|
|
Stranica: 64/67.
|
[ 1671 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Revizija
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 31 kol 2024, 11:42 |
|
|
novem je napisao/la: Naručitelj je napisao/la: @Ceha Nema šanse da je postojao neki antihrvatski plan na razini države, koji su provodili savezni organi. Nema dokaza za to, a da je to postojalo, bili bi puno uspješniji nego što su bili. Možda su neki ljudi unutar raznih sustava djelovali planski antihrvatski, ali nije to politika vrha partije. Veliki 'problem' je što su Hrvati bili najviše protiv te države i protiv partije. A partija se obračunava nemilosrdno sa svim protivnicima, to je takva organizacija. Niko u mojoj obitelji se ni u ludilu nije htio učlaniti u partiju, to bi bila sramota. I mnogi drugi hrvatski nacionalisti su tako razmišljali. Četnici i srpski nacionalisti većinom nisu bili takvi, već su masovno ulazili u partiju. I onda nije čudo da su mogli ostvariti neke antihrvatske politike. Pogrešno je tu vidjeti neku veliku zavjeru, jednostavno su se stvari tako odvijale. Statistički podatci kao eto nisu dokaz. Hoćeš reći "ispalo tako", a kod Srbije baš "slučajno" obrnuto. Zar Proljećari nisu ustali zbog tog sustavnog pljačkanja, i uništavanja Hrvatske, te iseljavanja koje je tada najviše pogodilo Hrvate u Hrvatskoj, kao i u BiH, iako su oni sami bili komunjare? Zar to nisu platili progonom i izbacivanjem iz vlasti? Nije presudna stvar tko je volio manje ili više, nego kakvi su bili realni uvijeti da se do nečeg dođe. Srbi u HR su za sebe u SKH reklamirali masu bitnih pozicija i drmali partijom, iako su i Hrvati iz HR masovno sudjelovali u NOP-u. Misliš, mogu i smiju ginuti, a ne smiju na pozicije, je ne vole komunizam? I u HR su Hrvati bili proganjani, kako onda da dođu do BG. Zar nije Ranković kao Srbin do 1966. u Hrvatskoj složio 1,1 milijun akti UDBE. Zar to nije dokaz sustavnog terora policijske države? Ti puno pričaš a malo znaš.  Leka je svakog ko je bio protiv Jugoslavij ganjao , To su verovatno ostatci bivših režima , Bio je integralni Jugosloven .
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 31 kol 2024, 11:56 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Haram je napisao/la: Hitler je daleko prije staljinovih cistki napisao Mein Kampf.
Nije isto, zato sto rasni ne mozes izbjeci, nikako - kriv si po rodjenju, dok politicki barem u teoriji mozes tako sto prihvatis politicke agende sistema.
Tako su oko Zvornika i Bijeljine npr. ljudima na checkpointovima skidali gace da provjere je li "politicki korektan". To je npr. cisti rasizam i bez obzira na tvoje politicke stavove, ti si kao osunecek isao pod noz. (Hrvata tamo nema pa im je kita bila glavni indikator)
Hitler je napisao Mein Kampf (usput, u kojem nema ništa o genocidu) onda kad je u komunističkom genocidu tijekom revolucije već bilo ubijeno oko 8 milijuna stanovnika SSSRa. Glede pak tobožnje nemogućnosti da se izbjegne zbog rođenja itd.- to je besmislica. Democid kao u Kambodži ili SSSRu je bio posve proizvoljan, svatko je mogao biti proglašen za kulaka o svrstan u kategoriju za odstrjel; s druge strane rasa je slabo definirana, pa su Židovi karaiti, a koji su isto Židovi kao ostali, samo ne priznaju Talmud, u SSSRz preživjeli genocid jer su Nijemci došli do bizarnog zaključka da nisu "pravi" Židovi. I sam pojam genocid je loše definiran u UN-u, o čem postoji slaganje, jer iznosi 4 kategorija (rasa, religija, jezik i još nešto), a za što se svi stručnjaci slažu da je jednostavno preusko za masovna ubojstva. Hitler nije ništa gori od Staljina i Maoa, ni u principu. Meni se nikako ne svidja to u sustini evrocentristicko i germansko izjednacavanje Hitlera sa Staljinom. Iza svega stoji pokusaj apsolucije vlastitih predaka u fazonu, ok, jesu bili *** ali i drugi su. Na kraju krajeva grade na zrtvama staljinistickog aparata apologetiku vlastitih predaka. Bolje reci, dogradjuju je. Jer izgradili su ih na totalno izopacenom i perverznom percepcijom holokausta. Pa im danas, poganim kakvi jesu, nije bed plesati demokratski ples na brdu palestinskih leseva. Kambodzanci - mora se biti iskren i priznati - su Azija jbg. Kod njih je mnogo izvorno evropskih ideja izopaceno do bola. Ili ako tako hocemo, prikladjeno vlastitim (ne)prilikama. Pa su tako i Crveni Kmeri ucinili sta su ucinili, vlastitom narodu. Ali CCCP je sasvim druga prica (ako se na sekund ostavimo germanske propagande obavijene u simpaticne zutoplave boje, ili dugine, po potrebi..).
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 31 kol 2024, 12:00 |
|
|
Drugovi iz austrijskog Der Funke koji je dio marksisticke Internacionale, bili u Zagrebu. Neko ih prijavio policiji zbog zastave pa su ih ovi trazili ali im nisu mogli nista. Vele da je ta histerija cisti dokaz za slabost i prestrasenost kapitalistickog sistema koji u svakoj sitnici vidi opasnost.  Mozda je drug Dane bio tog dana u Zagrebu pa nazvao zandarme..?
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 31 kol 2024, 12:51 |
|
|
Revizija je napisao/la: novem je napisao/la: Statistički podatci kao eto nisu dokaz. Hoćeš reći "ispalo tako", a kod Srbije baš "slučajno" obrnuto. Zar Proljećari nisu ustali zbog tog sustavnog pljačkanja, i uništavanja Hrvatske, te iseljavanja koje je tada najviše pogodilo Hrvate u Hrvatskoj, kao i u BiH, iako su oni sami bili komunjare? Zar to nisu platili progonom i izbacivanjem iz vlasti? Nije presudna stvar tko je volio manje ili više, nego kakvi su bili realni uvijeti da se do nečeg dođe. Srbi u HR su za sebe u SKH reklamirali masu bitnih pozicija i drmali partijom, iako su i Hrvati iz HR masovno sudjelovali u NOP-u. Misliš, mogu i smiju ginuti, a ne smiju na pozicije, je ne vole komunizam? I u HR su Hrvati bili proganjani, kako onda da dođu do BG. Zar nije Ranković kao Srbin do 1966. u Hrvatskoj složio 1,1 milijun akti UDBE. Zar to nije dokaz sustavnog terora policijske države? Ti puno pričaš a malo znaš.  Leka je svakog ko je bio protiv Jugoslavij ganjao , To su verovatno ostatci bivših režima , Bio je integralni Jugosloven . Integralno jugoslavenstvo je paravan za velikosrpstvo.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 31 kol 2024, 16:40 |
|
|
Haram je napisao/la: Drugovi iz austrijskog Der Funke koji je dio marksisticke Internacionale, bili u Zagrebu. Neko ih prijavio policiji zbog zastave pa su ih ovi trazili ali im nisu mogli nista. Vele da je ta histerija cisti dokaz za slabost i prestrasenost kapitalistickog sistema koji u svakoj sitnici vidi opasnost.  Mozda je drug Dane bio tog dana u Zagrebu pa nazvao zandarme..? Šta imaju ti zapadni libtardi tražit tu?
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Revizija
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 14:04 |
|
|
novem je napisao/la: Revizija je napisao/la: Leka je svakog ko je bio protiv Jugoslavij ganjao , To su verovatno ostatci bivših režima , Bio je integralni Jugosloven . Integralno jugoslavenstvo je paravan za velikosrpstvo. Između njegove koncepcije i unitarizma prve Jugoslavije ima sličnosti . Iskren Jufolsven , iskreno je bio lojalan toj državi . Ali naravno nije bio operisan ni osećaja za Srbe .
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 18:29 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Haram je napisao/la: Drugovi iz austrijskog Der Funke koji je dio marksisticke Internacionale, bili u Zagrebu. Neko ih prijavio policiji zbog zastave pa su ih ovi trazili ali im nisu mogli nista. Vele da je ta histerija cisti dokaz za slabost i prestrasenost kapitalistickog sistema koji u svakoj sitnici vidi opasnost.  Mozda je drug Dane bio tog dana u Zagrebu pa nazvao zandarme..? Šta imaju ti zapadni libtardi tražit tu? Nisu libtardi vec komunisti. Drugovi. A ne pedderi.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 18:30 |
|
|
Juuugooooslaaaviiiijoooo na noge!  15.000 grla pjeva. I onda veli da je mrtva. E nije.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 18:35 |
|
|
Rika, ne znam da li si cuo za komunisticku internacionalu. Funke/Iskra je dio toga. Ove ne mozes cak ni nagovoriti da izadju na izbore i glasaju za komunisticku stranku. Jednostavno su ubijedjeni - ko Markan sto vjeruje u alaha - da je jedini izlaz krah kapitalistickog sistema putem revolucije - dakle, revolucionarni marksisti.
Ja htio par njih da nagovorim da glasaju za KPÖ na iducim izborima..ma nema sanse...pa reko kreteni, sta vi misliste, uci u vijecnicu s puskom i ovima reci "sad smo mi vlast"???
...al dzaba pricati.
Meni je drago sto se furaju na Jugoslaviju. Sto cijene Jugoslaviju, Jugoslovene i nasu jugoslovensku kulturu. Za ostalo mi se jebe.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 18:37 |
|
|
Haram je napisao/la: Juuugooooslaaaviiiijoooo na noge!  I ova se orila: https://www.youtube.com/watch?v=GeYbYsdvuXoCitat: Večeras na koncertu Bijelog Dugmeta u Splitu pjesmom se zazivala propala tvorevina Jugoslavija s prigodnom pozadinom na video zidu dugom 20 metara. Nitko se nije bunio. Nitko nije prijavljen. Nitko nije kažnjen. Nitko nije priveden. Nitko nije isključio struju. Nisu nama krive nikakve stranke, nikakvi pojedinci, nikakve izdajice i heroji. Za SVE što nam se događa kriv je isključivo mentalno osakaćeni, indiferentni, nezahvalni i licemjerni narod! Tražili ste - gledajte! Mi smo bre gofna, ne Sloba! 
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 18:56 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21390 Lokacija: među zvijezdama
|
Šugoslavija. Ne kontam Haram fetiš tebe i pojedinaca prema toj srpskoj ublehi od države, koja se raspala u krvi tvog naroda. *** se cetaljska pritajila i onda opet izvršila pokolje. Kao i u drugom svjetskom ratu sto su.
Mene je lik iz Sarajeva, jednom zvao na neko okupljanje povodom igmanskog marsa. Kao “ raja” to organizira u lovačkom domu. Znaci ne neka budala, nego pravnik, sin roditelja intelektualaca. Ja sam mislila neka skrivana kamera i fora.
Kad sam iznijela svoje vidjenje tog sranja, lik ostao zabezeknut. Kao bolje ne onda da ides, ne bi se “ uklopila”.
To mu je zadnji put bilo da smo se vidjeli a i čuli.
Pa mi molim te odaj tajnu u čemu je fora sa vama “ pelenasima jugonosralgicarima”?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 19:18 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Šugoslavija. Ne kontam Haram fetiš tebe i pojedinaca prema toj srpskoj ublehi od države, koja se raspala u krvi tvog naroda. *** se cetaljska pritajila i onda opet izvršila pokolje. Kao i u drugom svjetskom ratu sto su.
Mene je lik iz Sarajeva, jednom zvao na neko okupljanje povodom igmanskog marsa. Kao “ raja” to organizira u lovačkom domu. Znaci ne neka budala, nego pravnik, sin roditelja intelektualaca. Ja sam mislila neka skrivana kamera i fora.
Kad sam iznijela svoje vidjenje tog sranja, lik ostao zabezeknut. Kao bolje ne onda da ides, ne bi se “ uklopila”.
To mu je zadnji put bilo da smo se vidjeli a i čuli.
Pa mi molim te odaj tajnu u čemu je fora sa vama “ pelenasima jugonosralgicarima”? Sasvim jednostavno. Ali ako hoces nesto sto ti je mozda blize za razumjeti, uzmi nas posrani B-H-S u Austriji. Podijeljeni na tri, rijetko kad uspije da se nadje dovoljno djece za osnivanje razreda na maternjem jeziku. Zato su makar svabe bili toliko milosrdni pa spojili to u JEDAN JEZIK tako da sva djeca idu skupa u razred. A ima i vise razreda. JEdino sto se u jednom mjesecu u godini uci nesto sto je "specificno hrvatsko", pa jednom "specificno srpsko", pa "specificno bosansko". Uzmemo li u obzir da se sve vise ljudi iz bivse SFRJ doseljava u Austriju, to je veoma koristan potez koji ce sigurno ojacati zajednistvo medju nasa tri plemena. Uzmi literaturu. Tri jezika nikad nemaju toliku tezinu kad su tako mali kao jedan sto je imao zajednicki dok se zvao srpskohrvatski.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 19:33 |
|
|
Ja mogu bosanski spojiti s hrvatskim. No sa srpskim nikad. Nisam pristalica znaci tih miješanih škola na @maternjem. Ja kuci nikad neću s djecom njemački ionako govoriti. Naucice ga u vrticu i školi. Ni moji sa mnom nisu govorili njemački.
Sve mi to “zajedničko” potenciranje bilo čega zvuci suludo. Nismo se praćkama s njima gadjali nego su nas klali i ubijali. Da mi djeca sa unucima nekog rezerviste koljača idu u školu? Daj ba.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 20:35 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja mogu bosanski spojiti s hrvatskim. No sa srpskim nikad. Nisam pristalica znaci tih miješanih škola na @maternjem. Ja kuci nikad neću s djecom njemački ionako govoriti. Naucice ga u vrticu i školi. Ni moji sa mnom nisu govorili njemački.
Sve mi to “zajedničko” potenciranje bilo čega zvuci suludo. Nismo se praćkama s njima gadjali nego su nas klali i ubijali. Da mi djeca sa unucima nekog rezerviste koljača idu u školu? Daj ba. (To sto govoris s djecom u kuci maternji je pohvalno i ispravno jer bez dobrog poznavanja maternjeg nece ni njemacki moci nauciti na nekom visem nivou. Tako barem lingvistika.) Prvo, tema NIJE zamisljenja kao nekakva poluga pomocu koje ce se pomoci uspostavljanju nove Jugoslavije. Poznate su mi i geopoliticke realnosti a i nasa novija proslost. Radi se vise o ukazivanju na to da smo kulturoloski jako slicni i povezani i da ono sto bi se moglo nazvati tipicnom "jugokulturom" nije umrlo i sa drzavom. Snimci kao iz Splita su cisti dokaz ovoga sto tvrdim. Dakle bez ikakvog "guranja odozgo", tj. agendi koje se guraju pomocu institucionalnih poluga moci od strane drzave/-a, narod se okuplja oko onog sto smatra zajednickim. Gotovo nagonski, refleksno, ili kako desnicari vole reci P R I R O D N O. Prirodno jer smo JEDAN NAROD koji je - malo historija - a malo i vlastite, primitivnim nacionalizmima zaludjene vodjice, uz pomoc poluintelaktualaca 19. vijeka koji nacionalne ideje nisu shvatili onako kako je to trebalo shvatiti, vec su, kao i sve uvezeno sa strane, nama donijeli samo jeftine plagijate i blijede kopije originala, podijelile linijom koja gora da ne moze biti: Religijskom. Drugo, Jugoslavija stoji nasuprot tog prolivanja krvi koje spominjes. Nije "jugoslovenska ideja", ideja zajednistva, rasturila drzavu i plemena odvela u ratove, vec cinjenica da su na vlast dosli zlikovci koji su ISKOPALI ratne sekire, pa plemena povela za sobom u ratni vihor rasturajuci, kako zajednistvo, tako i Jugoslaviju. Da Nijemci nisu uspjeli da nadvladaju vlastiti "milet", tj. podjelu na protestante i katolike, oni nebi bili to sto jesu a nase banana drzavice pak to sto one jesu. Zato danas oni vladaju nad nama, a ne obrnuto, jer se vakuum nekako mora popuniti a nase banana drzavice su premale da bi to bile u stanju, pa su to preuzeli drugi, a nama preostaje samo da tu i tamo pokusamo za nase sitnosopstvenicke nagone ugrabiti koju mrvicu koja spadne sa njihovih stolova (jedno vrijeme su npr. u BiH profitirali Bosnjaci od toga, sad vise Hrvati > vidi novog velicanstvenog, svapskog pit bul terijera, Schmidta). Posto nismo uspjeli ostati ujedinjeni da bi cinili bilo kakvu tezinu, vec prezentirali i demonstrirali vakuum koji se mora popuniti, danas je tu Vasington, pa EU a putem EU posredno Berlin koji je nakon sto se London pozdravio postao glavni faktor zutoplave zajednice. (Ne redaju se dzaba Austrougari kao "Visoki predstavnici" - sto ne posalju Irca...) Nisam megaloman, ne treba mi po svaku cijenu "mocna drzava", na takve stvari obicno drkaju desnicarske tastatura drkadzije (valjda jer nisu dovoljni sami sebi, ne znam, mora biti nesto psihicko), nista nemam protiv drzava tipa Luksemburg ili Lihtenstajn jer te drzavice svojim gradjanima osiguravaju SVE sto im treba (da ne nabrajam). Ali to nase banana drzavice OCIGLEDNO nisu u stanju pa im je demografski saldo trenutno takav da - ako ovako nastave - za stotinjak godina nece imati ni priblizno dovoljno stada da popune pasnjake koje su zapisali. A onda nek neki novi Ceha crta karte svojoj meteri... (takoreci, nije uvreda vec retoricko pojacalo) Mrzim u biti kad nesto sto je logicno moram crtati, ali ti si prema meni popravila ponasanje pa mi nije bed objasniti.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 20:55 |
|
|
Haram preskačeš jednu bitnu stvar. Nije agresiju izvršio Švabo pitbul ili netko iz Washingtona, nego baš naš susjed i brat, Jugosloven i komunist, Slobo.
Jedonostavno nema nikakve osnove da brata Jugoslovena smatraš bližim od Švabe ili Amerikanca. Može on biti eventualno genetski brat, ali taj brat Jugosloven svojim ponašanjem nije zaslužio bolji status.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1126 of 2558 - 44.02%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 21:03 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram preskačeš jednu bitnu stvar. Nije agresiju izvršio Švabo pitbul ili netko iz Washingtona, nego baš naš susjed i brat, Jugosloven i komunist, Slobo.
Jedonostavno nema nikakve osnove da brata Jugoslovena smatraš bližim od Švabe ili Amerikanca. Može on biti eventualno genetski brat, ali taj brat Jugosloven svojim ponašanjem nije zaslužio bolji status. U vezi nasih medjusobnih "agresija": Ja nisam tvrdio nista drugo (spomenuo sam nase vodjice i intelektualcice), vec da ideja zajednistva, ideja Jugoslavije, stoji nasuprot toga. Ovi veliki su samo iskoristili priliku pa popunili - ili cak i morali popuniti vakuum. S jedne strane zlo, a s druge dobro - ako tako hoces, pojednostavljeno. I ne radi se o tome koga mi individualno smatramo blizim, vec o tome ko nam je prirodno blizi. Vazda kazem vid nam ba glava... Cim su vani, nasi ljudi se okupljaju oko onog sto im je zajednicko. To cak i djeca cine nagonski. Jezik, obicaji, kuhinja..pa cak i odgoj koji su dobili kod kuce (zanemarimo li one linije koje nas razdvajaju, a to je maltene iskljucivo religija) su im zajednicki ili veoma slicni, osjecaju neku vrstu srodnosti koja ih razlikuje od vecinskog drustva. Ovde vani "jugo-diskaci" cvjetaju. Sto se ne zblizavaju s Amerima ili Svabama...
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 21:06 |
|
|
Pa i EU ti je ideja zajedništva. Na stranu što ti ne voliš Nijemce, ali ima dobrih ljudi svugdje, pa i dobrih ljudi Amerikanaca, Talijana, Portugalaca, Poljaka itd.
1126 of 2558 - 44.02%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 21:10 |
|
|
Zamisli tu situaciju, mene vlastito dijete vodi na koncert Crvene Jabuke. Dakle 1:1 jugoslovenskog benda, a da nikad u zivotu ne moze imati pojma sta je to Jugoslavija jer je rodjeno 2005. godine a s majcine strane svapskog porijekla. S njom drugarica takodjer nasa (nisam pitao za nacionalnost, nit me interesuje, ali je sudeci po imenu morala biti ili Srpkinja ili Hrvatica). U publici razvijena zastava SFRJ. Ovde ideja Jugoslavije - dakle - ne samo da je prezivjela, vec se i razmnozila, i to tamo gdje su ju ponajvise proganjali i ubijali da ju suzbiju (izmedju 41. i 45.). To je meni jedna vrsta naknadnog, duhovnog triumpha, triumpha na maltene surealnoj razini. Ili ko sto Srbi vole reci, nase carstvo je nebesko.  Sutra ionako moramo svi svojim sefovima ili seficama pusiti kuraz.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 21:14 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Haram preskačeš jednu bitnu stvar. Nije agresiju izvršio Švabo pitbul ili netko iz Washingtona, nego baš naš susjed i brat, Jugosloven i komunist, Slobo.
Jedonostavno nema nikakve osnove da brata Jugoslovena smatraš bližim od Švabe ili Amerikanca. Može on biti eventualno genetski brat, ali taj brat Jugosloven svojim ponašanjem nije zaslužio bolji status. U vezi nasih medjusobnih "agresija": Ja nisam tvrdio nista drugo (spomenuo sam nase vodjice i intelektualcice), vec da ideja zajednistva, ideja Jugoslavije, stoji nasuprot toga. Ovi veliki su samo iskoristili priliku pa popunili - ili cak i morali popuniti vakuum. S jedne strane zlo, a s druge dobro - ako tako hoces, pojednostavljeno. I ne radi se o tome koga mi individualno smatramo blizim, vec o tome ko nam je prirodno blizi. Vazda kazem vid nam ba glava... Cim su vani, nasi ljudi se okupljaju oko onog sto im je zajednicko. To cak i djeca cine nagonski. Jezik, obicaji, kuhinja..pa cak i odgoj koji su dobili kod kuce (zanemarimo li one linije koje nas razdvajaju, a to je maltene iskljucivo religija) su im zajednicki ili veoma slicni, osjecaju neku vrstu srodnosti koja ih razlikuje od vecinskog drustva. Ovde vani "jugo-diskaci" cvjetaju. Sto se ne zblizavaju s Amerima ili Svabama... To možda vazi za vas prijeratnu i poslijeratnu dijasporu. Ja po Yugo diskacima ne idem. Djecu ne bi odgajala po zajedničkim školama da mi uče alternativne povjesti. Kako je Draža bio ustvari pozitivac, a Ratko junak. Hvala lijepo. Prekodrinske cajke ne mogu ocima. Itd Itd Sad šta je s tobom, ne znam.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 21:14 |
|
|
Ajde dijete će sljedeći tjedan na koncert Billie Eilish, sljedeći mjesec netko treći i tak to.
1126 of 2558 - 44.02%
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Pa i EU ti je ideja zajedništva. Na stranu što ti ne voliš Nijemce, ali ima dobrih ljudi svugdje, pa i dobrih ljudi Amerikanaca, Talijana, Portugalaca, Poljaka itd. Druze, nije da ne volim Nijemce individualno - pa cura mi je Njemica oridjinale, iz vasione se vidi odakle je, vec tu njihovu drzavu, tj. klasu gradjansku koja ih predvodi. BRD, ako ti je tako draze. Ja to i njoj vazda kazem, uopste mi nije bed. Ono sto cini, sto jest i sto reprezentira danasnja BRD. Sto se Amera tice, izuzmemo li njemacke Deutschpunkbendove, ja sam socijaliziran na americkom rokenrolu i holivudu. I tamo imas mnogo dobrih ljudi. Ja to nikad nisam negirao. Ali ono zlo, onaj talog u kongresu, onaj tanki sloj veoma mocnih ljudi koji svoje podanike drze zaglupljenima dok karaju ostatku planete u anus, e njih mrzim. Mozda se cak i ne moze govoriti o mrznji jer je mrznja iracionalan osjecaj a ja svoju odbojnost, prezir prema njima, znam itekako argumentativno obrazloziti.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 21:18 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ajde dijete će sljedeći tjedan na koncert Billie Eilish, sljedeći mjesec netko treći i tak to. Ne kazem da nece ali to da ide na Crvenu Jabuku je ipak simptomaticno za ono sto tvrdim na ovoj temi. Ok, postavljena je kao pitanje ali pitanje sugestivne prirode. Kao sto rekoh, prdnuli smo u cabar, ti to sigurno vidis drugacije ali po mome misljenju su meni uzeli djetinjstvo i buducnost koja ko zna kakva je mogla biti (ne kazem da nisam zadovoljan ovim sto sam danas, mogao sam milion puta gore proci), uzeli drzavu, a tebi mladost i najbolje godine. Al hajd..
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 21:19 |
|
|
Ok, ti si commie-muslie kaj voli popit, nemaš pojma ni o čemu i voliš jugu. U ostalim naroda nema baš puno jugofila 
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 21:25 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ajde dijete će sljedeći tjedan na koncert Billie Eilish, sljedeći mjesec netko treći i tak to. Ne kazem da nece ali to da ide na Crvenu Jabuku je ipak simptomaticno za ono sto tvrdim na ovoj temi. Ok, postavljena je kao pitanje ali pitanje sugestivne prirode. Kao sto rekoh, prdnuli smo u cabar, ti to sigurno vidis drugacije ali po mome misljenju su meni uzeli djetinjstvo i buducnost koja ko zna kakva je mogla biti (ne kazem da nisam zadovoljan ovim sto sam danas, mogao sam milion puta gore proci), uzeli drzavu, a tebi mladost i najbolje godine. Al hajd.. Crvena Jabuka je bosanski bend. Nije Yugo. Ljudi su iz Sarajeva. Od Dražena Ricla koji je poginuo nekad osamdesetih i frontmena, do Dražena Zerica. Otkud tamo YU zastava to Bog zna
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Naručitelj
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 21:25 |
|
|
Koje je ovo tješenje, čak je i tužno malo, ali očito se jedino tako možeš nosit sa gubitkom domovine i zlom koji je jugoslavenstvo nanijelo svima nama. A što se tiče ovog retardiranog Dugmeta, niko nije došao na koncert radi te pjesme i jugo zastave, niti su znali i očekivali to. Pa ja da sam bio na koncertu isto bi osta i zajebava se, ne bi me to nešto uznemirilo. A hrvatski sam nacionalist i antijugoslaven. Dok recimo ova mladost što ide na Thompsonov koncert, zna zašto ide i još nosi hrvatske zastave. Tako da ti nema ništa od Jugoslavije, to je završena priča. Ali ajde, tješi se, očito ti je potrebno...
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 32 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|