HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 pro 2024, 00:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 113 post(ov)a ] 

Volite li pse?
1. DA 63%  63%  [ 17 ]
2. NE 37%  37%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 27
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Volite li pascad?
PostPostano: 20 lip 2023, 20:14 

Lapo-lapo je napisao/la:
Kvaki, ako naiđe pas ti odmah sitzt. =))

Ako naiđe ljut pas, upucam psa pa nek vlasnik razmišlja gdje je pogriješio u odgoju. Nije meni osobno problem, ja više načelno govorim radi napada na žene ili djecu.

1035 of 2558 - 40.46%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2023, 20:19 

saskia je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:
Ako pas nije po prirodi opasan nego ovisi o ponašanju vlasnika, onda bi vlasnik morao biti odgovoran za psa.

Drugim riječima, vlasnik bi trebao biti optužen za pokušaj ubojstva ako pas napadne nekoga.

Nije za sami čin. Jeste ako ga pusti bez lanca i brnjice ili ako ga na bilo koji način zlostavlja. Više od pola vlasnika pasa danas ne zna odgajati iste.

Ah, slažem se, zato i kažem "bi trebao", vlasnik biti odgovoran za bilo što što njegov pas uradi. Što god uradi pas, to je kao da je uradio vlasnik osobno.

Tko će to dokazati je li ga zlostavljao na neki način, to je nemoguće.

1035 of 2558 - 40.46%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2023, 20:40 

Vidiš, ja bih psa poprskala biber sprejom, a u međuvremenu namlatila vlasnika. Cvilio bi bolje od ljubimca.
I zašto misliš da se žene ne mogu odbraniti???

Vrh

PostPostano: 20 lip 2023, 22:09 

Lapo-lapo je napisao/la:
Vidiš, ja bih psa poprskala biber sprejom, a u međuvremenu namlatila vlasnika. Cvilio bi bolje od ljubimca.

Zato jer ste slabašne. :001_tongue

1035 of 2558 - 40.46%

Vrh

PostPostano: 20 lip 2023, 22:19 

Srce nam je slabašno, ali rukama drobimo.

U slučaju napada psa poželjno je ići unazad, ne gledati ga u oči, nego okrenuti pogled u stranu i krajickom oka pratiti. Baciti prema njemu nekakvu hranu ako imamo kod sebe, da dobijemo na vremenu. Cucanj ga plaši, jer misli da si spreman za napad. Ostati smiren, osjeća strah kroz znoj.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2023, 22:51 

Lapo-lapo je napisao/la:

U slučaju napada psa poželjno je ići unazad, ne gledati ga u oči, nego okrenuti pogled u stranu i krajickom oka pratiti. Baciti prema njemu nekakvu hranu ako imamo kod sebe, da dobijemo na vremenu. Cucanj ga plaši, jer misli da si spreman za napad. Ostati smiren, osjeća strah kroz znoj.

Jes, a onda ga hipnotiziraš laganim njihanjem kuglice lijevo-desno

Vrh

PostPostano: 20 lip 2023, 22:56 

saskia je napisao/la:

Nije za sami čin. Jeste ako ga pusti bez lanca i brnjice ili ako ga na bilo koji način zlostavlja. Više od pola vlasnika pasa danas ne zna odgajati iste.

Ah, slažem se, zato i kažem "bi trebao", vlasnik biti odgovoran za bilo što što njegov pas uradi. Što god uradi pas, to je kao da je uradio vlasnik osobno.

Tko će to dokazati je li ga zlostavljao na neki način, to je nemoguće.

Pa dobro, normalno

Prije petnestak godina susjed pušto kera navečer, mislim da je bio belgijski ovčar, dijete mi preplašeno kući došlo. Nakon kratkih konzultacija sa mnom nije ga više ni pokušao puštati.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2023, 23:02 

Super. Uzecu te za konsultanta sa moderacijom.
I šta će dijete samo bez nadzora roditelja?

Vrh

PostPostano: 20 lip 2023, 23:41 

Volem paščad, mada sam više cat person. Od pasmina su mi najdraži haskiji, samojedi, shiba inu, akita, malamuti i lesiji. Nisam ljubitelj tzv. opasnih pasmina.

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 04:41 

U Pozarevcu mi je brat imao nemackog ovcara, koji je bez razloga lajao na mene, a ja se bas trudio da budem frendli s njim. Bio je vezan po ceo dan, i kad vidi da neko prema njemu ide sa uzicom za setnju, pocne da skace od srece kao lud. Kad izadje iz dvorista, trci kao lud, brat je jedva drzao uzicu u ruci dok trci za njim.
I buduci da ga je setnja cinila tako srecnim, odlucim da ucinim gest dobre volje, pa da ga ja prosetam. I stric mu stavi uzicu ja je uzmem i on krene da trci, ja za njim. Mislim, nece ovde biti nekih problema, jedva da obraca paznju na mene, trci, njuska okolo, pa pa opet trci. Al' ne lezi vraze. U jednom trenutku okrene se prema meni i pocne da skace po meni, ja ga odgurnem, a on ma ujede za ruku, i to jedva istrgnem ruku. Pocepao sam trenerku. Podviknem malo, misleci da ce da ga smiri autoritativan ton, ali ne. Nasrce na mene, tako da sam jedva dosao do neke ograde da tu vezem uzicu, odvojim se od njega i da odem po strica. U procesu me ugrizao za debelo meso. Otrgnem se, a neka deca se vracala iz skole. Pocnu da mi se smeju, kao vlasnik psa se plasi sopstvenog psa. Mars bre deco, u tri lepe. :kava
I vrate ga kuci, a ja lepo macku u ruke, mazim je pred njim, neka crkne od ljubomore. A on na taj prizor, kad neko mazi macku, dok je on vezan, bas popizdi. Vise mu nisam prilazio. Osim mozda jednom. Bila je neka slava ili rodjendan, ili smo jednostavno pili u kafani. Stric i ja se unistili od piva, brat nas dovezao do njihove kuce, i ja se secam da sam pao nekako u njegov prostor, stric se iskidao od smeha. Nista vise do jutra se ne secam, ali su mi ispricali da sam se ispovracao po njemu - psu.

Elem, iako je vaspitavan da se lepo ponasa, on se ponasao ruzno. Uprkos mojoj dobroj volji, bio je opasan za mene. Nemojte samo da mi govorite da sam morao ovako ili onako da se postavim prema njemu. Jos mi treba u zivotu da proucavam psihologiju dzukeletina. :kava

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 07:26 

Stvar je u tome što se kod nekih pasmina moraš baš truditi da bude agresivan, a kod drugih se moraš baš truditi da ne bude agresivan.

Ima primjera pitbullova koji se dobro ponašaju, no isto ćeš naći i snimke čovjeka koji se mazi s vukom, lavom, imaš isto tako primjere čimpanzi kao kućnih ljubimaca. Samo je problem što čimpanze nekad zna okrenuti na agresivu, kad procijene da bi oni mogli biti glava čopora. Tako je jednoj ženi otrgao lice, a prije je bilo sve u savršenom redu.

Razne životinje mogu biti ljubimci, ali i dalje su opasne za drušvo jer će jedan dio njih uvijek imati agresivne ispade. Ne nužno zbog propusta gazde, već zbog GENETSKI UROĐENOG TEMPERAMENTA.

Mislim, moraš zaista biti kreten da misliš da je igra slučaja što 99% svih brutalnih napada izvedu pasmine poput pitbula, doge itd.. Eto baš igrom slučaja tih par vrsti pasa koje su, opet igrom slučaja CILJANO uzgajane da budu agresivne i bore se

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 07:55 

Lapo-lapo je napisao/la:

Zato jer ste slabašne. :001_tongue

Al opet svojoj Herki kažeš moja je zadnja i da, draga :zubati

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 09:26 

Lapo-lapo je napisao/la:

U slučaju napada psa sve to što pišeš možeš da baciš u vodu, naročito ako je u pitanju čopor.

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 09:37 

aleksije radicevic je napisao/la:
U Pozarevcu mi je brat imao nemackog ovcara, koji je bez razloga lajao na mene, a ja se bas trudio da budem frendli s njim. . :kava

Pas komunista partizan. Ne voli rojaliste :laugh

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 09:59 

Nije sigurno bez razloga lajao :kava

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 10:07 

Mar-kan je napisao/la:
U Pozarevcu mi je brat imao nemackog ovcara, koji je bez razloga lajao na mene, a ja se bas trudio da budem frendli s njim. . :kava

Pas komunista partizan. Ne voli rojaliste :laugh

:zubati

1035 of 2558 - 40.46%

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 10:11 

Otkud znate da nije bio ustasa? :D

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 10:14 

Teranova 2 je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:

U slučaju napada psa sve to što pišeš možeš da baciš u vodu, naročito ako je u pitanju čopor.

Ako je u pitanju čopor, petarda sve rješava. :zubati

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 10:15 

Znamo. Da je bio ustaški ovčar, ne bi ti sada ovdje pisao, vidao bi rane od ugriza :zubati

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 10:17 

U Pozarevcu mi je brat imao nemackog ovcara, koji je bez razloga lajao na mene, a ja se bas trudio da budem frendli s njim. Bio je vezan po ceo dan, i kad vidi da neko prema njemu ide sa uzicom za setnju, pocne da skace od srece kao lud. Kad izadje iz dvorista, trci kao lud, brat je jedva drzao uzicu u ruci dok trci za njim.
I buduci da ga je setnja cinila tako srecnim, odlucim da ucinim gest dobre volje, pa da ga ja prosetam. I stric mu stavi uzicu ja je uzmem i on krene da trci, ja za njim. Mislim, nece ovde biti nekih problema, jedva da obraca paznju na mene, trci, njuska okolo, pa pa opet trci. Al' ne lezi vraze. U jednom trenutku okrene se prema meni i pocne da skace po meni, ja ga odgurnem, a on ma ujede za ruku, i to jedva istrgnem ruku. Pocepao sam trenerku. Podviknem malo, misleci da ce da ga smiri autoritativan ton, ali ne. Nasrce na mene, tako da sam jedva dosao do neke ograde da tu vezem uzicu, odvojim se od njega i da odem po strica. U procesu me ugrizao za debelo meso. Otrgnem se, a neka deca se vracala iz skole. Pocnu da mi se smeju, kao vlasnik psa se plasi sopstvenog psa. Mars bre deco, u tri lepe. :kava
I vrate ga kuci, a ja lepo macku u ruke, mazim je pred njim, neka crkne od ljubomore. A on na taj prizor, kad neko mazi macku, dok je on vezan, bas popizdi. Vise mu nisam prilazio. Osim mozda jednom. Bila je neka slava ili rodjendan, ili smo jednostavno pili u kafani. Stric i ja se unistili od piva, brat nas dovezao do njihove kuce, i ja se secam da sam pao nekako u njegov prostor, stric se iskidao od smeha. Nista vise do jutra se ne secam, ali su mi ispricali da sam se ispovracao po njemu - psu.

Elem, iako je vaspitavan da se lepo ponasa, on se ponasao ruzno. Uprkos mojoj dobroj volji, bio je opasan za mene. Nemojte samo da mi govorite da sam morao ovako ili onako da se postavim prema njemu. Jos mi treba u zivotu da proucavam psihologiju dzukeletina. :kava

Jesu li ostale rupe na debelom mesu? :whistling

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 10:26 

Ne možeš biti prijatelj sa psom. Pogriješio si jer si se "trudio biti friendly". Shvaćam ja dobar si kao čovjek, mislio si ako sam ja prijatelj njemu, i on će uzvratiti isto prema meni, zvuči pošteno samo kod psa ta logika ne važi.

Psi u čoporu imaju strukturu hijerarhije, zna se tko je vođa. Pas je sretan ako ima povjerenje u vođu čopora, to ga čini sigurnim. Kao u kompaniji, ako se direktor trudi sa svima biti prijatelj i ugoditi, vjerojatno će ga radnici zajebavati.

Ako te pas vidi kao slabog vođu onda on hoće tebi se nametnuti kao gazda što je pretpostavljam taj njemački ovčar i radio. :zubati

1035 of 2558 - 40.46%

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 10:29 

Šta radiš Aleksije?
Služim kod njemačkog ovčara! =))

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 10:52 

Ne možeš biti prijatelj sa psom. Pogriješio si jer si se "trudio biti friendly". Shvaćam ja dobar si kao čovjek, mislio si ako sam ja prijatelj njemu, i on će uzvratiti isto prema meni, zvuči pošteno samo kod psa ta logika ne važi.

Psi u čoporu imaju strukturu hijerarhije, zna se tko je vođa. Pas je sretan ako ima povjerenje u vođu čopora, to ga čini sigurnim. Kao u kompaniji, ako se direktor trudi sa svima biti prijatelj i ugoditi, vjerojatno će ga radnici zajebavati.

Ako te pas vidi kao slabog vođu onda on hoće tebi se nametnuti kao gazda što je pretpostavljam taj njemački ovčar i radio. :zubati

A neki opet imaju teorije da je hteo da se igra, a ja kao nisam znao kako...

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 10:53 

Zasto nekim psima odsecaju repove?
Onom Rikinom sv Vida cak i usi, ako sam dobro video... :neznam

Vrh

PostPostano: 21 lip 2023, 10:59 

Zasto nekim psima odsecaju repove?
Onom Rikinom sv Vida cak i usi, ako sam dobro video... :neznam

Radi estetike. Papci.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 113 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: