|
|
Stranica: 15/24.
|
[ 585 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
cakara
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 22 ožu 2012, 22:27 |
|
Pridružen/a: 04 lis 2009, 21:15 Postovi: 903 Lokacija: Dobretići
|
jesi ti sebi sta kuće sklepo tamo, il po selu nocivas
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 22 ožu 2012, 22:28 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
cakara je napisao/la: jesi ti sebi sta kuće sklepo tamo, il po selu nocivas Oj cakaro kuco stara , jeste našli one zlatne dukate u Pougarju i dobili više općinski proračun ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 22 ožu 2012, 22:54 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
cakara je napisao/la: jesi ti sebi sta kuće sklepo tamo, il po selu nocivas Normalno , sad stari planira još jednu, ili zdidat ili kupit. On se vraća dole sljedeću godinu.
|
|
Vrh |
|
|
cakara
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 22 ožu 2012, 23:07 |
|
|
neka i treba....deder sliku, da vidimo sta joj fali, da si odma napogadjam posla za iducu godinu, kad se vratim da ima sta radit nas je proracun Kanton, ako nema u tanjuru, ima u loncu, ne more nestat
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 22 ožu 2012, 23:11 |
|
|
Neću ovdje stavljat sliku jebote, ionako me počeli napadat na ovom forumu u posljednje vrijeme, da sam Zrikijev kadar, mogli bi me posjetit . Zaljepit ću ti na fejsu. Al neš dobit posla, bolje platit komšije, rade za duplo manje novaca
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 22 ožu 2012, 23:30 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Prelijepe slike. Prije ovog foruma nikad nisam cula za Komusinu, no mogu ti reci da je Konzule odlicno prestavljas.Svaka cast !
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 22 ožu 2012, 23:32 |
|
|
Fala emtice, drago mi je da ti se sviđa. ;)
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 22 ožu 2012, 23:36 |
|
|
Sinoć je u Hrvatskom domu kulture na Studencima održana osnivačka skupština Udruge prognanih, izbjeglih i raseljenih Hrvata općine Teslić "Naša ognjišta". Za predsjednika je izabran Juro Pranjić, zamjenik Stipo Ćosić. (mrsho član upravnog odbora - dijaspora). Više o programu i radu udruge nekom drugom prilikom.
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 22 ožu 2012, 23:37 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Gdje vam je voda?
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 22 ožu 2012, 23:39 |
|
|
Vii je napisao/la: Gdje vam je voda? Malo niže od fotografiranih objekata, ova sela su na brežuljcima.
|
|
Vrh |
|
|
cakara
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 23 ožu 2012, 01:21 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Neću ovdje stavljat sliku jebote, ionako me počeli napadat na ovom forumu u posljednje vrijeme, da sam Zrikijev kadar, mogli bi me posjetit . Zaljepit ću ti na fejsu. Al neš dobit posla, bolje platit komšije, rade za duplo manje novaca sad si i vidovit posto, znas i za kolko radim, mašala nece kuce niko, a bolje makni ovu sliku sto si zadnje stavio, gledaj desnica u zraku
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 29 ožu 2012, 12:51 |
|
|
Obavijest Udruge Hrvata Teslića "Naša Ognjišta"
Po prvi puta poslije rata se Hrvati općine Teslić, predvođeni mladim ljudima zajednički i složno organiziraju i osnivaju dana 21.03.2012. (prvi dan proljeća)
jedinstvenu udruga Hrvata općine Teslić koja se punim nazivom naziva
“Udruga povratnika, raseljenih i izbjeglih Hrvata općine Teslić” – NAŠA OGNJIŠTA -
skraćeni naziv je “UHT- NAŠA OGNJIŠTA”
Ova udruga je neprofitna i nepolitička organizacija građana.
Dakle ova udruga povezuje sve Hrvate – građane općine Teslić od Barića, Bardaka, Gomjenice, grada Teslića, Banje Vrućice, Studenaca, Slatine, Komušine sve do Rajševe i Stjepića, a naravno i cijelu dijasporu.
Sjedište udruge je na Studencima općina Teslić.
Glavni ciljevi udruge jesu
- okupljanje, međusobno povezivanje i pomaganje Hrvata općine Teslić,
- zaštita ljudskih prava i sloboda
- zaštita kulturnih, gospodarskih, povjesnih, nacionalnih, prosvjetnih, sportskih i drugih vrijednosti Hrvata općine Teslić
- zauzimanje za poštivanje Ustavom i Zakonom propisanih normi
Svaki početak je težak, stoga pozivamo sve naše Hrvate ma gdje se nalazili, da se priključe ovoj mladoj generaciji naših ljudi, te im svojim zauzimanjem pomognu u ostvarivanju zadanih ciljeva.
Prvi takav susret dogodit će se na Uskrs dana 08.04. 2012, u popodnevnim satima u Domu Kulture na Studencima gdje će se ovi mladi ljudi predstaviti javnosti.
Evo prilike da upoznamo te hrabre mlade ljude i iz prve ruke dobijemo informacije o samom sastavu ljudi koji će u narednom periodu rukovoditi udrugom, a koji su se iz tko zna kojih razloga odlučili da osnuju našu udrugu baš sad u proljeće kad se sve budi i sve cvjeta. Dođite i uvjerite se da je budućnost NAŠIH OGNJIŠTA uistinu u pravim rukama.
“UHT- NAŠA OGNJIŠTA”
|
|
Vrh |
|
|
Stecak
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 29 ožu 2012, 23:07 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Obavijest Udruge Hrvata Teslića "Naša Ognjišta"
Po prvi puta poslije rata se Hrvati općine Teslić, predvođeni mladim ljudima zajednički i složno organiziraju i osnivaju dana 21.03.2012. (prvi dan proljeća)
jedinstvenu udruga Hrvata općine Teslić koja se punim nazivom naziva
“Udruga povratnika, raseljenih i izbjeglih Hrvata općine Teslić” – NAŠA OGNJIŠTA -
skraćeni naziv je “UHT- NAŠA OGNJIŠTA”
Ova udruga je neprofitna i nepolitička organizacija građana.
Dakle ova udruga povezuje sve Hrvate – građane općine Teslić od Barića, Bardaka, Gomjenice, grada Teslića, Banje Vrućice, Studenaca, Slatine, Komušine sve do Rajševe i Stjepića, a naravno i cijelu dijasporu.
Sjedište udruge je na Studencima općina Teslić.
Glavni ciljevi udruge jesu
- okupljanje, međusobno povezivanje i pomaganje Hrvata općine Teslić,
- zaštita ljudskih prava i sloboda
- zaštita kulturnih, gospodarskih, povjesnih, nacionalnih, prosvjetnih, sportskih i drugih vrijednosti Hrvata općine Teslić
- zauzimanje za poštivanje Ustavom i Zakonom propisanih normi
Svaki početak je težak, stoga pozivamo sve naše Hrvate ma gdje se nalazili, da se priključe ovoj mladoj generaciji naših ljudi, te im svojim zauzimanjem pomognu u ostvarivanju zadanih ciljeva.
Prvi takav susret dogodit će se na Uskrs dana 08.04. 2012, u popodnevnim satima u Domu Kulture na Studencima gdje će se ovi mladi ljudi predstaviti javnosti.
Evo prilike da upoznamo te hrabre mlade ljude i iz prve ruke dobijemo informacije o samom sastavu ljudi koji će u narednom periodu rukovoditi udrugom, a koji su se iz tko zna kojih razloga odlučili da osnuju našu udrugu baš sad u proljeće kad se sve budi i sve cvjeta. Dođite i uvjerite se da je budućnost NAŠIH OGNJIŠTA uistinu u pravim rukama.
“UHT- NAŠA OGNJIŠTA” Bravo!
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 29 ožu 2012, 23:21 |
|
|
Eto, pokrenuli smo, nadajmo se uspješnom radu, korak po korak.
Ekipa je po mom mišljenju prava, još ćemo se malo proširit što se članstva tiče, tu prvenstveno mislimo na mlade ljude.
Kreću već prvi projekti, no o tom potom....
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 29 ožu 2012, 23:23 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 11 tra 2012, 15:50 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 13 tra 2012, 10:30 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 19 tra 2012, 18:57 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 19 tra 2012, 18:59 |
|
|
|
Vrh |
|
|
zekonja
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 24 tra 2012, 10:04 |
|
|
fine slike teslickog kraja,MRSHO jel imas slika iz kamenice i rajseve mozda.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 24 tra 2012, 16:40 |
|
|
zekonja je napisao/la: fine slike teslickog kraja,MRSHO jel imas slika iz kamenice i rajseve mozda. Naći ćemo nešto, zekonja.
|
|
Vrh |
|
|
Stjepan Tvrtko
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 25 tra 2012, 11:41 |
|
Pridružen/a: 06 svi 2009, 14:05 Postovi: 263 Lokacija: Bosanski Šamac
|
Jarane imam pitanje za tebe. Gdje teslićki Hrvati idu u školu? Koliko ima hrvatske školske djece u Tesliću? Koliko ima Hrvata na općini i koliko je mladih obitelji? Nadam se da nije previše pitanja
_________________ Oduvijek naša je sa oca na sina, zauvijek ostat će naša Posavina
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 25 tra 2012, 13:10 |
|
|
Jarane, nije problem, pokušat ću ti što točnije odgovorit pa ćeš morat malo pričekat na odgovor. Za sad ti mogu reći da djeca iz Slatine i Komušine idu u osnovnu školu u Rajševu, to je Bošnjačko selo ali mislim da je srpski nastavni program. Najviše naše djece je u Tesliću i prigradskim naseljima, kažem, točnije podatke ću ispisat kasnije...
Zanimljivo, Slatinska škola je djelom obnovljena i to samo zahvaljujući našim ljudima sa strane. Obnovljene su 4 učionice i u prvim godinama povratka tu je i održavana nastava. Jedna učionica je komplet opremljena računalima, i kako sam pričao sa jednim povratnikom u Slatinu sad za uskrs on će od direktora škole u Blatnici koja je kao temeljna škola Slatinskoj (podružnici) uzeti ključeve jer ipak je to naša škola, opremljena novcima naših ljudi. Na Studencima je osnovna škola goli beton, nitko ni ne spominje barem djelomičnu obnovu, na žalost čak su je pokušali prodati i iskoristiti je za pitaj Boga kakve interesne djelatnosti. No to su stopirali naši povratnici.
Moje viđenje je da bi najbolje bilo opremiti jednu školu koliko toliko, najbolje je bilo da je to odrađeno na Studencima jer je nekako u sredšitu kad povučeš put od Teslića do Komušine i da bi se u toj školi održavala nastava po hrvatskom programu za sve od Teslića, Bardaka, Barića, Gomjenice, Banje Vrućice, Studenaca, Slatine.
|
|
Vrh |
|
|
Stjepan Tvrtko
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 26 tra 2012, 08:49 |
|
Pridružen/a: 06 svi 2009, 14:05 Postovi: 263 Lokacija: Bosanski Šamac
|
svaka vam čast. kapa do poda. pa vi ste 100 godina ispred dervente, broda i modriče. na ove tri općine ima možda djece za jedan razred
_________________ Oduvijek naša je sa oca na sina, zauvijek ostat će naša Posavina
|
|
Vrh |
|
|
zekonja
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 26 tra 2012, 10:10 |
|
|
ja sam cuo da skola u kamenici poslije grada teslica ima najvise ucenika u cijeloj opstini teslic.,sigurno tu ima hrvatske djece u skoli.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|