HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 tra 2024, 12:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Predstavnici bošnjačkih stranaka nisu se odazvali pozivu na sastanak o uspostavi vlasti u SBŽ
PostPostano: 11 tra 2011, 22:15 
Offline

Pridružen/a: 11 sij 2011, 23:31
Postovi: 62
http://www.vitez.info/index.php?option= ... &Itemid=53

Predsjednik srednjobosanskoga Županijskog odbora HDZ-a BiH Nikola Lovrinović uputio je proteklog tjedna poziv svim predsjednicima parlamentarnih stranaka u Skupštini Srednjobosansjkoe županije da dođu na sastanak radi dogovora oko uspostave vlasti u toj županji u skladu s rezultatim Općih izbora.
Sastanak je trebao biti održan danas u zgradi Županjske vlade, ali kako su se pozivu odazvali samo predstavnici stranaka s hrvatskim predznakom (HDZBiH, HDZ 1990 i HSS-NHI) propala je još jedna inicijativa za rješavanje političke krize u Srednjobosanskoj županiji.

Predsjednik srednjobosanskoga Županijskog odbora HDZ-a BiH Nikola Lovrinović kazao je u izjavi za Fenu kako se nadao da će u razgovoru s predstavnicima bošnjačkih parlamentarnih stranaka postići dogovor oko uspostave vlasti, ali kako se oni nisu odazvali satanku da su samim time na sebe preuzeli i odgovornost za eventualne socijalne, ekonomske, ali i političke probleme koji bi mogli uslijediti.

"Politička kriza može se riješiti isključivo za stolom, ali ne kavanskim, kako neki žele, nego isključivo u zgradi Vlade. Pitam se, šalje li se poruka da se Hrvatima želi u miru oteti ono što se nije uspjelo u ratu. Mi to nećemo dopustiti i borit ćemo se svim demokratskim sredstvima kako bi Hrvate u ovoj županiji zastupali legitimni predstavnici izabrani na proteklim općim izborima.

Gospoda iz SDP-a i NSRZB-a nemaju legitimitet zastupati Hrvate, a očito su se priklonili bošnjačkom klubu, jer svoja prava konzumiraju kroz taj klub", kazala je u izavi za Fenu Slavica Josipović, predsjednica srednjobosasnkoga Žpanijskog odbora HDZ-a 1990.

Razočarenje postupcima bošnjačkih stranaka izrazio je Anto Lozančić, potpredsjednik Županijskoga odbora HSS-NHI-ja.

"Mi smo razočarani nedolaskom predstavnika bošnjačkih stranaka, a bez HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 ne želimo uopće raspravljati o formiranju vlasti. Na djelu je silovanje demokracije od strane SDP-a, koji na sve načine pokušava izbaciti Hrvate iz vlasti, što im, siguran sam, neće uspjeti", rekao je Lozančić.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 34 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO