HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 stu 2024, 08:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 35649 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 05 svi 2023, 09:10 

Teranova 2 je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Drugi put u dva dana masovan maskar. To ne može biti slučajno.
Ne znam uopće šta reći osim da Srbija ima ozbiljan problem i tek treba vidjeti o čemu je tu sve riječ. Al sa ovakvom vlašću psihopata, manipulatora, lažova i koljača - teško.

Ti dakle smatraš da je vlast kriva i za psihopatologiju pojedinaca. Sreća pa se nigde drugo ovako nešto ne dešava, mislim svašta....

Kakvu je poruku svakom pojedincu poslala ta vlast, kada npr. ljudi Safeta Pavlovica biju ljude po Zagubici, bez da reaguje na to?
Kakvu poruku posalje kad Milenko Jovanov kaze da je Natasa Jeremic sef narko-kartela pa ga unaprede u sefa poslanickog kluba?
Kakvu poruki salje kada posalje majmune sa motkama na demonstrante u Sapcu?
Kakvu poruku salje kad sin Zeljka Mitrovica prodje nekaznjeno, iako je zgazio neko lice autom?

Poruka je da sve moze, i to stigne do svakog pojedinca.

Da ne govorimo o promociji nasilja po realitijima i drugim vrstama programa Happyja i Pinka.

Drustvo je kolektivno skrenulo u psihopatologiju, a drustvo oblikuje vlast.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:14 

Gaugamela93 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Svi ludjaci sada vide jedan od drugog.

Uvesti karantenu i policijski sat.

U medijima embargo na izvještavanje uopće o ovoj temi.

Ovo je ključ. Općenito u medijima već duže vrijeme dominira crna kronika. Ovoliko crnila nije bilo u medijima tijekom ratova devedesetih. Jedan mali dio redovitih čitatelja crne kronike obično bude potaknut na zločin stalno bombardiran medijskim crnilom. Uz sve to naravno treba regulirati i dostupnost interneta maloljetnicama, kao i različitim igricama baziranim na pucačini.

Imam uvid u statistike na raznim portalima i mrežama. Crna Kronika je uvjerljivo najčitanija i najkomentiranija.

Klasična potvrda teze da ljudi zaglupljuju medije, a ne obratno.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:16 

Društvo ima drugi problem a to su razmažena i raspuštena deca, naraštaj lišen strogosti i discipline.
Tzv ljudska i dečija prava, ne smeš da ga pljusneš jer će to neka NVO baba da proglasi zločinom.
Nepoštovanje prema prosvetnim radnicima, srozavanje ugleda škole, drndanje telefona na časovima, ambiciozni debili od roditelja i hiljadu vanškolskih aktivnosti....

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:18 

PCM je napisao/la:
Ne znam uopće šta reći osim da Srbija ima ozbiljan problem i tek treba vidjeti o čemu je tu sve riječ. Al sa ovakvom vlašću psihopata, manipulatora, lažova i koljača - teško.

Mislim da se sa ovakvim upisima zaziva sudbina u vidu pokolja kod nas.

Mi smo ovakav zadnji seoski obračun imali u Grudama prošle godine.

A ovo što je napravio ovaj mali je čisti copy/paste SAD (praktički sigurno da je bio na 4chan ili nekim sličnim forumima), a koji se može dogoditi bilo gdje.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:20 

Robbie MO je napisao/la:
Svi ludjaci sada vide jedan od drugog.

Uvesti karantenu i policijski sat.

U medijima embargo na izvještavanje uopće o ovoj temi.

Nema potrebe za karantenom i policijskim satom, dovoljno je da mediji prestanu praviti spektakl i de facto glorificirati napadače, davati im važnost. Kao što rekoh, damnatio memoriae je u ovakvim stvarima najbolji lijek, a ne davanje pozornosti poremećenim narcisoidima.

Poznajući srbijanske tabloide, to je nažalost znanstvena fantastika.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:23 

I to oružje po kućama. Sve bi trebalo predati jer ne vidim ni jedan jedini razlog da ga bilo ko ima.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:24 

Robbie MO je napisao/la:
Gledaj face u publici, kako u strahu spuštaju ili okreću pogled, kada novinar pita jedno jedino kritičko pitanje Vučiću. Dok u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, političari su ti koji se brane od novinarskih bjeloglavih supova. Cijelo ponašanje srbijanskog društva u odnosu na Vučića me podsjeća na talačku krizu ili sektu, gdje se protiv lidera sekte ništa ne smije reći.

No Vučić, iako je čak i on manje antipatičan od prethodnika, zanimljiv je itd., očito je psihopat i patološki lažov.

Kako je uspio zamađijati 80% stanovnika Srbije, na toliko dugo vremena?

Srbija je pod njim postala diktatura.

Princip isti kao i u Putinovoj Rusiji. Kad imaš skoro 100% medijskog prostora pod svojim nadzorom, ljudi umjesto realne slike dobijaju ružičastu sliku društva....U takvoj jednoj situaciji mladi jednostavno ne doživljavaju svijet svojim osjećanjima, govori se tuđim riječima. Dobro je tu situaciju opisala majka jedne djevojčice koja je preživjela masakr "U Srbiji je sve bazirano na licemjerju i lažima. Udovicu kriminalca nazivaju ‘srpskom majkom‘, to je generalni sustav vrijednosti ovdje" Dodaš li na sve to potpunu kontrolu svih javnih resursa i javnih poduzeća, ali i privatnog sektora koji radi s državom, onda mi logičnim djeluje strah ovih koji su u publici, jer svako iskakanje iz generalne linije koju je postavio Vučić i partija kažnjava se nemilosrdno. Negdje gubitkom posla, a u ekstremnim slučajevima i nanošenjem tjelesnih ozljeda preko polusvijeta kojeg drže na daljinskom upravljaču. Pitam se samo zašto Amerika i Europa još uvijek žmire na sve ovo.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:25 

Ne može se dogodit gdje mladima nije tako lako dostupno oružje, eventualno uzmu nož ili mačetu pa ubiju jedno-dvoje, a ne pola razreda. I gdje ih roditelji i društvo ne uče da rješavaju probleme oružjem.

Kad se na zapadu neko muško razboli, istetovira se, izbuši pirsinzima (to je obično pokazivanje unutarnjeg stanja), mijenja spol i n eznam ni j ašto, a na istoku masovno ubojstvo.

I u Americi to rijetko liberali čine, uglavnom su to djeca konzervativaca kojima roditelji tutnu u ruke puške da ne bi slučajno se s lutkicama igrali.

I kod nas je onaj dečko što je ubijen ispred Sabora bio isti tip.

Dakle, samo liberalizam, ako vam dijete i nije u redu, bolje da bude "čudan" nego ubojica.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:25 

Nije vise 4chan sto je nekad bio

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:28 

I to oružje po kućama. Sve bi trebalo predati jer ne vidim ni jedan jedini razlog da ga bilo ko ima.

Ja sam se igrao s očevim pištoljem kao maloljetnik. I zato nikad nisam ni razmišljao da to držim u kući.

Nekad imaš jednostavno potrebu. Navodno je SPC otvorila neko savjetovalište za narkiće i sl. na istom katu gdje su Kecmanovići živjeli, svakakvog svijeta je vjerojatno viđao. Najvjerojatnije je zbog toga mali i imao pristup oružju. Djelomično i razumijem, da meni netko to otvori pored mene, ne bih se ugodno osjećao.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:28 

Ministry of Sound je napisao/la:
PCM je napisao/la:

A ovo što je napravio ovaj mali je čisti copy/paste SAD (praktički sigurno da je bio na 4chan ili nekim sličnim forumima), a koji se može dogoditi bilo gdje.

Ne zazivam ja ništa, naravno da nije nemoguće da se i kod nas desi nešto takvo...
U Grudama je bio seoski obračun starog kenjca kojeg su nešto zajebavali u kafani, potpuno druga priča.

Ovdje imaš - pubertetliju od 13 godina koji je likvidirao 9 ljudi, pa onda nožem neka cura u školi dvoje ljudi izbola, sad ovaj 21 godišnjak (isto mulac) pobije 8 ljudi.

Može biti ovaj prvi mali trigger, al baš da je sve slučajnost i "Amerika" - ne bi rekao.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:29 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Ja sam se igrao s očevim pištoljem kao maloljetnik. I zato nikad nisam ni razmišljao da to držim u kući.

Nekad imaš jednostavno potrebu. Navodno je SPC otvorila neko savjetovalište za narkiće i sl. na istom katu gdje su Kecmanovići živjeli, svakakvog svijeta je vjerojatno viđao. Najvjerojatnije je zbog toga mali i imao pristup oružju. Djelomično i razumijem, da meni netko to otvori pored mene, ne bih se ugodno osjećao.

Mali nije smeo imati pristup oružju ni pod kakvim izgovorom. Otac sad sigurno kune dan kada je one pištolje nabavio.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:34 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Mali nije smeo imati pristup oružju ni pod kakvim izgovorom. Otac sad sigurno kune dan kada je one pištolje nabavio.

Navodno je i 4 puške imao tamo.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:36 

PCM je napisao/la:

Ti dakle smatraš da je vlast kriva i za psihopatologiju pojedinaca. Sreća pa se nigde drugo ovako nešto ne dešava, mislim svašta....

Gdje se ovo dešava? Pamtim sve i sva, prvi put čujem za ovakva dva zločina prema djeci i mladima, ovo je presedan da se na teritoriju jednog grada u 2 dana dogode ovakvi zločini. Ovo ne da je za sve alarme nego je vrijeme za siječu knezova.

Mene dodatno brine što ovaj negativan utjecaj kako medija, ali tako i cijele te supkulture mladih ima itekako utjecaja i na naše društvo pa tko zna što će se još izdogađati.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:39 

PCM je napisao/la:

slika

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:40 

PCM je napisao/la:

Ne zazivam ja ništa, naravno da nije nemoguće da se i kod nas desi nešto takvo...
U Grudama je bio seoski obračun starog kenjca kojeg su nešto zajebavali u kafani, potpuno druga priča.

Ovdje imaš - pubertetliju od 13 godina koji je likvidirao 9 ljudi, pa onda nožem neka cura u školi dvoje ljudi izbola, sad ovaj 21 godišnjak (isto mulac) pobije 8 ljudi.

Može biti ovaj prvi mali trigger, al baš da je sve slučajnost i "Amerika" - ne bi rekao.

Mali u školi je čisti copy/paste SAD, to je doista moguće bilo gdje, očito Ameri više ne izvoze samo trannies, nego i sve ostalo.

Što se tiče ovoga u Mladenovcu, isto je krenulo kao seoska svađa, ne znam da su godine nužno neki faktor. Treba vidjeti je li bio "inspiriran" ovim iz škole.

Da je u pitanju samo neka unikatna srpska kultura, ovo bi se prije događalo u 90im, kada je valjda ona atmosfera iz "Rane", a i društveni očaj bio na vrhuncu.

Treba svemu tome pristupiti trezveno, jer će svaki brzinski upis od strane Hrvata biti barem podsvjesno obojen onim boomerskim "istočni barbari".

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 09:52 

PCM je napisao/la:

Mali u školi je čisti copy/paste SAD, to je doista moguće bilo gdje, očito Ameri više ne izvoze samo trannies, nego i sve ostalo.

Što se tiče ovoga u Mladenovcu, isto je krenulo kao seoska svađa, ne znam da su godine nužno neki faktor. Treba vidjeti je li bio "inspiriran" ovim iz škole.

Da je u pitanju samo neka unikatna srpska kultura, ovo bi se prije događalo u 90im, kada je valjda ona atmosfera iz "Rane", a i društveni očaj bio na vrhuncu.

Treba svemu tome pristupiti trezveno, jer će svaki brzinski upis od strane Hrvata biti barem podsvjesno obojen onim boomerskim "istočni barbari".

Unikatna srpska kultura nije sigurno, toga ima masu i USA i u Rusiji (čak više nego USA) ove masovne pucačine od strane maloljetnika/adolescenata. Al ne sjećam se apsolutno nikad da se i blizu nešto ovako desilo u kratkom roku.
S druge strane ne vidim zašto ne bismo jasno artikulirali neke stavove po pitanju Srbije - to je zaista medijsko-društvena psihijatrija prevođena Vučićem i njegovom ekipom koji su priča za sebe, koja može imati značajan upliv u sve ovo. Ovaj mali zadnji je sin nekog visokopozicioniranog u Vojsci Srbije navodno.

Obojici je zajedničko otvoren pristup oružju. A i tu je Srbija prvi vrhu statistike.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 10:00 

Prva dva portala na koja ulazim, naslovnice:

"Ovo je Uroš B. koji je ubio 8, a ranio 13 ljudi"

"Prva fotografija Uroša Blažića nakon hapšenja"

Čekamo prvi intervju. :rigam

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 10:03 

dunno je napisao/la:
Prva dva portala na koja ulazim, naslovnice:

"Ovo je Uroš B. koji je ubio 8, a ranio 13 ljudi"

"Prva fotografija Uroša Blažića nakon hapšenja"

Čekamo prvi intervju. :rigam

Javnost očekuje ime, prezime i sliku. U suprotnom bi bilo - šta krijete, koga štitite.

Onaj Zavadlav iz Splita, takođe je imao i slike i sve.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 10:07 

Ne znam koliko je točno

slika

Ako jest, Amerika je u prvom planu zato što je tamo nominalno najveća masa, a i zato što sve od tamo dobiva veću pozornost, više sami ljudi to objavljuju i komentiraju, može se pratit sve ko reality.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 10:08 

Ovaj Uroš ima i prijave za nasilje, nedozvoljeno držanje oružja itd, poznat je policiji otprije u svakom slučaju...
Interesantno nije nikad osuđen.

Izgleda da će Srbija morat pokrenut neku masovnu akciju po pitanju držanja oružja što legalnog što ilegalnog. Hrvatska je to radila tamo iz rata kraj 90-ih i početak 2000-ih. Mogao si bez ikakve prijave/posljedica donijet oružje na uništenje u policiju.

Mali Kosta je očito bio "lone wolf" neuhvatljiv u smislu sustava, al Uroš se možda i mogao spriječiti...

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 10:09 

Opet Amerika kriva za sve.

Uroš Blažić (21), koji je jutros uhapšen pod sumnjom da je u okolini Mladenovca ubio osam osoba, a ranio 13, na društvenim mrežama se hvalio imidžom "žestokog momka", idol mu je bio osvedočeni kriminalac Kristijan Golubović, a najbolji drug učesnik rijaliti programa.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 10:11 

Kronos je napisao/la:
Opet Amerika kriva za sve.

Uroš Blažić (21), koji je jutros uhapšen pod sumnjom da je u okolini Mladenovca ubio osam osoba, a ranio 13, na društvenim mrežama se hvalio imidžom "žestokog momka", idol mu je bio osvedočeni kriminalac Kristijan Golubović, a najbolji drug učesnik rijaliti programa.

Klasika - Kristijan Golubović i reality. :dragobojic

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 10:17 

Javnost očekuje ime, prezime i sliku. U suprotnom bi bilo - šta krijete, koga štitite.

Onaj Zavadlav iz Splita, takođe je imao i slike i sve.

"Javnost" ne vodi računa o posljedicama i neće snositi odgovornost, a mediji su ti koji uvelike oblikuju tu "javnost" i njihova očekivanja.

Oni koji donose odluke o objavi takvih stvari bi trebali razmišljati i o posljedicama i o vlastitoj odgovornosti za njih. Ja ne bih mogao mirno spavati da sam na njihovom mjestu.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 10:17 

Ti bogme ko da ne živiš na Balkanu. Ko da si u Luksemburgu.
Manje-više svi naoružani do zuba.
Ovdje je veći problem da je mali znao kombinaciju sefa i da je uzeo oružje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 35649 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1364, 1365, 1366, 1367, 1368, 1369, 1370 ... 1426  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: dane-croatia i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: