|
|
Stranica: 1470/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 11:47 |
|
|
Makarivka noćas mora past idemo dalje.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 12:02 |
|
|
buli6 je napisao/la: Ruski vojnik sam ušao u bitku protiv gomile vojnika Oružanih snaga Ukrajine na američkim oklopnim vozilima https://military.pravda.ru/news/1845136 ... tiv_tolpy/I time se hvale. Šta su ostali izbrisani ili pobjegli Pa je li ih uništio, ne mogu otvoriti link
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 12:07 |
|
|
Malo osvrta i na bahmutsko ratište koje je nekako palo u drugi plan, ukrajinci i dalje konstantno napreduju po bokovima. Polako, ali sigurno. Rusima yahidne na sjeveru i klishciivka i andriivka na jugu vise o koncu.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 12:11 |
|
|
Snimka iz oslobođenog mjesta Blagodatne. Rusi pružali žestok otpor, ima ih i zarobljenih.
|
|
Vrh |
|
|
buli6
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 12:12 |
|
|
Lebowski je napisao/la: buli6 je napisao/la: Ruski vojnik sam ušao u bitku protiv gomile vojnika Oružanih snaga Ukrajine na američkim oklopnim vozilima https://military.pravda.ru/news/1845136 ... tiv_tolpy/I time se hvale. Šta su ostali izbrisani ili pobjegli Pa je li ih uništio, ne mogu otvoriti link Uništio i krenuo u protuofenzivu
_________________ Može se očekivati da će takva odluka rasplamsati nacionalističke, protuzapadne i militarističke tendencije u ruskom mišljenju..." https://www.nytimes.com/1997/02/05/opinion/a-fateful-error.html
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 13:06 |
|
|
Zloglasno mjesto novodonetske navodno isto oslobođeno, napreduje se iz pravca Orihiva i vode se borbe za Robotyne.
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 13:10 |
|
|
Posle 7 dana danonocnih udara i banzai napada, Ukri uzeli 2 sela... urrrraaaa Prva posle 8 meseci. Jos nisu stigli do prve prave odbrambene linije, ali daj sta das, bolje uzeti 2 sela nego niti jedno. Malo mi za sricu triba...ako ovako nastave, do Tokmaka ostace bez armije, ali koga briga. Japanski generali u neveri, ima neko i ludji od njih.
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 13:15 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
DzonBG je napisao/la: Posle 7 dana danonocnih udara i banzai napada, Ukri uzeli 2 sela... urrrraaaa Prva posle 8 meseci. Jos nisu stigli do prve prave odbrambene linije, ali daj sta das, bolje uzeti 2 sela nego niti jedno. Malo mi za sricu triba...ako ovako nastave, do Tokmaka ostace bez armije, ali koga briga. Japanski generali u neveri, ima neko i ludji od njih. Koji je cilj bio ruske invazije, sta je od toga ostvareno nakon 500 dana?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 13:27 |
|
|
DrMag je napisao/la: Koji je cilj bio ruske invazije, sta je od toga ostvareno nakon 500 dana?
Mesano meso... Uspeli su da spoje Krim, uzmu celo Azovsko more, Mariupolj, Melitopolj, citav juzni pojas tako da kontrolisu sve sto ide Crnim morem. To je najveci uspeh... u Donbasu su polovicni uspesi, tamo je i najteze bilo. Popusili su oko Harkova, i ona prvi napad na Kijev je bilo solidan promasaj. Postoje tu i drugi globalni ciljevi. Izdrzali su tezak udar sankcija, prosli bolje nego sto je iko pomisljao, otvorili nova trzista, nove geopoliticke blokove. Kad se sve zavrsi, bicemo pametniji za ovakve analize.
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 13:41 |
|
|
DzonBG je napisao/la: DrMag je napisao/la: Koji je cilj bio ruske invazije, sta je od toga ostvareno nakon 500 dana?
Mesano meso... Uspeli su da spoje Krim, uzmu celo Azovsko more, Mariupolj, Melitopolj, citav juzni pojas tako da kontrolisu sve sto ide Crnim morem. To je najveci uspeh... u Donbasu su polovicni uspesi, tamo je i najteze bilo. Popusili su oko Harkova, i ona prvi napad na Kijev je bilo solidan promasaj. Postoje tu i drugi globalni ciljevi. Izdrzali su tezak udar sankcija, prosli bolje nego sto je iko pomisljao, otvorili nova trzista, nove geopoliticke blokove. Kad se sve zavrsi, bicemo pametniji za ovakve analize. Zadovoljavate se mrvicama?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 13:47 |
|
|
ofenziva ide toliko dobro da objavljuju snimke iz prosle godine
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 13:50 |
|
|
Ovo je snimka nastala jučer/prekjučer i geolocirana je u zaporožju (jer neki ruski trolovi govore da je ovo snimka iz okoline kijeva prošle godine) https://twitter.com/Arvelleg1/status/1667623354885447684?s=20Ako nemate neki dokaz da je od prošle godine bolje sutite, samo se sramotite nepotrebno.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 13:53 |
|
|
HIMARISANJE, rekao bih GLSDB-om
Ukrajinci su nakon dugo vremena uspjeli poslati izviodjacke dronove daleko iz prve crte. Ruski sustavi elektronskog ometanja su izbačeni iz stroja ili trenutno ne mogu odgovoriti izazovima.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 14:07 |
|
|
DrMag je napisao/la: HIMARISANJE, rekao bih GLSDB-om Ukrajinci su nakon dugo vremena uspjeli poslati izviodjacke dronove daleko iz prve crte. Ruski sustavi elektronskog ometanja su izbačeni iz stroja ili trenutno ne mogu odgovoriti izazovima. Tavria, SZ od Tokmaka...
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 14:25 |
|
|
Čini mi se kako su Rusi ugasili PZO radare nakon prekučerasnjeg altuisanja. Svjesni su kako Ukrajinci lansiraju ADM-160 MALD mamce. Mogli bi u narednim danima svjedociti povratku Bayraktara.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 15:07 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kijev to skroz pogrešno radi. Navalili da osvoje jedno selo samo zbog NATO publike i Twitter. Izginu kao budale, izgube mehanizaciju, naslikavaju se u selu za Twitter, onda opet ginu bježeći od ruske vatre.
Čitav taj rat sa strane Kijeva je zasnovan na lažima, ništa drugo. I tako će biti sve dok im Amerikanci plaćaju kompletne plaće u državnoj birokraciji i armiji. Zašto bi se promijenili ? Oklop i vozila gube prelako jer su im poklonjeni, nisu ništa platili niti radili za njih. Takav i odnos prema opremi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 16:49 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25763 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Primarijus je napisao/la:
Snimka iz oslobođenog mjesta Blagodatne. Rusi pružali žestok otpor, ima ih i zarobljenih. Ah, pa to vam ja i govorim. Bobovac je napisao/la: Ne znam zašto se bar se uslikaju uz tablu ona dva zaselka od 10 kuća koja su bili osvojili za ovih tjedan dana. Ipak bi i to bilo nešto. Mora da to čuvaju za posebnu prigodu. Za dizanje morala kad baš zagusti.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 17:38 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2020, 13:41 Postovi: 1002 Lokacija: Српски свет
|
Lepo je Dima objasnio u danasnjem kratkom pregledu. Ukri ginu uludo da mi imali nesto da pokazu 20. juna pred Nato gazdama. Osvojice par beznacajnih seoca, izgubice par hiljada ljudi, brdo krsa koji je dosao sa zapada, i proglasice uspeh ofanzive. Nato i Amerika je imperija lazi, propagande i proseravanja, zato u svakom ratu i prodju kako prodju. Nalickani, nadobudni sminkeri koji kenjaju nebuloze koje nemaju veze sa realnoscu.
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 18:02 |
|
|
I slikali se opet...zatim se povukli prema jugu.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 18:02 |
|
|
Sindjelic je napisao/la: Ukri ginu uludo da mi imali nesto da pokazu 20. juna pred Nato gazdama.
Kad ti primaš donirano oružje treba da ratuješ gineš i sve to što ide s tim. Ako imaš rezultata poslat će ti još ili ako želiš da nastaviš ratovati isto će ti poslati još. Jedan dio Ukrajinaca je upravo to odabrao drugi dio je prisilno mobiliziran i treći dio je dao petama vjetra i odmaglio iz Ukrajine. Sve je jednostavno samo treba vidjeti tko će prevladati nakon dugotrajnog iscrpljivanja. ps Ne znam sad tko je napisao ali netko je napisao da vojska ovdje radi za plaću, to su odabrali i dok im se daje a oni hoće ratovati to će trajati.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 18:07 |
|
|
Poljski "gamechanger"
|
|
Vrh |
|
|
listerstorm
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 19:07 |
|
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 19:11 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Sindjelic je napisao/la: Ukri ginu uludo da mi imali nesto da pokazu 20. juna pred Nato gazdama.
Kad ti primaš donirano oružje treba da ratuješ gineš i sve to što ide s tim. Ako imaš rezultata poslat će ti još ili ako želiš da nastaviš ratovati isto će ti poslati još. Jedan dio Ukrajinaca je upravo to odabrao drugi dio je prisilno mobiliziran i treći dio je dao petama vjetra i odmaglio iz Ukrajine. Sve je jednostavno samo treba vidjeti tko će prevladati nakon dugotrajnog iscrpljivanja. ps Ne znam sad tko je napisao ali netko je napisao da vojska ovdje radi za plaću, to su odabrali i dok im se daje a oni hoće ratovati to će trajati. …pričaš o wagnerovcima..
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 19:33 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: DrMag je napisao/la: HIMARISANJE, rekao bih GLSDB-om Ukrajinci su nakon dugo vremena uspjeli poslati izviodjacke dronove daleko iz prve crte. Ruski sustavi elektronskog ometanja su izbačeni iz stroja ili trenutno ne mogu odgovoriti izazovima. Tavria, SZ od Tokmaka...
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 lip 2023, 19:37 |
|
|
makarivka idemo dalje...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|