HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 sij 2026, 21:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 78 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ!
PostPostano: 22 stu 2011, 00:46 

Koje muljavo pranje i šuplje. Pogledaj to na kraju o Posavini.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2011, 00:49 

zomby je napisao/la:
...ti se Laburisti ne cine losi! :001_unsure

Hrpa sindikalnih parazita koja se želi uhljebiti, na čelu s Lesarom, profesionalnim sindikalcem koji trabunja o radu, a u životu gotovo ništa nije radio, doli prodavao sindikalni populizam i demagogiju. :neznam

Ako mi se išta više gadi u javnom prostoru od profesionalnih i visoko pozicioniranih stranačkih lidera, to su visokopozicionirani sindikalci. :rigam

Vrh

PostPostano: 22 stu 2011, 12:15 

Pessimus dux je napisao/la:
zomby je napisao/la:

Hrpa sindikalnih parazita koja se želi uhljebiti, na čelu s Lesarom, profesionalnim sindikalcem koji trabunja o radu, a u životu gotovo ništa nije radio, doli prodavao sindikalni populizam i demagogiju. :neznam

Ako mi se išta više gadi u javnom prostoru od profesionalnih i visoko pozicioniranih stranačkih lidera, to su visokopozicionirani sindikalci. :rigam

Mene je osobno šokiralo kada su u nekom dnevnom listu izašle imovinske kartice i primanja tih sindikalaca . Ljudi su ko mini-todorići , imaju više od nekih političara , kako se onda ti isti mogu boriti za prava malog radnika :zubati?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 22 stu 2011, 12:47 

BBC je napisao/la:
http://www.vecernji.hr/kolumne/glasovat-cu-hdz-kolumna-342795

Nikad dosad u samostalnoj Hrvatskoj jedan takmac na izborima nije toliko računao na činjenicu da mu je rival, metaforički i doslovno govoreći, u lisičinama

Kukuriku koalicija uživa udarati po protivniku već srušenom na zemlju, stoga ću glas dati HDZ-u

Ako se dobro sjećam, na prošle izbore za Hrvatski sabor nisam išao. Ovaj ću put sigurno ići i glasovati za HDZ. Ne zanima me je li Mladen Bajić optužnicom protiv HDZ-a uklonio i ono malo sumnji da bi Kukuriku koalicija mogla pobijediti, ali kad gledam kako SDP i ostali iz toga saveza uživaju udarajući po protivniku već srušenom na zemlju, osjećam da mi je moralna dužnost dati glas toj stranci. Nikad dosad u samostalnoj Hrvatskoj jedan takmac na izborima nije bio u tolikoj prednosti za koju sam nije zaslužan, i nikad dosad jedan takmac nije toliko računao na činjenicu da mu je rival, metaforički i doslovno govoreći, u lisičinama. Ne zanima me je li Josip Boljkovac uhićen zato da se zadovolji glad mogućih HDZ-ovih birača za kažnjavanjem partizanskih ratnih zločinaca i tako u njihovim očima prikrije namjera da se optužnicom protiv HDZ-a ta stranka uoči izbora oslabi najviše što može. Zanima me samo to da u granicama moći pojedinca koji ide na izbore svojom pasivnošću ne omogućim pobjedu ljudima toliko kompromitiranim da se na izborima ne bi trebali pojaviti. Riječ je ponajprije o kompromitiranosti onih koji su bili na vlasti od 2000. do 2004. godine.

Ali novi i najmoćniji čovjek koalicije Zoran Milanović, šef SDP-a, toliko se s njima poistovjetio da se doživljava kao član “bande”. On zna vrlo dobro što zna i javnost - da je Linićeva prodaja hotela “Excelsior” Goranu Štroku bila kriminal kojim je država oštećena za 120 milijuna kuna (što je potvrdila i tada razbjesnjela ministrica turizma Pave Župan Rusković), on zna da su institucije Vesni Balenović priznale kako se u Ini radilo o kriminalu teškom milijarde, a “pokrovitelj” mu je bio Linić, pa ipak, taj čovjek, koji redovito asistira boljševiku Željku Jovanoviću u kriminaliziranju HDZ-a, jedna je od Milanovićevih glavnih uzdanica. Usput da kažemo – Linićeva drskost ide tako daleko da u jednoj televizijskoj emisiji javno kaže kako je kao predsjednik Nadzornog odbora znao za kriminal u Ini, ali je zbog mira u Račanovoj koaliciji o tome šutio!!! Činjenica pak da je na jednom privatnom ručku organiziranom radi promocije u javnosti predsjednik SDP-a branio drumskog ubojicu Radimira Čačića, tvrdeći da su za nesreću u kojoj je poginulo dvoje Mađara krivi sami poginuli, a ne čelnik HNS-a, valjda je razuvjerila i posljednje naivce koji su mislili da novi čelnik socijaldemokrata donosi i novi moral. A kad smo već kod HNS-a, podsjetimo da nijedna značajnija stranka, pa ni HDZ, nema toliko pravomoćno i nepravomoćno osuđenih za različite vrste kriminala.

I nema toliko odbjeglih disidenata ili iz stranke izbačenih članova kojima se nije sviđalo to društvo kriminalaca koje su štitili Vesna Pusić i Radimir Čačić. Ali o tom kriminalu šuti i vrh stranke i mediji. Kao što se šuti o korupciji, nepotizmu, nadzoru i teroru Ivana Jakovčića i Damira Kajina nad svim važnijim istarskim institucijama i medijima. Prije nekoliko dana vidjeli smo u HTV-ovoj emisiji “Hrvatska uživo” podugačak prilog o novinaru “Glasa Istre”, sukobljenom s IDS-om i Jakovčićem, kojeg sud poslije otkaza vraća na posao, u tvrtki ga uredno primaju natrag i za pola sata - suspendiraju! Je li to mjera koju će Milanović, Jovanović, Pusićka, Čačić, Jakovčić i drugi imati za slobodu medija osvoje li vlast? Zar da 4. prosinca, kad ta i takva koalicija traži glas birača, ostanem doma? Nipošto! Mogao bih ne ići na biralište i reći - tako mi je svejedno! Ali nije mi svejedno, jer nije riječ o natjecanju ravnopravnih nego o povlastici koju je Kukuriku koalicija dobila stjecajem okolnosti i koju bi poslije izbora mogla prisvojiti kao stil vladanja. Kad vidite da netko nekoga gura u virovitu rijeku, u vama se spasilački nagon pojača zbog zlobe onoga koji svoga protivnika hoće utopiti. Zato ću izići na izbore. Premda bi mogao pobijediti, Zoran Milanović ni po čemu pobjedu ne zaslužuje. Tragično je i žalosno što tako mlad tako kukavički želi da mu protivnika obori netko drugi kako bi ga on pregazio!
Lijep što imaš svoj stav u svezi izbora u Hrvatskoj ali evo jedno pitanje, kažeš da ćeš svoj glas dati HDZ-u, samo zato što rivali udaraju po oborenom protivniku?

Mislim da si i prije svoj glas davao HDZ-u dok je stojički bio visoko uzdignut nad svima, dok je beskrupulozno krao svoj vlastiti narod dok je uništavao našu domovinu i doveo je na rub bankrota! Mislim da svi vi trebate promisliti kako djelovati u svezi izbora, koliko god mislili da nova vlast koja će zasigurno zamjeniti ovu korumpiranu neće misliti na vas u Herceg Bosni duboko se varaš, misliti će i pomagati više od HDZ-a koji odlazi u bespuća povijesne neozbiljnosti jer su pokazali da su vlas koja je unazadila Hrvatsku za barem 50 godina!

Lijepi pozdrav svima koji razmišljaju svojom glavom i ne dozvoljavaju da im okolina kroji misli i stavove!!!

Vrh

PostPostano: 22 stu 2011, 13:38 

http://www.dnevno.hr/kolumne/josip_hren/za_koga_glasati_u_1_izbornoj_jedinici/452265.html

Vuco? Kakvih sve kandidata ima, samo ću reći ovo:

Glasovat ću za HDZ!

Vrh

PostPostano: 22 stu 2011, 14:14 

Pessimus dux je napisao/la:
zomby je napisao/la:

Slažem se. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 22 stu 2011, 15:07 

zomby je napisao/la:
...samo da mi je skontat za koga bi bilo dobro izic na glasovanje!?
Cist ne vidim nikoga vrjednog!

SDP :rigam
HDZ :rigam
HNS :rigam :rigam :rigam :rigam
HSP ovi mrze sve oko sebe a i sire...cim progledaju :rigam :rigam
HSS :rigam :rigam

Da te ispravim...

Vrh

PostPostano: 22 stu 2011, 15:22 

... pa za koga onda glasti,cis ne vidim nikoga! Jurcic mi je nekako najblizi, milim si bavi se covjek ekonomijom,...!?

Vrh

PostPostano: 22 stu 2011, 16:29 

zomby je napisao/la:
... pa za koga onda glasti,cis ne vidim nikoga! Jurcic mi je nekako najblizi, milim si bavi se covjek ekonomijom,...!?

Jurčić prosipa neke teoretske fazone iz ekonomije 60-ih. Svijet se promijenio, on to ne primjeti.

Stara pravila više ne vrijede, druge države traže nove izlaze.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2011, 16:30 

Ali postoji jedan razlog zašto je Jurčić zaslužio glas. Poštenje. Nijedna afera niti glupost se ne vežu uz njegovo ime.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2011, 17:09 

BBC je napisao/la:
Ali postoji jedan razlog zašto je Jurčić zaslužio glas. Poštenje. Nijedna afera niti glupost se ne vežu uz njegovo ime.

Jurčić je po meni donekle solidan izbor u jedinicama gdje se realno može očekivati prolazak kandidata s njegove liste u Sabor. U svakom slučaju, mislim da je bolji izbor od Kukurikavaca i HDZ-a, posebno ako je netko tradicionalno bliži HDZ-u, ali mu se ovakva njihova dezorijentirana politika gadi, a Kukurikavce nema ni u primisli pa traži neku alternativu. Zapravo, ti nezadovoljni birači i potencijalni glasači "desnice" bi trebali biti svjesni da jedino teškim porazom HDZ-a, a do njihova poraza će svakako doći, na ovim izborima realno može doći do nekakvog preslagivanja i značajnijih promjena među državotvornim i suverenističkim snagama, bilo kroz unutarnju reformu i dolazak nove struje na vlast u HDZ-u, bilo kroz marginalizaciju HDZ-a i formiranje neke nove snage na tim pozicijama, dok će se izbornom pobjedom ili nešto blažim porazom HDZ-a samo nastaviti kontinuitet njihove bezglave, oportunističke i nedosljedne politike.

Budući da i sam donekle razmišljam na taj način i blizak sam tim zaključcima, osnovna mi je dilema bila hoću li glasovati za neku "treću opciju" ili ću prekrižiti i uništiti listić, a ipak je prevladalo potonje, no primjerice, vjerojatno bih glasovao za listu na kojoj je nositelj Jurčić da sam nastanjen na području VIII. izborne jedinice. :wink

Vrh

PostPostano: 22 stu 2011, 17:12 

BBC je napisao/la:

A ima i crnca zeta... Zezam se, ne boj se, nije bez putra...

Vrh

PostPostano: 23 stu 2011, 00:50 

zomby je napisao/la:

jurcic je na hrv.politickoj sceni od 2000 veoma bio aktivan,i uz g. rohatinskog sigurno najbolji izbor .samo je pitanje koliko ce uspjeti na izborima.
nenametljiv,konkretan,inteligentan i nadasve posten politicar.jedini u hr koji ima rezultate.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2011, 21:33 

hrvat rs je napisao/la:
zomby je napisao/la:

jurcic je na hrv.politickoj sceni od 2000 veoma bio aktivan,i uz g. rohatinskog sigurno najbolji izbor .samo je pitanje koliko ce uspjeti na izborima.
nenametljiv,konkretan,inteligentan i nadasve posten politicar.jedini u hr koji ima rezultate.

koje rezultate????

Vrh

PostPostano: 24 stu 2011, 21:48 

osa je napisao/la:
hrvat rs je napisao/la:

koje rezultate????

I ja se pitam?

Nego Osa, ajd otvori temu: "Glasovat ću za SDP!"

Čisto da bude zanimljivije, a i radi ravnoteže...

Vrh

PostPostano: 24 stu 2011, 22:13 

Junuz Djipalo je napisao/la:
osa je napisao/la:

koje rezultate????

I ja se pitam?

Nego Osa, ajd otvori temu: "Glasovat ću za SDP!"

Čisto da bude zanimljivije, a i radi ravnoteže...

nema ravnoteže moj junuze, kukuriku ubjedljivo pobjeđuje, ne zbog sdp-a, nego zato što je to realno jedina opcija koja može obnašati vlast, a hdz i zbog hrvatske i zbog sebe mora u oporbu, pa 90. glasovašmo za višestranačje, a sad bi ekipa bila na vlasti neograničeno kao komunisti nekad, doduše tko je sve u hdz-u nije ni čudno takvo razmišljanje, većinom su to partijaši. pa predsjednica stranke je u s.k. primljena 1972., a znaš tko je tada mogao u s.k., za razliku od nje milanović nikad nije bio komunista...

Vrh

PostPostano: 24 stu 2011, 22:20 

Ma ravnoteže na forumu...

P.S. adzejci su žilave beštije, SDP-ovci ih redovno podcjenjuju, pa poslije lupaju glavom. A šta ti misliš da se koalicije ne mogu razbit? Kao da HNS nemre HDZ-u ili nešto slično, posebno HSU?

Meni se recimo ta uvjerenost u pobjedu ne sviđa nikako, i sigurno neću za Kukuriku, a ni za adz-ejce. Vjerojatno HSLS, iako mi posebno ne zvone...

Vrh

PostPostano: 24 stu 2011, 22:33 

Ma ravnoteže na forumu...

P.S. adzejci su žilave beštije, SDP-ovci ih redovno podcjenjuju, pa poslije lupaju glavom. A šta ti misliš da se koalicije ne mogu razbit? Kao da HNS nemre HDZ-u ili nešto slično, posebno HSU?

Meni se recimo ta uvjerenost u pobjedu ne sviđa nikako, i sigurno neću za Kukuriku, a ni za adz-ejce. Vjerojatno HSLS, iako mi posebno ne zvone...

sve osim hdz bloka i sdp bloka je po meni rasipanje glasova, napisao sam nešto o tome na ovoj temi, inače ja uvijek glasujem protiv onih na vlasti, mišljenja sam da svake izbore treba smijeniti vlast, hrvati me 2007. ne poslušaše, pa vidi kud nas je to dovelo...

Vrh

PostPostano: 24 stu 2011, 22:47 

Taman nađem, i naviknem jedne podmazivat, i dođu drugi... :D

Vrh

PostPostano: 24 stu 2011, 22:49 

Taman nađem, i naviknem jedne podmazivat, i dođu drugi... :D

to i je poanta, da vremenom prestane podmazivanje, jer cinkat će jedni druge....

Vrh

PostPostano: 24 stu 2011, 22:50 

zomby je napisao/la:

Meni se ovi iz HSLS-a čine normalnijim. Postaju popularni polako...bar u mojoj okolici.
Sićam se kad su osvojili selo Cerić blizu Vinkovaca,dan kada su izlazili glasat ljudi se okupili u centru sela i dogovorili se da ne glasaju za HDZ..
Inace selo Cerić je naseljeno hercegovcima i nesto manje b. hrvatima. HDZ bio svetinja sve do nedavno...

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp ... STI=138027

Vrh

PostPostano: 25 stu 2011, 20:54 

mario_cro je napisao/la:
zomby je napisao/la:

Meni se ovi iz HSLS-a čine normalnijim. Postaju popularni polako...bar u mojoj okolici.
Sićam se kad su osvojili selo Cerić blizu Vinkovaca,dan kada su izlazili glasat ljudi se okupili u centru sela i dogovorili se da ne glasaju za HDZ..
Inace selo Cerić je naseljeno hercegovcima i nesto manje b. hrvatima. HDZ bio svetinja sve do nedavno...

bogami raste im popularnost, negdje su na 2,8 %, ako ovako nastave možda ponegdje doću i do praga, a da li će preći prag to je pitanje...

Vrh

PostPostano: 25 stu 2011, 22:41 

osa je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:

bogami raste im popularnost, negdje su na 2,8 %, ako ovako nastave možda ponegdje doću i do praga, a da li će preći prag to je pitanje...

Vidjet ćemo ,ja se nadam da hoće ,čine mi se najnormalniji . :thumbup1

Vrh

PostPostano: 26 stu 2011, 12:26 

mario_cro je napisao/la:
osa je napisao/la:

Vidjet ćemo ,ja se nadam da hoće ,čine mi se najnormalniji . :thumbup1

obično tako je, oni koji nemaju previše šansi zvuče najnormalnije, jer jednostavno mogu pričati šta hoće, oni pak koji imaju neke šanse, omni moraju pričati ono što birači žele čuti....

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 11:49 

pogleda sa strane.....

HRVATSKA stoji na rubu nacionalne predaje. Mala balkanska nacija je na dobrom putu da krene na stazom katastrofe koju je utabala Grčka. A za to je prvenstveno kriva vladavina HDZ-a", ocjenjuje kontroverzni Jeffrey T. Kuhner u svojoj kolumni u Washington Timesu, gdje često secira situaciju u Hrvatskoj.

HDZ-ova devastacija Hrvatske

"Godinama je HDZ utopljen u korupcijske skandale. Bivšem premijeru Sanaderu sudi se za korupciju i ratno profiterstvo. Njegova nasljednica pokušala je popraviti ugleda stranke, ali bezuspješno. Godinama je vlada koju je predvodio HDZ pustošila hrvatsku ekonomiju. Preko milijardu eura je ukradeno ili skrenuto na privatne račune. Mutna privatizacija omogućila je basnoslovno bogaćenje oligarha povezanih sa HDZ-om. Korupcija divlja. Režim se obračunava sa kritičarima i nezavisnim novinarima. Suci su često igračke u rukama političara. Zakoni o vlasništvu se sustavno krše, a vladavina prava ne postoji. Sudovi su zatrpani s preko milijun slučajeva, što je nevjerojatno za državu od oko četiri milijuna ljudi", opisuje Kuhner Amerikancima situaciju u Hrvatskoj.

"Rezultati su katastrofalni. Nezaposlenost je neznatno manja od 20 posto. Rast je anemičan. Javni dug po glavi stanovnika jedan je od najvećih u Europi. Najveća ostavština HDZ-a jesu dugovi, koji su bili njihov odgovor na sve probleme. Umjesto da smanji javnu potrošnju, vlada Jadranke Kosor odlučila je podignuti poreze, posebno stranim firmama. Najjači izvozni proizvod Hrvatske su mladi i obrazovani ljudi", nastavlja Kuhner.

Hrvatska će u EU postati politički vazal

"Najveći problem leži u činjenici da vlada smatra kako će ulazak u EU značiti magično rješenje svih problema. Ali neće. Postojeći sporazum o pristupanju usmjeren je kao mač u srce hrvatskog suvereniteta i ekonomske neovisnosti. Njime se doslovno prodaje sve što Hrvatska ima, od vodne zalihe do poljoprivrede. Fiskalna politika bit će podređena briselskim birokratima. Ukratko, Hrvatska će postati politički vazal", piše Kuhner.

"Ovakav posao loš je i za EU i za SAD. EU će primiti još jednu državu nalik Grčkoj, kojoj će biti nužna stalna financijska pomoć kako bi ostala na površini. Dosad su EU i SAD Hrvatskoj dali preko milijarde dolara pomoći. Problem je u tome što on nije otišao na borbu protiv korupcije i provođenje reformi, već je iskorišten na potpuno pogrešan način, a velik dio toga je naprosto ukraden i pronevjeren", piše nadalje Kuhner.

Ljevičari nude isto, samo bez korupcije

Kuhner nadalje ocjenjuje kako hrvatske političke elite guraju ideju ulaska u EU iz samo jednog razloga: kako bi se dokopalo četiri milijarde eura koje je Bruxelles obećao Hrvatskoj po ulasku. "To je Faustovska pogodba koja bi Hrvate i Europljane mogla skupo koštati", nastavlja.

Kuhner procjenjuje kako će opozicijska ljevičarska koalicija pobijediti na izborima, ali ni o njima nema puno bolje mišljenje. "Sastavljena od socijaldemokrata, ona obećava manje više slične politike kao i HDZ - članstvo u EU, visoke poreze, čvrstu regulaciju i javnu potrošnju, samo bez korupcije", dodaje.

"Ništa se ključno neće promijeniti. Samo će drugi političari postati pijuni u rukama Bruxellesa", zaključuje Kuhner, koji kao treći put predlaže put euroskepticizma.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 78 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: