HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 svi 2025, 11:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 03 svi 2023, 10:47 

goran2hr je napisao/la:
DrMag je napisao/la:

Koliko znam Hrvati su masovno bjezali i dalje bjeze u mrsku Kanadu, zajedno sa Rusima.

Pokušavate li Vi to reći kako smo mi nešto dužni Kanadi (općenito zapadnjacima), jer su "jučer" kod sebe primali našu "Minhen bojnu", a danas pečalbare?
Niti su mi zbog "Minhen bojne" zapadnjaci stvorili osjećaj duga, niti me danas briga za ekipu koja ne izlazi na izbore ili glasa za HDZ i SDP, a onda kuka, pa mora bježati od Irske do Kanade. To se tiče te zemlje koje ih prima i njih osobno, a ne nas koji nismo iselili. Što se mene tiče - neka ih Kanada primi (skupa sa Rusima) ili potjera nazad - baš me briga.
Kanada ničim dobrim nije zadužila Hrvatsku, a ako se osvrnemo na DR - bili su nam neka vrsta neprijatelja.
Ako se Kanađanima ratuje po Ukrajini - veselo im bilo. Nas neka se klone. Ništa im nismo dužni.

Kakva su ti vrsta neprijatelja bili? Je li kanadska drzava mozda zabranila prikupljanje novca za obranu Hrvata? Je li mozda zabranila svojim drzavljanima hrvatskog porijekla da idu ratovati u domovinu, je li predsjednik Tuđman možda imao loše odnose sa Kanađanima,.. ?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 10:54 

DrMag je napisao/la:
Citat:
Ako su Rusi = "Srbi"

Okretanje pile napako. Ispravno je napisati "Velikoruska politika == velikosrpska", sustinske razlike nema, zasnovana je na krvi i tlu, genocidu, spaljenoj zemlji. Vi gospodo imate elementarni problem detektirati zlo koje se klati nad europom, ukljucujuci i nad vama. Vasa podrska velikoruskom imerijalizmu, podsjeca na podrsku nasih zemljaka njemackim imperijalistima prije 80 godina.

Opet zamagljujete. Kako bi se Hrvate nahuškalo i senzibiliziralo za tuđi rat, podvaljuju nam patetiku i besmislice (Rusi=Srbi, Vukovar=Mariupolj, a "DR tako podsjeća na rat u Ukrajini").
Trenutno nam u Hrvatskoj Srbi vedre i oblače. Stanimirović je dobio mirovinu od 2000,00 €, kao i Savo Štrbac (https://www.youtube.com/watch?v=F6WBkiCp3Kw), "Novosti" 600000,00 € godišnje, a nakon pušione sa Tesla bankom, sada će im RH platiti i osnivanje TV kanala..... i tome nema kraja. To je sve baš "super", ali oni "Srbi" u Donbasu, e s njima se to mi moramo obračunati.

Ne podržavam potporu njemačkim imperijalistima prije 80 godina, makar Hrvati i nisu imali drugog izbora. Možda otići u Srb, tamo klati Hrvate, a sa Talijanima potpisati sporazum?! Uostalom i ove ludorije koje izvodi "naša" vlada sa Ukrajinom, također je potpora imperijalistima. Po četvrti put (Napoleon, Franc Jozef, Hitler...).

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 10:59 

DrMag je napisao/la:
zasnovana je na krvi i tlu,

a na čemu je hrvatski nacionalizam zasnovan?

ako ti smeta ideologija krvi i tla, zašto mašeš hrvatskom zastavom? shvaš li ti uopće išta o hrvatskom nacionalizmu i njegovim postavkama?

i jedino zlo koje se nadvilo nad Europom je ono koje šalje oružje Ukrajincima u svrhu obrane boljševičkih tekovina. Zbilja je neshvatljivo da su neki Hrvati od toga napravili fetiš, poput tebe..

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:00 

U tom tudjem ratu i ti si zauzeo stranu, uopce ne mogu vidjeti neutralnost i razboritost.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:00 

goran2hr je napisao/la:
DrMag je napisao/la:

Okretanje pile napako. Ispravno je napisati "Velikoruska politika == velikosrpska", sustinske razlike nema, zasnovana je na krvi i tlu, genocidu, spaljenoj zemlji. Vi gospodo imate elementarni problem detektirati zlo koje se klati nad europom, ukljucujuci i nad vama. Vasa podrska velikoruskom imerijalizmu, podsjeca na podrsku nasih zemljaka njemackim imperijalistima prije 80 godina.

Opet zamagljujete. Kako bi se Hrvate nahuškalo i senzibiliziralo za tuđi rat, podvaljuju nam patetiku i besmislice (Rusi=Srbi, Vukovar=Mariupolj, a "DR tako podsjeća na rat u Ukrajini").
Trenutno nam u Hrvatskoj Srbi vedre i oblače. Stanimirović je dobio mirovinu od 2000,00 €, kao i Savo Štrbac (https://www.youtube.com/watch?v=F6WBkiCp3Kw), "Novosti" 600000,00 € godišnje, a nakon pušione sa Tesla bankom, sada će im RH platiti i osnivanje TV kanala..... i tome nema kraja. To je sve baš "super", ali oni "Srbi" u Donbasu, e s njima se to mi moramo obračunati.

Ne podržavam potporu njemačkim imperijalistima prije 80 godina, makar Hrvati i nisu imali drugog izbora. Možda otići u Srb, tamo klati Hrvate, a sa Talijanima potpisati sporazum?! Uostalom i ove ludorije koje izvodi "naša" vlada sa Ukrajinom, također je potpora imperijalistima. Po četvrti put (Napoleon, Franc Jozef, Hitler...).

Prvenstveno je to podrška Ukrajini koja prolazi kroz isto ono što smo mi prošli 1991-1995. obzirom da mi za razliku od Zapada imamo relativno svježe ratno iskustvo.
Tako su i Srbi govorili 1991.-1995. da se u Hrvatskoj bore protiv njemačkog i vatikanskog imperijalizma.
Kažete da ste bili branitelj, a nasjeli ste na rusku propagandu koja se ne razlikuje od srpske propagande.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:04 

divizija je napisao/la:
DrMag je napisao/la:
zasnovana je na krvi i tlu,

a na čemu je hrvatski nacionalizam zasnovan?

ako ti smeta ideologija krvi i tla, zašto mašeš hrvatskom zastavom? shvaš li ti uopće išta o hrvatskom nacionalizmu i njegovim postavkama?

Moderna Hrvatska politika ne zagovara pravo krvi i tla, ne crta karte "hrvatskog sveta" u kojemu ce biti istrijebljeni "nehrvati".

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:05 

Dutch01 je napisao/la:

Prvenstveno je to podrška Ukrajini koja prolazi kroz isto ono što smo mi prošli 1991-1995. obzirom da mi za razliku od Zapada imamo relativno svježe ratno iskustvo.
Tako su i Srbi govorili 1991.-1995. da se u Hrvatskoj bore protiv njemačkog i vatikanskog imperijalizma.
Kažete da ste bili branitelj, a nasjeli ste na rusku propagandu koja se ne razlikuje od srpske propagande.

razliak između nas i Ukrajine je enormna i povlaćčenje paralela je još jedno ponižavnaje Hrvata, tim gore što u njemu sudjeluju i neki tzv. domoljubi.

Paralela s Ukrajinom je BIH, a ne Hrvatska- Ukrajinci su Bošnjaci, koji su isto umislil ida su imeprijalno-komunističke crtkarije njihova ncionalna država, mimo etničke i povijesne osnove.

Povlačenje paralele Ukrajine, novotvorevine iz 1917., koju su komunsiti raširili na sve strane. s Hrvatskom koja postoji od srednjeg vijeka i koja je komunističkim crtkarijama OKLJAŠTENA je još jedno ponižavnaje Hrvata.

Ukrajinci su copy paste Bošnjaci, jedina je razlika što u BIH postoje tri poal umjesto dva. Hrvati koji su prihvatili paralelu s Ukrajinom su autošovinisti.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:05 

DrMag je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Pokušavate li Vi to reći kako smo mi nešto dužni Kanadi (općenito zapadnjacima), jer su "jučer" kod sebe primali našu "Minhen bojnu", a danas pečalbare?
Niti su mi zbog "Minhen bojne" zapadnjaci stvorili osjećaj duga, niti me danas briga za ekipu koja ne izlazi na izbore ili glasa za HDZ i SDP, a onda kuka, pa mora bježati od Irske do Kanade. To se tiče te zemlje koje ih prima i njih osobno, a ne nas koji nismo iselili. Što se mene tiče - neka ih Kanada primi (skupa sa Rusima) ili potjera nazad - baš me briga.
Kanada ničim dobrim nije zadužila Hrvatsku, a ako se osvrnemo na DR - bili su nam neka vrsta neprijatelja.
Ako se Kanađanima ratuje po Ukrajini - veselo im bilo. Nas neka se klone. Ništa im nismo dužni.

Kakva su ti vrsta neprijatelja bili? Je li kanadska drzava mozda zabranila prikupljanje novca za obranu Hrvata? Je li mozda zabranila svojim drzavljanima hrvatskog porijekla da idu ratovati u domovinu, je li predsjednik Tuđman možda imao loše odnose sa Kanađanima,.. ?

Kada se Kanađani kurče pobjedom nad Hrvatima i likvidacijom 32 hrvatska vojnika (bila to istina ili laž), povodom toga si podijele odličja, napišu knjigu i snime film ili kada Kanađani svjedoče protiv hrvatskih generala u Hagu i tvrde kako smo granatama uništili Knin, to su izrazi velike ljubavi i zalog vječitog prijateljstva?!
Da, sakupljali su pomoć Hrvati, ne kanadska vlada. Kao što su sakupljali i Hrvati u Australiji, pa zadužili Mesića da čekove odnese u domovinu. I tsl.

No opet, ako neki Hrvat osjeća potrebu uplatiti za Zelenskog, ukrcati se u autobus za Donbas, u svom stanu objesiti kanadsku i ukrajinsku zastavu - ja se tome ne protivim. Samo da se ostavi na miru one koji to ne žele.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:10 

DrMag je napisao/la:
Moderna Hrvatska politika ne zagovara pravo krvi i tla, ne crta karte "hrvatskog sveta" u kojemu ce biti istrijebljeni "nehrvati".

moderna hrvatska politikla zagovara politiku zamjene Hrvata strancima, ali nisam te to pitao.

Pitao sam te na čemu se temelji hrvatski nacionalizam?

na kojoj ideologiji i osnovi je vođena borba za ujedinjenje Hrvatskih zemalja, osamsotaljenje Hrvatske, konstitutivnost Hvrata u BIH?

koja je to ideologija???

a ove priče o istrebljenju ovog i onog su tolika glupost da je to ispod razine pseće inteligencije, ako je nešto defincija heterogenosti i očuvanja identiteta drugih naroda to je Rusija. Jedini koji zatiru sve na prostoru za koji su umislili da je njihov su Ukrajinci. Istreijebili su Židove i Poljake, zabranjuju Rusine, potiskuju i Mađare, za Tatare nisu htjeli ćuti dok Rusija nije anektirala Krim, a o odnosu prema Rusima neću ni pričati. Ukrajinstvo je OLIČENJE ideologije krvi i tla i oni to ni najmanje ne skrivaju

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:13 

I zbog toga ukrajince treba unistiti.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:16 

goran2hr je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

I što sad? Da, bilo je stranaca u HV-u, HVO-u, kao što je na strani Srba bilo i Talijana, Slovenaca, za ABiH ratovao je Amerikanac i Englez (sukobi sa HVO u Mostaru)... Neki Ukrajinci poginuli su kao ABiH piloti. Generalno njihove države bile su protiv nas i napravile nam više štete, nego ovi pojedinci koristi. A zbog tih država bi mi kao trebali upetljavati se u tuđi rat?
Nismo dužni nikome ništa, a osobito se žrtvovati za njihove (zapadnjaci) interese u Ukrajini. Poginulog Kanađanina možemo žaliti kao osobu, ali ne slaviti kao nekoga tko je "zginul pošteno". Nije on branio ni Siget, ni Vukovar, ni Dubrovnik, ni Mostar...

Naravno da je bilo. Samo opovrgavam tvoju priču da nije bilo.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:21 

DrMag je napisao/la:

ovo nije rat za uništenje Ukrajine, nego za odvajanje pro-ruskih regija od iste.

još mjesec dana nakon početka ruska ponuda u pregovorima je bio Donbas i Krim i razlaz. Odonda pregovore odbija samo Kijev inzistirajući na očuvanju boljševičkog okvira.

Vi sate napravili fetiš od Lenjinovog i Staljinovog crtkaranja po karti, što je za ljude koji se smatraju hrvatskim domoljubima tragikomično.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:23 

Geoplitički zemljotresi , koja su suština rata u Ukrajini
Saudijci i Iranci
https://twitter.com/i/status/1652801717099180034

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:23 

"Veliku proljetnu ofanzivu" su izmislili mediji. Niti jedna ozbiljna vojska ne najavljuje ofanzivu u tekucem sukobu.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:26 

Nisam u zadnje vrijeme previše pratio ovaj rat, jasno je da zapadnjaci pomažu Ukrajini toliko da ne izgubi ali da ni ne pobijedi, odnosno odgovara im međusobno ubijanje Slavena ali opet to i ovi sami svesrdno rade pa ako je njima dobro tako i meni je.

Ali neki dan vidim svadba na Viškovu pokraj Rijeke i ekipa objesila i ukrajinski zastavu. To je ona vrsta svadbe gdje se blokira promet, skače po autu i maše zastavama znači vrlo vjerojatno Hrvati istočne uljudbe. Još nisam nigdje vidio od rata istaknute ruske zastave znači da ovaj forum nije tu meritoran, tj. ne odražava pravo stanje stvari među običnim pukom.

Vrh

DrMag je napisao/la:
U tom tudjem ratu i ti si zauzeo stranu, uopce ne mogu vidjeti neutralnost i razboritost.

O itekako sam neutralan. Nađite jedan moj post, gdje se zalažem da RH poklanja (prodaje) oružje Rusiji, naslađujem se nad slikama mrtvaca, pozivam Hrvate da odu ratovati za Rusiju i tsl.
Također, zbog ukrajinskog pederluka, bahatosti (osobito Zelenskog), te raznih šteta koje trpimo zbog njihovih ludorija i poduhvata, a i kada vidim tko sve to podržava - smatram kako bi bilo dobro da rat što prije prestane, npr. kada bi se Ukrajinci predali. Pa tome svemu dođe kraj.

Vrh

divizija je napisao/la:

još mjesec dana nakon početka ruska ponuda u pregovorima je bio Donbas i Krim i razlaz. .

Naravno. Kad je propala 3-dnevna spec op i popušlić zamjena vlasti kod Kijeva.

Vađenje masti =))

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:30 

divizija je napisao/la:
DrMag je napisao/la:

ovo nije rat za uništenje Ukrajine, nego za odvajanje pro-ruskih regija od iste.

još mjesec dana nakon početka ruska ponuda u pregovorima je bio Donbas i Krim i razlaz. Odonda pregovore odbija samo Kijev inzistirajući na očuvanju boljševičkog okvira.

Vi sate napravili fetiš od Lenjinovog i Staljinovog crtkaranja po karti, što je za ljude koji se smatraju hrvatskim domoljubima tragikomično.

Jesi li ti pažljivo slušao Putinov govor na samom početku agresije?

Očekujem nakon poslagivanja ruskih geopolitičkih karata, kako ce na red doći talijanske, mađarske i srpske.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 11:44 

Mar-kan je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

I što sad? Da, bilo je stranaca u HV-u, HVO-u, kao što je na strani Srba bilo i Talijana, Slovenaca, za ABiH ratovao je Amerikanac i Englez (sukobi sa HVO u Mostaru)... Neki Ukrajinci poginuli su kao ABiH piloti. Generalno njihove države bile su protiv nas i napravile nam više štete, nego ovi pojedinci koristi. A zbog tih država bi mi kao trebali upetljavati se u tuđi rat?
Nismo dužni nikome ništa, a osobito se žrtvovati za njihove (zapadnjaci) interese u Ukrajini. Poginulog Kanađanina možemo žaliti kao osobu, ali ne slaviti kao nekoga tko je "zginul pošteno". Nije on branio ni Siget, ni Vukovar, ni Dubrovnik, ni Mostar...

Naravno da je bilo. Samo opovrgavam tvoju priču da nije bilo.

Što se tiče stranih dragovoljaca, osobno bi bio za to da im se da državljanstvo, te prava kao hrvatskim braniteljima. Iako ta prava baš i nisu neka sreća - da ne odem predaleko. Znači na osobnoj razini - oni su pomogli Hrvatskoj i korektno je da Hrvatska pomogne njima, te im oda priznanje. S tim kako je stranaca bilo i u drugim vojskama (nama neprijateljskim).

No druga je priča kada govorimo o državama i državnim interesima. Zapadne države prema Hrvatima su se ponašale neprijateljski, a u interesu tih zapadnih država - sada bi kao Hrvati trebali pušiti zbog Ukrajine?! Niste Vi opovrgnuli moju priču, jer ja i nisam tvrdio kako u HV (HVO) nije bilo stranaca. Uostalom bilo je i Rusa. A da su nas zapadnjaci (države) podržavali - nisu.

Ili da usporedimo... Da li je koji Amerikanac bio u HV-u ili HVO-u? Pretpostavljam da je. Bilo ih je i ABiH, za Srbe ne znam. Pa što nam je značilo više, ti dragovoljci ili
- Baker u Beogradu 1991.
- embargo na oružje - koje nam nameće SAD (uhićivali su Hrvate koji su tamo pokušali kupiti oružje za RH).
- iako se Tuđman protivio - prisilili su ga da u BiH propusti mudžahedine, sa svim što je iz toga slijedilo.
- spasili su republiku Srpsku.
- temeljito obespravili Hrvate u Daytonu.
- u mirnoj reintegraciji pogodovali Srbima.
- promijenili nam vlast 2000.
- poslali nam Carlu del Ponte
......???

Slična priča i za Šveđane, Engleze, Francuze, Dance...

I sada bi mi zbog te vesele družine i njihovih interesa trebali podmetnuti leđa? Slava, Slava?!

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 12:03 

goran2hr, je li i tebe placaju iz ambasade ?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 12:14 

DrMag je napisao/la:
goran2hr, je li i tebe placaju iz ambasade ?

U mojem prethodnom postu, ako ste u stanju, nađite netočnu tvrdnju i ispravite me. Naravno ništa od toga. Činjenice Vam ne idu u prilog.
Nego neka sitna podvala sa "ambasadom". Ne doživljavam Vas kao Hrvata, jer su Vam preči strani interesi. I nadam se da niste na plaći RH, jer bi to stvarno bilo bizarno.
A sad, uzmite pištaljku i žurno u akciju protiv mrske Vam ambasade - https://www.youtube.com/watch?v=uFqHMEPNGxQ

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 12:55 

"Zasto nitko ne voli Rusiju"

slika

https://www.oversight.gov/sites/default ... -23-09.pdf

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 13:12 

DrMag je napisao/la:

Očekujem nakon poslagivanja ruskih geopolitičkih karata, kako ce na red doći talijanske, mađarske i srpske.

Ako nas neće branit naši saveznici iz NATOa ja preporučam da se okrenemo Rusiji.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 13:13 

Osipe, koga nazivas okotom?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2023, 13:15 

HHerceg je napisao/la:
DrMag je napisao/la:

Ako nas neće branit naši saveznici iz NATOa ja preporučam da se okrenemo Rusiji.

Zasto bi te Rusija branila, ako je ista uspostavila novi svjetski poredak?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1388, 1389, 1390, 1391, 1392, 1393, 1394 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: