HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 vel 2025, 07:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4598 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 184  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: RH: Parlamentarni Izbori 2024 godine
PostPostano: 04 svi 2024, 04:04 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Rika sv Vida je napisao/la:
stavit cijelu Hrvatsku kao jednu izbornu jedinicu, prag spustit na 1%.
To je najpoštenije

1. Više od pola zastupnika će biti iz Zagreba, dodatna centralizacija na svim poljima.
2. Dobar dio Sabora bi činile neke žeton strančice od jednog zastupnika, još veća trgovina mandatima nego sada.
3. Nestabilnost se eksponencijalno povećava.

Ne može pola zastupnika biti iz Zagreba, Zagreb ima samo 800 tisuća stanovnika, ne dva milijuna.

Prag bi trebao ostati na 5%.
Pa nek regionalisti koaliraju koliko žele.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2024, 04:05 

Zviezda Granda je napisao/la:
DP se bavi Srbima više nego Tuđman 1991.

Više Pupovcom nego Srbima.

A od nekih stvari bi se i moglo malo očistiti javni prostor.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2024, 07:32 

Zviezda Granda je napisao/la:
DP se bavi Srbima više nego Tuđman 1991.

…na tome su dobili glasove ne znam da su zastupali neke druge ideje…čak ne toliko koliko ostali ukrali pokrali..

Vrh

Naslov: Re: Parlamentarni Izbori 2024 godine
PostPostano: 04 svi 2024, 14:06 

weasel je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Kod tebe je vjera velika, vidim ne popušta. :zubati

Svake izbore lasica botuje 300% :zubati

Ne mogu vječno biti na vlasti :neznam

…mozemo vječno lasica kljucaj temu… :zubati

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 17:05 

https://n1info.hr/izbori/ostaje-li-sdss ... lenkovica/

Citat:
“Time neće posve biti zadovoljni ni Andrej Plenković ni Milorad Pupovac, ali će se naći rješenje da petoro manjinaca daju podršku vladi jer je svima bitno da se ne ide na nove izbore. A dogovor će biti da SDSS odustane u ime općeg interesa od onoga što su dosad imali (potpredsjednicu Vlade i neke državne tajnike, nap.a.), ali uz jamstvo nastavka financijskih davanja koje je srpska manjina do sada imala. U tom smislu, ne bi trebalo biti problema”, smatra Pecnik.

“To je vjerojatno i Plenkovićev plan”
Problem će, kaže, nastati u trenutku kada Novosti (glasilo Srba u Hrvatskoj, ali i politički tjednik) objave neki tekst u kojem će “razapeti DP i njihove politike”, ponajprije one koje planiraju provesti u sferi tzv. domovinske kulture.

“Vidjet ćemo koliko će DP moći trpjeti da Srbi i dalje imaju važnu riječ preko Novosti i kako će se to odraziti na odnos Plenkovića i DP-a. Mislim da će tada brzo puknuti tikva između njih”, kaže.

Pecnik predviđa razvoj događaja nakon tog “puknuća tikve”.

“Jedna struja DP-a i dalje će htjeti surađivati, druga to neće moći podnijeti. Ali, da budemo jasni, to je vjerojatno i Plenkovićev plan. Na koncu će se DP raskoliti i većina raskoljenog DP-a ostat će uz Plenkovića, a on će tada manjak nadoknaditi time što će se SDSS vratiti u saborsku većinu i vladu. Ispada da govorim kao da imam kristalnu kuglu, ali iskustvo praćenja događanja na političkoj sceni govori mi da nitko nema skrupula i da sva predizborna zaklinjanja poslije izbora postanu ništavna. Stoga mi se ova kombinacija koju sam iznio čini realnom”, rekao je Pecnik.

Vrlo izgledan scenarij, poznavajući HDZ modus operandi i fejk političku scenu općenito. Nekakav plan vjerojatno već postoji, a Pecnik je samo trbuhozborac koji je upoznat s planom. Ovo se ocito namjerno pusta u javnost kako bi se pripremio teren i javnost za ono sto dolazi.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 17:25 

Neznam je napisao/la:
https://n1info.hr/izbori/ostaje-li-sdss-izvan-vlasti-analiticar-cim-novosti-objave-prvi-tekst-o-dp-u-puknut-ce-tikva-izmedu-njih-i-plenkovica/

Citat:
“Time neće posve biti zadovoljni ni Andrej Plenković ni Milorad Pupovac, ali će se naći rješenje da petoro manjinaca daju podršku vladi jer je svima bitno da se ne ide na nove izbore. A dogovor će biti da SDSS odustane u ime općeg interesa od onoga što su dosad imali (potpredsjednicu Vlade i neke državne tajnike, nap.a.), ali uz jamstvo nastavka financijskih davanja koje je srpska manjina do sada imala. U tom smislu, ne bi trebalo biti problema”, smatra Pecnik.

“To je vjerojatno i Plenkovićev plan”
Problem će, kaže, nastati u trenutku kada Novosti (glasilo Srba u Hrvatskoj, ali i politički tjednik) objave neki tekst u kojem će “razapeti DP i njihove politike”, ponajprije one koje planiraju provesti u sferi tzv. domovinske kulture.

“Vidjet ćemo koliko će DP moći trpjeti da Srbi i dalje imaju važnu riječ preko Novosti i kako će se to odraziti na odnos Plenkovića i DP-a. Mislim da će tada brzo puknuti tikva između njih”, kaže.

Pecnik predviđa razvoj događaja nakon tog “puknuća tikve”.

“Jedna struja DP-a i dalje će htjeti surađivati, druga to neće moći podnijeti. Ali, da budemo jasni, to je vjerojatno i Plenkovićev plan. Na koncu će se DP raskoliti i većina raskoljenog DP-a ostat će uz Plenkovića, a on će tada manjak nadoknaditi time što će se SDSS vratiti u saborsku većinu i vladu. Ispada da govorim kao da imam kristalnu kuglu, ali iskustvo praćenja događanja na političkoj sceni govori mi da nitko nema skrupula i da sva predizborna zaklinjanja poslije izbora postanu ništavna. Stoga mi se ova kombinacija koju sam iznio čini realnom”, rekao je Pecnik.

Vrlo izgledan scenarij, poznavajući HDZ modus operandi i fejk političku scenu općenito. Nekakav plan vjerojatno već postoji, a Pecnik je samo trbuhozborac koji je upoznat s planom. Ovo se ocito namjerno pusta u javnost kako bi se pripremio teren i javnost za ono sto dolazi.

Pa naravno da će se to desiti, SDSS nije ništa drugo nego srpska ispostava HDZ-a.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 18:01 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ple ... 62377.aspx

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 18:25 

Koliko SDP ima više mandata od Možemo?

ovoliko

slika

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 18:30 

Ne znam, ovaj Grbin i ne izgleda kao loš čovjek. Možda se samo ponaša blesavo jer misli da mora tako.

1094 of 2558 - 42.77%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 18:37 

Naša Kvačica je napisao/la:
Ne znam, ovaj Grbin i ne izgleda kao loš čovjek. Možda se samo ponaša blesavo jer misli da mora tako.

nije ekstreman.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 18:51 

211 cm visok. Baš sirovina.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 18:54 

…znaci gotovo je stali smo na 107.teorija kako je hdz izgubio izbore očekujem da lasica izvrši harakiri jer nema para za otic iz hr a budalesina iz dp isa u most moga je bit na pobjedničkoj strani…bilo bi nazovi laganinija sredjen posa..jebiga al luzer vječno luzer..

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 19:14 

Da se niste naguzili DP-u sad bi isli u oporbu. Zato ne laprdaj

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 19:15 

Flamel je napisao/la:
Neznam je napisao/la:
https://n1info.hr/izbori/ostaje-li-sdss-izvan-vlasti-analiticar-cim-novosti-objave-prvi-tekst-o-dp-u-puknut-ce-tikva-izmedu-njih-i-plenkovica/

Pa naravno da će se to desiti, SDSS nije ništa drugo nego srpska ispostava HDZ-a.

Ova koalicija ce trajati koliko i ona s Most-om. Do prve prilike da se nađe još koji žeton pa da HDZ neometano krade i dalje.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 19:38 

Znači, Pupovac samo kobajagi neće u vlast zbog ovih iz DP-a.

Vraća se i formalno kad Plenković razmontira DP ili pokupi drugih žetončića.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 20:45 

weasel je napisao/la:

…jebiga propustio si priliku da si osta u dp sad bi ti se hdz naguzio a ko to moze platit… :sega :sega

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 21:11 

laganini je napisao/la:
weasel je napisao/la:

…jebiga propustio si priliku da si osta u dp sad bi ti se hdz naguzio a ko to moze platit… :sega :sega

Vidi ga sto je sretan, dobio si sendvic i sad nam se skini s grbace

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 21:14 

weasel je napisao/la:
laganini je napisao/la:

Vidi ga sto je sretan, dobio si sendvic i sad nam se skini s grbace

…ma daj koliko rečenica sam napisa za HDZ a svaka rečenica…ne smim rec jok suticu… :zubati

Vrh

PostPostano: 06 svi 2024, 21:16 

weasel je napisao/la:
Flamel je napisao/la:

Ova koalicija ce trajati koliko i ona s Most-om. Do prve prilike da se nađe još koji žeton pa da HDZ neometano krade i dalje.

..kako to sad a post iznad kazes da se hdz naguzio…imas problema s razmišljanjem… :zubati

Vrh

PostPostano: 07 svi 2024, 14:13 

Flamel je napisao/la:
Neznam je napisao/la:

Nikakvo čudo, svatko malo upućeniji ovo je znao unaprijed.
Upravo sam o ovom govorila prije nekoliko dana kad rekoh da ukidanja stečenih prava neće biti. Spomenuh financije i tri zastupnika.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2024, 15:00 

Ne samo znao već se pisalo odmah nakon rezultata, zato mi nije ni zanimljivo, niti pratim sve ovo. No jedno je jasno Plenković ne može biti kancelar bez SDSSa, može biti samo obični predsjednik vlade, što je po ustavu niža funkcija od predsjednika sabora.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2024, 15:05 

Kao što sam napisao dan nakon izbora HDZ i DP formiraju vladu, četnici van.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2024, 15:07 

Pupovac: 'Nisam stekao dojam da me se Plenković odrekao'

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na konferenciji za medije u Veljunu komentirao je informacije da će HDZ i Domovinski pokret složiti većinu s manjinama, ali bez SDSS-a. Pupovac je kazao kako slijedi nastavak razgovora kluba zastupnika nacionalnih manjina, te da su nakon toga mogući i drugi razgovori.

“I dalje smo jedinstveni i ostat ćemo jedinstveni neovisno o tome kakva naša odluka bila i kako se ona izvana činila”, kazao je. Tvrdi kako je razgovarao s premijerom te da nije stekao dojam da se može govoriti o tome da se HDZ odriče SDSS-a ili manjina. Svoj stav o Vladi HDZ-a i DP-a izreći će sutra nakon sastanka manjina.
...

‘Ponižavanje SDSS-a jest ponižavanje Srba’

“Neka završi ono što se treba završiti. O tome tko je donio odluku gdje će biti SDSS i kada ćemo reći veoma skoro. Skrećem pažnju svima, a naročito onima koji to čine – ponižavanje SDSS-a u političkom životu jest ponižavanje Srba u Hrvatskoj.

Zastupnici SDSS-a su izabrani predstavnici Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jest segregiranje Srba u Hrvatskoj. Slanje radikalnih poruka prema zastupnicima SDSS-a kao što bi bilo prema zastupnicima hrvatskog naroda u Srbiji ili BiH, također je poticanje na nacionalnu i političku mržnju i netoleranciju.

https://www.telegram.hr/politika-krimin ... c-odrekao/

Vrh

PostPostano: 07 svi 2024, 15:08 

Ja sam mislio da se znalo kako će Plenković sa Možemo, međutim izgleda da neće odmah, vjerovatno će kasnije, da zavara narod :zubati

Vrh

PostPostano: 07 svi 2024, 15:15 

Tko će bit ministar čega iz DP-a?

Slobodna Dalmacija otkriva da DP želi ministarstva poljoprivrede, energetike, demografije i kulture
Radić vjerojatno cilja na energetiku
Demografiju bi mogao Jurčević uzet
Kultura Peternel/Haso/Jurčević
Poljoprivreda možda ovaj Dabro

Mislim da ću bar 50% pogodit od ovog

https://slobodnadalmacija.hr/parlamenta ... ih-1382593

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4598 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 184  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: