HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 12:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Mladić: Država BiH, što je to? To ne postoji
PostPostano: 01 tra 2012, 12:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 pro 2011, 21:58
Postovi: 9127
Lokacija: Zagreb
BEOGRAD - U na trenutke nepovezanom obraćanju sudu, tijekom večerašnje rasprave o stanju u postupku, Ratko Mladić je zamjerio svom branitelju Branku Lukiću i tužiteljima što spominju BiH kao državu, javlja agencija Beta.

- Država BiH, što je to? To ne postoji. Da je rekao Federacija BiH - to postoji po Daytonskom sporazumu - rekao je Mladić i od predsjedavajućeg suda zatražio neka dopusti posjet dužnosnika Republike Srpske dodajući kako je to je za njega država i uje i sam u stvaranju te države sudjelovao. Na sudu je mudrovao kako kako je s obje strane Drine isti narod , a Beograd je nazvao glavnim gradom srpskog naroda.

Mladićevi branitelji su ponovno zatražili odgodu početka suđenja je do 14. svibnja ne mogu proučiti obimnu građu. Optuženi je danas rekao kako je ratni zločin protiv mira učinjen protiv SFRJ i da sada kada nema SFRJ, SRJ i Srbije i Crne Gore, sve se svalilo na Srbiju i na njene pritvorenike i na srpski narod i na Republiku Srpsku. Također se usprotivio namjeri tužitelja da se iskazi nekih svjedoka pročitaju, već je zatražio da svi svjedoci svjedoče protiv njega "u živo" jer ga, rekao je, zanima samo istina.

- Te njihove pismene izjave ja ne prihvaćam. Tu preda mnom neka kažu što hoće - neka me blate - pojasnio je. Mladićevi branitelji su najavili u ranijem podnesku da će iskoristitit alibi za obranu od točaka optužnice koje ga terete za genocid nad oko 7.000 Muslimana iz Srebrenice u danima nakon što je VRS 11. srpnja 1995. zauzela tu enklavu u istočnoj Bosni jer je Mladić, prema obrani, tada boravio u Beogradu na nizu sastanaka, između ostalih i s međunarodnim mirovnim posrednicima, kao i na jednom vjenčanju. Mladić je želio tužiteljima razjasniti detalje o tom boravku, tokom kojeg je 16. srpnja 1995. u odori snimljen na beogradskoj VMA, ali ga je sudac Alphons Orie prekinuo upozorovajući ga da bi mogao reći i nešto što bi ga optužilo.

Sucu Orieu je obećao da će ubuduće ustajati kada on ulazi u dvoranu. Orie je zakazao pretprocesnu raspravu u postupku protiv Mladića za 24. travanj.

Mladić je optužen za genocid i za još nekoliko točaka ratnog zločina i ti zločini su počinjeni u okviru zajedničkog zločinačkog pothvata čiji je cilj bilo stvaranje ujedinjene srpske države trajnim i nasilnim uklanjanjem nesrba s njenih teritorija u BiH i Hrvatskoj.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mladić: Država BiH, što je to? To ne postoji
PostPostano: 01 tra 2012, 13:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23208
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Pa država postoji. Je li suverena, neovisna i samoodrživa - to definitivno nije.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 61 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO