|
|
Stranica: 32/38.
|
[ 927 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Noname01
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 07 stu 2024, 00:14 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Pokušavam shvatit,na koji način vi mislite da je to izvedivo,pripoit i ona područja gdje danas uopće skoro da nema Hrvata.
Mislim,bilo bi idealno kad bi bilo moguće ostvarit te Cehine karte,ali iskreno,ne vidim kako,u kakvim okolnostima.
Pustimo sad povijesna prava i povjesne karte,jer recimo Mađari i Talijani takođe imaju nekakve povjesne karte i pozivaju se na povjesna prava,na one prostore gdje ne živi niti jedan Talijan ili Mađar.
Osobno se vodim logikom "bolje vrabac u ruci,nego golub na grani" a da Hereceg-Bosna bude onoliko koliko je HVO unio u Federaciju,možemo bit i više nego zadovoljni,inače,kako riješit područja s nelojalnim stanovništvo,jer ne vjerujem da bi Muslimani i Srbi skrštenih ruku promatrali gdje mi povlačimo granice.
Što je alternativa,rat,progon ? A ne vjerujem baš da su okolnosti takve da bi smo imali odobrenje za to.
Ljetos sam poslovno bio u Bihaću,Cazinu,pa nije to baš takva pustoš kako vi to tvrdite,Cazin se gradi i to baš punom parom.Veća pustoš je kod nas u Lici,Slavoniji,Gračac,Udbina,itd.
Jedan grad ne čine samo zgrade,već ljudi,a za poklapanje teritorija danas nitko više nema takav demografski potencijal,što je s jedne strane dobro,jer Muslimani su doživjeli hladan tuš,ali je i loše jer i nama treba ljudi. Možda da odeš kad je zima i da produžiš do Ključa, Petrovca, Sanskog mosta, Krupe itd. Ako ćeš se tim voditi na ljeto je i Slavonija puna, a da ne pričam da Osijek i okolica vjerojatno imaju više nego cijeli USK stanovnika.
|
|
Vrh |
|
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 07 stu 2024, 00:16 |
|
|
horus je napisao/la: Da ALI šta ćemo sa svom srbadijom i osunećenima od Bihaća, Mrkonjića, banove luke, Doboja do Modriče, jer Ne želimo pretvoriti Hrvatsku u novu malu jugu.
Ajd još turska Hrvatska, mrkonić, pa potez Jajce do Žepča, pa na Vitez >> Kiseljak prema konjicu >> Mostar. Upravo to Mislim, s jedne strane drago mi je što i kod nas ima optimizma i entuzijazma ,jer to se nekad pokaže kao dobar pokretački motor za ideje i djela. Međutim ,ja baš nisam takav optimist,više sam pragmatik. Radije manja teritorija ,ali kompaktna ,uređena ,stabilna bez kako bi se reklo "remetilačkih faktora"
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 07 stu 2024, 00:20 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: horus je napisao/la: Da ALI šta ćemo sa svom srbadijom i osunećenima od Bihaća, Mrkonjića, banove luke, Doboja do Modriče, jer Ne želimo pretvoriti Hrvatsku u novu malu jugu.
Ajd još turska Hrvatska, mrkonić, pa potez Jajce do Žepča, pa na Vitez >> Kiseljak prema konjicu >> Mostar. Upravo to Mislim, s jedne strane drago mi je što i kod nas ima optimizma i entuzijazma ,jer to se nekad pokaže kao dobar pokretački motor za ideje i djela. Međutim ,ja baš nisam takav optimist,više sam pragmatik. Radije manja teritorija ,ali kompaktna ,uređena ,stabilna bez kako bi se reklo "remetilačkih faktora" Točno, ali dobro je po malo grickati dok god Hrvatska ne izbije na rijeku bosnu. Ali pod uvjetom demografske obnove. Znači prvo trebamo okrenuti demografski trend, te raditi na povratku dijaspore, doslovno od južne Amerike do Australije. Pri čemu ćemo lakše vrtiti ljude iz neke Bolivije, Čilea ili Argentine nego iz Australije.
|
|
Vrh |
|
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 07 stu 2024, 00:26 |
|
|
horus je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Ja sam inače za good old fashioned ethnic cleansing ali to trenutno nažalost nije opcija ili alternativa preseljenje stanovništva.
Vidiš, nakon rata u Hrvatskoj je postojao dobar i učinkovit program preko APN-a, gdje su Srbi prodavali svoje kuće državi ,da bi poslije preko programa stambenog zbrinjavanja pojedinih kategorija, braniteljima, izbjeglicama, prognanicima i po drugim osnovama, te kuće dodjeljene na korištenje, ovisno o kategoriji u koju skupinu netko spada ili kao postanari ili otkup a dobar dio njih je darovan. Mislim da bi se po tom modelu moglo umjesto tih starih dobrih načina. Jest da je ovako sporije, ali je ipak humanije i legalnije.
|
|
Vrh |
|
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 07 stu 2024, 00:31 |
|
|
horus je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Upravo to Mislim, s jedne strane drago mi je što i kod nas ima optimizma i entuzijazma ,jer to se nekad pokaže kao dobar pokretački motor za ideje i djela. Međutim ,ja baš nisam takav optimist,više sam pragmatik. Radije manja teritorija ,ali kompaktna ,uređena ,stabilna bez kako bi se reklo "remetilačkih faktora" Točno, ali dobro je po malo grickati dok god Hrvatska ne izbije na rijeku bosnu. Ali pod uvjetom demografske obnove. Znači prvo trebamo okrenuti demografski trend, te raditi na povratku dijaspore, doslovno od južne Amerike do Australije. Pri čemu ćemo lakše vrtiti ljude iz neke Bolivije, Čilea ili Argentine nego iz Australije. Ma, možda bi smo trebali onako kao što Mislimani s Arapima i Turcima po Sarajevu, tako i mi uvozit katolike iz siromašnijih zemalja i naseljavat ih po Herceg Bosni. Recimo, dovoljno je naselit samo pedesetak filipinskih obitelji primjerice u Glamoč. Dobijamo lojalnije stanovništvo a ujedno i rasadnik radne snage za Hrvatsko i Herceg-Bosansko gospodarstvo.
|
|
Vrh |
|
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 07 stu 2024, 09:18 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Pokušavam shvatit,na koji način vi mislite da je to izvedivo,pripoit i ona područja gdje danas uopće skoro da nema Hrvata.
Mislim,bilo bi idealno kad bi bilo moguće ostvarit te Cehine karte,ali iskreno,ne vidim kako,u kakvim okolnostima.
Pustimo sad povijesna prava i povjesne karte,jer recimo Mađari i Talijani takođe imaju nekakve povjesne karte i pozivaju se na povjesna prava,na one prostore gdje ne živi niti jedan Talijan ili Mađar.
Osobno se vodim logikom "bolje vrabac u ruci,nego golub na grani" a da Hereceg-Bosna bude onoliko koliko je HVO unio u Federaciju,možemo bit i više nego zadovoljni,inače,kako riješit područja s nelojalnim stanovništvo,jer ne vjerujem da bi Muslimani i Srbi skrštenih ruku promatrali gdje mi povlačimo granice.
Što je alternativa,rat,progon ? A ne vjerujem baš da su okolnosti takve da bi smo imali odobrenje za to.
Ljetos sam poslovno bio u Bihaću,Cazinu,pa nije to baš takva pustoš kako vi to tvrdite,Cazin se gradi i to baš punom parom.Veća pustoš je kod nas u Lici,Slavoniji,Gračac,Udbina,itd.
Jedan grad ne čine samo zgrade,već ljudi,a za poklapanje teritorija danas nitko više nema takav demografski potencijal,što je s jedne strane dobro,jer Muslimani su doživjeli hladan tuš,ali je i loše jer i nama treba ljudi. Barem je moj upis, iako obrazložen povijesnim pravima, bio orijentiran na status quo. Ne radi se o tome da bi mi trebali pripojiti RS Hrvatskoj, nego da ne bi smjeli dopustiti da ga Srbija pripoji sebi. Sadašnja situacija jest dobra za Hrvatsku (iako izumiremo, ali perspektivno, druga dva naroda su u lošijoj situaciji jer nemaju nikakav asimilacijski potencijal) i da bi se nastavila, bitno je da BiH i Srbija ne uđu u EU i NATO. Oba nama suprostavljena naroda su antizapadna (duhovno proruska i proislamistička). Drugo, prostor BiH pripada Zapadu (od 1054) i Zapad će se potruditi da tako ostane, i sami vidite kakvi narodi su istočno, počevši od Rusa. Mi u tome svemu možemo profitirati od privilegiranog položaja (spora asimilacija, politički utjecaj, bazen radne snage, trgovina,...), ne nužno teritorijalnim širenjem.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 07 stu 2024, 09:23 |
|
|
horus je napisao/la: Ceha je napisao/la: Pa kaj je vama?
1. Kaj će muslimanima ovaj krumpir od Ključa do Kladuše? Koliko ljudi to ima, na čijoj žili kucavici (pounjska veza) sjedi? Ogromna, a prazna enklavetina.
2. Kakve su ove šarene poluenklavice i kreativni putići po šumama i planinama središnje Bosne? To je nešto što se crtalo u ratu, ne sada. Poplave su odnjele Jad-lanicu, Konjic je postao Ponjic, Dnovakuf je duže vremena šuma, a Mugojno ga slijedi u stopu. Travnik bi progutala trava da nije Hrvata. Hrvatski minimum je tu banovinska granica (dakle Ivan-Sedlo, pa na predgrađa Zenice), a do toga je niz područja koji bi ušao u Banovinu da su se pregovori nastavili. Kraljevski Bobovac, samostan u Sutisci, junačko Žepče. A tu je i Usora i marijansko svetište i crkva u Olovu, dakle skoro cijeli ZDK.
3. Ovo što ostaje izvan toga, Tuzla i Sarajevo je neki prostor za razgraničavanje sa Srbima. Jer nikom tu ne treba zapadna Srbija u mekom trbuhu. Da se slušalo Tuđmana i Miloševića 95. mijenjala bi se Tuzla za BL i cijela priča bi bila davno gotova, iako možda ne ni najpovoljnije za nas, jer bi muslimani dobili neku svoju državicu. @MiB, što se Tuzle i Soli tiče, tamo je isto gomila hrvatske povijesti, od banovine u Srebreniku, pa na dalje, ali od povijesti se ne živi. Ako iseli više muslimana, ako se stanje normalizira, bilo bi ok i to uzeti (sam Krajišnik je rekao da je Sarajevo pola Bosne), ako ne, jbg... Previše ih je, zasad.
4. Nitko živ neće dopustiti stvaranje ISILovske enklavice u srcu Europe. Kakvo poštenje, zašto bi im dali tako nešto, na povijesnoj hrvatskoj zemlji? Povuć crtu popola, kao u Sandžaku, probat dobit nešto od Srba zauzvrat (od Trebinja do Posavine) i to je to.
I nema tu megalomanije, tako je kako je.
@Diablo, kaj ti nisi prije bio Dodrinaš? Da ALI šta ćemo sa svom srbadijom i osunećenima od Bihaća, Mrkonjića, banove luke, Doboja do Modriče, jer Ne želimo pretvoriti Hrvatsku u novu malu jugu. Ajd još turska Hrvatska, mrkonić, pa potez Jajce do Žepča, pa na Vitez >> Kiseljak prema konjicu >> Mostar. USK je poluprazan a ZDK se prazni. S Muslimanima tu ne bi trebalo biti problema, njima je Dojčland nova domovina. Sa Srbima se treba dogovoriti. Nekako je logično da će prihvatiti exchange u kojima će dobiti Sarajevo, a tamo ima prostora za ove Banjalučko-Trebinjsko-Posavske Srbe.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 07 stu 2024, 09:30 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Pokušavam shvatit,na koji način vi mislite da je to izvedivo,pripoit i ona područja gdje danas uopće skoro da nema Hrvata.
Jedan grad ne čine samo zgrade,već ljudi,a za poklapanje teritorija danas nitko više nema takav demografski potencijal,što je s jedne strane dobro,jer Muslimani su doživjeli hladan tuš,ali je i loše jer i nama treba ljudi. Barem je moj upis, iako obrazložen povijesnim pravima, bio orijentiran na status quo. Ne radi se o tome da bi mi trebali pripojiti RS Hrvatskoj, nego da ne bi smjeli dopustiti da ga Srbija pripoji sebi. Sadašnja situacija jest dobra za Hrvatsku (iako izumiremo, ali perspektivno, druga dva naroda su u lošijoj situaciji jer nemaju nikakav asimilacijski potencijal) i da bi se nastavila, bitno je da BiH i Srbija ne uđu u EU i NATO. Oba nama suprostavljena naroda su antizapadna (duhovno proruska i proislamistička). Drugo, prostor BiH pripada Zapadu (od 1054) i Zapad će se potruditi da tako ostane, i sami vidite kakvi narodi su istočno, počevši od Rusa. Mi u tome svemu možemo profitirati od privilegiranog položaja (spora asimilacija, politički utjecaj, bazen radne snage, trgovina,...), ne nužno teritorijalnim širenjem. Trebamo se mi teritorijalno proširiti, ali to treba biti promišljeno. RS može biti i CG II, bar neko vrijeme. A Muslimani ne mogu dobiti niti to.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 07 stu 2024, 10:16 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Diablo je napisao/la: Ovo nije fer već megalomanija , mokri snovi koji nikada neće biti ostvareni. Upravo zbog ovakvih preseravanja (s obe strane kroz prošlost) današnja nakarada i opstaje.
Potrebno je racionalizirat stavove , uzet cijelu federaciju ili bar dobre dijelove nje te pripojiti matici a ostatak nek ide u Srbiju. Nama jednostavno nemoze biti da imamo konfrontaciju s obe strane u bih jer nećemo nikad imat međunarodnu podršku za to , pogotovo za sukob sa Srbima Slažem se,mislim kako su Cehini apetiti malo pretjerani. Mislim kako je ovo ipak nekako realnije.Srbi bi uglavnom imali što imaju,možda im dat još Goražde i sjevernije od Tuzle a ovako bi i mi uglavnom dobili ono što je HVO držao. Ali,pošeteno bi bilo da i Bošnjacima se da prostor za njihov kalifat.Ovo je sasvim dovoljno za Bošnjačku Gazu i zapadnu obalu. Da bi crtao nove granice prvenstveno moraš bit svjestan svog položaja, krenuvsi od demografskog, ekonomskog pa do političkog. Mi jesmo bolji od susjeda u sve 3 kategorije ali to nije tolika ogromna prednost da bi crtao kako tebi odgovara. Mi smo obicni pijuni kojima diktiraju veće sile a ne mi sami. Svaku podjelu gdje jedna Banja Luka ili Trebinje idu k nama ,smatram za nešto neozbiljno i bezvrijedno. To nebi uspio ni Izrael da je na našem mjestu sa svojim međunarodnim položajem... Naš vrhunac može biti čekanje da muslimani propadnu ko star kauč te da u nemogućnosti funkcioniranja sami krenu u cvjecarenje i zatraže ulazak u Hrvatsku sferu. Ako su prodali Boga za malo bolju veceru onda im ni to nije problem.Na taj način možemo uzet cijelu federaciju dugorocno , dok nas kratkoročno sljeduje teritorij kojeg je HVO obranio. Možda još uzet USK i pravdat se kako smo morali upasti zbog teroristickih prijetnji.
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 07 stu 2024, 10:46 |
|
|
Dakle....
Muslimani neće dobiti ništa. Zero, nula, zilch.
Oni trenutno još ne kuže u kojoj su poziciji, ali to je neodgodiv smjer.
E sad, što se Srba tiče, tu su stvari još u magli, ali pusta šuma se najlakše podijeli. A ovo jesu neke normalne granice.
BiH je propala država, jbg.
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 08 stu 2024, 11:32 |
|
|
Ljuti Suniti, ljuti.
Naplaćuju tu ljutnu, sa kamatom. Istrajno i opetovano.“Ulica Halida Kajtaza, uz koju se nalazi zgrada Ambasade SAD u Sarajevu već je preko mjesec dana u mraku. Rasvjeta toliko dugo već nije u funkciji. Ovo je sada već kontinuirani problem i traje kroz cijelu prethodnu godinu. Rasvjeta u ovoj ulici više nije, nego što jeste u funkciji.” https://www.vijesti.ba/clanak/666622/sramotno-ulica-kod-ambasade-sad-a-preko-mjesec-dana-u-mraku
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 08 stu 2024, 14:06 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5898 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Zanimljivo se podsjetiti koje je zračne luke u BiH koristilo JRV 1991. za agresiju na RH i baziranje eskadrila J-22 Orlova:
- Banja Luka (Mahovljani) - Bihać (Željava) - Mostar (Ortiješ) - Tuzla (Dubrave)
Danas Bihać ne postoji (Željava je većim dijelom u RH odnosno uništena eksplozivom). Mostar je naš. Tuzla nema ničega spomena vrijednog. Ostaje Banja Luka na koje bi se morala prebazirati eskadrila srbijanskog RV, jer ni RS nema više vlastitog zrakoplovstva.
Neusporedivo povoljniji prostor za projekciju hrvatske moći, posebno sada kada je HRZ tehnološki superiorno srbijanskom RV.
Bošnjaci su sitting ducks.
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 09 stu 2024, 17:16 |
|
|
Ah ta dva osjećaja koja su možda, ali samo možda, početak samospoznaje.
1. Biti na izdisaju 2. Nebitnosti—————————— “Naredne decenije su decenije izdisaja Bošnjaštva na Kosovu. … Kosovski doktor pravnih nauka Esmir Kasi smatra da veličina jedne skupine, zajednice ili nacije ne zavisi nužno od njihovog broja, već od toga da li su oni faktor koji može da utiče na društveno političke tokove, na dijelu zemljine površine na kojoj oni žive. - Dokaz tome je i činjenica, da mi danas imamo više od milijardu muslimana koji udiše zrak na dunjaluku, a koji ni jedan posto nema udjela na međunarodnom nivou u oblasti nauke i tehnologije” https://stav.ba/vijest/kasi-naredne-decenije-su-decenije-izdisaja-bosnjastva-na-kosovu/29726
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 09 stu 2024, 17:30 |
|
|
Drang nach Osten, ka iskonu.Na postolju su: 1. Srbija 2. Turkey 3. The Protektorat “Monstat je saopštio da je 179 filijala u vlasništvu državljana Srbije prošle godine ostvarilo promet od oko 718 miliona eura. Nakon Srbije, najviše filijala imaju državljani Turske, 58, a ta preduzeća prošle godine imala su promet od skoro 100 miliona eura. Po brojnosti slijede preduzeća iz Bosne i Hercegovine (33) koja su ostvarila promet od 78 miliona marka.” https://www.biznisinfo.ba/bosanci-treci-po-broju-firmi-u-susjednoj-drzavi/
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 09 stu 2024, 20:00 |
|
|
“And if that is your priority of getting Crimea back and having American soldiers fight to get Crimea back, you're on your own." https://www.bbc.com/news/articles/czxrwr078v7oSadakaši, obvezno promjenite American u Croatian. Nisu Ameri jedini.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 09 stu 2024, 20:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59826 Lokacija: DAZP HQ
|
Glazbenik je napisao/la: Zanimljivo se podsjetiti koje je zračne luke u BiH koristilo JRV 1991. za agresiju na RH i baziranje eskadrila J-22 Orlova:
- Banja Luka (Mahovljani) - Bihać (Željava) - Mostar (Ortiješ) - Tuzla (Dubrave)
Danas Bihać ne postoji (Željava je većim dijelom u RH odnosno uništena eksplozivom). Mostar je naš. Tuzla nema ničega spomena vrijednog. Ostaje Banja Luka na koje bi se morala prebazirati eskadrila srbijanskog RV, jer ni RS nema više vlastitog zrakoplovstva.
Neusporedivo povoljniji prostor za projekciju hrvatske moći, posebno sada kada je HRZ tehnološki superiorno srbijanskom RV.
Bošnjaci su sitting ducks. I Srbi su.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 09 stu 2024, 20:47 |
|
|
dudu je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: Zanimljivo se podsjetiti koje je zračne luke u BiH koristilo JRV 1991. za agresiju na RH i baziranje eskadrila J-22 Orlova:
Bošnjaci su sitting ducks. I Srbi su. Vrijeme da se počnu ostvarivati moje karte.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 09 stu 2024, 22:03 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 09 stu 2024, 22:57 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 09 stu 2024, 23:53 |
|
|
Raspodjela ex-muslimanskih prostora....
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 10 stu 2024, 01:20 |
|
|
Sada napokon razumijem ovu CIA procjenu:
Kaže BiH će se do2026. godine raspasti, ne da će se te godine raspasti.
Znači rok je nagodinu, taman kada preuzme Trump.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA.
|
|
Vrh |
|
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 10 stu 2024, 01:29 |
|
|
Trump simpatizira srpsku nejač, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da omogući Srbima da se negdje izdovolje, jer majčica Srbija u trenutnim granicam je premalena, te bi bilo pošteno dozvolit Srbima da se negdje "obeštete" Recimo, Crna Gora, Makedonija, Srpska, barem dio Kosova, sve je to u srbijanskoj zoni interesa i potencialni dio srpskog sveta. A Hrvate obeštetit po Cehinom modelu
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 10 stu 2024, 01:52 |
|
|
Hrvati se mogu obeštetiti i po konfederalnom modelu sa tri entiteta u BiH.
Tri entiteta koji samostalno upravljaju svojom imovinom.
Eto i načina da se ukidaju kantoni!
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA.
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 10 stu 2024, 11:15 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti Postano: 10 stu 2024, 11:23 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Neki dan sam bio kraj ex Napretkovog doma na Trebeviću gdje je on sprdio Napretkove pare. Ne radi, propada. https://www.fokus.ba/biznis/prodaje-se- ... c/2750596/Lik je lizao šupak talibaniji da bi ga mogao napravit. Ovaj čak nije ni franjevac.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|