|
|
Stranica: 15/18.
|
[ 445 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Novdan
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 10 vel 2024, 22:52 |
|
|
Čak je i Grmoja služio civilni rok, nije htio u vojsku 
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 09:19 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Jedva čekam poginuti za Ursulu i zelene certifikate na Istočnom frontu.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 10:44 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Jedva čekam poginuti za Ursulu i zelene certifikate na Istočnom frontu. Problem je kad ta Ursula i zeleni certifikati donesu rat pred naša vrata. Onda dođe do toga da ili se braniš ili te pregaze. Malo je zemalja u položaju Švicarske da mogu birat neutralnost.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 11:30 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Jedva čekam poginuti za Ursulu i zelene certifikate na Istočnom frontu. Pa dobro jebote jeste vi u stanju razmišljati šire i hrvatski. Nikad ništa od hrvatske desnice. Jer ste ograničeni. Samo reaktivni. Što god se radi vi reagirate ne to bez ikakvog svog stava. I tebi je u ovom slučaju prva stvar na pameti muh Rusija i Ursula. Umjesto da shvatiš da nam je taj rat u Ukrajini sjeo ko budali šamar. I da imamo razlog za jačanje vojske, da je to postala jedna od tema, da se povećavaju plaće, da se nabavlja oprema, da se gleda kako privući i ugoditi ljudima da idu u vojsku. Da se uvede vojni rok, ustroji pričuva. Pa da jednog dana imamo realne šanse odraditi oni što želimo ako nam se ukaže prilika ili nas nužda na to natjera. Ne, ajmo sve svest na Ursulu. Ko će kome narediti na ide u Ukrajinu da se bori za Ursulu. Kako uopće misliš da bi se to izvelo, tko bi ti naredio, kako bi natjerali ljude, kao da ne bi bilo milijun ljudi na ulici. Meh.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 11:32 |
|
|
Citat: Grbin krizira najavu uvođenja vojnog roka
Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kritizirao je najavu uvođenja vojnog roka.
Poručio je da se oni koji ne žele služiti vojni rok mogu pozvati na Ustavom zajamčen priziv savjesti i smatra da je ta tema ubačena u javni prostor kako bi se svi oko nje prepirali. https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/grbin-k ... d-11347441Petokolonaška ljevica već dejstvuje.
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 11:49 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Reconquista je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Jedva čekam poginuti za Ursulu i zelene certifikate na Istočnom frontu. Pa dobro jebote jeste vi u stanju razmišljati šire i hrvatski. Nikad ništa od hrvatske desnice. Jer ste ograničeni. Samo reaktivni. Što god se radi vi reagirate ne to bez ikakvog svog stava. I tebi je u ovom slučaju prva stvar na pameti muh Rusija i Ursula. Umjesto da shvatiš da nam je taj rat u Ukrajini sjeo ko budali šamar. I da imamo razlog za jačanje vojske, da je to postala jedna od tema, da se povećavaju plaće, da se nabavlja oprema, da se gleda kako privući i ugoditi ljudima da idu u vojsku. Da se uvede vojni rok, ustroji pričuva. Pa da jednog dana imamo realne šanse odraditi oni što želimo ako nam se ukaže prilika ili nas nužda na to natjera. Ne, ajmo sve svest na Ursulu. Ko će kome narediti na ide u Ukrajinu da se bori za Ursulu. Kako uopće misliš da bi se to izvelo, tko bi ti naredio, kako bi natjerali ljude, kao da ne bi bilo milijun ljudi na ulici. Meh. Naivno razmišljaš.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 11:59 |
|
|
Reconquista je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Jedva čekam poginuti za Ursulu i zelene certifikate na Istočnom frontu. Pa dobro jebote jeste vi u stanju razmišljati šire i hrvatski. Nikad ništa od hrvatske desnice. Jer ste ograničeni. Samo reaktivni. Što god se radi vi reagirate ne to bez ikakvog svog stava. I tebi je u ovom slučaju prva stvar na pameti muh Rusija i Ursula. Umjesto da shvatiš da nam je taj rat u Ukrajini sjeo ko budali šamar. I da imamo razlog za jačanje vojske, da je to postala jedna od tema, da se povećavaju plaće, da se nabavlja oprema, da se gleda kako privući i ugoditi ljudima da idu u vojsku. Da se uvede vojni rok, ustroji pričuva. Pa da jednog dana imamo realne šanse odraditi oni što želimo ako nam se ukaže prilika ili nas nužda na to natjera. Ne, ajmo sve svest na Ursulu. Ko će kome narediti na ide u Ukrajinu da se bori za Ursulu. Kako uopće misliš da bi se to izvelo, tko bi ti naredio, kako bi natjerali ljude, kao da ne bi bilo milijun ljudi na ulici. Meh. Dođu skupe te i ne pitaju te, jednako kako su milijune potjerali u ww2. Hrvatska se ne treba petljati u globalne sukobe, što dalje od Ukrajine i sličnih egzibicija.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 12:19 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Naivno razmišljaš. 
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 12:54 |
|
|
Ima forum da nam opusti. Kad poberu ove 18+ pa na obuku 
|
|
Vrh |
|
 |
Primarijus
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 13:29 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: A što mi to kao narod želimo? Meni se čini da većina naroda želi služit Bruxelu i Washingtonu. U ovom trenutku bi više naroda podržalo slanje HVa u Ukrajinu nego u BiH Skoro čitava naša povijest je na ovaj ili onaj način takva, ali nismo mi jedini, jako je puno takvih. Nebi ja rekao da mi sad služimo njima u doslovnom smislu, mi smo sa njima u čvrstom savezu i itekako ubiremo korist od toga. Naravno da moramo nešto i dati. Po čemu je 800 godina sa ugarima i austrijancima drugačije od ovoga danas? Tad nismo imali ni državu niti smo bili do kraja formirani kao nacija i služili smo im u pravom smislu riječi. Ne samo to, nego u 800 godina nije bilo niti jednog ozbiljnog pokušaja da uopće formiramo nezavisnu državu.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
 |
Planina
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 17:35 |
|
Pridružen/a: 28 svi 2020, 02:28 Postovi: 5732 Lokacija: planina Upozorenja: 1
|
Mar-kan je napisao/la: Ima forum da nam opusti. Kad poberu ove 18+ pa na obuku  Ja uteko u Dojč, treba li da se plašim? Mogu li do Duvna preko Mađarske i Srbije? Ima li trajekt Ancona - Neum? 
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 17:52 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: . Po čemu je 800 godina sa ugarima i austrijancima drugačije od ovoga danas? To što smo bili na granici genocidnog osmanskog carstva koje nas je konstantno napadalo.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 18:44 |
|
|
Planina je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ima forum da nam opusti. Kad poberu ove 18+ pa na obuku  Ja uteko u Dojč, treba li da se plašim? Mogu li do Duvna preko Mađarske i Srbije? Ima li trajekt Ancona - Neum?  Sine vrati se kad pomisle svi da se nikad nećeš vratiti vojni poziv od Anusića ćeš dobiti ti 
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 19:11 |
|
|
Prije nekoliko godina sam se raspitivao za služenje dragovoljnog vojnog roka ali su mi rekli da s obzirom na moju dipotriju da ne bih prošao liječnički pregled.
|
|
Vrh |
|
 |
saskia
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 19:15 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2421 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Valjalo bi malo ovu omladinu u vojsku. To sve pičkice neke se rađaju, malo discipline i vojske svakome mladom muškarcu dobro dođe.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 19:21 |
|
|
Naravno da je dragovoljni vojni rok učinkovitiji jer se osposobi najodaniji dio naroda i nema sabotaža, ovaj opći mobilizacijski vojni rok ima neke druge prednosti kao naučiti mlade na redovito ustajanje, predanost radu i timski rad, ujedno treba svako jutro stajati i slušati himnu. To neki nikada ne rade pa eto prilike.
ps To sve košta
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 19:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60552 Lokacija: DAZP HQ
|
Bolje vam je svi dezerteri s foruma da se nacrtate nego da vas ja tražim.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 21:10 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Reconquista je napisao/la: Pa dobro jebote jeste vi u stanju razmišljati šire i hrvatski. Nikad ništa od hrvatske desnice. Jer ste ograničeni.
Samo reaktivni. Što god se radi vi reagirate ne to bez ikakvog svog stava.
I tebi je u ovom slučaju prva stvar na pameti muh Rusija i Ursula. Umjesto da shvatiš da nam je taj rat u Ukrajini sjeo ko budali šamar. I da imamo razlog za jačanje vojske, da je to postala jedna od tema, da se povećavaju plaće, da se nabavlja oprema, da se gleda kako privući i ugoditi ljudima da idu u vojsku. Da se uvede vojni rok, ustroji pričuva.
Pa da jednog dana imamo realne šanse odraditi oni što želimo ako nam se ukaže prilika ili nas nužda na to natjera.
Ne, ajmo sve svest na Ursulu.
Ko će kome narediti na ide u Ukrajinu da se bori za Ursulu. Kako uopće misliš da bi se to izvelo, tko bi ti naredio, kako bi natjerali ljude, kao da ne bi bilo milijun ljudi na ulici.
Meh.
Naivno razmišljaš. Razmišljam realno. A ti zamišljaš uvijek najgoru moguću situaciju pa misliš da si pametan što odustaneš oko ikakvih poteza u društvu. Nama realno vojni rok treba. A politička situacija je takva da se nikad vojni rok ne bi vraćao da nema pritiska izvana. Vojska je jedna od rijetkih institucija koja je naša. I danas je vojska 95% naša. Vojna obuka je prilika zdravim nacionalnim snagama da prošire malo svoje stavove među širom populacijom. Među onom kojim se može. Uz obrambeni akpekt. To je sve korisno za našu stranu. A što se tiče vanjskopolitičke strane opet ta vanjska prijetnja može dovesti zdravije nacionalne snage u mnogim državama unutar EU. A ako je problem gluposti koje se šire iz Anglosfere, povlačenjem Amerike iz Europe jednog dana, a dolaskom na vlast nacionalnih stranaka na vlast u većini zemalja EU više manje normalni ljudi mogu postati većina i preuzeti EU. Nije to ništa zapisano u kamenu da LGBTIQ lobij mora vladati. Stvari se mijenjaju. I treba biti u igri i vući poteze na ploči. Od depresije i defetizma nema ništa. Europski narodi su bili veliki nacionalisti do 1945. Pa su to svjesno smanjili da se međusobno ne sukobljavaju. Sad smo došli u drugu krajnost. Da nas manjak nacionalizma uništava iznutra i da nam prijeti opstanak. Kad se ljudi osjete ugroženi onda mijenjaju stavove i ponašanja. A vojni rok je samo jedan od alata kad pukne da smo korisni jedni drugima i da znamo šta raditi. Ili se možemo unaprijed predati pa smo sigurno izgubili.
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 21:36 |
|
|
Kad pročitam gluposti tipa rano ustajanje i popravljanje kreveta jasno je da je cila ideja fijasko. jel to vojska il 1. osnovne 
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 21:48 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Prije nekoliko godina sam se raspitivao za služenje dragovoljnog vojnog roka ali su mi rekli da s obzirom na moju dipotriju da ne bih prošao liječnički pregled. Zvanično +/-2 , nezvanično možes imati i veću dioptriju.
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 22:00 |
|
|
A s mediteranskom anemijom 
|
|
Vrh |
|
 |
Planina
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 22:03 |
|
|
dudu je napisao/la: Bolje vam je svi dezerteri s foruma da se nacrtate nego da vas ja tražim. Ti si u stranci, izvući ćeš se tko i Plenković
|
|
Vrh |
|
 |
Planina
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 22:07 |
|
|
@HHerceg @Rika Dule bi nas na prvu liniju dok on igra riziko na forumu po Cehinim kartama
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 22:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60552 Lokacija: DAZP HQ
|
Planina je napisao/la: @HHerceg @Rika Dule bi nas na prvu liniju dok on igra riziko na forumu po Cehinim kartama Ceha i ja ćemo po kartama pomjerati nepostojeće brigade jer ste se vi razbježali.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 11 vel 2024, 22:12 |
|
|
Koliko idioti nisu promisli ideju govori i to da uopće nisu računali da je 95% tih ljudi koji bi tribali služit zaposleni.. šta misle uvest nepalce na njihove poslove?
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|