|
|
Stranica: 30/30.
|
[ 745 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 05 srp 2025, 10:51 |
|
|
|
Jablanica-Tomislav moze li se proci autom?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 05 srp 2025, 11:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64200 Lokacija: DAZP HQ
|
Karabaja je napisao/la: Jablanica-Tomislav moze li se proci autom? Nisam išao, ali računam da je prohodno preko Blidinja.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 05 srp 2025, 11:16 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Jablanica-Tomislav moze li se proci autom? Ideš na Sv. Misu u TG za 1100 obljetnicu Tomislava 
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hercegoac
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 09 srp 2025, 22:22 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2023, 14:28 Postovi: 465 Lokacija: Zapadna Hercegovina
|
Karabaja je napisao/la: Jablanica-Tomislav moze li se proci autom? Da
_________________ Za gradžansku!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 25 lis 2025, 11:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64200 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Kod Duvnjaka ima imena i nadimaka koje nisam čuo u drugim krajevima pa me zanima je li to stvarno tako ili samo nemam saznanja.
Naprimjer Jandre, dva rođaka mi se zovu tako.
Pa recimo nadimak Tanje za Franu, opet dva rođaka znam kao Tanje.
Mislo ili Mića za Tomislava.
To su sve neke starije generacije, rođene od 30tih do 50tih, nema tog među mlađarijom.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 25 lis 2025, 20:31 |
|
|
|
Ima prezime Jadrijević oko Sinja, vjv je to korijen od Andrija, a Jandro, Jandre je često u dalmatinskom zaleđu čak i kod Srba, poznata krajiška skupina Jandrino jato. Mićo, Mića, Mićko za Tomislava i Tomu je mislim svuda po Hercegovini uobičajeno, za Tanju i Mislu prvi put čujem...
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caniggia
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 27 sij 2026, 15:44 |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=io5v2UYLz4Y111 ljudi manje po župnoj statistici u godinu dana. Osim ovih ex polusrpskih gradova, ovo je vjerojatno najgora općina od Drvara do Stoca. btw, pozdrav svima, pratim forum već dugo, dok su tu bili i Sopta itd. Nisam pisao, i ja sam jedan od mnogih koji su otišli, nije ni primjereno da pišem o nekim lokalnim temama više. Ali ovaj podatak je baš loš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 10 vel 2026, 19:50 |
|
|
"Srbi Duvna, život i stradanja" od bivšeg direktora pošte Milana Karana sada pokojnog. Pa koga zanima. https://www.scribd.com/document/4111339 ... ADANAJ-pdf
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 13 vel 2026, 21:36 |
|
|
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 23 ožu 2026, 19:36 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caniggia
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 17 svi 2026, 15:48 |
|
|
|
Zna li tu tko je li istina ono što se govori da se načelnik spandžao s vlasnicom Hajdučkih vrleti i da je navodno trudna?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 17 svi 2026, 16:11 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8362 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
caniggia je napisao/la: Zna li tu tko je li istina ono što se govori da se načelnik spandžao s vlasnicom Hajdučkih vrleti i da je navodno trudna? Je li on oženjen ?
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 17 svi 2026, 16:16 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29354 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
kiler je napisao/la: caniggia je napisao/la: Zna li tu tko je li istina ono što se govori da se načelnik spandžao s vlasnicom Hajdučkih vrleti i da je navodno trudna? Je li on oženjen ? Sritno oženjen i dvoje dice. Al ne mora značiti da je on ćaća. Ima još kandidata. :)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 17 svi 2026, 17:10 |
|
|
|
Navodnu trudnicu viđam često u teretni, tako da ne bih rekao da je trudna. A HDZ koristi sva sredstava po starim metodama za blaćenje ljudi, uglavnom normalni se zgražaju na to , frustrirani i iskomleksirani likuju kao i inače na svaku lošu vijest. Prije prošlih izbora su isto otvorili portal za izmišljanje , blaćenje i pljuvanje, njihove vijesti je spomenuta vrsta ljudi i ovdje prenosila, dan poslije izbora su su ugasili portal, zbog prijetnji smrću kako su rekli.
Vezano za konkretan slučaj, na portalu za blačenje i širenje lažnih vijesti su objavili tekst star dvije godine gdje se Buntić hvali kako je izlobirao asfalt za Blidinje, kao da je to nešto loše, a onda u komentarima pišu da je to zato što ga tamo meće vlasnici .... Uglavnom metode ispod svake razine, mislim da im to neće dobro proći, ali istina je i da frustriranih ima dobra cifra.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 17 svi 2026, 17:54 |
|
|
|
Čitam i ne vjerujem, raspravlja se jeli žena trudna ili nije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 04 lip 2026, 22:50 |
|
|
|
Na stranu sad Buntićeve privatne afere, ima li koji dežurni pomakovac da nam prokomentira ono ruglo na Tušnici? Zamisli koje pomračenje uma da ideš sa vjetrenjačama (i to naravno onim najvećim) na vrh Tušnice, planine u centru našeg prostora koja definira cijeli pejzaž duvanjsko- livanjskog kraja. Kakav degenerik moraš biti da ti to uopće padne na pamet. Ova stoka će trajno devastirati cijeli kraj. Prolazim ovih par dana gore dole, gledam i ne vjerujem. Biti će propeleri viši od vrha planine. Doslovno nećeš vidit ništa nego njih. Pa ne znam kakvi zaostali divljaci i ne znam kakve Jude bi rekli halo ljudi pa nećemo baš na vrhove planina s njima. Ima li koji duvnjak da ono gleda šta se radi i kaže da je to dobro? Koliko poremećen moraš biti?
Istovremeno dok se to radi stoka gura VE Gradinu koja bi devastirala apsolutno cijeli potez od Grabovice do Brišnika, mrtvo ladno. Uz to i Dalekovod i VE Široku Dragu itd. itd. Luđaci, bolesnici, degenerici, Jude pomračenog uma, doslovno idu na to da devastiraju svaki metar. (za neupućene već postoji 4-5 VE kojima su već isfrezali pola općine)
Jučer su Buntić i Jude skoro pobrali batine u školi u Grabovici, žao mi je što nisam bio, ne radi toga smrada nego radi naših Juda, šokiran sam koliko ljudi se prodalo tim smećima i podupiru ih radi osobne koristi.
Nevjerojatno na šta je Duvno spalo. Jednostavno sam bez teksta.
Hvala Bogu dragom na par pojedinaca koji se nešto bore inače ovi luđaci bi već dosad preorali svaki metar općine. Bez ikakvog preuveličavanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 05 lip 2026, 06:31 |
|
|
|
VE na Tušnici nije trebalo instalirati jer se radi o planini iznad Buškog jezera, a tamo nekakav potencijal za turizam postoji. Međutim radi se o projektima koji su razvijani 15-20godina i svo to vrijeme ne da se nitko nije žalio, nego su to doslovno sve stranke zagovarale u svojim predizbornim programima i jednoglasno izglasani u općinskom vijeću, a ekološke udruge su imale slogane pa i plakate, TE ne ,VE da. Sad kad su projekti od 200 miliona eura dovedeni pred realizaciju, udruge potaknute politikom, radi rušenja vlasti, bune narod protiv. Priča im je upravo ova, devastirat ce sve od amebe do svega što se kreće. Što nema veze ni s čim, VE Gradina nece devastirani ništa jer tamo vec postoji VE Mesihovina, a jedino što VE mogu devastirani je pogled .
Neki dan je bila javna rasprava o izgradnji lučice i šetnice uz jezero, ova ista ekipa je žestoko protiv, iz njihovih upisa nisam uspio razumjeti zašto. Možeš li nam planina ti objasniti zašto ste protiv investicija u Buško blato.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HercBoss1
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 05 lip 2026, 08:34 |
|
|
Planina je napisao/la: Na stranu sad Buntićeve privatne afere, ima li koji dežurni pomakovac da nam prokomentira ono ruglo na Tušnici? Zamisli koje pomračenje uma da ideš sa vjetrenjačama (i to naravno onim najvećim) na vrh Tušnice, planine u centru našeg prostora koja definira cijeli pejzaž duvanjsko- livanjskog kraja. Kakav degenerik moraš biti da ti to uopće padne na pamet. Ova stoka će trajno devastirati cijeli kraj. Prolazim ovih par dana gore dole, gledam i ne vjerujem. Biti će propeleri viši od vrha planine. Doslovno nećeš vidit ništa nego njih. Pa ne znam kakvi zaostali divljaci i ne znam kakve Jude bi rekli halo ljudi pa nećemo baš na vrhove planina s njima. Ima li koji duvnjak da ono gleda šta se radi i kaže da je to dobro? Koliko poremećen moraš biti?
Istovremeno dok se to radi stoka gura VE Gradinu koja bi devastirala apsolutno cijeli potez od Grabovice do Brišnika, mrtvo ladno. Uz to i Dalekovod i VE Široku Dragu itd. itd. Luđaci, bolesnici, degenerici, Jude pomračenog uma, doslovno idu na to da devastiraju svaki metar. (za neupućene već postoji 4-5 VE kojima su već isfrezali pola općine)
Jučer su Buntić i Jude skoro pobrali batine u školi u Grabovici, žao mi je što nisam bio, ne radi toga smrada nego radi naših Juda, šokiran sam koliko ljudi se prodalo tim smećima i podupiru ih radi osobne koristi.
Nevjerojatno na šta je Duvno spalo. Jednostavno sam bez teksta.
Hvala Bogu dragom na par pojedinaca koji se nešto bore inače ovi luđaci bi već dosad preorali svaki metar općine. Bez ikakvog preuveličavanja. Pa nema planine koje nisu uništili Sramota šta banda pomakovska radi, nadam se da će ih bar sad skinuti sa zupanijske vlasti, ali teško, riješili su oni već dopisne što će im bit dovoljna, a skinut ih s općinske vlasti neće moći nikad jer su ljudi, mediji... kupljeni. Vidis na primjeru ovog Zabe, cisti primjer Vukadinovog uhljeba. A to sto mu je veliki vođa iselio 10tisuća duvnjaka od 2008, sto se cistačica ne moze zaposlit bez amenovanja Vukadinova to je nebitno... imaju vise afera od hdz-a u RH ali se šuti
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 05 lip 2026, 10:03 |
|
|
Ako zanemarimo besmislice i ludovanja, a okrenemo se činjenicama, onda je bitno sagledati kako je to sve išlo: Citat: Detalji o tadašnjem glasovanju Potpuni politički konsenzus: U to vrijeme (mandatni period 2004.–2008.), unatoč uobičajenim lokalnim političkim rivalstvima između stranaka (prvenstveno HDZ BiH, HDZ 1990 i drugih manjih blokova), oko pitanja vjetroelektrana nije bilo oporbe. Zajednički motiv: Svi vijećnici su projekt podržali s velikim optimizmom jer su u vjetroparkovima vidjeli golem financijski potencijal za punjenje općinskog proračuna kroz buduće koncesijske naknade i investicije.Odluka je prošla glatko i jednoglasno u vijećnici .Zbog činjenice da su svi glasovali jednoglasno, u kasnijim godinama (kada su krenuli prosvjedi mještana i udruga oko lokacija poput VE Gradina ili onih na prostoru Zavelima i Buškog blata) odgovornost se nije mogla prebaciti na samo jednu političku stranku – odluka je bila zajednički proizvod cijelog tadašnjeg općinskog vodstva. Danas kad su utrošena milijunska sredstva i godine energije, kad su koncesije za velike pare promijenile vlasnike, danas više nije moguće to zaustavi jer su projekti dovedeni pred samu realizaciju. A osim mantre kako ce to uništiti sve, što nema veze ni s istinom ni s mozgom, ili kako će lopovi sve pokrasti, ozbiljni razlozi da se to stopira se uopće ne navode. Važno je znati da postoje političke opcije koje svjesno rade štetu kako bi rušili vlast i jačali svoje pozicije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 05 lip 2026, 13:25 |
|
|
|
HNP je u svom predizbornom programu jasno navodio izgradnju VE. Mnogi to ne čitaju i mogu reći da nisu znali, ali na predizbornim džambo plakatima HNPa je bila slika vjetroturbine, . HNP i devedesetka su u predizbornoj koaliciji
Wikipedia
Ukupno glasova oko jezera za Općinsko vijeće HDZ BiH: 249 glasova Hrvatski nacionalni pomak (HNP): 241 glas HDZ 1990: 142 glasa HSP - Pravaši: 21 glas HSP BiH: 12 glasova HSP Herceg-Bosne: 8 glasova SDA: 2 glasa
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|