|
|
Stranica: 1476/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 20:33 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25761 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Mar-kan je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Izgleda, prema jugu...
Yep.
Nije valjda da su Ukrajinci toliko očajni da slave zauzimanje Rivnopila?
To je obična farma sa 5 zgrada, bivši kolhoz. I to 200 metara od crte razgraničenja.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 20:42 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Yep.
Nije valjda da su Ukrajinci toliko očajni da slave zauzimanje Rivnopila? To je obična farma sa 5 zgrada, bivši kolhoz. I to 200 metara od crte razgraničenja. Valjda stali tu da piške i kake, pa opet ka jugu.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 21:00 |
|
|
..sto su pričali proslo vrime sad nece ruse ninsve sto je vezano uz njih nikad vise..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 21:03 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: BBC je napisao/la: I sad zamisli na tren da tebe u Varti Srbi i muslimani uopće ne razumiju kad koristiš hrvatski jezik, i ti imaš nazi furku da ih prisiliš da koriste tvoj jezik umjesto svog. Ako neće ti avionima na njih i godinama žive u podrumu. Odprilike to ti je omjer ruskog i ukrajinskog jezika u Ukrajini. Sve njihove izbjeglice koje srećem čujem pričaju ruski jezik, ne znaju ukrajinski.
Ne radi se ko ko je gdje izašao ili želi izaći već koliko je to sve nakaradno. Ti bi razvaljivao Vartu zbog TV kanala na hrvatskom jeziku a takav nered u toj Ukrajini ne bi dozvolio jednoj svjetskoj sili da riješi kako zna.
E ne znam, izgleda kineski govorim jer se potpuno ne razumijemo. I u Mostaru je prije rata pola Hrvata govorilo isto kao i Srbi, tzv srpskohrvatski, a u praksi više srpski nego hrvatski. I nije ništa pomoglo da zaustavi sukobe. I muslimani su govorili srpski pa kakve to veze ima i sa čim. Ukrajinci ne žele biti Rusi. Molim Rusofile da ponavljaju tu rečenicu više puta dok je ne prihvate. …to je točno ja istinski dok se nije zaratilo nisam virova da ima vise od deset posto Hrvata u Mostaru…odatle neka moja netrpeljivost prema njima..eto iskren sam..
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 21:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Većina Ukrajine i danas priča ruski jezik. Nema nikakve veze sa Vartom jer se oni između sebe ne razumiju kao narodi u Varti. Samo sam ti dao imaginaran primjer. Ako ne želite vidjeti očito "jer nije moderno" to je vaš problem. Ali očito je tu.
Ne žele ni Mađari Ukrajine više biti dio te zemlje. Jer ti Ukrajinci baš nisu normalni. Nedavno popularan dokumentarac u Mađarskoj kako se žele spojiti sa svojim narodom. Imaš komentar na to ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 21:08 |
|
|
BBC je napisao/la: Većina Ukrajine i danas priča ruski jezik. Nema nikakve veze sa Vartom jer se oni između sebe ne razumiju kao narodi u Varti. Samo sam ti dao imaginaran primjer. Ako ne želite vidjeti očito "jer nije moderno" to je vaš problem. Ali očito je tu.
Ne žele ni Mađari Ukrajine više biti dio te zemlje. Jer ti Ukrajinci baš nisu normalni. Nedavno popularan dokumentarac u Mađarskoj kako se žele spojiti sa svojim narodom. Imaš komentar na to ? ..pričaju jer im je godinama nametnuto jer ako nije prica ruski ima je veliki minus nesto ko kod nas ako nisi bio u partiji…a ti ocito jesi crveniš se..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 21:11 |
|
|
…oni ga osvajali godinu ipo a mi ga vratimo za deset dana…27.06..
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 21:13 |
|
|
laganini je napisao/la: …oni ga osvajali godinu ipo a mi ga vratimo za deset dana…27.06.. Čuvaj se Laganini da te ne pogodi nešto dok vraćaš. Nek bude i 20 dana, nema veze čuvaj ti glavu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 21:15 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39463 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Je kao i što je tebi nametnuta "srpska" jekavica. Da su bili dovoljno pametni mogli su to elegantno riješiti kao Bošnjaci i svoju verziju ruskog jednostavno nazvati ukrajinski kao što su Bošnjaci svoju verziju srpskog nazvali bosanski, a ne da većinu Ukrajinaca prisiljavaju da uče dijalekt koji govori manjina Ukrajinaca na zapadu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 21:20 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: laganini je napisao/la: …oni ga osvajali godinu ipo a mi ga vratimo za deset dana…27.06.. Čuvaj se Laganini da te ne pogodi nešto dok vraćaš. Nek bude i 20 dana, nema veze čuvaj ti glavu. …nema veze nisam ja Milanović …izdajnik..
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 21:22 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 22:03 |
|
|
laganini je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Čuvaj se Laganini da te ne pogodi nešto dok vraćaš. Nek bude i 20 dana, nema veze čuvaj ti glavu. …nema veze nisam ja Milanović …izdajnik.. Koja si ti vrsta izdajnika?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 22:06 |
|
|
BBC je napisao/la: Većina Ukrajine i danas priča ruski jezik. Nema nikakve veze sa Vartom jer se oni između sebe ne razumiju kao narodi u Varti. Samo sam ti dao imaginaran primjer. Ako ne želite vidjeti očito "jer nije moderno" to je vaš problem. Ali očito je tu.
Ne žele ni Mađari Ukrajine više biti dio te zemlje. Jer ti Ukrajinci baš nisu normalni. Nedavno popularan dokumentarac u Mađarskoj kako se žele spojiti sa svojim narodom. Imaš komentar na to ? Do 1950ih u Krasnodaru, Stavropolu, Rostovu, pa gore Belgorod većina je pričala Ukrajinski. Sjever kazahstana Ukajinski. U Bjelorusiji, Lukašenko donio zakon protiv bjeloruskog koji je sličan ukrajinskom. Zamisli da zagorci ne smiju koristiti svoj dijalekt, istrijani čakavštinu. Svi moraju ikavicom…
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 22:13 |
|
|
Svi jezici svijeta su "slični". Ljudi glasno pričaju svaki.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 22:17 |
|
|
Kad se već spominje iako je to i nebitno u toj zemlji intenzivne mržnje i izvora drugih problema. The Guardian napisao danas članak kako se Poljaci žale da zbog Ukrajinaca izbjeglica imaju dojam da su u Sovjetskom Savezu. Zbog čega ? Poljaci savršeno dobro razlikuju ukrajinski i ruski jezik. Očito većina izbjeglica koristi ruski.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 22:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60032 Lokacija: DAZP HQ
|
ruski je nametnut jezik, cijeli SSSR je rusificiran, svi živi tamo govore ruski jer je to lingua franca. to opet apsolutno ništa ne znači u političkim odnosima, da je to sve isto nikad ne bi bile stvarane ukrajinske i bjeloruske republike. ovaj rat donosi i trajnu podjelu, neće više u Ukrajini biti "Jugoslavena" ili si Rus ili Ukrajinac, ne može više ni pola ni napola ni oboje.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 22:22 |
|
|
Dubai. Najviša zgrada na svijetu Burj Khalifa danas u bojama ruske zastave.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 22:25 |
|
|
barem 3 put od 2021. je bio u hrvatskoj zastavi. pobeda Rusije.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 22:29 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 22:30 |
|
|
Prekrasno. Ruska i Hrvatska zastava su najljepše na svijetu.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 22:34 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Prekrasno. Ruska i Hrvatska zastava su najljepše na svijetu. Ruska? apsolutno ne, nije ni heraldički po pravilima jer boja nikad ne ide uz boju, u kombinaciji trikolorke može samo crven-bijeli-plavi ili plavi-bijeli-crven. daleko više mi se dopada njihova imperijalna zastava.
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 23:03 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 23:08 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
neman je napisao/la: stručnjaci dokazali, ovo je fejk rusi kao uvijek, kad ih se stisne lažu
Još jučer sam rekao da je to Adobe AfterEffects , kao i niz video klipova koji se u zadnje vrijeme vrte. Zato ničemu ne vjerujem sto nije kristalno jasno 4k kvalitete, no i tada provjeravam sitne detalje.. Širokom auditoriju su scene realne, meni obozavatelju cgi animacija i sf filmova ne.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 23:16 |
|
|
DrMag je napisao/la: Još jučer sam rekao da je to Adobe AfterEffects , kao i niz video klipova koji se u zadnje vrijeme vrte. Zato ničemu ne vjerujem sto nije kristalno jasno 4k kvalitete, no i tada provjeravam sitne detalje.. Širokom auditoriju su scene realne, meni obozavatelju cgi animacija i sf filmova ne. Evo malo Balkan produkcije, što je kolega postavio stranicu prije
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 12 lip 2023, 23:18 |
|
|
https://chytomo.com/en/a-guide-to-the-h ... -language/1983, ponižavanje Ukrajinaca It provided for the payment of 15% higher salaries to Russian language teachers compared to Ukrainian language teachersŠta su im sve Rusi radili, koliko su ih zatirali, dobro su se i održali.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|