HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 pro 2024, 21:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 203 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Milanović: “RS želi ono što je Hrvatska željela 1991”
PostPostano: 14 sij 2024, 10:27 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ne razumijem Hrvate koji misle kako je jako dobro imat konstantnu krizu u trbuhu Hrvatske.

Vidjet ćemo kakva će turistička sezona bit ako islamisti koju bombicu roknu ili Rusi pošalju malo naoružanja RS-u.

Što nam to treba.

Super, nismo u potpunosti dokrajčeni, ucjenjeni i ucviljeni ove sezone. A za sljedeću se nadamo isto će tako biti. I sve dok je sezona, bilo koja druga gospdarstvena grana nam ionako ne treba. Beton, beton i beton na obali čini čuda, barem prošlih par sezona.

Inače, što je to konstantno nekrizno stanje u trbuhu?

Opiši!
Razjasni!
Obrazloži!

I neka mjerilo svega bude što bi realno bilo moguće sprovesti do 2053g.
Ono usporedba 1995-2024-2053, a ne što bi bilo da nije…eeeeeeeee….trebalo i moralo se…..eeeeeeeeee

Skoro pola ljudskog vijeka - svakako radnog - je prošlo od Daytona.

I kako starost pita mladost, u što prođe?
Triba li se ošišati? Jer duga kosa kratka pamet kaže narodna.
Jelise letilo prid rudom?
Što i tko to nije naopusum?
Koje geliptere triba odstraniti?
Ima li kojeg obećavajućeg dripca od koga bi možda bilo nešto?
Koje kljuse u svoje ruke?

Okani se svih tih uobičajenih shangrila-priča, već realizam i statistička uspješnost.

Možda ono: ne diraj, neka je mirno i kao do sada?
Ne kvari sezonu!

PS! Zanimljivo kako se Italiji, Španjolskoj itd. pored svih Melita, Ceuta, Lampedusa itd. ne kvare sezone kao što bi se RH kvarilo.

Čudo je to.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 13:17 

Naša Kvačica je napisao/la:
laganini je napisao/la:
..ko spominje ko spominje muslimane tonje njihova karma i zato su i popušili zbog mantre da su oni bih a vi s takvim stavom samo pomažete..budite ponosni barem ja jesam sto je bih imala veću državotvornost ok sticajem okolnosti al veću nego Hrvatska …i da je hrvatski narod stožerni narod tog državotvornosti nije mi jasno da imate kompleks od toga umisto da se dičite time…jebiga ako mislite da je hb realnost onda skupa s dodikom plivajte u političkim ***..ja takoreći nemam rodbine niti veze s bih al imam empatiju zbog povjesti čak i genetski svi vučemo korijeni odozgo..

Promašio si temu. Kad spominješ državnost onda spomeni i tko je tu državu uništio. E mi ne želimo da nam zapovijedaju oni koji su uništili i okupirali Bosnu, ne znam što tu nije jasno.

..nisam..govorim o drzavnosti ajde da pojednostavim o granicama a to ko je ovo ko ono po meni najmanje su krivi Hrvati iako nisu bez greške al kd sve zbrojiš …najviše Srbi uključujući i rat..u ratu svašta bilo tu nema zbora u miru najkonstruktivniji su bili Hrvati…necemo rec da nije bilo s figom u džepu al to moze bit samo stvar dojma a konkretne političke odluke nisu bile destruktivne..

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 15:21 

..bravo lasica nesto si naučio na faksu a i ja sam pomoga.. :zubati ovo je ono sto stalno ponavljam.. niti će ikad bit rs niti hb nek vam ostane fikcija i zezancija na forumima i to je to..

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 16:05 

Naša Kvačica je napisao/la:
laganini je napisao/la:
..ko spominje ko spominje muslimane tonje njihova karma i zato su i popušili zbog mantre da su oni bih a vi s takvim stavom samo pomažete..budite ponosni barem ja jesam sto je bih imala veću državotvornost ok sticajem okolnosti al veću nego Hrvatska …i da je hrvatski narod stožerni narod tog državotvornosti nije mi jasno da imate kompleks od toga umisto da se dičite time…jebiga ako mislite da je hb realnost onda skupa s dodikom plivajte u političkim ***..ja takoreći nemam rodbine niti veze s bih al imam empatiju zbog povjesti čak i genetski svi vučemo korijeni odozgo..

Promašio si temu. Kad spominješ državnost onda spomeni i tko je tu državu uništio. E mi ne želimo da nam zapovijedaju oni koji su uništili i okupirali Bosnu, ne znam što tu nije jasno.

Gdje je taj državotvornimetar da vidim mjerenja državotvornosti Republike Hrvatske i ......... Bosne i Hercegovine?

I hrvatsko i bosansko kraljevstvo se formiralo na ugrubo istom teritoriju, radilo se o istim ljudima iste vjere (što god džamija pokušala napuhvati da vam ide uz narativ), al je hrvatsko prethodilo bosanskom.

Mi Hrvati smo jedini nosioci starih hrvatskih i bosanskih imena, nosioci vjere, kulture i baštine.
Također smo genetski jedini stopostotno s tih teritorija.

Pola Srba su slavenizirani Vlasi, a pola muslimana islamizirani Srbi pobjegli za vrijeme srpskih ustanaka. O miješanju krvi u Bosni, pogotovo muslimana s finim orijentalnim muslimanima da ne govorimo.

Tvrdnje o nekoj autohtonosti muslimana (a nemaju crkvene knjige da znaju gdje su bili prije 200 ili 400 godina :thumbup ), uz znansvenu genetsku potvrdu da su Bosnian Croats najjautohtoniji, su smiješne.

Ej, uz to, koliko znam, neka me netko ispravi. Hrvati su započeli obranu Bosne i Hercegovine. Hrvati su i završili obranu Bosne i Hercegovine.

P.S. na stranu sve to. Država je ona koja je u stanju to biti. Jer po "državotvornosti", svaka pokrajina Njemačke i pokrajine u toj pokrajini bi bile u UN-u sada. Smiješni ste s tim "We waz Kingz and shit".

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 18:31 

Segrt Hlapic je napisao/la:
Graničar18 je napisao/la:
Ne morate vi priznat ništa.Srbija je de facto do Une,priznali vi to (prvenstveno samim sebi), il ne.
Vi se ritajte i dalje i tiješite se da nije tako,ako vam je lakše.

Brate, to ti je lijepa formalno anacionalna, u praksi od 3 dijela 'i ostalih' satkana BiH na kraju dana. To što vi gurate status republike, a ne entiteta, tj. pokrajine BiH su vaše težnje. I vama je RS luđačka košulja, kao i muslimanima. Muslimani su ipak puno više frustrirani od vas. I međusobno ste jedni drugima potrebni, vi njima za jednu jedinu, oni vama za novce jer ste ekonomski DDR., dok Hrvati tu mogu biti samo promatrači jer su unutar BiH najmalobrojniji. Doduše Hrvati su neupitno najbogatiji korups, drže ekonomiju za jaja, vladaju federacijom odnedavno, tako da su stvarno Židovi Bosne i Hercegovine.

Naš meki trbuh je USK, HBŽ, ZHŽ i HNŽ. Ostalo već ne predstavlja neku ugrozu.

Ti si zaboravio da ste i vi Hrvati počeli od težnje.U petom mjesecu 90 težili ste ka samostalnoj državi,a 92 u istom mjesecu to je već bila stvarnost.
Da niste težili ka samostalnosti nikad je ne bi ni imali.
Tako da nije lijepo zamijerat Srbima na istoj težnji koju ste i sami nekad imali,i od koje sve počinje.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 18:32 

Reconquista je napisao/la:
Ne morate vi priznat ništa.Srbija je de facto do Une,priznali vi to (prvenstveno samim sebi), il ne.

Srbija nije do Une. Ako proglasite Srbiju do Une onda ćemo vidjeti što će biti. Možda sve bude uredu.

Nije Srbija do Une,eto neki Marsovci su na Uni,nisu to Srbi.
Jel ti sad lakše ?

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 18:50 

Ti si zaboravio da ste i vi Hrvati počeli od težnje.U petom mjesecu 90 težili ste ka samostalnoj državi,a 92 u istom mjesecu to je već bila stvarnost.
Tako da nije lijepo zamijerat Srbima na istoj težnji koju ste i sami nekad imali,i od koje sve počinje.

Niti su isti uzroci, niti povijesne okolnosti, niti je RS federalna jedinica poput RH, a o nekakvom povijesnom kontinuitetu da ne govorimo. Samo original Dayton. Želje su jedno, mogućnosti drugo.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 18:54 

Mar-kan je napisao/la:

Niti su isti uzroci, niti povijesne okolnosti, niti je RS federalna jedinica poput RH, a o nekakvom povijesnom kontinuitetu da ne govorimo. Samo original Dayton. Želje su jedno, mogućnosti drugo.

Uopšte ne moraju bit isti uzroci,niti istorijske okolnosti.
Bitna je težnja,i povoljan istorijski momenat za ostvarenje težnje.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 18:58 

Mar-kan je napisao/la:

Težnje imaju svi u ex Yu. Većina težnji su dijametralno suprotne. Većina su neostvarive. Tako da...

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 19:00 

Ajde G18, ne pizdi. I tebe muči što i mene, granica s EU, i €.

Da nam to dvoje riješe, nije mi toliko bitno kako se država zove, BiH, RS, Srbija. Ne vidim neku razliku. Kako god okrenes u njoj će neki starci ostat a omladina ispalit zapadno.

Ako već trebaš birat, s obzirom da si u germanskom okruženju, Hrvatska do Drine bi ti bila prikladnija. :D

Ja s RS nemam nikakvih problema, k'o rođenog me dočekaju na granici. Policija mi ne piše kazne, na Jahorini k'o doma.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 19:02 

A i to, kao da je imat državu najvažnija stvar na svijetu. Eto imaju Srbi Srbiju a bolje im je u Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj, nego u njoj. :neznam

Ne živi se od zastava i pjesama.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 19:03 

Mar-kan je napisao/la:

Težnje imaju svi u ex Yu. Većina težnji su dijametralno suprotne. Većina su neostvarive. Tako da...

Hoćeš reć da je Kosovo ostvarivo,a Republika Srpska nije ?

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 19:05 

A i to, kao da je imat državu najvažnija stvar na svijetu. Eto imaju Srbi Srbiju a bolje im je u Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj, nego u njoj. :neznam

Po tvojoj logici je onda i Hrvatima bolje u Irskoj i Njemačkoj,nego u Hrvatskoj ?

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 22:06 

Po tvojoj logici je onda i Hrvatima bolje u Irskoj i Njemačkoj,nego u Hrvatskoj ?

Kako kojim.

U Hrvatskoj ima jako puno ljudi koji jako dobro žive. Evo imamo rekordan broj skijaša a skijanje nikad skuplje. Ne znam fakat koji k. itko od Hrvata ima radit u Irskoj. Puno ljudi znam da se vraća.

Kad se odbije najamnina stana nisu to više toliko velike razlike.

Plenki i ekipa što se toga tiče dobro guraju.

Pa mnoštvo Srba dobiva radne dozvole u RH. I kakva im korist od Srbije.

Država je servis građana a ne obratno.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 22:26 

Eno ih tekbiraju u Zenici i kao od šale mogu u Cazin. Da nema Rusa odavno bi Ameri Dodika razlijepili. Pa ne boje se oni njega. Schmidt se pita zasad u pola BiH.

Sve si fulao. Previše je tu dionika. Kad imaš jednog lako ga je kupit. Lako će EU ovladat Srbijom i Bošnjakistanom kad jednom bude sve jasno.

Rusi asvim sigurno nisu razlog što se Dodika tolerira, nego to što je Dodik samo laprdalo.

nikakva velika Sribja i bošnjakistan nisu nama interes niti bi se time lakše ovladalo nego ovom luđakom košuljom. zaboravi

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 22:44 

Brate, to ti je lijepa formalno anacionalna, u praksi od 3 dijela 'i ostalih' satkana BiH na kraju dana. To što vi gurate status republike, a ne entiteta, tj. pokrajine BiH su vaše težnje. I vama je RS luđačka košulja, kao i muslimanima. Muslimani su ipak puno više frustrirani od vas. I međusobno ste jedni drugima potrebni, vi njima za jednu jedinu, oni vama za novce jer ste ekonomski DDR., dok Hrvati tu mogu biti samo promatrači jer su unutar BiH najmalobrojniji. Doduše Hrvati su neupitno najbogatiji korups, drže ekonomiju za jaja, vladaju federacijom odnedavno, tako da su stvarno Židovi Bosne i Hercegovine.

Naš meki trbuh je USK, HBŽ, ZHŽ i HNŽ. Ostalo već ne predstavlja neku ugrozu.

Mi smo bili prava republika unutar federacije, a ne entitet bez najjasnijih granica.

Također vam je oblik izrazito nezahvalan, često ga uspoređujete s Hrvatskom, ali to su dva različita svijeta. Na Hrvatskoj se vidi prodor Turaka, no i dalje je sve to smisleno i funkcionalno, vi s druge strane trebate previše fBiH da dođete do funkcionalnog oblika.

Također, mi smo tada bili narod pun mladosti, danas nije takva situacija na ovim prostorima. Tko će ratovati za RS, a da je mlađi od 50? Pusti internet, tu su svi jaki na riječima.

Hrvati su generalno, uz Slovence, najbolje prošli.
Ostvarili državu za sebe, uveli je u najbitnije međunarodne organizacije, diplomatski poklopili suparnike, uz to kao najmalobrojniji narod u BiH ostvarili nezaobilaznu političku moć u istoj BiH, a za Hrvate i biznis, to i ptice na grani u RS-u znaju, tako da drže i ekonomiju Bosne i Hercegovine.

Točno znamo koliko otvoriti usta i zagristi, nekad pogriješimo, al se popravimo u sljedećoj prilici.

Vi ste isto jako dobro prošli, to danas vidite, iako ste mislili da ste neki k*rac i da možete više, tj. sve, al niste neka disciplina ni snaga.

Najgore su prošli naši ostaci najvećeg hagresora. Kao dobili su svoju državu, kad ono kao - nisu.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 22:51 

Kako kojim.

U Hrvatskoj ima jako puno ljudi koji jako dobro žive. Evo imamo rekordan broj skijaša a skijanje nikad skuplje. Ne znam fakat koji k. itko od Hrvata ima radit u Irskoj. Puno ljudi znam da se vraća.

Kad se odbije najamnina stana nisu to više toliko velike razlike.

Plenki i ekipa što se toga tiče dobro guraju.

Pa mnoštvo Srba dobiva radne dozvole u RH. I kakva im korist od Srbije.

Država je servis građana a ne obratno.

Nema samo u Hrvatskoj ljudi koji jako dobro žive.Ima takvih i u BiH i Srbiji.
Evo vratio se 9.1.iz Republike Srpske i na autoputu kroz Hrvatsku bilo more luksuznih auta srpskih i bosanskih tabli koji pretpostavljam odoše na skijanje.I šta to govori ?

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 22:58 

Mi smo bili prava republika unutar federacije, a ne entitet bez najjasnijih granica.

Također vam je oblik izrazito nezahvalan, često ga uspoređujete s Hrvatskom, ali to su dva različita svijeta. Na Hrvatskoj se vidi prodor Turaka, no i dalje je sve to smisleno i funkcionalno, vi s druge strane trebate previše fBiH da dođete do funkcionalnog oblika.

Također, mi smo tada bili narod pun mladosti, danas nije takva situacija na ovim prostorima. Tko će ratovati za RS, a da je mlađi od 50? Pusti internet, tu su svi jaki na riječima.

Hrvati su generalno, uz Slovence, najbolje prošli.
Ostvarili državu za sebe, uveli je u najbitnije međunarodne organizacije, diplomatski poklopili suparnike, uz to kao najmalobrojniji narod u BiH ostvarili nezaobilaznu političku moć u istoj BiH, a za Hrvate i biznis, to i ptice na grani u RS-u znaju, tako da drže i ekonomiju Bosne i Hercegovine.

Točno znamo koliko otvoriti usta i zagristi, nekad pogriješimo, al se popravimo u sljedećoj prilici.

Vi ste isto jako dobro prošli, to danas vidite, iako ste mislili da ste neki k*rac i da možete više, tj. sve, al niste neka disciplina ni snaga.

Najgore su prošli naši ostaci najvećeg hagresora. Kao dobili su svoju državu, kad ono kao - nisu.

Srbima ni unutar BiH nije loše.Imamo 100% vlasti na 50% BiH.
Sad samo treba bit strpljiv,i sačekat prvu istorijsku priliku za razlaz.Nema razloga za nezadovoljstvo i nervozu,ko kod komšija u kotlini.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 23:03 

weasel je napisao/la:

Granica Srbije je na Drini. Od Drine do Une ne BiH. Bila je i u SFRJ Hrvatska pa smo prolili litre krvi da te unutarnje granice vrijede vise od toalet papira.

Vi ste jako jako daleko od Srbije na Uni.

Zrno po zrno pogača.Polako lasice,niste ni vi Hrvati došli do države preko noći.Dug je to proces,al je bitno da imaš temelje,i onda poslije kuću proširuješ.
Imamo teritoriju,imamo cilj,i polako prema cilju.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 23:24 

Nije Srbija do Une,eto neki Marsovci su na Uni,nisu to Srbi.
Jel ti sad lakše ?

jesu Srbi, ali nije Srbija.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 23:27 

Zrno po zrno pogača.Polako lasice,niste ni vi Hrvati došli do države preko noći.Dug je to proces,al je bitno da imaš temelje,i onda poslije kuću proširuješ.

sam idete u krivom smjeru.

vidiš kolega, vi ste 1918. imali državu do Karavanki.
onda je 1939. nastala banovina Hrvatska
onda je 1945. nastala federalna YU sa Srbijom do Drine i dve pokrajine, ali ajde barem ste i dalje bilo dominantni narod.
onda je nestalo i takve YU

sad ste SVEDENI na RS

ja ne bih previše čačkao, jer status quo vam odgovara, svaka promjena statusa quo završi loše po vas

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 23:28 

Jasno je da hrvati neće isprovocirat sukob za odcjepljenje Srpske.

Što ne znači da nam neće biti korisnije to prihvatiti nego ići u rat da pravimo bošnjacima unutarnu državu.

Jasno je da ni u ratu ne bismo mogli istjerati srbe sa prostora cijelog RS-a, tj. srpsku vlast, eventualno iz dijela odvojenog koridorom ali uz mnogo svoje žrtve pa čemu to?

Ja kažem formalno negirati pravo RS-a na odcjepljenje, ali ako do tog dođe potiho raditi na tom da međunarodna zajednica prihvati tu realnost i da se što prije dalje trguje, uz naravno, što veći probitak za sebe unutar onog što ostane od Federacije.

Doslovno zatražiti dvije federalne jedinice, jednu bošnjačku, jednu hrvatsku, i to je to.

Bošnjaci nemaju šta da se pitaju jel prihvaćaju, ako ne prihvaćaju imaju 2 strane, obje jače, protiv sebe i odmah su u okruženju i proglašeni teroristima.

To je moje mišljenje na ovo sve.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 23:34 

potocnj je napisao/la:

Što ne znači da nam neće biti korisnije to prihvatiti nego ići u rat da pravimo bošnjacima unutarnu državu..

dođe li do otcijepljenja RS, Hrvati će imati rat s Bošnjacima oko FBIH, dok će Srbi gricakti kokice

upravo zato Hrvatska neće prihvatiti otcijepljenje RS, jer bi samo probleme time dobila.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 23:37 

divizija je napisao/la:

sam idete u krivom smjeru.

vidiš kolega, vi ste 1918. imali državu do Karavanki.
onda je 1939. nastala banovina Hrvatska
onda je 1945. nastala federalna YU sa Srbijom do Drine i dve pokrajine, ali ajde barem ste i dalje bilo dominantni narod.
onda je nestalo i takve YU

sad ste SVEDENI na RS

ja ne bih previše čačkao, jer status quo vam odgovara, svaka promjena statusa quo završi loše po vas

Vidis kolega, mi smo 1800. bili nista. Na nasem prostoru bio je Beogradski i jos drugih pasaluka. Pa smo onda 1918. imali drzavu do Karavanki.

Ti kakav si, i na Krfu bi savetovao kralja Acu da ne cacka previse, jer promena statusa quo zavrsi lose po nas. =))

Mi smo naucili da losi politcki dilovi mogu da nam uniste zasluzeno stecene granice iz 1918. Vi tek treba da naucite da ono sto ste kosmickom sprdnjom stekli devedesetih dvadesetog veka, takodje moze da propadne. Zato ne bahatite se previse. :001_smile

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 23:39 

divizija je napisao/la:
potocnj je napisao/la:

Što ne znači da nam neće biti korisnije to prihvatiti nego ići u rat da pravimo bošnjacima unutarnu državu..

dođe li do otcijepljenja RS, Hrvati će imati rat s Bošnjacima oko FBIH, dok će Srbi gricakti kokice

upravo zato Hrvatska neće prihvatiti otcijepljenje RS, jer bi samo probleme time dobila.

Javio se jedan trideset trogodisnjak u poslednju Bujicu. U njegovo vreme se nije islo u vojsku, pa tako ne zna nista oko oruzja. To na neki nacin ilustuje da Hrvatska moze intimno da ne prihvata sta god zeli, ali samo intimno. :palacgore1

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 203 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, Marko80, Patriota i 36 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: