|
|
Stranica: 1378/1426.
|
[ 35648 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Teranova 2
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 07 svi 2023, 21:02 |
|
|
Haram je napisao/la: Dajte ljudi budite malo realniji.
Da od 5 mio Srba u Srbiji "poludi" jedan posto to bi bilo, ako se ne varam, 50.000. Da "poludi" njih 5000 to bi bilo koliko? Jedan promil?
A podijelimo li tu brojku sa 10 dolazimo do broja 500.
Zamislite 500 ovakvih dogadjaja. Ali cak ni onda ne biste mogli govoriti da su "poludili Srbi".
Prema tome prestanite da kenjate zbog nekolicine pojedinaca. Sutra da se ovakve stvari dese medju Bosnjacima ili Hrvatima bunili bi ste se u slucaju da vas neko izjednacava s tim manijacima masovnim ubicama. Hvala bogu pa postoje i ljudi kao ti. Realni. Koji ne mešaju babe i žabe.
|
|
Vrh |
|
|
listerstorm
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 07 svi 2023, 21:07 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Pripadnici tvog naroda pišu odvratne lažljive komentare ispod YouTube klipova o ovoj tragediji. Jedan laže da je to "unuk četnika Nenada Kecmanovića koji je činio genocid u Srebrenici". Dokle to ide, toliko mrzeti i obmanjivati...Strašno. Tu se radi o anonimnim komentarima svakojakih pojedinaca, no pripadnici TVOJEG naroda javno na televiziji izjavljuju da se svi zgražaju i osuđuju ubojstva djece. Svi osim hrvata. Razmisli malo o tome...
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 07 svi 2023, 21:09 |
|
|
listerstorm je napisao/la: Tu se radi o anonimnim komentarima svakojakih pojedinaca, no pripadnici TVOJEG naroda javno na televiziji izjavljuju da se svi zgražaju i osuđuju ubojstva djece.
Svi osim hrvata.
Razmisli malo o tome...
Osuđujem tu izjavu. Mnogo Hrvata se javilo i izrazilo saučešće i hvala im.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 07 svi 2023, 22:31 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Inače je samo ovo pokazatelj za to? Srbija je i prije ovog bila mentalno u 90-tim. Ovo je samo eskalacija. To kaže pripadnik naroda koji ama svaki božji dan pominje rat koji se završio pre skoro trideset godina. Ne pokušavaj da dokažeš suprotno jer nećeš uspeti. Gdje pominjem rat?
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 07 svi 2023, 22:39 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 07 svi 2023, 22:40 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 07 svi 2023, 22:47 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Rutinerr je napisao/la:
Gdje pominjem rat?
Imaš disleksiju? Pogledaj ove komentare pa mi iskreno reci - ko je ovde bolestan https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /komentariŠta mi time dokazuješ? Ja tu nikad slovo nisam napisao. Društvene mreže, a pogotovo anonimno, su pogodan poligon za razne psiho slučajeve. I tu pišu pripadnici svih naroda svakakve bolesti. Jesi li čitala šta su iz Srbije pisali Džananu Musi pred gostovanje Reala po twitteru i ostalim mrežama? Kolektivna psihijatrija. I sad bi to meni trebalo da dokazuje nešto o tebi? Nigdje veze.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 07 svi 2023, 22:52 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Šta mi time dokazuješ? Ja tu nikad slovo nisam napisao. Društvene mreže, a pogotovo anonimno, su pogodan poligon za razne psiho slučajeve. I tu pišu pripadnici svih naroda svakakve bolesti.
Jesi li čitala šta su iz Srbije pisali Džananu Musi pred gostovanje Reala po twitteru i ostalim mrežama? Kolektivna psihijatrija. I sad bi to meni trebalo da dokazuje nešto o tebi? Nigdje veze.
Nemam nalog na Twiteru i ne zanima me. Posećujem portale i naše i vaše i hrvatske i one iz CG i naravno komentare članaka. Na našim portalima nema mržnje ni 2% koliko je ima kod vas. I na Indexu je bilo ogavština, da napomenem ali kao na Klixu nigde. To neko piše, to su stvarni ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 00:05 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 00:11 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Pripadnici tvog naroda pišu odvratne lažljive komentare ispod YouTube klipova o ovoj tragediji. Jedan laže da je to "unuk četnika Nenada Kecmanovića koji je činio genocid u Srebrenici". Dokle to ide, toliko mrzeti i obmanjivati...Strašno. Svaki put kad se desi neko sranje u Srbiji ti dođes ovdje i spominjes neke nepostojece komentare po youtube, fb itd. Evo ti jedan komentar od mene: Pojedi *** ogavna babo smrdljiva
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 00:42 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10440 Lokacija: Banja Luka
|
Jbga , ćeifite na ovom zlu koje nam se desilo . Ni prvo ni zadnje koje nas je snašlo , izguraćemo . Morate se i vi nečemu radovati .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 00:43 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Teranova 2 je napisao/la: Imaš disleksiju? Pogledaj ove komentare pa mi iskreno reci - ko je ovde bolestan https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /komentariŠta mi time dokazuješ? Ja tu nikad slovo nisam napisao. Društvene mreže, a pogotovo anonimno, su pogodan poligon za razne psiho slučajeve. I tu pišu pripadnici svih naroda svakakve bolesti. Jesi li čitala šta su iz Srbije pisali Džananu Musi pred gostovanje Reala po twitteru i ostalim mrežama? Kolektivna psihijatrija. I sad bi to meni trebalo da dokazuje nešto o tebi? Nigdje veze. pa pisali, šta sad to je sportski naboj, takmičarski. Srbi su poznati kao strastveni navijači, Večiti derbi ocenjen u jedan od top 5 derbija na svetu po atmosferi. potpuna bolest, imam osećaj da sad svi isfrustrirani zbog ove situacije oće da kale i ispoljavaju svoje frustracije tako što će da karakterišu celo jedno društvo. Bolesne frustracije.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 00:46 |
|
|
ako ništa ovaj događaj je pokazao da ima puno ljudi koji nemaju nikakve moralne barijere i kojima ništa nije sveto time što će svaki događaj maksimalno da ispolitizuju
naravno ima i normalne većine koja ne piše komentare na internet portalima
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 02:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75053 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
"DOBIĆEŠ POKLON U SRIJEDU U ŠKOLI": Drug Koste Kecmanovića otkrio jezive detalje o stravičnom masakruCitat: Bio je prisutan i na rođendanskoj zabavi 1. maja kada je Kosta rekao slavljeniku da će mu poklon doneti u školu u sredu, 3. maja, na dan koji je dečak izabrao da sprovede svoj smrtonosni plan. Ovo je čisto zlo, čak predstavlja "odrasli" crni humor. Većina odraslih nisu sposobni ovoliko detaljno planirati, imati ovakav ciničan crni humor (cinizam isto ukazuje na mentalnu zrelost i iskustvo), a tek profesionalna egzekucija plana, u maniri specijalca... I onda da mu ne možeš sudit. Jedna opcija je da se uvede mentalna starost, i da se proglasi da ima 19 godina, ali bi se onda na neki način kažnjavali pametniji ii zreliji ljudi.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 02:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75053 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: naravno Vučić koristi ovu priliku ne bi li politički profitirao. Citat: Predsednik je konkretno govorio o direktorima javnih preduzeća čije žene imaju više krokodilskih tašni nego što je aligatora u Everglejdsu, ali im je uvek sistem nešto kriv, ali im je država uvek i za sve kriva. Inače, prema svim svojim članovima, Vučić se danas odnosio na posebno ljubazan način, što su mnogi razumeli kao siguran znak i najavu velikih političkih promena.Informer ima potvrde iz vrha SNS da će u ponedeljak uveče na TV Hepi predsednik Vučić saopštiti dalekosežne političke odluke koje će promeniti Srbiju. Kako prenosi Informer, postoje tri varijante Vučićeve odluke:
1. Prihvatanje ostavke celog kabineta Ane Brnabić. 2. Zajednička ostavka i Vlade i predsednika i izlazak na opšte izbore u kojima Vučić ne bi mogao da se kandiduje za predsednika. 3. Ostavka samo predsednika.Svakako, svaka odluka biće potvrđena na Skupštini SNS 27. maja. Predsednik Aleksandar Vučić je članovima IO SNS na kraju svog govora poručio: "Dok sam živ boriću se sa svima vama protiv najgoreg ološa koji svoju jedinu političku šansu vidi u tragediji Srbije. Moraćete uvek da se borite protiv ovih hijena za spas i budućnost naše zemlje!" https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=2329375Koja je agenda toga da raspušta vlastitu vladu? To skoro nitko na vlasti ne radi.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 02:18 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Ma ne. To se u psihologiji zove fenomen masovne histerije. Prije 500 godina u Francuskoj su imali "plesnu kugu" gdje je hrpa ljudi bila na ulici i nije mogla prestat plesat, do iznemoglosti ili čak smrti, krenulo od jednog pojedinca, pa par, pa im se sve više pridružilo. https://en.wikipedia.org/wiki/Dancing_plague_of_1518Citat: The Dancing Plague of 1518, or Dance Epidemic of 1518, was a case of dancing mania that occurred in Strasbourg, Alsace (modern-day France), in the Holy Roman Empire from July 1518 to September 1518. Somewhere between 50 and 400 people took to dancing for weeks. There are many theories behind the phenomenon, the most popular being stress-induced mass hysteria Ili one časne sestre što su mjaukale u samostanu. Prvo je jedna počela mjaukati kao mačka, pa su joj se i druge pridružile, i tako bi mjaukale duže periode, na šok okolonog stanovništva. Prestale su kada im je pandur zaprijetio da će ih bičevati. Citat: citing an unnamed medical textbook, recalls the story of a nun who lived in a French convent during an unspecified time (presumably in the Middle Ages) who inexplicably began to meow like a cat, shortly leading the other nuns in the convent to meow as well. Eventually, all of the nuns in the convent would meow together for a certain period, leaving the surrounding community astonished. This did not stop until the police threatened to whip the nuns.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 07:49 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: "DOBIĆEŠ POKLON U SRIJEDU U ŠKOLI": Drug Koste Kecmanovića otkrio jezive detalje o stravičnom masakruCitat: Bio je prisutan i na rođendanskoj zabavi 1. maja kada je Kosta rekao slavljeniku da će mu poklon doneti u školu u sredu, 3. maja, na dan koji je dečak izabrao da sprovede svoj smrtonosni plan. Ovo je čisto zlo, čak predstavlja "odrasli" crni humor. Većina odraslih nisu sposobni ovoliko detaljno planirati, imati ovakav ciničan crni humor (cinizam isto ukazuje na mentalnu zrelost i iskustvo), a tek profesionalna egzekucija plana, u maniri specijalca... I onda da mu ne možeš sudit. Jedna opcija je da se uvede mentalna starost, i da se proglasi da ima 19 godina, ali bi se onda na neki način kažnjavali pametniji ii zreliji ljudi. Problem je što djeca neravnomjerno sazrijevaju u tehničkom i emocionalnom smislu. Ovaj je imao tehničko znanje tridesetogodišnjaka ali nedovoljno emocionalno zreo da to izbalansira. To i nije tako čudno, djeca sve više vise na internetu gdje su im dostupne sve informacije i upute za bilo šta. Nešto za što ti je prije 30 godine trebalo 5 godina da naučiš, raspitaš se pronađeš, sad možeš za dan na internetu. I onda dobiješ robota od 13 godina bez ikakvog osjecaja empatije nesposobnog da razlikuje dobro od loseg.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 07:59 |
|
|
Bosonosorg je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Šta mi time dokazuješ? Ja tu nikad slovo nisam napisao. Društvene mreže, a pogotovo anonimno, su pogodan poligon za razne psiho slučajeve. I tu pišu pripadnici svih naroda svakakve bolesti.
Jesi li čitala šta su iz Srbije pisali Džananu Musi pred gostovanje Reala po twitteru i ostalim mrežama? Kolektivna psihijatrija. I sad bi to meni trebalo da dokazuje nešto o tebi? Nigdje veze.
pa pisali, šta sad to je sportski naboj, takmičarski. Srbi su poznati kao strastveni navijači, Večiti derbi ocenjen u jedan od top 5 derbija na svetu po atmosferi. potpuna bolest, imam osećaj da sad svi isfrustrirani zbog ove situacije oće da kale i ispoljavaju svoje frustracije tako što će da karakterišu celo jedno društvo. Bolesne frustracije. Sportski je naboj prijetiti nekom da neće živ izaći iz Bg, jebaćemo te turčine, Musa turčine napuši se kurčine, psovanje članova porodice?? Gledao sam skoro sve utakmice Partizana ove sezone u Stark Areni, i jeste bila sportska atmosfera, sigurno najjača u Euroligi ove sezone, s izuzetkom ove dvije gdje je bilo takmičenja u psihijatriji. Ne radi se uopšte o tome, činjenica da vi ovo shvatate kao nekakve napade na vas, što nema veze s vezom. VI nećete da svhatite da imate problem, a da je taj problem uzrokovan između ostalog i odnosima s narodima oko vas. Evo ti komentar sa jednog od vaših foruma: Citat: Ljudi, ništa nije tako zarazno kao gnijev i bjesnilo. Sad mi padne na pamet "benigna" stvar kao što je neki video galame u vožnji u Beogradu, koji sam pogledao prije možda pola godine. Tad je bio neki osjećaj da ovo ne može izdobriti, jer su najcrnje prijetnje i uvrede ušle u narod kao "dobar dan". Pa onda prije još manje vremena, zbog svađe u vožnji neko u Beogradu istukao monaha. Pa čak i kad smo bili formalni ateisti, tako nešto bi bilo nečuveno, ali za "Kristijan Srbende" očigledno ni to nije neki problem.
Kosta Kecmanović, koji je vjerovatno rođen sa "kratkim fitiljem", nije u takvom svijetu našao ljubav koja bi njegove bolesne sklonosti mogla da primiri. Umjesto toga, samo je nailazio na đubrivo, što iz svog virtuelnog svijeta, što iz svijeta oko sebe, od porodice pa nadalje. Dijete razvedenih roditelja, a otac ga vodi u streljanu, da li nekome zvuči kao to da otac nije htio zarad djeteta da žrtvuje svoj hobi, svoj komfor, pa ga je uklopio u svoj "raspored"? Ljubav je žrtva.
Ovdje je kriv svako od nas, i nije floskula. Krivi smo kad poprijeko pogledamo komšiju, kad nekog opsujemo u saobraćaju, krivi smo kad ne počistimo ono par papirića ispred zgrade već čekamo da neko drugi to uradi, kad ne kažemo lijepu riječ iako možda nama u tom trenutku i nije do toga... Sve se to užasno prima i prenosi. A takve nas tovare đubrivom sa ekrana, velikih i malih. I zalivaju, i raste. Problem je što sam ja Bošnjak i ti i ako ovo misliš, nećeš meni ovdje potvrditi.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 08:01 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2438 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Meni nije jasno kako obojicu ubojica nisu likvidirali
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 08:04 |
|
|
Svarog je napisao/la: Jbga , ćeifite na ovom zlu koje nam se desilo . Ni prvo ni zadnje koje nas je snašlo , izguraćemo . Morate se i vi nečemu radovati . Pa ne ćejfimo. Da vidimo: redovno ismijavate zločine koje ste radili, sprdate se, pa sad to projicirate na druge. Pričam konkretno o ovom forumu, da se razumijemo.
|
|
Vrh |
|
|
nesorta
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 08:05 |
|
|
Imam potrebu da citiram genijalni upis sa nekog drugog foruma
Fascinantno je čitati kako većina ljudi relativizira zlostavljanje i tu na forumu i u komentarima pod raznim člancima o ovoj temi i to ljudi koji (vjerojatno) veze sa zlostavljanjem nemaju iz osobnog iskustva ili preko svoje djece pa se onda piše svašta u stilu- a čuj netko se potuče s tobom pa ti misliš da je zlostavljanje, netko te malo ispsuje pa ti eto osjetljivo misliš da je zlostavljanje i šta sve slično nisam pročitao.
Evo vam, ako vas zanima, iskustvo i stav osobe koja je zlostavljana od drugog, trećeg razreda osnovne pa sve do kraja srednje škole, svaki dani. Računajte koliko je to dana. I da vam skroz iskreno kažem i ja sam maštao o tome da likvidiram svoje zlostavljače, i to u Kostinim godinama, da, čak i prije, i s guštom bih to napravio u mislima, samo eto nisam nikada imao poriv djelovati dalje od misli. Sad tu možemo pričati o tome je li odlika psihopata da on djeluje, a netko drugi ne ili se radi o tome koliko se lako netko prebaci, a koliko netko drugi ne. Iskreno ne znam. Možda sam i ja psihopat zato jer sam i mislio o tome.
Sve što pišem ne pišem da obranim dečka, jer ako ga gledam sa strane samog djela ne mogu ga opravdavati, ne mogu ga niti shvatiti, ne mogu to ispercipirati, ali ako ga gledam sa strane zlostavljane osobe ( i ne, ne znam je li zlostavljan ili nije, ne vjerujem tekstovima na portalima jer je već izašlo brdo raznih oprečnih priča, vjerovat ću tek kada se situacija iskristalizira malo više) mogu razumijeti takav prebačaj. Sam čin ne mogu, onako pomiješana mi je to situacija u kojoj nešto mogu percipirati, a nešto ne.
No par stvari je sigurno, prvo da odrasli ovu situaciju nedovoljno iskorištavaju za raspravu o zlostavljanju među djecom (nebitno je li Kosta bio zlostavljan ili ne), odrasli malo previše misle da su djeca glupava i nesposobna i da nisu sklona zloči i vrlo lako se zaboravlja da će vam se ubrzo pojaviti novi Kosta jer dječji um ne može percipirati stvar dalje od toga da mu se čini određeno zlo. Ja sam tek u dvadesetima mogao svoje zlostavljače gledati kao osobe koje su i same možda bile zlostavljane pa su počeli maltretirati druge, razmišljati da je možda i njima trebala pomoć i slično, da je to začarani krug u kojem se nasilje samo širi. E taj začarani krug je bitan. Dok sam bio Kostinih godina oni su bili oni drugi, oni od kojih bježim, oni koji napadaju i od kojih se ne možeš obraniti (ako nisi tipično muško koje se može mlatit ili na koji god način obranit..ne nismo svi takvi) nikako drugačije nego da se ili makneš i da ti nestaneš ili da ih na neki način likvidiraš. Likvidiranje u tom smislu nije likvidiranje osobe imenom i prezimenom nego likvidranje djela, nasilja, boli, traume..kako god to želite nazvati (napominjem opet, ne pišem ovo da branim Kostu, njegov slučaj mi je samo poslužio za ovaj osvrt).
Ono što odrasli ne mogu razumijeti je da je dijete u školi u nemogućnosti da se makne, osim ako iz nje bježi, ali većina ne bježi, jer postoji strah ili od toga što će te dočekati doma ako bježiš ili ne odeš u školu, možda i kakve ćeš ocjene imati, ako ti je bitno kako ćeš školu završiti i slično. Vi se možete skrivati, ne odlaziti na hodnike tijekom odmora, povlačiti se po kutevima i uvijek će vas naći, možda tada baš naročito. Ne, djeca nisu nevina i nesposobna za zlo. Jedna od gorih stvari (a nije jedina, samo mi je ovo jedna od onih koja mi je urezana u pamćenje kao najveći strah koji sam doživio tada) koju su meni napravili je da su me zapalili, zapalili su mi majicu koju sam nosio, bez ikakvog problema i kajanja, samo zato jer su mogli i jer im je bilo zabavno i jer sam ja bio onaj na kojem se iskaljivalo. I dok sam ja, osnovnoškolac, u panici vrištao i nastojao to ugasiti oni su se smijali.
O psihopatiji se ovdje priča samo u kontekstu ubojice koji je eto riješio života tu drugu djecu, a o psihopatima koji ubijaju svojim djelima one koji su još živi se ne priča. Vidim da su se u komentarima pod srpskim člancima spominjali slučajevi kao od onog malog Alekse (mislim da se tako zove) koji se bacio sa zgrade zbog maltretiranja. Njega netko nije ubio? Samo zato jer ga nije upucao? Hoćemo reći da je on bio slab i nesposoban podnijeti dječje obično i nevažno maltretiranje koje je eto dio dječjeg odrastanja? Pišu stalno ljudi kako su ovime uništene cijele porodice. Sjetim se onog dječaka iz Bosne koji se bacio sa zgrade jer su ga silovali valjkom za tijesto. U narednih godinu ili dvije umrli su mu roditelji, cijela porodica je dakle izbrisana radi jedne tragedije. Ta djeca koja su mu to napravila nisu psihopati, nisu uništili jednu cijelu porodicu? Nisu ubojice koji su ga malo po malo ubili dok je još bio živ, uništili mu psihu do te granice da si je spas našao u tome da se ubije? Kada čitam o takvim događajima uvijek se pitam kolika to trauma mora biti, koliko slomljena psiha da bez straha skočiš sa zgrade i tražiš spas u tome. I to još dijete. Ja koji sam prolazio takve stvari to ne mogu ispercipirati, ne znam zašto misle da mogu oni koji o tome samo čitaju. Jer likvidrati možete samo sebe ili druge, figurativno ili doslovno, drugoga nema. E sad je pitanje kako koga prebaci.
Tko raspravlja o tim psihopatima? Ili su psihopati samo oni koju ubiju, a ne i oni koji maltretiranjem nagnaju nekoga da se ubije? Psihopata među djecom ima puno više nego što si mislite i ne to nisu samo Koste koji su eto fizički poubijali druge, to je i puno druge djece koje nemaju niti malo grižnje savjesti dok uništavaju druge. Pa i na snimkama pucnjave u toj školi dok Kosta puca neki klinci snimaju i smiju se, ekipica se hladno smije dok slušaju pucnjavu koju snimaju. Dok ga uhićuju snimaju i govore si pošalji mi tu snimku, pošalji mi snimku.
I jedna stvar je sigurna, svi koji su zlostavljani postanu hladni i emocionalno oštećeni, barem na neki način, samo neki to okrenu prema sebi i nakupe brdo problema, ali s njima žive, netko bolje netko lošije, neki okrenu prema sebi pa se ubiju da se spase svojih muka, a neki okrenu prema drugima pa ubiju njih. Napominjem opet, ne branim Kostu i ovaj čin, ali puno se previše fokusira samo na psihopatiju ili oštećenost Koste, okruženi ste sa puno više oštećene djece nego što to mislite.
I još jedna bitna informacija za kraj, nastojte ju imati na umu ako možete, ono što je vama smiješno ili zanemarivo, što je meni možda nešto preko čega mogu prijeći i što mi neće naškoditi, ne znači da je jednako tako i nekom drugom. Nitko ne može znati što će pojedinu osobu prebaciti, a naročito ne dijete. Brdo djece uništene psihe hoda po školama, i zlostavljanih i onih koji zlostavljaju (a koji su opet najčešće i sami na neke načine zlostavljani) i ti ljudi odrastaju u hladne i emocionalno zakinute ljude. I ne, nemojte misliti da ćete uvijek dobro pročitati svoje dijete i vidjeti na njemu što se dešava. Netko bude, netko ne, zavisi kakav odnos imate s djecom. Ja sam trpio razne agonije u školi, a doma bih se svaki dan vraćao sa potpuno uvjerljivim osmijehom i govorio roditeljima da je sve super u školi jer me bilo sram da znaju što mi se dešava jer sam do te mjere smatrao da sam ja kriv da sam mislio da će mi i vlastiti roditelji reći da sam ja kriv jer sam ovakav ili onakav. Onu zapaljenu majicu sakrivao pod jaknom i onda je potajno išao baciti daleko od doma da ju ne nađu, govorio da sam jedinicu dobio jer ja eto nisam napisao lektiru, a ne zato jer mi je jedan dečko odlučio rastrgati cijelu bilježnicu pa nisam imao što niti predati i slično. Ne znaju niti dan danas za ništa od toga, a ja sam danas zato hladna i često reaktivna osoba koja ne pokazuje emocije i dan danas ih skriva iza odgovora da je sve sasvim u redu.
Ispričavam se na ovako dugačkom postu, nadam se da će nekome koristiti, razgovarajte sa svojom djecom i ne umanjujte njihove probleme jer se možda vašem odraslom svijetu čine zanemarivi.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 08:07 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: "DOBIĆEŠ POKLON U SRIJEDU U ŠKOLI": Drug Koste Kecmanovića otkrio jezive detalje o stravičnom masakruCitat: Bio je prisutan i na rođendanskoj zabavi 1. maja kada je Kosta rekao slavljeniku da će mu poklon doneti u školu u sredu, 3. maja, na dan koji je dečak izabrao da sprovede svoj smrtonosni plan. Ovo je čisto zlo, čak predstavlja "odrasli" crni humor. Većina odraslih nisu sposobni ovoliko detaljno planirati, imati ovakav ciničan crni humor (cinizam isto ukazuje na mentalnu zrelost i iskustvo), a tek profesionalna egzekucija plana, u maniri specijalca... I onda da mu ne možeš sudit. Jedna opcija je da se uvede mentalna starost, i da se proglasi da ima 19 godina, ali bi se onda na neki način kažnjavali pametniji ii zreliji ljudi. Mogu shvatiti ne možemo ga kazniti, ok, dijete je. Ali postoji i druga dimenzija, tj. da trebamo društvo zaštititi od njega. Taj dječak treba biti u zatvorenoj ustanovi, ne zato da njega kaznimo i da mu sudimo, nego da zaštitimo društvo od njega. Očigledno je opasan i mora biti pritvoren jer sutra opet može ponoviti isto. Pustiti ga na slobodu je kao da ostaviš neeksplodiranu bombu u parku. Bombu treba ukloniti.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1001 of 2558 - 39.13%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 08:07 |
|
|
saskia je napisao/la: Meni nije jasno kako obojicu ubojica nisu likvidirali To ti je ono, demokratija. Svako ima pravo na fer suđenje. Pitanje šta je ovdje uopšte fer suđenje kad imaš ovakve monstrume.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 08:13 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2438 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Rutinerr je napisao/la: saskia je napisao/la: Meni nije jasno kako obojicu ubojica nisu likvidirali To ti je ono, demokratija. Svako ima pravo na fer suđenje. Pitanje šta je ovdje uopšte fer suđenje kad imaš ovakve monstrume. Kakva bola demokratija, to se napiše da je pružao otpor i rješiš se tisuću drugih problema. Ali ne bi me čudilo da su i ostavljeni na životu samo kako bi to babo Vučić iskorištavao za svoje političke poene
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 08 svi 2023, 08:16 |
|
|
Za sve bi bolje bilo da su ga ubili na licu mesta. Sad će se šeta po ustanovama i u jednom trenutku možda i izađe. Za Rutinera - to što si Bošnjak za mene ne predstavlja ni plus ni minus u diskusiji. Za ovog Karabaju - ti komentari nažalost postoje, nisam ih izmislila. Ono što si meni uputio, to je tvoja lična karta.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|