|
|
Stranica: 19/27.
|
[ 665 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
trokut
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:11 |
|
|
tucepi je napisao/la: HDZ osvaja 33,74 posto i to je šest mandata u Europskom parlamentu. SDP osvaja 27,81 posto (4 mandata), Domovinski pokret 8,67 posto (1 mandat) i Možemo 5,84 posto (1 mandat).
6-7 mandata HDZ 2 mandata DP kad dodju glasovi iz Bih Bilo bi odlično da Možemo ispadne našim glasovima. 
|
|
Vrh |
|
 |
trokut
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:12 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Ljude očito nije briga za ove izbore, glasala je samo stranačka mašinerija. Čudi me jedino da su glasači DP-a izašli, imaju mandat. Mašineriju ima i HDZ BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
HVO-110
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:14 |
|
Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:43 Postovi: 740 Lokacija: USORA! HRHB
|
trokut je napisao/la: HVO-110 je napisao/la: Sokol. Banja Luka. Sretno mu.
Išo si iz Usore do Banja Luke glasati, svaka čast Kad je Sokol mogao doći iz Zagreba u Usoru na dan Općine, mogu onda i ja do Banja Luke.
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:15 |
|
|
Most propao ko žeton. 3,5% po izlaznoj anketi, 1% manje od one neke tik-tokerice što se kandidirala iz zajebancije. A još imali HSP i Glasnovića na listi... 
|
|
Vrh |
|
 |
trokut
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:17 |
|
|
HVO-110 je napisao/la: trokut je napisao/la: Išo si iz Usore do Banja Luke glasati, svaka čast
Kad je Sokol mogao doći iz Zagreba u Usoru na dan Općine, mogu onda i ja do Banja Luke. Ima autocesta, zar ne.
|
|
Vrh |
|
 |
trokut
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:18 |
|
|
Potop Mosta u biti pokazuje koliko su ih Raspudići nosili.
Oni su i izašli zbog kandidatske liste za EU.
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:20 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3887 Lokacija: Stolni grad
|
trokut je napisao/la: HVO-110 je napisao/la: Sokol. Banja Luka. Sretno mu.
Išo si iz Usore do Banja Luke glasati, svaka čast Mene sramota sada, 3 puta san prolazio pored sveučilišta i svaki put sam smetnuo.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:20 |
|
|
dunno je napisao/la: Most propao ko žeton. 3,5% po izlaznoj anketi, 1% manje od one neke tik-tokerice što se kandidirala iz zajebancije. A još imali HSP i Glasnovića na listi...  Oni su euroskeptici pa im glasači ne idu baš na ove izbore. Nisu ovi izbori nikakvo mjerilo. Dok parlamentarni jesu, tamo je odaziv preko 60% a ovdje sića.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:23 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 3764 Lokacija: Herceg-Bosna
|
dunno je napisao/la: Most propao ko žeton. 3,5% po izlaznoj anketi, 1% manje od one neke tik-tokerice što se kandidirala iz zajebancije. A još imali HSP i Glasnovića na listi...  Meni osobno drago što je tako bilo. Imali su Raspudiće, Milanovićeve špijune u svojim redovima i kada nije prošlo da forsiraju koaliciju sa SDP-om i Možemo, oni napuštaju Most. Nakon toga onaj nastup Bože Petrova najmlitaviji u političkoj povjesti koliko je se ja sjećam. Nisam za prostakluk u politici, općenito, ali ako je ikad bio trenutak da neku ženu proglasiš kurvom a njenog muža papučarom tad je bila prilika. I da su to radili bilo bi u medijima tog međusobnog vrijeđanja ali bi barem ostali relevantniji. Eto im i njihovo optuživanje DP-a koji ipak ostvaruje mandat a oni ništa. Politički mrtvaci u Saboru. Božo, inače čijeg imena se sve teže mogu sjetit a kad ukucam u google Božo prvo mi nudi Vrećo nego njega, eto koliko je sad bitan! 
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
Gaugamela93
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:25 |
|
|
Most se sveo na one Karamarkove "mostiće i stazice"
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:26 |
|
|
i_jopet je napisao/la: dunno je napisao/la: Most propao ko žeton. 3,5% po izlaznoj anketi, 1% manje od one neke tik-tokerice što se kandidirala iz zajebancije. A još imali HSP i Glasnovića na listi...  Oni su euroskeptici pa im glasači ne idu baš na ove izbore. Nisu ovi izbori nikakvo mjerilo. Dok parlamentarni jesu, tamo je odaziv preko 60% a ovdje sića. Kakve to veze ima, u drugim državama euroskeptici metu na europskim izborima. UKIP je redovito pobjeđivao u V. Britaniji. Prije će biti ovo što trokut spominje. Bez Raspudića i Raspudićke oni i jesu stranka od 3,5%. Što mi je žao, jer sam ih puno više gotivio od DP-a.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 78338 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Idealno da ispadne gospođa Sunčana Glavak (ništa osobno protiv Sunčane  ), onda prolaze svi naši favoriti, učinak 100%.  Nije valjda ona skupila preferencijalne glasove. 
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 78338 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Iskreno ne znam koliko je uopće pozicija na listi bitna.
U BiH su pravila mix, moraš skupiti ogroman broj glasova da pretekneš nekoga koji je na boljoj poziciji na listi.
Ne znam kakva su ovdje pravila, je li se gleda samo broj preferencijalnih glasova, ili je broj na listi u formuli.
Ako formula raspodjele ne sadrži poziciju na listi, moguće je da uđe i Marijana Petir koja je zadnja na listi, ljudi bar znaju za nju.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:36 |
|
|
Politički nepismeni glasači vjerojatno ne zaokružuju imena.
Mada, pitanje je zašto bi netko politički nepismen i nezainteresiran uopće izašao na izbore s izlaznošću 18% lol.
Oni koji su izašli vjerojatno su imali neko ime u vidu, i konkretno ime kao motivaciju za izaći.
Pretpostavljam da je izašla stranačka mašinerija, i jedno 15% poilitički najpismenijih ljudi koji najviše prate politiku.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:38 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 17464 Lokacija: Drina je na granici!
|
STIGLI su rezultati izlaznih anketa.
Prema njima, HDZ ima 6 mandata, SDP 4, DP 1 mandat, Možemo 1 mandat.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:38 |
|
|
DP ovim rezultatom potvrđuje da im birači ne vide suradnju s HDZ-om kao izdaju nego kao njihovo korištenje demokratske mogućnosti da, u skladu sa svojim mogućnostima, utječu na vlast udesno.
Zapravo odbijanje razgovora sa SDP-om su njihovi birači prepoznali kao dosljednost.
Možeš kritizirati Plenkovića koliko hoćeš, i trebaš ako si desna oporba, ali trebaš isto tako biti i svjestan da ima gore od Plenkovića.
Birači nisu krezubi ni glupi, a mediji naročito vole birače desnice opisati tako: "Kritizirao si Plenkovića a sada si sa njim pa će te tvoji birači sjekirama i toljagama potjerati!"
Ispada nije baš tako. Prosječan seljak je puno obrazovaniji sada nego nekad prije, a ja bih reko i bliži realnosti nego prosječno građansvo većih gradova.
Seljaci recimo znaju razliku čovjeka i životinje a ovi gradski misle da im je pas i mačka u rangu djeteta/čovjeka.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:40 |
|
|
potocnj je napisao/la: DP ovim rezultatom potvrđuje da im birači ne vide suradnju s HDZ-om kao izdaju nego kao njihovo korištenje demokratske mogućnosti da, u skladu sa svojim mogućnostima, utječu na vlast udesno.
Zapravo odbijanje razgovora sa SDP-om su njihovi birači prepoznali kao dosljednost.
Možeš kritizirati Plenkovića koliko hoćeš, i trebaš ako si desna oporba, ali trebaš isto tako biti i svjestan da ima gore od Plenkovića.
Birači nisu krezubi ni glupi, a mediji naročito vole birače desnice opisati tako: "Kritizirao si Plenkovića a sada si sa njim pa će te tvoji birači sjekirama i toljagama potjerati!"
Ispada nije baš tako. Prosječan seljak je puno obrazovaniji sada nego nekad prije, a ja bih reko i bliži realnosti nego prosječno građansvo većih gradova.
Seljaci recimo znaju razliku čovjeka i životinje a ovi gradski misle da im je pas i mačka u rangu djeteta/čovjeka. To je argument ko da će DF i Komšić izgubiti glasove zbog koalicije sa SDA, haha. A DF i Sejdo desno krilo SDA.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:53 |
|
|
potocnj je napisao/la: DP ovim rezultatom potvrđuje da im birači ne vide suradnju s HDZ-om kao izdaju nego kao njihovo korištenje demokratske mogućnosti da, u skladu sa svojim mogućnostima, utječu na vlast udesno.
Seljaci recimo znaju razliku čovjeka i životinje a ovi gradski misle da im je pas i mačka u rangu djeteta/čovjeka. Usporedba ovih izbora i parlamentarnih nije realna, razlicite su okolnosti i pravila. Izlaznost je smijesno niska, HDZ je ubio demokraciju. Jezgra najzagriženijih DP-ovaca bujičara je izašla i glasala ostali nisu. DP je gotov na iducim izborima, bivša stranka
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 19:59 |
|
|
weasel je napisao/la: Usporedba ovih izbora i parlamentarnih nije realna, razlicite su okolnosti i pravila.
Izlaznost je smijesno niska, HDZ je ubio demokraciju.
Jezgra najzagriženijih DP-ovaca bujičara je izašla i glasala ostali nisu.
DP je gotov na iducim izborima, bivša stranka A zašto svi ovi ostali, ta ljevica, nije ostrastila svoje birače da revoltirani porazom u Saboru održe lekciju o demokraciji? Na kraju se broji onaj koji glasuje, a eto DP-ovi glasuju. Nisam HDZ-ovac, ali isto tako nisam ni nerealan da živim u zabludi da je inat kakvog ti pokazuješ prema našoj najjačoj stranki u dvije države, nešto produktivno i privlačno. I to se osjeti. Vidiš da ti je ideologija inata poražena do kraja. Priznaj to, zbog sebe, ako ne zbog nas!
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 20:01 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Čuj HDZ kriv što ljudi ne izlaze. Nije. Ljudi su krivi.
Kekinka oklijeva proglasit mandat, lako moguće da će HDZ 7. bubnut.
Plenković ne ide znači Sokol kao 8. ide u tom slučaju.
Nego, stvarno šteta što je Nino onoliko rogoborio protiv HDZ-a i to na za nas nebitnim pitanjima poput Covida.
Puno više bi nam značio uz HDZ.
Kakvo vezivanje uz tupastog vjeroučitelja.
Jedino mi Bože žao. Nemojte protiv njega. Lik je 'naš'.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 20:01 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: To je argument ko da će DF i Komšić izgubiti glasove zbog koalicije sa SDA, haha.
A DF i Sejdo desno krilo SDA.
Možda bi DP izgubio podršku kada bi nekakav pro-LGBTQ prošao sada kada su oni u vlasti, tipa trans lekcije u školama ili tako nešta. Ipak će pokušaj za takvo šta morati sačekat Možemo! u vlasti. Što se tiče DF-a postaju malo problem SDA-u jer evo pokupe radikalnije glasove nego koje je imao Izetbegović. To je valjda pitanje nekog idućeg muslimanskog preslagivanja, dok se vidi što će Trojka učiniti prije idućih općih izbora u BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 20:06 |
|
|
potocnj je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: To je argument ko da će DF i Komšić izgubiti glasove zbog koalicije sa SDA, haha.
A DF i Sejdo desno krilo SDA.
Možda bi DP izgubio podršku kada bi nekakav pro-LGBTQ prošao sada kada su oni u vlasti, tipa trans lekcije u školama ili tako nešta. Ipak će pokušaj za takvo šta morati sačekat Možemo! u vlasti. Što se tiče DF-a postaju malo problem SDA-u jer evo pokupe radikalnije glasove nego koje je imao Izetbegović. To je valjda pitanje nekog idućeg muslimanskog preslagivanja, dok se vidi što će Trojka učiniti prije idućih općih izbora u BiH. Da bi SDA išla u vlast, mora uništit DF koji je -uteg, jer Hrvati su stavili embargo na DF -uzimaju im trećinu glasova Valja otvorit temu o tome.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 20:07 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Čuj HDZ kriv što ljudi ne izlaze. Nije. Ljudi su krivi.
Kekinka oklijeva proglasit mandat, lako moguće da će HDZ 7. bubnut.
Plenković ne ide znači Sokol kao 8. ide u tom slučaju.
Nego, stvarno šteta što je Nino onoliko rogoborio protiv HDZ-a i to na za nas nebitnim pitanjima poput Covida.
Puno više bi nam značio uz HDZ.
Kakvo vezivanje uz tupastog vjeroučitelja.
Jedino mi Bože žao. Nemojte protiv njega. Lik je 'naš'. Božo je meni skroz ok.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 20:08 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Jedino mi Bože žao. Nemojte protiv njega. Lik je 'naš'.
Valjda ako je naš više nas ljuti njegova nesposobnost nego da je tuđi! Neka svoju političku promućurnosti ponudi Možemo! ja bih najviše volio. Tako bi nam najviše pomogao. Mislim, Maria Selak-Raspudić se prestavi kao Maria Selak u svom govoru da napušta Most, očito iz razloga što nisu dali sve svoje mandate SDP-u na raspolaganje i ti po njoj i po toj činjenici ne opleteš baš pravo! Ako je ikad se trebao upitati "Što bi Trump napravio" to je bio taj trenutak. Nije sposoban, a mi desničari volimo nekoga tko zna i podić glas, znaš.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 20:09 |
|
|
French President Emmanuel Macron’s group was thrashed by Marine Le Pen’s far-right party in European Parliament elections Sunday.
Le Pen’s National Rally won around a third of the total vote, according to estimates by polling companies, more than twice Macron’s party total.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|