|
|
Stranica: 1369/1426.
|
[ 35648 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 11:12 |
|
|
Kronos je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ima veze, evo mogu ti reći kakve veze ima iz mog grada: sinčina Hanke Paldum pogazi autom ljude, nikom ništa. sinčina onog gazde ćevabdžinice Zmaj isto neko sranje napravi, nikom ništa. Da nije medija bilo, izvukao bi se i onaj što je one dvije djevojke zgazio. Sin Alije Budnje (SDA) ubio Memića, nikom ništa. Kontaš li sad kakve veze ima? Njihova djeca mogu raditi šta hoće jer su im ćaće pozicionirani da mogu potegnuti veze. To je problem ovog društva. Vjerujem da je to u Srbiji još gore.
Ono neko dijete je jučer donijelo spisak i kao pucalo u nastavnika i djecu, prstom je li, majka je to opravdala da se samo igrao. Kad bude čitav momak, biće neko drugo opravdanje.
Problem je što neki ljudi misle da imaju pravo raditi šta hoće nekažnjeno. Što i njihova djeca to osjete, pa se dignu i rade sve i svašta.
Razumijem ja sve, ali riba smrdi od glave. Sustav nije kriv, jel zakoni postoje, samo ih treba provest. Misliš prvo roditelji? Slažem se. Roditelji - škola - društvo. Tim redom. I da svako uradi svoj dio domaćeg zadatka.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 11:13 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Teranova 2 je napisao/la: Pročitaj komentare na Klixu pa ćeš videti šta se sve piše. One koje nisu zatvorili a ja sam ih čitala i pre zatvaranja. Tako da...pogledaj u svoje dvorište prvo.
Ti komentari su anonimni. Čitaj po srpskim portalima, ista ti je priča. Ovo je emisija sa ljudima kojima vidiš lica. Uostalom, imali smo sinoć minut šutnje u Stark Areni, pa se čulo i tokom te minute Musa Turčine. Nepoštovanje žrtava, al bitno je uvrijediti. Kod nas ne bi nikada pročitao komentare tipa - ovo je karma, dabogda im stradalo onoliko dece koliko su 'oni' pobili nama, Sidranov komentar takođe itd itd
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 11:16 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ti bogme ko da ne živiš na Balkanu. Ko da si u Luksemburgu. Manje-više svi naoružani do zuba. Ovdje je veći problem da je mali znao kombinaciju sefa i da je uzeo oružje.
Ne znam nikoga ko ima oružje, živim na Balkanu ali se ne družim sa manijacima. Čekaj, je li otac ovog ubice manijak? Imao je uredno prijavljene pištolje, sef. Problem je što je mali mogao do tih pištolja. To što ti ili ja nemamo pištolje ili neko drugo oružje ne znači da mnogi nemaju. Što prijavljeno što neprijavljeno. Ja ga recimo nemam, meni je bilo dosta rata i pucanja i još da to držim kući. Al mnoge još drma PTSP, mnogi se vode neka ga zlu ne trebalo i slični razlozi. Možda je otac ubice imao čisto iz sportskih razloga, išao na streljanu. Ne znači da je manijak, čak šta više bio je ugledni član društva. No, da je neodgovoran i da nije vodio računa o odgoju djeteta, to svakako.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 11:18 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ti komentari su anonimni. Čitaj po srpskim portalima, ista ti je priča.
Ovo je emisija sa ljudima kojima vidiš lica.
Uostalom, imali smo sinoć minut šutnje u Stark Areni, pa se čulo i tokom te minute Musa Turčine. Nepoštovanje žrtava, al bitno je uvrijediti.
Kod nas ne bi nikada pročitao komentare tipa - ovo je karma, dabogda im stradalo onoliko dece koliko su 'oni' pobili nama, Sidranov komentar takođe itd itd Pa eto, ja to ne podržavam. Ti koji pišu, pa i anonimno, bolesni su. Djeca su djeca čija god i gdje god bila. Sramno je davati takve komentare. Bilo kakvo ''žao mi je, ali...'' nema mjesta u ovom momentu. Ili je neka politizacija, ili si zlurad ili pored toga što je teško, nađeš načina da bocneš onog drugog.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 11:19 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Čekaj, je li otac ovog ubice manijak? Imao je uredno prijavljene pištolje, sef. Problem je što je mali mogao do tih pištolja.
To što ti ili ja nemamo pištolje ili neko drugo oružje ne znači da mnogi nemaju. Što prijavljeno što neprijavljeno.
Ja ga recimo nemam, meni je bilo dosta rata i pucanja i još da to držim kući. Al mnoge još drma PTSP, mnogi se vode neka ga zlu ne trebalo i slični razlozi.
Možda je otac ubice imao čisto iz sportskih razloga, išao na streljanu. Ne znači da je manijak, čak šta više bio je ugledni član društva.
No, da je neodgovoran i da nije vodio računa o odgoju djeteta, to svakako.
Da, za mene je manijak. Ko normalan drži arsenal oružja u stanu. Nema opravdanja.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 11:19 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Mladenovac je i prije 10 godina bilo mjesto masakra: Ljubiša je ubio 12 ljudi i dijete na spavanju Piše 24sata petak, 5.5.2023. u 10:10 Ljubiša Bogdanović (60) iz vatrenog oružja ubio 13 susjeda - šest muškaraca, šest žena i jednu bebu. Zločin je navodno prijavila njegova supruga Javorka, a pretpostavlja se da je Ljubiša u nju pucao dok je razgovarala na telefon Naravno, i za Ljubišu je znalo cijelo selo godinama da je naoružan i opasan. Ali i on je kupio prase za Uskrs kao otac od ovoga pa je bio ljudina.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 11:20 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Čekaj, je li otac ovog ubice manijak? Imao je uredno prijavljene pištolje, sef. Problem je što je mali mogao do tih pištolja.
To što ti ili ja nemamo pištolje ili neko drugo oružje ne znači da mnogi nemaju. Što prijavljeno što neprijavljeno.
Ja ga recimo nemam, meni je bilo dosta rata i pucanja i još da to držim kući. Al mnoge još drma PTSP, mnogi se vode neka ga zlu ne trebalo i slični razlozi.
Možda je otac ubice imao čisto iz sportskih razloga, išao na streljanu. Ne znači da je manijak, čak šta više bio je ugledni član društva.
No, da je neodgovoran i da nije vodio računa o odgoju djeteta, to svakako.
Da, za mene je manijak. Ko normalan drži arsenal oružja u stanu. Nema opravdanja. Ok, poštujem. Samo kažem da je dosta naoružanih bilo legalno ili ilegalno. Da je mnogima to normalno, imati neki komad oružja kući.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 11:22 |
|
|
Nadam se da je ovaj tragični niz gotov, eto toliko.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 11:24 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Nadam se da je ovaj tragični niz gotov, eto toliko. Na osnovu čega se nadaš? Mora se nešto promijeniti da bi bilo drugačije.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1001 of 2558 - 39.13%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 11:30 |
|
|
Problem je što je ovo prikrivenim psihopatama dalo krila. Ne samo u Srbiji nego u regionu.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 11:59 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ti komentari su anonimni. Čitaj po srpskim portalima, ista ti je priča.
Ovo je emisija sa ljudima kojima vidiš lica.
Uostalom, imali smo sinoć minut šutnje u Stark Areni, pa se čulo i tokom te minute Musa Turčine. Nepoštovanje žrtava, al bitno je uvrijediti.
Kod nas ne bi nikada pročitao komentare tipa - ovo je karma, dabogda im stradalo onoliko dece koliko su 'oni' pobili nama, Sidranov komentar takođe itd itd Komentari s muslimanske strane su malo je reci odvratni i to nisu samo anonimci vec i "uglednici" poput Sidrana (koji je uvjek bdw. bio ljiga) Medjutim to ne osporava cinjenicu da je srpsko drustvo zatrovano. Pocevsi od vrha (vladajucih pogotovo Vucica koji je malo je reci odvratan od svojih izjava) preko medija (gdje jos ima da se jednom zlocincu poput Golubovica daje toliki medijski prostor) pa do obicnog naroda... Ne kazem da to sve nije problem citavog balkana, ali je cinjenica da je u Srbiji to jako izrazeno
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 12:06 |
|
|
Samo da podržim našeg Predsjednika Vučića i našu Majku Srbiju. Tema je previše stresna da bih bilo šta napisao.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 12:16 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
novovrijeme je napisao/la: Samo da podržim našeg Predsjednika Vučića i našu Majku Srbiju. Tema je previše stresna da bih bilo šta napisao. Vama nesto stresno ? Vi kao drustvo imate kolektivni poremecaj, sto se posebno vidi u medijskom prostoru i vasem odnosu prema nepoznatim ljudskim sudbinama.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 12:18 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20932 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
Ovo sto se desava u Srbiji, ne treba komentirati pobjedonosno. Moraš biti bolestan da bi likovao nad ovakvim tragedijama.
Nijedna država nastala raspadom Yuge, nije bastion nekog dobrog mentalnog zdravlja. No realnost je ipak, da je Srbija septička jama. U odnosu na sve ostale. Toliko amnestiranja i proglašavanja zločinaca herojima iz drugog svjeta, i iz rata devedesetih nema nigdje. Jednostavno kompletno društvo, pa i najliberalnijih neće nekog krvoloka nazvati pravim imenom.
Žena ratnog koljača Arkana, je sinonim za srpsku majku.
Da ne govorim da Kristijan Golubovc ne silazi s TV. I ne samo on. Presuđivan kriminalac. Kriminalci. U množini.
Onda ona pljuvacina, sex i bolesnici u Farmi i sličnim bolesnim emisijama. Promoviranje plastičnih groznih žena koje se bave elitnom prostitucijom. Ne znam da igdje na EX YU prostorima je država septička jama u rangu Srbije. Stvarno ne znam.
Ova dogadjanja su posljedice.
Kad su ti Ratko, Radovan i Draža heroji a Kristijan, Arkan i sl žestoki momci, sto mozes očekivati nego ovo?
Radite ljudi na nekoj katarzi. Vama treba Willy Brandt.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 12:29 |
|
|
Razumijem ja ove naciste, samo ne razumijem Dzonija i mog Cetnika. Ko Babe neke. Yebo vas Vucic vise. Gori ste od ovog Kineza.
_________________ S vjerom u Boga
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 12:30 |
|
|
Oseti se kad neko sa strane pristupi dobronamerno i ljudski, a kad neko seiri i nasladjuje se... neki to uviju u oblande, a neki se otvoreno raduju.
Al sve je to sad drugorazrednog znacaja.
Ja se nikad nisam libio samokritike, smatram da je to sad preko potrebno kao put do ozdravljenja. Ako se prvi masakr moze svstati u kategoriju groba u zitu, nesto sto se bas retko dogadja, jos teze detektuje i sprecava, i za sta konkretna vlast i drustvo tesko da mogu biti odgovorni, ovo juce u Mladenovcu je pravi primer odgovornosti i vlasti, i drustva, i svakog pojedinca koji to podrzava vec dugo vremena.
Ne otkrivam toplu vodu kada primetim do koje mere se ovde gaji kult "zestokih momaka", sto je eufemizam za kriminalce veceg kalibra... to je krenulo jos od Arkana, dokazanog silezdije, krimosa i ubice jos pre rata koji je morao biti markiran i anatemisan, a ne da se slavi kao heroj, i njegova udovica kao heroina i srpska majka.
Fasciniranost oruzjem, kriminalom, lakim zivotom bez obaveza i odgovornosti... ima toga svugde, ali ovde je pustilo debelo korenje, i citave generacije zagadilo. O cemu pevaju svi ti budjavi reperi koji su na playlisti mladih danas, od Vardara do Triglava... kurve, droga, alkohol, skupa auta...losa imitacija nigera iz geta.
Na vrhu piramide je ljudski olos, najnegativnija selekcija ljudi koje da svesno biras, takav sljam je tesko sastaviti. Oni nikad ne bi dobacili dalje od cuvara kljuca od lifta da ne postoji jedna amorfna masa zaludelih i neobrazovanih ljudi koja bar pasivno ne podrzava to, ili se vadi na losu foru - cuti, moze i gore.
Apel Srbima i na ovom forumu, i sire... ne kurcite se vise, ne merite ciji je duzi u naoruzanju, na pljujte po drugima... imamo tako ozbiljan problem, treba gas masku da stavimo, i napunimo velike crne vrece djubretom koje smo sami generisali.
Tek kad sredimo to do podnosljivog nivoa, onda mozemo da drugima zameramo nesto... logika - vidite kako nas neki pljuju, ajde mi da se pravimo da je sve ok, i da onda uzvratimo paljbu, je precica da sve ostane isto, i bude jos gore.
Minut do 12 je, ovo u zadnja dva dana je tolika bruka i sramota, a ustvari je ugledalo svetlo dana sav onaj gnoj koji buja ispod koze decenijama.
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 12:34 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ovo sto se desava u Srbiji, ne treba komentirati pobjedonosno. Moraš biti bolestan da bi likovao nad ovakvim tragedijama.
Nijedna država nastala raspadom Yuge, nije bastion nekog dobrog mentalnog zdravlja. No realnost je ipak, da je Srbija septička jama. U odnosu na sve ostale. Toliko amnestiranja i proglašavanja zločinaca herojima iz drugog svjeta, i iz rata devedesetih nema nigdje. Jednostavno kompletno društvo, pa i najliberalnijih neće nekog krvoloka nazvati pravim imenom.
Da ne govorim da Kristijan Golubovc ne silazi s TV. I ne samo on. Presuđivan kriminalac. Kriminalci. U množini.
Onda ona pljuvacina, sex i bolesnici u Farmi i sličnim bolesnim emisijama. Promoviranje plastičnih groznih žena koje se bave elitnom prostitucijom. Ne znam da igdje na EX YU prostorima je država septička jama u rangu Srbije. Stvarno ne znam.
Kad su ti Ratko, Radovan i Draža heroji a Kristijan, Arkan i sl žestoki momci, sto mozes očekivati nego ovo?
Radite ljudi na nekoj katarzi. Vama treba Willy Brandt. Upravo je ovaj upis primera prikrivene mrznje i dociranja sa visine, uvijeno u satro brigu... Ogledalce, pa iz svih uglova pogled... ko je najlepsi na svetu... nece ti se svideti odgovor...
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 12:38 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: Opet su amerikanci krivi Nek je laka zemlja svim zrtvama.. dečko iz škole je očito konzumirao američku kulturu ovaj babun maloumni konzumira naš domaći izmet dakle pokupio se kajmak sa dva zla, domaće i strane (Holivudske) kinematografije koja promoviše blud i nemoral
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 12:39 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20932 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
DzonBG je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ovo sto se desava u Srbiji, ne treba komentirati pobjedonosno. Moraš biti bolestan da bi likovao nad ovakvim tragedijama.
Radite ljudi na nekoj katarzi. Vama treba Willy Brandt. Upravo je ovaj upis primera prikrivene mrznje i dociranja sa visine, uvijeno u satro brigu... Ogledalce, pa iz svih uglova pogled... ko je najlepsi na svetu... nece ti se svideti odgovor... Taj upis je Dzonika dragi, u rangu upisa, koji bi ti ostavio, da se ovako nešto u Sarajevu dogodilo. Dodao bi vjerovatno još i začin islam kao bolest modernog doba. Tako da sam pratila upravo tebe. I čekala da se ti javiš. Red lažne brige, red … zar ne?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 12:40 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: "NA KECA PRANGIJAM": UBICA IZ MLADENOVCA POJAVIO SE NA INSTAGRAMU DOK TRAJE POTERA ZA NJIM ma to je laž, tako se i za ovog malca pojavilo 50 "profila" malo nakon incidenta. Deca nisu ukras sveta. Deca su mali đavoli bez empatije i do 16 godine ne treba da im daš ni u toalet sami da idu, a kamoli da drže vatreno oružje i gledaju sva ona sr*nja.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 12:40 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Uroš B
Koje prezime? Blažić
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 12:42 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la:
Taj upis je Dzonika dragi, u rangu upisa, koji bi ti ostavio, da se ovako nešto u Sarajevu dogodilo. Dodao bi vjerovatno još i začin islam kao bolest modernog doba. Tako da sam pratila upravo tebe. I čekala da se ti javiš. Red lažne brige, red … zar ne?
Nismo u istom kosu... Branio sam vas mnogo puta kad su vas mnogi pljuvali, optuzivan da sam sarajevski zet... boli me q za to, al me ne trpaj tu. Zadnje sto ces cuti kad se desi ovako nesto je pasualno sranje po citavom narodu. A pogledaj kako vecina tvojih sunarodnika reaguje... sramno...
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 12:42 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Gledaj face u publici, kako u strahu spuštaju ili okreću pogled, kada novinar pita jedno jedino kritičko pitanje Vučiću. Dok u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, političari su ti koji se brane od novinarskih bjeloglavih supova. Cijelo ponašanje srbijanskog društva u odnosu na Vučića me podsjeća na talačku krizu ili sektu, gdje se protiv lidera sekte ništa ne smije reći.
No Vučić, iako je čak i on manje antipatičan od prethodnika, zanimljiv je itd., očito je psihopat i patološki lažov.
Kako je uspio zamađijati 80% stanovnika Srbije, na toliko dugo vremena?
Srbija je pod njim postala diktatura. ma kojih 80%, uvrh glave 50% sa Dačićem i to sa dopisanim mrtvima sa biračkih mesta gde nema kontrolora opozicije, u nekim selim.
|
|
Vrh |
|
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 12:44 |
|
|
Na klixu masovno pjena na usta zbog dana žalosti.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 12:49 |
|
|
Svakako oni koji se pozivaju da je ovo isključivo za Srbiju treba da vide koji sadržaj upijaju njihova deca. Upravo taj isti.
Dakle ovo je zajednički problem dekadencije društva, ne samo regionalno već i globalno. Kod nas je problem što ima puno oružja od ratova, pa samim tim je veća šansa da neki umobolnik uradi ovako nešto.
Što se mene tiče demilitarizovao bih narod osim lovaca i državnih ustanova, a kurs za upravljanje oružjem bi bio isključivo pri vojsci. Svo to oružje nek se ilegalno podeli ljudima u RS, njima je svakako potrebnije, a takođe imaju i manje psihički devijantnih individua koje će da prave ovakve zločine.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|