|
|
Stranica: 17/18.
|
[ 445 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 13 vel 2024, 02:11 |
|
|
Planinu ćemo pretvorit u Ramba
|
|
Vrh |
|
 |
Planina
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 13 vel 2024, 02:24 |
|
Pridružen/a: 28 svi 2020, 02:28 Postovi: 5732 Lokacija: planina Upozorenja: 1
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 13 vel 2024, 10:18 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 40482 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Imota je napisao/la: Koliko su oybiljno promislili cilu stvar da nisu ni smjestaj osigurali.
jeftini predizborni trik. Bio ili ne bio predizborni trik kad Srbija uvede morat će i Hrvatska.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 13 vel 2024, 10:25 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 40482 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
I hoće li ovo vrijediti za državljane Hrvatske u BiH? Po meni bi trebala važiti puna ravnopravnost u obvezama bez obzira na spol ili mjesto prebivališta, da opet ne krenu priče da smo povlašteni, ne plaćaju porez, ne služe vojni rok itd. To treba biti uvjet za izdavanje putovnice za sve hrvatske državljane koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj. Ionako se dijelilo državljanstva Muslimanima i Srbima bez ikakvih obveza s njihove strane. Za svakoga tko nije dobio državljanstvo rođenjem u Hrvatskoj vojni rok kao uvjet za izdavanje putovnice, u slučaju mobilizacije oduzimanje državljanstva u slučaju neodazivanja.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 13 vel 2024, 10:42 |
|
|
daramo je napisao/la: Imota je napisao/la: Koliko su oybiljno promislili cilu stvar da nisu ni smjestaj osigurali.
jeftini predizborni trik. Bio ili ne bio predizborni trik kad Srbija uvede morat će i Hrvatska. Poznavajući njihovu ozbiljnost u pristupu znači bit če nikad. Taj vučić je tek redikul svoje vrste. Ono šta nama triba je narodna milicija (nekog drugog imena jasno) ko što ima SAD te liberalniji zakon o oružju a ne te pizdarije sa pravljenjem kreveta (što je osnova kućnog odgoja koja se uči u djetinjstvu a ne dio vojne obuke).
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 13 vel 2024, 10:50 |
|
|
Imota je napisao/la: daramo je napisao/la: Bio ili ne bio predizborni trik kad Srbija uvede morat će i Hrvatska.
Poznavajući njihovu ozbiljnost u pristupu znači bit če nikad. Taj vučić je tek redikul svoje vrste. Ono šta nama triba je narodna milicija (nekog drugog imena jasno) ko što ima SAD te liberalniji zakon o oružju a ne te pizdarije sa pravljenjem kreveta (što je osnova kućnog odgoja koja se uči u djetinjstvu a ne dio vojne obuke). Čemu izmišljati toplu vodu kad imamo savršeni naziv iz vojne povijesti. Domobranstvo, jasno i glasno riječ govori ćemu služi.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 13 vel 2024, 11:09 |
|
|
weasel je napisao/la: Imota je napisao/la: Poznavajući njihovu ozbiljnost u pristupu znači bit če nikad. Taj vučić je tek redikul svoje vrste.
Ono šta nama triba je narodna milicija (nekog drugog imena jasno) ko što ima SAD te liberalniji zakon o oružju a ne te pizdarije sa pravljenjem kreveta (što je osnova kućnog odgoja koja se uči u djetinjstvu a ne dio vojne obuke).
Čemu izmišljati toplu vodu kad imamo savršeni naziv iz vojne povijesti. Domobranstvo, jasno i glasno riječ govori ćemu služi. Pa to sam i imao na umu. Mislim ne bi bilo organizirano kao domobranstvo u Austro ugarskoj nego kao rezerva. Imala je austro ugarska i pučke Ustaše šteta šta je ime okaljano bila bi fora Mogu bit i hajdučke družine  Uglavnom dobrovoljačke pučke jedinice di bi se obrazovala ogromna rezerva koja bi državu koštala minimalno.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 13 vel 2024, 11:37 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 17534 Lokacija: Drina je na granici!
|
Rika sv Vida je napisao/la: Ja sam prva generacija koja nije morala ić u vojsku. Taman kad sam završio srednju su ukinuli. Tad sam bio sretan da sam se izvuko iako sam već tada znao da je generalno to loše. Mesić veleizdajnik Znači ti si buduće topovsko meso  Zato onoliko nerazumno sereš na drugoj temi.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 13 vel 2024, 15:38 |
|
|
…OPG raspudic smatra odluku o vojnom roku hdz igrokazom …bruce lee.:.a protiv..
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 13 vel 2024, 15:40 |
|
|
laganini je napisao/la: …OPG raspudic smatra odluku o vojnom roku hdz igrokazom …bruce lee.:.a protiv.. Pa dašta je nego igrokaz. Šta je konkretno napravljeno osim PR članaka po medijima? Di su vojarne? Di je ta stavka u proračunu? Di je konkretan plan? di je išta? Predstava za krezube glasače kradezea.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 13 vel 2024, 15:42 |
|
|
Imota je napisao/la: laganini je napisao/la: …OPG raspudic smatra odluku o vojnom roku hdz igrokazom …bruce lee.:.a protiv.. Pa dašta je nego igrokaz. Šta je konkretno napravljeno osim PR članaka po medijima? Di su vojarne? Di je ta stavka u proračunu? Di je konkretan plan? di je išta? Predstava za krezube glasače kradezea. …evo vec šetaju po vojarnama pa samo da narodne novine objave…jebote na cemu si ti…
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 13 vel 2024, 15:55 |
|
|
laganini je napisao/la: Imota je napisao/la: Pa dašta je nego igrokaz. Šta je konkretno napravljeno osim PR članaka po medijima?
Di su vojarne? Di je ta stavka u proračunu? Di je konkretan plan? di je išta?
Predstava za krezube glasače kradezea.
…evo vec šetaju po vojarnama pa samo da narodne novine objave…jebote na cemu si ti… Pa na čemu si ti? Šta je konkretno napravljeno van PR članaka po hanza mediji i večernjem? Aj odgovori jednom u životu na pitanje.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 18 vel 2024, 22:50 |
|
|
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 18 vel 2024, 22:56 |
|
|
MiB je napisao/la: Cijela emisija i nisu ništa rekli.
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 14:58 |
|
|
Citat: Danska predlaže obvezni vojni rok i za žene: Zašto u Hrvatskoj to pitanje nije na tapeti? https://narod.hr/izdvojen-clanak/danska ... -na-tapetiSve u vojsku. Sve za obranu domovine.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 15:04 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Citat: Danska predlaže obvezni vojni rok i za žene: Zašto u Hrvatskoj to pitanje nije na tapeti? https://narod.hr/izdvojen-clanak/danska ... -na-tapetiSve u vojsku. Sve za obranu domovine. Slažem se, žene moraju biti ravnopravne muškarcima, domovini se moraju odužiti oružjem ili rađanjem djece.
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 15:19 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Citat: Danska predlaže obvezni vojni rok i za žene: Zašto u Hrvatskoj to pitanje nije na tapeti? https://narod.hr/izdvojen-clanak/danska ... -na-tapetiSve u vojsku. Sve za obranu domovine. Zašto u Hrvatskoj to pitanje nije na tapeti? Poskupljuje i komplicira sustav, za malu korist koju daju osobe fizički i mentalno slabije za to zanimanje. Zapravo je to korak unatrag. Na tako nečemu može inzistirati samo muškarac, koji želi ženama napakostiti, sljedbenik ideologije feminizma, WOKE ili sa nekim bizarnim maštarijama, gdje mu privid sigurnosti daje odred stražarica. Uostalom postrojbu žena imao je i Gadafi, a nije se dobro proveo. Koliko je sve to bizarno možemo vidjeti iz primjera generalice ( https://www.vecernji.hr/vijesti/gordana ... ske-930651), koja je poslana u Afganistan kako bi im tamo uvaljala rodna pitanja, "spržila" kune iz proračuna, a kako je sve to završilo poznata je stvar. Hrvatskoj sigurnosti žene mogu pomoći da se udaju i rode djecu (demografija), a ne feminističke ludorije i pucnjava u egzotičnim zemljama.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 15:22 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Reconquista je napisao/la: Zašto u Hrvatskoj to pitanje nije na tapeti? Poskupljuje i komplicira sustav, za malu korist koju daju osobe fizički i mentalno slabije za to zanimanje. Zapravo je to korak unatrag. Na tako nečemu može inzistirati samo muškarac, koji želi ženama napakostiti, sljedbenik ideologije feminizma, WOKE ili sa nekim bizarnim maštarijama, gdje mu privid sigurnosti daje odred stražarica. Uostalom postrojbu žena imao je i Gadafi, a nije se dobro proveo. Koliko je sve to bizarno možemo vidjeti iz primjera generalice ( https://www.vecernji.hr/vijesti/gordana ... ske-930651), koja je poslana u Afganistan kako bi im tamo uvaljala rodna pitanja, "spržila" kune iz proračuna, a kako je sve to završilo poznata je stvar. Hrvatskoj sigurnosti žene mogu pomoći da se udaju i rode djecu (demografija), a ne feminističke ludorije i pucnjava u egzotičnim zemljama. Ti si starija generacija pa su te ove moderne gljive ludare preskočile. Itekako treba i žene u vojsku, skupit instagramuše i nek uče za logistiku, sanitet, domačinstvo, civilnu zaštitu. Nek malo vide kako izgleda realni svijet oko njih.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 15:24 |
|
|
Poznajem žene koje su u ratu imale veća muda od mnogih mušakaraca, hladno i pribrano su izvršavale svoje zadaće. Tako da je bezveze potezati pitanja trebaju li žene služiti vojsku, a da se istovremeno ne postavi isto pitanje za muškarce.
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 15:34 |
|
|
weasel je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Zašto u Hrvatskoj to pitanje nije na tapeti? Poskupljuje i komplicira sustav, za malu korist koju daju osobe fizički i mentalno slabije za to zanimanje. Zapravo je to korak unatrag. Na tako nečemu može inzistirati samo muškarac, koji želi ženama napakostiti, sljedbenik ideologije feminizma, WOKE ili sa nekim bizarnim maštarijama, gdje mu privid sigurnosti daje odred stražarica. Uostalom postrojbu žena imao je i Gadafi, a nije se dobro proveo. Koliko je sve to bizarno možemo vidjeti iz primjera generalice ( https://www.vecernji.hr/vijesti/gordana ... ske-930651), koja je poslana u Afganistan kako bi im tamo uvaljala rodna pitanja, "spržila" kune iz proračuna, a kako je sve to završilo poznata je stvar. Hrvatskoj sigurnosti žene mogu pomoći da se udaju i rode djecu (demografija), a ne feminističke ludorije i pucnjava u egzotičnim zemljama. Ti si starija generacija pa su te ove moderne gljive ludare preskočile. Itekako treba i žene u vojsku, skupit instagramuše i nek uče za logistiku, sanitet, domačinstvo, civilnu zaštitu. Nek malo vide kako izgleda realni svijet oko njih. Svjesni ili ne, ali sa takvim stavom ste protiv Hrvatske vojske i služenja vojnog roka. Dakle, novaca imate koliko imate, pa sad, kupiti tenk ili uređivati posebne spavaone, WC, tuševe, odore, a slijedi i gomila problema. Silovanja, zlostavljanja, PTSP, samoubojstva, sudske tužbe, odštete... Osim nekih aktivnih sportašica, koje će gledati kako bi izbjegle vojsku zbog karijere, što Vi to možete tražiti od žene? Natovariti ju čime? Poslati ju na marš? Zaboravite te feminističke i woke ludorije. GI Jane i Xena ratnica - hollywoodska su sranja.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 15:41 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8441 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 16:00 |
|
|
goran2hr je napisao/la: weasel je napisao/la: Ti si starija generacija pa su te ove moderne gljive ludare preskočile.
Itekako treba i žene u vojsku, skupit instagramuše i nek uče za logistiku, sanitet, domačinstvo, civilnu zaštitu.
Nek malo vide kako izgleda realni svijet oko njih. Svjesni ili ne, ali sa takvim stavom ste protiv Hrvatske vojske i služenja vojnog roka. Dakle, novaca imate koliko imate, pa sad, kupiti tenk ili uređivati posebne spavaone, WC, tuševe, odore, a slijedi i gomila problema. Silovanja, zlostavljanja, PTSP, samoubojstva, sudske tužbe, odštete... Osim nekih aktivnih sportašica, koje će gledati kako bi izbjegle vojsku zbog karijere, što Vi to možete tražiti od žene? Natovariti ju čime? Poslati ju na marš? Zaboravite te feminističke i woke ludorije. GI Jane i Xena ratnica - hollywoodska su sranja. Neborbene postrojbe: - Sanitet - Kuhinja (kuhari, spremačice, nabava) - Logistika (vozačice, skladišta, protokolisanje) - Radionice (inženjerski poslovi, mehaničarki poslovi) - Obavještajne zadaće (radari, besposadni sustavi, video nadzori, prisluškivanja, obrada obavještajnih podataka,.. ) Borbene postrojbe: - vozačice oklopnih vozila - topništvo - mornarica - inženjerija Silvovanja u vojsci su daleko manja pojava nego na ulici / privatnim zabavama / diskotekama.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 16:04 |
|
|
Sve u vojsku. Imaju vremena za instagram,tiktok,nokte,frizure,a nemaju vremena za djecu,muževe,kuću,ručak. I sve se vade na jednakost.Tipične rečenice: "Nisam ti ja mama" "Nismo mi sluškinje"itd,itd Doslovno češu pizdu 0-24. Ako smo svi ravnopravni onda svi neka se valjaju i jedu zemlju. Nista loše neće naučiti,a naučiti će se ustajati prije 6,slagati krevete,održavati vojarnu,oružje,prvu pomoć,naučiti se redu,disciplini i poštovanju. I ne,nemoj opet o mržnji prema ženskom rodu. Ovdje je baš pitanje onog što su tražile.Jednakost za sve. Dosta je BABA,Žaba i ostalih sisala proračuna i kmečavaca.
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 17:27 |
|
|
MiB je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Svjesni ili ne, ali sa takvim stavom ste protiv Hrvatske vojske i služenja vojnog roka. Dakle, novaca imate koliko imate, pa sad, kupiti tenk ili uređivati posebne spavaone, WC, tuševe, odore, a slijedi i gomila problema. Silovanja, zlostavljanja, PTSP, samoubojstva, sudske tužbe, odštete... Osim nekih aktivnih sportašica, koje će gledati kako bi izbjegle vojsku zbog karijere, što Vi to možete tražiti od žene? Natovariti ju čime? Poslati ju na marš? Zaboravite te feminističke i woke ludorije. GI Jane i Xena ratnica - hollywoodska su sranja.
Neborbene postrojbe: - Sanitet - Kuhinja (kuhari, spremačice, nabava) - Logistika (vozačice, skladišta, protokolisanje) - Radionice (inženjerski poslovi, mehaničarki poslovi) - Obavještajne zadaće (radari, besposadni sustavi, video nadzori, prisluškivanja, obrada obavještajnih podataka,.. ) Borbene postrojbe: - vozačice oklopnih vozila - topništvo - mornarica - inženjerija Silvovanja u vojsci su daleko manja pojava nego na ulici / privatnim zabavama / diskotekama. Ovo što ste nabrojali pod neborbene postrojbe, to sve može i bez vojnog roka. Uz neka ograničenja. Sanitet da, ali ne blizu prve linije (koga će one nositi ili izvlačiti). Medicinske sestre i liječnice, koje to ionako već rade. Administracija - da, ali opet nepotrebna vojna obuka. Kod nas u zapovjedništvu radilo ih je nekoliko, nosile su odore, javljale se na telefon, nisu išle na frontu (što je bilo u redu). Logistika? Veza, ali ne blizu linije. Šoferi? Čega? Bilo je dovoljno profesionalnih vozača u gardi (kamioni, autobusi, labudica), nisam vidio niti jednu ženu. Nama su održavali tehniku (sve muškarci) bivša "civilna lica iz JNA", odlični majstori. Kakve žene, kakve banane. Obavještajne zadaće? Ne znam. Valjda?! Da uvaljaju Talibanima rodne teorije? Borbene postrojbe? Ne baš... Pa vjerojatno ima iznimaka, žena aktivnih sportašica sa borilačkim vještinama, viših od 180 cm, s nekim temeljom u civilnom obrazovanju i uostalom motiviranošću. Za njih otvoriti neku dragovoljnu mogućnost, ali govorimo o iznimkama, a ne obaveznom ročnom sastavu. Ja ih u borbu poslao ne bi. Negdje dalje od linije - možda?! Sada ih (žena) u HV-u ima koliko ima. Povratkom obaveznog vojnog roka (i za žene), njihov postotak raste, moguće i na 40%, a statistika onda počinje raditi svoje. Mladi muškarci, masa žena, optužbe prave ili lažne, odštete... Otprilike ovako - https://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_as ... s_militaryPonavljam se, ali više bi za sigurnost Hrvatske značilo da se udaju i rode barem 3 djece, nego ludorije, jučer po Afganistanu, sutra tko zna gdje...
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 17:36 |
|
|
A šta to danas nije prva crta? Borbena sredstva gađaju ciljeve stotinama kilometara iza rovova. Vojna obveza za žene kao u Izraelu i nekim drugim zemljama. Otkloniti se od toga šta je bilo u JNA i ko je kakve zadatke imao. Žene danas u svijetu upravljaju borbenim avionima, tenkovima, podmornicama, pzo, rame uz rame su na prvoj crti ako žele. U sklopu vojne obuke za tri mjeseca obučiti ih osnovama samoobrane, npr Krav Maga, ponuditi profesionalni angažman i daljnu naobrazbu. Danas u radinicama na servisu nisu potrebni samo zamašćeni mehaničari, nego i it stručnjaci koji če znati spojiti računala i ostalu elektroniku. Citat: Ponavljam se, ali više bi za sigurnost Hrvatske značilo da se udaju i rode barem 3 djece, nego ludorije, jučer po Afganistanu, sutra tko zna gdje... Ponuditi izbor vojska ili trudnoća, tako i dečkima, vojska ili pravi djecu. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|