HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 lip 2026, 14:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 322 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: SOA dovela SDA jastreba Harisa Zahiragića na HRT u emisiju "Otvoreno"
PostPostano: 03 lip 2026, 21:29 

Otvoriti ću novu temu. Zanimljiva rasprava :zubati

†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha.
Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...

Vrh

Naslov: Re: Otvoreno: Jesu li Hrvati ravnopravni s ostalim narodima u Bosni i Hercegovini?
PostPostano: 03 lip 2026, 21:39 

HDZ - Hrvati se trebaju dogovoriti s Muslimanima, BiH će ući u EU i svi su problemi riješeni. Po meni previše mlako... možemo tako vrtiti u krug idućih 100 godina

DP i Raspudić su bili vrlo konkretni :zubati

Vrh

Naslov: Re: Otvoreno: Jesu li Hrvati ravnopravni s ostalim narodima u Bosni i Hercegovini?
PostPostano: 03 lip 2026, 21:58 

Točno sam se iznenadio, i u DPu ima pismenih.
Njihov član je večeras bio najbolji.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2026, 22:01 

zaba1111 je napisao/la:
Točno sam se iznenadio, i u DPu ima pismenih.
Njihov član je večeras bio najbolji.

I mene je DP pozitivno iznenadio.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2026, 22:02 

Opet nisu znali odgovoriti Zahiragiću na onu manipulaciju sa brojem delegata koji idu iz HNŽ u DN.

Nino isto lupeta neke stvari, zna za Berrya i Petrischa pa samo po njima bifla, ne zna uopće neke pojedinosti.

Imam osjećaj da je ovaj iz Domovinskog čitao forum :zubati

Vrh

PostPostano: 03 lip 2026, 22:06 

Bezveze emisija. Pametniji forum za x koplja.

Navukli se naši na Zahiragićeve prijetnje.

Jedino pametno što sam čuo je da se 3. entitet treba zvati Republika fra Didaka Buntića 👍

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 03 lip 2026, 22:07 

Još Zahiragić kaže predstavnički dom kantona.

🤮

Vrh

PostPostano: 03 lip 2026, 22:57 

Nevjerojatno kako nitko ne zna poklopiti Zahiragića, a namjestio se na sto voleja, same laži je izrekao kad god bi otvorio usta, samo neke;

- fašističko tumačenje da Bošnjaci mogu legalno i legitimno birati Komšića jer se on izjašnjava kao Hrvat (i kršten je kao katolik, WTF?!), dakle fašističko brojanje krvnih zrnaca, iako znamo da je Ustavni sud u presudi Ljubić jasno naveo da sva mjesta na koja se biraju kandidati čija je svrha zaštita prava i predstavljanje konstitutivnih naroda moraju imati vezu između izabranih na ta mjesta i naroda koji ih je birao da ih predstavlja

- Zahiragić laže da Izetbegović nikad nije rekao da je vrtio pregovore u krug da prođe vrijeme, i čak je ponudio liku iz DP-a da mu nađe gdje je to rekao i da će mu se ispričati, Izetbegović je na skupu u Hadžićima 25. srpnja 2022. godine izjavio da je punih godinu dana glumio da pregovara o izmjenama Izbornog zakona BiH kako bi "vukao za nos" Hrvate i međunarodnu zajednicu, te da je zapravo samo "vrtio u krug" i kupovao vrijeme. Izjava se može čuti na 38:38 na videu u članku https://radioljubuski.ba/index.php/2022 ... eme-prode/

Pa evo pajdo iz DP-a, objavi mu ovo po društvenim mrežama pa će ti se morati ispričati kako je obećao.

- iznosi fašističke ratne ciljeve muslimanske strane o tome da Hrvati moraju imati toliko zastupljenosti u vlasti koliko imaju udjela u stanovništvu, što je upravo suprotno ustavnom uređenju i FBiH i BiH, te je jedan od glavnih razloga zbog kojih je i vođen rat koji su Bošnjaci izgubili pa zato danas ne mogu imati udjela u vlasti koliko ih ima u udjelu stanovništva nego moraju uglavnom jednakopravno dijeliti vlast sa Hrvatima (i Srbima) bez obzira na to koliko kojeg konstitutivnog naroda ima u brojkama

- Zahiragić laže da je Bošnjaka 80% u Federaciji - po zadnjem popisu je 70,4%, a po popisu 1991. ih je 52.4%
- Zahiragić laže da je Bošnjaka 55% u BiH - po zadnjem popisu ih je 50,1%, a po popisu 1991. ih je 43.5%

- Zahiragić iznosi lažnu i obmanjujću tezu da je u HNK Bošnjaka i Hrvata podjednako a Hrvati daju 6 delegata dok Bošnjaci daju 1 u Dom Naroda FBiH, Zahiragić ovdje ili zlobno laže ili ne poznaje osnovnoškolsku matematiku, jer se delegati u Dom Naroda FBiH iz kantona biraju proporcionalno udjelu stanovništva tog naroda u kantonu u odnosu na čitavu Federaciju. S obzirom da u kantonu HNK živi mali udio od ukupnog broja Bošnjaka u Federaciji on daje 1 bošnjačkog delegata, s druge strane s obzirom da u kantonu HNK živi najviše Hrvata udjelom od ukupnog broja Hrvata u FBiH, HNK daje 6 hrvatskih delegata, to je upravo dokaz jednakosti glasa, gdje je vrijednost glasa delegata jednako raspoređena po kantonima u odnosu na udio određenog naroda u određenom kantonu

- Zahiragić iznosi netočne udjele Bošnjaka u Stocu i Čapljini, u Stocu kaže da je Bošnjaka 40%, dok ih je po zadnjem popisu 38%, u Čapljini kaže da je Bošnjaka 30%, po zadnjem popisu ih je 17%

- nadalje iznosi laž i mit o "1 zaposlenom Bošnjaku od 300 zaposlenih u Stocu i Čapljini", dovoljno je samo otići na stranicu grada Stoca, od 6 gradskih službi na čelu 2 su Bošnjaci, dakle 33%, u skladu sa udjelom na popisu, bošnjačkih zaposlenika u samim službama i općinskim institucijama je vjerojatno na desetke

- dakle dok su Bošnjaci u Stocu potpuno zastupljeni i ne fali im ni ptičjeg mlijeka, s druge strane u Bugojnu, Kaknju, Travniku, Fojnici, Konjicu, Varešu, Zenici... su Hrvati u potpunosti obespravljeni, ispodzastupljeni, čitava njihova imovina i sela su u potpunosti popaljena i popljačkana, šikanira ih se na svakom koraku, da ne spominjemo sistemska i masovna organizirana ubojstva hrvatskih povratnika i hrvatskih policajaca u nizu ovih općina, u Bugojnu se u gradskom vijeću Hrvatima od bošnjačkih političara otvoreno upućuju genocidne i fašističke poruke da ako žele pričati hrvatski jezik da idu u Hrvatsku (iako je hrvatski jeziku službeni jezik u FBiH i BiH), da je neki hrvatski zastupnik nešto ovako rekao Bošnjacima u Stocu uskokodakali bi se kao nikad

zar je tako teško ovo naučiti i dočekati ih na volej, pogotovo zato što imaju istih par lažnih teza koje konstantno ispucavaju i lako su predvidljivi

Vrh

PostPostano: 03 lip 2026, 23:10 

Graničar Jozo je napisao/la:
Bezveze emisija. Pametniji forum za x koplja.

Navukli se naši na Zahiragićeve prijetnje.

Jedino pametno što sam čuo je da se 3. entitet treba zvati Republika fra Didaka Buntića 👍

Emisije na tv su odmjerene predstave za informiranje pereca.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2026, 23:22 

Upozorenja: 2
Zaha za Predsjednika

Vrh

PostPostano: 03 lip 2026, 23:26 

Dobra večer hrvatska braćo, evo mog brzinskog osvrta na ovu emisiju iz perspektive jednog Hrvata sjeverne Hrvatske.

Nitko od ljudi koji su gostovali u emisiji s hrvatske strane nije dovoljno upućen u situaciju koja tamo vlada, takav sam dojam stekao kao netko tko zadnjih par godina nastoji što više biti u toku na sve moguće načine, putem ovog foruma, intervjua na bosanskohercegovačkim televizijama, kopanjem po internetu itd. Ne kažem da znam i približno dovoljno, pa svejedno su mi svi djelovali neupućeno i površno. Gospodin iz DP-a iznosio je slogane koje su sad odjednom u njegovoj stranci izvukli jer im ankete jedva daju par posto, a Hrvate u BiH ne znam da su ikad ozbiljno spominjali zadnje dvije godine na vlasti ili kad su bili u oporbi. Bitno je da se o tome puno više priča, ali dok te teme povlače klaunovi iz DP-a (ne ovaj gospodin iz emisije, on je bio čak korektan naspram nekih drugih "asova"), nije baš najsretnija situacija, jer onda sve djeluje jako jeftino, populistički i neozbiljno. A to nam nakon desetljeća labave politike RH spram situacije u BiH stvarno više ne treba.

Najviše me razočarao gospodin Raspudić. On je jedan od rijetkih koji konzistentno govori o problemima Hrvata u BiH, ali pred ovim Zahiragićem kojeg sam slušao par puta prije nije se snašao. Nino ima neke motive, tipa Barryjevi amandmani, Komšić pobijedio u Kalesiji i slično, koje uvijek vrti kad se potegne pitanje Hrvata u BiH, slušao sam identične priče kad je bio gost u Velebitu, na N1 itd. Osim toga, čini mi se da je van toka glede svakodnevnih događanja i drugih finesa, bilo je par puta kad se kao malo pogubio i izmigoljio na neke od gluposti koje je Zahiragić blebetao, ali velim nedovoljna upućenost dođe do izražaja, i onda takvi galamdžije ispadaju veliki moralisti, pomirljivi tipovi itd... Gospodin iz HDZa beskoristan kao i stranka mu, prozirne floskule iz Bruxellesa i tako.

Sve u svemu, dobro je da se napokon malo više priča o ovoj temi, krenulo je s TradFestom, samo se nadam da će biti većeg angažmana, jer kad se sjetim što je Hrvatska sve dopuštala da se dogodi bez ikakvih opiranja... Mislim od devedesetih smo se prepolovili brojčano u BiH, ja se nadam da ti brojevi koji se iznose zadnjih dana pa i od nekih hrvatskih političara (Zdenko Lučić) o 283 000 nisu točni i da nas je barem 350 000. Minimum minimuma.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2026, 00:14 

Lagana večerica za Hareta. Imate li sta bolje tamo?

Vrh

PostPostano: 04 lip 2026, 00:43 

Hare došao među gospodu pokazati primitivizam dizanjem ruke, prijetnje prstom i da on kaže kaže koju iz repertora jeftinog populizma u sred Zagreba. Rezultat takvih istupa Raspudići i Most staju uz DP i HDZ i velikom saborskom većinom donose odluke koje se neće svidjeti Sarajevu.

Ovakav obrazac ponašanja na HRT smo vidjeli od Komšića i Bakira Izetbegovića, nakon kojih nikada više nisu imali diplomatske sastanke sa predstavnicima vlasti u Zagrebu. Čak ih i SDP izbjegava. Dakle, Hare sebi zatvorio vrata, a čekanje na granici će biti još duže.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2026, 00:56 

dreamteam je napisao/la:
Opet nisu znali odgovoriti Zahiragiću na onu manipulaciju sa brojem delegata koji idu iz HNŽ u DN.

Nino isto lupeta neke stvari, zna za Berrya i Petrischa pa samo po njima bifla, ne zna uopće neke pojedinosti.

Imam osjećaj da je ovaj iz Domovinskog čitao forum :zubati

Jašta radi, i to mislim da je spomenuo ono o čemu sam i sam govorio ovdje, a vješti Zahiragić ponovio u emisiji (samo smanjenje entiteta) odnosno cilj je širiti se na tuđe etničke teritorije.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2026, 01:04 

Odličan momak iz DP-a ugodno sam iznenađen, dobro informiran, očito i na gorumu i sa ispravnom vizijom šireg narodnog konsenzusa. HDZov gadljiv, ponavlja iste izlizane frazetine kojima nas maltretiraju zadnjih 20 godina, ne daj Bože da se zamjeri Turcima stoga i dobro podpitanje Togonala evo 20 godina bez pomaka. Nino je mogao biti bolji ali je svejedno dosta korektno odradio, razlog je da u 30 minuta sa 4 sugovornika nije lako reći sve što treba ali mi je drago da je naznačio ponašanje MZ i odnosa stranih ambasada tkz. saveznika prema Hrvatima u BiH.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2026, 01:09 

Zahiragić veprina maše prstom malo za populizam u primitvnih kako je Nino rekao 25%, pa onda malo plašenja Velikom Srbijom da se pereci upecaju, međutim ta priča ne može proći više ni u Kate Šmajser, a ne suvisle osobe.
Sretnem li Hareta ikad zovem ga na sparing. I u ovim godinama bi mu jetru prosuo, a ne volim kurčenje bez pokrića :zubati uglavnom želim ga još vidjeti po hrvatskim medijima sa mjerodavnim sugovornicima, pa da napokon ovaj hladni rat između bošnjačke + perec + MZ politike i Hrvata HercegBosne rasplamsa i karte otvore. Dosta je spletkarenja i šupačkih šukanja

Vrh

PostPostano: 04 lip 2026, 01:15 

Hdz treba ukinut zakonom.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2026, 06:48 

Podravski svatovi je napisao/la:
Dobra večer hrvatska braćo, evo mog brzinskog osvrta na ovu emisiju iz perspektive jednog Hrvata sjeverne Hrvatske.

Nitko od ljudi koji su gostovali u emisiji s hrvatske strane nije dovoljno upućen u situaciju koja tamo vlada, takav sam dojam stekao kao netko tko zadnjih par godina nastoji što više biti u toku na sve moguće načine, putem ovog foruma, intervjua na bosanskohercegovačkim televizijama, kopanjem po internetu itd. Ne kažem da znam i približno dovoljno, pa svejedno su mi svi djelovali neupućeno i površno. Gospodin iz DP-a iznosio je slogane koje su sad odjednom u njegovoj stranci izvukli jer im ankete jedva daju par posto, a Hrvate u BiH ne znam da su ikad ozbiljno spominjali zadnje dvije godine na vlasti ili kad su bili u oporbi. Bitno je da se o tome puno više priča, ali dok te teme povlače klaunovi iz DP-a (ne ovaj gospodin iz emisije, on je bio čak korektan naspram nekih drugih "asova"), nije baš najsretnija situacija, jer onda sve djeluje jako jeftino, populistički i neozbiljno. A to nam nakon desetljeća labave politike RH spram situacije u BiH stvarno više ne treba.

Najviše me razočarao gospodin Raspudić. On je jedan od rijetkih koji konzistentno govori o problemima Hrvata u BiH, ali pred ovim Zahiragićem kojeg sam slušao par puta prije nije se snašao. Nino ima neke motive, tipa Barryjevi amandmani, Komšić pobijedio u Kalesiji i slično, koje uvijek vrti kad se potegne pitanje Hrvata u BiH, slušao sam identične priče kad je bio gost u Velebitu, na N1 itd. Osim toga, čini mi se da je van toka glede svakodnevnih događanja i drugih finesa, bilo je par puta kad se kao malo pogubio i izmigoljio na neke od gluposti koje je Zahiragić blebetao, ali velim nedovoljna upućenost dođe do izražaja, i onda takvi galamdžije ispadaju veliki moralisti, pomirljivi tipovi itd... Gospodin iz HDZa beskoristan kao i stranka mu, prozirne floskule iz Bruxellesa i tako.

Sve u svemu, dobro je da se napokon malo više priča o ovoj temi, krenulo je s TradFestom, samo se nadam da će biti većeg angažmana, jer kad se sjetim što je Hrvatska sve dopuštala da se dogodi bez ikakvih opiranja... Mislim od devedesetih smo se prepolovili brojčano u BiH, ja se nadam da ti brojevi koji se iznose zadnjih dana pa i od nekih hrvatskih političara (Zdenko Lučić) o 283 000 nisu točni i da nas je barem 350 000. Minimum minimuma.

Pozdrav,

Slažem se opća ocjena ništa impresivno, ali ipak dobra stvar je počeli smo razgovarati o ovome. Tema je postala važna.

Najbitnije da ima zainteresiranih pa onda će i naučiti, nije tako teško. Osobno sam zadovoljan, vidim da ima pomaka zadnjih godina. Stvari u svijetu se svakako mijenjaju bez naše volje, liberalizam je pri kraju, pa i u BiH očigledno neće ostati isto stanje. Jedino je pitanje hoće li završiti kako Hrvatima odgovara ili ćemo imati još veći problem.

1589 of 2558 - 62.12%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2026, 06:51 

Kaže „legitimno je da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva samo zato što se kandidat formalno izjašnjava kao Hrvat“. Ustavni sud BiH je u presudi U-23/14 („Ljubić“) jasno naglasio da pravo na demokratsko odlučivanje kroz legitimno političko predstavljanje mora biti utemeljeno na izboru predstavnika od strane naroda kojeg predstavlja i čije interese zastupa. Svrha institucija koje štite kolektivna prava konstitutivnih naroda nije puko nacionalno/etničko deklariranje kandidata, nego postojanje političke veze između izabranog predstavnika i naroda koji ga bira. Članak 5 St. 2d Ustava, Harise!

Posebno je zanimljiv pokušaj manipulacije oko raspodjele delegata iz HNŽa u Dom naroda FBiH, kao teza "viška prava Hrvata". Delegati se ne određuju prema omjeru Hrvata i Bošnjaka unutar jedne županije, nego prema udjelu pojedinog naroda u toj županiji u odnosu na ukupan broj pripadnika toga naroda u Federaciji BiH. Upravo zato HNŽ daje najveći broj hrvatskih delegata (5), jer u toj županiji živi jedan od najvećih udjela ukupnog hrvatskog stanovništva Federacije. To nije dokaz "viška prava" nego upravo suprotno, pokušaj osiguranja proporcionalne zastupljenosti konstitutivnih naroda na razini Federacije. Spominje Zahiragić netočne demografske brojke i brojke uposlenih Čapljine, Stoca i dr., no prešućuje stvarne brojke nebošnjaka u većinski bošnjačkim sredinama.

No, vrhunac i dio koji najbolje oslikava bošnjačku politiku, posebice najjače stranke, je kronična kratkoročna amnezija. Zaboravio Zahiragić da je Izetbegović javno priznao kako je odugovlačio razgovore u Neumu, kako ne bi došlo do dogovora. Kaže, nije istina, da će se ispričati. Pa evo snimke 😁😀😁!

Vrh

PostPostano: 04 lip 2026, 07:23 

Imaju Bošnjaci taj fetiš da prijete "u sred Zagreba".

OK, počela je izborna kampanja, ali fetiš je fetiš

Vrh

PostPostano: 04 lip 2026, 07:23 

Što se nas tiče, mogu Bošnjaci sve svoje delegate birati iz HNŽ-a, ako ih veseli. Eto jednostavno riješen problem, ili ipak nije?

Tako providni i glupi argumenti izazivaju prije svega gađenje. Jasno pokazuju zbog čega je BiH nemoguća država. Ne zato jer je nešto posebno, nije čudna, nije komplicirana. Jedna sasvim obična mulitetnička država.

Problem je velikobošnjačka osvajačka politika za koju rat nikad nije završio. Rat i danas traje, cilj je ovladati nad Hrvatima. Kako se dogovoriti sa nekim tko želi 100%, možeš se jedino predati ili poraziti neprijatelja. Razgovarati sa muslimanima nema smisla. Ipak i dalje ih naravno treba pozivati u TV emisije zato da svima bude jasno zašto sa muslimanima nema smisla razgovarati.

1589 of 2558 - 62.12%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2026, 07:42 

Kad su vec doveli Harisa , zasto na istom mjestu nije bio i netko od naših s ove strane granice?

Vrh

PostPostano: 04 lip 2026, 07:42 

Hrvatski političari iz Hrvatske nisu spremni na količine laži, predstave, patetičnih prijetnji i sličnih stvari koje su bošnjaci spremni iznijeti tamo.

Nama ne treba nikakvo veliko čudo pomoći od Hrvatske kada bi i najgori i najcrnji scenarij sukoba s bošnjacima izbio. Dovoljno da nama malo pomognu na par ključnih lokacija a njih zatvore od svijeta.

Što je njima ostalo? Prijetnja da će sa srbima?

Pa eto tu su srbi, što se nisu dogovorili sa njima sve ove godine.

A da ne spominjem besmislenost nebuloza da će rusko-iranska koalicija, u prostoru kojeg je zapišao zapad uraditi nešto na štetu interesa EU i NATO članice. Da smo na rubu te zapadne sfere još bi i bilo nekog opravdanja za takva nadanja, ali rub se već desetljećima pomaknuo istočno od nas.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2026, 08:06 

Upozorenja: 2
Imaj te razumijevanja za Zahir-agu,mora pričat Bošnjačku priču.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2026, 08:16 

Vidim kako Brote po forumima žestoko slave Vepra jer "ustašama u sred Zagreba istinu sasuo u lice"..."Aferim beže" i time slično. No to govori ovaj primitivni i seljački dio javnosti koji je u većini. Onaj građanski koji ima dvije čiste u glavi govori o "kontraefektu"

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 322 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], mrnjav, Naša Kvačica i 207 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: