HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 srp 2026, 11:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1879 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 76  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: EURO 2012
PostPostano: 23 lip 2012, 19:54 

Pantela specijalni kolumnista Kurira za Euro 2012

slika

Predviđam ubedljivu viktoriu Germanie, ali me organ tipa herc vodi da naviam za Heladu. Nači, vodi se ta neka borba za put koi vodi do pola finala.

Ovog puta oponenti su naseljenici Helade i Germanie. Ima tu neke simbolike u vidu političkih previranja ili ša ti ja znam. Angela Merkel oće Helenima da dae kredite s visokim kamatnim stopama, Heleni odgovore „Ćene da može, dobro nam e ovako, ae paljba“, pa da se zavale podno palme i izdaju apartmane u Paralii i Zakintosu u cenama koe se kreću od 5 do 10 evropskih novčanica za noćenje.

Al ćene bogotac dupliće politiku u sport. Samo travnato borilište i maika Srbia. Vidovita žirafa e predvidela pobedu Germana. Meni e žao šo moram da se složim, al tako će i biti.

Imam tu neku nebesku dojavu zvanu vizia, sobzirom na to dasu se Germani prošetali kroz takozvanu grupu smrti sosmehom na licu, s bodovnim saldom od devet bodova iliti maksimumom i sacu u fazonu „ae, koe sledeći daga savladamo na putu do pobedničkog postolja?“.

Grci igraju tai neki kata naćo šo tera oponenta da pređe na viktoriu (dizvine Bekam), pa onda neko ispucavanje u vidu bunarenja i uz splet srećnih okolnosti da postignu zgoditak.

Germani su takoreći komplentna ekipa i Heleni će biti presrećni ako pređu centar lainu tojest ako uopšte vide gošu protivničke ekipe.

Čačne Pantelu uspomena pa se često čue zgrcima metodom ćaskanja (pogotovo s Grkinjama iz kategorie kandidata za plođenje). I oni su takozvani pesimisti, pa nema razloga da ne bude pišanie po jadnom goši Grčke selekcie. Suma, nači, sumarum (divi me šo kombinuem jezike) predviđam ubedljivu viktoriu Germanie, ali me organ tipa herc vodi da naviam za Heladu pa spontano izgovaram tu neku pesmu „Helas, Serbia ortodoksia“.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tokom pauze na prvenstvu Starog kontinenta pičili mi s lendroverom iz Ukraine u bracku zemlju tipa Poljsku da se isprati meč četvrt finala između Portugalie i Češke. Poveo ja Žigaru, Vidaru i best frenda Stankelu. Natrpala mi keva sendviča nekih i dve-tri-četir tegle ajvara. I sad prelazimo mi granicu, a prilazi meni carinik da uzme pasoše i autogram, a ja inače pričam poljski tečno (bila Panteli preokupacia da što pre nauči jezik zemlje domaćina).

I ja kažem „češ čiek šie maž“ (tačnie „kako ste šta mai“), kaže carinik „nema ništa, smaramo se“ (na poljskom ofkors). A uzo Stankela jede sendviče i umače u ajvar i mrvi mi po kolima. Ja reko „alo maraku sinak uzmi mini usisivač šo ti je ženka poslala da to usisaš„. Kumara klima glavom u fazonu afirmativ.

Vraća se carinik sa pasošima (overio valjde), a Žigara se prodere na carinika „koham tjau“. Išo Žigara na skraćene kurceve poljskog jezika. Ne zna da to u prevodu nači „aj lav ju“.

A Stankela (usisava) patos!

I prešli mi granicu, naružim ja Žigaru zbog gesta tipa nepotrebnog i skrenemo da popiemo jean espreso, kafe makijato ako bude bilo vremena, jer se to pie metodom degustacie jelte, natenane... Ulazimo mi u fićka, zauzimamo sto kadono neke Poljakinje oće oplođavanje zahtevanjem odma.

Mislio Žigara da oće loma njegovih zonfića, al racku. Oće golgetera rasnog i njegove fazone za opuštanje. Žigara se naljutio momentalno i posle mog oplođavanja Poljakinja u veceu vrste ženskom krenuli mi podno stadiona u Varšavi (to tie prestonica Poljske) da nastavimo s našim putovanjem tipa uzbudljivim. Seo Žigara na mesto suvozača i nie se zavezo. Kerovi nas zaustave i naplate mi kaznu 150 evra. Valjde zbog deficita je tako rigorozno. Osvetio mi se Žigara što sam sam oplođavo. Gledanje vrste čuđenje. Al nisam zla duša, platio sam kaznu.

Za krai, Špania će pobedi Galske petlove, toe sigurno.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2012, 21:06 

Jao utakmice.
Tko god da prođe od ove dvije 'velesile',iako je Španjolska bolja i bliža pobjedi...želim im borbu za treće mjesto.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2012, 23:26 

Ne znam kako sam izdržala da ne prespavam ovu utakmicu.. :glare

Francuzi - očaj, jedino se Scarface nešto trudio, ali celu utakmicu imam utisak da on i Benzema ne funkcionišu baš nikako zajedno..

A Španci opušteno, smarački, samo koliko moraju.

slika

Vrh

PostPostano: 23 lip 2012, 23:42 

Španjolska-Portugal za finale. Španjolci su favoriti, ali Portugal s najboljim nogometašem na svijetu nije bez šanse.

sutra dajem prednost Englezima.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 01:05 

Zasad odlično. Ispali Francuzi, Grci, Nizozemci. Portugal je ekipa bez okusa i mirisa koja ne može naći pravog centarfora već desetljećima. Finale: Španjolska-Njemačka/Italija. Dao bih prednost Nijemcima da ih Talijani ne pobijede u manje-više svakoj bitnoj tekmi.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 01:09 

Njemačka jedina igra apsolutni nogomet.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 02:40 

Neka su francuzići ispali, da se shupchina platini malo proveseli. :D

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 10:45 

Francuzi oštećeni. Nije im sudjen cisti penal. Platini cigan će učinit sve da bude finale Njemačka-Španjolska.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 10:47 

večeras ITA-ENG, najdraže bih volio da obe repke ispadnu, jer nemam nimalo simpatije ni za jedne ni za druge. ali ipak bih rađe volio gledati 1/2 Njemačka-Engleska.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 10:48 

Ibar je napisao/la:
Francuzi oštećeni. Nije im sudjen cisti penal. Platini cigan će učinit sve da bude finale Njemačka-Španjolska.

Jbg. nama nije dosudilo dva penala, da ne govorim da smo bolje igrali od Francuza cijelo prvenstvo .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 10:50 

Zadar1993 je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

Jbg. nama nije dosudilo dva penala, da ne govorim da smo bolje igrali od Francuza cijelo prvenstvo .

Ovo prvenstvo je presmiješno. Platini el cigan prije prvenstva kaze finale Njemačka-Španjolska. Pljačka Danaca, Hrvata, Francuza samo takva. O Ukrajincima protiv Engleza da ne pricamo.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 10:50 

Croat je napisao/la:
večeras ITA-ENG, najdraže bih volio da obe repke ispadnu, jer nemam nimalo simpatije ni za jedne ni za druge. ali ipak bih rađe volio gledati 1/2 Njemačka-Engleska.

Za Nijemce je bolje da dobiju Engleze. S Talijanima ce bit teze.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 15:05 

mali off iz fudbalskog dnevnika jednog posetitelja EURA..

Priznaću da sam se za Varšavu prvo zainteresovao zbog Iana Kertisa tj. grupe Warsaw i Joy Division. Posle sam se, bukvalno, raspitivao o Varšavskom getu. Da se ne lažemo, u našim udžbenicima (bio sam odličan đak i imao uvek 5 iz istorije) moglo se pročitati samo kako su partizani jeli lišće, koru sa drveta, kako je bilo sto Nemaca (ne nacističkih vojnika) i dvesta ustaša i četnika na jednog, izmučenog partizana koji ili ih sve odmah pobije ili ga ubiju pa se posle par sekundi on vrati iz mrtvih i sve ih potamani. Par reči o nekim tamo logorima, manje o Jasenovcu i nešto više o Aušvicu, i to je to. Onda došli Sovjeti i partizani i sve oslobodili, pa posle Sovjeti postali loši i mi se od njih otkačismo…

Čitao sam dosta o Getu, gledao par dokumentaraca, i sada mi se ukazala prilika da to vidim svojim očima, tj. ono što je od toga ostalo. Kelnerica mi objašnjava da treba da obiđem veliki spomenik koji je podginut na tom mestu, ali i da ima izložba o Varšavskom getu tu par ulica niže. Odlazim tamo, ispred su slike i objašnjenja.

Jezivo… Potpuno sam zanemeo… neopisivo… stravično podsećanje na to koliko čovek može da se pretvori u zver i šta je to isto biće u stanju da istrpi i, Bogu hvala, preživi… Ne pomeram se, ipak krajičkom oka vidim kako se iza te izložbe u jednoj oronuloj kući pušta nešto sa projektora. Ulazim u malu i memljivu prostoriju, ide dokumentarac. Sedam na drvenu stolicu (na engleskom je bez ikakvog prevoda).

Da skratim. Dokumentarac su uradili dvojica režisera, jedan Poljak i jedan Nemac (bitno je da ovo znate, zbog onoga što sledi), razgovaraju sa Leonom Jauhom (tako je izgovorio svoje ime) koji je preživao geto i posle Treblinke pobegao u SAD. Ima 90 godina i vratio se u Varšavu da umre i da ga sahrane pored svoje najbliže familije koja je pobijena prilikom “čišćenja” Varšavskog geta 1943. godine. Neprepričljivo…

Ali na kraju - odgovor na pitanje da li je oprostio Nemcima i Poljacima je..pobeda dobrog nad zlom.

”Šta da oprostim Poljacima ili Nemcima? Pa ja sam Poljak, a moj unuk, koji živi u Berlinu i oženjen je Nemicom, uskoro će mi na svet doneti praunuče koje će biti i Nemac. Ništa mi nemački narod nije nažao učinio. Uostalom, važnije od mog ili bilo čijeg oprosta je da se ovo zlo više nikada i nikome ne ponovi!”

U ruci je držao traku sa Davidovom zvezdom. Tako se i završava taj kratki dokumentarac i kreće drugi..

slika

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 22:04 

Ajmo penale više. Tu bar znamo tko gubi. :kava

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 22:25 

Naravno. Englezi će dobiti nešto na penale kad SDP dobije dvoje izbore u RH zaredom. :zubati

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 22:27 

Zasluzeno su dobili.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 22:27 

SDB je napisao/la:
Naravno. Englezi će dobiti nešto na penale kad SDP dobije dvoje izbore u RH zaredom. :zubati

Iz tvojih usta u Božje uši (i za jedno i za drugo) :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 22:29 

Englezi na penale...no way...

Dva Pepeljka ih zakopala... tacno u faci vidis ko ce promasiti...

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 22:33 

Pirlo je Bog, Istina, Tito, Haile Selassie car Afrike i Azije. Za mene najbolji igrač prvenstva.

Kod Colea se fakat vidjelo da će fulat, što jest, jest.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 22:33 

Andrea pirlo veliki gospodin.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 22:35 

SDB je napisao/la:
Pirlo je Bog, Istina, Tito, Haile Selassie car Afrike i Azije. Za mene najbolji igrač prvenstva.

=))

P.S. Haile Selassie je bio samo car Etiopije :laugh !

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 22:36 

Galliani, svakog dana te se sjetim (a i uže familije)...

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 22:37 

Zadar1993 je napisao/la:
SDB je napisao/la:

=))

Ne bogohuli. :sneaky2 :D

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 22:38 

SDB je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

=))

Ne bogohuli. :sneaky2 :D

Predočen s ovim neoborivim dokazima duboko se ispričavam i povlačim sve svoje tvrdnje :D .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 24 lip 2012, 22:39 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
SDB je napisao/la:

:palacgore2 U potpunosti suglasan.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1879 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 76  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: