HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 vel 2025, 13:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4598 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 184  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: RH: Parlamentarni Izbori 2024 godine
PostPostano: 22 tra 2024, 01:31 

Robbie MO je napisao/la:
Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Koliko može lagati ovaj patološki lažov?

2000 smo imali predsjednika Slavonca Mesića (iz Orahovice, bio predsjednik 10 godina + nešto sitno kao premijer 1990) i premijera Slavonca Račana (iz Slavonskog Broda, bio premijer 4 godine).

Čovjek je po prirodni optimističan i malo senzacionalističan, kao uostalom i ja, no ovdje je Vizel to možda traumatski potisnuo, možda mu čak nisu pali na pamet. :zubati

Kao što Rika kaže, pokopali nas. :D
Koliko znamo, Munchausen iz Gunje je vatreni anti-hadezeovac, njemu rušenje HDZ-a ne može biti trauma, nego razlog za slavlje.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 02:39 

Idemo Penava! Popiški se po njima i imaš moj glas dok sam živ :zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 08:40 

HVO-110 je napisao/la:
Graničar Jozo je napisao/la:
Vidi se da nije.

Za razliku od DP-a, Most ne gura u prvi plan arhaično domoljublje, pa relativno starija populacije ne grize taj mamac. Rekao bih da birači Mosta nisu nesofisticirani.

Priče o jugozomboidima su stvar prošlosti. Na njoj smo stvorili zemlju, pa se na toj priči ne može napraviti nikakav iskorak. Tako da teze o koaliranju za jugoljevicom nikakvog smisla nemaju. Na kraju krajeva, od SDP-a je u velikoj mjeri otpao onaj Pusić-Mesić šljam. Dovoljnog ti o tome govori da Arsen Bauk jako dobro poznaje ustavno uređenje BiH. Možda bolje od Bauka iz ST.

Nemam vremena da ti odgovorim na ranije pitanje, ali hoću.

Ovo onako brzinski prije Mise…
Vidi se po listama, SDP-a koliko su se odmakli od Mesic/Pusic

Ahmetović, Ostojic, Glavasevic, Matic…
Ovo onako na brzinu iz glave

Izgleda da to nisu ljudi koji određuju smjer politike. Općenito je SDP truba. S tim da nisam siguran koliko ovi što si nabrojao spada u Pusić-Mesić šljam. A to je opet kategorija koja se definira odnosom prema Hrvatima u BiH. Uostalom, i ta Ahmetovićka je kudikamo bolja od riđokose Senade (zaboravio prezime) iz IRMO-a.

Ja se slažem s tobom generalno da to nije to, ali je ipak SDP o kojem ovdje razglabamo. S druge strane, HDZ ti je izbio vitalni nacionalni interes iz arsenala. To ti je kao kad su Ukrajini uzeli nuklearno oružje, pa je sad to što je, truba i pred kolapsom. Evo ideja za slogan HDZ-a BiH na sljedećom državnim izborima - Važno je sudjelovati.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 08:42 

Flamel je napisao/la:
MOST i DP se ne mogu uopće stavljati u isti koš, MOST je prava "grassroot" stranka, nastala na temeljima stvarnog života. Dovoljno je pogledati godišta ljudi koji su jezgra te stranke, oni su tijekom rata bili djeca ili tinejdžeri, ali zato su bili bačeni u neizvjesnu svakodnevnicu posttranzicijske Hrvatske, a na svojoj koži su osjetili trulež sustava što ih je nagnalo da uđu u političku arenu.

Radi se jednostavno o generacijskoj razlici. I baš zbog povijesti nastanka MOST će opstati kao stranka.

DP je pak obična grupa za pritisak.

Evo ga!

Bravo. To je to.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 08:48 

HVO-110 je napisao/la:

Nemam vremena da ti odgovorim na ranije pitanje, ali hoću.

Ovo onako brzinski prije Mise…
Vidi se po listama, SDP-a koliko su se odmakli od Mesic/Pusic

Ahmetović, Ostojic, Glavasevic, Matic…
Ovo onako na brzinu iz glave

Izgleda da to nisu ljudi koji određuju smjer politike. Općenito je SDP truba. S tim da nisam siguran koliko ovi što si nabrojao spada u Pusić-Mesić šljam. A to je opet kategorija koja se definira odnosom prema Hrvatima u BiH. Uostalom, i ta Ahmetovićka je kudikamo bolja od riđokose Senade (zaboravio prezime) iz IRMO-a.

Ja se slažem s tobom generalno da to nije to, ali je ipak SDP o kojem ovdje razglabamo. S druge strane, HDZ ti je izbio vitalni nacionalni interes iz arsenala. To ti je kao kad su Ukrajini uzeli nuklearno oružje, pa je sad to što je, truba i pred kolapsom. Evo ideja za slogan HDZ-a BiH na sljedećom državnim izborima - Važno je sudjelovati.

..bit je u ovome..2040 izbori most pet mandata..OPG raspudic,grmoja,Petrov,Bulj…to je most..

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 08:49 

Ceha je napisao/la:
Brane je napisao/la:
Namjerno si izostavio slavonca Stipu Mesića :zubati
10 godina je bio Predsjednik, Lola iz srca Slavonie iz Orahovice, čak je bio i načelnik općine tamo.

Predsjednik je fikus, gleda se premijer.

…a ona kokos Kosor…!?nije li ona iz tog podneblja..

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 08:52 

tetejac je napisao/la:
Idemo Penava! Popiški se po njima i imaš moj glas dok sam živ :zastava_Hrvata

…zar si toliko glup da ne svaćaš da će on bit zetoncic… :zubati

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 09:01 

estoyAqui je napisao/la:
Koliko je HDSSB trajao?

Dva mandata, ako se ne varam.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 09:03 

Bravo. To je to.

XI. izborna jedinica - BiH

HDZ
2020. 15 517 ili 71.57%
2024. 28 451 ili 85.36%

Most
2020. 2592 ili 11.95%
2024. 1954 ili 5.86%

Most je optuživao HDZ da ne želi postići promjene izbornog zakona u BiH. Zajedno s Milanovićem je napadao osobu preko koje je HDZ to postigao, Christiana Schmidta. Zato su ga glasači u BiH kaznili, a HDZ nagradili.

SDP je stranka koja u Hrvatskoj odbija glasovati za Zakon o hrvatskom jeziku. Eto, koliko su moderni.

SDP tamo gdje obnaša vlast, konkretno u Zagrebu, odbija izvjesiti zastave Hoda za život. Most je obmanjivao javnost da mu je stalo do Hoda za život.

SDP je u Zagrebu ukinuo stečena prava majkama odgojiteljicama.
Most je obmanjivao javnost da mu je demografija bitna.

SDP Jasenovac svetkuje zajedno s Možemo!, na tragu jugokomunističkog pristupa. Vidjelo se jučer.
Most je obmanjivao javnost da je protiv jugokomunističke mitomanije.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 09:04 

Dalmaherc je napisao/la:
Zašto DP smatra da je Južnu interkonekciju potrebno prepustiti Sarajevu?

Ne vidim nikakav stav kod DP-a po pitanju statusa Hrvata u BiH.

To otvara prostor za Hasanbegovića. Uz antiVNI HDZ, nije baš obećavajuće.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 09:11 

Dalmaherc je napisao/la:
Potrebna je jedna slavonska vlada.

Ali Dalmaciji više reputacijske štete nego koristi od političara Dalmatinaca. Iako Hercegovci prednjače u reputaciji. :zubati
Ekonomska i društvena stagnacija Dalmacije 30 godina koju je malo ublažio turizam.

Ovo mogu Spliaćni reći, ali Zadrani baš i ne.

Kalmeta im napravio Autoput praktično do centra grada. Dva sata do ZG. S druge strane, brza cesta do Dugopolja gradila se 30 godina.

Ukratko, nije Dalmacija homogena cjelina.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 09:24 

Glazbenik je napisao/la:
Bravo. To je to.

XI. izborna jedinica - BiH

HDZ
2020. 15 517 ili 71.57%
2024. 28 451 ili 85.36%

Most
2020. 2592 ili 11.95%
2024. 1954 ili 5.86%

Most je optuživao HDZ da ne želi postići promjene izbornog zakona u BiH. Zajedno s Milanovićem je napadao osobu preko koje je HDZ to postigao, Christiana Schmidta. Zato su ga glasači u BiH kaznili, a HDZ nagradili.

SDP je stranka koja u Hrvatskoj odbija glasovati za Zakon o hrvatskom jeziku. Eto, koliko su moderni.

SDP tamo gdje obnaša vlast, konkretno u Zagrebu, odbija izvjesiti zastave Hoda za život. Most je obmanjivao javnost da mu je stalo do Hoda za život.

SDP je u Zagrebu ukinuo stečena prava majkama odgojiteljicama.
Most je obmanjivao javnost da mu je demografija bitna.

SDP Jasenovac svetkuje zajedno s Možemo!, na tragu jugokomunističkog pristupa. Vidjelo se jučer.
Most je obmanjivao javnost da je protiv jugokomunističke mitomanije.

To što su HDZ-ovci kratkovidni i politički nepismeni, pa predstavljaju to kao pobjedu, nije moj problem. U biti, problem je i moj, jer vidim kolika im je potpora dana.

Sutra, kad se Hrvatima kao političkom narodu u BiH objasni game over, bit će HDZ-ovaca koji će nas uvjeravati kako je bosansko katoličanstvo tek jedna prijelazna faza do slobode.

Po pitanju Hoda za Život.
slika

Majke odgojiteljice - https://www.zagreb.info/vijesti/zg-poli ... va/380992/

Ajde sinko nekog drugog maslaj.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 10:01 

Glazbenik je napisao/la:
SDP je stranka koja u Hrvatskoj odbija glasovati za Zakon o hrvatskom jeziku. Eto, koliko su moderni..

Zar nisu moderni? :zubati
Uz ovakav podmladak, budućnost je osigurana..
slika

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 10:02 

slika

To i kažem. Želite dovesti SDP na vlast, a obmanjujete javnost da ste za Hod za život i naknade za majke odgojiteljice.

SDP je sve to ili ukinuo ili namjerava ukinuti.

Shizofreno ponašanje Mosta.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 10:22 

SDP propada i tone, Grbin očajnički pokušava preživjeti, a mutavci Grmoja i Raspudić se postizborno odlučili ukrcati na SDP-ov brod koji tone. Budaletine.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 10:29 

Glazbenik je napisao/la:
slika

To i kažem. Želite dovesti SDP na vlast, a obmanjujete javnost da ste za Hod za život i naknade za majke odgojiteljice.

Ti uopće ne shvaćaš bit.

Toliko slova je napisano na matematičke kombinacije i mogućnost da je svaka rasprava dalje suvišna.

Uostalom, HDZ u ideološkom smislu ionako nema ništa za ponuditi osim prokazivanja drugih, a zapravo je HDZ cijelo vrijeme na vlasti i donosi odluke. HDZ je uveo već woke ideologiju u društvo. Pogledaj potcast za psihijatrom Hermanom Vukušićem (mislim da je Velebit), pa će biti svima sve jasno.

I ti misliš da će DP to spriječiti? Hoće, hoće? Kad namiri plinski biznis prvo :zubati

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 10:32 

Mar-kan je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:
SDP je stranka koja u Hrvatskoj odbija glasovati za Zakon o hrvatskom jeziku. Eto, koliko su moderni..

slika

Ne branim SDP, ali ima HDZ konja za utrku. Kaj ne?

slika

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 10:40 

Glazbenik je napisao/la:

Ti uopće ne shvaćaš bit.

Toliko slova je napisano na matematičke kombinacije i mogućnost da je svaka rasprava dalje suvišna.

Uostalom, HDZ u ideološkom smislu ionako nema ništa za ponuditi osim prokazivanja drugih, a zapravo je HDZ cijelo vrijeme na vlasti i donosi odluke. HDZ je uveo već woke ideologiju u društvo. Pogledaj potcast za psihijatrom Hermanom Vukušićem (mislim da je Velebit), pa će biti svima sve jasno.

I ti misliš da će DP to spriječiti? Hoće, hoće? Kad namiri plinski biznis prvo :zubati

Ako DP ništa ne uradi u ideološkom smislu onda je sam kriv za vlastitu propast.

Često se na ovoj temi provuče teza kako je ulazak DPa u vladu za HDZom propast za DP. To nije točno kao što nije točno da je Most prinicipijelan jer neće sa HDZ. To su sve budalaštine. DP ovisi samo o sebi. Ako zaista urade nešto od ideoloških stvari koje su najavili, mogu samo bolje proći na sljedećim izborima.

HDZ mora pristati na ideološke ustupke, jer bez toga nema vlade. Znači za sad je sve OK, nema problema. DP nema nikakvo opravdanje da uđe u vladu i onda samo troši budžet. Mislim može, ali nije mu onda kriv HDZ ili netko drugi.

1097 of 2558 - 42.89%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 10:44 

Mar-kan je napisao/la:
slika

slika

Asli je taj ministar derpe? :neznam

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 10:52 

Naša Kvačica je napisao/la:

Ti uopće ne shvaćaš bit.

Ako DP ništa ne uradi u ideološkom smislu onda je sam kriv za vlastitu propast.

Često se na ovoj temi provuče teza kako je ulazak DPa u vladu za HDZom propast za DP. To nije točno kao što nije točno da je Most prinicipijelan jer neće sa HDZ. To su sve budalaštine. DP ovisi samo o sebi. Ako zaista urade nešto od ideoloških stvari koje su najavili, mogu samo bolje proći na sljedećim izborima.

HDZ mora pristati na ideološke ustupke, jer bez toga nema vlade. Znači za sad je sve OK, nema problema. DP nema nikakvo opravdanje da uđe u vladu i onda samo troši budžet. Mislim može, ali nije mu onda kriv HDZ ili netko drugi.

Mislim da ste totalno u krivu svi vi koji vjerujete u popravljanje HDZ-a.
To je nemoguća misija, zar vi stvarno mislite da postoji nekakva principijelnost u HDZ-u. HDZ je prije svega interesna grupacija, pa pogledajte njihova velikog brata CDU šta radi u EPP-u u EU, mislim da su primili i SDA iz BiH u EPP nisam siguran, ali i Vučićevu i Šešeljevu stranku.
https://en.wikipedia.org/wiki/European_People%27s_Party
Najveći problem je u biračima HDZ-a koji u HDZ-u vide nekakvog princa na bijelom ********* koji će spasit Hrvatsku, a ubiti je HDZ u stvarnosti olinjala p***** koji će naguzit Hrvatsku.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 10:59 

Woke ideologiju u društvo je uvela Milanovićeva vlada.

HDZ nema što ponuditi u ideološkom smislu?

To je stranka koja je donijela Zakon o hrvatskom jeziku i surađuje s Maticom hrvatskom.

HDZ je rehabilitirao branitelje nakon progona pod Milanovićevom vladom. Mostov ministar uprave Ivan Kovačić je u svom ministarstvu dao utočište Vesni Nađ i takvom profilu partijaca koji su se pod Milanovićem iživljavali na braniteljima, a koje je iz Ministarstva branitelja pomeo ministar Medved.

Most je srušio lažnim optužbama protiv Karamarka najdesniju vladu u razdoblju 1999.-2024., dakle u četvrt stoljeća.

HDZ je drastično ojačao Hrvatsku, uveo je u Schengenland i Eurozonu, unatoč tome što su pred nama u redu Bugarska i Rumunjska čekale preko 10 godina.

HDZ je ukinuo vize za Ameriku.

HDZ je bitno povećao kreditni rejting RH.

HDZ je Hrvate u BiH aktivnom vanjskom politikom spasio od političkog uništenja.

Mostov zastupnik Troskot ne razlikuje što je BDP, a što državni proračun.
On je prije nego je i donesena odluka o ultrapovoljnoj nabavi Rafalea to proglašavao korupcijom.

DP bar želi vratiti vojni rok, a Mostove partnere u Možemo! i SDP-u samo zanima nastavljanje prigovora savjesti i sabotiranje obrane.

Možemo! i SDP vladaju Zagrebom i totalno su korumpirani, ali Most s njima želi skidati HDZ s vlasti pod izgovorom da mu smeta HDZ-ova - korupcija? Most je iščašena i nenormalna skupina.

Zato je Mostu u BiH i prepolovljen postotak. Most je jalov. U zadnjih 10 godina nije postigao ništa, osim ukidanja Mesićevog ureda. Čestitam bar na tome.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 10:59 

Mar-kan je napisao/la:

slika

slika

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 11:00 

Mar-kan je napisao/la:

Habijan ne podržava i ne propagira LGBTQ ideologiju. Poštuje vjernike i katoličku crkvu.

Ne ispovijeda svoje seksualne sklonosti i zapravo nitko o njegovom privatnom životu ništa ne zna.

Jugo-derpe iz SDP-a i MOŽEMO lijepe etikete i misle kako imaju pravo nekom uskratiti slobodu da seksualnu opredijeljenost zadrži za sebe.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 11:08 

Habijan samo guta.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 11:09 

Dalmaherc je napisao/la:
Habijan samo guta.

Ti gledao, pa znaš, super.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4598 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 184  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: