HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 sij 2025, 11:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 03 srp 2023, 10:13 

Mar-kan je napisao/la:
HHerceg je napisao/la:
Tako je. Način na koji Ukrajinci negiraju višestoljetnu prisutnost Rusa na teritoriju današnje Ukrajine je gadljiva.

Oće to od previše #dobricaćosić propagande. :biceovodobro

Tako je, gradovi Odessa, Dnjepropetrovsk, Donetsk, Lugansk, Nikolajev osnovani su od Ukrajinskog carstva a ne od Ruskog.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 10:21 

Rusija do Lisabona.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:02 

Volite komunističke granice više nego 'leba da jedete, a?

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:05 

BiH u ovim granicama je bila i prije komunista.
Zapravo, bilo je i nešto više, al su komunisti pripojili ostalim republikama.
Tako da mi od komunista nismo dobili ništa, naprotiv.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:11 

Rutinerr je napisao/la:

Neće biti. Pre toga su bile banovine a pre toga okupator.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:12 

Rutinerr je napisao/la:

slučaj BIH je još gori od slučaja Ukrajine, jer dok su u Ukrajini komunisti izmišljali granice, u BIH su OBNOVILI imperijalno -kolonijane granice.

BIH je dvosturko kopilo, imperijalno-kolonijalno i komunstičko.

i ne, ništa komunisti nisu pripojili drugima do BIH. Sutorinu su ZAMJENILI za sutjesku, a od Hrvatske su uzeli Željavu i dva škoja kdo Neuma.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:15 

divizija je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

slučaj BIH je još gori od slučaja Ukrajine, jer dok su u Ukrajini komunisti izmišljali granice, u BIH su OBNOVILI imperijalno -kolonijane granice.

BIH je dvosturko kopilo, imperijalno-kolonijalno i komunstičko.

i ne, ništa komunisti nisu pripojili drugima do BIH. Sutorinu su ZAMJENILI za sutjesku, a od Hrvatske su uzeli Željavu i dva škoja kdo Neuma.

Ma da, sve naopako, sve kako vam se ne sviđa, pa to treba razoriti i da ne postoji.
Otišao je dio u CG, ako ćemo već mak na konac.

Inače, ova nekakva priča o komunističkim granicama bilo Juge bilo SSSR, pa nekad su vam puna usta bila toga, a eto danas pri razdruživanju, jedina prava na ovo ili ono imaju jal Srbija jal Rusija.
Po kojem osnovu? Ko im je dao prava da budu nekakve matice? Zar to nisu bile ravnopravne zajednice? Zar se nije na tome zasnivao taj ustroj društva?
Ili je sve zapravo bila laž u koju smo kao vjerovali?

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:26 

Rutinerr je napisao/la:

Ma da, sve naopako, sve kako vam se ne sviđa, pa to treba razoriti i da ne postoji.

otišao je i dio CG u BIH, al ito prigodno zaboravljaš. KOmunisti su obnovil imeprijalno kolnijalnu BIH i povećali je.

Rutinerr je napisao/la:
Inače, ova nekakva priča o komunističkim granicama bilo Juge bilo SSSR, pa nekad su vam puna usta bila toga, a eto danas pri razdruživanju, jedina prava na ovo ili ono imaju jal Srbija jal Rusija.
Po kojem osnovu? Ko im je dao prava da budu nekakve matice? Zar to nisu bile ravnopravne zajednice? Zar se nije na tome zasnivao taj ustroj društva?

pravo trebaju imati LJUDI, narodi, na samoodređenje. ne yebene administrativne linije, a posebno komunističke pizdarije treba odyebati. ja poržavam i pravo Albanaca da se ujedine, i Hrvata, i Srba, i Rusa, i Ukrajinaca (samo što su oni već ujedinjeni i već je sve ukrajinsko i hrpa tuđeg utrpana u Ukrajinu, jer je komunisitčka Ukrajina velikonacionalni projekt).

princip nepovredivosti granica protiv volje ljudi koji unutar tih grancia žive je jedan od najbestijalnijih principa međunarodnog prava, kojeg su izmislile velike sile iz svojih interesa, i u praksi je neodrživ. Posebno kad se radi o kolonijalnim i komnističkim tvorevinama.

Već se odvojio Bangladeš od Pakistana, Eritreja od Etiopije, Južni Sudan od Sudana, a faktički i djelovi Kurdistana, Kosovo, Osetija i Abhazija, Tajvan, evo i 4 oblasti Novorusije i Krim.

i trebaju se odvajati i dalje. Klanjanje kolonijalnim i imperijalnim crtama na karti nasuprot prava ljudi je BESTIJALNO. I svi znam oda je to sranje, samo su neki od vas licemjerni, pa ćete uredno podržati Kosovo ili Tajvan, a nećete Krim ili Osetiju. Ja podržavam sve.

Prava narodu, ne kolonijlnim linijama!

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:28 

Rutinerr je napisao/la:
Pa bilo je Bosne prije Cvetkovića-Mačeka.

BIH u sadašnjem okviru je habsburško-mletačko-turski imperijalni proizvod.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:32 

divizija je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:
Pa bilo je Bosne prije Cvetkovića-Mačeka.

BIH u sadašnjem okviru je habsburško-mletačko-turski imperijalni proizvod.

Sve je nekakav proizvod historije.
BiH, Hrvatska, Ukrajina, Rusija, USA, Francuska, Španija.
Al je nekom kao to opravdano, a neko nema pravo na to.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:34 

Rutinerr je napisao/la:
Ma hajde, nije bilo? Nije tebe bilo, a Bosne je bila.
Prouči malo historiju svoje zemlje, jado.
Bilo je svijeta i prije komunista, Cvetkovića-Mačeka.

Ma prelazi preko čega hoćeš.
Zato si zapeo na Sovjetskom Savezu, tu ti pomoći nema.
U tebi se još odvija bitka Allies vs Soviet.

Vidi vidi, licemer i neznalica.

Kakve je "Bosne" bilo pre komunista? Nikakve čoveče, bila podeljena između Srba i Hrvata. Lepo ti je rekao. Ideš redom unazad, a pre komunističke BiH nije bilo nikakve "Bosne".

A ti bi da se "vraćaš" u srednji vek i nekakvo bosansko hrišćansko kraljevstvo, s kojim realno ti nemaš veze? Hm dobro, a mogu li onda i Rusi tako da preskoče deo istorije koji im se ne sviđa?

Tebi se ne sviđa Cvetković-Maček, ignorišeš to i lepo ideš onoliko vekova unazad koliko ti treba, a što ne bi i Rusi mogli tako pa se koncentrišu na period kad je Kijev bio deo njihove imperije a zanemare ostalo?

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:37 

divizija je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

otišao je i dio CG u BIH, al ito prigodno zaboravljaš. KOmunisti su obnovil imeprijalno kolnijalnu BIH i povećali je.

Rutinerr je napisao/la:

pravo trebaju imati LJUDI, narodi, na samoodređenje. ne yebene administrativne linije, a posebno komunističke pizdarije treba odyebati. ja poržavam i pravo Albanaca da se ujedine, i Hrvata, i Srba, i Rusa, i Ukrajinaca (samo što su oni već ujedinjeni i već je sve ukrajinsko i hrpa tuđeg utrpana u Ukrajinu, jer je komunisitčka Ukrajina velikonacionalni projekt).

princip nepovredivosti granica protiv volje ljudi koji unutar tih grancia žive je jedan od najbestijalnijih principa međunarodnog prava, kojeg su izmislile velike sile iz svojih interesa, i u praksi je neodrživ. Posebno kad se radi o kolonijalnim i komnističkim tvorevinama.

Već se odvojio Bangladeš od Pakistana, Eritreja od Etiopije, Južni Sudan od Sudana, a faktički i djelovi Kurdistana, Kosovo, Osetija i Abhazija, Tajvan, evo i 4 oblasti Novorusije i Krim.

i trebaju se odvajati i dalje. Klanjanje kolonijalnim i imperijalnim crtama na karti nasuprot prava ljudi je BESTIJALNO. I svi znam oda je to sranje, samo su neki od vas licemjerni, pa ćete uredno podržati Kosovo ili Tajvan, a nećete Krim ili Osetiju. Ja podržavam sve.

Prava narodu, ne kolonijlnim linijama!

Koji dio CG? Dobili neku džunglu za primorje. Divno!

Da te pitam: kako se uklapaju ti planovi svi Srbi u jednoj državi, ako je u tim planovima i hrvatska Krajina?

Mene fascinira nešto drugo - da se ljudi još uvijek mlate i kolju radi ideja nekakvog cara, predsjednika, vođe.
Mislim ono, kad ćemo nadići taj intelektualni nivo?
Jednako sranje kao i to što navodiš. Poginuće xxx xxx za ideju velike rusije, velike ovog, onog.
Prilično na niskoj razini, bajato. Dajte nešto novo, da se ne vodimo idejama srednjovjekovnih naroda.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:40 

Rutinerr je napisao/la:

jer su nešto države nastale samoodređenjem naroda, a nešto imperijalni i komunistički produkti.

al ti to ne možeš razumjeti jer nit imaš narodnost niti imaš povijest, pa ti je sve to isto. Eto Češka i Hrvatska su isto što i Srednjoafrička Republika i Kuvajt

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:41 

Navodni Poslanik je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:
Ma hajde, nije bilo? Nije tebe bilo, a Bosne je bila.
Prouči malo historiju svoje zemlje, jado.
Bilo je svijeta i prije komunista, Cvetkovića-Mačeka.

Ma prelazi preko čega hoćeš.
Zato si zapeo na Sovjetskom Savezu, tu ti pomoći nema.
U tebi se još odvija bitka Allies vs Soviet.

Vidi vidi, licemer i neznalica.

Kakve je "Bosne" bilo pre komunista? Nikakve čoveče, bila podeljena između Srba i Hrvata. Lepo ti je rekao. Ideš redom unazad, a pre komunističke BiH nije bilo nikakve "Bosne".

A ti bi da se "vraćaš" u srednji vek i nekakvo bosansko hrišćansko kraljevstvo, s kojim realno ti nemaš veze? Hm dobro, a mogu li onda i Rusi tako da preskoče deo istorije koji im se ne sviđa?

Tebi se ne sviđa Cvetković-Maček, ignorišeš to i lepo ideš onoliko vekova unazad koliko ti treba, a što ne bi i Rusi mogli tako pa se koncentrišu na period kad je Kijev bio deo njihove imperije a zanemare ostalo?

Evo, kratka historija za neznalice:

Citat:
Povijesna zbivanja na tlu Bosne i Hercegovine traje od davne prošlosti do danas. Između 1154. i 1377. bila je jedna od banovina, od 1377. do 1463. kraljevina, a 1463. je priznao ju je Rim, ali su iste godine Osmanlije uništile bansku i kraljevsku vlast. Kraljevina Bosna bila je katolička i zapadno orijentirana kraljevina.[1] Od 1580. do 1867. bila je ajalet (najveća teritorijalna jedinica u Otomanskom Carstvu); nakon reformi vilajet od 1867. do 1878., od 1878. do 1918. "krunska zemlja" u sklopu Austro-Ugarske; a od 1945. do 1992. federalna republika. Od 1992., Bosna i Hercegovina je nezavisna država. Hrvatski obiteljski leksikon, natuknica Bosna i Hercegovina.

Ne preskačem ništa, svaki dio historije BiH je tu.

Ne bavimo se kao vi prekrajanjem historije. Dojučer zločinci, danas heroji.

Ma vaš problem je što vi Rusiji dajete nekakva ekskluzivna prava nad Ukrajinom.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:42 

divizija je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

jer su nešto države nastale samoodređenjem naroda, a nešto imperijalni i komunistički produkti.

al ti to ne možeš razumjeti jer nit imaš narodnost niti imaš povijest, pa ti je sve to isto. Eto Češka i Hrvatska su isto što i Srednjoafrička Republika i Kuvajt

Ma ja, postojim od '93., jel tako?
Dobar si komšija :palacgore1

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:45 

Rutinerr je napisao/la:
Koji dio CG? Dobili neku džunglu za primorje. Divno!.

koje primorje, jel ti znaš koliko je bio širok koridor u Sutorini uopće? i sad bi vam to bio izlaz Dodiku na more.
Rutinerr je napisao/la:
Da te pitam: kako se uklapaju ti planovi svi Srbi u jednoj državi, ako je u tim planovima i hrvatska Krajina?.

otkud tebi da sam ja za to da svi Srbi trebaju biti u jendoj državi? ili svi bilo tko?
ja sam za to da narodi imaju prednsot pred imeprijalnim i komunističkim linijama, a to je nešto drugačije od svi ovi ili svi oni u jednoj državi

Rutinerr je napisao/la:
Mene fascinira nešto drugo - da se ljudi još uvijek mlate i kolju radi ideja nekakvog cara, predsjednika, vođe.
Jednako sranje kao i to što navodiš. Poginuće xxx xxx za ideju velike rusije, velike ovog, onog.
Prilično na niskoj razini, bajato. Dajte nešto novo, da se ne vodimo idejama srednjovjekovnih naroda.

ne znam, pitaj Zelenskog što šalje dnevno stotine mladića u smrt za neke Lenjinove crtkarije na karti, kad će nadići to?

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 11:58 

divizija je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

Ma ja, postojim od '93., jel tako?
Dobar si komšija :palacgore1

vi kao narod još ne postojite jer JOŠ niste izrazlili želju za vlastitom nacionalnom državom.

što je svjetski unikat da jedan narod ne želi svoju državu.

Zajebasmo i Srbe po tom pitanju.
Oni nebeski, a mi ni ne postojimo.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 12:01 

divizija je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:
Koji dio CG? Dobili neku džunglu za primorje. Divno!.

koje primorje, jel ti znaš koliko je bio širok koridor u Sutorini uopće? i sad bi vam to bio izlaz Dodiku na more.
Rutinerr je napisao/la:
Da te pitam: kako se uklapaju ti planovi svi Srbi u jednoj državi, ako je u tim planovima i hrvatska Krajina?.

otkud tebi da sam ja za to da svi Srbi trebaju biti u jendoj državi? ili svi bilo tko?
ja sam za to da narodi imaju prednsot pred imeprijalnim i komunističkim linijama, a to je nešto drugačije od svi ovi ili svi oni u jednoj državi

Rutinerr je napisao/la:

ne znam, pitaj Zelenskog što šalje dnevno stotine mladića u smrt za neke Lenjinove crtkarije na karti, kad će nadići to?

A Neum je izlaz Hrvatima a ne BiH?

Neki dan vjerni Putinov pas Prigožin reče da je ruski napad februara 2022. bio farsa i da Ukrajina ništa nije spremala.
Izgleda bi trebalo pitati Putina koji je odgovoran što ginu mladići s obje strane. Naravno, ako bi bio raspoložen da odgovori.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 12:08 

Rutinerr je napisao/la:

a nego kome je? Neum ti je 12 puta dulja obala nego što je bila kod Sutorine i lakše pristupačan. Pristup iz BIH prema moru u Sutorini je bio uzak, neprohodan, s malo obale. Beskoristan. Služio je samo Dubrovniku da nema granicu s Venecijom u Boki.

Zato je BIH mijenjala Sutorinu za Sutjesku, dok Neum nije htjela mijenjati

Rutinerr je napisao/la:
Neki dan vjerni Putinov pas Prigožin reče da je ruski napad februara 2022. bio farsa i da Ukrajina ništa nije spremala.
Izgleda bi trebalo pitati Putina koji je odgovoran što ginu mladići s obje strane. Naravno, ako bi bio raspoložen da odgovori.

vjerni Putinov pas je to izjavio dok je državnim udarom prijetio da izmuze još para za sebe.

Putin je jasno rekao što ginu jer je Ukrjina izišla iz Minska i najavila ambicije za NATO.

to su vrlo razumljivi razlozi za rat s njegove strane, a ako su i Ukrajincima tako bitni, eto neka se ratuje. Tužno je, ali ne možeš ni žaliti ljude kad su takvi

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 12:29 

Gay Ukrainian soldiers believe war with Russia is changing attitudes at home
https://www.telegraph.co.uk/world-news/ ... -marriage/
Citat:
There are no exact figures for how many LGBT soldiers are serving in the Ukrainian armed forces but LGBT Military, an Instagram account that posts pictures of gay and lesbian soldiers, estimates the figure at around 50,000.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 12:30 

HHerceg je napisao/la:
Gay Ukrainian soldiers believe war with Russia is changing attitudes at home

ako od Ukrajinaca što god ostane nakon ovog rata, to će biti sasvim libtardizirana zemlja.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 13:09 

divizija je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

a nego kome je? Neum ti je 12 puta dulja obala nego što je bila kod Sutorine i lakše pristupačan. Pristup iz BIH prema moru u Sutorini je bio uzak, neprohodan, s malo obale. Beskoristan. Služio je samo Dubrovniku da nema granicu s Venecijom u Boki.

Zato je BIH mijenjala Sutorinu za Sutjesku, dok Neum nije htjela mijenjati

Rutinerr je napisao/la:

vjerni Putinov pas je to izjavio dok je državnim udarom prijetio da izmuze još para za sebe.

Putin je jasno rekao što ginu jer je Ukrjina izišla iz Minska i najavila ambicije za NATO.

to su vrlo razumljivi razlozi za rat s njegove strane, a ako su i Ukrajincima tako bitni, eto neka se ratuje. Tužno je, ali ne možeš ni žaliti ljude kad su takvi

Kao da je neko pitao šta bi mijenjala.
A eto sve i da jest tako, kako se to sad BiH pitala, a nije je bilo?

Vjerni Putinov pas već neko vrijeme priča stvari koje ne odgovaraju zvaničnoj ruskoj priči. Može li biti da su sve neistine?

Pa bilo je napali mi njih da ne bi oni nas. Jer su planirali. A eto nisu. Sad je opet zato što su htjeli u NATO. Uglavnom se priča uvijek može prilagoditi.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 13:50 

Rutinerr je napisao/la:

pa nakon 1945. je bilo, komunisti je uspostavili, i povećali.

Rutinerr je napisao/la:
Vjerni Putinov pas već neko vrijeme priča stvari koje ne odgovaraju zvaničnoj ruskoj priči. Može li biti da su sve neistine?

možda su neke i istinite, ali lik svakako nije relevantna za istinitost

Rutinerr je napisao/la:
Pa bilo je napali mi njih da ne bi oni nas. Jer su planirali. A eto nisu. Sad je opet zato što su htjeli u NATO. Uglavnom se priča uvijek može prilagoditi.

ko kaže da nisu planirali, Prigožin? što je on, boca istine?

činjenica je da su izišli iz Minska i činjenica je da su javno izjavili ambiciju da uđu u NATO, što je NEMOGUĆE dok ne osvoje Donbas i Krim

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 14:00 

divizija je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

pa nakon 1945. je bilo, komunisti je uspostavili, i povećali.

Rutinerr je napisao/la:

možda su neke i istinite, ali lik svakako nije relevantna za istinitost

Rutinerr je napisao/la:

ko kaže da nisu planirali, Prigožin? što je on, boca istine?

činjenica je da su izišli iz Minska i činjenica je da su javno izjavili ambiciju da uđu u NATO, što je NEMOGUĆE dok ne osvoje Donbas i Krim

Dakle, komunisti oblikovali po svojoj želji.

Ako su neke istinite, onda ni Putin nije relevantan za istinitost. Dolazimo do toga da ne znamo šta je ruska propaganda, šta istina.

Ti si sam naveo da je osnovni razlog zapravo ukrajinsko priklanjanje NATO. Onda se tu slažeš sa Prigožinom da je ukrajinska ofanziva na Donbas februara 2022. izmišljena.

Misliš dok ne vrate ono što je Rusija okupirala. Dok zemlja ne bude stabilna, jer ne možeš pristupiti dok u zemlji praktički bijesni rat.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 14:16 

Rutinerr je napisao/la:

Dakle, komunisti oblikovali po svojoj želji.

na vašu korist. i ti se tome klanjaš, komunističkom crtkaranju
Rutinerr je napisao/la:
Ako su neke istinite, onda ni Putin nije relevantan za istinitost. Dolazimo do toga da ne znamo šta je ruska propaganda, šta istina.

Ti si sam naveo da je osnovni razlog zapravo ukrajinsko priklanjanje NATO. Onda se tu slažeš sa Prigožinom da je ukrajinska ofanziva na Donbas februara 2022. izmišljena.

Misliš dok ne vrate ono što je Rusija okupirala. Dok zemlja ne bude stabilna, jer ne možeš pristupiti dok u zemlji praktički bijesni rat.

svakako da Putin nije boca istine.

no da su Ukrajinci izišli iz minskog sporazuma i javno objavili ambicije za NATO su činjenice, to nije pitanje nekog stava.

Zašto bi Rusija vraćala Ukrajincima išta što su komunisti poklanjali? Nazivati to okupacijom je smiješno, ali vama koji se klnjate komunističkim crtkarija je to okupacija.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1497, 1498, 1499, 1500, 1501, 1502, 1503 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: