HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 pro 2024, 16:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 325 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pravo lice Islama - Film: "What the west needs to know"
PostPostano: 24 kol 2009, 13:32 

možda nije pravo pitanje za ovu temu, ali može li netko u par crta objasniti razliku između judaizma i islama, s tim što svhvaćam da je islam pokupio kršćansku univerzalnost, dok je judaizam ostao zatvoren samo za jednu skupinu ljudi.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 14:15 

dudu je napisao/la:
možda nije pravo pitanje za ovu temu, ali može li netko u par crta objasniti razliku između judaizma i islama, s tim što svhvaćam da je islam pokupio kršćansku univerzalnost, dok je judaizam ostao zatvoren samo za jednu skupinu ljudi.

Glavna razlika po meni je što su Židovi i etnička/rasna grupa i religija.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 14:26 

RajvoSa je napisao/la:
dudu je napisao/la:

to je jasno, ali mislio sam kao religija. obje vjeruju u istog boga koji je jedan. kršćani tu bar prave diverzifikaciju na tri božanske osobe (bog je prisutan na zemlji, uvijek preko svetog duha i fizički u vrijeme isusova dolaska), pa ih to značajno razlikuje, ali islam i judaizam imaju identičnu srž, izuzev što židovi još čekaju mesiju.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 14:28 

dudu je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:

to je jasno, ali mislio sam kao religija. obje vjeruju u istog boga koji je jedan. kršćani tu bar prave diverzifikaciju na tri božanske osobe (bog je prisutan na zemlji, uvijek preko svetog duha i fizički u vrijeme isusova dolaska), pa ih to značajno razlikuje, ali islam i judaizam imaju identičnu srž, izuzev što židovi još čekaju mesiju.

Pa to je objašnjenje na tvoj komentar da je "judaizam ostao zatvoren samo za jednu skupinu ljudi".

Ne čini mi se kao teološka nego više etnička prepreka širenju i misionarstvu.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 14:30 

Irma je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Što kažu u mom kraju na nervozne žene - Fali joj qurtzo-vitamina :zubati

Ramazan je pa mi taj "vitamin" trenutno nije ni potreban!!

Ajd priznaj da postiš samo zato jer već dotjeruješ liniju za sljedeće ljeto :osama

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 14:34 

joj, al će nekom biti veselo kad prođe ramazan :aleale

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 18:19 

Koliko se ja u to razumijem, prilicno povrsno moram priznati, zidovi i muslimani su cak i dvije najslicnije religije, ako radimo odnos najvecih svjetovnih religija planete.

Obe religije jako stuju toru/tevrat odnosno Mojsijev stari zavjet, ili kako se tzo vec zove. Obrezuju djecu, ne jedu svinjetinu, i da ne nabrajam sad Mojsijeve zakone. Odnosno Musine, kako ga muslimani zovu :D

Inace mi je to smijesno, Mojsija preimenuju u Musu, Abrahama u Ibrahima, obicaj Kurban Bajrama potice iz biblijske price o Abrahamu, njegovom sinu i ovnu kojeg mu je Bog spustio sa neba a da nebi morao zrtvovati sina, ali ne daju reci da je Muhamed prepisao Bibliju. Odnosno da je malo klimava ta njegova teza o objavi koju je dobio od Boga.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 18:30 

ček malo...to znači da je njima ibrahim musliman? i isus pretpostavljam? :klanjam :sega

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 19:37 

Juda Iškariot je napisao/la:
Velikim dijelom je sam zapad kriv za takvu situaciju i opasnost od Islama...odnosno angloameričke naftne kompanije....Exxon, Mobile, Shell, British Petrol...

Danas, od 100 USD prodane nafte, 75 USD ide anglosaksonskim naftnim kartelima, a 25 USD ostaje Arapima.

Očigledno je da postoji sporazum, kojima se anglosaksonima daje da crpe profite iz arapske nafte, a zauzvrat se Arapima daje da sudjeluju u zapadnoj civilizaciji.

To je po meni velika greška. Dolazi do mješanja nekompatibilnih svjetonazora, kultura, običaja i poimanja života.

tocno ali ne samo waspovci neko i zabari s projektom eurabija (koji je produkt de gaulla)...

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 19:59 

dudu je napisao/la:
ček malo...to znači da je njima ibrahim musliman? i isus pretpostavljam? :klanjam :sega

Da, Isa Pejgamber je po muslimanima, musliman. Isus, zapravo.

Ne priznaju da je bio boziji sin, ali prorok da, pretposljednji. I musliman, naravno.

Ibrahim i Musa su takodje muslimani, samo sto to nisu znali, pretpostavljam. Nisam nikada cuo logicno objasnjenje ove logicke besmislice, logicno :D

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 20:32 

E, Vanja, Vanja, nisi valjda očekivao da ćeš naći logiku u Kur'anu? :zubati

Inače muslimani smatraju da je čovek čim se rodi musliman, a da vremenom ako je vaspitavan u nemuslimanskom okruženju prestaje da bude musliman. Zato oni turčenje svojih predaka na ovim prostorima nazivaju povratkom islamu.

Mojsija i Isus su po njima dobri muslimani, ali su neshvaćeni od strane jevreja i hrišćana. Muhamed je po njima najbolje objasnio Mojsija i Isusa. :neznam

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 22:35 

vanjushka je napisao/la:
Mislim da je i ta famozna muslimanska fanaticnost samo tigar od papira, sve se u konacnici svodi na demografsku politiku, ali jalov im je to posao sto se jasno vidi na primjeru Izraela.

Dzaba ti umnozavanje kad radjas novu sirotinju i topovsko meso, a nemas kvalitetnu tehnologiju i taktiku za ispuniti svoje ciljeve.

Uostalom, veliki broj muslimana po europskim zemljama se asimiliraju, jako malo njih pusi tu propagandu radikalnih islamista. Zasto? zato sto u svemu tome ne vide nista, jer to i jeste nista... samo debili mogu nasjesti na tirade o djevicama u dzenetu i kako je opasac sa dinamitom ulazak u raj. Nije slucajno da se vecina tih novopecenih bradonja (gledati samo na primjeru BiH) regrutuje iz redova teske sirotinje (pusti bradicu, podvrne pantole i dobije par stotina eura mjesecno od donatora iz arapskih zemalja recimo) i posebno iz redova bivsih narkomana i ovisnika o opijatima. To je plodno tlo za te bolesne ideje, ta masa tipusa sa manjkom karaktera i inteligencije.

Normalan covjek, musliman ili nemusliman, samo se nasmije kad cuje te bolesne ideje. Jedan Turcin iz Berlina, koji radi od zvijezde do zvijezde da bi nahranio svoju obitelj, sin trenira nogomet, supruga radi od non do stop, kcerka je na fakultetu, pokusavaju se uklopiti u drustvo, sve ce on to pustiti niz vodu i otici u Ceceniju ratovati za islam. Mosh misliti.

E sad, zasto mnogi BH muslimani sa simpatijama gledaju na bradate samoubojice, a nisu ni pod razno spremni sami na sebe staviti dinamit ili oteti zrakoplov pa se zabiti u zgradu, vjerovatno zato sto su takvi ljudi u sustini licemjeri i dvolicnjaci. Susretao sam bezbroj takvih tipova, nikada nebi pustio bradu ili ona se umotala u one krpe, ali sa simpatijama gledaju na tu pojavu cisto onako "neka neka, samo neka islam jaca, a i neka kauri puknu od muke". To je vec u domenu bosanske kasabe, primitivnog nacina razmisljanja u tamnom vilajetu, o cemu je Ivo Andric puno toga napisao. Zbog cega ga Bosnje mrze iz dna duse, jer je ubo u sridu sto bi se reklo.

Tebi je potreban psihijatar pod hitno!! Ili bi ste to vi jedva docekali da neki Bosnjo uradi to nesto??!! E pa "dragi moji" mi ni u najtezim trenutcima nismo imali, niti ce mo imati takve ideje, a jedini licemjeri i dvolicnjaci ispadaju oni sto razmisljaju kao ti. Tvoj nacin borbe za neka prava ( koja ti Bosnjaci usput ne uskracuju) je krajnje kukavicki i hinjav, i ovde ste usput i potvrdili niste nista drugaciji od cetnika , a ko je primitivan, to se pokazuje samo od sebe, iz dana u dan, nemamo mi sta dokazivati....Sto se tice Andrica necu ga komentarisat, ovde je jedino problem sto vam je krivo sto se budi bosnjacka nacionalna svijest iz dana u dan, kao i realno sagledava uloga Andricevog djela u desavanjima koja su se desila mom narodu....

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 22:38 

baš nam je krivo što se bogumili bude :klanjam ajd ispričaj jednu bajku o dobrim bošnjanima prije spavanja.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 22:40 

Mar-kan je napisao/la:
vanjushka je napisao/la:
Mislim da je i ta famozna muslimanska fanaticnost samo tigar od papira, sve se u konacnici svodi na demografsku politiku, ali jalov im je to posao sto se jasno vidi na primjeru Izraela.

Dzaba ti umnozavanje kad radjas novu sirotinju i topovsko meso, a nemas kvalitetnu tehnologiju i taktiku za ispuniti svoje ciljeve.

Uostalom, veliki broj muslimana po europskim zemljama se asimiliraju, jako malo njih pusi tu propagandu radikalnih islamista. Zasto? zato sto u svemu tome ne vide nista, jer to i jeste nista... samo debili mogu nasjesti na tirade o djevicama u dzenetu i kako je opasac sa dinamitom ulazak u raj. Nije slucajno da se vecina tih novopecenih bradonja (gledati samo na primjeru BiH) regrutuje iz redova teske sirotinje (pusti bradicu, podvrne pantole i dobije par stotina eura mjesecno od donatora iz arapskih zemalja recimo) i posebno iz redova bivsih narkomana i ovisnika o opijatima. To je plodno tlo za te bolesne ideje, ta masa tipusa sa manjkom karaktera i inteligencije.

Normalan covjek, musliman ili nemusliman, samo se nasmije kad cuje te bolesne ideje. Jedan Turcin iz Berlina, koji radi od zvijezde do zvijezde da bi nahranio svoju obitelj, sin trenira nogomet, supruga radi od non do stop, kcerka je na fakultetu, pokusavaju se uklopiti u drustvo, sve ce on to pustiti niz vodu i otici u Ceceniju ratovati za islam. Mosh misliti.

E sad, zasto mnogi BH muslimani sa simpatijama gledaju na bradate samoubojice, a nisu ni pod razno spremni sami na sebe staviti dinamit ili oteti zrakoplov pa se zabiti u zgradu, vjerovatno zato sto su takvi ljudi u sustini licemjeri i dvolicnjaci. Susretao sam bezbroj takvih tipova, nikada nebi pustio bradu ili ona se umotala u one krpe, ali sa simpatijama gledaju na tu pojavu cisto onako "neka neka, samo neka islam jaca, a i neka kauri puknu od muke". To je vec u domenu bosanske kasabe, primitivnog nacina razmisljanja u tamnom vilajetu, o cemu je Ivo Andric puno toga napisao. Zbog cega ga i Bosnje mrze iz dna duse, jer je ubo u sridu sto bi se reklo.

To im je jedan pametan momak rekao na sarajevo-x : "Ma ljudi , kome je do sukoba i smrzavanja po Trebeviću , sad kad imamo internet , travu , cura , alkohola..."

A eto kao prije od toga nista nismo vidjeli u zivotu (osim interneta, kao i vi)??!!

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 22:45 

RajvoSa je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Ramazan je pa mi taj "vitamin" trenutno nije ni potreban!!

Ajd priznaj da postiš samo zato jer već dotjeruješ liniju za sljedeće ljeto :osama

Ne postim uopste. Jedino cega se pridrzavam je: nema alkohola, nema fizickog zadovoljstva, nema psovanja, i pokusavam da budem fina :zubati , a pokusat cu da postim bar jedan dan...Ja smatram da je to dovoljno od mene...

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 22:46 

Irma je napisao/la:
Tebi je potreban psihijatar pod hitno!! Ili bi ste to vi jedva docekali da neki Bosnjo uradi to nesto??!! E pa "dragi moji" mi ni u najtezim trenutcima nismo imali, niti ce mo imati takve ideje, a jedini licemjeri i dvolicnjaci ispadaju oni sto razmisljaju kao ti. Tvoj nacin borbe za neka prava ( koja ti Bosnjaci usput ne uskracuju) je krajnje kukavicki i hinjav, i ovde ste usput i potvrdili niste nista drugaciji od cetnika , a ko je primitivan, to se pokazuje samo od sebe, iz dana u dan, nemamo mi sta dokazivati....Sto se tice Andrica necu ga komentarisat, ovde je jedino problem sto vam je krivo sto se budi bosnjacka nacionalna svijest iz dana u dan, kao i realno sagledava uloga Andricevog djela u desavanjima koja su se desila mom narodu....

ovaj se cieli upise moze svesti na: "cetnici nas kolju, majku im ustasku..." :ucelo

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 22:46 

Evo pričice iz života. Pitam jedni Albanku, obrazovanu i
zaposlenu osobu, što bi bilo "manje zlo" za njezinu nećaku-došlo
je do te teme jer cura ide na studij i tamo naravno ima muških-
da se uda, eventualno, za:

a) Albanca-katolika
b) BH Muslimana
(izbacio sam druge nacije, a i optimum, Albanac-musliman). Izbacila je k'o
iz toga- za BH Muslimana.

A ja: Hja...a ono svi smo mi Albanci, brat je mio koje vjere bio, bla bla...
Ništa, strogo, religija je glavna, veli ona.

A ja: Pa, ja sam primarno nacionalist, meni je -u tom pogledu-
bliži Hrvat kršćanin, ateist, židov, musliman, budist, scijentolog,..
nego neki katolik stranac.

A ona će- jok, nije, religija je bitna, važnija od nacije.

I rastadosmo se fino...

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 22:51 

Irmice, svojim komentarem u kojem stoji "i ovde ste usput i potvrdili niste nista drugaciji od cetnika" pokazala si da si covjek koji vjeruje u stereotipe. A to da bi netko rado doceko da neki Bosnjo postane terorist, ne znam gdje zivis pa nisi cula za teroristicke napade po Mostaru, Konjicu, Travniku, ali nedaj Boze da je meni drago sto je netko upropastio svoj zivot, a jos pritom i tudji

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 23:00 

vanjushka je napisao/la:
Pa je, oni bi ratovali iz Stokholma.

Plus sto Boga mole da negdje plane neka dzamija, da se desi neki zlocin nad Bosnjacima, da mogu razvezati zalopojku o 11. genocidu nad Bosnjacima.

Ti su ljudi zestoko isfrustrirani, ta bosnjacka dijaspora, da je to nevjerovatno. Umjesto da su sretni, da drze sliku onog Karadzica na zidu, da nije njega nikada nebi iz svojih ognjista odjezdili na prosperitetni zapad, u jednu Svedsku recimo. Pazi kad lik iz nekog sela kod Gacka, gdje nije bilo elektrike do rata, danas zivi u Norkopingu, ima centralno grijanje, prozori dihtuju i ne duva sa svih strana kao doma, Sarulja vise ne ceka da je se pomuze, i ono nesto nezadovoljno i puno nekog bijesa, pizdi po internetu Palestina, cionisti, Zidovi, nacisti, cetnici, ustase, majku, oca, sestru, sve po spisku, Irak, Bush, Pakistan, taliban... pa Bog te spasio, zacepi i reci hvala cika Olaf, dacu sinu ime Kristijan u znak zahvalnosti.

Ramazan je pa necu da psujem....A gdje je to vecina vas zivjela dok se nisu dokoplai Deutchlanda, davnih 80-ih?? Opet ti kazem, posjeti psihijatra, ali ne onog tipa Dr Dabic koji te vidim odusevljavaju!!! Kad smo vec kod Svedjana , da li ti je mozda poznato da oni sami bojkotuju svaki izraelski proizvod, a da ne spominjem proteste protiv Izraela, i solidarnost sa Palestincima koju su pokazali i dalje pokazuju?! Krscani, a jos uz to i hladni Skandinavci....Ti si ogranicen ko balkon, a uz to neznas sta ces od muke i mrznje, pa pises propagadnu! "Reverse-cetnik"

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 23:01 

Irma evo ti avatar. :zubati

slika

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 23:07 

ero je napisao/la:
Irmice, svojim komentarem u kojem stoji "i ovde ste usput i potvrdili niste nista drugaciji od cetnika" pokazala si da si covjek koji vjeruje u stereotipe. A to da bi netko rado doceko da neki Bosnjo postane terorist, ne znam gdje zivis pa nisi cula za teroristicke napade po Mostaru, Konjicu, Travniku, ali nedaj Boze da je meni drago sto je netko upropastio svoj zivot, a jos pritom i tudji

Koliko sam ovde na forumu puta procitala text gdje nas izjednacavate sa Srbima...uostalom zar su tebe textovi ovog "Vanjuska" relevantni?? Ne ja nisam cula ni vidila da je Bosnjo "oteo zrakoplov" i da je bombas samoubica Bosnjak izvrsio teroristicki akt.....

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 23:10 

Hroboatos je napisao/la:

a) Albanca-katolika
b) BH Muslimana

I rastadosmo se fino...

Interesantna prica, ali ja se nikada ne bi udala za Arapa, bilo koje vjere....Ne bih mogla ni sa ljudima druge rase, nisam rasista, ali preferiram bijelu rasu....

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 23:11 

Robbie MO je napisao/la:
Irma evo ti avatar. :zubati

slika

Vidis nikad nemam vremena ni postaviti neki avatar...Nesto sto prilici meni...

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 23:19 

Hroboatos je napisao/la:

a) Albanca-katolika
b) BH Muslimana

I rastadosmo se fino...

Pa zar bi ti rađe da ti se kćer uda za Muslimana iz Hrvatske koji kaže da je Hrvat, nego za Slovenca katolika?

Vrh

PostPostano: 25 kol 2009, 02:25 

aleksije radicevic je napisao/la:
Taman posla. Islam treba suzbijati kao što se suzbija nacizam u Nemačkoj. Ako je Mein Kampf zabranjen zbog podsticanja na rasnu diskriminaciju, Kur'an mora biti zabranjen zbog podsticanja na versku diskriminaciju.

:zubati ....pozdrav Geerte Wildersu iz One koja graniči s Tokijem :sleep1

slika

..i što veliš?...zabraniti klete ajete ili pak knjigu komplet? Budiš se ujutro sa strahom , srce lupa, Novi pazar je blizu :zubati
SSJ ne prima bivše đinđićevce sa naglom sklonošću ka ksenofobiji, a i Ražnatovićeva trula lešina bi se poput ventilatora okretala u grobu da vidi taj bogohulni avatar nad imenom svojega sljedbenika :yes ...

Ali što ćeš, evo hercegbosanci su svijet oduvijek radoznal i željan bizarnijeh susjeda i njihovih umnih riječi o trećima....zabavlja to , zbilja nemam riječi..samo se ti opusti i dalje nam objašnjavaj -primjerice bi li pomenutu Knjigu možda osobno iščitao i "h"rišćanski mudro promislio o svojim riječima za koje matično ti pravoslavlje ima termin adekvatan.

Čini mi se da u prijevodu Karadžić Daničić vele : "Ne bacajte biserje pred svinje" :neznam

Sine aleksije, "bundeve" su ukusnije, mani se duhovne literature kojoj nisi dorastao.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 325 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya, Bošnjak...007, Brigadir, Fredericktown, Naša Kvačica, Patriota i 36 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: