|
|
Stranica: 37/68.
|
[ 1685 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 12:52 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22080 Lokacija: među zvijezdama
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Jedino sto u K niste ispostovali. Samo jos to cekamo. Mrš četalj!
ako budemo imali prilike svakako cemo se lose ophoditi prema tradicionalnim neprijateljima, to je jasno svakom. Ovde je jedino primetna vasa kuknjava sto Ameri ne pritiskaju Srbe, jer bez njihove podrske ste gotovi i onda krece ono iz prve recenice.  Cuj lose ophoditi? Ajde ceto znas ti to bolje definirati. Sa prijetnjom silovanja i masakriranja. Nemoj da ti izvlacim postove.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 12:55 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Haram je napisao/la: Ta mini RS bi bila i jedno i drugo jer ne mozes biti toliko licemjeran i tvrditi da bi kosovski Albanci bili "fini prema Srbima" i onak prave demokrate.
I kakve veze imamo s njima, nit ih razumijemo, nit su oni nekakvi muslimani (jedina kulturoloska poveznica Bosnjaka i Albanaca). Kolko sam puta s Albancom otisao na pice, kuci na rucak, veceru, sta god? Nikad. Sa Srbima milion puta. Prema tome ne vidim nikakav razlog za bilo kakvu vrstu podrske nekome ko mi ne znaci nista i s kim nemam nikakve veze. Kuish..
Ja ne kuzim sto si ti godine utrošio po političkim temama i ovakvim forumima? Prvo nemoralno je podrzavati nesto na Kosovu, sto bi ukidao u BiH i sto se pokazalo kao tumor s metastazama kod nas. Ne moraju mi Albanci biti rodjaci, niti bliski uopće kao narod, no nemoralno je. Pod dva, slazuci se da Srbi naprave RS na Kosovu, precutno pristajes i da se postojanje Sumske na 49% teritorije zacementira? Da ne idem dalje… Sarajkice, pa nije moralno praviti paralelu izmedju medjunarodno priznate BiH, i medjunarodno nepriznatog Kosova.   I kakav je to tretman Kosova kao da je drzava, a sama BiH ga ne priznaje? Postujes li odluke BiH? 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 12:55 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Nećemo nikad biti sami. Desio vam se vremenski procjep kad je Juga bila neutralni teritorij i niko nije obraćao pažnju. Sve prije toga i poslije toga, ovo je nečija interesna sfera. Kako BiH tako i Srbija. A kako se to provocira? Vama je provokacija ako nije po vašem. I pazi samo, vrijeđamo. Kako vrijeđamo? Crtamo vam ratne zločince po zidovima? Skandiramo nož, žica, Srebrenica? Jel te bolan malo stid ko čovjeka? Boli me kurac za šta me smatraš. Nema nikakvog ulizivanja. Ako nećete biti ljudi, da se gonite znaš gdje. A to će vam dohakati samo da znaš. Ta samodestrukcija. Umirete iznutra kao društvo.
Nikad ne reci nikad. Mi samo to cekamo, svako poverenje se izgubilo, nema bratstva i nejedinstva, nema nikakve saradnje. Vec otvoreno neprijateljstvo. Pa ne znam citas li medije, slusas li izjave vase ,,intelektualne elite'' i politicara, obicnog naroda? To je mrznja i neprijateljstvo. Ima toga i kod Srba, samo u manjoj meri, ali ce se pojacati sa potrebom. Ako je Jugoslavija promovisala slogu, oprastanje, bratstvo itd... pa se desio opet rat i zlocini iz mrznje, sta mislis sta ce biti sledeci put kada se sada otvoreno izrazava neprijateljstvo? Vi se nadate da mi umiremo kao drustvo, da ima neke polarizacije i da ce doci do gradjanskog rata  Zapravo mi smo otvoreni nacionalisti. Nacionalizam u srpskom slucaju je pozitivna stvar, kod vas postoji samo negativni nacionalizam, tj negiranje Srba i srpskog porekla. Srpsko drustvo je nacionalisticko, mnogo gore po vas nego 90-ih, a to i jeste posledica 90-ih. Čekajte. Čekali ste 500 godina Turci da odu, pa onda čekali ovo, čekali ono, čekajte još 500, koga briga, samo dokaz da evolucija ima slijepa crijeva. Bratstva i jedinstva nikad nije ni bilo, to je bila vaša takija. A to otvoreni neprijatelji ekonomski sarađuju? Ti si lud tip majke mi. Koji naši političari daju izjave mržnje? Koji obični narod? Čitaš anonimne komentare na portalima? E jesi se usrećio! Rat nema nikakve veze sa bilo čime što je Jugoslavija promovisala. Vi imate svoju doktrinu i imate ono što prenosite uz gusle sa koljena na koljeno. I kad je Tito umro, ta ideja se povampirila. Vidjeli ste priliku upravo u tom nekakvom bratstvu i jedinstvu. Dok komšija nema pojma, ti se ukopao na Trebeviću. Nacionalizam u svom osnovu ne bi trebao da bude ništa loše. Dakle, ti voliš svoje više nego tuđe i to je ok. Ekstremni nacionalizam koji podrazumjeva realizaciju nekakvih ideja poput velike smrdije, to je nešto drugo. Al to zlo ima svoju cijenu, a vi je upravo plaćate. Ko bolan negira Srbe i srpsko porijeklo? Šta trošiš živ bio? Vi ste nikakav faktor, pa valjda pratiš da pičkousti nema nikakav komentar što se tiče BiH niti se naročito nešto petlja. Zabavio se o sebi i to je ok.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 12:57 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Sibinjanin Janko je napisao/la: ako budemo imali prilike svakako cemo se lose ophoditi prema tradicionalnim neprijateljima, to je jasno svakom. Ovde je jedino primetna vasa kuknjava sto Ameri ne pritiskaju Srbe, jer bez njihove podrske ste gotovi i onda krece ono iz prve recenice.  Cuj lose ophoditi? Ajde ceto znas ti to bolje definirati. Sa prijetnjom silovanja i masakriranja. Nemoj da ti izvlacim postove. ne verujem da bi tebe neko silovao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 12:58 |
|
|
Haram je napisao/la: Kolko sam puta s Albancom otisao na pice, kuci na rucak, veceru, sta god? Nikad. Sa Srbima milion puta. Živa istina, čak ni ne znam da se netko sa Albancima zapio ili bilo šta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:02 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Čekajte. Čekali ste 500 godina Turci da odu, pa onda čekali ovo, čekali ono, čekajte još 500, koga briga, samo dokaz da evolucija ima slijepa crijeva. Bratstva i jedinstva nikad nije ni bilo, to je bila vaša takija. A to otvoreni neprijatelji ekonomski sarađuju? Ti si lud tip majke mi. Koji naši političari daju izjave mržnje? Koji obični narod? Čitaš anonimne komentare na portalima? E jesi se usrećio! Rat nema nikakve veze sa bilo čime što je Jugoslavija promovisala. Vi imate svoju doktrinu i imate ono što prenosite uz gusle sa koljena na koljeno. I kad je Tito umro, ta ideja se povampirila. Vidjeli ste priliku upravo u tom nekakvom bratstvu i jedinstvu. Dok komšija nema pojma, ti se ukopao na Trebeviću. Nacionalizam u svom osnovu ne bi trebao da bude ništa loše. Dakle, ti voliš svoje više nego tuđe i to je ok. Ekstremni nacionalizam koji podrazumjeva realizaciju nekakvih ideja poput velike smrdije, to je nešto drugo. Al to zlo ima svoju cijenu, a vi je upravo plaćate. Ko bolan negira Srbe i srpsko porijeklo? Šta trošiš živ bio?
Vi ste nikakav faktor, pa valjda pratiš da pičkousti nema nikakav komentar što se tiče BiH niti se naročito nešto petlja. Zabavio se o sebi i to je ok.
To je recimo mrznja sa vase strane, ti kolektivni glupi mitovi o guslama i nekakvoj osveti Turcima. Vas su ubijali samo onda kada ste se nazivali Turcima i bili turci, kada ste se nazivali ustasama, itd... 90-ih ste prihvatili opet taj folklor. Gusle su slovenski instrument, jako star, vi ste se odrekli gusala i prigrlili talambase... Srbija i srpski narod u celini polazu pravo na Republiku Srpsku. To je nasa teritorija, s druge strane vi bi zeleli da je ona etnicki cista od Srba i da bude deo buduce dzamahirije. To je izvor sadasnjih i buducih problema. Vasa zelja za sirenjem islama i serijata. Nece niko da ti klanja, niti da slusa ezan u svojoj okolini. TO je samo podsecanje na islamsku/tursku okupaciju i brojne zlocine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:02 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Haram je napisao/la: Kolko sam puta s Albancom otisao na pice, kuci na rucak, veceru, sta god? Nikad. Sa Srbima milion puta. Živa istina, čak ni ne znam da se netko sa Albancima zapio ili bilo šta. Dobro i to je dokaz za šta?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:03 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ja ne kuzim sto si ti godine utrošio po političkim temama i ovakvim forumima? Prvo nemoralno je podrzavati nesto na Kosovu, sto bi ukidao u BiH i sto se pokazalo kao tumor s metastazama kod nas. Ne moraju mi Albanci biti rodjaci, niti bliski uopće kao narod, no nemoralno je. Pod dva, slazuci se da Srbi naprave RS na Kosovu, precutno pristajes i da se postojanje Sumske na 49% teritorije zacementira?
Da ne idem dalje…
Sarajkice, pa nije moralno praviti paralelu izmedju medjunarodno priznate BiH, i medjunarodno nepriznatog Kosova.   I kakav je to tretman Kosova kao da je drzava, a sama BiH ga ne priznaje? Postujes li odluke BiH?  Ne pravim ja paralelu izmedju Kosova i BiH. Nego pravim paralelu o vašim „politickim i teritorijalnim konstrukcijama“ koje ste pokusali instalirati diljem EX YU prostora. Pocevši sa RSK, preko RŠ a sada na Kosovu. Naravno da je Kosovo drzava. To sto nema koncenzusa zahvaljujuci onom tumoru iz Šumske i onom laktaškom krmku za priznanje, ne znaci da Kosovo nije drzava. A ujedno si dobro i pitanje postavio. Sta znaci Srbima dati autonomijcu. U bilo kakvom obliku. Kao sto vam Alija podpisao RS. Znaci blokada i opstruiranje vjecno po nalogu Beograda. Plus stvaranje tenzija u regionu kroz vase Kontrolne punktove.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:03 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Živa istina, čak ni ne znam da se netko sa Albancima zapio ili bilo šta.
Dobro i to je dokaz za šta? Ma ne kažem da je dokaz nego sama činjenica je da sa njima nismo nešto posebno bliski.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:04 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Dobro i to je dokaz za šta?
Ma ne kažem da je dokaz nego sama činjenica je da sa njima nismo nešto posebno bliski. To je tačno. Doduše, ovo postratno Albanaca najviše ima upravo u Hrvatskoj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:04 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Haram je napisao/la: Kolko sam puta s Albancom otisao na pice, kuci na rucak, veceru, sta god? Nikad. Sa Srbima milion puta. Živa istina, čak ni ne znam da se netko sa Albancima zapio ili bilo šta. Kakve to veze ima s temom? Radi zapijanja s cetama podrzacemo stvaranje mini šumske na Kosovu? Jeste vi ludi? Ili sta?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:07 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Živa istina, čak ni ne znam da se netko sa Albancima zapio ili bilo šta.
Kakve to veze ima s temom? Radi zapijanja s cetama podrzacemo stvaranje mini šumske na Kosovu? Jeste vi ludi? Ili sta? Nema veze sa temom, samo sam malo komentirao odnose među nama, treba o svemu pomalo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:16 |
|
|
i_jopet je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Kakve to veze ima s temom? Radi zapijanja s cetama podrzacemo stvaranje mini šumske na Kosovu? Jeste vi ludi? Ili sta?
Nema veze sa temom, samo sam malo komentirao odnose među nama, treba o svemu pomalo. Sumnjam da su i tebi i ovom komunjari i Jugoviću Kosovari ili opcenito Albanci, nesto nazao napravili. Pa je zbilja enigma, zasto ljudima mislite zlo.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:17 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Haram je napisao/la: Ta mini RS bi bila i jedno i drugo jer ne mozes biti toliko licemjeran i tvrditi da bi kosovski Albanci bili "fini prema Srbima" i onak prave demokrate.
I kakve veze imamo s njima, nit ih razumijemo, nit su oni nekakvi muslimani (jedina kulturoloska poveznica Bosnjaka i Albanaca). Kolko sam puta s Albancom otisao na pice, kuci na rucak, veceru, sta god? Nikad. Sa Srbima milion puta. Prema tome ne vidim nikakav razlog za bilo kakvu vrstu podrske nekome ko mi ne znaci nista i s kim nemam nikakve veze. Kuish..
Ja ne kuzim sto si ti godine utrošio po političkim temama i ovakvim forumima? Prvo nemoralno je podrzavati nesto na Kosovu, sto bi ukidao u BiH i sto se pokazalo kao tumor s metastazama kod nas. Ne moraju mi Albanci biti rodjaci, niti bliski uopće kao narod, no nemoralno je. Pod dva, slazuci se da Srbi naprave RS na Kosovu, precutno pristajes i da se postojanje Sumske na 49% teritorije zacementira? Da ne idem dalje… Dobro. Ali tebi je valjda jasno da je to s RS na nivou srpske mitomanije oko Kosova i Kosovske bitke 1389? Hocu reci, prosla baka s kolacima. Potpisalo se 95. a maksimum koji je mogao biti postignut Aprilskim paketom 2006. godine se takodjer moze svrstati u podkategoriju propustenih sansi. Tu sansu nisam propustio ja vec maksimalisti poput tebe. Ja ne znam, prvo, ko mislis da bi ti sutra isao naseljavati te pripizdine sirom RS, eto ja prvi ne bih, a drugo: ne znam ko mislis da ce te Srbe tamo - sem puskom - natjerati da dignu ruke od vlastitog entiteta?
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:20 |
|
|
Haram je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ja ne kuzim sto si ti godine utrošio po političkim temama i ovakvim forumima? Prvo nemoralno je podrzavati nesto na Kosovu, sto bi ukidao u BiH i sto se pokazalo kao tumor s metastazama kod nas. Ne moraju mi Albanci biti rodjaci, niti bliski uopće kao narod, no nemoralno je. Pod dva, slazuci se da Srbi naprave RS na Kosovu, precutno pristajes i da se postojanje Sumske na 49% teritorije zacementira?
Da ne idem dalje…
Dobro. Ali tebi je valjda jasno da je to s RS na nivou srpske mitomanije oko Kosova i Kosovske bitke 1389? Hocu reci, prosla baka s kolacima. Potpisalo se 95. a maksimum koji je mogao biti postignut Aprilskim paketom 2006. godine se takodjer moze svrstati u podkategoriju propustenih sansi. Tu sansu nisam propustio ja vec maksimalisti poput tebe. Ja ne znam, prvo, ko mislis da bi ti sutra isao naseljavati te pripizdine sirom RS, eto ja prvi ne bih, a drugo: ne znam ko mislis da ce te Srbe tamo - sem puskom - natjerati da dignu ruke od vlastitog entiteta? Kakve sve to ima veze s cinjenicom da Kosovari, kao narod, koji ti nikad nista ucinio nije nazao, ne zasluzuju mini RS na 20% teritorije. Kakve veze to ima? I zasto bi podrzao nesto takvo, sto se u tvojoj sopstvenoj drzavi pokazalo kao punkt da Beograd podriva ustavno pravni poredak, destabilizira drzavu, blokira odluke itd itd
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:20 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Živa istina, čak ni ne znam da se netko sa Albancima zapio ili bilo šta.
Dobro i to je dokaz za šta? Dokaz za ono sto bi mogli nazvati stvarnost i istinska bliskost. Nacionalisticko naprdjivanje po svemrezju ne spada u tu kategoriju. Ni Nijemci ni Austrijanci se ko fol nesto ne vole ali ja nesto ne vidim da se Austrijanci bogzna mijesaju sa - sta ja znam - SPANCIMA, dok ih je dosta poozenilo Njemice i obrnuto. Ne shvatam zasto tri eks-ju plemena nebi mogla naci nekakav slican modus vivendi na korist svima a ne da nam matori strani drugorazredni politicari sa safari sesirima dijele pravdu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63228 Lokacija: DAZP HQ
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Nema veze sa temom, samo sam malo komentirao odnose među nama, treba o svemu pomalo.
Sumnjam da su i tebi i ovom komunjari i Jugoviću Kosovari ili opcenito Albanci, nesto nazao napravili. Pa je zbilja enigma, zasto ljudima mislite zlo. ZSOa će biti jer su ga Albanci potpisali, što tko mislio o tome od nas je malo bitno. I Srbija će dati ustupke neke, ali sporazum će biti potpisan ili prijeti ozbiljna eskalacija.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:21 |
|
|
|
Sad cemo „ko nas bre zavadi“ guslati. Idi Yugic.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:23 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Haram je napisao/la:
Dobro.
Ali tebi je valjda jasno da je to s RS na nivou srpske mitomanije oko Kosova i Kosovske bitke 1389?
Hocu reci, prosla baka s kolacima. Potpisalo se 95. a maksimum koji je mogao biti postignut Aprilskim paketom 2006. godine se takodjer moze svrstati u podkategoriju propustenih sansi. Tu sansu nisam propustio ja vec maksimalisti poput tebe.
Ja ne znam, prvo, ko mislis da bi ti sutra isao naseljavati te pripizdine sirom RS, eto ja prvi ne bih, a drugo: ne znam ko mislis da ce te Srbe tamo - sem puskom - natjerati da dignu ruke od vlastitog entiteta?
Kakve sve to ima veze s cinjenicom da Kosovari, kao narod, koji ti nikad nista ucinio nije nazao, ne zasluzuju mini RS na 20% teritorije. Kakve veze to ima? I zasto bi podrzao nesto takvo, sto se u tvojoj sopstvenoj drzavi pokazalo kao punkt da Beograd podriva ustavno pravni poredak, destabilizira drzavu, blokira odluke itd itd Joj Sajo mani se suplje i price o "Kosovarima". Pa nismo Der Standard.at. Ja ti govorim o onome sto je realno i trazim zajednicku nit za bolni kompromis. A kompromis nebi bio kompromis da nije bolan za obadvije strane. A znas zasto? Pa zato sto je alternativa "Murat Sabanovic i rat do istrijebljenja - dzihad", a kao sto znamo to je propalo vec jednom. (ovu metaforu - nadam se - neces shvatiti kao potvrdu srpsko nacionalisticke cetnikpropagande iz 90-ih vec kao sinonim za gradjanski rat u Jugoslaviji)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:28 |
|
|
dudu je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Sumnjam da su i tebi i ovom komunjari i Jugoviću Kosovari ili opcenito Albanci, nesto nazao napravili. Pa je zbilja enigma, zasto ljudima mislite zlo.
ZSOa će biti jer su ga Albanci potpisali, što tko mislio o tome od nas je malo bitno. I Srbija će dati ustupke neke, ali sporazum će biti potpisan ili prijeti ozbiljna eskalacija. US je ponistio i nikad iz sporazuma nista nije implementirano. Ja se nadam da ce Kosovari ostati pri svom stavu. I bez ustupaka. Nikakve asocijacije općina. Nista za Srbe, sto bi im se sutra obilo kroz glavu.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:29 |
|
|
Haram je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Kakve sve to ima veze s cinjenicom da Kosovari, kao narod, koji ti nikad nista ucinio nije nazao, ne zasluzuju mini RS na 20% teritorije. Kakve veze to ima?
I zasto bi podrzao nesto takvo, sto se u tvojoj sopstvenoj drzavi pokazalo kao punkt da Beograd podriva ustavno pravni poredak, destabilizira drzavu, blokira odluke itd itd
Joj Sajo mani se suplje i price o "Kosovarima". Pa nismo Der Standard.at. Ja ti govorim o onome sto je realno i trazim zajednicku nit za bolni kompromis. A kompromis nebi bio kompromis da nije bolan za obadvije strane. A znas zasto? Pa zato sto je alternativa "Murat Sabanovic i rat do istrijebljenja - dzihad", a kao sto znamo to je propalo vec jednom. (ovu metaforu - nadam se - neces shvatiti kao potvrdu srpsko nacionalisticke cetnikpropagande iz 90-ih vec kao sinonim za gradjanski rat u Jugoslaviji) Probaj na njemackom. Ja tebe ne kuzim uopce sta zelis reci.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:33 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Haram je napisao/la:
Joj Sajo mani se suplje i price o "Kosovarima". Pa nismo Der Standard.at.
Ja ti govorim o onome sto je realno i trazim zajednicku nit za bolni kompromis. A kompromis nebi bio kompromis da nije bolan za obadvije strane. A znas zasto? Pa zato sto je alternativa "Murat Sabanovic i rat do istrijebljenja - dzihad", a kao sto znamo to je propalo vec jednom. (ovu metaforu - nadam se - neces shvatiti kao potvrdu srpsko nacionalisticke cetnikpropagande iz 90-ih vec kao sinonim za gradjanski rat u Jugoslaviji)
Probaj na njemackom. Ja tebe ne kuzim uopce sta zelis reci. Süffisant und beinah hysterisch biste. Perfekt für paar pädagogisch gedachte Klapse aufn PoPo. :) Sad valjda kuzis.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 13:48 |
|
|
Haram je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Dobro i to je dokaz za šta?
Dokaz za ono sto bi mogli nazvati stvarnost i istinska bliskost. Nacionalisticko naprdjivanje po svemrezju ne spada u tu kategoriju. Ni Nijemci ni Austrijanci se ko fol nesto ne vole ali ja nesto ne vidim da se Austrijanci bogzna mijesaju sa - sta ja znam - SPANCIMA, dok ih je dosta poozenilo Njemice i obrnuto. Ne shvatam zasto tri eks-ju plemena nebi mogla naci nekakav slican modus vivendi na korist svima a ne da nam matori strani drugorazredni politicari sa safari sesirima dijele pravdu. Ma ja ne mogu iz tog razloga držati nekom stranu. Činjenica da ih je Milošević ugnjetavao još prije 90-tih i da su godinama pod torturom. Xaka je potomak politički proganjanog studenta, zatvaranog, premlaćivanog. Da, onaj reprezentativac Švicarske. Pa je ovaj na kraju morao van ako misli glavu sačuvati. Nije problem u modusu vivendi, problem je u srpskom megalomanstvu i tome da je uvijek neko mimo njihovih propisa i da oni nekom nešto treba da nameću.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 14:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63228 Lokacija: DAZP HQ
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: dudu je napisao/la: ZSOa će biti jer su ga Albanci potpisali, što tko mislio o tome od nas je malo bitno. I Srbija će dati ustupke neke, ali sporazum će biti potpisan ili prijeti ozbiljna eskalacija.
US je ponistio i nikad iz sporazuma nista nije implementirano. Ja se nadam da ce Kosovari ostati pri svom stavu. I bez ustupaka. Nikakve asocijacije općina. Nista za Srbe, sto bi im se sutra obilo kroz glavu. Jedva čekam čitati tvoje umotvorine nakon što se nametne ZSO.  Nešto kao nakon nametanja IZ, Alica u zemlji čudesa.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Danilo_Velji
|
Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ??? Postano: 06 lip 2023, 18:56 |
|
|
dudu je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Sumnjam da su i tebi i ovom komunjari i Jugoviću Kosovari ili opcenito Albanci, nesto nazao napravili. Pa je zbilja enigma, zasto ljudima mislite zlo.
ZSOa će biti jer su ga Albanci potpisali, što tko mislio o tome od nas je malo bitno. I Srbija će dati ustupke neke, ali sporazum će biti potpisan ili prijeti ozbiljna eskalacija. Cinjenica. ZSO je nacin da Srbija prizna Kosovo. Da ne bude da su "predali" zemlju tek tako.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|