HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 vel 2025, 05:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4598 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 184  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: RH: Parlamentarni Izbori 2024 godine
PostPostano: 18 tra 2024, 18:41 

Revizija je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Sa Pupavce i Možemo svakako NE, po cijenu novih izbora. No svojedobno, HDZ je sa HSPom mogao imati stabilnu Vladu, pa je otpilio HSP i prihvatio Pupavaca. To je odonda već tradicija. Za ove zadnje izbore to nisam primijetio, ali na prethodnim i onim prije njih, Plenković je unaprijed najavljivao kako SVAKAKO nakon izbora ide u koaliciju sa SDSS-om. Pa tako mi nije jasno, od kud HDZovcima obraz da bilo koga moralno ucjenjuju sa Pupavcem? Pa to je vaš pajdo... Oni mogu sa Pupyem, ali drugi?!

Kako tebe tačno ugrožava Pupovac
Štp se ne die đonom na Srbe ?

Kako danas vas u Srbiji ugrožava Hashim Thaçi i ostatak ekipe iz UÇK? Pa što im ne izgradite 40 domova "kulture"?
To bi bilo tako lijepo od vas.

Dakle lik je predsjednik stranke koju je osnovao Hađić, a predsjednik joj je Stanimirović (poznati "ljubitelji" Hrvata), u vrijeme rata bez problema prelazi na okupiranu neprijateljsku stranu (očito ima zaštitu), odigrao je čudnu ulogu u nestanku dr Šretera i cijelo vrijeme nešto petlja i provocira. U Saboru je na temelju čudnovatog zakona kakvog nema nigdje. A dalje, naplaćuje nam u milijunima (jučer kuna, danas €). Što se Hrvata tiče, ne mogu se u vezi s njim sjetiti ničeg dobrog. I opet, nakon abolicije, ne bi na njih "đonom", ali bi ih odvojio od budžetske sise.

Što se tiče "đonom na Srbe", nemam ništa protiv onih koji nisu bili (ili danas jesu) protiv Hrvatske i Hrvatskog naroda, dapače koji su se dokazali u ratu i sl. Na takve, pa i one koji su bili pasivni (nisu išli kontra Hrvata) nemam ništa protiv, dapače, sutra bi ih mijenjao za Plenkovića.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:41 

Baš sam danas razmišljao o svim političkim opcijama koje je RH imala kroz svoju malenu povijest
Devedesetih su početkom RH nastale i prve političke stranke. Među tim su se strankama nalazile: HDZ, SDP, HSLS, HNS, HSS, HSP...
Dovoljno je uzet primjere HSS-a, HSLS-a i HNS-a

HSS je 90.-e nastao kao amalgman ostataka HSS-a koji je živio u iseljeništvo i domaćih disidenata. Svojim vezama su uspili izgradit golemu lokalnu infrastrukturu, pogotovo u široj okolici Zagreba. Devedesetih(prvotno vodstvo) su osvajali dobar dio glasova te su na vrhuncu uspili osvojit mandate za čak 8 župana. Kako je vrijeme prolazilo, tako se počelo uviđat da HSS zapravo nema svrhu(nije više glavna politička stranka na braniku prema Beogradu). To je dovelo do velikog pada u sredini 2000.-ih godina i konačnim slabljenjem za vrijeme Sanadera gdje su jako oslabili i nestali pod maglom HDZ-a.
Taj je košmar doveo do jačanja Beljaka, koji je stranku rebrendirao kao stranku ljevice(nešto kao Milanović). Trenutno jedino znam za Beljaka iz cijelog HSS-a

HSLS je nastao kao koalicija svakojakih intelektualaca(1990), ja bih rekao da su bili intelektualni Živi Zid. Tamo su bili svi od bivših komunista, disidenata itd. Devedesetih su uspjevali dobit jedan dio kolača, ali se njihov rast najviše osjetio 2000.-e na izborima. Tad su dobili veliki zamah koji im je omogićio da uđu u vladu kao značajan partner. Ali su pod slabim vodstvom ispali 2002.-e iz vlasti. Nakon toga počinju slabit i nestaju u magli Sanaderove koalicije. Ono najznačajnije što im je ostalo je mjesto gradonačelnika Bjelovara

HNS je nastao od skupine vodstva SRH iz hrvatskog proljeća. Sredinom i krajem devedesetih do izražaja u HNS-u dolaze razne figure sa strane(Pusić, Čačić i Mesić) te stvaraju jednu kompaktnu cijelinu. 2000.-ih je bilo zlatno doba HNS-a. Mesić je bio predsjednik, Pusićka i Čačić u vladi... Ovdje dolazi do izražaja njihov institucionalni talent, gdje su bili značajni u kadroviranju. Tad se počinju brendirat kao ljevija ljevica ili MOŽEMO prije MOŽEMO-a. Suradnju s SDP-om nastavljaju i u Milanovićevoj vladi. Odstupanjem Čačića i Pusićke, počinju gubit nekadašnju moć što dovodi do njihovog slabljenja pod Vrdoljakom. Danas su samo ostali ostaci njihove impresivne infrastrukture

Svaka stranka dođe i ode, ostaju samo lekcije koje se mogu naučit iz njihovog djelovanja

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:44 

daramo je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Ako napravi vladu sa Možemo idući put izlazim protiv HDZa.

Postat ćemo ko Lasica, koaliranje s jedinom strankom u Hrvatskoj koja se zalaže za građansku BiH je crvena linija.

Možemo bi moralo vrlo jasno maknuti sve elemente takve gluposti.

Boriti se za individualna prava unutar Hrvatske, a odnos prema drugim kolektivima izvan RH ostaviti kolektivistima.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:45 

Robbie MO je napisao/la:

Meni ne bi smetalo HDZ+Možemo, ujedno bi došlo do većeg pomirenja unutar društva, razni tabooi bi se razbijali.

Moj ideal su individualne slobode a kolektivistički nastup prema drugim kolektivima. Vrlo jednostavno.

HDZ je to dvoje pomirio, zato i jesam postao njihov simpatizer.

No, Možemo neće sa HDZ, pa će se nažalost morati raditi s DP i dati im neke stvari koje hoće.

Ne može se sa đavlom pomiriti, to je zabluda. Sa nekima trebaš i moraš :zubati biti u lošim odnosima. To je kao da kažeš pomirit ćemo se sa SDA. Možda hoćeš ti s njima ali neće oni s tobom.

Što uopće traži DP tako strašno? Slabo pratim HR politiku.

1099 of 2558 - 42.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:45 

Robbie MO je napisao/la:

Meni ne bi smetalo HDZ+Možemo, ujedno bi došlo do većeg pomirenja unutar društva, razni tabooi bi se razbijali.

Moj ideal su individualne slobode a kolektivistički nastup prema drugim kolektivima. Vrlo jednostavno.

No, Možemo neće sa HDZ, pa će se nažalost morati raditi s DP i dati im neke stvari koje hoće.

Čuj nažalost sa DP :klanjam Ti bi prije možemo u vlasti nego DP. Nisi ni ti dobar Robi.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:47 

Robbie MO je napisao/la:

Ne može se sa đavlom pomiriti, to je zabluda. Sa nekima trebaš i moraš :zubati biti u lošim odnosima. To je kao da kažeš pomirit ćemo se sa SDA. Možda hoćeš ti s njima ali neće oni s tobom.

Ne traže ništa. Čekaju plenkija da dopuza :zubati

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:47 

goran2hr je napisao/la:

Trule globalističke izlike. Još mi samo ponudite rješenje tog problema kako to misli Dubravka Šujica?

I dobro, kao umniji čovjek, Vi birate, 40 "kulturnih" centara za Pupavca (+ budući troškovi koje će oni stvarati) ili za te novce podići stambene zgrade ili pokrenuti proizvodno poduzeće? Pa dalje redom...

Imaš u Japanu proizvodne tvrtke i stambene zgrade pa propadoše demografski, i u Njemačkoj i u Švedskoj također. Sklon sam vjerovati da je uzrok davanje prava glasa ženama.

Ponavljam se, ali problem demografije je niz (naizgled) malih poteza. A od nekud se mora poćeti.
Pitanje i za Vas - 40 srpskih "kulturnih" centara, Novosti, performans u Kamenskoj ili stanovi za obitelji mladih Hrvata? Pa dalje redom.... Ili nije dobro u Japanu, pa što bi mi onda pokušavali nešto...?

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:48 

Mene je najviše neugodno šokiralo kako je Obresnel (bivši gradonačelnik Rieke) na listi SDPa uspio pomoću preferencijalnih glasova ući u Sabor. Znači lik je podjednako ljigav i po ponašanju i po izgledu. Ništa dobro nije napravio dok je bio gradonačelnik, ter je stalno bio u skandalima bilo privatno ili vezano za javne poslove. Čak i s izrazito prosdpovski nastrojenim novinarima i novinarkama je bio izuzetno neugodan i odgovarao je kano prava neodgojena seljačina sipajući psovke i uvrjede na bilo koje imalo neugodno pitanje. I volio je promicati onaj najgori oblik neljudskog antifašizma i zadrtog komunizma (ideje o crvenoj zviezdi na vrhu nebodera ili uzaludno trošenje javnog novca na Titov brod galeb, veličanje partizanskih zločina...). Tako da, jedino ovo zadnje mi pada na pamet da je moglo privući glasače SDPa da glasaju za osobu Obresnela, inače po meni jednog od najgadnijih i najljigavijih političara u Hrvatskoj, protiv kojeg govore i mnogi zadrti ljevičari a koji imaju makar malo samopoštovanja i kulture.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:50 

Kod ovih izbora je veliki pad SDP-a zaustavilo kandidiranje Milanovića i zbijanje redova
Bez Milanovića sumnjam da bi uspili ostvarit ovakav rezultat
To se najbolje vidi s padom HDZ-a(66 na 61)
HDZ je na prošlim izborima imao koronu, zbog koje su dobili značajno povećanje u glasovima
Pad SDP-a od 2016-2020 je bio s 54 mandata na 41

Dugoročno očekujem značajan pad HDZ-a, SDP-a i DP-a, s obzirom na to da starija generacija odumire
Tomu najviše ide u prilog recimo očiti rast MOŽEMO u Zagrebu
Sumnjam da će nekog zanimat teme o komunistima i Srbima, kad više ne bude generacija koje će se toga sjećat
Za SDP očekujem na idućim izborima da će imat manje od 35 mandata
HDZ će se još nekako držat
DP će isto pasti dosta
MOŽEMO će preuzet dio kolača od SDP-a
MOST dio od HDZ-a
Možda još neka opcija, tko zna(Hrvatsko-Nepalska stranka?)

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:51 

Čestitke HDZ-u na impresivnoj Pobjedi na izborima za Sabor!

Čestitke Andreju Plenkoviću predsjedniku HDZ-a na premoćnoj pobjedi na izborima za Sabor!

Međutim Vladu još niste sastavili gospodo i teško da ćete je sastavit tako lako.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:51 

Plenković ne želi sa SDP-om
Nisi čuo snimku?

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:52 

To je to. U budućnosti će padat i SDP i HDZ i DP a rast Most i Možemo glasovima mlađih generacija.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:53 

tetejac je napisao/la:
laganini je napisao/la:
…uzmimo teoretski da se dp prikloni SDP bili trazili da se odreknu Srba ..

Navikli smo na srbe. Neka ih. Smanjili bi im centre na 30.

…u cemu je problem s Srbima…meni najviše ža cetri mandata bas da sa Srbima idemo veličina je bas u tome…jes zi korijenima il zivis u bih bas me zanima…zanimljivo kako ti ne smeta koketiranje sa Srbima u bih…

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:53 

goran2hr je napisao/la:

Imaš u Japanu proizvodne tvrtke i stambene zgrade pa propadoše demografski, i u Njemačkoj i u Švedskoj također. Sklon sam vjerovati da je uzrok davanje prava glasa ženama.

Ponavljam se, ali problem demografije je niz (naizgled) malih poteza. A od nekud se mora poćeti.
Pitanje i za Vas - 40 srpskih "kulturnih" centara, Novosti, performans u Kamenskoj ili stanovi za obitelji mladih Hrvata? Pa dalje redom.... Ili nije dobro u Japanu, pa što bi mi onda pokušavali nešto...?

Problem je ideološki a ne materijalni. Ljudi se razmnožavaju čim ima dovoljno hrane i kakav takav krov nad glavom.

Ali oni vodaju čivave umjesto djece. To je ispran mozak a ne nedostatak hrane i kreveta.

Mislim, što se mene tiče ukinite potpuno Srbe iz izbornog zakona, samo osobno ne vjerujem da će fertilitet porasti nakon toga. Imigranti nadiru u stotinama tisuća a vi gubite energiju na Srbe. Srbi u HR su prošlo svršeno vrijeme.

1099 of 2558 - 42.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:56 

Rika sv Vida je napisao/la:
To je to. U budućnosti će padat i SDP i HDZ i DP a rast Most i Možemo glasovima mlađih generacija.

…malo si na pozitivu prominio svoje političke stavove al ajde bogati po cemu su most prepoznatljivi koji im je identitet..zamisli da plenkovic sef vlade a u saboru zena desno od njega…ako ti ne prepoznaješ karijerizam cisti onda imas problem…

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:57 

Robbie MO je napisao/la:
Izmijeniti manjinski zakon:

Broj rezerviranih mjesta smanjiti sa 8 na 4 pri čemu ne smiju svi manjinski zastupnici biti iz istog naroda.

Što se tiče tih mjesta za srpske manjice, to je dio dogovora po kojem su oni trebali dobiti garantirana mjesta u Saboru, zauzvrat isto hrvatska manjina u srpskom parlamentu. Osobno, ne bi bio za to, pa čak i da su Srbi svoj dio ispoštivali. Oni svoj dio pogodbe nisu ispunili, a njihova premijerka Brnabić daje izjavu kako oni to nikada i neće ispoštivati. Dakle, reciprocitet i adio manjinci, ako treba i putem referenduma. Dakle ne 4, nego nitko.
Npr. Hrvata ima više u Sloveniji, nego Slovenaca, u Hrvatskoj, ali tamo uopće ne priznaju Hrvate kao manjinu, a kamoli da bi im dali mjesta u njihovom parlamentu. Ako se ne varam, slična priča i za Makedoniju i Kosovo.

Inače, ne bi imao ništa protiv da Srbi istaknu svoju stranku, glasaju za svoje, pa tako uđu u Sabor. S tim da njihov poslanik vrijedi isti broj glasova kao i Hrvat.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:58 

laganini je napisao/la:

…malo si na pozitivu prominio svoje političke stavove al ajde bogati po cemu su most prepoznatljivi koji im je identitet..zamisli da plenkovic sef vlade a u saboru zena desno od njega…ako ti ne prepoznaješ karijerizam cisti onda imas problem…

Kako nije Most prepoznatljiv, jedini su nedvosmisleno anti woke i protiv imigracije. Dva vrlo prepoznatljiva stava.

1099 of 2558 - 42.96%

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:59 

laganini je napisao/la:
ajde bogati po cemu su most prepoznatljivi koji im je identitet

Možda im nije to profilirani identitet ali Most je:
Protiv imigracije i legalne i ilegalne
tj legalnu strogo kontrolirat i smanjit
Te protiv rodne idoelogije. Jedina stranka u RH koja je protiv toga.
Po meni su to ključna pitanja za budućnost Hrvatske i opstanak hrvatskog naroda.
Također su se pokazali da nisu korumpirani.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 18:59 

weasel je napisao/la:
dudu je napisao/la:

komičan si, itekako bi prihvatili Robijevu ponudu, žele mijenjati shodno tome kolika im je težina na izborima, a bilo kakav utjecaj na vlast je za njih pozitivan.

Vas dvojica ste kamilica desničari, iako nisam siguran da li se robi ikad izjasnio kao desničar ...

HDZ mora rikverc na karamarkovo doba ako hoće s DP-om u koaliciju , 8 godina briselizacije i Plenkovičevštine u smeće.

Nije to 5 ministarstava dva potpredsjednika, nema Pupovca i kao problem rješen.

Takav salto mortale ne ide bez promjene šefa a šef ima ego kao mount everest.

Zato i kažem da od toga svega nema ništa i da se ide na izbore nove...

Robi i ja smo rođeni za pozicije, a ne opoziciju.

i veća sranja su se u BIH popeglala da neće ovo u Hrvatskoj, ovo je mačji kašalj u odnosu na BIH, za jedno popodne složimo poziciju i namjestimo opoziciju.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 19:00 

laganini je napisao/la:

Kako nije Most prepoznatljiv, jedini su nedvosmisleno anti woke i protiv imigracije. Dva vrlo prepoznatljiva stava.

…da jako su prepoznatljivi na političkoj sceni po tome…osim grmoje i drz te lopova oni subtiha oporba bili…

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 19:00 

laganini je napisao/la:
ajde bogati po cemu su most prepoznatljivi koji im je identitet

Možda im nije to profilirani identitet ali Most je:
Protiv imigracije i legalne i ilegalne
tj legalnu strogo kontrolirat i smanjit
Te protiv rodne idoelogije. Jedina stranka u RH koja je protiv toga.
Po meni su to ključna pitanja za budućnost Hrvatske i opstanak hrvatskog naroda.

:zivili :palacgore1

1099 of 2558 - 42.96%

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 19:01 

laganini je napisao/la:
tetejac je napisao/la:
Navikli smo na srbe. Neka ih. Smanjili bi im centre na 30.

…u cemu je problem s Srbima…meni najviše ža cetri mandata bas da sa Srbima idemo veličina je bas u tome…jes zi korijenima il zivis u bih bas me zanima…zanimljivo kako ti ne smeta koketiranje sa Srbima u bih…

Što će mi srbi ako mogu sa svojim? Odjebat svoje uzet srbe? To je tako grandiozno dapače fascinantno.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 19:01 

Što se tiče te rodne ideologije ne mislim samo na promicanje pedra kao nekakve velike vrijednosti nego cijele te woke ideologije i kulturne okupacije koja uništava dušu, cijelo društvo i pretvara mlade Hrvate u anacionalne građane svijeta odnosno u Možemovce.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 19:07 

Svaka stranka ili ideologija je nastala pod nekim ujedinjujućim pristiskom ili traumom. Kad nestane pritiska, stranka može živit u vakuumu, ali onda nakon nekog vremena nestane

HSS-Beograd nas zeza, borimo se za prava Hrvata. Ovo se nastavilo i u RH gdje su se ljudi sjećali nostalgično na ta vremena, ali je stranka nestala(više/manje) zato što nije više bilo Beograda i kralja

HSLS-Nastao od intelektualaca koji su imali donekle kritičan stav o komunizmu. Nestao(više/manje) jer više nije bilo komunizma, a prostor kritiziranja HDZ-a je preuzeo SDP

HNS-Nastao kao reakcija proljećarskih elita naspram Beograda. Iako nije bilo ujedinjujućeg neprijatelja, oni su svoje talente iskoristili i napravili ozbiljnu organizaciju i spojili je SDP-u. Nakon što su iz stranke nestali ljudi koji su znali organizirat stvari, dogodilo se i slabljenje stranke

HSP-Nastao kao reakcija elita iz NDH na komunističko preuzimanje i građanski rat u 40-ima. Devedesetih su bili prepoznatljivi zato što su neprijatelji i 90-ih bili Srbi te su oni imali značajan utjecaj u svemu tome. 2000.-ih i dalje uspjevaju imat veliki uspjeh zato što su tad bila sva ona dešavanja oko Haaga. Pod manjkom pritiska 2000.-ih počinju slabit i lagano nestaju i raspršuju

Tko kaže da tako neće bit i sa sadašnjim strankama

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 19:07 

laganini je napisao/la:

Zašto misliš da HDZ ima neki dug spram Srba, ter da ih na silu treba tetošiti i na račun njih raditi ,,pozitivnu'' diskriminaciju hrvatskih domoljuba?
Oprostite dragi Srbi, srušili smo vam Jugoslaviju gdje ste u SR Hrvatskoj imali 50% direktora i policajaca, ali zato ćemo vam u zamjenu zajamčit 3 zastupnika, davati vam hrpu državnih novaca i dati vam dozvolu da pljujete po hrvatskim svetinjama...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4598 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 184  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: