HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 vel 2025, 19:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4598 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 184  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: RH: Parlamentarni Izbori 2024 godine
PostPostano: 21 tra 2024, 12:22 

Još nek se pridruži Zurovec, to je dobar dečko.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 12:22 

weasel je napisao/la:
Srbi na istoku imaju kadrove svugdje, infiltrirali su se preko HDZ-a u policiju u graničnu policiju, u razne inspektorate nema gdje ih nema.

To je došlo do jedne kritične razine i mora se stati na rep.

Da samo ponovim, Hrvatski policajac je otišao u Srbiju na regrutacijski poziv, vratio se nazad i HDZ mu nije uručio otkaz već ga vratio na posao.

Hebemu pleme

Jel bi ti znao reć jel išta od toga izlazi izvan granica VSŽ?

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 12:23 

estoyAqui je napisao/la:
Gazda je napisao/la:
Kolakušić neće u tome sudjelovati, njemu je plan još 5 godina orgijati u Briselu. Pravosuđe je random nagađanje, MUP je u dobra doba logičan jer on brine o granicama a i DPovci bruje o jakom srpskom utjecaju u policiji.

U redu, ali što onda pravosuđe?
Jel to vezano uz ratne optužnice nešto?
Bolje bi se oni snašli u braniteljima(Ćipe) i poljoprivredi(Radić možda)

Kažnjeno gonjenje ratnih zločinaca , po i okolo VUkovara šeta jako puno njih koji su se za sada izvukli za sva zlodjela.

estoyAqui je napisao/la:
weasel je napisao/la:
Srbi na istoku imaju kadrove svugdje, infiltrirali su se preko HDZ-a u policiju u graničnu policiju, u razne inspektorate nema gdje ih nema.

To je došlo do jedne kritične razine i mora se stati na rep.

Da samo ponovim, Hrvatski policajac je otišao u Srbiju na regrutacijski poziv, vratio se nazad i HDZ mu nije uručio otkaz već ga vratio na posao.

Hebemu pleme

Jel bi ti znao reć jel išta od toga izlazi izvan granica VSŽ?

Vukovarsko Srijemska, Osiječko Baranjska i Brodsko posavska su kritične po tom pitanju. S tim da je oko Vukovara najgore.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 12:23 

MOST-ovci se mogu vratiti forumašenju, tako su i počeli.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 12:27 

dudu je napisao/la:
Još nek se pridruži Zurovec, to je dobar dečko.

Zurovec me malo razočarao koketiranjem s SDP-om.

Da mu nema poduzetnih Hrvata iz BiH poput Rimca ili npr. Hercegovca Medića iz METUS-a te Hercegovke Ramljak iz Sancta Domenica i mnogih drugih, gospodarski prihodi Svete Nedelje bi bili upola manji.

Zurovec ima sreće što ima poduzetne Hrvate iz BiH i strane firme registrirane u njegovoj općini, a da ovisi o ljevičarima iz SDP-a i MOŽEMO koji među privatnicima ne postoje, Sveta Nedelja bi bila propalitet grad.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 12:33 

MiB je napisao/la:

Oni se bore samo za pozicije seratora i kritičara, to je njihov limit.

Jako neodgovorni ljudi koji bi Ahmetovićki i MOŽEMO retardima dali državnu vlast.

Pojačavali bi utjecaj ljevice u društvu, bolesno!

Vrh

Dosta bi to bio dobar ishod izbora, HDZ-DP vlada

Vrh

Flamel je napisao/la:
MOST i DP se ne mogu uopće stavljati u isti koš, MOST je prava "grassroot" stranka, nastala na temeljima stvarnog života. Dovoljno je pogledati godišta ljudi koji su jezgra te stranke, oni su tijekom rata bili djeca ili tinejdžeri, ali zato su bili bačeni u neizvjesnu svakodnevnicu posttranzicijske Hrvatske, a na svojoj koži su osjetili trulež sustava što ih je nagnalo da uđu u političku arenu.

Radi se jednostavno o generacijskoj razlici. I baš zbog povijesti nastanka MOST će opstati kao stranka.

DP je pak obična grupa za pritisak.

Izvrsno napisano.

Ja ne znam nikoga ispod 35 godina da je glasao za DP, ali znam dosta njih koji su glasali za Most.

Neki od njih su stvarno swing voters, koji su davali glas Živom Zidu npr., a sad su zaokružili Most.

Most će opstati, a DP se mora isprofilirati kao stranka, a ne instrument za poslovnjake u energetici omotane u HSP celofan.

Lokalni kadar im je očajan, barem tamo gdje sam ja.
Kakav mrtvi Martin Pauk, 92. godište, uhljeb s desna, kojeg ujedno pere i regionalizam.
Hrpa Frankenstein 'desničara', tj. poluobrazovanih ex-hadezeovaca i onih koji se tako osjećaju, koji se nisu omastili u glavnoj stranci Hrvata, barem u SDŽ.

DP okuplja starčad, Most mlađariju. Bez uvrede svima.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 12:39 

Netko reče Evo zašto traže MUP :D

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/is ... nao/196323

Citat:
Istaknuti član Domovinskog pokreta iz Splita uhvaćen kako vozi petoricu Turaka u kombiju, sve priznao

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 12:39 

Ja kad bi pogađao rekao bi da će DP dobiti Slavonski kadar(time bi Plenković poručio Anušiću želiš DP? Ok idu tvoja ministarstva) to znači ministarstvo branitelja i poljoprivrede uz to bi mogli dobiti ministarstvo gospodarstva i zdravstvo. MUP oni mogu traziti ali to i MVP neće dobiti.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 12:50 

Aquinas_ je napisao/la:

Citat:
Istaknuti član Domovinskog pokreta iz Splita uhvaćen kako vozi petoricu Turaka u kombiju, sve priznao

Ja ne poznajem DP u Slavoniji, niti u drugim sjevernijim dijelovima Hrvatske.

Što se tiče primorske Hrvatske, pogotovo SDŽ, to su budaletine. To nije stranka.
To je polpeta, faširano meso starih neuspjelih HDZ-ovaca, ex H(Č)SP-ovaca, sumnjivih likova, lopova poslovnjaka i koristoljubaca kojima je uspinjanje kroz HDZ prevelik zalogaj.

DP je oduzeo glasove Mostu u IX. i X. izbornoj jedinici, no i dalje broj glasača Mosta veći u obe jedinice.

Možda je DP dobar u Slavoniji, u Dalmaciji, kao i HDZ, čini ga ljudski šljam.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 12:57 

Ispod svetog Roka, uz tradicionalni HDZ i SDP, stasaju alternative; Centar kao ljevica i utvrđeni Most kao desnica. Uz hrpicu nezavisnih.

Ne vidim budućnost ovakvog profila ljudi i samog DP-a ispod Velebita, a Možemo! nema ni sadašnjost u Dalmaciji. Doseg ljevice je Centar, Možemo! je ideološka stranka lijevog spektra, to ne prolazi dobro na jugu.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 13:00 

Dalmaherc je napisao/la:
Graničar Jozo je napisao/la:
Vidi se da nije.

Za razliku od DP-a, Most ne gura u prvi plan arhaično domoljublje, pa relativno starija populacije ne grize taj mamac. Rekao bih da birači Mosta nisu nesofisticirani.

Ja nemam koristi ni štete ni od jednih ni od drugih.

Most me isto iritira sa svojom isključivosti, s nekim karikaturama tipa Miletić, priprostim Buljem, etc.
Ne vidim njihov end game. Vječna oporba, pare sjedaju na račun?
No, generalno su preživjeli HDZ i okupljaju obrazovaniji, sofisticiraniji i mlađi kadar.

DP je jednostavno nakupina svega i svačega s desnice u kombinaciji s ljudima u pozadini koji se žele financijski ogrebati o Hrvatsku.

Prosječni Mostovac nema razinu povijesti mijenjanja stranaka koju ima prosječni DP-ovac.

Oni paze koga primaju u stranku, i ne žele si priuštiti da im članovi izlaze na portalima kao šverceri migranata. Njima je bitna kvaliteta (šta znači kvaliteta)i dosljednost. MOST je imao 34 zakonska prijedloga, dok je DP imao 0, to ti sve govori o njima i koliko su doprinosili razvoju društva.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 13:01 

MiB je napisao/la:
- zaustavljaju se (i)legalne migracije
- nema vise novca za NVO, SKC, džamije, lgbt, Ukrajinu
- na tv nećemo više slušati "updajteove", "Udarac iz kornera", "golman"
- nema više prijovićkih, brena i sličnih koncerata po HR.

Sve će biti usmjereno na povratak iseljenika i razvoj.

Aquinas_ je napisao/la:

Citat:

:zubati :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 13:01 

Boriso je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Jako neodgovorni ljudi koji bi Ahmetovićki i MOŽEMO retardima dali državnu vlast.

Umjesto da se pridruže u stvaranju desne vlade, iako je kod desne vlade uvijek bolje imati još jednu desnicu u oporbi da se ne ide all in.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 13:03 

Dalmaherc je napisao/la:
Flamel je napisao/la:
MOST i DP se ne mogu uopće stavljati u isti koš, MOST je prava "grassroot" stranka, nastala na temeljima stvarnog života. Dovoljno je pogledati godišta ljudi koji su jezgra te stranke, oni su tijekom rata bili djeca ili tinejdžeri, ali zato su bili bačeni u neizvjesnu svakodnevnicu posttranzicijske Hrvatske, a na svojoj koži su osjetili trulež sustava što ih je nagnalo da uđu u političku arenu.

Radi se jednostavno o generacijskoj razlici. I baš zbog povijesti nastanka MOST će opstati kao stranka.

DP je pak obična grupa za pritisak.

Izvrsno napisano.

Ja ne znam nikoga ispod 35 godina da je glasao za DP, ali znam dosta njih koji su glasali za Most.

Neki od njih su stvarno swing voters, koji su davali glas Živom Zidu npr., a sad su zaokružili Most.

Most će opstati, a DP se mora isprofilirati kao stranka, a ne instrument za poslovnjake u energetici omotane u HSP celofan.

Kakav mrtvi Martin Pauk, 92. godište, uhljeb s desna, kojeg ujedno pere i regionalizam.
Hrpa Frankenstein 'desničara', tj. poluobrazovanih ex-hadezeovaca i onih koji se tako osjećaju, koji se nisu omastili u glavnoj stranci Hrvata, barem u SDŽ.

Kod mene sve sestrične s muževima i sestra s mužem glasali za DP, nitko nema ni 30, svi između 25 i 29, šesta i druga izborna.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 13:05 

Originals je napisao/la:
Dalmaherc je napisao/la:

Most me isto iritira sa svojom isključivosti, s nekim karikaturama tipa Miletić, priprostim Buljem, etc.
No, generalno su preživjeli HDZ i okupljaju obrazovaniji, sofisticiraniji i mlađi kadar.

DP je jednostavno nakupina svega i svačega s desnice u kombinaciji s ljudima u pozadini koji se žele financijski ogrebati o Hrvatsku.

Prosječni Mostovac nema razinu povijesti mijenjanja stranaka koju ima prosječni DP-ovac.

Oni paze koga primaju u stranku, i ne žele si priuštiti da im članovi izlaze na portalima kao šverceri migranata. Njima je bitna kvaliteta (šta znači kvaliteta)i dosljednost. MOST je imao 34 zakonska prijedloga, dok je DP imao 0, to ti sve govori o njima i koliko su doprinosili razvoju društva.

To se vidi.
Dobro je što saburaju.

Radi se ipak o obrazovanim mladim ljudima desnog svjetonazora.

Dalmatinskog depeovca ne bi poslao po kutiju ronhilla, dalmatinska hadezenjara bi mi došla nazad s 10 cigareta u kutiji.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 13:08 

Originals je napisao/la:
Dalmaherc je napisao/la:

Kad se krenu iz oporbe hvaliti sa zakonskim prijedlozima onda znaš koliko je to nevažno.

Važno je sad samo to da kao tobože desna stranka žele sa SDPom. Ok, da im i zanemarimo dva pokušaja koaliranja s HDZom jer su tad bili politički i ideološki neprofilirani, ali da sad kao desna opcija idu raditi predizborni dogovor s Milanovićem, a prije toga odbiti koaliciju s DPom, makar točkastu gdje su oboji slabi, e to je politika koju im njihovi birači neće oprostiti samo tako.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 13:08 

dudu je napisao/la:
Dalmaherc je napisao/la:

Izvrsno napisano.

Kod mene sve sestrične s muževima i sestra s mužem glasali za DP, nitko nema ni 30, svi između 25 i 29, šesta i druga izborna.

Ja govorim za Dalmaciju. Kod nas nema sestrični. :zubati

Uostalom, dovoljno je vidjeti starosni kadar stranki.

Briga mene s kim će HDZ koalirat, što se prije sastavi Vlada, tim bolje.

Most se može još ovaj mandat bahatiti i biti opozicija, sljedeći već ne može. DP ako s.ebe ovaj mandat, staro željezo.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 13:11 

dudu je napisao/la:
Boriso je napisao/la:

Umjesto da se pridruže u stvaranju desne vlade, iako je kod desne vlade uvijek bolje imati još jednu desnicu u oporbi da se ne ide all in.

Zašto bi Most sada išao u vladu kada nije potreban za formiranje desne vlade.
DP ima bolji rezultat a Mostu je bolje ostati u oporbi kako na sljedećim izborima svi antihdz glasovi ne ni otišli ljevici.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 13:12 

daramo je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Zašto bi Most sada išao u vladu kada nije potreban za formiranje desne vlade.
DP ima bolji rezultat a Mostu je bolje ostati u oporbi kako na sljedećim izborima svi antihdz glasovi ne ni otišli ljevici.

slika

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 13:14 

Ako Hasanbegović postane ponovno ministar kulture, mogu samo zamisliti kakvo će to biti skičanje i kolutanje očima pripadnika neojugočetnowoke političkog spektra. Bit će to kulturološki egzorcizam na maksimum!

Muslimana 21,42%

RH i Protektorat BiH 2022:
Hrvata 62,23 %
Muslimana 19,74 %
Prečana 14,18 %
Ostalih 3,85 %

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 13:23 

dudu je napisao/la:
Originals je napisao/la:

Kad se krenu iz oporbe hvaliti sa zakonskim prijedlozima onda znaš koliko je to nevažno.

Važno je sad samo to da kao tobože desna stranka žele sa SDPom. Ok, da im i zanemarimo dva pokušaja koaliranja s HDZom jer su tad bili politički i ideološki neprofilirani, ali da sad kao desna opcija idu raditi predizborni dogovor s Milanovićem, a prije toga odbiti koaliciju s DPom, makar točkastu gdje su oboji slabi, e to je politika koju im njihovi birači neće oprostiti samo tako.

Nije nevažno, po pitanju zakona o umjetnoj inteligenciji, dali su prijedlog zakona, hdz njje želio staviti na točku dnevnog reda, nakon toga takav prijedlog zakona se pojavljuje u EU parlamentu.
Oni su za tehničku vladu i rušenje HDZ-a pod svaku cijenu i na temelju toga su sigurno dobili dosta glasova. Ljudi kojima je dosta HDZ-a glasali su za MOST a spadaju pod desno biračko tijelo, jer mnogi su pretpostavili da će DP koalirati sa HDZom i da se po pitanju korupcije neće ništa promjeniti. HDZ ih je pokusao izigrati 2x i nisu se dali zajebavati, pokazali su dosljednost, to su ljudi prepoznali i zato nisu propali. Slažem se za koaliciju sa DPom. Totalna greška, prvo su ih odbili pa ih nakon izbora pozivaju na koaliciju i vjerovatno bi još morali podržati Grmoju kao kandidata za premijera. Hoće li preživjeti jos 4 godine kao oporba ne znam, ali Hrvatski suverenisti neće.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 13:24 

DŽorDŽ je napisao/la:
Ako Hasanbegović postane ponovno ministar kulture, mogu samo zamisliti kakvo će to biti skičanje i kolutanje očima pripadnika neojugočetnowoke političkog spektra. Bit će to kulturološki egzorcizam na maksimum!

Neće imat vremena klat se s BiH Hrvatima na ovom forumu i propagirat rasnu teoriju.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2024, 13:36 

Grlića Radmana naljutila pitanja o SDSS-u: Kakva su to pitanja, kao da sam na kvizu? :zubati
Znači gotovo je za vojvodu Milorada...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4598 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 184  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: