|
|
Stranica: 20/27.
|
[ 664 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 10:52 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Vlasic je napisao/la: Da me svi shvatite ispravno.
Ima prostora za dogovor i svi skupa cemo ili nestati - ili cemo iskoristiti ovih 200 godina da vidimo mozemo li sta uciniti da ne izumremo.
Inace, nedaleko od te 2030 - vec oko 2060 cemo svi postati manjina ovde.
Pogledajte projekcije koliko radnih dozvola se planira u Hrvatskoj izdati Nepalcima, Indijcima itd.
Prvi korak su radnici, drugi korak - koji ce traziti kroz neko vrijeme - i dobice to pravi - je spajanje porodica.
I onda ce valjda biti jasno koliko je sve ovo sto mi ovde diskutujemo zapravo bezpredmetno. A koji j etvoj "dogovor"? Dajte nam BiH da ne postanemo ekstremisti? Možemo mi to i bez da vam je damo. To nije dogovor. Dogovor je kompromis, ili što bi NEda rekla: Da se nađemo na pola puta.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 10:56 |
|
|
Vlasic je napisao/la: Ceha je napisao/la: I? Pakistanci su veliki ratnici? Afganistanci su se verali po svojim brdima, koje nitko drugi nije htio. Misliš da će ginuti za bosanska brda Sila neviđena, od Bihaća do Kosova i to još na moru Evo Turci će vam dati državu, neće vas prodati kao zadnji put Ma jok, nego ce Evropa 2030 sa svim svojim islamskim stanovnistvom gledati novu klanicu i stvaranje Palestine 2.0. Nema sanse da kao u Siriju ne bi pohrlilie desetine hiljada ovamo da "odigraju utakmicu". A kao sto rekoh - Turkish Airlines - gore "putnici" dole "cargo". Nikad sljedeci rat nije licio na predhotni - pa tako ne bi ni ovaj. Ne bi vi ratovali protiv Bosnjaka, to bi bio rat sasvim druge vrste.... https://thebosniatimes.ba/65072/dodik-s ... -talibane/Imaš pravo. Oni će tu raditi šerijat, umjesto da pozovu sve te jadne muslimane kod njih doma i dignu si vlastite brojeve Genijalno, naravno
|
|
Vrh |
|
|
Vlasic
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 10:58 |
|
|
Ceha je napisao/la: Vlasic je napisao/la: @Ceha
Ako se sve dijeli po etnickim linijama - zasto bi Sandzak ostao izuzetak?
Pa ne dijeli se sve po etničkim linijama. Tako možeš tražiti i komad Ljubljane, jer tamo sigurno ima Muslimana. Raspada se BiH. I to po administrativnim granicama. Da dobijete državu (što nećete), sumnjam da bi tu i Srebrenicu izvukli, a kamoli Sandžak. Vlasic je napisao/la: Ne pozivaj se previse na demografiju - svi izumiremo, ali mi Bosnajci imamo bogatu "rezervnu klupu" - vi nemate, imate samo prvu postavu, sem ako necete poceti da naseljavate Katolike iz Nigerije.
Hrvatska je puna Filipinaca. Ali i oni će isto na Zapad prvom prilikom. Zbilja misliš da bi netko htio osnivati emirat u bosanskim planinama? Vlasic je napisao/la: Ti u roku 10 godina za cas posla naselis 200 000 porodica iz Pakistana, za ces vidjeti popis sljedeci popis stanovnistva.
Zašto bi ti ljudi ostali u BiH (kad im bi i bilo dopušteno da dođu), kad će im u Njemačkoj biti bolje? Vlasic je napisao/la: Po vama, svi imaju pravo da zive svoje zivote, da imaju koliko-toliko samodostatne drzave, sem Bosnjake?
Da. Muslimani nemaju pravo na državu. SFRJ im je pokušala napraviti to, ali je onda bio rat, pa su sami odustali od nje. Nešto kao Palestinci. Vlasic je napisao/la: Eh pa - to je pomalo radikalan zahtejv, razumijes?
Nije. Premalo vas je za državu. Bilo bi vam bolje da se naseljavate u CG, ako želite nešto toga tipa. Ti tražiš ista prava za Muslimane, kao što ih imaju Hrvati i Srbi. To je kao d Hrvati i Srbi traže ista prava kao Amerikanci i Rusi. Nisu iste lige. Vlasic je napisao/la: Ne radi se ovde o metar medje tamo ili vamo - radi se o bioloskom nestanku - i tu neko jednostavno vise nema mjesta za uzmicanje.
Vi ste realno nestali 90ih kada ste odbili vlastitu državu. Sad je kasno. Vlasic je napisao/la: Ako se Bosnjacima ostavi Bosna koja je koliko-toliko samoodrziva - ona ce dijeliti sudbinu Srbije i Hrvatske.
To vam nitko ne želi dati. Vlasic je napisao/la: Ali ako se svede na Palestinu 2.0. - umjereni Bosnjaci ce otici, ali ima ih itekako tko zamijeniti.
Odlaze svi, glad ne pita. Vlasic je napisao/la: Daj onom Afganistancu koji zivi na kamenu i zaradjuje jedan dolar dnevno, kucu i bastu u Bosni - eto ga i on ce pjevajuci zivjeti ovdje.
I isto će otići kada mu se pruži prilika za Dojčland. Pa nije čovjek glup. Vlasic je napisao/la: A u skoli ce se uciti da je BiH u AVNOJ-evskm granicama "njegova" - jer je on sada "drzavljanin BiH".
Je, Afganistan 2.0. Vlasic je napisao/la: Pa ti izvoli sa njim trcati trku - oni su ipak malo situiraniji za "maraton" nego vi.
Nemam problema s tim. Vlasic je napisao/la: A ti se isto dobro upitaj koliki je rok trajanja NATO-a i EU-a.... I onda se zapitaj što će biti s BiH nakon što nestane jamca njene cjelovitosti. Opet - umoran sam da ti ponavljam. Ako ih je onoliko otislo u Siriju za par mjeseci - ovde ce doci isto. I bilo kakvo rjesenje se nece raditi bez Turske - a Turska ima itekako dovoljno pregovarackog utega ovdje. Ali eto - kao sto rekoh - probajte. Mislio je i Haftar da ce osvojiti Tripili, odbijao svaki razuman predlog, pa se morao povuci do centalne Libije. Armenima je nudjen novac, saradnja, dobrosusjedski odnosi, samo da se urazume i vrate ono sto nije njihovo - odgovor je bio: "Pobijedili smo vas jednom - i opet cemo. I necete nas kupiti za saku dolara." Pa bi sta bi. A ti zivi u svom uvjerenju. Tvoje razmisljanje me najvise podsjeca na Armene prije 2018.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 10:58 |
|
|
Vlasic je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Nepalci Nepalke, i svi ostali imigranti koji dolaz eradit, dolaze radit. Puno su to drukčije face od migranata koji idu na crno. Od radnika ne možeš očekivat ratovanje. To je iluzija. Ima krimosa i fundamentalista među migrantima ali jedni više vole zapadnu Europu a ovi drugi Siriju i Palestinu. Nema tko islamistima u Bosni pomoći. Jesi ti prespavao Siriju 2012 - 2018? Ni Rusija ne bi uspjela spasiti Assada da Iran nije ukljucio svoje vojnike i Iracke Siitske dobrovoljce u rat. A mozes misliti - tim ljudima je sada dosadno - jer nema aktivnih ratista vise..... Samo im otvorite novo ratiste u Bosni pa ces vidjeti da li su ratnici ili nisu.... I o ni će ratovati po Islambosni i Balkanu, jer ih je strah Židova, pa se negdje moraju iskaliti? Iran je ozbiljna država, nije on Izetbegovićeva Bosna
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:01 |
|
|
Vlasic je napisao/la: Opet - umoran sam da ti ponavljam. Teško ćeš se tako za Kalifat izborit.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Vlasic
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:03 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Vlasic je napisao/la: Da me svi shvatite ispravno.
Ima prostora za dogovor i svi skupa cemo ili nestati - ili cemo iskoristiti ovih 200 godina da vidimo mozemo li sta uciniti da ne izumremo.
Inace, nedaleko od te 2030 - vec oko 2060 cemo svi postati manjina ovde.
Pogledajte projekcije koliko radnih dozvola se planira u Hrvatskoj izdati Nepalcima, Indijcima itd.
Prvi korak su radnici, drugi korak - koji ce traziti kroz neko vrijeme - i dobice to pravi - je spajanje porodica.
I onda ce valjda biti jasno koliko je sve ovo sto mi ovde diskutujemo zapravo bezpredmetno. A koji j etvoj "dogovor"? Dajte nam BiH da ne postanemo ekstremisti? Možemo mi to i bez da vam je damo. To nije dogovor. Dogovor je kompromis, ili što bi NEda rekla: Da se nađemo na pola puta. Ne "dajte nam BiH" - nego dajte nam samo ono sto je bilo nase 1991. 40% BiH i Sandzak - isti arsini. Ako jedni arsini vrijede ovdje - zasto ne bi vrijedili tamo? Nego - daj jedne arsine kada su Bosnje u pitanju, a sasvim druge kada smo mi u pitanju. Ako tako humano tvrdite da Bosnjaci mogu zivjeti na 23% teritorije, ajmo izracunati koliko je to m2 po stanovniku i to isto ponuditi Hrvatima i Srbima, da i oni uzivaju u tim Blagodatima? Ostavite BiH kao normalnu zemlju koja moze funkcionisati - to ce biti normalna zemlja. Napravite Palestinu 2.0. - zatvor pod otvorenim nebom - pa sta mislite sta mozete ocekivati? Znaci samo se urazumite i odustatnite od maksimalistickih zahtjeva.
|
|
Vrh |
|
|
burpee
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:04 |
|
|
..pa prihvatite Daytonsko uređenje BiH.. prihvatite život... Odbacite rat, odbacite rovarenja, podmetanja, Provociranja... Ima dovoljno mjesta u BiH za sva tri naroda..
|
|
Vrh |
|
|
Vlasic
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:04 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Vlasic je napisao/la: Opet - umoran sam da ti ponavljam. Teško ćeš se tako za Kalifat izborit. Kalifat ja ne zelim - ali vi mozete jedan stvoriti. Ali ne razumijes, nisi procitao nista ovo gore sto sam napisao, inace bi shvatio.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:05 |
|
|
Vlasic je napisao/la: Ostavite BiH kao normalnu zemlju koja moze funkcionisati - to ce biti normalna zemlja. Repetitio est mater taqiorum.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Vlasic
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:07 |
|
|
burpee je napisao/la: ..pa prihvatite Daytonsko uređenje BiH.. prihvatite život... Odbacite rat, odbacite rovarenja, podmetanja, Provociranja... Ima dovoljno mjesta u BiH za sva tri naroda.. Pa sta smo mi Pobogu ista uradili od rata na ovamo? 20 godina ce biti sljedece godine kako je Dodik na vlasti. Ne znam koliko imas godina? Mi 20 godina trpimo uvrede i nipodostavanja - i to bez da ikad uzvratimo udarac - jer zelimo sacuvati kakvu takvu BiH. Pokusajte zamisliti scenario da su u Bosni Albanci umjesto Bosnjaka? Da li mislite da bi reakcije bile ovako umjerene? Sta mislite kako bi Albanci reagovali?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:08 |
|
|
Vlasic je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: A koji j etvoj "dogovor"? Dajte nam BiH da ne postanemo ekstremisti? Možemo mi to i bez da vam je damo. To nije dogovor. Dogovor je kompromis, ili što bi NEda rekla: Da se nađemo na pola puta. Ne "dajte nam BiH" - nego dajte nam samo ono sto je bilo nase 1991. 40% BiH i Sandzak - isti arsini. Ako jedni arsini vrijede ovdje - zasto ne bi vrijedili tamo? Nego - daj jedne arsine kada su Bosnje u pitanju, a sasvim druge kada smo mi u pitanju. Ako tako humano tvrdite da Bosnjaci mogu zivjeti na 23% teritorije, ajmo izracunati koliko je to m2 po stanovniku i to isto ponuditi Hrvatima i Srbima, da i oni uzivaju u tim Blagodatima? Ostavite BiH kao normalnu zemlju koja moze funkcionisati - to ce biti normalna zemlja. Napravite Palestinu 2.0. - zatvor pod otvorenim nebom - pa sta mislite sta mozete ocekivati? Znaci samo se urazumite i odustatnite od maksimalistickih zahtjeva. Ja mislim da možete živjeti na 51 %, što možete i dobit bez problema. Kad pucaš na 100 % onda dobiješ 23 %, samo treba bit realan i n evidim razloga zašto se ne bi mogli dogovorit. Srbima je u BiH najbolje pa bi opet iz nje, a zašto je koji k. mi onda čuvamo. Mislim, meni je i ovako O.K. posebno sad kad smo zahuktali se prema EU i stranci sve kontroliraju, ali mislim da ima i boljih rješenja.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:08 |
|
|
Vlasic je napisao/la: Ali ne razumijes, nisi procitao nista ovo gore sto sam napisao, inace bi shvatio. Nema se ništa novo za pročitat, ti si samo 1000-ti poslanik normalne, narodne, građanske BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Vlasic
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:09 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Vlasic je napisao/la: Ostavite BiH kao normalnu zemlju koja moze funkcionisati - to ce biti normalna zemlja. Repetitio est mater taqiorum. “That if desperate times call for desperate measures, then I'm free to act as desperately as I wish.”
|
|
Vrh |
|
|
Vlasic
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:10 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Vlasic je napisao/la: Ali ne razumijes, nisi procitao nista ovo gore sto sam napisao, inace bi shvatio. Nema se ništa novo za pročitat, ti si samo 1000-ti poslanik normalne, narodne, građanske BiH. Ne mora - stavite karte na stol, da napravimo odredjene teritorijalne korekcije koje vama ne znace nista - i eto, rijesili ste se zavijek BiH - a i BiH vas.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:11 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Vlasic
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:11 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Vlasic je napisao/la: Ne "dajte nam BiH" - nego dajte nam samo ono sto je bilo nase 1991.
40% BiH i Sandzak - isti arsini.
Ako jedni arsini vrijede ovdje - zasto ne bi vrijedili tamo?
Nego - daj jedne arsine kada su Bosnje u pitanju, a sasvim druge kada smo mi u pitanju.
Ako tako humano tvrdite da Bosnjaci mogu zivjeti na 23% teritorije, ajmo izracunati koliko je to m2 po stanovniku i to isto ponuditi Hrvatima i Srbima, da i oni uzivaju u tim Blagodatima?
Ostavite BiH kao normalnu zemlju koja moze funkcionisati - to ce biti normalna zemlja.
Napravite Palestinu 2.0. - zatvor pod otvorenim nebom - pa sta mislite sta mozete ocekivati?
Znaci samo se urazumite i odustatnite od maksimalistickih zahtjeva.
Ja mislim da možete živjeti na 51 %, što možete i dobit bez problema. Kad pucaš na 100 % onda dobiješ 23 %, samo treba bit realan i n evidim razloga zašto se ne bi mogli dogovorit. Srbima je u BiH najbolje pa bi opet iz nje, a zašto je koji k. mi onda čuvamo. Mislim, meni je i ovako O.K. posebno sad kad smo zahuktali se prema EU i stranci sve kontroliraju, ali mislim da ima i boljih rješenja. Ne treba 51 - eto neka bude i 40 i Sandzak. Samo ono gdje smo bili vecina 1991 - ni m2 tudjeg ne zelimo.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:12 |
|
|
Vlasic je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Nema se ništa novo za pročitat, ti si samo 1000-ti poslanik normalne, narodne, građanske BiH.
Ne mora - stavite karte na stol, da napravimo odredjene teritorijalne korekcije koje vama ne znace nista - i eto, rijesili ste se zavijek BiH - a i BiH vas. Pa stavio vam je Dodik neki dan ponudu. Sad vi trebate uzvratit kontaponudom.
|
|
Vrh |
|
|
Vlasic
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:14 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Vlasic je napisao/la: Ne mora - stavite karte na stol, da napravimo odredjene teritorijalne korekcije koje vama ne znace nista - i eto, rijesili ste se zavijek BiH - a i BiH vas.
Pa stavio vam je Dodik neki dan ponudu. Sad vi trebate uzvratit kontaponudom. Da 10 godina kupujem zito po 200 miliona od Srbije da prehranim ljude? Ne - samo mi vrati Srebrenicu, Zepu i Sokolac - i ne treba mi 2 mrd. Ti ne shvatas da su Bosnjaci koncentrisani u gradovima - bez zemlje ti ljudi moraju uvoziti sve - od hrane do energije - a to je samo ubrzavanje izumiranja. Onih 40% gdje smo bili vecina je nama dovoljno za samodostatnost - i nista vise i ne zelimo.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:16 |
|
|
Vlasic je napisao/la: Opet - umoran sam da ti ponavljam.
Ako ih je onoliko otislo u Siriju za par mjeseci - ovde ce doci isto.
I bilo kakvo rjesenje se nece raditi bez Turske - a Turska ima itekako dovoljno pregovarackog utega ovdje.
Ali eto - kao sto rekoh - probajte.
Je, Turska je velesila koju svi moraju pitati Nek ratuju, jedva čekaju izginuti tu. Vlasic je napisao/la: Mislio je i Haftar da ce osvojiti Tripili, odbijao svaki razuman predlog, pa se morao povuci do centalne Libije.
Tebi je jasno da ti pljačkaši nisu vojska i da ih dobrovoljno vatrogasno društvo razoružalo? Vlasic je napisao/la: Armenima je nudjen novac, saradnja, dobrosusjedski odnosi, samo da se urazume i vrate ono sto nije njihovo - odgovor je bio: "Pobijedili smo vas jednom - i opet cemo. I necete nas kupiti za saku dolara."
Pa bi sta bi.
A ti zivi u svom uvjerenju. Tvoje razmisljanje me najvise podsjeca na Armene prije 2018. A što RH drži kaj nije naše? Sarajevo? Tuzlu? Ti si tu u poziciji Armenca, ne Azera.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:18 |
|
|
Vlasic je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: A koji j etvoj "dogovor"? Dajte nam BiH da ne postanemo ekstremisti? Možemo mi to i bez da vam je damo. To nije dogovor. Dogovor je kompromis, ili što bi NEda rekla: Da se nađemo na pola puta. Ne "dajte nam BiH" - nego dajte nam samo ono sto je bilo nase 1991. 40% BiH i Sandzak - isti arsini. Ako jedni arsini vrijede ovdje - zasto ne bi vrijedili tamo? Nego - daj jedne arsine kada su Bosnje u pitanju, a sasvim druge kada smo mi u pitanju. Ako tako humano tvrdite da Bosnjaci mogu zivjeti na 23% teritorije, ajmo izracunati koliko je to m2 po stanovniku i to isto ponuditi Hrvatima i Srbima, da i oni uzivaju u tim Blagodatima? Ostavite BiH kao normalnu zemlju koja moze funkcionisati - to ce biti normalna zemlja. Napravite Palestinu 2.0. - zatvor pod otvorenim nebom - pa sta mislite sta mozete ocekivati? Znaci samo se urazumite i odustatnite od maksimalistickih zahtjeva. Pa kaj je tebi? Nećete dobiti 23%. Nećete dobiti ništa. Eventualno vas pozove voljeni Erdogan za kolonizaciju Turskog Kurdistana...
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:18 |
|
|
Vlasic je napisao/la: burpee je napisao/la: ..pa prihvatite Daytonsko uređenje BiH.. prihvatite život... Odbacite rat, odbacite rovarenja, podmetanja, Provociranja... Ima dovoljno mjesta u BiH za sva tri naroda.. Pa sta smo mi Pobogu ista uradili od rata na ovamo? 20 godina ce biti sljedece godine kako je Dodik na vlasti. Ne znam koliko imas godina? Mi 20 godina trpimo uvrede i nipodostavanja - i to bez da ikad uzvratimo udarac - jer zelimo sacuvati kakvu takvu BiH. Pokusajte zamisliti scenario da su u Bosni Albanci umjesto Bosnjaka? Da li mislite da bi reakcije bile ovako umjerene? Sta mislite kako bi Albanci reagovali? Albanaca bi do sad bilo deset milijuna i bila bi očita razlika između njih i ostalih.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:20 |
|
|
Vlasic je napisao/la: Ne treba 51 - eto neka bude i 40 i Sandzak.
Samo ono gdje smo bili vecina 1991 - ni m2 tudjeg ne zelimo. Zašto 91? Zašto ne 1593? BiH do Beča. Slično su i Armenci tražili Bakuu. A ovdje je sve tuđe, nije da ste baš domaći u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:21 |
|
|
Vlasic je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa stavio vam je Dodik neki dan ponudu. Sad vi trebate uzvratit kontaponudom. Da 10 godina kupujem zito po 200 miliona od Srbije da prehranim ljude? Ne - samo mi vrati Srebrenicu, Zepu i Sokolac - i ne treba mi 2 mrd. Ti ne shvatas da su Bosnjaci koncentrisani u gradovima - bez zemlje ti ljudi moraju uvoziti sve - od hrane do energije - a to je samo ubrzavanje izumiranja. Onih 40% gdje smo bili vecina je nama dovoljno za samodostatnost - i nista vise i ne zelimo. 1/3 teritorija vam je USK, koji je šuma. Ti bi sada još šume? I da, prije će Sandžak biti albanski nego "bošnjački".
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:24 |
|
|
Vlasic je napisao/la: Ne treba 51 - eto neka bude i 40 i Sandzak.
Samo ono gdje smo bili vecina 1991 - ni m2 tudjeg ne zelimo. U to ni sam ne vjeruješ. Najrealnije je da se prestanete igrat i naroda i nacije, Bakir vas je iznutra ugasio kao narod. A vjerskoj skupini nitko neće dat oformiti kalifat.
|
|
Vrh |
|
|
Vlasic
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 07 svi 2024, 11:24 |
|
|
Ceha je napisao/la: Vlasic je napisao/la: Opet - umoran sam da ti ponavljam.
Ako ih je onoliko otislo u Siriju za par mjeseci - ovde ce doci isto.
I bilo kakvo rjesenje se nece raditi bez Turske - a Turska ima itekako dovoljno pregovarackog utega ovdje.
Ali eto - kao sto rekoh - probajte.
Je, Turska je velesila koju svi moraju pitati Nek ratuju, jedva čekaju izginuti tu. Vlasic je napisao/la: Mislio je i Haftar da ce osvojiti Tripili, odbijao svaki razuman predlog, pa se morao povuci do centalne Libije.
Tebi je jasno da ti pljačkaši nisu vojska i da ih dobrovoljno vatrogasno društvo razoružalo? Vlasic je napisao/la: Armenima je nudjen novac, saradnja, dobrosusjedski odnosi, samo da se urazume i vrate ono sto nije njihovo - odgovor je bio: "Pobijedili smo vas jednom - i opet cemo. I necete nas kupiti za saku dolara."
Pa bi sta bi.
A ti zivi u svom uvjerenju. Tvoje razmisljanje me najvise podsjeca na Armene prije 2018. A što RH drži kaj nije naše? Sarajevo? Tuzlu? Ti si tu u poziciji Armenca, ne Azera. Bosnjaci su u rat usli sa 40% - izasli sa upola manje. To morate vidjeti sa Srbima u tim preslagivanjima tko je zagrabio previse. Grahovo, Drvar npr. nisu vase, niti je Srebrenica i Zepa srpska. Visegrad, Focu, Bijeljinu i ostalo uopste necu spominjati - nemoguce je vratiti sve kako je bilo 1991. Ali sjedite ijepo za stol, pogledajte kartu, imate tih par nenaseljenih opstina i Srbi isto, napravite fer ponudu i stvar je rijesena. To su prakticno opstine koje su potpuno nenaseljene i koje i ako se odstupe - ni Hrvatima ni Srbima nece znaciti mnogo. A sa druge strane ce te dosanjati svoj san o Velikoj Hrvatskoj i Srbii - znaci ovo je po meni jedino rjesenje koje bi bilo dobro za sve. A naravno- tesko je nekoga ubjediti da nesto preda, kada ne mora. Drugi scenario je Palestina 2.0. a to nije ni srecno ni stabilno rjesenje ni za koga - i prvi vi bi shvatili da to nije najbolje rjesenje. Neces ti nikad biit rahat, ako cinis nepravdu svom komsiji. Mozda neces osjetiti danas, sutra, ali mozda hoce tvoje unuce ili praunuce.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|