HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 ožu 2025, 14:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4227 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 170  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2
PostPostano: 25 vel 2025, 15:05 

pomocnik kuhara je napisao/la:
Cro-realizam je napisao/la:

Da, to su apsolutno jasno i glasno najavljivali još od minhenske konferencije 2007.

Meni nije jasno da vas ima koji kao da niste bili prisutni u svemiru prije 2022. i onda vas šokira ono što je jasno najavljeno X puta.

Ako je netko nešto dobro kusao, onda su Ukrajinci kusali postmajdansku politiku. Došli na rub nestanka

Nitko normalan nije mogao predvidjeti ovakav napad koji uvijek za napadača i za napadnutog završi tragično.

Bilo je očigledno da će Rusija napasti Ukrajinu. Mislim da sam to čak i najavljivao na forumu prije napada.

Znači prije toga su zgazli Čečeniju, intervenirali u Siriji, napali Gruziju, i onda odjednom nitko ne očekuje agresiju na Ukrajinu. Kako možeš ne očekivati napad na Ukrajinu kad je Rusija upravo imala 3 rata? Odjednom će sad prestati, kako dođeš do tog zaključka?

Kažeš, Ukrajinci ispaštaju? Ali zato Rusi uživaju plodove svog napada. Već su im rafinerije počeli taracati. Bit će im sve gore, sve da Amerika napusti Ukrajince. A neće, jer su jasno rekli da poslovno ulaze u ostatak 80% Ukrajine, a Rusi to ne smiju dopustiti nakon svega, a to Trump zna.
Jednostavno, nikome nije u interesu da postoji ovakva Rusija. Sve ide u tom smjeru da ih čeka i veća tragedija nego Ukrajince. Jer, Ukrajina, koliko god ih ostane, u svojih 80% će živjeti u blagostanju u odnosu na njih.

Možda je u tome problem, pro-rat forumaši misle da Rusija razmišlja na način kao što razmišljaju Europljani.

Rusi su na drugom softveru. Putin ako bi počeo gubiti rat, samo bi napao nuklearno. I što onda? Opet bi se iznenadili, nitko nije očekivao? Od kud to, mi mislili blefira?

1132 of 2558 - 44.25%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:07 

Nisu Kubanci tu ništa odlučivali.

Dakle, najpametniji su ovdje ispali Rusi. Osvojili su 20% Ukrajine i pregovorima će proširiti svoju državu za tih 20%. Rusija će sada biti puno sigurnija od kad su Finska i Švedska ušle u NATO, a na 80% Ukrajine ulaze Amerikanci sa svojim ugovorenim interesima u Ukrajini. Vrijedilo je za to dati stotinjak tisuća ruskih života, tri godine imati ratnu ekonomiju i ništa ne ulagati u zdravstvo, školstvo,..., biti izbačen iz sporta i mnogih drugih kontakata u civiliziranom svijetu.

Neće Amerikanci uči na ništa, barem ne u vojnom smislu. Možda će eksploatirati Ukrajince, ako se tu išta ima za eksploatirati, ali od vojnog ulaska nema ništa.

Ne bih se čudio da se za koju godinu poberu iz čitave istočne Europe.

To je naprosto neisplativa investicija za njih.

Istočna Europa je trebala biti odskočna daska za instaliranje marionete u Moskvi, a to je propalo kao opcija, Rusija je postala kineski vazal i ovo je za njih propala strategija koja se napušta. Dapače, što je Kina jača veća je vrerojatnost da čak počnu snubiti Ruse poklonima da se okrenu opet k Zapadu.

Ukrajine, Finske, Estonije itd...su same po sebi posve bezvrijedna stečevina.

Ovo je valjda glavna takija zapada, eto vidi ruse na što su spali sad im je Kinez gazda.
Glupi zapadnjaci su glavni uzročnik odlaska Rusije u istočni anti europski tabor.

Kina je možda snažniji partner u bilateralnim odnosima ali ne može se govoriti o vazalstvu.

Vazalsto je ono što ti nudi zapad

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:13 

Naša Kvačica je napisao/la:
Nitko normalan nije mogao predvidjeti ovakav napad koji uvijek za napadača i za napadnutog završi tragično.

Bilo je očigledno da će Rusija napasti Ukrajinu. Mislim da sam to čak i najavljivao na forumu prije napada.

Znači prije toga su zgazli Čečeniju, intervenirali u Siriji, napali Gruziju, i onda odjednom nitko ne očekuje agresiju na Ukrajinu. Kako možeš ne očekivati napad na Ukrajinu kad je Rusija upravo imala 3 rata? Odjednom će sad prestati, kako dođeš do tog zaključka?

Kažeš, Ukrajinci ispaštaju? Ali zato Rusi uživaju plodove svog napada. Već su im rafinerije počeli taracati. Bit će im sve gore, sve da Amerika napusti Ukrajince. A neće, jer su jasno rekli da poslovno ulaze u ostatak 80% Ukrajine, a Rusi to ne smiju dopustiti nakon svega, a to Trump zna.
Jednostavno, nikome nije u interesu da postoji ovakva Rusija. Sve ide u tom smjeru da ih čeka i veća tragedija nego Ukrajince. Jer, Ukrajina, koliko god ih ostane, u svojih 80% će živjeti u blagostanju u odnosu na njih.

Možda je u tome problem, pro-rat forumaši misle da Rusija razmišlja na način kao što razmišljaju Europljani.

Rusi su na drugom softveru. Putin ako bi počeo gubiti rat, samo bi napao nuklearno. I što onda? Opet bi se iznenadili, nitko nije očekivao? Od kud to, mi mislili blefira?

Pa evo, iskreno me zanima tvoje mišljenje što bi bilo da Rusija (ne Putin, nego Rusija) prva upotrijebi nuklearno oružje? Upotrijebila bi ga radi preostalih 80% Ukrajine da bi se osjećala sigurnije. Prvo, bi li to bilo za tebe opravdano, jer su nesigurni? I bi li itko uzvratio, obzirom da Rusi nabrajaju da mogu uništiti London, Berlin,...(kad pričaju te priče, Rusima ne pada ni na pamet da spomenu da bi itko uzvratio).

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:16 

Nitko normalan nije mogao predvidjeti ovakav napad koji uvijek za napadača i za napadnutog završi tragično. Kažeš, Ukrajinci ispaštaju? Ali zato Rusi uživaju plodove svog napada. Već su im rafinerije počeli taracati. Bit će im sve gore, sve da Amerika napusti Ukrajince. A neće, jer su jasno rekli da poslovno ulaze u ostatak 80% Ukrajine, a Rusi to ne smiju dopustiti nakon svega, a to Trump zna.

Amerikanci ne da neće uči u ostatak Ukrajine nego će se vjerojatno pobrati iz istočne Europe s vremenom jer smo im nebitni i neisplativi.

Rusima ni u kojoj opciji nije ni približno loše kao Ukrajincima nastavi li se ovaj rat. Ti živiš u balonu vlastite propagande jer si previše ostrašćen, Ukrajinci su na rubu demografskog nestanka i to potpunog u roku 10 godina, rasprodaju sve što imaju da dobiju još koji komad oružja i to svejedno ne pomaže. Raste im broj dezertera i vojnika koji se predaju.

I po deseti put, Rusi su to vrlo jasno najavili.

Koliko vidim 90% čovječanstva produbljuje odnose s Rusima, čak i Amerikanci su to počeli, rublja je na skoro prijeratnim vrijednostima, a dotle je ukrajinski teritorij i stanovništvo svakodnevno sve manji, ekonomije nemaju i prose pred Trumpom i jedina nada im je raspala Europa, starački dom kojeg gaze imigranti.

Kad se ohladiš ćeš situaciju moći vidjeti realnije, dok unosiš ovoliko strasti ne možeš ništa procijenito objektivno. Sve što pišeš proizlazi iz tvojih negativnih emocija prema Rusiji i to ti onemogućuje da išta realno i objektivno sagledaš.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:19 

Pa evo, iskreno me zanima tvoje mišljenje što bi bilo da Rusija (ne Putin, nego Rusija) prva upotrijebi nuklearno oružje? Upotrijebila bi ga radi preostalih 80% Ukrajine da bi se osjećala sigurnije. Prvo, bi li to bilo za tebe opravdano, jer su nesigurni? I bi li itko uzvratio, obzirom da Rusi nabrajaju da mogu uništiti London, Berlin,...(kad pričaju te priče, Rusima ne pada ni na pamet da spomenu da bi itko uzvratio).

Nitko ne bi uzvratio po samoj Rusiji. ali da bi recimo Izraelci drugi dan proveli etničko čiščenje Palestinaca bez da trepnu okom, a možda i skupa s Amerikancima recimo preorali Iran, vjerojatno bi.

Odgovor bi uvijek bio asimetričan, velike sile se neće nikada sukobiti direktno. Ali što jedna više digne ulog i druga je prati i treća itd....ali nayebu uvijek treće strane.

London i Berlin ni ne mogu uzvratiti Rusima, jedini koji im može uzvratiti na ravnopravnoj razini su SAD.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:21 

Rusi ne razmišljaju o ratu. Kako nema slobodnih izbora ni medija kritičnih prema režimu, jedino je važno što jedan čovjek (i manja skupina bliska njemu) misli o ratu. Zato je lakše krenuti u rat. Ali s druge strane, ako to želi, može napraviti zaokret za 180 i imati novu službenu priču kako je to oduvijek bio cilj i da je to najbolje za Rusiju.

Samo za primjer: u nekim budućim pregovorima, Putin može Ukrajini dati bilo što, bez straha da će biti smijenjen. Jedina posljedica toga bi bila to što bi umjesto "liberalne" oporbe na metu režima došli ratnohuškački aktivisti.

Trump (kao ni drugu zapadni čelnici) nema tu slobodu, ako nešto zajebe, eto u studenom 2026 izbora za kongres, bira se cijeli zastupnički dom i trećina senata. Ne mora ni zajebati nešto posebno u vanjskoj politici ili nekakvim velikim "reformama", možda će samo jaja u trgovini biti još skuplja nego sad.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:24 

weasel je napisao/la:
Ovo je valjda glavna takija zapada, eto vidi ruse na što su spali sad im je Kinez gazda.
Glupi zapadnjaci su glavni uzročnik odlaska Rusije u istočni anti europski tabor.

Kina je možda snažniji partner u bilateralnim odnosima ali ne može se govoriti o vazalstvu.

U određenom smsilu je Rusija kineski vazal sada, ali jako vrijedan vazal. I to je strateški poraz SADa. Cilj ekspanizje na istok je bio podrčiniti u konačnici Rusiju i opkoliti Kinu. Nisu cilj Ukrajina i Finska, to su bezvrijedni teritoriji za SAD. Cilj je bila Rusija, jer to VRIJEDI. Ko to ne razumije ne razumije ništa.

Za razliku od toga, estonije, finske, ukrajine i sl... su Amerikancima skoro posve bezvrijedni, osim kao sredstvo pritiska na Ruse. I kako nisu uspjeli slomiti Rusiju, sad moraju moliti Boga da ih SAD ne prodaju Rusima za to da ih izvuku iz kineske zone utjecaja.

Ljudi koji u sve ovo unose previše emocija ne razumiju ništa i nisu u stanju vidjeti išta.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:25 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Samo za primjer: u nekim budućim pregovorima, Putin može Ukrajini dati bilo što, bez straha da će biti smijenjen. .

Varaš se, bio bi ne smijenjen nego mrtav vrlo brzo.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:25 

A tko sam ja pa da je važno je li za mene opravdano? :zubati

Ja samo kažem tko je lud ne budi mu drug.

Rusi ne razmišljaju na taj način. Prvo moraš shvatiti da se oni iskreno boje NATO projektila postavljenih u Ukrajini. To nije pretvaranje, to je korijen svega. Druga stvar je značajna manjina Rusa u Ukrajini.

I što dalje? Rusija pretpostavimo hipotetski baci nuklearke na Ukrajinu. NATO će što uraditi? Napasti Rusiju?

Ok, NATO nuklearno napadne Rusiju. Rusija uzvrati po Britaniji i USA. Onda NATO ispali sve što ima na Rusiju.

Rusi unište London, NATO uništi Moskvu. Da li bi ti kao građanin Britanije bio zadovoljan tim ishodom?

1132 of 2558 - 44.25%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:26 

Banya je napisao/la:
Citat:
Ukrajina mijenja taktiku, nudi SAD-u minerale iz okupiranih područja: 'Oslobodite ih i podijelit ćemo'

https://www.vecernji.hr/vijesti/ukrajin ... mo-1840708

Kao kad nemaš para, a ideš uzet auto od nekog lika i kažeš mu: "Ima jedan Ante iz Ramića, dođe mi 20 iljada maraka, uzmi od njega".

Kupac ode kod Ante iz Ramica, kupi auto za nizu cijenu i preuzme onaj dug prema ovom luzeru koji ne moze naplatiti dugove.

Pa kaze "e znas onaj dug od 20 iljada? racunaj da mi sada vise nisi duzan 200 milja, nego 180, aj zdravo"

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:27 

Rusi ne razmišljaju o ratu. Kako nema slobodnih izbora ni medija kritičnih prema režimu, jedino je važno što jedan čovjek (i manja skupina bliska njemu) misli o ratu. Zato je lakše krenuti u rat. Ali s druge strane, ako to želi, može napraviti zaokret za 180 i imati novu službenu priču kako je to oduvijek bio cilj i da je to najbolje za Rusiju.

Samo za primjer: u nekim budućim pregovorima, Putin može Ukrajini dati bilo što, bez straha da će biti smijenjen. Jedina posljedica toga bi bila to što bi umjesto "liberalne" oporbe na metu režima došli ratnohuškački aktivisti.

Trump (kao ni drugu zapadni čelnici) nema tu slobodu, ako nešto zajebe, eto u studenom 2026 izbora za kongres, bira se cijeli zastupnički dom i trećina senata. Ne mora ni zajebati nešto posebno u vanjskoj politici ili nekakvim velikim "reformama", možda će samo jaja u trgovini biti još skuplja nego sad.

Slažem se, kad kažem Rusi pojednostavljeno mislim na političko vodstvo.

1132 of 2558 - 44.25%

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:27 

Rusi unište London, NATO uništi Moskvu. Da li bi ti kao građanin Britanije bio zadovoljan tim ishodom?

Možda on ne bi, ali Kinezi i Iranci sigurno bi

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:32 

Samo za primjer: u nekim budućim pregovorima, Putin može Ukrajini dati bilo što, bez straha da će biti smijenjen. .

Varaš se, bio bi ne smijenjen nego mrtav vrlo brzo.

Tko bi ga ubio? Nekakvi Strelkovi i Prigožini? Taj čovjek ništa drugo ne radi nego 25 godina gradi sistem kojemu je glavna svrha da on nesmetano vlada do smrti.

Karikiram, ali da on sutra vrati Ukrajini Krim, svi moskovski mediji bi hvalili državničku mudrost i odlučnost i Duma bi isti dan izglasala novi zakon kojim se dugogodišnjim kaznama kažnjava pozivanje na nastavak specijalne operacije.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:32 

Upozorenja: 2
crni_bombarder je napisao/la:
Banya je napisao/la:

https://www.vecernji.hr/vijesti/ukrajin ... mo-1840708

Kao kad nemaš para, a ideš uzet auto od nekog lika i kažeš mu: "Ima jedan Ante iz Ramića, dođe mi 20 iljada maraka, uzmi od njega".

Kupac ode kod Ante iz Ramica, kupi auto za nizu cijenu i preuzme onaj dug prema ovom luzeru koji ne moze naplatiti dugove.

Pa kaze "e znas onaj dug od 20 iljada? racunaj da mi sada vise nisi duzan 200 milja, nego 180, aj zdravo"

To pod uvjetom da navataju dužnika...

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:36 

Tko bi ga ubio? Nekakvi Strelkovi i Prigožini? Taj čovjek ništa drugo ne radi nego 25 godina gradi sistem kojemu je glavna svrha da on nesmetano vlada do smrti.

Karikiram, ali da on sutra vrati Ukrajini Krim, svi moskovski mediji bi hvalili državničku mudrost i odlučnost i Duma bi isti dan izglasala novi zakon kojim se dugogodišnjim kaznama kažnjava pozivanje na nastavak specijalne operacije.

Složit ćemo se da se ne slažemo. Mislim da bi brzo bio mrtav.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 15:45 

Nene, zanima me zašto tako misliš? Zar ti misliš da taj krug ljudi oko njega (trenutna ruska elita) ima neka duboka uvjerenja, a da nisu oportunisti i profesionalni ulizice? Misliš li da bi netko od njih riskirao svoj život (i živote svojih bližnjih) kako bi spriječio odstupanje države od tih dubokih uvjerenja?

Ili misliš da bi na ulici mogla krenuti neka nova revolucija? I da bi tzv. obićni Rus imao takva duboka uvjerenja i odlučnost da spriječi odstupanje od istih?

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 20:17 

Nene, zanima me zašto tako misliš? Zar ti misliš da taj krug ljudi oko njega (trenutna ruska elita) ima neka duboka uvjerenja, a da nisu oportunisti i profesionalni ulizice? Misliš li da bi netko od njih riskirao svoj život (i živote svojih bližnjih) kako bi spriječio odstupanje države od tih dubokih uvjerenja?

Ili misliš da bi na ulici mogla krenuti neka nova revolucija? I da bi tzv. obićni Rus imao takva duboka uvjerenja i odlučnost da spriječi odstupanje od istih?[/quote]

sve ruske strukture bi okrenuo protiv sebe. Nije Putin nedoditljiv, sjeti se Prigožinove operacije. Da nije bilo intervencije RPC i popustljivosti samog Prigožina lako bi pao.

U slučaju ratnog neuspjeha sudbina Nikole 2. mu ne gine.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2025, 22:27 

Ko ih plaća,. kolika je plaća?

Kao što je bila mom djedu i meni.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2025, 10:23 

Markane, evo madzara nadogradio se na svjetlovodne dronove dugog dometa, navodno do 20km daleko mogu letjeti.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2025, 11:41 

MiB je napisao/la:
Markane, evo madzara nadogradio se na svjetlovodne dronove dugog dometa, navodno do 20km daleko mogu letjeti.

Budem ga priupitao :zubati

Vrh

PostPostano: 26 vel 2025, 11:57 

Opet markan neovisno brise komentare

ali ne moze obrisati cinjenice, jbg

Vrh

PostPostano: 26 vel 2025, 12:52 

Podržavam brisanje propagande.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2025, 13:19 

weasel je napisao/la:

U određenom smsilu je Rusija kineski vazal sada, ali jako vrijedan vazal. I to je strateški poraz SADa. Cilj ekspanizje na istok je bio podrčiniti u konačnici Rusiju i opkoliti Kinu. Nisu cilj Ukrajina i Finska, to su bezvrijedni teritoriji za SAD. Cilj je bila Rusija, jer to VRIJEDI. Ko to ne razumije ne razumije ništa.

Za razliku od toga, estonije, finske, ukrajine i sl... su Amerikancima skoro posve bezvrijedni, osim kao sredstvo pritiska na Ruse. I kako nisu uspjeli slomiti Rusiju, sad moraju moliti Boga da ih SAD ne prodaju Rusima za to da ih izvuku iz kineske zone utjecaja.

Ljudi koji u sve ovo unose previše emocija ne razumiju ništa i nisu u stanju vidjeti išta.

Vazal je Njemačka, vazal je Koreja, Japan ili UK. Rusija nije ničiji vazal, niti bi kina mogla natjerati Rusiju da napravi iti jedan potez protiv vlastitih interesa.

Amerika kao najjača sila nastoji pridobiti Rusiju na svoju stranu kako bi uništili Kinu, samo Rus nije glup i zna što ga čeka .

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 26 vel 2025, 13:44 

weasel je napisao/la:

Vazal je Njemačka, vazal je Koreja, Japan ili UK. Rusija nije ničiji vazal, niti bi kina mogla natjerati Rusiju da napravi iti jedan potez protiv vlastitih interesa.

Amerika kao najjača sila nastoji pridobiti Rusiju na svoju stranu kako bi uništili Kinu, samo Rus nije glup i zna što ga čeka .

Rusija je trenutno ovisna o Kini u smislu uvoza nekih tehnolohija i zato istim tim Kinezima ispod cijene prodaje svoje energente, hranu i sirovine.

To je polukolonijalni položaj, ali za Ruse svakako bolji od onoga što bi im napravio Zapad (tj. većje napravio devedesetih), a isto tako i puno bji od onoga što SAD radi svojim vazalima.

Kinezi pak nemaju razloga Ruse ponižavati ko recimo Ameri Švabe, jer im je opstanak Rusije u sukobu sa Zapadom i vlastiti interes.

Sada SAD nastoji pridobiti Rusiju, trguje se, a istovremeno tjera se istočne Europljane također da što skuplje plate američku potporu. Rusi će tu biti mudri jer znaju kakvo je stanje na Zapadu i da Ameri prije ili poslije moraju ići all-in na Kinu i da će Europu napustit.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2025, 16:18 

Ukrajinci opet izveli protunapad kod Toretska i probili se do centra mjesta.

https://x.com/UAControlMap/status/1894449258306142646

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4227 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 170  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: