HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 pro 2025, 05:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1685 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Konflikt na Sjeveru Kosova 26.05.2023 - ???
PostPostano: 10 lip 2023, 20:43 

Robbie MO je napisao/la:
Albin Kurti predvodio Paradu ponosa u Prištini

https://www.klix.ba/vijesti/regija/albi ... /230610092

Kurti nudi gay brak, da ne mora ZSO.

Tko misli da može birati sa švedskog stola, na kraju će sve dobiti. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 lip 2023, 20:43 

Naša Kvačica je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Lukav potez, ali to nije pomoglo Sarajevu. :zubati

Kurti će reći da trenutno rješavaju pitanje gay brakova na Kosovu, da je to postalo prioritet i glavna društvena tema, velike su prepirke koje će možda trajati i mjesecima pa i godinama, ali da će jednaka prava za sve pobijediti i da će se odmah iza toga baviti se sa ZSO. :zubati

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2023, 20:44 

novem je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Kurti nudi gay brak, da ne mora ZSO.

Tko misli da može birati sa švedskog stola, na kraju će sve dobiti. :zubati

Kurti misli da može preskočiti Fazu 1 i odmah krenuti na Fazu 2. :zubati :sega

Vrh

PostPostano: 10 lip 2023, 20:46 

Priča perfektan engleski, predvodi gay pride, albanci u Americi su sposobniji od muslimanskih twiterraša (Kurtija su doveli na CNN, kad god hoće)... u biti ima bar 10% šanse da ublaži američki pristup, za razliku od Boookira i Komšiougla. Da Ameri malo pripaze, nježnije Umeću.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2023, 20:52 

Po meni šta god Albanci naprave, mogu Umettanje 3 ublažiti najviše kojih 20-ak %.

Muslimani su se kofrčili u Neumu, pa su dobili Umettanje još +50% brutalnije.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2023, 22:13 

Posle okupacije severa Kosmeta na dan avovog kontramitinga, Albanci se posvadjali sa zamljama koje ih priznaju kao drzavu. I to je manje-vise to.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2023, 00:29 

Morate shvatiti da ste, kada ste osvojilli 75% BiH, odnosno kada se izbace dominantno hrvatski krajevi, kada ste osvojili nekih 85% srpskomuslimanskih prostora u BiH, da ste ekstremno ponizili "bivše begove".

Međutim, sve je to nebitno, najvažnije je da ni nas ni Ameriku nije briga što mali narodi žele ili misle na Balkanu.

Mi kada smo šarali po Ustavu Federacije nedavno, i to dva puta, nismo pitali Muslimane šta misle. Sjeli smo s Amerikancima i dogovorili novi ustav Federacije. Federacija je naša i radimo s ustavom što hoćemo. I ovo nije zadnji put, opet ćemo ako bude potrebe.

Amerikanci su svojevoljno onda počeli nam nuditi da ne samo da učvrste Hrvate, nego i da izbace muslimanske patriote iz vlasti, i obezdržave ih, da se u slavljeničkom ruhu potvrde nova savezništva, kad se časti onda se časti. :D

Vrh

PostPostano: 11 lip 2023, 00:46 

aleksije radicevic je napisao/la:
Posle okupacije severa Kosmeta na dan avovog kontramitinga, Albanci se posvadjali sa zamljama koje ih priznaju kao drzavu. I to je manje-vise to.

Nemaš nikakvih očekivanja, čak ni nade ?

Vrh

PostPostano: 11 lip 2023, 04:55 

Robbie MO je napisao/la:

Nemaš nikakvih očekivanja, čak ni nade ?

Recimo da dodje do situacije "Silajdzic - Aprilski paket". Znaci da Kurti odbija do trenutka kad trenutna ponuda bude odbacena, a sledece sta dodje da bude gore za njega.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2023, 11:34 

Nekoliko pitanja koja nisu neposredno vezana za konflikt na Kosovu ali jesu za samo Kosovo. Poslije Oluje je bio plan da se dio tog naroda naseli dole. Što je bilo s tim Srbima, jeli dio njih ostao na Kosovu? U kojim dijelovima su oni uopće doseljeni: samo na sjeveru gdje je već bila srpska većina ili je pokušano s njima promijeniti etničku strukturu u mjestima u kojima su Albanci bili većina? Jesu li za njih rađena posebna naselja ili su samo useljeni u albanske kuće? I je li većina otišla prije početka rata 1998. ili je protjerana od strane Albanaca u ratu i nakon rata?

Vrh

PostPostano: 11 lip 2023, 11:34 

Rika sv Vida je napisao/la:
Rika sv Vida je napisao/la:
Kakva etnička autonomija tamo gdje je bila tzv RSK? To je etnički hrvatsko sve. Etnički hrvatski je danas i Glamoč. Uskoro će bit i Grahovo.

Ova pjesma je povjesni dokument kako je doživljen Dayton.

Šta će meni Srebrenica kad Dinare nemam
Dobili smo koridor pokraj rijeke Save, ali nema Knina srbadije prave

Vrh

PostPostano: 11 lip 2023, 11:47 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Što vam znače te kletve, nije valjda da mislite da to ima nekog efekta? :zubati :zubati :zubati

Ne mislim da ima efekta, no kolo srece se okrece. Pa tako mozete od „pobjednika“ vrlo brzo u buducnosti, doci do poraza! A Bogami ste ga zasluzili debelo. Karma je kurva!

Loše pratiš i gledaš, Hrvatska i Hrvati u BIH će 2030. biti jači od tvoje Austrije u svakom smislu, ostavljamo vas u drugoj galaksiji, toliko smo napredniji, više nam niste ni za sprdnju.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2023, 13:53 

Robbie MO je napisao/la:
Morate shvatiti da ste, kada ste osvojilli 75% BiH, odnosno kada se izbace dominantno hrvatski krajevi, kada ste osvojili nekih 85% srpskomuslimanskih prostora u BiH, da ste ekstremno ponizili "bivše begove".

Kruna tog poniženja tek dolazi kroz zakon o državnoj imovini. Tek tada će shvatiti
kakav je ishod rata. Dali će i prihvati, to je drugo pitanje. Najvjerojatnije ne, jer da misle
glavom, učinili bi već davno. Muslimani na državu gledaju kao u komunizmu, gdje je
se za svaki potočić ili jezerce govorilo da je to "državno".

Vrh

PostPostano: 11 lip 2023, 14:05 

novem je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Kruna tog poniženja tek dolazi kroz zakon o državnoj imovini. Tada tada će shvatiti
što je ishod rata. Dali će i prihvati, to je drugo pitanje. Najvjerojatnije ne, jer da misle
glavom, učinili bi već davno. Muslimani na državu gledaju kao u komunizmu, gdje je

Prihvate li ili ne to već dugo ne igra ulogu. Suštinski oni sve i prihvate, samo uvijek kmeče dugo nakon toga.

Međutim i kad bi se nekim čudom prvi put i pobunili i ne prihvatili neku odluku samo bi u budućnosti platili veću cijenu.

Najbolja vremena za njih su odavno iza nas, tzv. zlatna vremena do 2006. godine.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2023, 14:17 

dudu je napisao/la:
novem je napisao/la:

Kruna tog poniženja tek dolazi kroz zakon o državnoj imovini. Tada tada će shvatiti
što je ishod rata. Dali će i prihvati, to je drugo pitanje. Najvjerojatnije ne, jer da misle

Prihvate li ili ne to već dugo ne igra ulogu. Suštinski oni sve i prihvate, samo uvijek kmeče dugo nakon toga.

Međutim i kad bi se nekim čudom prvi put i pobunili i ne prihvatili neku odluku samo bi u budućnosti platili veću cijenu.

Najbolja vremena za njih su odavno iza nas, tzv. zlatna vremena do 2006. godine.

A je, naklonost je značajno opala, sadaka presušila, odbili su Haprilski, izmjene IZ...
Sad se ide samo na cementiranje, gdje ih surova realnost čeka.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2023, 14:33 

Vrh

PostPostano: 11 lip 2023, 15:51 

kukac je napisao/la:
Nekoliko pitanja koja nisu neposredno vezana za konflikt na Kosovu ali jesu za samo Kosovo. Poslije Oluje je bio plan da se dio tog naroda naseli dole. Što je bilo s tim Srbima, jeli dio njih ostao na Kosovu? U kojim dijelovima su oni uopće doseljeni: samo na sjeveru gdje je već bila srpska većina ili je pokušano s njima promijeniti etničku strukturu u mjestima u kojima su Albanci bili većina? Jesu li za njih rađena posebna naselja ili su samo useljeni u albanske kuće? I je li većina otišla prije početka rata 1998. ili je protjerana od strane Albanaca u ratu i nakon rata?

Suprotno nekim pričama i mitomanijama, to naseljavanje Srba iz tzv. RSK na Kosovo nije bilo nešto unaprijed planirano, iz jednog vrlo jendostavnog razloga, a to je što nije bio plan da RSK padne. Krajina nije prodana, već je pala vojnički, drugo su tješenja i mitomanije.

Zbog toga je ta kolonizacija Srba, u biti druga kolonizacija Srba (prva je bila nakon 1912. i nakon 1918.) bila nikako organizirana, kaotična i stihijska.

Nisu doseljavani samo na sjever, iako ih je dio bio i tamo. Doseljavani su i u druge krajeve npr Priština i Istog. Mislim da ih nisu naseljavali u čisto albanske sredine, već u sela gdje je bilo Srba ili je čak bila srpska većina.

Ne znam o kojem je broju ljudi riječ, neki su spominjali 20 tisuća.

Gdje su danas, ne znam. Ovi koji su naseljeni južno od Ibra vjerojatno nisu ostali tamo, već otišli za Beograd, Vojvodinu ili treće zemlje. Ovi na sjeveru su možda i ostali, bar dio. Ne znam, nagađam.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2023, 16:47 

Novdan je napisao/la:
kukac je napisao/la:

Suprotno nekim pričama i mitomanijama, to naseljavanje Srba iz tzv. RSK na Kosovo nije bilo nešto unaprijed planirano, iz jednog vrlo jendostavnog razloga, a to je što nije bio plan da RSK padne. Krajina nije prodana, već je pala vojnički, drugo su tješenja i mitomanije.

Zbog toga je ta kolonizacija Srba, u biti druga kolonizacija Srba (prva je bila nakon 1912. i nakon 1918.) bila nikako organizirana, kaotična i stihijska.

Nisu doseljavani samo na sjever, iako ih je dio bio i tamo. Doseljavani su i u druge krajeve npr Priština i Istog. Mislim da ih nisu naseljavali u čisto albanske sredine, već u sela gdje je bilo Srba ili je čak bila srpska većina.

Ne znam o kojem je broju ljudi riječ, neki su spominjali 20 tisuća.

Gdje su danas, ne znam. Ovi koji su naseljeni južno od Ibra vjerojatno nisu ostali tamo, već otišli za Beograd, Vojvodinu ili treće zemlje. Ovi na sjeveru su možda i ostali, bar dio. Ne znam, nagađam.

Znam ja da nije prodana zato sam i napisao da je nakon Oluje bio plan da ih se naseli. Vjerojatno je nekome u Srbiji tek tada palo na pamet "vidiš mogli bi ove ljude iskoristit za Kosovo". Popriličan broj Srba koji su se vratili u Hrvatsku su intervjuima govorili da su u početku bili smješteni na Kosovu. Inače o tome nema previše informacija, ni o broju ljudi, ni o smještaju, ni o daljnjoj sudbini zato pitam. U svakom slučaju hvala na odgovoru!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2023, 17:53 

Ovako izgleda normalni svakodnevni život kosovskih Srba na Sjeveru.

U kafiću u Zvečanu dok se prati Novak Đoković

Vrh

PostPostano: 11 lip 2023, 21:19 

Citat:
Упркос свему: Албанка се удала за Србина у Лепосавићу и поручила: Желим да ти рађам децу као православка на српском Косову

slika

Aлбанка из Драча Мира Дреај данас се у Лепосавићу удала за Србина Дејана Славковића, родом из Ђаковице. Венчали су се у православној цркви Светог Јована Благослова у оближњој Сочаници, а управо увелико траје свадба у овдашњој сали Виле „Кристина“ у самом Лепосавићу. Претходно је млада по властитој жељи прешла у православље, а свадбени сватови су након црквеног венчања прошли улицама Лепосавића, поред осталог и поред зграде Општине где трају протести Срба који траже одлазак специјалних јединица тзв. косовске полиције.

https://www.in4s.net/uprkos-svemu-alban ... om-kosovu/

... dok Kurti predvodi Paradu...

Vrh

PostPostano: 12 lip 2023, 07:14 

Citat:
Желим да ти рађам децу као православка на српском Косову

Au ova je izjava i mene zabolila a nisam Albanac. :zubati Ja sam mislio da su miješani brakovi dole nepostojeći pogotovo što su kosovski Albanci muslimani, za razliku onih u Albaniji među kojima ima kršćana i koji su manje radikalni.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2023, 07:17 

kukac je napisao/la:

Au ova je izjava i mene zabolila a nisam Albanac. :zubati Ja sam mislio da su miješani brakovi dole nepostojeći pogotovo što su kosovski Albanci muslimani, za razliku onih u Albaniji među kojima ima kršćana i koji su manje radikalni.

Evo vidim sad da jest iz Albanije, iz Drača.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2023, 14:52 

kukac je napisao/la:

Ta podjela na kršćane i muslimane te zavarala i to jako.

Albanci katolici su ti činili 10% OVK (UČK), iako su činili negdje 1.5-2% albanskog stanovništva na Kosovu. Isto tako su i među žrtvama srpskih zločina katolici bili daleko zastupljeniji.

Recimo, najveći pojedinačni zločin je masakr u selu Meje gdje je ubijeno skoro 400 osoba, uglavnom katolika. Neki od najvećih junaka OVK, npr Antun Quni su katolici. Katolička sela oko Đakovice, Peći i Kline su dala ogroman doprinos OVK-u

Anton Qeta, katolički svećenik, bio je najveći simbol izmirivanja Albanaca u vrijeme Miloševića.

Sam Ibrahim Rugova se najvjerojatnije pokrstio i postao katolik. Naime, primio je pričest u Beču, a na upit novinara zna li da to smiju samo katolici, on je odgovorio potvrdno. On je izlobirao da se izgradi ogromna katolička katedrala u Prištini.

Isto tako, u Crnoj Gori su ti najveći albanski nacionalisti upravo katolici iz Tuza.

S druge strane, kod muslimana su ti najveći Albanci oni muslimani koji su skroz nereligiozni. Za razliku od tzv Armije RBiH, kod OVK nigdje nisi imao mudžahedine, nisi imao allahuekberanje.. zapravo nisi ni znao koje su vjere, dok nije bio neki sprovod pa vidiš hodžu ili svećenika.

Baš religiozni muslimani de facto i nisu Albanci, nego su turski milet. O tome bi se dalo nadugo i naširoko. No takvih je vrlo malo.

Zanimljivo je da su Albanci (muslimani) imali jako loše odnose s Bošnjacima koji su tamo pristigli nakon 1878. Čak imaju narodnu izreku: "Raspori jednog Bošnjaka i devet Škija (pogrdan naziv za Srbe) će izaći (iz njega)". U smislu, devet puta su gori od Srba.

Sama jezgra OVK ti je bila komunistička i ateistička... Uglavnom, kod albanskog nacionalizma vjera, a posebno islam, je faktor slabljenja.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2023, 18:29 

Novdan je napisao/la:
kukac je napisao/la:

Ta podjela na kršćane i muslimane te zavarala i to jako.

Albanci katolici su ti činili 10% OVK (UČK), iako su činili negdje 1.5-2% albanskog stanovništva na Kosovu. Isto tako su i među žrtvama srpskih zločina katolici bili daleko zastupljeniji.

Recimo, najveći pojedinačni zločin je masakr u selu Meje gdje je ubijeno skoro 400 osoba, uglavnom katolika. Neki od najvećih junaka OVK, npr Antun Quni su katolici. Katolička sela oko Đakovice, Peći i Kline su dala ogroman doprinos OVK-u

Anton Qeta, katolički svećenik, bio je najveći simbol izmirivanja Albanaca u vrijeme Miloševića.

Sam Ibrahim Rugova se najvjerojatnije pokrstio i postao katolik. Naime, primio je pričest u Beču, a na upit novinara zna li da to smiju samo katolici, on je odgovorio potvrdno. On je izlobirao da se izgradi ogromna katolička katedrala u Prištini.

Isto tako, u Crnoj Gori su ti najveći albanski nacionalisti upravo katolici iz Tuza.

S druge strane, kod muslimana su ti najveći Albanci oni muslimani koji su skroz nereligiozni. Za razliku od tzv Armije RBiH, kod OVK nigdje nisi imao mudžahedine, nisi imao allahuekberanje.. zapravo nisi ni znao koje su vjere, dok nije bio neki sprovod pa vidiš hodžu ili svećenika.

Baš religiozni muslimani de facto i nisu Albanci, nego su turski milet. O tome bi se dalo nadugo i naširoko. No takvih je vrlo malo.

Zanimljivo je da su Albanci (muslimani) imali jako loše odnose s Bošnjacima koji su tamo pristigli nakon 1878. Čak imaju narodnu izreku: "Raspori jednog Bošnjaka i devet Škija (pogrdan naziv za Srbe) će izaći (iz njega)". U smislu, devet puta su gori od Srba.

Sama jezgra OVK ti je bila komunistička i ateistička... Uglavnom, kod albanskog nacionalizma vjera, a posebno islam, je faktor slabljenja.

Nisam znao interesantno... Vjerojatno je tako jer su Albanci već jako dugo izgrađena nacija pa je vjera manje bitna. Bošnjaci sve do najnovijeg vremena nisu znali što su, a kako su živjeli okruženi kršćanima s kojima su dijelili skoro isti jezik jedino im je islam bio kohezivni faktor. Zato je kod njih što veći musliman = to veći Bošnjak nacionalist.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2023, 20:49 

Ima li novosti vezano za sporazum oko sjevera?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1685 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: