HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 ožu 2025, 07:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1671 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 67  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada?
PostPostano: 13 pro 2023, 05:40 

Haram je napisao/la:
divizija je napisao/la:

govorio sam o originalnom porijeklu ljudi, Ameri imaju domicilno, europsko, azijsko ili afričko porijeklo.

nisam ja rekao nikad da je u Jugi sve bilo shit. Ali je basjka da je postojala socijalna sigurnost.

što se tiče faktora, misliš li da su Kurdi sretni ako je Turska faktor?

Pa postojala je mnogo vise nego danas i sto je bitnije: ideoloski fundament za socijalnu sigurnost je bio tu. Falilo je para. Danas nemas ni jedno a ni drugo. Danas je ideoloski fundament zderi da nebi bio pozderan, kako nam propovjeda neoliberalni rightwing drug Delete2020.

Ne kuzim to s Turcima. Meni su oni imperijalisti ko i savez u kojem su druga po velicini vojska. Apsolutno podrzavam Kurde. Hrvatska je saveznik Turske. Juniorpartner ako tako hoces. Austrija je neutralna. Ja sam gradjanin neutralne zemlje (barem oficijelno neutralne).

Znači u Turskoj podupireš kurdsku borbu protiv Turske, a u Jugoslaviji ne biš podupirao hrvatsku borbu protiv Jugoslavije?

Vrh

PostPostano: 13 pro 2023, 11:37 

dane-croatia je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Pa postojala je mnogo vise nego danas i sto je bitnije: ideoloski fundament za socijalnu sigurnost je bio tu. Falilo je para. Danas nemas ni jedno a ni drugo. Danas je ideoloski fundament zderi da nebi bio pozderan, kako nam propovjeda neoliberalni rightwing drug Delete2020.

Ne kuzim to s Turcima. Meni su oni imperijalisti ko i savez u kojem su druga po velicini vojska. Apsolutno podrzavam Kurde. Hrvatska je saveznik Turske. Juniorpartner ako tako hoces. Austrija je neutralna. Ja sam gradjanin neutralne zemlje (barem oficijelno neutralne).

Znači u Turskoj podupireš kurdsku borbu protiv Turske, a u Jugoslaviji ne biš podupirao hrvatsku borbu protiv Jugoslavije?

=))

Nadrobit ce se o "istom" narodu.
Samo njegov korpus nastavak kolonizatora.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2023, 13:36 

Segrt Hlapic je napisao/la:

=))

onda će dvije rečenice dalje nadrobiti da ne postoje organski narodi, ali da smo mi ipak svi isti narod (organski jelte).

Vrh

PostPostano: 13 pro 2023, 19:25 

Problem Harama je da bi on opet u ime bratstva i jedinstva prihvatio nekog majora Stevu da mu vodi JNA, makar su mu takvi Steve klali rodbinu do 45-te, i makar su mu ju klali od 92-95. Ali hajde druže Stevo, sve ćemo mi to popeglati, ti nam Stevice opet vodi vojsku, pak da opet ko u vrieme Tita sviramo gitaru i pjevamo o bratstvu naših naroda. A svi koji se usude nešto nacionalistički predbaciti našem Stevici i tako rušiti našu slogu, ići će na Goli otok...

Vrh

PostPostano: 13 pro 2023, 23:11 

Ne treba pretjerat u grljenju Steve, ali možda bolje da ima i malo tog grljenja nego da su Hrvati sasvim isključivi, možda to čini ljepši ambijent za život, pa će i Srbin/Musliman sa iskustvom savjetovat braći da je lijepo radit u razvijenim krajevima Hrvatske, radije nego kod svojih..

Ne mislim ništa woke, nego čisto ljudski

Vrh

PostPostano: 14 pro 2023, 04:26 

Zviezda Granda je napisao/la:
Ne treba pretjerat u grljenju Steve, ali možda bolje da ima i malo tog grljenja nego da su Hrvati sasvim isključivi, možda to čini ljepši ambijent za život, pa će i Srbin/Musliman sa iskustvom savjetovat braći da je lijepo radit u razvijenim krajevima Hrvatske, radije nego kod svojih..

Naravno da treba i oprostiti, i pomagati Srbima, a po mogućnosti grliti se, piti rakiju, roštiljati... Jedino ne treba ponoviti pogrješku ter imati opet ,,zajednički'' novčanik u Beogradu ili majora Stevicu na čelu ,,zajedničke'' vojske...

Vrh

PostPostano: 14 pro 2023, 10:42 

Zviezda Granda je napisao/la:

Maštovit si. :D
Biće ipak najbolje da svako u svome kraju radi.Znamo kako na kraju završi
srpsko-hrvatsko grljenje.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2023, 10:48 

Kakve su to gej fore s grljenjem. Najbolji smo bili kad smo bili susjedi koji se pozdrave u prolazu i to je to. Bez pretjerane bliskosti, fino i kulturno.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2023, 11:00 

Problem Harama je da bi on opet u ime bratstva i jedinstva prihvatio nekog majora Stevu da mu vodi JNA, makar su mu takvi Steve klali rodbinu do 45-te, i makar su mu ju klali od 92-95. Ali hajde druže Stevo, sve ćemo mi to popeglati, ti nam Stevice opet vodi vojsku, pak da opet ko u vrieme Tita sviramo gitaru i pjevamo o bratstvu naših naroda. A svi koji se usude nešto nacionalistički predbaciti našem Stevici i tako rušiti našu slogu, ići će na Goli otok...

Najbolji bi bio Bojnik Šimić za komandanta JNA,jelda Dane ?
https://youtu.be/eCaRhsajXbs?si=axsas3M1dlNNUP6G

Vrh

PostPostano: 15 pro 2023, 22:37 

Postoji element di je ... Na jedan način opstala. Naime, niki animoziteti su opstali i danas,unatoč snažnoj potpori Zapada neojugoslavenskin inicijativaman. Usudia bih se reć da su radili na okritanju kotača povisti nazad i obnovi Jugoslavije. 2000-te su bile teško jugorestauratorsko izdr*avanje.
Jugolige nisu nikad rado primjene. Publika ne mari za oto, gledanost je nikakva. S razlogon je propala košarkaška "regionalna" zapravo teška jugoliga. Bez uguravanja nogometa i bez sveopćeg narodneg interesa ništa od teg. Međusobne utakmice su utakmice visoka rizika.

E, ali. Unatič animozitetiman mrđu pojedinin narodiman, NIKAD DOSAD još nisan vidia da na bitnoj međunarodnoj utakmici Hrvat sudi Srbinu ili obratno.
Ne činidu to zapadni moćnici iz straha za objektivnost da suđenjen Hrvat masakrira Srbiju ili Srbin Hrvatsku, a u korist protivnika. Naprotiv. Strah ih je obrnuta scenarija, da bivši zemjaci ne podupredu jedni drugega. Stare se generacije sićadu kako su Jugoslaviju zapadni ili istočnoblokovski (uvik u korist SSSR-a, ili bi se prodali zapadnjaciman za pašćetu) sudci krali Jugoslaviju u međunarodnin utakmicaman, a nitko za nju. Bojidu se da ne bidu bivši zemjaci išli dricavat nepravde iz mladosti.
Nerealno? Pa pogledajte čunjenicu da najpopćenije suđenje države slidnice bivše SFRJ imadu kad in sudidu sudci iz bivše države. Što u jakin i tisnin utakmicaman u pravilu znači privagu u korist slidnica i pobidu. To se vidilo osobito u rukometu, di se ositili kad su sudili Milošević i Gubica odnosno Načevski i Nikolov.

Zapadnin lobijiman to je zasmetalo. Premda je upadjivo kako drsko kradu slavenske reorezentacije, ne smeta licemiriman za to oklevetat druge. I gledadu "istočnoeuropske" a osobito slavenske sudce eliminirat, a opet pri svega one s područja bivše države, jer oni se ne dadu ucinit, najpostojaniji su.

https://www.vecernji.hr/sport/hrvatski-suci-nasli-se-u-centru-skandala-namjestanja-utakmica-evo-sto-su-porucili-iz-ehf-a-1649520

Citat:
Ponajbolji sudački par svijeta, Boris Milošević i Matija Gubica našli su se u prvom planu prema tvrdnjama danske televizije TV2.dk.

Danci su objavili da je čak osam sudačkih parova pod sumnjom za namještanje utakmica iz 2018. godine,, a treba nadodati da je jedino našem sudački par, zajedno s makedonskim koji čine Slave Nikolov i Gjorgji Načevski, objavljeno ime i prezime. Ubrzo se oglasio i EHF te otklonio sve sumnje oko nepravilnih radnji, tvrde kako policija nije pronašla ništa inkriminirajuće.

More FIFA trubit šta hoće, ali ja znan zašto nije Mažić sudio u finalu Hrvatskoj 2018.godine.
Bojali su se "zajedničkih bitaka" i osveta za krađe iz prošlosti: Gottfried Dienst 1968. i finale EP, Lund Sorensen 1982....
Mislite li i vi isto?

Vrh

PostPostano: 15 pro 2023, 22:58 

Kratka digresija u svezi sa sudciman, evo iz 2009.
https://www.index.hr/sport/clanak/tko-je-veci-pedersen-nas-koji-nas-je-poslao-u-francusku-98-ili-francuski-od-prekjucer/419890.aspx

Citat:
Sudio je u skladu sa svojim prezimenom", primijetio je novinar sportske redakcije HTV-a pred kamerama nakon danskog dijeljenja pravde, manirom nekoga tko je foru smišljao cijelu vječnost, a sada je oduševljeno ispaljuje pred cijelom javnošću nakon što je sudački par navlačio za Francuze u finalu rukometnog SP-a.

Sad mi je ovin komentator Stjepan Balog puno draži :clap
https://www.index.hr/vijesti/clanak/quotpedersen-je-sudio-u-skladu-sa-svojim-prezimenomquot-a-stjepan-balog-zaradio-kaznu/419805.aspx

Citat:
DANSKI sudac P*e-dersen sudio je u skladu sa svojim prezimenom", primijetio je HTV-ov sportski novinar Stjepan Balog tijekom sinoćnjeg razgovora s kapetanom rukometne reprezentacije Petrom Metličićem u sklopu prijenosa dočeka rukometaša na Trgu bana Jelačića.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2023, 00:42 

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 19 pro 2023, 05:45 

Haram je napisao/la:
...

Zar ne biš ti kano Austrijanac trebao veličati AustroUgarsku. Mogao biš živjet u svojoj rodnoj iztočnoj Bosni, a zapravo biš živio u Austriji...
Znaš ono kad se netko pokušava staviti u kožu svog neistomišljenika, kako bi odkrio njegovu logiku i razloge takvog promišljanja. Eto, meni nikako to ne uspjeva u vezi tebe. Kod tebe mi tvoji stavovi o Jugi nemaju smisla niti s objektivnog niti subjektivnog načina promišljanja...

Inače, bosanske muslimane se voli prikazivati kano neke ljubitelje Jugoslavije, ali to baš i nije točno. Bošnjaci bi u prvom redu voljeli biti skupa s Hrvatskom, a i Slovenijom, ter im u tom sličaju nimalo ne bi falila Srbija niti na financijskoj niti osjećajnoj razini.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2023, 11:45 

Haram je napisao/la:

Da li stvarno zelis porediti status Hrvata u Jugoslaviji sa statusom Kurda u Turskoj?

Da si rekao Albanci, pa inekako. Mnogo sam razmisljao o tome sta je starije, koka ili jaje, tj. albansko neprijateljstvo protiv Jugoslavije ili je neprijateljstvo Beograda prema Albancima bilo plod albanskog prema Jugoslaviji.

Takodjer se ne moze poricati i pomalo rasisticki odnos - onak s visine - jednog dijela jugoslovenskog zivlja slavenskog porijekla prema Albancima. Izrugivanje npr. kad govore nas jezik s albanskim akcentom itd..

Vrh

PostPostano: 22 pro 2023, 11:53 

Haram je napisao/la:
...

Zar ne biš ti kano Austrijanac trebao veličati AustroUgarsku. Mogao biš živjet u svojoj rodnoj iztočnoj Bosni, a zapravo biš živio u Austriji...
Znaš ono kad se netko pokušava staviti u kožu svog neistomišljenika, kako bi odkrio njegovu logiku i razloge takvog promišljanja. Eto, meni nikako to ne uspjeva u vezi tebe. Kod tebe mi tvoji stavovi o Jugi nemaju smisla niti s objektivnog niti subjektivnog načina promišljanja...

Inače, bosanske muslimane se voli prikazivati kano neke ljubitelje Jugoslavije, ali to baš i nije točno. Bošnjaci bi u prvom redu voljeli biti skupa s Hrvatskom, a i Slovenijom, ter im u tom sličaju nimalo ne bi falila Srbija niti na financijskoj niti osjećajnoj razini.

Vise puta sam objasnio zbog cega mislim da je Jugoslavija pozitivna stvar tj. jedino civilizacijsko dostignuce nasih naroda. Smatram ju inkludirajucim a ne ekskludirajucim fenomenom koji je - barem konceptualno a vremenom i sve vise na terenu - bio otvoren za sve od Vardara do Triglava. Takodjer mislim da je ekonomski sistem, tj. samoupravni, bio nesto "najdemokratskije" u historiji evropskih naroda. Uza sve greske i boljke koje su ga pratile, samoupravni sistem je ponudio fundament na kojem se itekako mogao izgraditi/dograditi ekonomski sistem koji bi sluzio ljudima a ne obrnuto - da ljudi sluze njemu, kao sto je to slucaj u kapitalistickim ekonomijama neoliberalnog tipa gdje vecina radi za bogatu manjinu.

Naravno, Austrougarska je u sebi takodjer ujedinjavala cak i mnogo vise naroda nego Jugoslavija ali to ujedinjenje nije baziralo na principima jednakosti vec nejednakosti. Ne samo da se radilo o klasicno izrabljivackom ekonomskom sustavu, vec je nejednakost praktikovana i na etnickoj razini. Tako su "Nijemci" bili "jednakiji" od svih drugih a tek od 1867. godine u taj klub ulaze i Ugari tj. Madjari.

A to gdje ja zivim ti je klasicni ad hominem argument koji se tako cesto koristi protiv ljudi koji zive vani od strane onih koji su na Balkanu. Klasicni dijaspora-bashing. Ali cuj, taj argument bi imao smisla da je to bio moj licni izbor. Nije. Nisam u to doba bio ni priblizno punoljetan a takodjer sam istjeran pa ne igram u istoj ligi kao takozvani "gastarbajteri".

Vrh

PostPostano: 22 pro 2023, 11:54 

Možda bi narodi koji žale za Jugoslavijom mogli si napraviti Jugoslaviju i biti sretni.

1132 of 2558 - 44.25%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2023, 12:01 

Naša Kvačica je napisao/la:
Možda bi narodi koji žale za Jugoslavijom mogli si napraviti Jugoslaviju i biti sretni.

Na nasim prostorima su se u samo 500 godina izmjenjale tolike drzave, drzavice, feudalne tvorevine, okupacione sile, itd., da bi taj tvoj prijedlog (pogotovo sto on jos uvijek zivi i tinja u pojedincima, dakle nije umro kao sto je to npr. Austrougarska) itekako mogao postati jednog dana opet realnost.

Nadam se da do toga nece doci za mog zivota zato sto bi tome itekako prethodio "rusvaj" vecih omjera. A to ne zelim dozivjeti jer je zivot jedan a nakon njega ide vjecni M R A K.

PS: Vidis kako znam biti fin kad me gosn Bumbar disciplinuje! To je ta JNA skola koja me nazalost zaobisla. Zezam se. Nisam ni ja bas tolika budala pa da idem rado u vojnike i da ribam podove. Ipak bih volio na primjeran i kulturan nacin cestitati drugovima Dan JNA. Da li to smijem?

Vrh

PostPostano: 22 pro 2023, 12:05 

Segrt Hlapic je napisao/la:

=))

Apsolutno ne.

Mislim da su nase male razlicitosti ono sto cine "juznoslavenski prostor" onim sto jeste. I umjesto da preovladava narcizam malih razlika iz kojeg ustvari izvorno proizilaze sve nase mrznje i mrznjice, sva ksenofobija i primitivizam, te bi razlicitosti mogle da budu izvor nadahnuca i ekonomskog prosperiteta. Samo negiranje tih razlika znaci i negiranje koncepta Jugoslavije. To je ustvari antijugoslovenstvo. Tako da ja ne zelim negirati hrvatstvo. Naprotiv, smatram ga - nakon Makedonaca - jednom vrstom najljepseg "cvijeta jugoslovenstva", naseg mosta prema Srednjoj i Zapadnoj Evropi.

A u vezi Kurda i Turaka sam vec odgovorio Danetu, tako da ne moram i tebi.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2023, 12:15 

Haram je napisao/la:

Na nasim prostorima su se u samo 500 godina izmjenjale tolike drzave, drzavice, feudalne tvorevine, okupacione sile, itd., da bi taj tvoj prijedlog (pogotovo sto on jos uvijek zivi i tinja u pojedincima, dakle nije umro kao sto je to npr. Austrougarska) itekako mogao postati jednog dana opet realnost.

Nadam se da do toga nece doci za mog zivota zato sto bi tome itekako prethodio "rusvaj" vecih omjera. A to ne zelim dozivjeti jer je zivot jedan a nakon njega ide vjecni M R A K.

PS: Vidis kako znam biti fin kad me gosn Bumbar disciplinuje! To je ta JNA skola koja me nazalost zaobisla. Zezam se. Nisam ni ja bas tolika budala pa da idem rado u vojnike i da ribam podove. Ipak bih volio na primjeran i kulturan nacin cestitati drugovima Dan JNA. Da li to smijem?

Kakve vojnike i kakav rusvaj? Zar vi Jugosloveni ne možete biti civilizirani?

Lijepo narodi koji žele Jugoslaviju, dakle Bošnjaci, Srbi i možda Makedonci, udružite se i napravite Jugoslaviju. Mi ostali vam želimo radost u životu, bit ćemo dobri susjedi :palacgore1 , ne vidim potrebu za vojskom i rusvajom, stalno vam neka destrukcija i mrak u mislima. :rolleyes

1132 of 2558 - 44.25%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2023, 12:23 

Haram je napisao/la:

Kakve vojnike i kakav rusvaj? Zar vi Jugosloveni ne možete biti civilizirani?

Lijepo narodi koji žele Jugoslaviju, dakle Bošnjaci, Srbi i možda Makedonci, udružite se i napravite Jugoslaviju. Mi ostali vam želimo radost u životu, bit ćemo dobri susjedi :palacgore1 , ne vidim potrebu za vojskom i rusvajom, stalno vam neka destrukcija i mrak u mislima. :rolleyes

Nisi me shvatio, kao sto je cesto slucaj. Prije sam mislio da me zajebavas jer si lukav ko latin. :)

Jugoslavija je nastala na rusevinama imperija i nakon velikog i krvavog rata. Da bi se razrusilo danasnje stanje, takodjer bi moralo da se desi nesto veliko jer ni NATO, ni "Amerika", a bogami ni nas lijepi i miroljubivi gejprajd cvjetic, tj. nasa mala i simpaticna zutoplava zajednica naroda, nece odstupiti tek tako. Ne kazem da ih moramo rusiti, gluho bilo - nisam ni ja vise zutokljunac pun ideala, vec da bi to bio preduslov za neka nova preslaganja iz kojih se moze izroditi sve i svasta, pa tako opet i nova Jugoslavija. Zato i naglasih da ne zelim to dozivjeti iako bi mi teoretski bilo itekako drago. Ali teoretski.

I odmakni se jednom od koncepta naroda. Vas shaka Hrvata na forumu, pa milion misljenja, a kamoli da svi Srbi, Bosnjaci itd., razmisljaju isto. Kao da se nekako bojis biti sam.

Ne rece mi - a pitam te posto si dio vladajuce kaste foruma, tj. produzena ruka vlasti - da li smijem cestitati Dan JNA ...?

Vrh

PostPostano: 22 pro 2023, 12:25 

Haram je napisao/la:

drugu Mladiću osobno uruči čestitku,...

po svim varijablama koje izbacuješ na ovom forumu vidi se da si bivša JNA njuška koja je zbrisala na vrijeme iz gužvi i u međuvremenu se zakačila za muslimanku ili tak nekaj pa stoga tolika ljubOv spram đamije i ostalog muslimanskog folklora, što i ne mora biti a i nije bitno morebit ni istinito, ali taj jna kadijevićev karakter se u tebi osjeti na kilometre.
Samo zapetljavaš se preveč, a i to nije tak loše u tvom slučaju jer se eto trola i spama forum, vrijeđaju zli desničari, nacionalisti, katolici, vjernici,...uživancija i lijek za izgubljenu jugo dušu da se negdje možeš ispuhati.

onomadna Juga-Šuga je nestala i neće se ponoviti jer je to fakat civilizacijska sramota, naivnost, greška,... ovdašnjih naroda i narodnosti koji su svi platili tu avanturu na ovaj ili onaj način, neki od onih najzabludjelih je još uvijek plaćaju, i to prenose na svoju djecu jer ogorčenost i propast komunističke buržoazije je dugotrajni lelek kao i svake elite koja izgubi ono što je tuđom krvlju stekla.

imali su priliku rastjerati bande nacionalista, kolaboracionista, kvislinga, domaćih neprijatelja,... ali ne oni su ili pobjegli ili su se sakrili iza nekog nacionalizma, uglavnom ispušili svoju najvrijedniju tekovinu i sada kao što je to onomad otpjevao rajni Rambo A., a ja ga vječno citiram: kao g.ovna kroz kanalizaciju plivaju bivši komunisti kroz demokraciju.

Uživaj u plutajućoj demokraciji jarane i ne nadaj se povratku one ludare, jer za takvo tvoje laprdanje po npr. forumu prosječni ondašnji milicijoner bi te utukao i bacio u jarak da te mravi izjedu, zato izuči ženinu dovu, sakrij jna iskaznicu i plutaj...

Vrh

PostPostano: 22 pro 2023, 12:32 

bumbar92 je napisao/la:
Haram je napisao/la:

po svim varijablama koje izbacuješ na ovom forumu vidi se da si bivša JNA njuška koja je zbrisala na vrijeme iz gužvi i u međuvremenu se zakačila za muslimanku ili tak nekaj pa stoga tolika ljubOv spram đamije i ostalog muslimanskog folklora, što i ne mora biti a i nije bitno morebit ni istinito, ali taj jna kadijevićev karakter se u tebi osjeti na kilometre.
Samo zapetljavaš se preveč, a i to nije tak loše u tvom slučaju jer se eto trola i spama forum, vrijeđaju zli desničari, nacionalisti, katolici, vjernici,...uživancija i lijek za izgubljenu jugo dušu da se negdje možeš ispuhati.

onomadna Juga-Šuga je nestala i neće se ponoviti jer je to fakat civilizacijska sramota, naivnost, greška,... ovdašnjih naroda i narodnosti koji su svi platili tu avanturu na ovaj ili onaj način, neki od onih najzabludjelih je još uvijek plaćaju, i to prenose na svoju djecu jer ogorčenost i propast komunističke buržoazije je dugotrajni lelek kao i svake elite koja izgubi ono što je tuđom krvlju stekla.

imali su priliku rastjerati bande nacionalista, kolaboracionista, kvislinga, domaćih neprijatelja,... ali ne oni su ili pobjegli ili su se sakrili iza nekog nacionalizma, uglavnom ispušili svoju najvrijedniju tekovinu i sada kao što je to onomad rekao rajni Rambo A., a ja ga vječno citiram: kao *** kroz kanalizaciju plivaju bivši komunisti kroz demokraciju.

Uživaj u plutajućoj demokraciji jarane i ne nadaj se povratku one ludare, jer za takvo tvoje laprdanje po npr. forumu prosječni ondašnji milicijoner bi te utukao i bacio u jarak da te mravi izjedu, zato izuči ženinu dovu, sakrij jna iskaznicu i plutaj...

Ima i istine u tome sto kazes. Istina je npr. da bi na ovo moje "filozoficarenje" Murga Drot odgovorio bas ovako kao sto ti kazes, samo ne uzimas u obzir da ja ne velicam Murgu Drota vec koncept na kojem je i Murga Drot jednog dana mogao postati normalan.

Ali grijesis kad govoris o meni. Znam da mi maslo nije za ramazana, tj. da znam itekako ujesti i podjebavati, ali nisam do te mjere zlonamjeran kao sto ti to ocigledno mislis. Mislis da si me takoreci procitao, a to nije tako. A pogotovo ovo u vezi Mladica koje mi stalno predbacujes. Nikad, ni na forumu a ni u stvarnom zivotu, nisam opravdavao, relativirao, a pogotovo ne velicao likove poput njega.

I budi molim te malo jasniji s tim da li smijem ili ne smijem cestitati Dan JNA. Kad kazes da smijem cestitati Mladicu, onda ne znam da li mislis da mu smijem cestitati ovde ili licno.

Citat:

I da, ovo opet pokazuje da me apsolutno pogresno procjenjujes. Nisam bio u toj dobi da sluzim JNA ili sudjelujem u nasim malim seljackim ratovima u ime teritorije i religije.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2023, 12:37 

Et, za danas dosta, sad vec zovu obaveze i obavezice, tako da ne zamjerite ako ne odgovorim odmah.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2023, 12:41 

Haram je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

imali su priliku rastjerati bande nacionalista, kolaboracionista, kvislinga, domaćih neprijatelja,... ali ne oni su ili pobjegli ili su se sakrili iza nekog nacionalizma, uglavnom ispušili svoju najvrijedniju tekovinu i sada kao što je to onomad rekao rajni Rambo A., a ja ga vječno citiram: kao *** kroz kanalizaciju plivaju bivši komunisti kroz demokraciju.

Ima i istine u tome sto kazes. Istina je npr. da bi na ovo moje "filozoficarenje" Murga Drot odgovorio bas ovako kao sto ti kazes, samo ne uzimas u obzir da ja ne velicam Murgu Drota vec koncept na kojem je i Murga Drot jednog dana mogao postati normalan.

Ali grijesis kad govoris o meni. Znam da mi maslo nije za ramazana, tj. da znam itekako ujesti i podjebavati, ali nisam do te mjere zlonamjeran kao sto ti to ocigledno mislis. Mislis da si me takoreci procitao, a to nije tako. A pogotovo ovo u vezi Mladica koje mi stalno predbacujes. Nikad, ni na forumu a ni u stvarnom zivotu, nisam opravdavao, relativirao, a pogotovo ne velicao likove poput njega.

I budi molim te malo jasniji s tim da li smijem ili ne smijem cestitati Dan JNA. Kad kazes da smijem cestitati Mladicu, onda ne znam da li mislis da mu smijem cestitati ovde ili licno.

nejmaš kaj čestitami-titati-titamu-titavam, satrali smo i zadnju pulu sa njihovog šinjela neđe devedesetih, dakle nemreš sve i da hoš jer nejmaš kome osim drugu, jednom od poraženih i osramoćenih preživjelih aktivnih generala, sada đenerala, novosrpskom gospodinu slavnom srebreničkom đeneralu sa jna glavom i četničkom bradom, Mladiću.

I to jedino lično iliti personalno.
Razumeš ti mene bivši vojniče?

p.s. sve bi ja vas jugonostalgičare samo mjesec dana gušteracije u JNA da vam ta ćaćina nostalgija izađe kroz nos i da mu lično i personalno jbte tita i državu u ružnata facata

Vrh

PostPostano: 22 pro 2023, 13:03 

Jugoslavija svakako ne postoji, ali jugoslavenski sistem vođenja države i ekonomije je ostao isti.

Jedna partija koja se u svemu brine i ima kapilarno pokrivanje terena do najmanjeg sela. Postoje druge stranke na papiru, ali svo njihovo aktivno članstvo stane u jedan kombi ili autobus. One nesvjesno pomažu HDZ-u jer kao šarlatani i korisni idioti stvaraju privid demokracije. To je mogao i Tito da je bio lukav, naći nekoliko lakrdijaša i dati im plaću da ga napadaju. I onda kaže - što hoćete, evo u Jugoslaviji je demokracija.

Ekonomski sistem je isti, zove se državni kapitalizam. Sve velike investicije idu preko države. Nijedna veća firma ne smije propasti nego se uvijek nađe način za spašavanje u režiji države.

Fondovi EU su nekadašnji fondovi za nerazvijene. Tu se jedino promijenilo što smo mi prešli iz razvijenih u nerazvijene pa smo korisnici tih fondova više nego uplatitelji. Ali sve se to plati i vrati kroz nabavu opreme iz EU. Isto kao što su nekad Slovenci nametnuli da su njihovi proizvodi najkvalitetniji pa su svi u Jugi kupovali. Oni su više profitirali od tih nerazvijenih nego što su im dali.

More je faktor da smo mi razvijeniji od BiH i Srbije, ali imali smo sreće u tom smislu što su u Jugi, kao i u Hrvatskoj drmali kadrovi koji ne jedu ribu nego pečenog odojka i nisu shvaćali koliko je more bitno. Inače da su to znali 1945., sigurno bi natjerali Tita da pokloni pola mora i Srbima.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1671 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 67  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: