HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 31 sij 2025, 02:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 213 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Može li Hrvatska postati regionalni policajac?
PostPostano: 28 tra 2024, 22:06 

Srba bre ima 20 meleona

צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל

Vrh

PostPostano: 28 tra 2024, 23:00 

Dalmaherc je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:

Shvatam da je tvoja zelja da mi odbrus, ali prati sta pricaju tvoji ljudi po Bujicama i Velebitima. U toku je proces potpunog demografskog nestanka antisrpskih Hrvata. Na delu je njihova potpuna politicka marginalizacija. Proustaski elementi po svetu ne mogu da glasaju.
Ako vas tese nekakvi glupi rafali, koji ce za deset godina biti zastareli, ok!
Kulturni centri, po recima Hrobija, su skoro kao kasarne JNA. :D Naravno da to nisu, ali su dobra institucija za prijem dolazecih Srba. Moze popis da kaze jedno, ali oni koji dodju da rade, steci ce neke papire. Kekic to npr. predvidja za azijske migrante, pa ako oni mogu da ostanu, zasto ne bi Srbi mogli?!

Jedini razlog zašto nestaju antisrpski Hrvati jeste zbog toga što nestaju sami Srbi.

Ovi koji dolaze raditi, urbani klinci, submisivni kroatizaciji.

Ovakve tražimo, srbijanska glumica Nevena nekad Ristić, sada Vukes, 6 godina živi u Zagorju pa ju Petko ispituje zna li sve zagorske pojmove.

Privatno jednu znam, tek nešto sjevernije u susjednoj županiji, isto je sad 5-6 godina tamo, na nedavnom roćkasu kod frenda na Varaždin bregu bila je i ona, stoji do mene, priča s lokalcima i svaka druga joj je kaj pa sam ju pozvao da dođe malo sa mnom pričati da oladi od kajkavštine. :zubati

Vrh

PostPostano: 28 tra 2024, 23:16 

Ah, nije lako s kajkavcima.

Sa mnom su (sredinom 90-ih) u Zagrebu u razred isli redom:

- Hrvat iz Iloka
- Hrvat iz Doboja
- Hrvatica iz Dervente

Sve, naravno prognanici koji su na kraju ostali i zivjeti u Zagrebu.
Svo troje je govorilo cisti pravilni hrvatski, s pravilnim akcentom. Ali mi purgeri smo ih uspjeli dobrano "pokvariti" do kraja srednje. Danas su svi ozenjeni/udati i imaju djecu (bogu vala) koja kajkaju sve u 16.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 05:02 

Dalmaherc je napisao/la:

Shvatam da je tvoja zelja da mi odbrus, ali prati sta pricaju tvoji ljudi po Bujicama i Velebitima. U toku je proces potpunog demografskog nestanka antisrpskih Hrvata. Na delu je njihova potpuna politicka marginalizacija. Proustaski elementi po svetu ne mogu da glasaju.
Ako vas tese nekakvi glupi rafali, koji ce za deset godina biti zastareli, ok!
Kulturni centri, po recima Hrobija, su skoro kao kasarne JNA. :D Naravno da to nisu, ali su dobra institucija za prijem dolazecih Srba. Moze popis da kaze jedno, ali oni koji dodju da rade, steci ce neke papire. Kekic to npr. predvidja za azijske migrante, pa ako oni mogu da ostanu, zasto ne bi Srbi mogli?!

Jedini razlog zašto nestaju antisrpski Hrvati jeste zbog toga što nestaju sami Srbi.

Ali vi ste izmenjeni. Od 1945. (ili od 1941.) do 2000. vlasti Hrvatske su bile antisrpske, posle toga je nesto sasvim drugo. Koliko puta si si cuo iscudjavanje kako neki ratni general iz "Domovinskog rata" sada moze da sedi sa Pupovcem u vladi sl. Pa menjamo vas.
Dakle, neko moze da bude podlozan kroatizaciji, ali nema nikog ko bi njih kroatizirao.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 06:10 

Neznam je napisao/la:
Dalmaherc je napisao/la:

Zloća zahtjeva još veći intelekt, ti si samo intelektualno neiskren i podal.

Ja kažem 'nadziremo nebo i more od Vardara do Triglava', tongue in cheek izjava. (Minus Srbija, plus Albanija).

Ti kažeš, 'to onda nije Hrvatska, nego Jugoslavija', na temi 'može li Hrvatska postati regionalni policajac?'.

slika

Ja kažem, jugoslavenstvo je hrvatski koncept. I jeste, Hrvati su pokretači jugoslavenstva. To je neosporivo. To što nam je isti koncept učinio štetu kroz velikosrpstvo, ne može i ne treba mijenjati činjenice.
I sad, ne budi hinjav, nego slušaj dalje.
Naša regija je ovaj prostor htjeli, ne htjeli.
Jedino se hrvatska nadmoć nad ovim prostorima može suprostaviti srpskom svetu, u kojem se BiH Hrvati na neki način nalaze.

Odbijaš prihvatiti što govorim, samo da ispadneš pametan.
Prihvati da su našu podmuklu ideju jugoslavenstva gdje bi hrvatska nacija bila dominantna, preuzeli i usmjerili Srbi protiv nas.

Ustavu me ne uči, ne znaš što radiš.

https://www.dnevno.ba/vijesti/jugoslavenstvo-je-nazalost-cisto-hrvatska-tvorevina-156849/

slika

Ne blamiraj se više, zanemarivanjem onoga što ti se govori samo da sebi ispadneš u pravu.
Ispadaš jadan.

Aj sad, vozi dalje.

Sorry, ali od tebe nisam još pročitao ništa suvislo, ni pod tim ni pod drugim nickovima pa sumnjam da ću i pročitati.
Zazivao si novu južnoslavensku državnu tvorevinu, a ovi histerični ispadi to neće promjeniti.
Reci pogriješio sam, priznaj, svi griješimo.
Toliko od mene
Dalmaherc je napisao/la:
Pa jugoslavenstvo je hrvatski koncept. :D

Samo, ovaj put je Zagreb glavni. Vraća se dite materi.

Minus Srbija, plus Albanija.

Evo kreće zadnje utočište nepismenog piskarala bez argumenata: klonovi.

Podsjećaš me na neobrazovane desničare koji po stare dane shvate da je jako markantno biti učen, ali imaju 2 razreda srednje i knjige za treći.

Nitko nije zazivao jugoslavensku državnu tvorevinu. Svatko može izvrtiti temu i vidjeti da lažeš

Ti si panj koji ne može priznati da se uhvatio moje izjave 'držimo zrak i more od Vardara do Triglava' kao poziv na Jugoslaviju.

Kepec, sorry ne kepec, ispada da si lujka, napiše
'pa to je Jugoslavija, a ne Hrvatska',
na temi Može li Hrvatska postati regionalni policajac?

I ja ti kažem da je Jugoslavija ionako hrvatski koncept. Samo će sada Zagreb imati nadmoć (kao regionalni policajac). Sve tongue in cheek. Ali ne možeš ti, to su takvi možđani

Sto puta sam ti objasnio i linkao. Čak i stranicu Dnevno!

Evo i čovjek ti kaže:

Ujka Ho je napisao/la:
Jugoslavija je u početku bila katolička, doslovno klerikalna ideja stvaranja države u kojoj će RKC imati glavnu ulogu sa ciljem pokatoličavanja i potiskivanja Pravoslavne vere.

Međutim nije ispalo onako kako je zamišljeno jer su Pravoslavci preuzeli inicijativu u stvaranju te države pa se RKC kasnije okrenula protiv te ideje.

Neobrazovan si, neupućen, lišen viših moždanih funkcija koje procesiraju usporedbe, metafore i sve stilske figure kojih ćeš se nagledati uzmeš li bilo koje štivo, intelektualno ograničen, uporan u vlastitoj gluposti, najgori tip sugovornika; onaj koji nije toliko pametan, ali MORA biti u pravu.

Uzmi WoW, CoD i igraj, a ako si stariji uzmi plinsku bocu i čekaj naredbu s vrha.

Edit: Sad vidim da si malo žensko, a malo muško. Odluči se curo. Jesi napisao ili napisala. Ne trebaš ići stopama Marije Jurić Zagorke. Samo prosipaš priče s teologije i zazireš od Jugoslavije (koje nitko nije obožavatelj, osim pokojeg muslimana) do mjere da si jednu metaforu uzela doslovno i kao osnovu za svađanje.
Piše 'đe', a ne zna razliku između č i ć.
Možda si pretegnula Opus Dei stezalicu oko bedra pa te okrenulo na jugo.
Još lažeš, vrijeđaš, a nećeš na ispovijed radi toga? Psihopatski

Moj ti je savjet, izgubi kile. Vidim te.

slika

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 06:42 

Dalmaherc je napisao/la:

Ali vi ste izmenjeni. Od 1945. (ili od 1941.) do 2000. vlasti Hrvatske su bile antisrpske, posle toga je nesto sasvim drugo. Koliko puta si si cuo iscudjavanje kako neki ratni general iz "Domovinskog rata" sada moze da sedi sa Pupovcem u vladi sl. Pa menjamo vas.
Dakle, neko moze da bude podlozan kroatizaciji, ali nema nikog ko bi njih kroatizirao.

Nije, mi smo samo premazani nositelji europskih vrijednosti.

Katalonci s ostvarenim ciljom, a vi zlotvori u očima svijeta, osim pokojoj polinezijskoj državi.
Imate toliko negativan imidž da svaki millenial kaže: I'm Serbian, but...
Čak nas i Rusi 'gotive', više nego vas, po vas žalosna činjenica.

Sjedili su skupa i u Haagu sa srpskim generalima igrali karte.

Dolaze nam mladi urbani Srbi i Makedonci i ne odlaze, takve ćete najviše mučiti u logorima kad dragovoljno uzmu pušku u slučaju rata i potrebe obrane svoje domovine Hrvatske. Njih Hrvatska omanđija boljim životom kojeg imaju tu.

Šta će mene omanđijati? Film Toma i Prijovićka? Ne živi se od toga.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 07:03 

Toma :D

Zamišljam turboustaše kako jurišaju goloruki na vlastite bunkere nakon što pogledaju Tomu. =))

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 07:11 

Hrvatski pull factor mladim urbanim Srbima:

slika

slika

slika

slika

Srpski pull factor Hrvatima:

slika

slika

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 07:25 

Hrvatska je svjetlo, Srbija je bara.

Film Toma sam prvi put pogledao prije dva dana na tv. Film je predugačak, na momente dosadan, cijelo vrijeme seljački ali ok to se očekuje, ipak najgore od svega što su pola stvari izmislili da bude zanimljivije.

Najbolje u filmu je Milena Radulović.

1090 of 2558 - 42.61%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 07:40 

Gledam taj film (nisam gledao) i kažem na kraju: dovedite mi Milenu za snajku.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 08:32 

Dalmaherc je napisao/la:
Neznam je napisao/la:
Sorry, ali od tebe nisam još pročitao ništa suvislo, ni pod tim ni pod drugim nickovima pa sumnjam da ću i pročitati.
Zazivao si novu južnoslavensku državnu tvorevinu, a ovi histerični ispadi to neće promjeniti.
Reci pogriješio sam, priznaj, svi griješimo.
Toliko od mene

Evo kreće zadnje utočište nepismenog piskarala bez argumenata: klonovi.

Podsjećaš me na neobrazovane desničare koji po stare dane shvate da je jako markantno biti učen, ali imaju 2 razreda srednje i knjige za treći.

Nitko nije zazivao jugoslavensku državnu tvorevinu. Svatko može izvrtiti temu i vidjeti da lažeš

Ti si panj koji ne može priznati da se uhvatio moje izjave 'držimo zrak i more od Vardara do Triglava' kao poziv na Jugoslaviju.

Kepec, sorry ne kepec, ispada da si lujka, napiše
'pa to je Jugoslavija, a ne Hrvatska',
na temi Može li Hrvatska postati regionalni policajac?

I ja ti kažem da je Jugoslavija ionako hrvatski koncept. Samo će sada Zagreb imati nadmoć (kao regionalni policajac). Sve tongue in cheek. Ali ne možeš ti, to su takvi možđani

Sto puta sam ti objasnio i linkao. Čak i stranicu Dnevno!

Evo i čovjek ti kaže:

Ujka Ho je napisao/la:
Jugoslavija je u početku bila katolička, doslovno klerikalna ideja stvaranja države u kojoj će RKC imati glavnu ulogu sa ciljem pokatoličavanja i potiskivanja Pravoslavne vere.

Međutim nije ispalo onako kako je zamišljeno jer su Pravoslavci preuzeli inicijativu u stvaranju te države pa se RKC kasnije okrenula protiv te ideje.

Neobrazovan si, neupućen, lišen viših moždanih funkcija koje procesiraju usporedbe, metafore i sve stilske figure kojih ćeš se nagledati uzmeš li bilo koje štivo, intelektualno ograničen, uporan u vlastitoj gluposti, najgori tip sugovornika; onaj koji nije toliko pametan, ali MORA biti u pravu.

Uzmi WoW, CoD i igraj, a ako si stariji uzmi plinsku bocu i čekaj naredbu s vrha.

Edit: Sad vidim da si malo žensko, a malo muško. Odluči se curo. Jesi napisao ili napisala. Ne trebaš ići stopama Marije Jurić Zagorke. Samo prosipaš priče s teologije i zazireš od Jugoslavije (koje nitko nije obožavatelj, osim pokojeg muslimana) do mjere da si jednu metaforu uzela doslovno i kao osnovu za svađanje.
Piše 'đe', a ne zna razliku između č i ć.
Možda si pretegnula Opus Dei stezalicu oko bedra pa te okrenulo na jugo.
Još lažeš, vrijeđaš, a nećeš na ispovijed radi toga? Psihopatski

Moj ti je savjet, izgubi kile. Vidim te.

slika

Frustrirana curica se još nije smirila :zubati
5 stranica histerije, vrištanja i postova koji pucaju od feminizma.
Dobar materijal za psihoanalizu.

Katolička crkva nije isto što i Hrvatska. Slovenci su katolici, a nisu Hrvati.
Nemam o čemu s tobom pričati, ništa ne razumiješ, sposoban si jedino za feminističko trolanje
i napade memićima =))

A sad odhebaus

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 08:34 

Neznam, Dalmaherc, ne budi vam zapovijeđeno, ajde malo o temi.

Ne možemo na svakoj temi pričati o povijesti.

1090 of 2558 - 42.61%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 09:48 

Da bi bio nekakav policajac, moraš biti regionalna sila a to Hrvatska nije, sorry.

Drugo, niko na to ne bi pristao čak i da imaju taj kapacitet, jednostavno, Hrvatska je imala kompromitirajuću ulogu u vidu UZP-a i etničkog čišćenja Srba.

Treće, nisu u stanju poslati kuhara u okviru snaga EUFOR-a, gazde iz Brisela i Washingtona bi ih klepili po ušima i na pomisao da nešto takvo pokušaju.

Jedna Italija nije regionalni policajac a da mala Hrvatska to bude. Mislim stvarno...jedna Italjja, Austrija, Mađarska pa i Turska će to gledati hahaha lol

Ali vidim neki se upecali na ovo, stvarno misle da to može hahaha

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 09:51 

Hrvatska je već regionalni policajac u Federaciji. To nam je dovoljno.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 09:52 

Jesu se Italija Turska i Mađarska mjesale u zadnjem ratu?

Hrvatska je mikro regionalna sila, Italija i Turska su velike regionalne sile.

I trenutno ti Hrvatska ima jacu lovacku avijaciju od Mađarske

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 10:20 

Rika sv Vida je napisao/la:

Širi se kroatosfera, Kosovo, Albanija i makedonski Albanci su uprli sve oči u Hrvatsku.

slika

Ne dajte da uđemo u srpski svet.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 10:22 

weasel je napisao/la:

I trenutno ti Hrvatska ima jacu lovacku avijaciju od Mađarske

Trenutno ne. Potencijalno da.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 10:39 

Naša Kvačica je napisao/la:

Film Toma sam prvi put pogledao prije dva dana na tv. Film je predugačak, na momente dosadan, cijelo vrijeme seljački ali ok to se očekuje, ipak najgore od svega što su pola stvari izmislili da bude zanimljivije.

Cijela kronoliogija je netočna, Toma umro 30.09.1991, a u filmu mjesecima prije toga dok se on liječi od raka bolnice pune ranjenika.

Ne znam puno o čovjeku, ali na primjer ženio se četiri puta, u filmu dva puta, imao je još jedno dijete iz ranijeg braka koje u filmu ne postoji itd.

I patetika o Romima, Bjelogrlić oponaša Kusturicu.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 10:51 

dudu je napisao/la:
Rika sv Vida je napisao/la:

Širi se kroatosfera, Kosovo, Albanija i makedonski Albanci su uprli sve oči u Hrvatsku.

slika

Ne dajte da uđemo u srpski svet.

https://avaz.ba/vijesti/bih/881336/novi ... skom-svetu

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 11:58 

Neznam, Dalmaherc, ne budi vam zapovijeđeno, ajde malo o temi.

Ne možemo na svakoj temi pričati o povijesti.

Stara cura se sukobljava sa svima na forumu. Kontrira samo da kontrira.
Dođe ko nesunićeni musliman.
A šamaraju ga zalutala i Hroboatos.
Neka se drži pdf vjere.

Ja sam na temi, ponavljam; držimo zrak i more od Vardara do Triglava.

slika

:wub

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 12:01 

Upozorenja: 2
4 miliona Hrvata, 4 miliona Albanaca, po 2 miliona Slovenaca i Bošnjaka zajedno sa dijasporom je alijansa koja ne da bi dovela Vučića za pregovarački sto nego bi vjerovatno zauvijek ugasila ideju velike Sebije.

I ne samo to, BATO(Balkan Antiserbian Treaty Organisation) bi vjerovatno uticao na unutrašnje političke pricese u ostalim balkanskim zemljama, Grčkoj, Bugarskoj i Mađarskoj.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 12:37 

Romantizirana limunada, Toma je u sustini bio problematican alkoholicar, njegov brat Novica je svjedocio kako je Toma volio kriminalce, sto je i Novica bio. Pa je sa krimosima cugao, i pijan vozio beogradskim ulicama 200 na sat, policija mu tolerirala jer je eto, Toma.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 12:42 

Karabaja je napisao/la:
4 miliona Hrvata, 4 miliona Albanaca, po 2 miliona Slovenaca i Bošnjaka zajedno sa dijasporom je alijansa koja ne da bi dovela Vučića za pregovarački sto nego bi vjerovatno zauvijek ugasila ideju velike Sebije.

I ne samo to, BATO(Balkan Antiserbian Treaty Organisation) bi vjerovatno uticao na unutrašnje političke pricese u ostalim balkanskim zemljama, Grčkoj, Bugarskoj i Mađarskoj.

Firewall. Ili što bi pisalo na stećku: vatrozid.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 12:46 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:

Cijela kronoliogija je netočna, Toma umro 30.09.1991, a u filmu mjesecima prije toga dok se on liječi od raka bolnice pune ranjenika.

Ne znam puno o čovjeku, ali na primjer ženio se četiri puta, u filmu dva puta, imao je još jedno dijete iz ranijeg braka koje u filmu ne postoji itd.

I patetika o Romima, Bjelogrlić oponaša Kusturicu.

Da, pomalo i uvredljivo obzirom kako se film predstavlja kao biografski. Ljudi željni naučiti više o Tomi dobili manjak autentičnosti i višak patetike.

Još jedna stvar koja mi se nije svidjela je oslanjanje na Željka Joksimovića. Znači doslovno glavni "hit" u filmu je izmišljena pjesma. Možda čak i ne bi bio toliki problem da nije film o pjevaču i kantautoru. Ispade Toma nema pjesme da valja pa mora Joksimović pomoći. :001_rolleyes

1090 of 2558 - 42.61%

Vrh

PostPostano: 29 tra 2024, 12:58 

Karabaja je napisao/la:

Pravilo br. 1, nemoj govoriti Slovencima da su Balkan. :zubati

1090 of 2558 - 42.61%

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 213 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: