|
|
Stranica: 5/6.
|
[ 138 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
spliter1
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 13:46 |
|
|
babo je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Pogledaj intervju sa Emelom. Fino joj je pustila i prilog ispred Katedrale. I toj Sanji Sarajki (promjenjivih stavova), koja nije sigurna je li Sarajevo istjeralo Deda Mraza, kojoj je eto ko i jes i nije sve...koja je otišla svoj grad blatiti na inače objektivnoj RTRS. Koliko nisko može pasti osoba za šaku love? A evo ovo je poslije, dakle slikano 03.01.2022. Dobro je,nije lose Šabane, video sam pogledao. Moram stvarno reći da se voditeljica za vrijeme čitavog interview sa gospođom prof. Sanjom nalazila jedan čitav niveau ispod dotične. Što se tiče argumentacije, činjenica i kulture vođenja dijaloga, vidjelo se ko je profesor a ko đak. O drugim stvarima neću da govorim jer ih dovoljno ne poznajem.
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 13:49 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 01:25 Postovi: 2857 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
spliter1 je napisao/la: Jel ima kupit,svinjetine uopste? :) Ima u glavnoj gradskoj trznici, od svinjetine, konjetine do zecetine svjeze sve, u trznim centrima pretezno vakumirano
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Vjerski program nije obrazovni program i tačka !
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 13:57 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Prvo, ne kritikuje neko nego rođena Sarajka. Kritikuje jer je isisala lovu iz nevladinih organizacija, pa se prešaltala na plaćene intervjue na 'objektivnoj' RTRS. Znamo svi kakve oni priloge prave i koliko uopšte imaju veze sa realnim i istinom. Dakle, Sanja je otišla na RTRS blatiti sopstveni grad i izmišljati nekakve stvari koje veze sa životom nemaju. Zašto se ne bi uvrijedili? I ona da nije dvoličnjak, podigla bi ručnu, rekla pogriješila sam, a ne zamuckivati pa eto ne znam nisam sigurna....al si bila sigurna na intervjuu RTRS. Nije ni blizu čega? Šta je nekad bilo, a sad nema? Nema Olimpijade. Jbg, za to možete kriviti i ove što su s brda gađali, sjebali su toliko toga, između ostalog olimpijske komplekse poput bob staze na Trebeviću. Ili recimo kad su zapalili Vijećnicu. Nema nikakvog Teherana ili Bagdada, to su baljezgarije. To nije realno stanje. Niko ti ništa u Sarajevu ne zabranjuje. Nema nekakve šerijatske policije. Manite se gluposti. Jel ti vidiš da je u Sarajevu, tačnije Kantonu, SDA izgubila skoro sve opštine? Ostala im Vogošća i tijesno Ilijaš. Gradske opštine nemaju ni jednu. Ko je načelnik Starog Grada? Centra? Novog Grada? Novog Sarajeva? Gdje su te činjenice? Nema ih. Nema nikakvog Teherana, Kabula. Sarajevo je Sarajevo. Nemojmo izmišljati. Pa veća je Benjamina Talibanka od Bakira? Jel tako? Ko je to "bolji" od Bakira? Još mi nisi odgovorio. Joj Benjamina... ženski Skaka...mislim po prosipanju. A njena uloga je ono....simbolična. Gradonačelnica... Izvini, ti si se nakačio na priču forumaša babo i mene, šta ko je bolji od Bakira?
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 13:59 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Jedna lasta ne čini proljeće Mujo. Jedna jelka i jedan Deda Mraz je samo šminka. Tanka šminka. Sarajevo tone u Islamofašizam, svoje prirodno stanje.
To malo preostalih hrišćana nek bježi dok može ili nek sječe *** i mjenja ime. Nigdje veze. Satraste se da Sarajevo pokažete u svjetlu kakvo nije. Evo ja vas pozivam da dođete na jedan dan i da se uvjerite da nije tako kako pojedini mediji bubaju. Štaviše, ko god dođe ima od forumaša sa nickom Šaban ručak i piće po izboru. Čak i ti koji si takav kakav jesi, al hajde niko nije savršen
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:02 |
|
|
babo je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Prvo, ne kritikuje neko nego rođena Sarajka. Kritikuje jer je isisala lovu iz nevladinih organizacija, pa se prešaltala na plaćene intervjue na 'objektivnoj' RTRS. Znamo svi kakve oni priloge prave i koliko uopšte imaju veze sa realnim i istinom. Dakle, Sanja je otišla na RTRS blatiti sopstveni grad i izmišljati nekakve stvari koje veze sa životom nemaju. Zašto se ne bi uvrijedili? I ona da nije dvoličnjak, podigla bi ručnu, rekla pogriješila sam, a ne zamuckivati pa eto ne znam nisam sigurna....al si bila sigurna na intervjuu RTRS. Nije ni blizu čega? Šta je nekad bilo, a sad nema? Nema Olimpijade. Jbg, za to možete kriviti i ove što su s brda gađali, sjebali su toliko toga, između ostalog olimpijske komplekse poput bob staze na Trebeviću. Ili recimo kad su zapalili Vijećnicu. Nema nikakvog Teherana ili Bagdada, to su baljezgarije. To nije realno stanje. Niko ti ništa u Sarajevu ne zabranjuje. Nema nekakve šerijatske policije. Manite se gluposti. Jel ti vidiš da je u Sarajevu, tačnije Kantonu, SDA izgubila skoro sve opštine? Ostala im Vogošća i tijesno Ilijaš. Gradske opštine nemaju ni jednu. Ko je načelnik Starog Grada? Centra? Novog Grada? Novog Sarajeva? Gdje su te činjenice? Nema ih. Nema nikakvog Teherana, Kabula. Sarajevo je Sarajevo. Nemojmo izmišljati. Vidim nema koristi, nije moj problem ne živim tu. Ali kad smo kod teme, upitaj nekoga ko Sarajevo poznaje iz 80tih koje je razlika. Nije samo to da fali oko 200000 hrišćana i mnogo pametnih glava koje su otišle iz njega. Činjenica je da su se neke stvari promjenile. Ima i negativnih, ali ne u tolikoj mjeri i uglavnom ne ono što se potencira. Da odlaze ljudi koji su intelektualci i koji mogu doprinijeti društvu, svakako nažalost. No, to je rezultat aktuelne političke situacije. Plutaju *** i ono najgore. Pametni zašutjeli. Znaš i sam da je većina od tih 200 000 hiljada hrišćana otišla zbog ideologije onih koji su ih vodili u prvoj polovini 90-tih. Je li bilo vrijedno? Je li vrijedilo Sarajevo zamjeniti sirotinjskim kućicama u Miljevini, Kalinoviku, Kopačima (ilitiga Istočnom Goraždu)?!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:05 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa veća je Benjamina Talibanka od Bakira? Jel tako? Ko je to "bolji" od Bakira? Još mi nisi odgovorio.
Joj Benjamina... ženski Skaka...mislim po prosipanju. A njena uloga je ono....simbolična. Gradonačelnica... Izvini, ti si se nakačio na priču forumaša babo i mene, šta ko je bolji od Bakira? Šta je nejasno? Odgovori na obično pitanje. Ko ti je bolji od Bakira?
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:06 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Jedna lasta ne čini proljeće Mujo. Jedna jelka i jedan Deda Mraz je samo šminka. Tanka šminka. Sarajevo tone u Islamofašizam, svoje prirodno stanje.
To malo preostalih hrišćana nek bježi dok može ili nek sječe *** i mjenja ime. Nigdje veze. Satraste se da Sarajevo pokažete u svjetlu kakvo nije. Evo ja vas pozivam da dođete na jedan dan i da se uvjerite da nije tako kako pojedini mediji bubaju. Štaviše, ko god dođe ima od forumaša sa nickom Šaban ručak i piće po izboru. Čak i ti koji si takav kakav jesi, al hajde niko nije savršen Nema potrebe da dolazi bilo ko. 21. je vijek. Sve ima na netu. Dovoljno je vaše medije čitati da se svako uvjeki kakva je to islamofašistička sredina a kamoli naše. I odakle ti ideja da bi ja sa tobom ili bilo kojim drugim muslimanskim ašistom poput tebe sjedio i pio? Mogu da te eventualno pljunem u oko. Srbin Mujo pamti.
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:07 |
|
Pridružen/a: 24 ožu 2019, 12:50 Postovi: 935 Lokacija: Mostar.......nekad
|
Shaban995 je napisao/la: babo je napisao/la: Vidim nema koristi, nije moj problem ne živim tu. Ali kad smo kod teme, upitaj nekoga ko Sarajevo poznaje iz 80tih koje je razlika. Nije samo to da fali oko 200000 hrišćana i mnogo pametnih glava koje su otišle iz njega. Činjenica je da su se neke stvari promjenile. Ima i negativnih, ali ne u tolikoj mjeri i uglavnom ne ono što se potencira. Da odlaze ljudi koji su intelektualci i koji mogu doprinijeti društvu, svakako nažalost. No, to je rezultat aktuelne političke situacije. Plutaju *** i ono najgore. Pametni zašutjeli. Znaš i sam da je većina od tih 200 000 hiljada hrišćana otišla zbog ideologije onih koji su ih vodili u prvoj polovini 90-tih. Je li bilo vrijedno? Je li vrijedilo Sarajevo zamjeniti sirotinjskim kućicama u Miljevini, Kalinoviku, Kopačima (ilitiga Istočnom Goraždu)?! To se i ja pitam. Bi li ti otišao, recimo iz Sarajevu u Kalesiju, da je tebe/vas Alija na to pozvao? Koliko ti poznaješ takvih iz familije ili prijateljskog kruga koji bi to, Aliji za volju, učinili?
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:08 |
|
|
Otkud tolika opsesija krmetinom. Kao da će se krepat bez nje.
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:14 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Otkud tolika opsesija krmetinom. Kao da će se krepat bez nje. Taman tako, možeš je slobodno konzumirati ništa ti neće od nje biti.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:14 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Joj Benjamina... ženski Skaka...mislim po prosipanju. A njena uloga je ono....simbolična. Gradonačelnica... Izvini, ti si se nakačio na priču forumaša babo i mene, šta ko je bolji od Bakira?
Šta je nejasno? Odgovori na obično pitanje. Ko ti je bolji od Bakira? Bolji čovjek ili političar? Svi političari na bh sceni su mi ***. A boljih ljudi koliko hoćeš. Da ti nabrajam poznate Sarajlije iz sfere umjetnosti, kulture, nauke? Taman posla, imaš Google kao i ja.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:15 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Šta je nejasno? Odgovori na obično pitanje. Ko ti je bolji od Bakira?
Bolji čovjek ili političar? Svi političari na bh sceni su mi ***. A boljih ljudi koliko hoćeš. Da ti nabrajam poznate Sarajlije iz sfere umjetnosti, kulture, nauke? Taman posla, imaš Google kao i ja. Znači svi su ti muslimanski političari isti ko Bakir. Eto vidiš. I nama. Svi ste vi isti.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:16 |
|
|
babo je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Otkud tolika opsesija krmetinom. Kao da će se krepat bez nje. Taman tako, možeš je slobodno konzumirati ništa ti neće od nje biti. Jest, al to je stvar ličnog izbora. Jedi šta hoćeš, šta to mene briga? Dok vi to ovdje potencirate kao neko političko pitanje. Jede svinjetinu, aman? Ne daju da se jede, aman? Ma ne brani niko. Jedi šta hoćeš. Znaš koliko me briga...
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:18 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Bolji čovjek ili političar? Svi političari na bh sceni su mi ***. A boljih ljudi koliko hoćeš. Da ti nabrajam poznate Sarajlije iz sfere umjetnosti, kulture, nauke? Taman posla, imaš Google kao i ja.
Znači svi su ti muslimanski političari isti ko Bakir. Eto vidiš. I nama. Svi ste vi isti. Manje-više. Bošnjačka politika je ***. Nažalost. Nismo. No, ti to ne vidiš.
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:19 |
|
|
babo je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Otkud tolika opsesija krmetinom. Kao da će se krepat bez nje. Taman tako, možeš je slobodno konzumirati ništa ti neće od nje biti. Vidi, ko hoće da jede nek jede. Siguran sam da se i u Sarajevu može kupiti. Ali u restoran gdje se poslužuje neće ući nijedan musliman, pa tako ni ja. A ne vidim da se turisti nešto bune oko toga što je nema na svakom koraku. Jedino vi kamenjarci i četalji. Naravno, vas ko yebe, čvarke možete žderat u svojim vukojebinama.
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:21 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: babo je napisao/la: Taman tako, možeš je slobodno konzumirati ništa ti neće od nje biti. Jest, al to je stvar ličnog izbora. Jedi šta hoćeš, šta to mene briga? Dok vi to ovdje potencirate kao neko političko pitanje. Jede svinjetinu, aman? Ne daju da se jede, aman? Ma ne brani niko. Jedi šta hoćeš. Znaš koliko me briga... Svinjetina nije naš problem, kužiš? Nego ja te nešto drugo upita a ti mi ne odgovori, tri posta uviše.
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:24 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: babo je napisao/la: Taman tako, možeš je slobodno konzumirati ništa ti neće od nje biti. Vidi, ko hoće da jede nek jede. Siguran sam da se i u Sarajevu može kupiti. Ali u restoran gdje se poslužuje neće ući nijedan musliman, pa tako ni ja. A ne vidim da se turisti nešto bune oko toga što je nema na svakom koraku. Jedino vi kamenjarci i četalji. Naravno, vas ko yebe, čvarke možete žderat u svojim vukojebinama. U Isambulu je nešto lakša situacija sa restoranima sa krmetinom. Ali u pravu si, koji će *** krmetina u Sarajevu ta nema je ko jesti.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:28 |
|
|
babo je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Činjenica je da su se neke stvari promjenile. Ima i negativnih, ali ne u tolikoj mjeri i uglavnom ne ono što se potencira. Da odlaze ljudi koji su intelektualci i koji mogu doprinijeti društvu, svakako nažalost. No, to je rezultat aktuelne političke situacije. Plutaju *** i ono najgore. Pametni zašutjeli. Znaš i sam da je većina od tih 200 000 hiljada hrišćana otišla zbog ideologije onih koji su ih vodili u prvoj polovini 90-tih. Je li bilo vrijedno? Je li vrijedilo Sarajevo zamjeniti sirotinjskim kućicama u Miljevini, Kalinoviku, Kopačima (ilitiga Istočnom Goraždu)?! To se i ja pitam. Bi li ti otišao, recimo iz Sarajevu u Kalesiju, da je tebe/vas Alija na to pozvao? Koliko ti poznaješ takvih iz familije ili prijateljskog kruga koji bi to, Aliji za volju, učinili? Ne bih, otišao bih vani. Ne bi slijedio tu politiku. Ne poznajem nikog. Moj otac je bio učesnik rata jer je branio svoje. Nije ratovao ni za Aliju niti za nekog drugo političara. Čim se rat završio, skinuo je uniformu i vratio se u firmu gdje je i prije rata radio. Naravno, kao 'nagradu' na kraju je dobio minimalnu penziju. Tako obično prolaze oni koji su se borili za BiH, RS ili pak HB. Oni obični ljudi. A kajmak kupe oni koji su bili po trezorima, švercovali ronhil ili pak vodili aktivno logore kao što je slučaj sa gospon Čovićem. Dakle, ne bih pristao na tu degradaciju. Mislim da se treba staviti interes svakog pojedinca ispred kolektivnog. Kolektivni interesi se prodaju upravo za ciljeve pojedinih političara u kojima se oni bogate. To kad skontamo biće nam svima bolje.
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 14:52 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: babo je napisao/la: To se i ja pitam. Bi li ti otišao, recimo iz Sarajevu u Kalesiju, da je tebe/vas Alija na to pozvao? Koliko ti poznaješ takvih iz familije ili prijateljskog kruga koji bi to, Aliji za volju, učinili? Ne bih, otišao bih vani. Ne bi slijedio tu politiku. Ne poznajem nikog. Moj otac je bio učesnik rata jer je branio svoje. Nije ratovao ni za Aliju niti za nekog drugo političara. Čim se rat završio, skinuo je uniformu i vratio se u firmu gdje je i prije rata radio. Naravno, kao 'nagradu' na kraju je dobio minimalnu penziju. Tako obično prolaze oni koji su se borili za BiH, RS ili pak HB. Oni obični ljudi. A kajmak kupe oni koji su bili po trezorima, švercovali ronhil ili pak vodili aktivno logore kao što je slučaj sa gospon Čovićem. Dakle, ne bih pristao na tu degradaciju. Mislim da se treba staviti interes svakog pojedinca ispred kolektivnog. Kolektivni interesi se prodaju upravo za ciljeve pojedinih političara u kojima se oni bogate. To kad skontamo biće nam svima bolje. A hiljade ovih drugih su to uradili??? Vidiš kako vam je priča šuplja, iako je bilo poziva da se to radi. Pravi razlozi odlaska ne interesuju čaršiju, za nju su to četnici i ustaše, bar je to verzija koju nam oni najglasniji među vama šalju.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 15:28 |
|
|
babo je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Ne bih, otišao bih vani. Ne bi slijedio tu politiku. Ne poznajem nikog. Moj otac je bio učesnik rata jer je branio svoje. Nije ratovao ni za Aliju niti za nekog drugo političara. Čim se rat završio, skinuo je uniformu i vratio se u firmu gdje je i prije rata radio. Naravno, kao 'nagradu' na kraju je dobio minimalnu penziju. Tako obično prolaze oni koji su se borili za BiH, RS ili pak HB. Oni obični ljudi. A kajmak kupe oni koji su bili po trezorima, švercovali ronhil ili pak vodili aktivno logore kao što je slučaj sa gospon Čovićem. Dakle, ne bih pristao na tu degradaciju. Mislim da se treba staviti interes svakog pojedinca ispred kolektivnog. Kolektivni interesi se prodaju upravo za ciljeve pojedinih političara u kojima se oni bogate. To kad skontamo biće nam svima bolje. A hiljade ovih drugih su to uradili??? Vidiš kako vam je priča šuplja, iako je bilo poziva da se to radi. Pravi razlozi odlaska ne interesuju čaršiju, za nju su to četnici i ustaše, bar je to verzija koju nam oni najglasniji među vama šalju. Uradili nego. Citat: Veliki broj sarajevskih Srba se iselio tokom opsade Sarajeva 1992-96, a najviše ih je otišlo nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, krajem 1995. godine, kada su sarajevska naselja naseljena Srbima: Grbavica, Nedžarići, Ilidža, dio Dobrinje, Rajlovac, Vogošća, Nahorevo… pripala Federaciji BiH. Radovan Karadžić i Momčilo Krajišnik su tada sarajevskim Srbima naložili da ne ostaju u “Alijinoj državi”, dajući im instrukcije: “Napuštajte i prelazite u RS”. Ja ne znam za neki slučaj da je Alija naložio nešto slično Bošnjacima. Nije ni imao priliku kad su bili raseljeni, pobijeni ako su dopali u četničke ruke. Čekaj bolan, a haj mi reci ovo, evo jedan kolega je radio u urbanističkom, ti sarajevski Srbi su masovno poslije rata dolazili i prodali kuće, stanove. Je li ih neko tjerao na to? Ima onih koji su se vratili. Recimo jedna kolegica je bila jedno vrijeme u Rogatici, pa se vratila. Nije luda da ostane u Rogatici pored Sarajeva. Za koji *** bi to uradila?? I šta joj fali, ništa. Niko je ne maltretira, ima odličan posao, nikog ne boli klinac je li ona Fatima ili je Jelena (karikiram). To je da ti izbijem argument na koji ciljaš, otišli Srbi najprije zbog toga jer su se bojali odmazde Armije BiH je li tako? A pomoglo i ove instrukcije srpskih vođa. Ponavljam, oni koji nisu okrvavili ruke, nije bilo prepreke da se vrate. Zašto su odabrali Miljevinu umjesto Ilidže, to samo oni znaju.
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 05 sij 2022, 17:01 |
|
|
Kad ti crtaju na vratima ružne poruke, nazivaju ti djecu četnikom, zovu telefonom pa ti jebu četničku mater, po fasadama poruke “idite četnici odakle ste došli” i silu takvih stvari onda dođe vremenom ideja odatle otići. Tu sudbinu dijele svi ne samo Srbi Sarajeva, na drugom mjestu su muslimani kojima se to događa, na trećem Hrvati i obrnuto. Samo toga u vas nema, zato što nesmije biti, vi ste multikulti ovi drugi goli nacionalisti. To je oficijelna verzija bošnjačke politike, kao Deda Mraz, pa da je samo jedan ima ga. Koliko ja znam Alija je pozvao sve muslimane da se vrate svojim domovima, nije ih se puno vratilo. Šta misliš zašto?
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 06 sij 2022, 10:00 |
|
|
Zaboravljaš ono najbitnije...Alija nije zatražio od muslimana da odu od svojih domova, za razliku od srpskih lidera koji su to tražili izričito i čak i pod prisilom kad je stao rat, konkretno vezano sa Sarajevo. Daj bolan, crtaju na vratima ružne poruke, hvatate se svakakve gluposti za svaku slamku, čovjek bi rekao da ako si Srbin ili Hrvat živiš u konstantnom strahu u Sarajevu - ŠTO NIJE ISTINA. Izolovani incidenti nisu i nikad neće biti mjerilo niti refer za bilo šta. Ima li neko na forumu da je iz Sarajeva, eto onaj forumaš Gazda reče ima neki stan, dakle dolazi tu, nek kaže je li nekad imao problem? Ili bilo ko drugi, imam druga Hrvata, nikad tip nije imao problem zbog toga ko je i šta je. Ono što se piše po forumu (a i mnogi mediji što pišu) nikakve veze sa realnošćću nema.
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 06 sij 2022, 13:53 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Zaboravljaš ono najbitnije...Alija nije zatražio od muslimana da odu od svojih domova, za razliku od srpskih lidera koji su to tražili izričito i čak i pod prisilom kad je stao rat, konkretno vezano sa Sarajevo. Daj bolan, crtaju na vratima ružne poruke, hvatate se svakakve gluposti za svaku slamku, čovjek bi rekao da ako si Srbin ili Hrvat živiš u konstantnom strahu u Sarajevu - ŠTO NIJE ISTINA. Izolovani incidenti nisu i nikad neće biti mjerilo niti refer za bilo šta. Ima li neko na forumu da je iz Sarajeva, eto onaj forumaš Gazda reče ima neki stan, dakle dolazi tu, nek kaže je li nekad imao problem? Ili bilo ko drugi, imam druga Hrvata, nikad tip nije imao problem zbog toga ko je i šta je. Ono što se piše po forumu (a i mnogi mediji što pišu) nikakve veze sa realnošćću nema. Dobro Šabane vidim nemožemo se sresti, nema veze. Ja sam samo pokušao da ti malo perspektivu gledanja pomjerim pa da ti na to malo drugačiji pogled dobiješ. Onda bi možda došao do zaključka da se ljudi ne baš puno razlikuju i u principu iste stvari čine, bez obzira na religiju ili boju kože. Ali jebiga kod tebe nisam uspio.
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 06 sij 2022, 21:19 |
|
|
Evo sve, ali kako možete jesti picu(pizzu da ne bude zabune) ili bilo koji sendvič bez svinjetine, pa bgtjbo kad vidim onu puretinu u jelovniku dođe mi da razbijem cijeli restoran, moram uzimati picu od tunjevine da ne bi povraćao.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Hrana sa svinjetinom u Sarajevu? Postano: 06 sij 2022, 21:23 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21277 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 3
|
Gazda je napisao/la: Evo sve, ali kako možete jesti picu(pizzu da ne bude zabune) ili bilo koji sendvič bez svinjetine, pa bgtjbo kad vidim onu puretinu u jelovniku dođe mi da razbijem cijeli restoran, moram uzimati picu od tunjevine da ne bi povraćao. Jesi ti nekad čuo “ponudu diktira potražnja”? Očigledno nisi. Ponesi sebi vakumiranu pancetu i naruči Margaritu. Nabacaj kad dodje i vozdra.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|