started in Bosnia-Herzegovina
.

I što sad? Da, bilo je stranaca u HV-u, HVO-u, kao što je na strani Srba bilo i Talijana, Slovenaca, za ABiH ratovao je Amerikanac i Englez (sukobi sa HVO u Mostaru)... Neki Ukrajinci poginuli su kao ABiH piloti. Generalno njihove države bile su protiv nas i napravile nam više štete, nego ovi pojedinci koristi. A zbog tih država bi mi kao trebali upetljavati se u tuđi rat?
Nismo dužni nikome ništa, a osobito se žrtvovati za njihove (zapadnjaci) interese u Ukrajini. Poginulog Kanađanina možemo žaliti kao osobu, ali ne slaviti kao nekoga tko je "zginul pošteno". Nije on branio ni Siget, ni Vukovar, ni Dubrovnik, ni Mostar...

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 04:01 

Mar-kan je napisao/la:
Svarog je napisao/la:
Niko od civila nije povrjeđen , čujemo ih kako viču ''jebać '' iako je ovaj klip tako smontiran da se stiče utisak da je raketa pala direktno u dječiji krevetac .
Ruska vojska se maksimalno trudi , i to je svakom iole objektivnom vidljivo , da izbjegne civilne žrtve .

Ako slučajno i pogode krevetac, kažu ukre sami sebi oborili s300...
https://twitter.com/GlasnostGone/status ... 3421127680
https://twitter.com/eli17187/status/1652711588426555392

Ne znam odakle je došla raketa, ali ne znam da li si pisao o alejo stradale djece u Donjecku, pričamo samo o djeci.
Neselektivnog djelovanja je mnogo više od 2014. godine na ukro strane.

Citat:
Ruska vojska se ne trudi da izbjegava civilne žrtve, ali naprimjer NATO se trudio. Više civila je poginulo u prometnim nesrećama nego za 3 mjeseca bombardiranja srbije. Ako je vama najmanje 30 tisuća mrtvih civila dobar rezultat i dokaz da se rusija trudi ok.

o čemu pričaš?
Strogo 18+
https://www.docdroid.net/3JmxQkl/cela-i ... nbasu-docx (ako ne znaš ćirilicu, znaš slike pratiti)
vrijedilo je , je li tako ?
https://www.youtube.com/watch?v=K8YQ8gKIV8U
Demokrate posebno paze još od davnina
https://www.youtube.com/watch?v=nye1akYYR2k

kakve gluposti pišeš ...

mrski Diktator vs demokrata
https://twitter.com/i/status/1653427459436470273

fini ljudi
https://twitter.com/i/status/1652744109948542977

mrski diktator vs demokrata
https://pbs.twimg.com/media/FvH2IJvXoAA ... ame=medium

demokratija uber alles
https://twitter.com/ricwe123/status/1653453015578181643

demokrate samo zapad EU
https://twitter.com/i/status/1652744109948542977

Odesa, da podsjetimo prije nego što je Rus zagazio u Ukrajinu, jer svve su to demokrate za EU
https://twitter.com/i/status/1653379163447762948

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 08:46 

kontrasvijeta je napisao/la:
Odesa, da podsjetimo prije nego što je Rus zagazio u Ukrajinu, jer svve su to demokrate za EU

odessa 2.svibanj 2014:
ruski fašisti se zabarikadirali u domu sindikata i bacali molotow-cocktaile na policiju, na kraju su sami zapalili zgradu i u njoj izgorjeli.
ruski puč propao, slava ukrajini :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 09:14 

Veliki požar kod Krima. Gori skladište
MasAllah

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 09:33 

Sta bi drugo vehabija nego da se odusevljava pozarima...

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 09:49 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
neman je napisao/la:
kontrasvijeta je napisao/la:

odessa 2.svibanj 2014:
ruski fašisti se zabarikadirali u domu sindikata i bacali molotow-cocktaile na policiju, na kraju su sami zapalili zgradu i u njoj izgorjeli.
ruski puč propao, slava ukrajini :biceovodobro

Ti ces ohladiti od foruma. Razmisljam i o trajnom.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 10:31 

Citat:
Ako su Rusi = "Srbi"

Okretanje pile napako. Ispravno je napisati "Velikoruska politika == velikosrpska", sustinske razlike nema, zasnovana je na krvi i tlu, genocidu, spaljenoj zemlji. Vi gospodo imate elementarni problem detektirati zlo koje se klati nad europom, ukljucujuci i nad vama. Vasa podrska velikoruskom imerijalizmu, podsjeca na podrsku nasih zemljaka njemackim imperijalistima prije 80 godina.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 10:47 

goran2hr je napisao/la:
DrMag je napisao/la:

Koliko znam Hrvati su masovno bjezali i dalje bjeze u mrsku Kanadu, zajedno sa Rusima.

Pokušavate li Vi to reći kako smo mi nešto dužni Kanadi (općenito zapadnjacima), jer su "jučer" kod sebe primali našu "Minhen bojnu", a danas pečalbare?
Niti su mi zbog "Minhen bojne" zapadnjaci stvorili osjećaj duga, niti me danas briga za ekipu koja ne izlazi na izbore ili glasa za HDZ i SDP, a onda kuka, pa mora bježati od Irske do Kanade. To se tiče te zemlje koje ih prima i njih osobno, a ne nas koji nismo iselili. Što se mene tiče - neka ih Kanada primi (skupa sa Rusima) ili potjera nazad - baš me briga.
Kanada ničim dobrim nije zadužila Hrvatsku, a ako se osvrnemo na DR - bili su nam neka vrsta neprijatelja.
Ako se Kanađanima ratuje po Ukrajini - veselo im bilo. Nas neka se klone. Ništa im nismo dužni.

Kakva su ti vrsta neprijatelja bili? Je li kanadska drzava mozda zabranila prikupljanje novca za obranu Hrvata? Je li mozda zabranila svojim drzavljanima hrvatskog porijekla da idu ratovati u domovinu, je li predsjednik Tuđman možda imao loše odnose sa Kanađanima,.. ?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 10:54 

DrMag je napisao/la:
Citat:
Ako su Rusi = "Srbi"

Okretanje pile napako. Ispravno je napisati "Velikoruska politika == velikosrpska", sustinske razlike nema, zasnovana je na krvi i tlu, genocidu, spaljenoj zemlji. Vi gospodo imate elementarni problem detektirati zlo koje se klati nad europom, ukljucujuci i nad vama. Vasa podrska velikoruskom imerijalizmu, podsjeca na podrsku nasih zemljaka njemackim imperijalistima prije 80 godina.

Opet zamagljujete. Kako bi se Hrvate nahuškalo i senzibiliziralo za tuđi rat, podvaljuju nam patetiku i besmislice (Rusi=Srbi, Vukovar=Mariupolj, a "DR tako podsjeća na rat u Ukrajini").
Trenutno nam u Hrvatskoj Srbi vedre i oblače. Stanimirović je dobio mirovinu od 2000,00 €, kao i Savo Štrbac (https://www.youtube.com/watch?v=F6WBkiCp3Kw), "Novosti" 600000,00 € godišnje, a nakon pušione sa Tesla bankom, sada će im RH platiti i osnivanje TV kanala..... i tome nema kraja. To je sve baš "super", ali oni "Srbi" u Donbasu, e s njima se to mi moramo obračunati.

Ne podržavam potporu njemačkim imperijalistima prije 80 godina, makar Hrvati i nisu imali drugog izbora. Možda otići u Srb, tamo klati Hrvate, a sa Talijanima potpisati sporazum?! Uostalom i ove ludorije koje izvodi "naša" vlada sa Ukrajinom, također je potpora imperijalistima. Po četvrti put (Napoleon, Franc Jozef, Hitler...).

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 10:59 

DrMag je napisao/la:
zasnovana je na krvi i tlu,

a na čemu je hrvatski nacionalizam zasnovan?

ako ti smeta ideologija krvi i tla, zašto mašeš hrvatskom zastavom? shvaš li ti uopće išta o hrvatskom nacionalizmu i njegovim postavkama?

i jedino zlo koje se nadvilo nad Europom je ono koje šalje oružje Ukrajincima u svrhu obrane boljševičkih tekovina. Zbilja je neshvatljivo da su neki Hrvati od toga napravili fetiš, poput tebe..

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:00 

U tom tudjem ratu i ti si zauzeo stranu, uopce ne mogu vidjeti neutralnost i razboritost.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:00 

goran2hr je napisao/la:
DrMag je napisao/la:

Opet zamagljujete. Kako bi se Hrvate nahuškalo i senzibiliziralo za tuđi rat, podvaljuju nam patetiku i besmislice (Rusi=Srbi, Vukovar=Mariupolj, a "DR tako podsjeća na rat u Ukrajini").
Trenutno nam u Hrvatskoj Srbi vedre i oblače. Stanimirović je dobio mirovinu od 2000,00 €, kao i Savo Štrbac (https://www.youtube.com/watch?v=F6WBkiCp3Kw), "Novosti" 600000,00 € godišnje, a nakon pušione sa Tesla bankom, sada će im RH platiti i osnivanje TV kanala..... i tome nema kraja. To je sve baš "super", ali oni "Srbi" u Donbasu, e s njima se to mi moramo obračunati.

Ne podržavam potporu njemačkim imperijalistima prije 80 godina, makar Hrvati i nisu imali drugog izbora. Možda otići u Srb, tamo klati Hrvate, a sa Talijanima potpisati sporazum?! Uostalom i ove ludorije koje izvodi "naša" vlada sa Ukrajinom, također je potpora imperijalistima. Po četvrti put (Napoleon, Franc Jozef, Hitler...).

Prvenstveno je to podrška Ukrajini koja prolazi kroz isto ono što smo mi prošli 1991-1995. obzirom da mi za razliku od Zapada imamo relativno svježe ratno iskustvo.
Tako su i Srbi govorili 1991.-1995. da se u Hrvatskoj bore protiv njemačkog i vatikanskog imperijalizma.
Kažete da ste bili branitelj, a nasjeli ste na rusku propagandu koja se ne razlikuje od srpske propagande.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:04 

divizija je napisao/la:
DrMag je napisao/la:
zasnovana je na krvi i tlu,

a na čemu je hrvatski nacionalizam zasnovan?

ako ti smeta ideologija krvi i tla, zašto mašeš hrvatskom zastavom? shvaš li ti uopće išta o hrvatskom nacionalizmu i njegovim postavkama?

Moderna Hrvatska politika ne zagovara pravo krvi i tla, ne crta karte "hrvatskog sveta" u kojemu ce biti istrijebljeni "nehrvati".

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:05 

Dutch01 je napisao/la:

Prvenstveno je to podrška Ukrajini koja prolazi kroz isto ono što smo mi prošli 1991-1995. obzirom da mi za razliku od Zapada imamo relativno svježe ratno iskustvo.
Tako su i Srbi govorili 1991.-1995. da se u Hrvatskoj bore protiv njemačkog i vatikanskog imperijalizma.
Kažete da ste bili branitelj, a nasjeli ste na rusku propagandu koja se ne razlikuje od srpske propagande.

razliak između nas i Ukrajine je enormna i povlaćčenje paralela je još jedno ponižavnaje Hrvata, tim gore što u njemu sudjeluju i neki tzv. domoljubi.

Paralela s Ukrajinom je BIH, a ne Hrvatska- Ukrajinci su Bošnjaci, koji su isto umislil ida su imeprijalno-komunističke crtkarije njihova ncionalna država, mimo etničke i povijesne osnove.

Povlačenje paralele Ukrajine, novotvorevine iz 1917., koju su komunsiti raširili na sve strane. s Hrvatskom koja postoji od srednjeg vijeka i koja je komunističkim crtkarijama OKLJAŠTENA je još jedno ponižavnaje Hrvata.

Ukrajinci su copy paste Bošnjaci, jedina je razlika što u BIH postoje tri poal umjesto dva. Hrvati koji su prihvatili paralelu s Ukrajinom su autošovinisti.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:05 

DrMag je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Pokušavate li Vi to reći kako smo mi nešto dužni Kanadi (općenito zapadnjacima), jer su "jučer" kod sebe primali našu "Minhen bojnu", a danas pečalbare?
Niti su mi zbog "Minhen bojne" zapadnjaci stvorili osjećaj duga, niti me danas briga za ekipu koja ne izlazi na izbore ili glasa za HDZ i SDP, a onda kuka, pa mora bježati od Irske do Kanade. To se tiče te zemlje koje ih prima i njih osobno, a ne nas koji nismo iselili. Što se mene tiče - neka ih Kanada primi (skupa sa Rusima) ili potjera nazad - baš me briga.
Kanada ničim dobrim nije zadužila Hrvatsku, a ako se osvrnemo na DR - bili su nam neka vrsta neprijatelja.
Ako se Kanađanima ratuje po Ukrajini - veselo im bilo. Nas neka se klone. Ništa im nismo dužni.

Kakva su ti vrsta neprijatelja bili? Je li kanadska drzava mozda zabranila prikupljanje novca za obranu Hrvata? Je li mozda zabranila svojim drzavljanima hrvatskog porijekla da idu ratovati u domovinu, je li predsjednik Tuđman možda imao loše odnose sa Kanađanima,.. ?

Kada se Kanađani kurče pobjedom nad Hrvatima i likvidacijom 32 hrvatska vojnika (bila to istina ili laž), povodom toga si podijele odličja, napišu knjigu i snime film ili kada Kanađani svjedoče protiv hrvatskih generala u Hagu i tvrde kako smo granatama uništili Knin, to su izrazi velike ljubavi i zalog vječitog prijateljstva?!
Da, sakupljali su pomoć Hrvati, ne kanadska vlada. Kao što su sakupljali i Hrvati u Australiji, pa zadužili Mesića da čekove odnese u domovinu. I tsl.

No opet, ako neki Hrvat osjeća potrebu uplatiti za Zelenskog, ukrcati se u autobus za Donbas, u svom stanu objesiti kanadsku i ukrajinsku zastavu - ja se tome ne protivim. Samo da se ostavi na miru one koji to ne žele.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:10 

DrMag je napisao/la:
Moderna Hrvatska politika ne zagovara pravo krvi i tla, ne crta karte "hrvatskog sveta" u kojemu ce biti istrijebljeni "nehrvati".

moderna hrvatska politikla zagovara politiku zamjene Hrvata strancima, ali nisam te to pitao.

Pitao sam te na čemu se temelji hrvatski nacionalizam?

na kojoj ideologiji i osnovi je vođena borba za ujedinjenje Hrvatskih zemalja, osamsotaljenje Hrvatske, konstitutivnost Hvrata u BIH?

koja je to ideologija???

a ove priče o istrebljenju ovog i onog su tolika glupost da je to ispod razine pseće inteligencije, ako je nešto defincija heterogenosti i očuvanja identiteta drugih naroda to je Rusija. Jedini koji zatiru sve na prostoru za koji su umislili da je njihov su Ukrajinci. Istreijebili su Židove i Poljake, zabranjuju Rusine, potiskuju i Mađare, za Tatare nisu htjeli ćuti dok Rusija nije anektirala Krim, a o odnosu prema Rusima neću ni pričati. Ukrajinstvo je OLIČENJE ideologije krvi i tla i oni to ni najmanje ne skrivaju

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:13 

I zbog toga ukrajince treba unistiti.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:16 

goran2hr je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

I što sad? Da, bilo je stranaca u HV-u, HVO-u, kao što je na strani Srba bilo i Talijana, Slovenaca, za ABiH ratovao je Amerikanac i Englez (sukobi sa HVO u Mostaru)... Neki Ukrajinci poginuli su kao ABiH piloti. Generalno njihove države bile su protiv nas i napravile nam više štete, nego ovi pojedinci koristi. A zbog tih država bi mi kao trebali upetljavati se u tuđi rat?
Nismo dužni nikome ništa, a osobito se žrtvovati za njihove (zapadnjaci) interese u Ukrajini. Poginulog Kanađanina možemo žaliti kao osobu, ali ne slaviti kao nekoga tko je "zginul pošteno". Nije on branio ni Siget, ni Vukovar, ni Dubrovnik, ni Mostar...

Naravno da je bilo. Samo opovrgavam tvoju priču da nije bilo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1387, 1388, 1389, 1390, 1391, 1392, 1393 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: goran2hr, Naša Kvačica, Navodni Poslanik, zrnorazuma i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: