HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 21:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 62 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 20. godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
PostPostano: 15 sij 2012, 23:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34
Postovi: 15313
Lokacija: Misao svijeta
Croat je napisao/la:


Croat legendo hvala na ovome :palacgore2 :hrvatinic :zadar:

_________________
Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene,
Zaorit ću ko grom:
O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
To moj je, moj je dom!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
PostPostano: 15 sij 2012, 23:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34
Postovi: 15313
Lokacija: Misao svijeta
Croat je napisao/la:
karijerist koji se prilagođava situaciji kako mu odgovara. od komuniste do nacionaliste, od ustaše do antifašiste...


Da ja dodam dvije :





Pravi :ujko

_________________
Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene,
Zaorit ću ko grom:
O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
To moj je, moj je dom!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
PostPostano: 16 sij 2012, 01:28 
Offline

Pridružen/a: 15 pro 2010, 23:03
Postovi: 576
Lokacija: Kičmanovićevo rodno selo
Robbie MO je napisao/la:
"mala muslimanska državica koja bi nastala raspadom bila bi leglo terorizma.


Pa to i jest istina. Što ti misliš da MZ drži BiH na okupu jer neizmjerno vole Muslimane i dive se žrtvi Muslimana devedesetih? Ljudi razumiju da bi bošnjačka država bila pakao. Što misliš, kome bi se Muslimani okrenuli? Par godina bi vladao SDP a nakon toga muslimansko bratstvo, tj. bošnjačka verzija toga. Odjebali bi oni Odu Radosti i Brisel instantno, i okrenuli se Arapima, anti-sekularnim krugovima u Turskoj, i sličnim intelektualnim i naprednim društvima. Ovako Muslimane drže na uzici, jer im daju do znanja da, dok god u državi postoje još 2 konstitutivna naroda, oba kršćansko-konzervativna, postoji bojazan da bi se islamizacijom na državnom nivou destabilizirala jedna i jedina, i slijedom toga raspala. Proces radikalne političke islamizacije u Bošnjaka je nezaustavljaiv, ali ovako, držeći BiH na aparatima, kupuju još malo vremena.

_________________
Izlizani ideali i misali
po hrvatskin stranputican
sokolaške procesije

pričešćene demonstracije
od vinotočnica do vinotočnica
svjetlošću krv časna
vijekom navikli trpeć
nasljeđivat pogrda balkana.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
PostPostano: 16 sij 2012, 08:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Citat:
NOVINAR ‘SLOBODNE’ DAVOR KRILE O SVEMU DOBROM I LOŠEM U DVA DECENIJA ŽIVOTA U SAMOSTALNOJ DRŽAVI

NAŠIH DVADESET GODINA Gdje je Hrvatima nestao osmijeh?

Prvih dvadeset godina života formativna je epoha koja umnogome definira karakter i unutarnju strukturu pojedinca. Da je Republika Hrvatska osoba, već bi bila u fazi pune zrelosti i svatko bi, i bez pomoći psihoanalitičara, mogao raščlaniti njezinu narav i osobnost.

slika
Stiglo je obilje. Danas su i obični kiosci ponudom bogatiji od nekadašnjih dućana

Dob je to i u kojoj se s već dovoljno raspoloživih argumenata može napraviti inventura čitavoga političkog projekta: gdje smo dobili, gdje smo izgubili, što su nam bile razvojne pogreške i kome se ta stoljećima snivana država, na koncu, najviše isplatila?

Kome se to isplatilo?

Danas, kad više nismo u hormonskoj ognjici i domoljubnom pubertetu, svi znamo kako bi bilo krajnje pogrešno reći da se samostalna Hrvatska isplatila svim Hrvatima.

Svjedoci smo, naime, sudbina desetaka tisuća sunarodnjaka koji su posve izgorjeli ili su teško stradali u povijesnom žrvnju državnosti i na križnom putu kapitalističke tranzicije, skupa sa svojim obiteljima.

S druge strane, iz kaosa devedesetih, masnih su brkova izašli mnogi tipovi sumnjivih i krajnje nenarodnih ideala, najčešće bez ikakvih zasluga za državu i upinjanja za opće dobro, a nerijetko i djelatni podrivači istih.

slika
Imali smo Johnnyja i Juru, sad su glavne cajke

To samo dodatno relativizira tezu o isplativosti samostalne Hrvatske i svodi je na krajnje individualan pristup.

Takav rezime nas upućuje i da se ubuduće ne valja dati lako zavarati prostim političkim jednadžbama: činjenica da se nešto samo zove hrvatskim automatski ne jamči najbolje rješenje za Hrvate.

I na tarabi piše “mica”, ali nije mica nego taraba – zaboravljena je narodna mudrost. Ako smo u zadnjih 20 godina – dakle - naučili nešto korisno, na prvome je mjestu poučak da domoljubna forma baš i ne garantira kvalitetan sadržaj.

Tko nas je što pitao

O sadržaju se, doduše, prvih dana i godina našega puta u samostalnost kod nas malo ili nikako nije ni raspravljalo. Jednako kao što nas ranih devedesetih nitko nije pitao kakvu Hrvatsku želimo – izvoljevamo li demokraciju i kapitalizam švedskog, ili, pak, južnoameričkog tipa – nitko nas nije pitao ni što od dobrih rješenja dotadašnjeg sistema želimo zadržati i želimo li baš sve u novoj državi stubokom promijeniti.

slika
Od fiće, yuga i moskviča uletjeli smo u BMW, mazde i toyote

Od posljedica uvjeravanja da je u Jugi baš sve bilo crno, a da će u samostalnoj Hrvatskoj sve samo po sebi biti bijelo, mnogima se danas jako mrači pred očima.

U ime svete samostalnosti uništene su mnoge dragocjene institucije i civilizacijska dostignuća poput društvene solidarnosti, socijalne pravde, radnih prava, prava na stan, prava na besplatno obrazovanje, multikulturalizma, sustava zajedničkih javnih dobara, besplatnih ljetovanja i za najsiromašnije, sindikalne skrbi, proizvodnje hrane za izvoz i za potrebe stanovništva...

Uništena je održiva supstancija hrvatskog sela, uništena je i industrija čiju su tehnologiju unaprjeđivale generacije, te smo se pretvorili u naciju trgovaca sa sve manje solventnim kupcima.

Dobili smo nekoliko stotina moćnih nacionalnih i regionalnih tajkuna, strane banke i strane kredite, nesigurnost radnih mjesta, vanjski dug, uvozne lobije, moralni relativizam i pad vjere u trajne životne vrijednosti, potrošačko ludilo i obrazovnu perspektivu u zvanjima recepcionera, konobara i sobarica.

Od Johnnyja do Rozge

Hrvatska se, recimo, jako isplatila Jeleni Rozgi, jer je svoju uspješnu karijeru izgradila primarno zahvaljujući posve degradiranom glazbenom ukusu naše omladine. Istodobno s odcjepljenjem i bijegom od istoka, Hrvate je, naime, jako zaintrigirao istočni melos koji ovdje ranije nikad nije bio znatan, a sa samostalnošću se javio opsesivno poput svraba u amputiranoj ruci.

Bjelodano je da se, s druge strane, samostalnost nije mogla isplatiti Johnnyju Štuliću, jer je bio roker nadnacionalnog formata i pjesnik, kazao bi kolega mu dr. Tuđman, svemiropolisnih razmjera.

Samostalna Hrvatska se po kvalitativnim dosezima dosad nije isplatila ni hrvatskoj nogometnoj ligi, hrvatskom filmu, pa ni hrvatskoj kulturi kao takvoj, koliko god to paradoksalno zvučalo.

slika
U sportu bili smo vrh Europe, a danas...

To nije nikakva posljedica “prokletstva malih brojeva”, jer je Hrvata jednako malo bilo i u Jugoslaviji, nego nekvalitete sustava i krive selekcije koja se čvrsto drži jedino logike vlastita netalentiranog i pohlepnog dupeta. Nije, doduše, ni lako strateški usmjeravati nacionalne prioritete odlukama koje se kreću u interesnom rasponu od jednoga političkog mandata.

Istinabog, dosta je i aspekata u kojima smo, zahvaljujući samostalnosti, zabilježili i pozitivne pomake koje počesto uzimamo samorazumljivima.
Napredak na polju medijskih sloboda katkad je teško objasniti čangrizavim mladcima, jer oni ne pamte eru kad su teze u novinarska pera izravno diktirali komitetlije i kad su novine bile dosadni stenogrami nebrojenih partijskih sjednica.

Nezamislivi su nam i manjkovi ikakvih roba na policama trgovina, sloboda govora, viceva, pa i tračeva na račun političara i javnih osoba je apsolutna, ali su efekti istih radnji, kao i kritičkih napisa, krajnje jalovi.

Smijemo li se više?

Automobile možemo nesmetano voziti i na parni i na neparni datum, po rebatinke ne moramo više putovati u inozemstvo, devize su nam dostupne na svakom koraku, hollywoodski filmovi premijere imaju istodobno u Splitu, Zagrebu i na Broadwayu, pohode nas svjetske glazbene megazvijezde, umjesto nekoliko tisuća maraka za telefonski priključak na prvom kiosku za sto kuna možemo kupiti mobitel, ali jesmo li zbog svega toga, kao društvo, barem za nijansu sretniji u odnosu na život i razvojne perspektive u nekadašnjoj “tamnici naroda”?

Smijemo li se češće, razgovaramo li više, radujemo li se susjedovu napretku, pjevamo li glasnije nego u vrijeme kad su hrvatske pjesme bile navodno strogo zabranjene?

Pitanje nadilazi percepcijske moći jednoga novinskog teksta i zalazi u sferu transvremenske socijalne psihologije.

slika
Redovi pred bankama i dućanima. Hvala, ne bi opet...

Poeta kaže: “Svako vrijeme ima svoju boju, malo farbi, a vremena razna/nagađati kad je bolje bilo, to su samo preklapanja prazna...” Preciznije, riječ je o stvarima koje svaki Hrvat, baštineći proživljeno iskustvo, može kvalitetno raspraviti jedino sa samim sobom, svjestan spoznaje da je pripadnik naroda koji alibi za vlastitu nesreću, nakon 20 godina samostalnosti, više ni u pijanstvu nema pravo tražiti u drugima.

Drugi i drukčiji nude mu se danas isključivo kao pomoć, razvojna mogućnost i logičan izlaz iz obmane samodostatnosti, u koju je progonjen kompleksima vlastite važnosti, genijalnosti i veličine svojedobno bio jeftino upao.

Javni prosvjedi su uobičajen dekor naših ulica, a nekad je svaka slična avantura neminovno uključivala rizik robije.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
PostPostano: 16 sij 2012, 10:20 
Online
Avatar

Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09
Postovi: 24534
Lokacija: Heartbreak Hotel
PilotInstruktor je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
"mala muslimanska državica koja bi nastala raspadom bila bi leglo terorizma.


Pa to i jest istina. Što ti misliš da MZ drži BiH na okupu jer neizmjerno vole Muslimane i dive se žrtvi Muslimana devedesetih? Ljudi razumiju da bi bošnjačka država bila pakao. Što misliš, kome bi se Muslimani okrenuli? Par godina bi vladao SDP a nakon toga muslimansko bratstvo, tj. bošnjačka verzija toga. Odjebali bi oni Odu Radosti i Brisel instantno, i okrenuli se Arapima, anti-sekularnim krugovima u Turskoj, i sličnim intelektualnim i naprednim društvima. Ovako Muslimane drže na uzici, jer im daju do znanja da, dok god u državi postoje još 2 konstitutivna naroda, oba kršćansko-konzervativna, postoji bojazan da bi se islamizacijom na državnom nivou destabilizirala jedna i jedina, i slijedom toga raspala. Proces radikalne političke islamizacije u Bošnjaka je nezaustavljaiv, ali ovako, držeći BiH na aparatima, kupuju još malo vremena.


Drže oni BiH Hrvate na uzici a ne muslimane. Ma što uzici - u okovima.

_________________
"Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
PostPostano: 16 sij 2012, 19:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 pro 2011, 21:58
Postovi: 9127
Lokacija: Zagreb
PilotInstruktor je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
"mala muslimanska državica koja bi nastala raspadom bila bi leglo terorizma.


Pa to i jest istina. Što ti misliš da MZ drži BiH na okupu jer neizmjerno vole Muslimane i dive se žrtvi Muslimana devedesetih? Ljudi razumiju da bi bošnjačka država bila pakao. Što misliš, kome bi se Muslimani okrenuli? Par godina bi vladao SDP a nakon toga muslimansko bratstvo, tj. bošnjačka verzija toga. Odjebali bi oni Odu Radosti i Brisel instantno, i okrenuli se Arapima, anti-sekularnim krugovima u Turskoj, i sličnim intelektualnim i naprednim društvima. Ovako Muslimane drže na uzici, jer im daju do znanja da, dok god u državi postoje još 2 konstitutivna naroda, oba kršćansko-konzervativna, postoji bojazan da bi se islamizacijom na državnom nivou destabilizirala jedna i jedina, i slijedom toga raspala. Proces radikalne političke islamizacije u Bošnjaka je nezaustavljaiv, ali ovako, držeći BiH na aparatima, kupuju još malo vremena.


zanimljiva ocjena. jesi li siguran da je proces radikalne političke islamizacije nezaustavljiv. s ovim se nekako ne bi slozio. na cemu to temeljis


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
PostPostano: 16 sij 2012, 19:31 
Offline

Pridružen/a: 10 pro 2011, 18:21
Postovi: 316
Lokacija: Dalmacija
Kako im onda ne smeta muslimanska država Kosovo u srcu Europe?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
PostPostano: 16 sij 2012, 20:41 
Offline

Pridružen/a: 20 pro 2011, 19:02
Postovi: 8531
Bondsteel.ja mislin da nema nacije u europi koja je vise pro-americki nastrojena.niti se oni orijentiraju na istok.i nemaju kome.

_________________
Oj Hrvati, svi na desno krilo....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
PostPostano: 16 sij 2012, 20:43 
Offline

Pridružen/a: 20 pro 2011, 19:02
Postovi: 8531
Uz to, ostvarili su dosta nacionalnih ciljeva.zbog cega bi bili ocajni?

_________________
Oj Hrvati, svi na desno krilo....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
PostPostano: 21 stu 2019, 09:09 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2012, 15:06
Postovi: 2840
103 zemlje danas nemaju hrvatsko veleposlanstvo u sebi. U Hrvatskoj su 83 veleposlanstva stranih država. Zanimljivo je da Saudijska Arabija i Pakistan imaju veleposlanstva u Sarajevu, a nemaju u Zagrebu. Uspostavili su diplomatske odnose s BiH, a nisu s Hrvatskom. Angola, Argentina, Armenija, Bangladeš, Bolivija, Etiopija, Gruzija, Kolumbija, Kuvajt, Libanon, Nepal, Nigerija, Tanzanija i Urugvaj imaju hrvatska veleposlanstva u sebi, ali nemaju svoja u Hrvatskoj. Bocvana, Burkina Faso, Jemen, Latvija, Moldova i Namibija imaju svoja veleposlanstva u Hrvatskoj, ali Hrvatska nema svoja u njima.

Puno država ima koje niti imaju svoja veleposlanstva u Hrvatskoj, niti Hrvatska njihova u njima. Nikakve diplomatske odnose s Hrvatskom nemaju Afganistan, Andora, Antigva i Barbuda, Bahami, Bahrein, Barbados, Belize, Benin, Brunej, Burundi, Butan, Bjelokosna Obala, Čad, Sjeverna Koreja, DR Kongo, Dominika, Dominikanska Republika (iznenađujuće), Džibuti, Ekvador (iznenađujuće), Ekvatorska Gvineja, Salvador, Eritreja, Svazi, Fidži, Gabon, Gambija, Gana (iznenađujuće), Grenada, Gvajana, Gvatemala (iznenađujuće), Gvineja, Gvineja Bisau, Haiti, Honduras, Jamajka (iznenađujuće), Jemen, Zelenortska Republika, Kambodža (iznenađujuće), Kamerun, Kenija (iznenađujuće), Kirgistan, Kiribati, Komori, Republika Kongo, Kostarika (iznenađujuće), Kuba (iznenađujuće), Laos (iznenađujuće), Lesoto, Liberija, Lihtenštajn (iznenađujuće), Luksemburg (iznenađujuće), Madagaskar (iznenađujuće), Malavi, Maldivi (iznenađujuće), Mali, Maršalovi Otoci, Mauricijus (iznenađujuće), Mauretanija, Savezne Države Mikronezije (iznenađujuće), Mjanmar (iznenađujuće), Mozambik, Nauru, Niger, Nikaragva, Pakistan (iznenađujuće), Palau, Panama (iznenađujuće), Papuanska Nova Gvineja (iznenađujuće), Paragvaj (iznenađujuće), Ruanda, Solomonski Otoci (iznenađujuće), Samoa, Saudijska Arabija (iznenađujuće), Sejšeli (iznenađujuće), Senegal (iznenađujuće), Lavlja Gora, Singapur (iznenađujuće), Somalija, Srednjoafrička Republika, Surinam, Sveta Lucija, Sveti Kristofor i Nevis, Sveti Toma i Princip, Sveti Vincent i Grenadini, Tadžikistan, Istočni Timor, Togo, Tonga, Trinidad i Tobago, Turkmenistan, Tuvalu, Uganda, UAE (iznenađujuće), Uzbekistan, Vanuatu, Venezuela, Vijetnam (iznenađujuće), Zambija i Zimbabve.

Pretpostavljam da Hrvatska nema ništa manje veleposlanstava nego što je imala SFRJ. Mogu misliti koliko bi veleposlanstava otvorile Republika Srpska, Herceg-Bosna ili Republika Srpska Krajina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
PostPostano: 21 stu 2019, 10:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 stu 2018, 13:21
Postovi: 4112
Ateist je napisao/la:
103 zemlje danas nemaju hrvatsko veleposlanstvo u sebi. U Hrvatskoj su 83 veleposlanstva stranih država. Zanimljivo je da Saudijska Arabija i Pakistan imaju veleposlanstva u Sarajevu, a nemaju u Zagrebu. Uspostavili su diplomatske odnose s BiH, a nisu s Hrvatskom. Angola, Argentina, Armenija, Bangladeš, Bolivija, Etiopija, Gruzija, Kolumbija, Kuvajt, Libanon, Nepal, Nigerija, Tanzanija i Urugvaj imaju hrvatska veleposlanstva u sebi, ali nemaju svoja u Hrvatskoj. Bocvana, Burkina Faso, Jemen, Latvija, Moldova i Namibija imaju svoja veleposlanstva u Hrvatskoj, ali Hrvatska nema svoja u njima.

Puno država ima koje niti imaju svoja veleposlanstva u Hrvatskoj, niti Hrvatska njihova u njima. Nikakve diplomatske odnose s Hrvatskom nemaju Afganistan, Andora, Antigva i Barbuda, Bahami, Bahrein, Barbados, Belize, Benin, Brunej, Burundi, Butan, Bjelokosna Obala, Čad, Sjeverna Koreja, DR Kongo, Dominika, Dominikanska Republika (iznenađujuće), Džibuti, Ekvador (iznenađujuće), Ekvatorska Gvineja, Salvador, Eritreja, Svazi, Fidži, Gabon, Gambija, Gana (iznenađujuće), Grenada, Gvajana, Gvatemala (iznenađujuće), Gvineja, Gvineja Bisau, Haiti, Honduras, Jamajka (iznenađujuće), Jemen, Zelenortska Republika, Kambodža (iznenađujuće), Kamerun, Kenija (iznenađujuće), Kirgistan, Kiribati, Komori, Republika Kongo, Kostarika (iznenađujuće), Kuba (iznenađujuće), Laos (iznenađujuće), Lesoto, Liberija, Lihtenštajn (iznenađujuće), Luksemburg (iznenađujuće), Madagaskar (iznenađujuće), Malavi, Maldivi (iznenađujuće), Mali, Maršalovi Otoci, Mauricijus (iznenađujuće), Mauretanija, Savezne Države Mikronezije (iznenađujuće), Mjanmar (iznenađujuće), Mozambik, Nauru, Niger, Nikaragva, Pakistan (iznenađujuće), Palau, Panama (iznenađujuće), Papuanska Nova Gvineja (iznenađujuće), Paragvaj (iznenađujuće), Ruanda, Solomonski Otoci (iznenađujuće), Samoa, Saudijska Arabija (iznenađujuće), Sejšeli (iznenađujuće), Senegal (iznenađujuće), Lavlja Gora, Singapur (iznenađujuće), Somalija, Srednjoafrička Republika, Surinam, Sveta Lucija, Sveti Kristofor i Nevis, Sveti Toma i Princip, Sveti Vincent i Grenadini, Tadžikistan, Istočni Timor, Togo, Tonga, Trinidad i Tobago, Turkmenistan, Tuvalu, Uganda, UAE (iznenađujuće), Uzbekistan, Vanuatu, Venezuela, Vijetnam (iznenađujuće), Zambija i Zimbabve.

Pretpostavljam da Hrvatska nema ništa manje veleposlanstava nego što je imala SFRJ. Mogu misliti koliko bi veleposlanstava otvorile Republika Srpska, Herceg-Bosna ili Republika Srpska Krajina.


Treba uzeti u obzir da ponekad pojedino veleposlanstvo pokriva više država, a ne samo onu u kojoj se nalazi, radi praktičnosti i uštede na troškovima.
Nema mi smisla da manje i srednje velike države imaju posvuda veleposlanstva.
Meni je iznenađenje jedino za Vijetnam obzirom na njegovo sve veće značenje te Kostariku i Venecuelu gdje ima nešto hrvatske emigracije.

_________________
Slava Ukrajini!
Nema predaje!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
PostPostano: 21 stu 2019, 11:58 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2012, 15:06
Postovi: 2840
Hrvatska ima 48 veleposlanstava na drugim kontinentima, Srbija 36, Bosna i Hercegovina 18, a Crna Gora samo šest. Izgleda da je naša diplomacija najmoćnija.

* Hrvatska ( http://www.mvep.hr/hr/predstavnistva ): Alžir, Angola, Argentina, Armenija, Australija, Azerbajdžan, Bangladeš, Bolivija, Brazil, Čile, Egipat, Etiopija, Filipini, Gruzija, Indija, Indonezija, Irak, Iran, Izrael, Japan, Jordan, JAR, Kanada, Katar, Kazahstan, Kina, Kolumbija, Kuvajt, Libanon, Libija, Malezija, Maroko, Meksiko, Mongolija, Nepal, Nigerija, Aotearoa, Oman, Peru, Južna Koreja, Sirija, SAD, Sudan, Šri Lanka, Tajska, Tunis, Tanzanija, Urugvaj

* Srbija ( http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/dipl ... e?lang=lat ): Azerbajdžan, Alžir, Angola, Argentina, Australija, Brazil, Egipat, Etiopija, Zambija, Izrael, Indija, Indonezija, Irak, Iran, Japan, JAR, Kazahstan, Kanada, Katar, Kenija, Kina, DR Kongo, Kuba, Južna Koreja, Kuvajt, Libanon, Libija, Maroko, Meksiko, Mjanmar, Nigerija, Saudijska Arabija, Sirija, SAD, Tunis, UAE

* Bosna i Hercegovina ( http://www.mvp.gov.ba/ambasade_konzulat ... fault.aspx ): Australija, Egipat, Indija, Indonezija, Iran, Izrael, Japan, Jordan, Kanada, Katar, Kina, Kuvajt, Libija, Malezija, Pakistan, Saudijska Arabija, SAD, UAE

* Crna Gora ( http://www.mvp.gov.me/rubrike/misije/Am ... u-svijetu/ ): Argentina, Azerbajdžan, Izrael, Kina, SAD, UAE


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 62 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder, nesorta, Robbie MO, Srpsčanin i 295 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO