|
|
Stranica: 56/56.
|
[ 1387 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: M.P. Thompson Postano: 27 svi 2026, 03:33 |
|
|
zalutala je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Ako odgovara prostornom planu i svim drugim uvjetima, onda se radi dokumentacija po logici kao da zgrada još nije napravljena. Dobije se građevinska dozvola i ide uporabna. Tako je do sad bilo u praksi. Nisam siguran po najnovijem Zakonu koji treba tek doći, hoće li to bit još uviek moguće.
Ne, ako je objekt već nelegalno izgrađen radi se elaborat na osnovu kojeg se dobije rješenje o izvedenom stanju. Ako imaš stavku zakona koja kaže drugačije izvoli podijeli je s nama. Ti brkaš nelegalno izgrađene zgrade sa zgradama koje su izgrađene prije dobivanja građevinske dozvole... Evo ti članak iz sad najnovijeg Zakona gdje je to sad strogo određeno: https://www.zakon.hr/z/690/zakon-o-gradnjiCitat: Članak 72. Utvrđivanje je li investitor započeo graditi i plaćanje posebne naknade prije izdavanja građevinske dozvole (1) Prije izdavanja građevinske dozvole upravno tijelo dužno je utvrditi je li investitor započeo graditi građevinu za koju se vodi postupak izdavanja građevinske dozvole. (2) Ako upravno tijelo utvrdi da je investitor započeo s građenjem prije izdavanja građevinske dozvole, dužno je o tome obavijestiti građevinsku inspekciju te investitoru odrediti rok od 15 dana za plaćanje posebne naknade u iznosu: – za manje složene zgrade 4000,00 eura – za višestambene zgrade 15.000,00 eura – za ostale građevine 1 % procijenjene vrijednosti radova. Znači, ako je investitor započeo radove prije izdavanja građevinske dozvole (to je Thompson), onda će biti duzan platit kaznu i to je jedina posljedica ako zgradu napravi brze nego što napravi papire... Znači, nema naredbe ni po novom zakonu da se zgrada mora rušiti ukoliko joj je započeta gradnja prije građevinske dozvole. Do sad sluzbenici nisu bili duzni izlaziti na gradilište kako bi provjerili nulto stanje terena, pak su se investitori često izvlačili i bez kazni, osim ako ih netko prije od susjeda (ili novinara) nije prijavio inspekciji. Ali ta inspekcija je često bila spora, pak bi investitor u međuvremenu dobio građevinsku dozvolu, te bi ta prijava inspekciji nakon toga prestala vaziti.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: M.P. Thompson Postano: 27 svi 2026, 07:55 |
|
|
zalutala je napisao/la: novosve je napisao/la: legalizacije ti je građevinska, ima isti pravni učinak.
Isto ka o danetu. Postavi članak zakona koji to kaže. Ja se držim onog što sam već rekla. Legalizacija(rješenej o izvedenom stanju) je ekvivalent uporabnoj dozvoli. Dok ne nađeš članak zakona koji kaže drugačije u suprotno me nećeš uvjeriti. Evo, svojom zadrtošću i odlučnošću, uspjeli ste mene uvjeriti u suprotno. Dakle, Thompson je kriv od neba do zemlje, narodni neprijatelj i uzrok naših problema. Izuzetno je loš primjer mladim graditeljima. Svakako zaslužuje kaznu. E sad, kako bi ga Vi kaznili (kažnjavali) i natjerali ga da se gorko pokaje zbog te nelegalne nadstrešnice u šikari. Možda i po osnovu zakona o zaštiti životinja? Jer je devastirao stanište zaštićenih vrsta zmija?!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: M.P. Thompson Postano: 27 svi 2026, 08:44 |
|
|
|
Bit će Thompsonov koncert na HRTu. Pretpostavljam cenzuriran
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: M.P. Thompson Postano: 27 svi 2026, 08:58 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Bit će Thompsonov koncert na HRTu. Pretpostavljam cenzuriran Thompsona se isto dozira, jer i da ideš s najboljom ženskom svaki dan na kavu , i onda bi ti dosadila nakon mjesec dana. Mora postojati razmak između koncerata, uživo ili na tv. Najveći planovi s njim su ako HDZ izgubi vlast, onda možemo očekivati Thompsona na turbo pogon.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: M.P. Thompson Postano: 27 svi 2026, 09:19 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ne, ako je objekt već nelegalno izgrađen radi se elaborat na osnovu kojeg se dobije rješenje o izvedenom stanju. Ako imaš stavku zakona koja kaže drugačije izvoli podijeli je s nama.
Ti brkaš nelegalno izgrađene zgrade sa zgradama koje su izgrađene prije dobivanja građevinske dozvole... Evo ti članak iz sad najnovijeg Zakona gdje je to sad strogo određeno: https://www.zakon.hr/z/690/zakon-o-gradnjiCitat: Članak 72. Utvrđivanje je li investitor započeo graditi i plaćanje posebne naknade prije izdavanja građevinske dozvole (1) Prije izdavanja građevinske dozvole upravno tijelo dužno je utvrditi je li investitor započeo graditi građevinu za koju se vodi postupak izdavanja građevinske dozvole. (2) Ako upravno tijelo utvrdi da je investitor započeo s građenjem prije izdavanja građevinske dozvole, dužno je o tome obavijestiti građevinsku inspekciju te investitoru odrediti rok od 15 dana za plaćanje posebne naknade u iznosu: – za manje složene zgrade 4000,00 eura – za višestambene zgrade 15.000,00 eura – za ostale građevine 1 % procijenjene vrijednosti radova. Znači, ako je investitor započeo radove prije izdavanja građevinske dozvole (to je Thompson), onda će biti duzan platit kaznu i to je jedina posljedica ako zgradu napravi brze nego što napravi papire... Znači, nema naredbe ni po novom zakonu da se zgrada mora rušiti ukoliko joj je započeta gradnja prije građevinske dozvole. Do sad sluzbenici nisu bili duzni izlaziti na gradilište kako bi provjerili nulto stanje terena, pak su se investitori često izvlačili i bez kazni, osim ako ih netko prije od susjeda (ili novinara) nije prijavio inspekciji. Ali ta inspekcija je često bila spora, pak bi investitor u međuvremenu dobio građevinsku dozvolu, te bi ta prijava inspekciji nakon toga prestala vaziti. Već sam rekla, nekada mi je neugodno čitati što pišeš. Skreni pažnju označeno
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: M.P. Thompson Postano: 27 svi 2026, 10:28 |
|
|
zalutala je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Ti brkaš nelegalno izgrađene zgrade sa zgradama koje su izgrađene prije dobivanja građevinske dozvole... Evo ti članak iz sad najnovijeg Zakona gdje je to sad strogo određeno: https://www.zakon.hr/z/690/zakon-o-gradnjiZnači, ako je investitor započeo radove prije izdavanja građevinske dozvole (to je Thompson), onda će biti duzan platit kaznu i to je jedina posljedica ako zgradu napravi brze nego što napravi papire... Znači, nema naredbe ni po novom zakonu da se zgrada mora rušiti ukoliko joj je započeta gradnja prije građevinske dozvole. Do sad sluzbenici nisu bili duzni izlaziti na gradilište kako bi provjerili nulto stanje terena, pak su se investitori često izvlačili i bez kazni, osim ako ih netko prije od susjeda (ili novinara) nije prijavio inspekciji. Ali ta inspekcija je često bila spora, pak bi investitor u međuvremenu dobio građevinsku dozvolu, te bi ta prijava inspekciji nakon toga prestala vaziti. Već sam rekla, nekada mi je neugodno čitati što pišeš. Skreni pažnju označeno Pa i vodi se postupak za izdavanje građevinske dozvole. Izjava Thompsona koju sam već objavio stranicu prije: Citat: Sukladno navedenom i odredbama čl. 81. st. 1. Zakona o državnom inspektoratu, s u svezi čl. 140. st.1. Zakona o općem upravnom postupku, Državnom inspektoratu je predloženo donošenje rješenje kojim se određuje odgodni učinak u odnosu na inspekcijsko rješenje, sve do pravomoćnog okončanja postupka ishođenja građevinske dozvole“, nastavlja se u obraćanju. Ne treba ti bit neugodno. Samo se izpričaš da si se zaletila. Ljudi smo, svi griešimo, a najviše kad obtužujemo druge...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: M.P. Thompson Postano: 27 svi 2026, 10:44 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: zalutala je napisao/la:
Već sam rekla, nekada mi je neugodno čitati što pišeš. Skreni pažnju označeno
Pa i vodi se postupak za izdavanje građevinske dozvole. Izjava Thompsona koju sam već objavio stranicu prije: Citat: Sukladno navedenom i odredbama čl. 81. st. 1. Zakona o državnom inspektoratu, s u svezi čl. 140. st.1. Zakona o općem upravnom postupku, Državnom inspektoratu je predloženo donošenje rješenje kojim se određuje odgodni učinak u odnosu na inspekcijsko rješenje, sve do pravomoćnog okončanja postupka ishođenja građevinske dozvole“, nastavlja se u obraćanju. Ne treba ti bit neugodno. Samo se izpričaš da si se zaletila. Ljudi smo, svi griešimo, a najviše kad obtužujemo druge... Dane, pokušaj s razumijevanjem pročitati što si sam postavio. (1) Prije izdavanja građevinske dozvole upravno tijelo dužno je utvrditi je li investitor započeo graditi građevinu za koju se vodi postupak izdavanja građevinske dozvole. Ovdje ti piše o započetoj gradnji građevine za koju se vodi postupak izdavanja građevinske dozvole. Znači predaš za građevinsku i prije nego ti je izdaju započneš gradnju objekta. E sad, ili nađi gdje piše da je Thompson predao za građevinsku pa dok je postupak izdavanja građevinkse bio u tijeku započeo s gradnjom ili nađi članak zakona koji kaže da se za izgrađenu bespravnu gradnju naknadno može izdati građevinska i uporabna. Na što se nejgovi odvjetnici love iz članka nije jasno. No ova stavka zakona koju si postavio to sigurno nije, ovo se odnosi na započetu gradnju građevine za koju se vodi postupak izdavanja građevibnske. Ponovno pročitaj što piše u članku zakona koji si sam postavio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: M.P. Thompson Postano: 27 svi 2026, 11:10 |
|
|
zalutala je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Pa i vodi se postupak za izdavanje građevinske dozvole. Izjava Thompsona koju sam već objavio stranicu prije:
Ne treba ti bit neugodno. Samo se izpričaš da si se zaletila. Ljudi smo, svi griešimo, a najviše kad obtužujemo druge...[/quote
Dane, pokušaj s razumijevanjem pročitati što si sam postavio. (1) Prije izdavanja građevinske dozvole upravno tijelo dužno je utvrditi je li investitor započeo graditi građevinu za koju se vodi postupak izdavanja građevinske dozvole. Ovdje ti piše o započetoj gradnji građevine za koju se vodi postupak izdavanja građevinske dozvole. Znači predaš za građevinsku i prije nego ti je izdaju započneš gradnju objekta. E sad, ili nađi gdje piše da je Thompson predao za građevinsku pa dok je postupak izdavanja građevinkse bio u tijeku započeo s gradnjom ili nađi članak zakona koji kaže da se za izgrađenu bespravnu gradnju naknadno može izdati građevinska i uporabna.
Na što se nejgovi odvjetnici love iz članka nije jasno. No ova stavka zakona koju si postavio to sigurno nije, ovo se odnosi na započetu gradnju građevine za koju se vodi postupak izdavanja građevibnske. Ponovno pročitaj što piše u članku zakona koji si sam postavio.
Je li u Zakonu piše neki rok kad je trebala započeti gradnja a kad postupak izdavanja dozvola? NE. Pojasni molim te, što te muči vezano za ovaj članak?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: M.P. Thompson Postano: 27 svi 2026, 12:41 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: zalutala je napisao/la: Je li u Zakonu piše neki rok kad je trebala započeti gradnja a kad postupak izdavanja dozvola? NE. Pojasni molim te, što te muči vezano za ovaj članak? Znači ne znaš kada počinje postupak izdavanja građevinske dozvole i u kojem vremenskom roku je potrebno započeti gradnju od dana pravomoćnosti iste Prvo nekog pitaj kada počinje postupak izdavanja građevinske pa onda ponovno pročitaj što piše u članku kojeg si postavio i onda lijepo pročitaš kada je Thompson počeo s gradnjom, kada ju je završio i kada je predao za građevinsku. Toliko od mene Dane, pa-pa..ovo više nema smisla
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: M.P. Thompson Postano: 27 svi 2026, 12:55 |
|
|
zalutala je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Je li u Zakonu piše neki rok kad je trebala započeti gradnja a kad postupak izdavanja dozvola? NE. Pojasni molim te, što te muči vezano za ovaj članak?
Znači ne znaš kada počinje postupak izdavanja građevinske dozvole i u kojem vremenskom roku je potrebno započeti gradnju od dana pravomoćnosti iste Dane, pa-pa..ovo više nema smisla Gledaj ti sad skrećeš na slučaj kad regularno pokrećeš gradnju nakon dobivanja dozvole. Ne znam da li se gubiš u ovoj razpravi ili me namjerno radiš budalom? Do sad smo pričali o tomu kad netko započne gradnju prije dobivanja građevinske dozvole (Thompsonov slučaj). U Zakonu jasno piše da tada investitor plaća kaznu ali kuća ostaje i za nju vriedi ta naknadna dozvola.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: M.P. Thompson Postano: 27 svi 2026, 15:57 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: zalutala je napisao/la: Znači ne znaš kada počinje postupak izdavanja građevinske dozvole i u kojem vremenskom roku je potrebno započeti gradnju od dana pravomoćnosti iste Dane, pa-pa..ovo više nema smisla Gledaj ti sad skrećeš na slučaj kad regularno pokrećeš gradnju nakon dobivanja dozvole. Ne znam da li se gubiš u ovoj razpravi ili me namjerno radiš budalom? Do sad smo pričali o tomu kad netko započne gradnju prije dobivanja građevinske dozvole (Thompsonov slučaj). U Zakonu jasno piše da tada investitor plaća kaznu ali kuća ostaje i za nju vriedi ta naknadna dozvola. Ok, postupak izdavanja građevinske je počeo kada je Thompson predao zahtjev za istu, referent će prije izdavanja dozvole izaći na teren utvrditi da je objekt već izgrađen, Thompson će dobiti kaznu, platiti će je i nakon toga dobiti građevinsku. Eto nadam se da si sada zadovoljan. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: M.P. Thompson Postano: 27 svi 2026, 16:12 |
|
|
zalutala je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Gledaj ti sad skrećeš na slučaj kad regularno pokrećeš gradnju nakon dobivanja dozvole. Ne znam da li se gubiš u ovoj razpravi ili me namjerno radiš budalom? Do sad smo pričali o tomu kad netko započne gradnju prije dobivanja građevinske dozvole (Thompsonov slučaj). U Zakonu jasno piše da tada investitor plaća kaznu ali kuća ostaje i za nju vriedi ta naknadna dozvola.
Ok, postupak izdavanja građevinske je počeo kada je Thompson predao zahtjev za istu, referent će prije izdavanja dozvole izaći na teren utvrditi da je objekt već izgrađen, Thompson će dobiti kaznu, platiti će je i nakon toga dobiti građevinsku. Eto nadam se da si sada zadovoljan.  https://narod.hr/hrvatska/thompson-odje ... -i-sibenikCitat: Prema informacijama koje su se posljednjih dana pojavile na Cro-portalu, a koje su naknadno objavljene i na službenoj Facebook stranici Marka Perkovića Thompsona, otvorila su se brojna pitanja o načinu postupanja Državnog inspektorata u slučaju objekata u Čavoglavama. Naime, za njih je Državni inspektorat donio nalog za uklanjanje. No, iako se predmet, prema navodima spomenutog portala, nalazio na 622. mjestu za postupanje – naglo je došao na prvo. Te su informacije dobivene od državnih službenika, a navodno se sve odvilo zbog pritiska novinarke Danke Derifaj Ako se bageri Derifajinog inspektorata pozure kako se piše na pojedinim mrezopisima, Thompson će poslije moći samo traziti odštetu od drzave. Građevinska dozvola se još uviek poprilično čeka.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|