|
|
Stranica: 7/9.
|
[ 205 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 17:35 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 3804 Lokacija: Dridska Župa
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: I onda kad vam je propala industrija u gradovima raselili se. Ne znam bas, cini mi se tokom putovanja busom da su losija demografska kretanja u Ljubinju nego na Ilidzi. Ali mozda ne vidim dobro. Usporedi Sanski Most i Bijeljinu kad si vec krenuo tako.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 17:37 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Pejtonac sa juga je napisao/la: Ne znam bas, cini mi se tokom putovanja busom da su losija demografska kretanja u Ljubinju nego na Ilidzi. Ali mozda ne vidim dobro.
Usporedi Sanski Most i Bijeljinu kad si vec krenuo tako. To govori u korist mojoj tezi.
_________________ Dobro bi nam došlo svima razmišljanje hladnom glavom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 17:37 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Sloveniji ne trebaju veliki gradovi jer je mala i dobro povezana svugdje u Sloveniji si blizu Ljubljani i Mariboru Pa da. Lagano im je ne imat velike gradove kada im je 75% države predgrađe ili Ljubljane ili Maribora.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 17:38 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Usporedi Sanski Most i Bijeljinu kad si vec krenuo tako.
To govori u korist mojoj tezi. Evo može usporedba Bihać Laktaši
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 17:40 |
|
|
|
Zato sto su dobro rasporedjeni takodjer
Mislim da su po tome najgore podrucje koje obuhvata juzni hrvatski Jadran i njegovo zaledje (tj. I. Hercegovinu) Daleko sve, od Dubrovnika do Splita 240 km Od Trebinja do Mostara kao prvog veceg grada 120
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 17:42 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Zato sto su dobro rasporedjeni takodjer
Mislim da su po tome najgore podrucje koje obuhvata juzni hrvatski Jadran i njegovo zaledje (tj. I. Hercegovinu) Daleko sve, od Dubrovnika do Splita 240 km Od Trebinja do Mostara kao prvog veceg grada 120 Dubrovnik ima sadržaja kao peteroduplo veći grad zbog turizma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 17:42 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Pejtonac sa juga je napisao/la: To govori u korist mojoj tezi.
Evo može usporedba Bihać Laktaši Laktasi su de facto predgradje Banje Luke Iznimke od toga sigurno postoje, ali glavno na ovim prostorima je uvijek da je losije zivjeti u manjim mjestima nego u velikim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 17:43 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Pejtonac sa juga je napisao/la: Zato sto su dobro rasporedjeni takodjer
Mislim da su po tome najgore podrucje koje obuhvata juzni hrvatski Jadran i njegovo zaledje (tj. I. Hercegovinu) Daleko sve, od Dubrovnika do Splita 240 km Od Trebinja do Mostara kao prvog veceg grada 120 Dubrovnik ima sadržaja kao peteroduplo veći grad zbog turizma. Ma nema. Mislim, ima ovako sigurno za provod i sve, ali to A je samo sezonski, a B ogranicen si u smislu posla, karijere u takvim mjestima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 17:47 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Te male općine u RH da ne financiraju tih plaća ostale bi skroz bez ljudi. Manje su zlo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 17:49 |
|
|
Dubrovnik ima sadržaja kao peteroduplo veći grad zbog turizma.
Ma nema. Mislim, ima ovako sigurno za provod i sve, ali to A je samo sezonski, a B ogranicen si u smislu posla, karijere u takvim mjestima. Podcjenjujes Dubrovnik. To je grad sa 40k ljudi, 65k sa okolicom. Je tu turizam glavni, ali imas tu i vise od turizma. Pa ima ti Dubrovnik i svoje sveuciliste.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 17:49 |
|
|
Dubrovnik ima sadržaja kao peteroduplo veći grad zbog turizma.
Ma nema. Mislim, ima ovako sigurno za provod i sve, ali to A je samo sezonski, a B ogranicen si u smislu posla, karijere u takvim mjestima. Dubrovnik ima sezonu cijele godine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 17:50 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Te male općine u RH da ne financiraju tih plaća ostale bi skroz bez ljudi. Manje su zlo. Ne slažem se s ovim argumentom. Demografska statistika ga pobija, male općine doživljavaju ogroman pad stanovništva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 17:53 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Pejtonac sa juga je napisao/la: Ma nema. Mislim, ima ovako sigurno za provod i sve, ali to A je samo sezonski, a B ogranicen si u smislu posla, karijere u takvim mjestima.
Dubrovnik ima sezonu cijele godine. Malo je to ljudi. Znam, ne moras mi govoriti, imam rodbine dole, stari mi je prije rata radio u Atlasu i bio dole 10 godina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 18:03 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Te male općine u RH da ne financiraju tih plaća ostale bi skroz bez ljudi. Manje su zlo. Ne slažem se s ovim argumentom. Demografska statistika ga pobija, male općine doživljavaju ogroman pad stanovništva. Bio bi još veći.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 18:05 |
|
|
|
Dubrovnik je puno značajniji grad nego što brojke pokazuju i živi cijelu godinu. Usporediv je sa Mostarom recimo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 18:07 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Ne slažem se s ovim argumentom. Demografska statistika ga pobija, male općine doživljavaju ogroman pad stanovništva.
Bio bi još veći. Ne znam baš na temelju čega to tvrdiš? Te male općine obično i nemaju neki velik broj zaposlenika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 28 kol 2025, 22:17 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: I onda kad vam je propala industrija u gradovima raselili se. Ne znam bas, cini mi se tokom putovanja busom da su losija demografska kretanja u Ljubinju nego na Ilidzi. Ali mozda ne vidim dobro. To dvoje je neuporedivo. Isto kao kad bi ja poredio Olovo ili Kladanj sa Bijeljinom ili Banja Lukom. Ilidza se moze npr porediti sa Gradiškom a sa selima od 2000 - 3000 stanovnika ne ide usporedba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
alh84001
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 29 kol 2025, 00:05 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Laktasi su de facto predgradje Banje Luke
A Ilidza je sto? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 29 kol 2025, 10:08 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Pejtonac sa juga je napisao/la: Laktasi su de facto predgradje Banje Luke
A Ilidza je sto?  Predgradje, a neko bi rekao i dio grada. Ali to sve govori U KORIST mojoj tezi da je veliki gradovi vise vrijede od hrpe malih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 29 kol 2025, 10:11 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Pejtonac sa juga je napisao/la: Ne znam bas, cini mi se tokom putovanja busom da su losija demografska kretanja u Ljubinju nego na Ilidzi. Ali mozda ne vidim dobro.
To dvoje je neuporedivo. Isto kao kad bi ja poredio Olovo ili Kladanj sa Bijeljinom ili Banja Lukom. Ilidza se moze npr porediti sa Gradiškom a sa selima od 2000 - 3000 stanovnika ne ide usporedba. Moja teza je da je bolje imati velike gradove nego teritorijalno velike pustare.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 29 kol 2025, 11:43 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: [/b] To dvoje je neuporedivo. Isto kao kad bi ja poredio Olovo ili Kladanj sa Bijeljinom ili Banja Lukom. Ilidza se moze npr porediti sa Gradiškom a sa selima od 2000 - 3000 stanovnika ne ide usporedba. Moja teza je da je bolje imati velike gradove nego teritorijalno velike pustare. Ok, vi imate velike gradove, mi pustare, to je čak dobro ako su svi sretni i zadovoljni. Ili nije, ne da vam Alah mira?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1396 of 2558 - 54.57%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 29 kol 2025, 11:46 |
|
|
|
Pitanje je šta je bolje, Sarajevo jest velika prednost, ali Tuzla i Zenica su do te mjere grohnuli da nemaju stabilnog prvoligaša u nogometu, nosaju se sa selom pored Čapljine i Igmanom za tu poziciju.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 29 kol 2025, 12:02 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Pitanje je šta je bolje, Sarajevo jest velika prednost, ali Tuzla i Zenica su do te mjere grohnuli da nemaju stabilnog prvoligaša u nogometu, nosaju se sa selom pored Čapljine i Igmanom za tu poziciju. Nije toliko ni bitno što je bolje. Meni je super kako Machak je sretan što oni imaju velike gradove, a u isto vrijeme mi smo sretni što imamo prazniji prostor. Rekao bi čovjek svi su sretni i super ako je tako. Naravno i na žalost, muslimani ne mogu biti sretni dok je kjafir pored njih slobodan pa očekujem da žele sve sebi. Sve ispod 100% je islamofobija i genocid. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1396 of 2558 - 54.57%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 29 kol 2025, 12:08 |
|
|
|
Ali pitanje je šta je prazan prostor, to je sve relativno.
Ja bih rekao da je prostor na kojem žive Hrvati uglavnom ugodno popunjen (osim HBŽ pustara, Blidinje, sela na obroncima Čabulje).
Eto vozim se neki dan od Ljubuškog preko Tromeđe, Međugorja, sve auto na autu u oba smjera, po čemu je to pustara.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kapitulacija Srba 2025 Postano: 29 kol 2025, 12:11 |
|
|
Ja ne znam što vi svi zajedno pričate. Skoro svi gradovi djeluju puuuno bolje nego ikad. Rijetko koji je gori nego prije, evo recimo Bihać djeluje lošije. Sela i mali gradići su prdnuli. Da budem iskren čak sam i iznenađen. Sarajevo izgleda odlično, oba dijela. Općenito svi gradovi liče na zapadnije uzore. Imaju i manifestacije, zimi i ljeti. Još kad dijaspora dođe pa se napune ugostiteljski objekti. Ne znam za vas, ja sam zadovoljan razvojem situacije, joše čekam da i formalno BiH uđe u EU da imamo € i nemamo granice, i to će bit to. Most u Gradišci i Vc do Zenice će bit brzo. Tako da, sve 5. I dalje držat islamiste (SDA) bez vlasti i maknuti Željka Komšića, to su politički ciljevi i bit ću presretan. Čak nam je i repka BiH u nogometu, mislim da nas je 30-ak % 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|