|
|
Stranica: 9/11.
|
[ 262 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 28 ožu 2025, 20:31 |
|
|
https://www.dalmacijadanas.hr/preminuo-nas-istaknuti-pjesnik-esejist-i-prevoditelj/Citat: U New Yorku je u 84. godini života umro hrvatski pjesnik, esejist i prevoditelj Mario Suško, dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU).
Rodio se 17. prosinca 1941. u Sarajevu, gdje je 1965. diplomirao anglistiku na Filozofskom fakultetu, a doktorirao je 1973. na State University of New York (SUNY) u Stony Brooku. Predavao je književnost i jezikoslovlje na State University i Nassau Community Collegeu na Long Islandu od 1970. do 1976., a zatim je živio u Sarajevu sve do početka srpske agresije na Bosnu i Hercegovinu i opsade Sarajeva te 1993. odlazi u SAD. ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 02 tra 2025, 08:14 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28485 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Zadnjih par dana. Richard Chamberlain. Ode nam Šogun.  Val Kilmer 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 02 tra 2025, 08:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24929 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Stvarno mi je tada bilo zanimljivo znati, da je Val Kilmer sve glazben dionice u filmu Doors sam otpjevao.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 02 tra 2025, 10:58 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 13 tra 2025, 06:46 |
|
|
|
RIP Boris Babarović, frontmen grupe Crveni koralji.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 13 tra 2025, 17:49 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Val Kilmer Nemogu vjerovat da je Val Kilmer umro tek je zagazio u senatorske godine. https://en.wikipedia.org/wiki/Val_KilmerPočivaj u Miru Božijem Val Jedan od glumaca koji mi je obilježio djetinjstvo u legendarnoj komediji "Top Secret"
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 22 tra 2025, 16:16 |
|
|
Počivaj u miru Božijem Nikola. Nogometaš Nikola Pokrivač bivši Vatreni poginuo je u prometnoj nesreći prije par dana. Sjećam ga se još dok je igrao u Vartexu, moderan igrač nešto slično kao Mamić sada, nažalost bolest ga je zaustavila u nastavku karijere. https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/n ... 09271.html
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 04 svi 2025, 20:57 |
|
|
Počivaj u miru doktorice Biluš! Preminula Sadika Biluš doktorica i heroina ratne vukovarske bolnicehttps://vijesti.hrt.hr/hrvatska/preminu ... e-12140165Citat: Tijekom opsade Vukovara 1991., kao jedina internistica koja je ostala u bolnici do samoga kraja, danonoćno je liječila ranjenike – bez obzira na njihovu nacionalnost – svjedočeći najvišim vrijednostima medicinske etike i čovječnosti. Nakon sloma obrane grada, zarobljena je i odvedena u logor u Srijemskoj Mitrovici gdje je preživjela mučenja i poniženja, kasnije je razmjenjena. Primarijus Juraj Njavro i doktorica Sadika Biluš u ratnom Vukovaru '91 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 12 svi 2025, 19:22 |
|
|
Umro general Mate Laušić Počivaj u Miru Božijem Mate 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 12 svi 2025, 19:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63618 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Jedan od simbola ratnih vremena, uvijek uz i oko Tuđmana.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 20 svi 2025, 17:14 |
|
|
Pokopan je Tihomir Rade Đurđević, hrvatski branitelj i ratni veteran iz Biograda na Moru. Tijekom Domovinskog rata proveo je više od 900 dana na prvoj crti bojišnice. Preminuo u 58. godini života, široj javnosti nepoznat, al zato ćemo ga se sjetit mi tu na HBF-u jer život mu je obilježila nepravda i patnja. https://www.dnevno.hr/domovina/ocaj-na- ... i-2741247/Počivaj u Miru Božijem Tihomire, nek ti je vječna slava i fala!  Citat: “Oduzeli su mu dostojanstvo” “Njegova sudbina postala je simbol sramotne nepravde kada je u siječnju 2018. godine sa cijelom svojom obitelji u Biogradu na Moru deložiran iz trošne kućice koja je bila u vlasništvu države za koju se borio”, kaže njegova sumještanka, hrvatska braniteljica Gordana Šarić.  Citat: Naime, pod nerazjašnjenim okolnostima i zbog pravne zavrzlame, deložaciju je pokrenula osoba koja uopće nije bila vlasnik objekta. Ugovor o najmu koji je Tihomir potpisao proglašen je ništavnim, a država je bez oklijevanja sprovela deložaciju. I to nad čovjekom koji nikada nije tražio više od onoga što mu pripada – krov nad glavom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 21 svi 2025, 16:03 |
|
|
Ode nam Denis. Počivaj u miru Božjem, Ćelava psino! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 21 svi 2025, 17:41 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ode nam Denis. Počivaj u miru Božjem, Ćelava psino!  Počivaj u Miru Božijem Mladene! Obilježio je tolike generacije sa Pervanom, meni je osobno "najjači" bio serijal Jednoruki Jack di je glumio hostesu Ingrid  Ne znam zašto ali tako nekako mi nestvarno djeluje da je umro, kao da je neka šala iz "kuhinje" Pervana i Mladena. Jedan od legendarnih klipova Mladen, Zuhra i Pervan
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 21 svi 2025, 18:27 |
|
|
|
Mnoge gradove znam na Aljasci Aljaska je zemlja velika To je moja domovina
Denis Krokanić RIP
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 21 svi 2025, 22:39 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 03 lip 2025, 15:31 |
|
|
Umro je Ivan Piko Stančić - za one koji ne znaju jedan od najboljih zagrebačkih gitarista. Obilježio je Rock scenu u hrvata, možda ga je najbolje opisao Jura Stublić "Nekad su divovi hodali Zemljom, jedan od njih je bio i Piko" https://hr.wikipedia.org/wiki/Ivan_Stan%C4%8Di%C4%87Citat: Projektom "Rock Za Hrvatsku", okuplja sve rock i funk glazbenike u Hrvatskoj koji su pjesmom spremni odgovorit na agresiju. Postiže se visoka tiraža snimljenoga materijala, a sav novac je uplaćen fond "Kralj Zvonimir". Radi produkciju na EP-u Psihomodo popa na kojemu se nalaze skladbe "Hrvatska mora pobijediti" i "Pobjeda". 1992. u suradnji s brojnim glazbenicima osniva neprofitabilnu humanitarnu udrugu, koja organizira mnoge akcije, koncerte i utakmice, a prihoda uplaćuju djeci poginulih branitelja, dječjim ustanovama i bolnicama.
Počivaj u Miru Božijem Ivane 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 19 srp 2025, 11:05 |
|
|
|
Umro poznati bosanskohercegovački glumac Josip Pejaković.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 21 srp 2025, 22:09 |
|
|
Umro profesor Ante Selak- ćaća od Marije Selak Raspudić. https://www.vecernji.hr/showbiz/preminu ... ic-1878389Sućut obitelji Selak-Raspudić Citat: Iza profesora Selaka ostaje impresivan opus autora, urednika i priređivača brojnih djela koja su zadužila hrvatsku kulturu. Među najvažnijim priređenim knjigama ističu se "Hrvatska zauvijek: prilozi hrvatskoj državotvornoj misli" te kapitalno "Ričoslovje" Šime Starčevića. Uredio je zbornik "Taj hrvatski", suuredio "Leksikon hrvatskoga jezika i književnosti" te sabrao zbirku školskih propisa "Hrvatsko osnovno školstvo". Posebno se ističe i njegova autorska knjiga "Jezikoslovni pogledi Ilije Abjanića", posvećena tvorcu hrvatskoga medicinskog nazivlja. Počivaj u Miru Božijem Ante!  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 22 srp 2025, 12:25 |
|
|
|
Izvrsna mu je knjiga Taj hrvatski.
Baš za one koji ne znadu šta je bilo i kako je bilo. O opresiji nad hrvatskin jezikon u SFRJ.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 22 srp 2025, 21:30 |
|
|
Krepalo cionisticko narkomansko raspalo govno. Najs. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 22 srp 2025, 22:14 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Krepalo cionisticko narkomansko raspalo govno. Najs.
Čekaj, a zašto ti imaš na avataru sliku Morrisseya koji je vjerojatno najveći podržavatelj Izraela među popularnim glazbenicima? Je li to neki Mujo&Haso humor?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 22 srp 2025, 22:22 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Krepalo cionisticko narkomansko raspalo govno. Najs.
Čekaj, a zašto ti imaš na avataru sliku Morrisseya koji je vjerojatno najveći podržavatelj Izraela među popularnim glazbenicima? Je li to neki Mujo&Haso humor?
Samo volim Smithse, nisam znao da je i ovaj govno. Hvala, ide sutra drugi avatar
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 22 srp 2025, 22:24 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4433 Lokacija: Dridska Župa
|
Karabaja je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Čekaj, a zašto ti imaš na avataru sliku Morrisseya koji je vjerojatno najveći podržavatelj Izraela među popularnim glazbenicima? Je li to neki Mujo&Haso humor?
Samo volim Smithse, nisam znao da je i ovaj govno. Hvala, ide sutra drugi avatar E moj Karavlaja.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 22 srp 2025, 22:31 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Čekaj, a zašto ti imaš na avataru sliku Morrisseya koji je vjerojatno najveći podržavatelj Izraela među popularnim glazbenicima? Je li to neki Mujo&Haso humor?
Samo volim Smithse, nisam znao da je i ovaj govno. Hvala, ide sutra drugi avatar Ne mogu vjerovati, čak niti ne volim Smithse, a ovo mi je jedna od prvih asocijacija. Morrissey je tolika trolčina, vjerujem da on niti ne simpatizira Izrael, koliko želi naljutiti moraliste i pravednike. Imam za tebe još jednu glazbenu preporuku: Anal Cunt - Hitler was a sensitive man Citat: He hired gay and handicapped officers He was concerned about overpopulation If Hitler was alive today He'd listen to The Cure, The Smiths and Depeche Mode
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jeremy10
|
Naslov: Re: In Memoriam Postano: 22 srp 2025, 22:33 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Krepalo cionisticko narkomansko raspalo govno. Najs.  Lik je umro u 76 godini, a drogira se najmanje 50 godina. Što ti je život. Netko nikad ne proba drogu, 2x u godini popije nešto, hrani se bolje od 99 % ljudi, fizička spremnost na razini jednog Brozovića iz 2018., ne puši. Krepa mlad. A yebeni đaner Ozzy, hodajuća predoziranost, doživio umalo osamdesetu godinu. haha Što tek reći za Keitha Richardsa. Genetika je lutrija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|