|
|
Stranica: 30/31.
|
[ 770 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 26 lis 2023, 22:18 |
|
|
Problemi s medvidima na Visoravni
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 30 stu 2023, 21:30 |
|
|
Kreću pripreme za zimsku sezonu na Adria Ski Uvodi se sustav zasnježivanja za dvije nove staze(mislim one na livom sidru) Za dvije godine tamo dolazi novi četverosjed po njihovim riječima
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 03 pro 2023, 14:11 |
|
|
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 09 sij 2024, 18:05 |
|
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 10 sij 2024, 17:18 |
|
|
Noname01 je napisao/la: https://www.biznisinfo.ba/nijemci-ce-graditi-veliki-industrijski-kompleks-u-bih-imat-ce-14-objekata-i-vlastitu-zicaru/?fbclid=IwAR1krdCBXsMwdU_QvrTpzmeiVgxT3XGhspXh0hsCJIx7DP5bK0rnRHhagV0 Ajde super nek se nešto radi doli Ako uspije ljude vratit super Bolje ti tu radit, nego da crnčiš na baušteli u Offenbachu A i dici će ti bit bolje kući, nego da su u Njemačkoj i postanu ne znam kojeg spola Nedao Bog da te uhvati neki nered na ulici usrid noći Na Kupresu bar znaš di si šta si
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 10 sij 2024, 17:34 |
|
|
Nadao sam se razvoju turizma na Kupresu, a taj pogon izgleda kao zagađivanje prirode.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 14 sij 2024, 10:47 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Noname01 je napisao/la: https://www.biznisinfo.ba/nijemci-ce-graditi-veliki-industrijski-kompleks-u-bih-imat-ce-14-objekata-i-vlastitu-zicaru/?fbclid=IwAR1krdCBXsMwdU_QvrTpzmeiVgxT3XGhspXh0hsCJIx7DP5bK0rnRHhagV0 Ajde super nek se nešto radi doli Ako uspije ljude vratit super Bolje ti tu radit, nego da crnčiš na baušteli u Offenbachu A i dici će ti bit bolje kući, nego da su u Njemačkoj i postanu ne znam kojeg spola Nedao Bog da te uhvati neki nered na ulici usrid noći Na Kupresu bar znaš di si šta si Vratilo se nekoliko mladih obitelji sa djecom,pogotovo u Šuicu koja je nadomak Kupresa. Sve to u zadnjih 3 mjeseca Razloge za povratak si jako dobro pogodio
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 14 sij 2024, 10:53 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nadao sam se razvoju turizma na Kupresu, a taj pogon izgleda kao zagađivanje prirode. S obzirom da je Kupres nekoliko puta površinski veći od blidinja , mislim da taj pogon i neće biti toliki problem. Također, isti investitor im gradi jedan od najmodernijih djecijih vrtica u samom centru gradica što je za pohvalu Uzmimo u obzir i same klimatske promjene zbog kojih će u budućnosti i sami zimski turizam postat jako "klimav" Tako da ovo dobro dođe
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 15 sij 2024, 11:14 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nadao sam se razvoju turizma na Kupresu, a taj pogon izgleda kao zagađivanje prirode. Od turizma se nazalost ne moze zivjeti pogotovo sad kad zima vise nigdje nije sta je bila tako da industrija je i vise nego dobro dosla. Covjece ne znam koliko poznajes Kupres ali to je mrtav grad. U gradu nema frizera. Ljudi se idu sisati u Bugojno ili Tomislav O zubaru, pekari itd. da ne govorim
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 15 sij 2024, 11:25 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37851 Lokacija: Gl. grad regije
|
Malo sam šokiran spoznajom da imamo Dolomite na Kupresu, još više u Neumu, ali ako cijeli svijet ide Dolomite gledat, ovo otvara fantastične mogućnosti. Posebno za turizam.
Bio sam na Kupresu, grad ima puno veći potnecijal ljetnog turizma nego zimskog. Čak bih rekao da je top mjesto za ljetni. Ne bude puno Švaba s kamperima slučajno ljeti.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 15 sij 2024, 11:46 |
|
|
Kupreski dolomit nije isto sto i Dolomiti tako da nemas bas sta vidit
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 15 sij 2024, 12:12 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Kupreski dolomit nije isto sto i Dolomiti tako da nemas bas sta vidit Pa nije baš da se nema što vidjeti, pogled sa Stožera je fenomenalan. Taj samljeveni dolomitni kamen treba koristiti za nasipanje planinarskih i bike staza. Po tome su Dolomiti poznati, jednako kao i po panoramama. Kukavičje jezero mi je jedno od najvećih otkrića zadnjih godina. Više ne prolazim da se ne bućnem.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 15 sij 2024, 12:17 |
|
|
Pa dobro ne kazem da nije lijepo samo kazem da se ne moze zivjeti od toga sto dokazuje i pustos koja trenutno vlada na Kupresu. treba vratiti ljude ljepotom ili industrijom ali podhitno vratiti A svakako i nekim konkretnim planom jer buducnost nije ni u tisucama vikendica gdje kome cefne koje unistavaju prirodu i krajolik
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 15 sij 2024, 19:23 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Pa dobro ne kazem da nije lijepo samo kazem da se ne moze zivjeti od toga sto dokazuje i pustos koja trenutno vlada na Kupresu. treba vratiti ljude ljepotom ili industrijom ali podhitno vratiti A svakako i nekim konkretnim planom jer buducnost nije ni u tisucama vikendica gdje kome cefne koje unistavaju prirodu i krajolik Sve ti ovisi koga želiš nazad privuć. Više je vrsta Kuprešaka koji su van Kupresa 1. Kuprešaci u Slavoniji - Već su asimilirani u Slavonce, ali i dalje većina njih drži kontakt s Kupresom. Ne znam kako ih vratit i zašto bi na Kupres se vratili. Više sam ih vidio da guštaju uz Zlatne Dukate nego Matu Bulića 2. Kuprešaci u Zagrebu - Ovdje se još može nešto napravit. Jednom nogom su asimilirani, a drugom još ih vuče mitski planinski gen i skoro pa svi drže kontakte s rođacima što imaju dole. Samo da se otvore primamljive prilike i mislim da bi ljudi došli, pogotovo sad kad Zagreb više nije u modi. Bolje zoru na Cincaru čekat, nego se ujutro gužvat po Zelenom valu 3. Kuprešaci u Njemačkoj - Oni su najperspektniji za povratak. Drže kontakt s ljudima dole svi i dosta drže do običaja još uvijek. Oni će vjerojatno odlazit odozgora od svog tog ludila
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 16 sij 2024, 08:53 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Pa dobro ne kazem da nije lijepo samo kazem da se ne moze zivjeti od toga sto dokazuje i pustos koja trenutno vlada na Kupresu. treba vratiti ljude ljepotom ili industrijom ali podhitno vratiti A svakako i nekim konkretnim planom jer buducnost nije ni u tisucama vikendica gdje kome cefne koje unistavaju prirodu i krajolik Sve ti ovisi koga želiš nazad privuć. Više je vrsta Kuprešaka koji su van Kupresa 1. Kuprešaci u Slavoniji - Već su asimilirani u Slavonce, ali i dalje većina njih drži kontakt s Kupresom. Ne znam kako ih vratit i zašto bi na Kupres se vratili. Više sam ih vidio da guštaju uz Zlatne Dukate nego Matu Bulića 2. Kuprešaci u Zagrebu - Ovdje se još može nešto napravit. Jednom nogom su asimilirani, a drugom još ih vuče mitski planinski gen i skoro pa svi drže kontakte s rođacima što imaju dole. Samo da se otvore primamljive prilike i mislim da bi ljudi došli, pogotovo sad kad Zagreb više nije u modi. Bolje zoru na Cincaru čekat, nego se ujutro gužvat po Zelenom valu 3. Kuprešaci u Njemačkoj - Oni su najperspektniji za povratak. Drže kontakt s ljudima dole svi i dosta drže do običaja još uvijek. Oni će vjerojatno odlazit odozgora od svog tog ludila Pa ne mora se striktno ici na Kupresake izvorne. Ima ljudi koji bi preselili na Kupres iako nisu s Kupresa. Industrija bi svakako dovela ljude bili kupresaci nebili
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 16 sij 2024, 09:08 |
|
|
krstjanin je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: Sve ti ovisi koga želiš nazad privuć. Više je vrsta Kuprešaka koji su van Kupresa
1. Kuprešaci u Slavoniji - Već su asimilirani u Slavonce, ali i dalje većina njih drži kontakt s Kupresom. Ne znam kako ih vratit i zašto bi na Kupres se vratili. Više sam ih vidio da guštaju uz Zlatne Dukate nego Matu Bulića 2. Kuprešaci u Zagrebu - Ovdje se još može nešto napravit. Jednom nogom su asimilirani, a drugom još ih vuče mitski planinski gen i skoro pa svi drže kontakte s rođacima što imaju dole. Samo da se otvore primamljive prilike i mislim da bi ljudi došli, pogotovo sad kad Zagreb više nije u modi. Bolje zoru na Cincaru čekat, nego se ujutro gužvat po Zelenom valu 3. Kuprešaci u Njemačkoj - Oni su najperspektniji za povratak. Drže kontakt s ljudima dole svi i dosta drže do običaja još uvijek. Oni će vjerojatno odlazit odozgora od svog tog ludila Pa ne mora se striktno ici na Kupresake izvorne. Ima ljudi koji bi preselili na Kupres iako nisu s Kupresa. Industrija bi svakako dovela ljude bili kupresaci nebili Industrija bi dovela muslimane ili Nepalce. Kupres bi spasila dobra cesta prema Splitu i ukidanje granice. Meni je Kupres na top lokaciji.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 16 sij 2024, 10:13 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Pa ne mora se striktno ici na Kupresake izvorne. Ima ljudi koji bi preselili na Kupres iako nisu s Kupresa. Industrija bi svakako dovela ljude bili kupresaci nebili
Industrija bi dovela muslimane ili Nepalce. Kupres bi spasila dobra cesta prema Splitu i ukidanje granice. Meni je Kupres na top lokaciji. Tebi da, ali ne znaci da je pozeljna i tisucama drugih od kojih bi Kupresaci trebali zivjeti. Dobra cesta bi samo mogla biti dio plana Dodikove autoceste Banja Luka-Split. Nazalost nece se dogoditi jer Federaciji odnosno "Hrvatima" nije u interesu
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 16 sij 2024, 10:53 |
|
|
Cesta je solidna, nije toliko loša.
Možda neki umirovljenički dom bi se isplatio, sa reklamom čist zrak, ekologija, mir i kršćanske vrijednosti, i ciljanim tržištem Njemačke i zapadne Europe.
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 16 sij 2024, 11:25 |
|
|
Kao sto sam vec rekao. Problem je sto nasi ljudi imaju pogresnu predodjbu o umirovljenickim ili starackim domovima u europi. Samo sumanut njemac recimo ce doci na Kupres u staracki dom tisucu kilometara udaljen od obitelji. Kako rekoh imate pogresnu predodjbu starackih i umirovljenickih domova. Eventualno dom za stare Kupresake koji su bili vani i zele starost provesti na Kupresu pa ga mogu platiti
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 16 sij 2024, 11:43 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Cesta je solidna, nije toliko loša.
Možda neki umirovljenički dom bi se isplatio, sa reklamom čist zrak, ekologija, mir i kršćanske vrijednosti, i ciljanim tržištem Njemačke i zapadne Europe. Sinj Livno je zeznut. Dio Sinj - Split se sad gradi. Starački dom u mjestu koje je poznato po oštrim zimama? E moj Kvakonja. Međugorje je top mjesto za staračke domove, i ima ih tona.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 16 sij 2024, 12:14 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Cesta je solidna, nije toliko loša.
Možda neki umirovljenički dom bi se isplatio, sa reklamom čist zrak, ekologija, mir i kršćanske vrijednosti, i ciljanim tržištem Njemačke i zapadne Europe. Kad starce nešto zaboli, do bolnica u Mostaru ili Splitu ima samo po 2 sata vožnje. Što se tiče posjeta, djeca i unuci će ih na Kupresu posjećivati nikad.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 16 sij 2024, 12:32 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Cesta je solidna, nije toliko loša.
Možda neki umirovljenički dom bi se isplatio, sa reklamom čist zrak, ekologija, mir i kršćanske vrijednosti, i ciljanim tržištem Njemačke i zapadne Europe. Sinj Livno je zeznut. Dio Sinj - Split se sad gradi. Starački dom u mjestu koje je poznato po oštrim zimama? E moj Kvakonja. Međugorje je top mjesto za staračke domove, i ima ih tona. Ok, samo glasno razmišljam, nije dobro kritizirati ideje tijekom brainstorminga.
1020 of 2558 - 39.87%
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 16 sij 2024, 12:36 |
|
|
Kupres bi eventualno mogao biti destinacija za mlade i vitalne umirovljenike, da mogu voziti mountain bike i snowboard, baviti se sportovima i hobijima.
Čini mi se da takvi ne drže osobito do duhovnog mira i kršćanskih vrijednosti.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 16 sij 2024, 14:52 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Industrija bi dovela muslimane ili Nepalce. Kupres bi spasila dobra cesta prema Splitu i ukidanje granice. Meni je Kupres na top lokaciji.
Na Kupresu je i sad velik udio radnika iz Bugojna Recimo: U kupreških nekoliko pilana rijetko ćeš zateć Hrvata da radi(više destina radnika) Čobani isto tako. Vode ovce po polju i Hrbini Na ostalim turističkim mjestima isto tako Ogroman se dio Kuprešaka pokupio u Njemačku iza 2013. i sad više nema tko radit Ovdje vjerujem da će isto dobar dio radne snage dolazit iz Bugojna Sad ne vidim alternativu ljudima rodom s Kupresa Jedino još nas zanima što se radi dole Možda možeš još privuć neke od ovih što dođu skijat iz Dalmacije i Hercegovine
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Kupres Postano: 16 sij 2024, 15:02 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Industrija bi dovela muslimane ili Nepalce. Kupres bi spasila dobra cesta prema Splitu i ukidanje granice. Meni je Kupres na top lokaciji.
Na Kupresu je i sad velik udio radnika iz Bugojna Recimo: U kupreških nekoliko pilana rijetko ćeš zateć Hrvata da radi(više destina radnika) Čobani isto tako. Vode ovce po polju i Hrbini Na ostalim turističkim mjestima isto tako Ogroman se dio Kuprešaka pokupio u Njemačku iza 2013. i sad više nema tko radit Ovdje vjerujem da će isto dobar dio radne snage dolazit iz Bugojna Sad ne vidim alternativu ljudima rodom s Kupresa Jedino još nas zanima što se radi dole Možda možeš još privuć neke od ovih što dođu skijat iz Dalmacije i Hercegovine Pozitivna stvar što mladi i obrazovani i perspektivni će pobjeći i iz Bugojna. U pilanama i takvim pogonima ostati ovi stariji i nepismeni,neškolovani. Sve to na kraju dovede do propasti i nema neke perspektive ni za Ujgure. Kad krene masovno uvođenje radne snage i lakši pristup EU može se očekivati teški egzodus.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|