|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 32 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Svarog
|
Naslov: Re: Ribolov Postano: 26 sij 2012, 22:03 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10502 Lokacija: Banja Luka
|
Ernani je napisao/la: U Černobil se isplati otići pecati, gledaj somova čovječe Nema potrebe, dovoljno su mi dobri i ovi savski , a ne svjetle u mraku
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Ribolov Postano: 26 sij 2012, 22:25 |
|
|
ma dobar je svaki koji se bori, ili svaka riba koja se otima sa udice, to je valjda čar ribolova, a posebno je dragocjeno vrijeme provedeno u tišini prirode ili žuboru rijeke, odmor i rekreacija u prirodi. Lov općenito ne podnosim ali ribolov je zbog brojnosti ribljeg fonda donekle prihvatljiv iako ovo što ernani spominje sa zagađenjem je ekocid a onda posredno i to puno ugrožava riblje vrste sa te strane. Dođe onda na isto da i ribe treba zaštititi od istrebljivača i zagađivača, iako lov na mušicu i osti po meni imaju šansu kao da srndaća ili vuka loviš lukom i strijelom pa su onda nekako i prihvatljivi, ali ova kemijska zagađenja baš nikako.
crna strana priče je i korištenje struje, dinamita, raznih mreža,...što bagra krivolovci koriste samo da provuču nešto kroz svoja crijeva ili sitno zarade.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ribolov Postano: 27 sij 2012, 00:14 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: iako lov na mušicu i osti po meni imaju šansu kao da srndaća ili vuka loviš lukom i strijelom pa su onda nekako i prihvatljivi, ali ova kemijska zagađenja baš nikako.
Mušica u rukama experta je ubitačna.To je nekad bila umjetnost da se napravi,učilo se od starih majstora,pijetao je nahebao ako ima prave boje za mušicu Naravno,potrebna je brza rijeka,Lašva je ok,ali Vrbas je još bolji... Ljubitelj varalice nisam bio,iako sam vidio smiješnih situacija kad je mladica povukla kuma u vir i otrgla mu extra štap,koji je dobio na poklon iz tadašnje SRNJ. Osti sam prvi put koristio na Korčuli,Vela Luka negdje 84 (nedjelja bila,kad smo se vratili,bilo otvorenje Olimpijade u SAD ako se dobro sjećam).Ljudi kod kojih smo odsjeli,imali su neku klet i vrt do koje se išlo brodicom,pa poveli i mene jer sam volio roniti od malena.Gledao sam njihovog sina,vršnjaka,kako lovi na nekih 7-8 m dubine,mali je mlatio ribe kao lud sa praćkom i većom vilicom u obliku ostiju!Probao i ja,ali nisam znao na toj dubini još da ronim kako treba,pa uvijek promašim... Kasnije sam naletio na tipa koji je služio na podmornici,koji mi pokazao kako se to radi...
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Ribolov Postano: 27 sij 2012, 00:41 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: iako lov na mušicu i osti po meni imaju šansu kao da srndaća ili vuka loviš lukom i strijelom pa su onda nekako i prihvatljivi, ali ova kemijska zagađenja baš nikako.
Mušica u rukama experta je ubitačna.To je nekad bila umjetnost da se napravi,učilo se od starih majstora,pijetao je nahebao ako ima prave boje za mušicu Naravno,potrebna je brza rijeka,Lašva je ok,ali Vrbas je još bolji... Ljubitelj varalice nisam bio,iako sam vidio smiješnih situacija kad je mladica povukla kuma u vir i otrgla mu extra štap,koji je dobio na poklon iz tadašnje SRNJ. Osti sam prvi put koristio na Korčuli,Vela Luka negdje 84 (nedjelja bila,kad smo se vratili,bilo otvorenje Olimpijade u SAD ako se dobro sjećam).Ljudi kod kojih smo odsjeli,imali su neku klet i vrt do koje se išlo brodicom,pa poveli i mene jer sam volio roniti od malena.Gledao sam njihovog sina,vršnjaka,kako lovi na nekih 7-8 m dubine,mali je mlatio ribe kao lud sa praćkom i većom vilicom u obliku ostiju!Probao i ja,ali nisam znao na toj dubini još da ronim kako treba,pa uvijek promašim... Kasnije sam naletio na tipa koji je služio na podmornici,koji mi pokazao kako se to radi... niti koke nisu nekad sigurne ako imaju mustru... prava mušica i njena uporaba na pravo vrijeme i doba dana jeste umjetnost i vještina, i kad se trenažom dobije lagana i precizna ruka onda se trzne svaka riba i onda je ubitačna. Mušica ima na tone samo ih treba potrefit kada i koju bacit, ja se ne trudim oko toga uglavnom kopiram i slušam prijatelje koji su u tome ogrezli i vole to više od mene. pura i neke smjese za šarane sam od komšije žico, a žabe su zakon kad ih bereš sa crvenom vrpcom, to mi je bila fora koju mi je prodo klinac koji prodaje žabe restoranima,...samo je baterijom bljesneš i mahneš joj vrpcom nakačenom na kuku ispred glave, skače odmah na nju, lift i u vreću sa njom. ostve su mi za rijeke i potoke, ali to nisam još od djetinjstva radio, nisam nikad u moru lovio sa njima niti sa puškom to je zahtjevnije, ipak sam ja alas
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ribolov Postano: 27 sij 2012, 00:58 |
|
|
Lignje sam lovio par puta-dosada živa,mlati sa onim mamcem,jedino je lijep pogled na zvjezdano nebo jer smo noću išli...
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Ribolov Postano: 05 lip 2012, 23:08 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10502 Lokacija: Banja Luka
|
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Ribolov Postano: 06 lip 2012, 11:52 |
|
|
Uistinu je prekrasan ambijent. Ma kakva riba,kao da je to bit ribolova. Pivo,roštilj,odmaranje mozga od ženske populacije,to je to. Ako se riba zakači,još bolje
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|