|
|
Stranica: 1372/1426.
|
[ 35648 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 13:51 |
|
|
DzonBG je napisao/la: Bosnjaci jos imaju problem sa tom konstantnom paranojom indukovanom od medija da su oni ugrozeni, da im sa obe strane rade o glavi, kako hoce opet da ih uniste... pa svaki dan podgrevanje sa uzasnim iskustvima iz rata.
U takvom okruzenju jos teze je doci "tobe", osvestiti se malo i napasti jasno i precizno te trovace. Lakse je uvek kenjati po komsijama da su najgori.
Ne treba se time previse opterecivati, zivot Srba ne zavisi od njih, ali bi bilo lekovito da i tamo vidimo jedan zdrav rezon... posle pete recenice to zavrsi na cetnicima i Mladicu, i tu je onda mrtva petlja gde nema dalje. Džoni, pa nemojte zbog svoje djece. Kutarišite se te zaostavštine. Ako već nećete zbog nas, onda zbog njih. Mi smo tu jedni pored drugih. Možda život beogradskih Srba ne zavisi direktno, ali ima Srba i u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Zvorniku, Brčkom.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 13:55 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20932 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
DzonBG je napisao/la: Bosnjaci jos imaju problem sa tom konstantnom paranojom indukovanom od medija da su oni ugrozeni, da im sa obe strane rade o glavi, kako hoce opet da ih uniste... pa svaki dan podgrevanje sa uzasnim iskustvima iz rata.
U takvom okruzenju jos teze je doci "tobe", osvestiti se malo i napasti jasno i precizno te trovace. Lakse je uvek kenjati po komsijama da su najgori.
Ne treba se time previse opterecivati, zivot Srba ne zavisi od njih, ali bi bilo lekovito da i tamo vidimo jedan zdrav rezon... posle pete recenice to zavrsi na cetnicima i Mladicu, i tu je onda mrtva petlja gde nema dalje. Bošnjaci imaju problem a kod vas se u osnovnoj školi djeca ubijaju medjusobno? Mislim nisi u poziciji, bilo kome detektirati problem. Ali kad već pokušavaš kreni iz uzburkane žabokrečine u kojoj živiš. Da razmisliš s prstom na čelo, a ne “mi jesmo bolesni” ali evo retardirani podkapacitireni Bošnjo je bolesni od nas.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 13:58 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20932 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
Ti Dzoni nikad nisi iskren. A misliš i da si previše pameta, pa da tvoj hinjaluk niko ne detektira.
Ne mozes imati zdravu djecu i omladinu a da su im antiheroji Rašo i Ratko uzori. Niti Arkan. Jbg.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 13:59 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Džoni, pa nemojte zbog svoje djece. Kutarišite se te zaostavštine. Ako već nećete zbog nas, onda zbog njih.
Mi smo tu jedni pored drugih. Možda život beogradskih Srba ne zavisi direktno, ali ima Srba i u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Zvorniku, Brčkom.
Sve je to sistem spojenih sudova, i niko nije nevin... Kada svaki dan odasiljete poruke da je to genocidan narod, da zive u sumskom brlogu, da su Srbi mesavina Turaka i Cigana, i sve gnusne povracotine koje se liju po medijima... onda ce ti neki Milan iz Bijeljine uzvratiti da je Mladic heroj, i da je trebao jos vise da vas poubija. Stanite sa ratnim pricama mesec dana, da vidimo kako ce stvari ici... bar pokusajte... Kao sto Vucic ovde igra na kartu zrtve, povremeno koristeci Jasenovac i Kosovo, svesno gurajuci prst u rane da bi igrao na emocije ljudi, i tako im prodao muda za bubrege, tako vi morate da se otarasite tog teskog ratnog nasledja, i pokusate da sagledate ko vam realno pravi najvece probleme u obicnim zivotima...to nije ni Dodik, ni Srbi...to je kriminalna vlast koja vas pljacka iza ledja dok vam uvaljuje rat i ptsp za dorucak, rucak i veceru. Nisam optimista da ce se tu pomaci ista, ali moj dobronameran savet, jer vam ja iskreno kao narodu ne zelim nista lose. Pocnimo svi otvoreno da pricamo sta ne valja kod nas samih, kao na psiholoskoj seansi... to je jedini put da nam bude ista bolje.
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 14:01 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ti Dzoni nikad nisi iskren. A misliš i da si previše pameta, pa da tvoj hinjaluk niko ne detektira.
Ne mozes imati zdravu djecu i omladinu a da su im antiheroji Rašo i Ratko uzori. Niti Arkan. Jbg. Bezveze ti je ovo... uvredila te je istina... Da se vratimo na temu, otisli smo u off...
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 14:01 |
|
|
Bosonosorg je napisao/la: https://www.instagram.com/stories/malagurski/3095800109296148020/
evo recimo Malagurski se bori protiv Vučićevskog narativa, pa ga BH Muslimani svakako mrze
dakle nije poenta uopšte u mnenju nego patološkoj mržnji. To je bar jasno Problem je u pausalizacijama. Ne postoje "Bosnjaci", a kamoli "Muslimani". Postoje pojedinci, postoje grupe ove ili one ideoloske, politicke, pa i vjerske boje, ali ne postoje Bosnjaci kao kolektivan um - JEBOTE. Evo ti najbolji primjer, proglasili su Dan zalosti negdje, nesto, ne znam u detalju jer me i ne interesuje bogzna, zbog ovog sto se desilo u Beogradu. Dakle Bosnjaci, strukture vlasti, sta li. Da li lokalni nivo, ili federacijski, ne znam. I sad, imas reakcija poput: Bravo, odlicna stvar, jadna djeca, itd., i onda imas reakcija poput one koju sam danas procitao na fejsu od jednog ratnog veterana iz Visegrada koji je svasta prosao, bio ranjavan, izgubio mnogo clanova porodice u ratu. Po mindsetu bi se moglo reci neka vrsta bosnjackog hardlinera kojem bosnjacki politicari nisu dovoljno ostri, ne brinu se dovoljno o veteranima, ne cijene borbu ARBiH u dovoljnoj mjeri, itd. Klasicna prica veterana koji ne moze da se pomiri sa cinjenicom da je rat zavrsen nerijeseno i da je mozda cak i bezze i uzalud krvario cetiri godine. I on danas bukvalno pise, ljutit, da ce da se ispise iz Bosnjaka jer - picka vam materina, citiram - na danasnji dan je ubijeno sestoro djece u Gorazdu, najmladja zrtva 10 mjeseci stara. Ko veli, sto ne proglasite tu Dan zalosti.. Kuzis. On ne moze da shvati, ne zeli da shvati, da jedno nema veze s drugim i da je jebeni rat zavrsen prije gotovo 30 godina. Nije da ga ne razumijem al jbg tako je kako je i treba akceptirati realnost. Dakle imas ovakve i onakve. I ovakvi i onakvi imaju neke svoje razloge i motive, pozadinu ovakvu ili onakvu, ali ne mozes sve trpati u isti kosh. Znam, jednostavno je, ali je bezze i kontraproduktivno. Kazes "Bosnjaci", ili stavise "Muslimani", cime po ko zna koji put pokazujes da ne postujes pravo Bosnjaka da se zovu kako oni zele da se zovu, a tu ipak ima mnostvo misljenja i stavova, kako u vezi ovog slucaja, tako i u vezi drugih dogadjaja. Ovde zaista ima mnogo licemjerluka. Ali mozda se ipak radi o nesposobnosti ili nevolji za samorefleksijom i makar na sekund stavljanjem u poziciju onog drugog.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 14:03 |
|
|
DzonBG je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ti Dzoni nikad nisi iskren. A misliš i da si previše pameta, pa da tvoj hinjaluk niko ne detektira.
Ne mozes imati zdravu djecu i omladinu a da su im antiheroji Rašo i Ratko uzori. Niti Arkan. Jbg. Bezveze ti je ovo... uvredila te je istina... Da se vratimo na temu, otisli smo u off... Mene istina ne vrijedja nikad. Samo jalovi pokušaji hinjaluka. Ipak ja imam dosta u nasledjiu osobina i od susjeda. A susjedi su neprikosnoveni majstori te discipline
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 14:05 |
|
|
DzonBG je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Džoni, pa nemojte zbog svoje djece. Kutarišite se te zaostavštine. Ako već nećete zbog nas, onda zbog njih.
Mi smo tu jedni pored drugih. Možda život beogradskih Srba ne zavisi direktno, ali ima Srba i u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Zvorniku, Brčkom.
Sve je to sistem spojenih sudova, i niko nije nevin... Kada svaki dan odasiljete poruke da je to genocidan narod, da zive u sumskom brlogu, da su Srbi mesavina Turaka i Cigana, i sve gnusne povracotine koje se liju po medijima... onda ce ti neki Milan iz Bijeljine uzvratiti da je Mladic heroj, i da je trebao jos vise da vas poubija. Stanite sa ratnim pricama mesec dana, da vidimo kako ce stvari ici... bar pokusajte... Kao sto Vucic ovde igra na kartu zrtve, povremeno koristeci Jasenovac i Kosovo, svesno gurajuci prst u rane da bi igrao na emocije ljudi, i tako im prodao muda za bubrege, tako vi morate da se otarasite tog teskog ratnog nasledja, i pokusate da sagledate ko vam realno pravi najvece probleme u obicnim zivotima...to nije ni Dodik, ni Srbi...to je kriminalna vlast koja vas pljacka iza ledja dok vam uvaljuje rat i ptsp za dorucak, rucak i veceru. Nisam optimista da ce se tu pomaci ista, ali moj dobronameran savet, jer vam ja iskreno kao narodu ne zelim nista lose. Pocnimo svi otvoreno da pricamo sta ne valja kod nas samih, kao na psiholoskoj seansi... to je jedini put da nam bude ista bolje. Obje strane treba da rade na zakopavanju ratnih sjekira. Katarza kod vas zvuči nemoguće u ovom momentu kao ni kod nas taj momentum žrtve. I onda se te spojene posude preljevaju u beskonačnost i evo 30 godina poslije, vrtimo se u krug. Trebali bi i jedni i drugi stati i gledati kako djeci bolje sutra, kako ostvariti veći životni standard, kako da ta djeca budu zdrava, a ne kao ovaj psihopata, pa unesreći toliko porodica. Ako je jedino bitno da li je neko četnik ili kako volite reći turčin, da li smo mi ili anamo vi, da li je to nešto srpsko ili muslimansko, onda pišaj ga. Nismo bolje ni zaslužili od valjanja u vlastitom blatu. Onda djecu ne treba ni praviti da žive u takvom svijetu. Neće skoro ništa, pa tu smo u punom jeku, narod se i dalje prima na jalova obećanja i heroje izgubljenih ratova. Političarima fotelje, a narodu od šake do lakta. Narod bi čak, vjerujem, brzo krenuo u nekom zdravijem smjeru, al hajde ti političare na tu seansu natjeraj i još da poslije toga budu iskreni. Nema šanse!
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 14:06 |
|
|
Haram je napisao/la: Bosonosorg je napisao/la: https://www.instagram.com/stories/malagurski/3095800109296148020/
evo recimo Malagurski se bori protiv Vučićevskog narativa, pa ga BH Muslimani svakako mrze
dakle nije poenta uopšte u mnenju nego patološkoj mržnji. To je bar jasno Problem je u pausalizacijama. Ne postoje "Bosnjaci", a kamoli "Muslimani". Postoje pojedinci, postoje grupe ove ili one ideoloske, politicke, pa i vjerske boje, ali ne postoje Bosnjaci kao kolektivan um - JEBOTE. Evo ti najbolji primjer, proglasili su Dan zalosti negdje, nesto, ne znam u detalju jer me i ne interesuje bogzna, zbog ovog sto se desilo u Beogradu. Dakle Bosnjaci, strukture vlasti, sta li. Da li lokalni nivo, ili federacijski, ne znam. I sad, imas reakcija poput: Bravo, odlicna stvar, jadna djeca, itd., i onda imas reakcija poput one koju sam danas procitao na fejsu od jednog ratnog veterana iz Visegrada koji je svasta prosao, bio ranjavan, izgubio mnogo clanova porodice u ratu. Po mindsetu bi se moglo reci neka vrsta bosnjackog hardlinera kojem bosnjacki politicari nisu dovoljno ostri, ne brinu se dovoljno o veteranima, ne cijene borbu ARBiH u dovoljnoj mjeri, itd. Klasicna prica veterana koji ne moze da se pomiri sa cinjenicom da je rat zavrsen nerijeseno i da je mozda cak i bezze i uzalud krvario cetiri godine. I on danas bukvalno pise, ljutit, da ce da se ispise iz Bosnjaka jer - picka vam materina, citiram - na danasnji dan je ubijeno sestoro djece u Gorazdu, najmladja zrtva 10 mjeseci stara. Ko veli, sto ne proglasite tu Dan zalosti.. Kuzis. On ne moze da shvati, ne zeli da shvati, da jedno nema veze s drugim i da je jebeni rat zavrsen prije gotovo 30 godina. Nije da ga ne razumijem al jbg tako je kako je i treba akceptirati realnost. Dakle imas ovakve i onakve. I ovakvi i onakvi imaju neke svoje razloge i motive, pozadinu ovakvu ili onakvu, ali ne mozes sve trpati u isti kosh. Znam, jednostavno je, ali je bezze i kontraproduktivno. Kazes "Bosnjaci", ili stavise "Muslimani", cime po ko zna koji put pokazujes da ne postujes pravo Bosnjaka da se zovu kako oni zele da se zovu, a tu ipak ima mnostvo misljenja i stavova, kako u vezi ovog slucaja, tako i u vezi drugih dogadjaja. Ovde zaista ima mnogo licemjerluka. Ali mozda se ipak radi o nesposobnosti ili nevolji za samorefleksijom i makar na sekund stavljanjem u poziciju onog drugog. Naravno da nije narod jedna monolitna skupina, navodim ono što viđam po medijima, komentarima, u intelektualnom životu Bošnjaka (eto da se ne uvredite na "Muslimani"). Svakako ne može neko iz Srbije da ima kontakt sa Bejha kad tu ne živi niti boravi, kao što ne može ni neki Almir iz Kaknja da zna da nije Vučić Kim Džong Un i da postoji opozicija istom.
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 14:13 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Obje strane treba da rade na zakopavanju ratnih sjekira. Katarza kod vas zvuči nemoguće u ovom momentu kao ni kod nas taj momentum žrtve. I onda se te spojene posude preljevaju u beskonačnost i evo 30 godina poslije, vrtimo se u krug.
Trebali bi i jedni i drugi stati i gledati kako djeci bolje sutra, kako ostvariti veći životni standard, kako da ta djeca budu zdrava, a ne kao ovaj psihopata, pa unesreći toliko porodica. Ako je jedino bitno da li je neko četnik ili kako volite reći turčin, da li smo mi ili anamo vi, da li je to nešto srpsko ili muslimansko, onda pišaj ga. Nismo bolje ni zaslužili od valjanja u vlastitom blatu. Onda djecu ne treba ni praviti da žive u takvom svijetu.
Neće skoro ništa, pa tu smo u punom jeku, narod se i dalje prima na jalova obećanja i heroje izgubljenih ratova. Političarima fotelje, a narodu od šake do lakta.
Narod bi čak, vjerujem, brzo krenuo u nekom zdravijem smjeru, al hajde ti političare na tu seansu natjeraj i još da poslije toga budu iskreni. Nema šanse!
Hoce bolji zivot, ali kad dodju izbori glasaju pogibeljno... podsvesno su zeljni da podrze one koji ce ovim drugima najsladje jebati mater... Takvi smo... ne valjamo... uvaljujemo se u sve vecu i vecu jamu, i kad u nju pogledamo, onda proradi inat, pa nas prebaci da smo najjaci. Ovo sto se desilo ovih dana na 1 km od moje kuce jbt... mora da bude alarm na uzbunu...
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 14:47 |
|
|
Bosonosorg je napisao/la: Haram je napisao/la: Problem je u pausalizacijama. Ne postoje "Bosnjaci", a kamoli "Muslimani". Postoje pojedinci, postoje grupe ove ili one ideoloske, politicke, pa i vjerske boje, ali ne postoje Bosnjaci kao kolektivan um - JEBOTE.
Evo ti najbolji primjer, proglasili su Dan zalosti negdje, nesto, ne znam u detalju jer me i ne interesuje bogzna, zbog ovog sto se desilo u Beogradu. Dakle Bosnjaci, strukture vlasti, sta li. Da li lokalni nivo, ili federacijski, ne znam.
I sad, imas reakcija poput: Bravo, odlicna stvar, jadna djeca, itd., i onda imas reakcija poput one koju sam danas procitao na fejsu od jednog ratnog veterana iz Visegrada koji je svasta prosao, bio ranjavan, izgubio mnogo clanova porodice u ratu. Po mindsetu bi se moglo reci neka vrsta bosnjackog hardlinera kojem bosnjacki politicari nisu dovoljno ostri, ne brinu se dovoljno o veteranima, ne cijene borbu ARBiH u dovoljnoj mjeri, itd. Klasicna prica veterana koji ne moze da se pomiri sa cinjenicom da je rat zavrsen nerijeseno i da je mozda cak i bezze i uzalud krvario cetiri godine. I on danas bukvalno pise, ljutit, da ce da se ispise iz Bosnjaka jer - picka vam materina, citiram - na danasnji dan je ubijeno sestoro djece u Gorazdu, najmladja zrtva 10 mjeseci stara. Ko veli, sto ne proglasite tu Dan zalosti..
Kuzis. On ne moze da shvati, ne zeli da shvati, da jedno nema veze s drugim i da je jebeni rat zavrsen prije gotovo 30 godina. Nije da ga ne razumijem al jbg tako je kako je i treba akceptirati realnost.
Dakle imas ovakve i onakve. I ovakvi i onakvi imaju neke svoje razloge i motive, pozadinu ovakvu ili onakvu, ali ne mozes sve trpati u isti kosh. Znam, jednostavno je, ali je bezze i kontraproduktivno. Kazes "Bosnjaci", ili stavise "Muslimani", cime po ko zna koji put pokazujes da ne postujes pravo Bosnjaka da se zovu kako oni zele da se zovu, a tu ipak ima mnostvo misljenja i stavova, kako u vezi ovog slucaja, tako i u vezi drugih dogadjaja.
Ovde zaista ima mnogo licemjerluka. Ali mozda se ipak radi o nesposobnosti ili nevolji za samorefleksijom i makar na sekund stavljanjem u poziciju onog drugog.
Naravno da nije narod jedna monolitna skupina, navodim ono što viđam po medijima, komentarima, u intelektualnom životu Bošnjaka (eto da se ne uvredite na "Muslimani"). Svakako ne može neko iz Srbije da ima kontakt sa Bejha kad tu ne živi niti boravi, kao što ne može ni neki Almir iz Kaknja da zna da nije Vučić Kim Džong Un i da postoji opozicija istom. Na kraju krajeva stvar selekcije i onog sto zelis uzimati zdravo za gotovo - fokusirati se na negativnosti ili na pozitivu. Mislim da je zdravije gledati u dobro. Meni barem, a nije da ni ja ponekad ne bacim pogled u "zlo". Samo, vidim da mi ne godi a samo glup covjek radi ono sto mu ne godi. Ovo je tragican slucaj. I ko god taj slucaj koristi da ispolitizira ovo ili ono, da na njemu profitira na ovaj ili onaj nacin, je po meni necovjek, u najboljem slucaju glup. Radilo se o medijima (iza medija uvijek stoje pojedinci) ili "nezavisnim" pojedincima. Tako ja to barem vidim. Zato ni Bursacev clanak nisam procitao do kraja jer me u startu iznervirao. Kakvi Arkani, kurci, palci, toe mozda dio, djelic svega, ali zasigurno ne shablona koja daje objasnjenje za ono sto se desilo.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 17:43 |
|
|
Radovanje nasih idiota je zapravo i ovaj slucaj pretovrilo u lakmus papir za detekticju bolesnih idiota, i imena istih me uopce ne iznenadjuju.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 18:05 |
|
|
Jedno dete će ostati nepokretno, po svemu sudeći. Neki moroni na liberalnim medijima traže da se monstrum pusti da ide kući.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 18:22 |
|
|
Srbima bi preporučio da krenu sa čišćenjima medijskog prostora. Neka krenu sa happy tv-om kojeg vodi degenerik i psihopat milomir marić, također neka zabrane youtube emisije "balkan info", helmcast i slične. Sve nabrojane televizije i podcasti su gledani u stotinama tisuća, a nekad i milijunima i najbolji su prikaz potpunog moralnog posrnuća srpskog društva. Na njima se otvoreno svakodnevno širi mržnja prema okolnim narodima, širi se ratna psihoza i propaganda, a obične propalice, sitni lopovi, ratni zločinci i kriminalci iz beogradskog podzemlja se svakodnevno sa bog zna kakvim uvažavanjem ugošćavaju i intervjuiraju od strane samozvanih novinara gdje se predstavljaju kao moralne vertikale i uzori društvu. To je samo jedan dio problema, ali je velik i na njemu bi srbi trebali raditi ako žele dobro sebi i svojoj djeci jer je očito da ljudi ključaju i da se ta negativna energija i frustracija koje su uzrokovane konstantnom psihološkom pripremom stanovništva na rat pretvaraju u autodestrukciju jer nema načina da se usmjere na nekog drugoga.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 18:24 |
|
|
Haram je napisao/la: Bosonosorg je napisao/la: Naravno da nije narod jedna monolitna skupina, navodim ono što viđam po medijima, komentarima, u intelektualnom životu Bošnjaka (eto da se ne uvredite na "Muslimani"). Svakako ne može neko iz Srbije da ima kontakt sa Bejha kad tu ne živi niti boravi, kao što ne može ni neki Almir iz Kaknja da zna da nije Vučić Kim Džong Un i da postoji opozicija istom. Na kraju krajeva stvar selekcije i onog sto zelis uzimati zdravo za gotovo - fokusirati se na negativnosti ili na pozitivu. Mislim da je zdravije gledati u dobro. Meni barem, a nije da ni ja ponekad ne bacim pogled u "zlo". Samo, vidim da mi ne godi a samo glup covjek radi ono sto mu ne godi. Ovo je tragican slucaj. I ko god taj slucaj koristi da ispolitizira ovo ili ono, da na njemu profitira na ovaj ili onaj nacin, je po meni necovjek, u najboljem slucaju glup. Radilo se o medijima (iza medija uvijek stoje pojedinci) ili "nezavisnim" pojedincima. Tako ja to barem vidim. Zato ni Bursacev clanak nisam procitao do kraja jer me u startu iznervirao. Kakvi Arkani, kurci, palci, toe mozda dio, djelic svega, ali zasigurno ne shablona koja daje objasnjenje za ono sto se desilo. Ja ovaj slučaj nisam ni komentarisao, ostavio sam dva komentara na temi, jedan vezano za Kineza a drugi samo link na twitter pa me opet proziva ovaj gore da se ismijavam žrtvama. Što se tiče teme samo sam čekao kada će krenuti priča o muslimanima, toliko očit pattern na većini tema, štagod se desi završi na muslimanima koji su neiscrpna inspiracija za forumaše i bez kojih forumanje gubi smisao.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 18:28 |
|
|
Evo nešto pozitivno. Valjda se nastavi u istom smjeru. Citat: Smijenjena direktorica škole koja je ‘ugostila‘ Kristijana Golubovića, osuđenog kriminalca iz Pinkove ‘Zadruge‘ Citat: Prema informacijama N1, inspekcija srbijanskog Ministarstva prosvjete ustvrdila je da je ravnateljica beogradske OŠ "Đura Jakšić" Tamara Jelić napravila propust u radu. Ministar Branko Ružić naložio je da se postupi po nalazu inspekcije i ravnateljicu razriješi dužnosti - javlja Nova.rs.
Inspekcija Ministarstva uputila je danas dopis školi u kojem se navodi da je došlo do propusta u radu ravnateljice, kada je nezakonito ustupila prostorije škole grupi Crni Cerak i kriminalcu Kristijanu Goluboviću za potrebe snimanja spota.
Naime, 20. travnja na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vide osuđeni kriminalac Kristijan Golubović - poznat i kao sudionik reality showa TV Pinka "Zadruga" - i grupa Crni Cerak u učionici ove škole
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 18:31 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Srbima bi preporučio da krenu sa čišćenjima medijskog prostora. Neka krenu sa happy tv-om kojeg vodi degenerik i psihopat milomir marić, također neka zabrane youtube emisije "balkan info", helmcast i slične. Sve nabrojane televizije i podcasti su gledani u stotinama tisuća, a nekad i milijunima i najbolji su prikaz potpunog moralnog posrnuća srpskog društva. Na njima se otvoreno svakodnevno širi mržnja prema okolnim narodima, širi se ratna psihoza i propaganda, a obične propalice, sitni lopovi, ratni zločinci i kriminalci iz beogradskog podzemlja se svakodnevno sa bog zna kakvim uvažavanjem ugošćavaju i intervjuiraju od strane samozvanih novinara gdje se predstavljaju kao moralne vertikale i uzori društvu. To je samo jedan dio problema, ali je velik i na njemu bi srbi trebali raditi ako žele dobro sebi i svojoj djeci jer je očito da ljudi ključaju i da se ta negativna energija i frustracija koje su uzrokovane konstantnom psihološkom pripremom stanovništva na rat pretvaraju u autodestrukciju jer nema načina da se usmjere na nekog drugoga. Ja mislim da je vaš kanal Balkan UFO ipak najgluplji.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 18:33 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Primarijus je napisao/la: Srbima bi preporučio da krenu sa čišćenjima medijskog prostora. Neka krenu sa happy tv-om kojeg vodi degenerik i psihopat milomir marić, također neka zabrane youtube emisije "balkan info", helmcast i slične. Sve nabrojane televizije i podcasti su gledani u stotinama tisuća, a nekad i milijunima i najbolji su prikaz potpunog moralnog posrnuća srpskog društva. Na njima se otvoreno svakodnevno širi mržnja prema okolnim narodima, širi se ratna psihoza i propaganda, a obične propalice, sitni lopovi, ratni zločinci i kriminalci iz beogradskog podzemlja se svakodnevno sa bog zna kakvim uvažavanjem ugošćavaju i intervjuiraju od strane samozvanih novinara gdje se predstavljaju kao moralne vertikale i uzori društvu. To je samo jedan dio problema, ali je velik i na njemu bi srbi trebali raditi ako žele dobro sebi i svojoj djeci jer je očito da ljudi ključaju i da se ta negativna energija i frustracija koje su uzrokovane konstantnom psihološkom pripremom stanovništva na rat pretvaraju u autodestrukciju jer nema načina da se usmjere na nekog drugoga. Cetnicka ekipa "Патриотска лига 100% ћирилица" ordinira po ovom forumu i na komentarima portala u ex-yu.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 18:35 |
|
|
Citat: Više od 320.000 građana Srbije potpisalo peticiju kojom traže gašenje dviju televizija: ‘Truju narod, uništit će zemlju‘ ‘Ove dvije televizije su dodijeljene nacionalne frekvencije koristile u velikoj mjeri za kršenje Zakona o elektronskim medijima‘ Citat: Recentni stravični događaji u Srbiji uzrokovali su snažnu reakciju tamošnjeg naroda, a ponovno se pojavila i online peticija za gašenje televizija Pink i Happy. - Zahtijevamo da se televizijama Pink i Happy ne dodijele nacionalne frekvencije. Ove dvije televizije su dodijeljene nacionalne frekvencije koristile u velikoj mjeri za kršenje Zakona o elektronskim medijima - stoji u opisu peticije koja je prikupila preko 300 tisuća potpisa u kratkom roku.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 18:36 |
|
|
Još nisu čuli za daljinski upravljač. To što nešto postoji ne znači da ga moraš konzumirati.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 18:39 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Još nisu čuli za daljinski upravljač. To što nešto postoji ne znači da ga moraš konzumirati. Ja vaše pizdarije ne konzumiram. No očigledno je da vam mladja populacija ludi od bolesnih programa. I antiheroja tipa Rašo, Ratko i Arkan. To sto ti nisi sposobna prepoznati u kojoj septičkoj jami živiš, te smatraš da probleme koje imate u zadnja dva dana mozes riješiti daljinskim iskljucivo je tvoj problem.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 18:40 |
|
|
Uopšte se ne obraćam tebi. Govorim uopšteno.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 18:43 |
|
|
Svaki neprijatelj srbije koji vam želi zlo bi vam preporučio da imate što više happy-a, pinkova i da vam šešelji, bokani, golubovići i vučići budu moralne vertikale i predsjednici. Vučić je definitivno dio problema i samim time ne može ništa riješiti. Poznato je da mu je milomir marić medijska desna ruka i megafon, a da ne govorim koliko lik konstantno podgrijava mržnju gdje god stigne, a puna su mu usta mira, stabilnosti i suradnje.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 18:44 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Svaki neprijatelj srbije koji vam želi zlo bi vam preporučio da imate što više happy-a, pinkova i da vam šešelji, bokani, golubovići i vučići budu moralne vertikale i predsjednici Gledaj svoja posla.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 svi 2023, 19:14 |
|
|
Eto ti ćeš mi govorit što ću komentirat i gledat i to na hrvatskom forumu i to pripadnica naroda koji više gleda tuđa posla nego svoja, što je uostalom i razlog zbog čega i propadate i ne vidite što vam se događa u vlastitom dvorištu.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|