HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 vel 2025, 10:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4598 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 184  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: RH: Parlamentarni Izbori 2024 godine
PostPostano: 22 tra 2024, 13:24 

Brane je napisao/la:
Uostalom kakve veze imaju srbi sa hrvatskim industrijskim gradom Rijekom prije 100 godina da bi tamo radili folklorno društvo, taj grad apsolutno nema nikakve veze sa srbskim narodnim običajima.

U Rijeci od 1790. postoji pravoslavna crkva sv. Nikole.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 13:38 

Glazbenik je napisao/la:
Brane je napisao/la:
Uostalom kakve veze imaju srbi sa hrvatskim industrijskim gradom Rijekom prije 100 godina da bi tamo radili folklorno društvo, taj grad apsolutno nema nikakve veze sa srbskim narodnim običajima.

OK postoji Crkva, jel SPC ??

Međutim opet ide pitanje srbski narodni običaja u Rijeci, šta kažu ovi riječani, stari fiumani, fetivi čakavci :zubati

Ja nisam steko takav dojam na Grobniku, Klani, Matuljima, Viškovu itd. čak sam siguran da bi se većina srba teško sporazumjela s njima.
Tradicionalni govor dolje je jako brz (poput talijanskog) hrvatski čakavski s lokalnim dijalektima i poskočicama.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 13:43 

Brane je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Međutim opet ide pitanje srbski narodni običaja u Rijeci, šta kažu ovi riječani, stari fiumani, fetivi čakavci :zubati

Ja nisam steko takav dojam na Grobniku, Klani, Matuljima, Viškovu itd. čak sam siguran da bi se većina srba teško sporazumjela s njima.
Tradicionalni govor dolje je jako brz (poput talijanskog) hrvatski čakavski s lokalnim dijalektima i poskočicama.

Srpski narodni običaji se odnose na običaje tamošnjih Srba, a ne na običaje Hrvata u gradu i okolici.

Vidiš da djevojke iz srpskog KUD-a na slici plešu u opancima.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 13:50 

Naša Kvačica je napisao/la:
Brane je napisao/la:
Mislim da ste totalno u krivu svi vi koji vjerujete u popravljanje HDZ-a.
To je nemoguća misija, zar vi stvarno mislite da postoji nekakva principijelnost u HDZ-u. HDZ je prije svega interesna grupacija, pa pogledajte njihova velikog brata CDU šta radi u EPP-u u EU, mislim da su primili i SDA iz BiH u EPP nisam siguran, ali i Vučićevu i Šešeljevu stranku.
https://en.wikipedia.org/wiki/European_People%27s_Party
Najveći problem je u biračima HDZ-a koji u HDZ-u vide nekakvog princa na bijelom ********* koji će spasit Hrvatsku, a ubiti je HDZ u stvarnosti olinjala p***** koji će naguzit Hrvatsku.

Nisam ni spomenuo HDZ. :neznam

Rekao sam da DP ima šansu. Mogu uvjetovati koaliciju sa onim što je njima bitno, pa ćemo sada vidjeti što im je bitno.

Ma htio sam reć da je HDZ prelukav za DP to je igra mačke i miša ili lava i srne samo je pitanje kad će ih pojest HDZ.

HDZ nije stranka koja kmeči ili plače, to im se mora priznat.
Međutim nisu ni stranka koja dopušta da joj se diktira nešto ili nameće (osim od velikih svjetskih igrača) pogotovo jer su DP bivši HDZ-ovci. Kakvu poruku bi HDZ poslao svojim članovima, osnujte novu stranku i mi ćemo vam ispunit sve želje u zamjenu za koaliciju.
DP mi djeluje kao da misle da ih u HDZ-u samo čekaju da ih spase od Plenkovića.

U svakom slučaju bolje VladaRH DP-HDZ, nego HDZ-Manjine VladaRH

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 14:05 

Glazbenik je napisao/la:
Brane je napisao/la:

U Kotoru je katolička crkva od 1124.-1166., a pravoslavne mnogo mnogo, par stoljeća kasnije.
Ova trenutna je od 1909. :neznam

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 14:11 

..dije lasica…sastavlja vladu…seli il je suicid :zubati

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 14:22 

Dalmaherc je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

U Kotoru je katolička crkva od 1124.-1166., a pravoslavne mnogo mnogo, par stoljeća kasnije.
Ova trenutna je od 1909. :neznam

Super. :zubati

Kotor je povijesno hrvatski grad, sada u Crnoj Gori. To znamo.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 14:28 

Brane je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Tad je u 18 stoljeću u Rijeku doselilo 5 bogatih obitelji "sarajlija" i oni su izgradili crkvu. Priča ide da su inzistirali dugo na pravoslovnoj crkvi i gradonačelnik je uzeo kamen bacio ga u more i rekao "tamo gradite crkvu" i oni su nasuli more i izgradili crkvu. Uglavnom ne znam gdje su njihovi potomci bili do ww2 ali ne znam za ikakve Srbe u Rijeci prije 45.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 14:29 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
weasel je napisao/la:
U 30 godina moderne Hrvatske države niti jedan slavonac nije bio predsjednik ili premijer a predstavljamo značajnu populaciju.

Štoviše niti jedan kapitalni projekt nije izrađen na istoku Hrvatske, sve od infrastrukture i privrede što imamo je od SFRJ.

Sanader, Milanović, Plenković sve redom Dalmatinci nakon Tuđmana Zagorca.

Došao naš vakat Robbie, ako hoće vlast ima da nam pozlate sve od Iloka do Daruvara.

Bit ćemo kao ZHŽ/HNŽ u Federaciji, drugi rade a mi pravimo autoceste :zubati
Koliko može lagati ovaj patološki lažov?

2000 smo imali predsjednika Slavonca Mesića (iz Orahovice, bio predsjednik 10 godina + nešto sitno kao premijer 1990) i premijera Slavonca Račana (iz Slavonskog Broda, bio premijer 4 godine).

Ajde pročitaj prvo što sam napisao. Naveo sam Tuđmana predsjednika a onda premijere.

Gleda se tko ima moć i tko odlučuje. Mesić je bio fikus 10 godina di je nabacivao štoseve i viceve, glavni je bio Sanader i Račan.

Račan je cjeli život u Zagrebu bio, njega se ne računa. Uostalom možeš li njega zamislit u nekoj slavonskoj nošnji?
A Milanović recimo svako malo spomene svog dedu s kamenjara, dok je Sanader za svoju pripizdinu napravio izlaz na autocestu.

Činjenica je da prije Anušića nije bilo Slavonca koji živi i djeluje u Slavoniji i konkurira na najjače dužnosti u zemlji.

Zato se nadam da će Ivan uklonit anemiju, nek nam je živ i zdrav i da navuće što više tvoje apartmanđijske love u Slavoniju. :thumbup

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 14:31 

Robbie MO je napisao/la:
Graničar18 je napisao/la:
Tu se može i Mesić ubrojat.Po njemu su Hrvati u 2.svj.ratu 2× pobjedili. :zubati

Pošteni i nezavedeni Hrvati su pobjedili jednom, na strani partizana (na strani Tuđmana :zubati ).

Domovinski rat je poseban rat 50 godina kasnije, kao i premijeri samostalne Hrvatske.

Ako drug mesić kao antifašist kaže da smo 2x pobijedili u ww2 tko smo mi desnićari da osporavamo :zubati

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 14:32 

Račan je rođen u nacističkom logoru ali je Slavonac 1/1

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 14:34 

weasel je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Pošteni i nezavedeni Hrvati su pobjedili jednom, na strani partizana (na strani Tuđmana :zubati ).

Domovinski rat je poseban rat 50 godina kasnije, kao i premijeri samostalne Hrvatske.

Ako drug mesić kao antifašist kaže da smo 2x pobijedili u ww2 tko smo mi desnićari da osporavamo :zubati

…jes sastavio vladu.. :smajl007

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 14:35 

Naša Kvačica je napisao/la:
Graničar Jozo je napisao/la:

Ti uopće ne shvaćaš bit.

Toliko slova je napisano na matematičke kombinacije i mogućnost da je svaka rasprava dalje suvišna.

Uostalom, HDZ u ideološkom smislu ionako nema ništa za ponuditi osim prokazivanja drugih, a zapravo je HDZ cijelo vrijeme na vlasti i donosi odluke. HDZ je uveo već woke ideologiju u društvo. Pogledaj potcast za psihijatrom Hermanom Vukušićem (mislim da je Velebit), pa će biti svima sve jasno.

I ti misliš da će DP to spriječiti? Hoće, hoće? Kad namiri plinski biznis prvo :zubati

Ako DP ništa ne uradi u ideološkom smislu onda je sam kriv za vlastitu propast.

Često se na ovoj temi provuče teza kako je ulazak DPa u vladu za HDZom propast za DP. To nije točno kao što nije točno da je Most prinicipijelan jer neće sa HDZ. To su sve budalaštine. DP ovisi samo o sebi. Ako zaista urade nešto od ideoloških stvari koje su najavili, mogu samo bolje proći na sljedećim izborima.

HDZ mora pristati na ideološke ustupke, jer bez toga nema vlade. Znači za sad je sve OK, nema problema. DP nema nikakvo opravdanje da uđe u vladu i onda samo troši budžet. Mislim može, ali nije mu onda kriv HDZ ili netko drugi.

Upravo tako, stvar je samo u tome u kojoj mjeri će uspjeti ostvariti ono što su govorili,a to kvačice nije samo ideologija već i neke debele kadrovske promjene kao i promjena izbornog zakona da pupi i manjinci lete na glavu.

A to je već teže ostvariti zato što HDZ bez toga gubi izbore i vlast.

Ono što se većina desničara boji je da se ne prodaju, ne naprave ništa i onda ih HDZ proguta/ uništi cijepanjem na 100 HSP ameba strančica.
Sigurnija bi opcija bila rušit HDZ, osigurati neidološke reforme s ljevicom , a onda na nove izbore pa s MOST-om gurati desničarske politike.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 14:55 

weasel je napisao/la:
Činjenica je da prije Anušića nije bilo Slavonca koji živi i djeluje u Slavoniji i konkurira na najjače dužnosti u zemlji.

Zato se nadam da će Ivan uklonit anemiju, nek nam je živ i zdrav i da navuće što više tvoje apartmanđijske love u Slavoniju. :thumbup
Vidi ti Lasice, osjetio je da je DP šuplja i propala priča, sad traži kako bi se ubacio u HDZ i pokušava postati prvi Anušićev bot.

Glavni problem s Anušićem to što je on za glasače iz ostatka Hrvatske nekakav seoski baja iz Antunovca, difovac iz duboke provincije.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 15:10 

Boriso je napisao/la:
Dalmaherc je napisao/la:

Jok, trpao u usta. :smijeh

Stari, zna cijeli Varaždin. I on to ne skriva.

Nekad su se prokazivanjem nečijih seksualnih opredjeljenja bavili komunisti i nacisti, radili im o glavi, a danas to rade LGBTQ ljevičarski aktivisti i tzv. desničari, latentni gayevi.

Čovjek ne ističe svoju seksualnost u prvi plan, ne propagira LGBTQ ideologiju, nije član LGBTQ organizacija, prezire njihovu javnu izopačenost i to neke jako boli.

Mene ti iskreno zaboli tko je gay, tko nije.
Ja sam išao u gimnaziju Vladimir Nazor, stara Realka, on je bio pe.der, a ja sam ponosni Nazorovac.

To što su ljevičari napravili je licemjerno.

Samo mi je smiješna ta hadezeovska apologetika, takija, licemjerstvo.

Slogan za sljedeće izbore: HDZ. Diskretno!

HDZ je europska desnica 1/1.
Ljudi su progurali gay posvajanje, ne znam zašto ne proglasimo to životno partnerstvo gay brakom, jer to suštinski jeste. Nije g.vno, nego se pas posrao.

Neka crta bude trans shizofrenije, migracije i slične najezde. Budimo malo tvrđa Danska.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 15:18 

weasel je napisao/la:

Vidi ti Lasice, osjetio je da je DP šuplja i propala priča, sad traži kako bi se ubacio u HDZ i pokušava postati prvi Anušićev bot.

Glavni problem s Anušićem to što je on za glasače iz ostatka Hrvatske nekakav seoski baja iz Antunovca, difovac iz duboke provincije.

Anušić je dobio više glasova od tvojih drugova HDZ-ovaca nego šef Anemija, trese se stolica pa stado glasača prebjeglo novom faraonu.

Naravno da ne navijam za HDZ ali ću uživat dok budeš kmečao kad ti seoski baja izmuze i zadnju apartmanđijsku lipu i pošalje je u Slavoniju. :laugh

Neka malo našeg u sedlu da piša po rentijerskoj nejači i šovinističkom mrzitelju poput tebe. Jesi se spremio klanjat novom šefu?

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 15:24 

Plenky je dobio 31000 glasova u Zagrebu, Anušić 34000 u Slavoniji, to dvoje je neusporedivo

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 15:29 

weasel je napisao/la:

Anušić je dobio više glasova od tvojih drugova HDZ-ovaca nego šef Anemija, trese se stolica pa stado glasača prebjeglo novom faraonu.

Naravno da ne navijam za HDZ ali ću uživat dok budeš kmečao kad ti seoski baja izmuze i zadnju apartmanđijsku lipu i pošalje je u Slavoniju. :laugh

Neka malo našeg u sedlu da piša po rentijerskoj nejači i šovinističkom mrzitelju poput tebe. Jesi se spremio klanjat novom šefu?
Dva posta kasnije i Lasica se skroz prešaltao, već je i zaboravio kako je bio DP bot.
Hoćeš li konobariti za sezonu na Jadranu ili ideš postavljati knauf u Irsku?

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 15:36 

DP-ovci izjavili kako nisu pregovarali nisakime, sve priče o 4 ministarstva su spin...

Bilo kakvi pregovori tek kreću sutra :laugh

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 15:36 

Imamo dovoljno nameta, harača, prireza, poreza, paušala na rentanje, jedina grana od koje ljudi žive u Dalmaciji, rađe se pozabaviti što se sve može kategorizirati. Samo ćete ugurat strane hotelske lance i odseliti Hrvate s obale.

Ako budete, vi stručnjaci iz Slavonije, dirali u rentanje na takav način, probudit ćete gnjev s juga, ni komarci vam tamo neće ostat.

Pobroji mandate za DP s obale i prekriži ih.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 15:38 

Dalmaherc je napisao/la:
Imamo dovoljno nameta, harača, prireza, poreza, paušala na rentanje, jedina grana od koje ljudi žive u Dalmaciji, rađe se pozabaviti što se sve može kategorizirati. Samo ćete ugurat strane hotelske lance i odseliti Hrvate s obale.

Ako budete, vi stručnjaci iz Slavonije, dirali u rentanje na takav način, probudit ćete gnjev s juga, ni komarci vam tamo neće ostat.

Pobroji mandate za DP s obale i prekriži ih.

Shvati da nema svatko na obali apartmane, da ima, ne bi Mozemo gotovo preslo prag.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 15:39 

Dalmaherc je napisao/la:

Što si se upecao odmah :zubati

Zajebavam gorespomenutog dotičnog forumaša zato što isti ima šovinistički i pocjenjivački stav prema svim kontinentalcima.

Baš me zanima kako će sad kad mu gazda bude Slavonac, ali kako su HDZ-ovci ljigavi neće mu bit problem uvlačiti se dok ga potajno mrzi.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 15:53 

weasel je napisao/la:
DP-ovci izjavili kako nisu pregovarali nisakime, sve priče o 4 ministarstva su spin...

Bilo kakvi pregovori tek kreću sutra :laugh

Koji izljev mržnje četnikuša novinarski...haha

Šta ne pitaju Grbina za ostavku ili Benčić samoproglašenu premjerku popušili su na izborima oboje.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 15:56 

laganini je napisao/la:
weasel je napisao/la:

…jes sastavio vladu.. :smajl007

Pa njegovi će sudjelovati u sastvaljanju vlade. HDZ nije uzeo 70 mandata kako si ti botina najvljivao. Ja bi rekao Lasica 1 lagnaini 0.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 16:05 

dudu je napisao/la:
Boriso je napisao/la:
SDP propada i tone, Grbin očajnički pokušava preživjeti, a mutavci Grmoja i Raspudić se postizborno odlučili ukrcati na SDP-ov brod koji tone. Budaletine.

Problem Mosta je što je to skup pojedinaca bez neke jasne ideološke pozadine jer ne postoje neki intelektualci koji podržavaju Most i njihovu politiku. I s obzirom na tu poziciju igraju preagresivno, dobili su samo 11 mandata, a ponašaju se kao da imaju 50, malo komično.

DP to ima, dijelom se naslanja na pravašku tradiciju, dijelom na HDZ90tih i u današnje vrijeme na desno krilo HDZa i imaju iza sebe i intelektualce i čak neke manje medije koji im drže ljestve.

Kako nemaju intelektualce. Bilo je i priče da N1 stoji iza njih.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4598 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 184  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: