|
|
Stranica: 1575/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Novdan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 lis 2023, 10:49 |
|
|
Što mislite koliko godina bi mogao trajati ovaj rat?
|
|
Vrh |
|
 |
arnaut123
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 lis 2023, 10:57 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: arnaut123 je napisao/la: Mariupolj - Dubrovnik Bahmut - Mostar Avdejevka - Vukovar
Za rusku stranu.
Odsada se može govoriti o "Putinovoj pobjedi". Nema više Pira. A ni pregažene mačke u glavnom gradu Kijevske Rusi. Ostale samo šape za marijonetara. Putinova pobjeda ?  Koliko puta do sada se morao populacijski obnavljati taj nacionalistički bataljun s tvoje profilne?
_________________ Nigri Latin.
|
|
Vrh |
|
 |
arnaut123
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 lis 2023, 10:59 |
|
|
Novdan je napisao/la: Što mislite koliko godina bi mogao trajati ovaj rat? Dok Rusi ne osvoje one četiri oblasti kompletno. Teško mi je govoriti u "godinama" ovdje. Minimum do 2025. Maksimum do 2030.
|
|
Vrh |
|
 |
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 lis 2023, 13:36 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10167 Lokacija: Banja Luka
|
Novdan je napisao/la: Što mislite koliko godina bi mogao trajati ovaj rat? Trajaće dok god marioneta Volodimir bude imao dovoljno proksija spremnih da poginu za interese Zapada . Tehniku će Zapad da mu zanavlja , ali proksije ne može .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 lis 2023, 15:03 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Kako napreduje putinov i zelenskijev pokolj ruskih i novoruskih vitalnih mladića?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
arnaut123
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 lis 2023, 16:45 |
|
|
Hoće li Avdejevka biti krvavija od Marijupolja i Bahmuta? Index.hr - Mario Galić Citat: Ako se ovako nastavi, Ukrajinu vrlo brzo čeka najkrvavija bitka u ratu
(...)
Rusi žele Ukrajince natjerati da završe s ofenzivom S obzirom na to da je vojni značaj Avdiivke minoran jer se radi o džepu koji ukrajinska vojska drži još od 2014. godine, pitanje je zašto načelnik ruskog glavnog stožera i zapovjednik ruskih snaga u Ukrajini general Valerij Gerasimov "troši" toliko ljudstvo i tehniku? Kada bi Rusi osvojili Avdiivku, samo bi izravnali bojište i odmaknuli ukrajinske snage malo dalje od grada Donjecka.
Nesumnjivo je jedan od razloga želja da se ukrajinsku vojsku natjera na okončanje proljetno/ljetne ofenzive. Koja i ovako nije bila uspješna. Doduše, vijesti iz područja Zaporižja i Bahmut još uvijek govore o borbama uz uobičajeno pomicanje crte dodira nekoliko stotina metara naprijed i nazad. Cijeli tjedan stizale su vijesti i o djelovanju ukrajinskog mornaričkog pješaštva na lijevoj obali Dnjepra u blizini grada Hersona.
Stoga drugi razlog za tako krvavu bitku za Avdiivku mora biti politički. Putin očigledno želi bilo kakvu veću pobjedu, bez obzira na cijenu. Pritom se Gerasimov nada da ogromni gubici neće imati većih posljedica jer dolazi jesen koja će umiriti bojište. Kako se ne očekuje velika ukrajinska zimska ofenziva, ruska vojska će imati vremena oporaviti se od teških gubitaka do kasnog proljeća i dolaska toplog vremena.
Sudbina Ukrajine odlučuje se u SAD-u I ovako se sudbina Ukrajine ne odlučuje na bojištu već na Capitol Hillu. Još preciznije u Zastupničkom domu Kongresa. Republikanci su se konačno uspjeli dogovoriti oko novog predsjedavajućeg i izabrali Mikea Johnsona, sljedbenika bivšeg predsjednika Trumpa i istaknutog člana pokreta Make America Great Again (MAGA).
Johnson je dan nakon što je izabran objavio nove prioritete rada Zastupničkog doma. Prvi prioritet je slanje pomoći Izraelu. Drugi prioritet je izglasavanje štedljivog saveznog proračuna kojim će se financirati nastavak gradnje zida prema Meksiku, ali i značajno smanjiti socijalna davanja dijelu birača za koje republikanci smatraju da su naklonjeni demokratima. Treći prioritet je smanjenje pomoći Ukrajini.
Johnson nije potpuno odbacio mogućnost nastavka slanja pomoći jer bi, po njegovim tvrdnjama, pobjeda Rusije u Ukrajini ohrabrila ne samo Rusiju da nastavi s agresijama, već i Kinu da pojača prijetnje Tajvanu. Johnson je u intervjuu za Fox News rekao: "Ne možemo dozvoliti Vladimiru Putinu da uspije u Ukrajini jer ne vjerujem da će se na tome zaustaviti."
Međutim, Johnson je postavio i neke uvjete za nastavak pomoći. Jedan je da Bijela kuća, ako želi nastavak programa pomoći, mora unutar novog proračuna naći sredstva koja će preusmjeriti za Ukrajinu. Pritom je naravno najvažnije pitanje kome uzeti da bi se dalo Ukrajini.
Pokušaj predsjednika Bidena da u isti paket spoji pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvan vrijedan 106 milijardi dolara Johnson je odbacio ustvrdivši da će Zastupnički dom odvojeno odlučivati o tim pitanjima te najavio hitni postupak za odobravanje 14.5 milijardi pomoći Izraelu (Bijela kuća traži 14.3 milijarde dolara). Od 106 milijardi dolara za Ukrajinu su se trebale odvojiti 61.4 milijarde.
Ostane li Ukrajina bez američke pomoći, ili se ona drastično smanji, odnos snaga na bojištu vrlo brzo će se ponovno usmjeriti u korist Rusije jer europske države ne mogu ispuniti ni već prihvaćene obveze, a kamoli nadomjestiti američku pomoć. Tako je Bloomberg objavio da su europske države do 25. listopada Ukrajini isporučile samo 30 posto od obećanih milijun granata koje su trebale biti isporučene do travnja ove godine. Bloomberg tvrdi i da dio država uopće nije započeo s isporukama.
|
|
Vrh |
|
 |
arnaut123
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 lis 2023, 16:53 |
|
|
Iz gornjeg teksta. Citat: Pokušaj predsjednika Bidena da u isti paket spoji pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvan vrijedan 106 milijardi dolara Johnson je odbacio ustvrdivši da će Zastupnički dom odvojeno odlučivati o tim pitanjima te najavio hitni postupak za odobravanje 14.5 milijardi pomoći Izraelu (Bijela kuća traži 14.3 milijarde dolara). Od 106 milijardi dolara za Ukrajinu su se trebale odvojiti 61.4 milijarde. Rusi žele vojnogospodarski razvodniti SAD. Za očekivati je i još veće kuhanje i u Siriji i Iraku. Albanci razbacali Srbe na "severu" već, to je gotova priča. Ako Rusi osvoje neki veći grad, a neće, onda bi i Dodik možda nešto pokušao. Eventualno Cipar ali to je u domeni paralelne galaksije. Amere čeka i Tajvan, ne zaboravimo.
|
|
Vrh |
|
 |
arnaut123
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 lis 2023, 17:06 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 07:36 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
---
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 08:22 |
|
|
Kako napreduje putinov i zelenskijev pokolj ruskih i novoruskih mladića? Jeste bacili drkicu na scene međusobnog ubijanja?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 09:06 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Čuj to novoruskih, otkad si se ti prebacio na rusku stranu.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 13:47 |
|
|
To što nisam dao podršku caru Putinu vi ste shvatili kako sam antiruski nastrojen, mrzim Ruse? Do vas je i vaše isključivosti što slabo kužite. Ponoviti ću debil Putin je ovo mogao riješiti i bez rata, imao je dovoljno sredstava za kupiti sve utjecajne Ukrajince. Mnogo jeftinije od katastrofalno loše pripremljene SVO koja se pretvorila u najkrvaviji međuslavenski i pravoslavni rat u povijesti.
|
|
Vrh |
|
 |
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 14:23 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 14:38 |
|
|
To je normalna pojava za ovo doba u zemunicama. I u naše su se sklanjali. Poljski miševi i vuluharice nisu problem kao pacovi koji hoće ugristi, prenose šugu i niz drugih zaraznih bolesti. Zašto misliš kako se isto ne događa u ruskim zemunicama?
|
|
Vrh |
|
 |
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 15:40 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: To je normalna pojava za ovo doba u zemunicama. I u naše su se sklanjali. Poljski miševi i vuluharice nisu problem kao pacovi koji hoće ugristi, prenose šugu i niz drugih zaraznih bolesti. Zašto misliš kako se isto ne događa u ruskim zemunicama? Bilo ih je i kod nas , ali ne u ovolikom broju . Kako čujem , miloni su u pitanju . Događa se i kod Rusa , naravno . Ali šta misliš ko je više ukopan , u zemunicama i tranšejama još od 2014. ? U Avdijeviki ih naprimjer ima više nego Japanaca u Tokiju . Kako god ,vjerujem da će Volodimir izaći na kraj sa njima , poslaće im Biden i mišomora . Ali sve su prilike da će Avdijevku Rusi deratizovati , Volodimir neće stići da to odradi .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 16:36 |
|
|
Normalno da ce biti najezda kada imaju obilje hrane zbog nepokošenih pšeničnih polja i nedostatka predatora koji su pobjegli od detonacija. Podjednako su svi ukopani, čak mislim kako su ukrajinci slabije, od rusa.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 16:37 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Zašto misliš kako se isto ne događa u ruskim zemunicama? To i jesu prikazane ruske zemunice...
Zaziva se deratizacija Avdiivke..neke već dobrano deratizuju.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 16:38 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Niko Komadina je napisao/la: Zašto misliš kako se isto ne događa u ruskim zemunicama? To i jesu prikazane ruske zemunice...
Zaziva se deratizacija Avdiivke..neke već dobrano deratizuju.
Vidio sam po uniformi, no odustao sam tvrditi, jednostavnije je pustiti poglupe ljude da se valjaju u kaljuži propagande.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 16:45 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Vidio sam po uniformi, no odustao sam tvrditi, jednostavnije je pustiti poglupe ljude da se valjaju u kaljuži propagande. Vidio sam taj video neki dan jer pratim ovog Osinta, pa kad je već potegao taj "argument" i jedva dočekao da se naruga ukrajincima, kao i željama za "deratizacijom" istih, da vidi da to ne ide baš tako lako u 3dnevnoj SVO. 
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 18:59 |
|
|
Gospon_Bobo je napisao/la: Ova prepiranja oko štakora dobro oslikavaju tu podjelu na tabore prorusa i rusofoba. Valjda je miševima i štakorima svejedno u čije rovove i zemunice ulaze. Da, samo što (neki) prorusi potežu te miševe kao dokaz ukrajinske propasti. Plus metafora uništavanja ukrajinaca. Ali ti si, kao neutralac, to i sam skužio. 
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 21:04 |
|
|
Gospon_Bobo je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Da, samo što (neki) prorusi potežu te miševe kao dokaz ukrajinske propasti. Plus metafora uništavanja ukrajinaca. Ali ti si, kao neutralac, to i sam skužio.  Pa i ti si lijepio snimke da dokažeš da su štakori kod Rusa, tako da si dio toga.. Taj snimak sa miševima je od prije par dana, mogao sam ga zalijepiti tada i likovati da rusi propadaju, ali ce ih ukrajinci prije toga deratizirari itd. I gle čuda, kad prorus to objavi praviš se mutav? A vidiš moj "demant"? Quraz si ti neutralan.
|
|
Vrh |
|
 |
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 21:09 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Gospon_Bobo je napisao/la: Ova prepiranja oko štakora dobro oslikavaju tu podjelu na tabore prorusa i rusofoba. Valjda je miševima i štakorima svejedno u čije rovove i zemunice ulaze. Da, samo što (neki) prorusi potežu te miševe kao dokaz ukrajinske propasti. Plus metafora uništavanja ukrajinaca. Ali ti si, kao neutralac, to i sam skužio.  Pretpostavljam da na mene misliš . Gdje si u moja dva komentara o toj najezdi glodara prepoznao metaforu ? Baci na hastal , još uvjek su tamo . Smisao mojih komentara je bio , da se pored svega što se dešava , može desiti i mišja groznica . Čak sam napiso ''vjerujem da će Volodimir izaći na kraj sa njima , poslaće im Biden i mišomora . Ali sve su prilike da će Avdijevku Rusi deratizovati , Volodimir neće stići da to odradi '' PS Šta tu nije u redu ? Pa i neće , Avdijevka će uskoro pasti . Bi li stavio pare , da neće ? ( pribilježi  )
|
|
Vrh |
|
 |
Posljednji mohikanac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 22:26 |
|
|
Šta je Srbi? Je li Avdivka pala?
Koliko ste svršavali zbog jednog zauzetog brda, ali džabe vam je Avdivka se i dalje junački drži!!
_________________ Schwarzenegger u Predatoru.
|
|
Vrh |
|
 |
Posljednji mohikanac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 22:43 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Posljednji mohikanac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 29 lis 2023, 22:47 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|