HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 stu 2024, 23:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 23120 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868 ... 925  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izrael
PostPostano: 18 srp 2024, 12:33 

Naša Kvačica je napisao/la:
potocnj je napisao/la:

Jedino islamist uvjeren u stalan prirodni priraštaj needuciranih i zatucanih muslimana, potpomognut činjenicom da žena ne smije ni pomisliti reći išta vezano za planiranje obitelji, može svojevoljno htjeti ići u države s narodima s kojima su na ratnoj nozi.

To su bošnjaci forsirali ovdje jer su vjerovali brojčano nadjačat druga dva naroda, to se obilo o glavu jer imaju pad a ne prirast.
Teritorijalna pokrivenost im je katastrofalna, sad da se dijeli mislim da bi gore prošli nego '95.-te.

Tako isto ovaj želi utrpat palestince, za koje se nada da bi rađanjima, s vremenom, nadjačali izraelce, promijenili ime države itd. itd.

Isto tako se nadaju i za RS što je suludo jer tu imaju konstantno smanjenje uz već sada 92% srpski entitet.

Ali to je logika koju ih uče. I s tim uvjerenjem odrastaju. To je vjersko-političko uvjerenje, jako ukorijenjeno.

Po mogućnosti građansku državu gdje se ne gleda tko je Hamas tko nije. :zubati

*zijev*

Sad ko fol smeta islamski fundamentalizam a nije smetao u Afganistanu kad ga je trebalo podrzavati protiv "zlih komunjara", jelda. :)

Da ne govorimo o pedesetim godinama kad je isti taj Zapad, tj. USA, i na drugim mjestima podrzavala islamisticke grupacije.

Ili da ne spominjemo dogadjaje iz novije historije kad je Zapad protiv "zlog Asada" podrzavao takodjer svakorazne "demokrate" s islamistickim pedigreom.

Moras biti zlo gofno, licemjer, ili jednostavno glup, pa isturati hamasovu prirodu u prvi plan i koristiti ju kao razlog za podrzavanje okupatora i tlacitelja. A svako sam sebi nek odluci sta u ovom slucaju zeli biti. Dobar dio takozvane ljevice (desnici nista i ne predbacujem jer od njih nista dobro i ne ocekujem) na njemackom gofnornom podrucju cini upravo to: Izbjegava solidarisanje s Palestincima zbog islamisticke prirode njihovih pokreta otpora.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 12:42 

Haram je napisao/la:

Kolonizatore se vazda moralo motkama, toljagama, vilama, bakljama i bombama izgoniti.

Da smo bogdom osmanlije napurili u startu...

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 12:47 

Mar-kan je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Kolonizatore se vazda moralo motkama, toljagama, vilama, bakljama i bombama izgoniti.

Zelis reci da Palestinci 1948. nisu trebali prihvatiti Jevreje vec ih sutnuti nazad djedovima ovih danasnjih Europljana ciji unuci danas podrzavaju Izrael a djedovi im ih gushili plinom, i satirali na razne nacine? Nekad u fraku i bijelim rukavicama, a nekad onak krvolocno banderaski ko u Jasenovcu, zavisno od stupnja civilizacije?

https://www.paradata.org.uk/media/2517

:)

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 12:48 

Haram je napisao/la:

Moras biti zlo gofno, licemjer, ili jednostavno glup, pa isturati hamasovu prirodu u prvi plan i koristiti ju kao razlog za podrzavanje okupatora i tlacitelja. A svako sam sebi nek odluci sta u ovom slucaju zeli biti. Dobar dio takozvane ljevice (desnici nista i ne predbacujem jer od njih nista dobro i ne ocekujem) na njemackom gofnornom podrucju cini upravo to: Izbjegava solidarisanje s Palestincima zbog islamisticke prirode njihovih pokreta otpora.

Je'l ti ocekujes moralnost, primjenu zakona i normi u svjetskim sukobima?
Suplja prica.
Uvijek je bilo jaci tlaci a nejaci kmeci.
I uvijek ce biti.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 12:52 

Haram je napisao/la:

Po mogućnosti građansku državu gdje se ne gleda tko je Hamas tko nije. :zubati

*zijev*

Sad ko fol smeta islamski fundamentalizam a nije smetao u Afganistanu kad ga je trebalo podrzavati protiv "zlih komunjara", jelda. :)

Da ne govorimo o pedesetim godinama kad je isti taj Zapad, tj. USA, i na drugim mjestima podrzavala islamisticke grupacije.

Ili da ne spominjemo dogadjaje iz novije historije kad je Zapad protiv "zlog Asada" podrzavao takodjer svakorazne "demokrate" s islamistickim pedigreom.

Po čemu su onda njemci zaslužili komadanje države nakon drugog svjetskog rata? :zubati

Valjda zato jer su gofna forsirali njihov nacistički pokret kao razlog da se solidarišu sa njihovim protivnicima! :smijeh

Naravno da se nemože islamističkoj bagri dopustiti da vlada nad nekim područjem kada postoji bolja alternativa, a to je država Izrael.

U Afganistanu se pokušalo i demokratizirati divljake pa vidimo kako je završilo. Tamo nema bolje alternative, pa valja tolerirat stanje kakvo je jbg.

Zabraniti SDA.

Napisati progresivni Kur'an.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 12:52 

bezimeni12 je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Je'l ti ocekujes moralnost, primjenu zakona i normi u svjetskim sukobima?
Suplja prica.
Uvijek je bilo jaci tlaci a nejaci kmeci.
I uvijek ce biti.

Znam da je to tako, zato je divno vidjeti da barem Rusija ima kuveta pa ne mora da kmeci.

A radja bi im bila Rusija sto kmeci jer bi radje lili krokodilske suze i bacali konzerve s neba, neg ovako da moraju gledati kako im prilazi sve blize.

Na stranu to, treba se boriti za dobro. Nije bas tako da nam filozofija nije ponudila modele ponasanja. A prvi bi trebali oni kojima je najbolje, koji najbolje zive, jer inace sav taj njihov zivot nije nista drugo no bezvrijedan zivot obicnog konzumenta..potrosaca.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 12:56 

Kad vec pricate o rjesenju problema

Na žalost, posljedica agresivne islamističke politike. Čudo je kako su Izraelci do sad pružali ruku mira da bi je islamisti uvijek ujeli. I Izraelci su ljudi i ovo je normalna ljudska reakcija na zadnjih 80 godina napada. Većina drugih naroda bi puno prije reagirala.

Šteta zbog propuštenih prilika za suživotom. Palestinci će se sada morati dodatno potruditi da opravdaju povjerenje i nagovore Izrael na rješenje 2 države.

1013 of 2558 - 39.6%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 12:57 

Mar-kan je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Kaže Haram ni sada nije kasno. :zubati

1013 of 2558 - 39.6%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 13:00 

Kad vec pricate o rjesenju problema

Na žalost, posljedica agresivne islamističke politike. Čudo je kako su Izraelci do sad pružali ruku mira da bi je islamisti uvijek ujeli. I Izraelci su ljudi i ovo je normalna ljudska reakcija na zadnjih 80 godina napada. Većina drugih naroda bi puno prije reagirala.

Šteta zbog propuštenih prilika za suživotom. Palestinci će se sada morati dodatno potruditi da opravdaju povjerenje i nagovore Izrael na rješenje 2 države.

Imao si i boljih cinicnih momenata. Nije ti ovo sad bogzna.

A i varas se debelo. Ovo je ocajan pokusaj bilo kakvog prezentiranja pobjede vlastitom puku i demonstriranja jedinstva tamo dje jedinstva nema, jer su zastrokirali, kako u Gazi, tako i na sjeveru protiv Hezbollaha, a bogami i mocna hamericka mornarica podvuce rep pred zemljom koja uopste i nema mornarice.

Nemaju drugih odgovora pa nude sad ovo.

Vrijeme jednostavno ne radi za okupatore.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 13:08 

Haram je napisao/la:

Imao si i boljih cinicnih momenata. Nije ti ovo sad bogzna.

A i varas se debelo. Ovo je ocajan pokusaj bilo kakvog prezentiranja pobjede vlastitom puku i demonstriranja jedinstva tamo dje jedinstva nema, jer su zastrokirali, kako u Gazi, tako i na sjeveru protiv Hezbollaha, a bogami i mocna hamericka mornarica podvuce rep pred zemljom koja uopste i nema mornarice.

Nemaju drugih odgovora pa nude sad ovo.

Vrijeme jednostavno ne radi za okupatore.

Kad čuješ Jure udario Matu, rekao bi na prvu Jure ne valja. Ali ako je Mate prije toga prvi udario Juru to onda mijenja cijelu perspektivu i ljudi imaju više razumijevanja ako si samo uzvratio.

Islamisti neprestano napadaju Izrael, pokrenuli su nekoliko ratova. Javni cilj islamista je praktično genocid židova, zar je zaista tako čudno ako Izrael usvoji istu logiku?

Pa tebe ako dođe neki čovjek lupati po glavi prije ili poslije udarit ćeš i ti njega, možda i malo jače.

1013 of 2558 - 39.6%

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 13:10 

Mar-kan je napisao/la:

Razgovaramo, tj. raspravljamo se o konkretnom sukobu, sukobu koji utice i na unutrasnjo politicka desavanja cak i u nekim zapadnjackim zemljama, a vi sve svodite na moje etnicko porijeklo za koje niti sam kriv niti sam ga izabrao jer sam tako rodjen.

I onda tim mitolosko seljackim doskocicama - nisam ocekivao od Markana, priznam (od tebe da), skrecete paznju s cinjenicnog stanja u Palestini/Izraelu. Sta, ja ne treba da postojim a moju egzistenciju treba anulirati time sto cemo anulirati dolazak Osmanskog carstva na nase prostore???

...i to sve na temi o Bliskom istoku.

A nedobog da pricamo o necemu sto se tice BiH. I onda se neki cude sto je ta zemlja zarazena glupavom i zadrtom mrznjom. Kad sam se ja koristio ovakvim instrumentima u raspravi s vama?

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 13:13 

Haram je napisao/la:

Razgovaramo, tj. raspravljamo se o konkretnom sukobu, sukobu koji utice i na unutrasnjo politicka desavanja cak i u nekim zapadnjackim zemljama, a vi sve svodite na moje etnicko porijeklo za koje niti sam kriv niti sam ga izabrao jer sam tako rodjen.

I onda tim mitolosko seljackim doskocicama - nisam ocekivao od Markana, priznam (od tebe da), skrecete paznju s cinjenicnog stanja u Palestini/Izraelu. Sta, ja ne treba da postojim a moju egzistenciju treba anulirati time sto cemo anulirati dolazak Osmanskog carstva na nase prostore???

A nedobog da pricamo o necemu sto se tice BiH. I onda se neki cude sto je ta zemlja zarazena glupavom i zadrtom mrznjom. Kad sam se ja koristio ovakvim instrumentima u raspravi s vama?

Pa i većina Izraelaca su rođeni u Izraelu, nisu kolonisti kako ih nazivaš i pozivaš na etničko čišćenje. Što si ti bolji od nekog malog Izraelca koji nikad nije bio nigdje osim u Izraelu?

1013 of 2558 - 39.6%

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 13:18 

Haram je napisao/la:

Tvoje shvatanje činjenica nije u skladu sa istinom.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:09 

Mar-kan je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Tvoje shvatanje činjenica nije u skladu sa istinom.

A sta je istina, Markane? Da su Palestinci prije sedamdesetak godina dosli u zemlju Izraelaca, napravili drzavu (podobro uz pomoc Evropljana i US-Amerikanaca), pa poceli s tlacenjem i ugnjetavanjem domicilnog izraelskog stanovnistva?

Je li to istina?

A da vi, potpuno liseni sitnosopstvenickih nagona i kolektivnih refleksa, danas podrzavate taj viseslojno ugnjetavan narod, dok osudjujete dosljake?

Je li to istina?

Znate vi vrlo dobro sta je ovde posrijedi ali - ko sto rece Bezimeni - jebo moral, jebo etiku, vazno je ono sto nam se oznaci kao interes. I naravno refleks stada...stado prokleto.

Ustvari niste nista bolji od ljigavog Suljagica koji se - zarad podrske jevrejskih organizacija za "Projekt Srebrenica" - takodjer popisao po Palestincima...po etici...po moralu..ma po ljudskosti.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:12 

Haram je napisao/la:

Pa i većina Izraelaca su rođeni u Izraelu, nisu kolonisti kako ih nazivaš i pozivaš na etničko čišćenje. Što si ti bolji od nekog malog Izraelca koji nikad nije bio nigdje osim u Izraelu?

Vise puta sam naglasio da sam za postojanje makar jedne drzave na Svijetu u kojoj ce se i Jevreje pitati.

Ta drzava mora inkludirati mogucnost da i Palestinci dobiju ljudska i gradjanska prava. Ili da ne obuhvata teritorije na kojima bi Palestinci mogli sebi izgraditi drzavu.

Zasto - bolan - otvoreno lazes? Hoces li da iskopam moje postove u kojima se upravo za to zalazem?

Ali Izrael im neda ni jedno - a kao sto se da vidjeti iz jucerasnje odluke kneseta, ni drugo.

I oni si mogu to priustiti - ne zato sto su oni bogzna jaki i superiorni, vec upravo zbog podrske, dal precutne ili otvorene, iz zapadnjackih nato-prcija poput nasih. Pri cemu SVI VI, a u vecini si - nemoj misliti da je ovo prvashodno kritika tebe kao individue, imate takodjer krvave ruke jer svi mi snosimo makar djelic odgovornosti za ponasanje nasih vlastodrzaca. Ja cu ti to reci da si mi rodjeni brat, kao sto cu reci bukvalno svakom ko tako razmislja kao ti.

Stotine hiljada palestinske celjadi luta rusevinama u Gazi po paklenim vrucinama uz manjak vode, hrane, svega. Bog vam dusu prostio (tako se to kod vas kaze), ali u mojim ocima vi duse slabo da imate. I vi, i svi oni sirom Zapada sto shute i prave se blesavi (budalasto stado sto samo konzumira i ni na sta drugo ne misli no sta ce use i podase ubaciti ne mogu ni kriviti jer nisu nista drugo no potrosna roba) pridonose paklu u kojoj se ta djeca nalaze.

A shuti, primjera radi, svapska i desnica i ljevica. Ustvari shute SVI, osim onih sto ih po gradjansko liberalnim medijima popularno nazivaju "ekstremnom ljevicom". U mojim ocima su bili ljudi, sad su samo unuci bivsih nacista.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:33 

Svima je jasno da se u Gazi trenutno desava genocid sa ciljem etnickog ciscenja Palestinaca, cak i onima koji govore da nije tako.
Nisam pratio, da li je Hamas prihvatio "two state solution" i priznanje drzave Izrael ukoliko se dogovori "two state solution"?

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:37 

Hamas prihvaca samo Palestinu od mora do rijeke tj. da Izrael vrati ono sto oni zovu okupiranim.
Medjutim izgleda da su hebali zeca, sad je Izrael taj koji ne zeli vise nikakvu ideju dvije drzave (koju su prije donekle podrzavali). Sto znaci da su Palestinci sad potpuno sjebani

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:42 

Svima je jasno da se u Gazi trenutno desava genocid sa ciljem etnickog ciscenja Palestinaca, cak i onima koji govore da nije tako.
Nisam pratio, da li je Hamas prihvatio "two state solution" i priznanje drzave Izrael ukoliko se dogovori "two state solution"?

Jasno je, druze Bezimeni, ali se prave budale.

Hamas je prihvatio jos odmah nakon izbora - ili je bilo neposredno prije njih, postojanje i Izraela (ali ne u Istocnom Jeruzalimu, Zapadnoj obali i Gazi). Jer je i fundamentalistima poput njih jasno bilo da se ne mogu nositi sa citavim kolektivnim Zapadom (a ni arapsku podrsku u tom slucaju nebi imali).

Ali Zapad, Izrael, je odgovorio blokadom Gaze. Iako je i bivsi americki predsjenik izjavio da su izbori u Gazi bili demokratski. Vrlo dobro ZNAJUCI da time gushe svaku mogucnost da Palestinci ponovnim izborima mozda opet isti taj Hamas - ukoliko se ne pokaze dobrim, smijene s vlasti. Ovako su ih OSUDILI na Hamas i kad se sad taj isti Hamas prihvatio puske, oni podrzavaju istrebljenje palestinskog naroda u cjelini (u Gazi).

Takvo zlo i nemoral traze sebi pendant.

Tako da - najozbiljnije, sta je Hamasu preostalo osim da idu u kost i da se bore do poslednjeg? Meni su oni - na stranu ideoloski karakter pokreta kojeg i licno odbacujem, ustvari divljenja vrijedni, jer je njihova borba, dovitljivost, hrabost i neposustljivost na nivou mitoloske snage i svih onih prica o borbi za slobodu kakvima nas kljukaju stoljecima.

Svako s mrvom muda, casti, postenja i cojstva, bi ih trebao podrzavati. Ja to tako vidim iako mi je drustveno uredjenje u Izraelu, kad govorimo o individualnim slobodama i slicno, mnogo blize i draze, nego ono sto nudi Hamas.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:45 

krstjanin je napisao/la:
Hamas prihvaca samo Palestinu od mora do rijeke tj. da Izrael vrati ono sto oni zovu okupiranim.
Medjutim izgleda da su hebali zeca, sad je Izrael taj koji ne zeli vise nikakvu ideju dvije drzave (koju su prije donekle podrzavali). Sto znaci da su Palestinci sad potpuno sjebani

Nije istina. Hamas je davno bio prihvatio postojanje Izraela.

Prilicno na pocetku teksta fino objasnjeno:
https://respublicacasopis.net/2023/11/1 ... rt-ii-dio/

Nego iz neznanja prihvatate floskule kojima vas kljuka ovo nemoralno i odvratno novinarstvo kojeg pak u drugim slucajevima (kad se radi o Trampu ili nedobog podrzavanju gejparada) ostro osudjuete.

Ti si dobar covjek, ne mislim da si nemoralna ljiga, ali se informisi prije nego sto se izjasnis u vezi ovako osjetljivih pitanja.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:50 

Haram je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:

Nego iz neznanja prihvatate floskule kojima vas kljuka ovo nemoralno i odvratno novinarstvo kojeg pak u drugim slucajevima (kad se radi o Trampu ili nedobog podrzavanju gejparada) ostro osudjuete.

Ti si dobar covjek, ne mislim da si nemoralna ljiga, ali se informisi prije nego sto se izjasnis u vezi ovako osjetljivih pitanja.

Informirao sam se

Desetljećima star i bezbroj puta korišten

Izraz "Od rijeke do mora” prvi put je upotrijebila Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) 1964. godine. Nakon osnivanja, PLO je tražila formiranje jedinstvene države, koja bi se protezala od rijeke Jordan do Sredozemnog mora. PLO je odlučno odbacila plan podjele Palestine, koji je UN odobrio 1947.

Od šestodnevnog rata 1967. godine, slogan "Od rijeke do mora" sve više usvajaju i druge palestinske grupe. Koristi se i kao poziv na oslobođenje Palestine od izraelske okupacije u mirnim inicijativama za promicanje neovisnosti Palestine, ali sve više ga prisvajaju i radikalne organizacije kao što su "Narodni front za oslobođenje Palestine" (PFLP) ili Hamas, osnovan 1987.

Obje ove organizacije su od strane EU-a, SAD-a i mnogih drugih zemalja okarakterizirane kao terorističke. Hamas je taj slogan prisvojio i proglasio svojim najkasnije 2012. godine, kada je njegov vođa Kalid Mašal u govoru povodom 25. godišnjice osnivanja Hamasa, izjavio: „Palestina je naša od rijeke do mora i od juga do sjevera".

To je 2017. godine također uključeno u prerađenu povelju ove terorističke organizacije, koja poziva na nasilno uništenje države Izrael. U prosincu 2022. Hamas je ponovo objavio ovaj slogan uz kartu regije koja je pokazivala palestinsku državu, ali nije uključivala Izrael.

https://www.dw.com/hr/od-rijeke-do-mora ... a-67439533

https://balkans.aljazeera.net/teme/2023 ... t-americke

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:52 

Haram je napisao/la:

Vise puta sam naglasio da sam za postojanje makar jedne drzave na Svijetu u kojoj ce se i Jevreje pitati.

Ta drzava mora inkludirati mogucnost da i Palestinci dobiju ljudska i gradjanska prava. Ili da ne obuhvata teritorije na kojima bi Palestinci mogli sebi izgraditi drzavu.

Zasto - bolan - otvoreno lazes? Hoces li da iskopam moje postove u kojima se upravo za to zalazem?

Problem je svašta ti kažeš. Evo recimo još na prethodnoj stranici si rekao:

Haram je napisao/la:

Očiti poziv na etničko čišćenje i ratne zločine protiv židova.

1013 of 2558 - 39.6%

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:52 

krstjanin je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Informirao sam se

Desetljećima star i bezbroj puta korišten

Izraz "Od rijeke do mora” prvi put je upotrijebila Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) 1964. godine. Nakon osnivanja, PLO je tražila formiranje jedinstvene države, koja bi se protezala od rijeke Jordan do Sredozemnog mora. PLO je odlučno odbacila plan podjele Palestine, koji je UN odobrio 1947.

Od šestodnevnog rata 1967. godine, slogan "Od rijeke do mora" sve više usvajaju i druge palestinske grupe. Koristi se i kao poziv na oslobođenje Palestine od izraelske okupacije u mirnim inicijativama za promicanje neovisnosti Palestine, ali sve više ga prisvajaju i radikalne organizacije kao što su "Narodni front za oslobođenje Palestine" (PFLP) ili Hamas, osnovan 1987.

Obje ove organizacije su od strane EU-a, SAD-a i mnogih drugih zemalja okarakterizirane kao terorističke. Hamas je taj slogan prisvojio i proglasio svojim najkasnije 2012. godine, kada je njegov vođa Kalid Mašal u govoru povodom 25. godišnjice osnivanja Hamasa, izjavio: „Palestina je naša od rijeke do mora i od juga do sjevera".

To je 2017. godine također uključeno u prerađenu povelju ove terorističke organizacije, koja poziva na nasilno uništenje države Izrael. U prosincu 2022. Hamas je ponovo objavio ovaj slogan uz kartu regije koja je pokazivala palestinsku državu, ali nije uključivala Izrael.

https://www.dw.com/hr/od-rijeke-do-mora ... a-67439533

https://balkans.aljazeera.net/teme/2023 ... t-americke

Jedno su floskule - i Srbi imaju "dogodine na Kosovu", bitno je sta se KONKRETNO nudilo. A Hamas JESTE nudio priznanje Izraela a da se zauzvrat dobije palestinska drzava.

Dokazi su - ako si procitao tekst, neoborivi.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:53 

Dobar si ti Harame, udaraš na sentimente o jadnoj djeci po Judeji nama , koji smo ista sranja preživili.

Genocidi, protjerivanja, okupatori nam povijest krojili, mi bi se trebali kriviti radi djece koju roditelji, društvo i religija koriste kao žive štitove ili političku polugu.

Bjeri budalo.

Zbog čega su palestinska djeca posebna, među milijunima koja su gladna, žedna, ubijena?

(Retoričko pitanje, znamo odgovor)

Undressed and blessed by Lord, the same Devil that ran around Managua with a sword.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:58 

Haram je napisao/la:

Problem je svašta ti kažeš. Evo recimo još na prethodnoj stranici si rekao:

Haram je napisao/la:

Očiti poziv na etničko čišćenje i ratne zločine protiv židova.

Ne, to je historijska istina jer ti kolonizatori nigdje - gotovo nigdje - nisu napustili zemlju a da ih pri tom nije silom izgonilo. Sirom Afrike, Azije, hoces primjere?

I naravno da se to odnosi na teritoriju koja je MEDJUNARODNIM PRAVOM DEFINISANA KAO OKUPIRANA!

Je li ti znas sta je Medjunarodno pravo?

Dakle imamo:

- Jasno definisanu teritoriju kao okupiranu (Zapadna obala, Gaza, Golan)
- Narod koji se bori protiv okupacije

Plus moj zakljucak da drugo no istjerivanja okupatora s te teritorije silom ocigledno ne dolazi u obzir.

I onda ti, TI koji branis drzavu koja trenutno cini genocid, meni predbacujes "podrzavanje zlocina i etnickog ciscenja", zbog metafore koja sluzi kao retoricko pojacalo tvrdnje da osim sile u tom slucaju nista drugo ne fercera??

Ne budi smijesan.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 17:02 

Salivator je napisao/la:
Dobar si ti Harame, udaraš na sentimente o jadnoj djeci po Judeji nama , koji smo ista sranja preživili.

Genocidi, protjerivanja, okupatori nam povijest krojili, mi bi se trebali kriviti radi djece koju roditelji, društvo i religija koriste kao žive štitove ili političku polugu.

Bjeri budalo.

Zbog čega su palestinska djeca posebna, među milijunima koja su gladna, žedna, ubijena?

(Retoričko pitanje, znamo odgovor)

Ne radi se o sentimentima, budaletino, vec o cinjenicnom stanju. Jebli te sentimenti..

Kako se samo usudjujem prikazati stanje stvari onakvim kakvo jeste, samo da tebi nebi povredio sentiment..

Citat:

Nije retoricko. Unicef je rat u Gazi oznacio kao "Rat protiv djece". Nadji mi JEDAN primjer u kojem cjelokupni kolektivni Zapad ucestvuje u patnji stotina hiljada djece, i ja cu ti odmah dati za pravo?

Ili u kojem je Unicef neki sukob oznacio kao takav?

Ovo nije nekakva elementarna nepogoda, nekakva susha koja je iz cista mira pogodila neko podrucje, zemljotres...ili sta vec, OVO je eklatantan primjer nasilja i cinjenja ZLA onima koji su najmanje krivi za stanje onakvo kakvo jest.

600.000 ih je ispod 16 godina!

Opravdaj si to, budi dovoljno cinican, pa nadji nesto.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23120 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868 ... 925  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: ZOVen2 i 28 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: