|
|
Stranica: 18/33.
|
[ 817 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 17 ruj 2012, 20:58 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Zavidovići za Ćoeka !!Citat: Lagumdžija: Samo sa SDP-om Zavidovići idu naprijed
U prepunoj sali Centra za kulturu u Zavidovićima održan je predizborni skup SDP Zavidovići na kojem su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika Općine Zavidovići, Ismet Mulahalilović.
Mulahalilović je u svom obraćanju najavio da će se njegova administracija ukoliko pobijedi na izborima baviti stvaranjem uslova za sto bolji privredni razvoj ove općine na način da će sve njene kapacitete staviti u službu privrede. Naveo je brojne potencijale Zavidovića na osnovu kojih se mogu stvoriti pretpostavke za privredni razvoj.
Na skupu se obratio i predsjednik OO SDP Zavidovići Rifat Delić koji je ukazao na nerad dosadašnje vlasti u Općini Zavidovići, te da aktuelni načelnik za četiri godine mandata radi samo u periodu predizborne kampanje i pri tome ne poštuje ni instituciju premijera ZDK.
Obratila se i predsjednica Foruma žena SDP Zavidovići Fadila Suljičić i tom prilikom naglasila značaj velikog broja žena na listi SDP-a, rekavši da su one srce ove partije. Nosilac liste za OV Jusuf Duraković, naveo je glavne političke ciljeve kojima će se OV Zavidovići baviti ukoliko SDP pobijedi u Zavidovićima, a to su zapošljavanje, omladinska politika te socijalna i zdravstvena zaštita.
Skupu su prisustvovali i obratili se predsjednik SDP BiH dr. Zlatko Lagumdžija, generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić, šef kantonalnog izbornog štaba ZDK Fikret Plevljak i predsjednik KO SDP BiH ZDK Mirsad Mešić.
“Snaga SDP-a je u organizaciji i ljudima. Mi ne dijelimo ljude, mi ih ujedinjujemo. Snaga SDP-a je u ideji, ideji socijaldemokratije, ideji jedinstvene Bosne i Hercegovine. Nikada nisam bio veći optimista, vidim u SDP-ovim ljudima spremnost sa zastavom BiH u rukama", poručio je Lagumdžija u svom obraćanju kojim je dao podršku kandidatima SDP-a u Zavidovićima.
Na skupu je naglašeno da glas za SDP BiH predstavlja poruku rušiteljima BiH na svim nivoima vlasti, te da su BiH i antifašizam dvije osnovne vodilje za SDP od kojih nikada neće odustati i da BiH i Zavidovići samo sa SDP-om mogu i idu naprijed, navodi se u saopćenju za javnost SDP BiH.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 17 ruj 2012, 21:11 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Odličan potez, e sad je teško Zenicu u veh. leglo svrstavat, rekao sam ja da je trenutno najprogresivniji grad s većinom Bošnjaka. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 17 ruj 2012, 21:13 |
|
|
Nisi dugo Junuzario.
Dogovori se sa ovim, kad on postane gradonačelnik neka ti prodaje pastrvu u Zenici.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 18 ruj 2012, 11:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 78396 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 18 ruj 2012, 19:58 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 18 ruj 2012, 20:22 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
jel ovo istina? mislim ovi plakati?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 18 ruj 2012, 20:24 |
|
|
Je. Sve moguće nijanse zelene boje. I žene koje se ne znaju našminkati, bolje da se zamotaju.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 18 ruj 2012, 21:47 |
|
|
BBC je napisao/la: Je. Sve moguće nijanse zelene boje. I žene koje se ne znaju našminkati, bolje da se zamotaju. Hm, u ovom slučaju - podržavam. Ne pomaže ovima ni šminka ni Photoshop.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 18 ruj 2012, 21:52 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Vala jest istina, našo ih u grupi na fejsu.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 18 ruj 2012, 22:13 |
|
|
Ja se jos uvijek sjecam ovog plakata postavljenog u Brckom za vrijeme parlamentarnih izbora 2010. 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 19 ruj 2012, 08:43 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Vala jest istina, našo ih u grupi na fejsu. Skinut šminku, promijenit frizuru i boju kose, i prolaze kao mudonje...
|
|
Vrh |
|
 |
saraj_bosna
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 19 ruj 2012, 14:09 |
|
|
Posto je Edin Dzeko za SDA,i ja sam 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 19 ruj 2012, 15:16 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
saraj_bosna je napisao/la: Posto je Edin Dzeko za SDA,i ja sam  Slobodno, poklapajte se tamo međusobno u Sarajevu.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 20 ruj 2012, 07:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 78396 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
BBC je napisao/la: Bože sačuvaj i sakloni. LOL. Ružne žene, te oko njih ljiljani, simbol Svetog Trojstva https://www.faithfulleeyours.com/store/ ... 3d-stencil (pohvalno što su ga naši Bivši Kršćani ponovno počeli koristiti, ima nade za pokajanje i povratak na staru vjeru), ili kako bi naš Kulin rekao "U ime Oca i Sina i Svetoga Duha", na zelenoj podlozi, boji najmlađe svjetske religije.
|
|
Vrh |
|
 |
zmajček
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 20 ruj 2012, 07:18 |
|
|
Jasminka i Samira su Što se tiče izbora,čekaću zadnji tren,da vidim hoće li netko ponuditi više od Lijana. Trebalo bi napraviti licitaciju. Ja dajem 100KM za glas,nudi li netko više? 101KM,gospodin sa crvenim šeširom.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 20 ruj 2012, 09:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43755 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Citat: Lokalni izbori u BiH: Dalibor Ravić, neovisni kandidat za načelnika Općine Široki Brijeg
Nisam ničija ekspozitura
Široki Brijeg, jedna od najbogatijih općina u BiH ima problema sa napajanjem vodom. Uspjehe gospodarstvenika lokalna vlast nastoji prikazati kao svoje. Ljudi završavaju fakultete, a ne mogu naći posao. “Odlučio sam izaći na političko tržište i ponuditi nešto novo”, kaže neovisni kandidat za načelnika Širokog Dalibor Ravić, neovisni kandidat za načelnika općine Široki Brijeg i nositelj neovisne liste SOS Široki Brijeg, tvrdi kako je u ovom hercegovačkom gradu, inače utvrdi HDZ-a BiH, došlo vrijeme za promjene i za nove ljude. Kaže kako je Široki Brijeg danas u situaciji da je jedna od najbogatijih općina u zemlji, a naselja svega 500 metara udaljena od centra grada nemaju vodovod. To se, mišljenja je, događa zbog neodgovornosti pojedinih lokalnih političara, koji nemaju nikakvu viziju razvoja ove općine.
“Naravno, neke stvari jesu urađene, no to su zasluge ovdašnjih gospodarstvenika čiju potporu i mi imamo. Zahvaljujući radu širokobrijeških gospodarstvenika neke se stvari pomiču naprijed, no lokalna vlast te uspjehe pokušava prikazati kao vlastite. Međutim, dolaskom u Široki Brijeg najbolje se vidi tko je što uradio. Političke strukture su, nažalost, samo jedan ogromni birokratski aparat koji uopće ne shvaća što je javna uprava. Oni ne shvaćaju što je borba za društveno, javno dobro”, smatra Ravić.
Ovaj diplomirani novinar i dugogodišnji glasnogovornik Zavoda zdravstvenoga osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije pojašnjava kako je cilj neovisne liste SOS Široki Brijeg ponuditi rješenja prihvatljiva većini Širokobriježana.
“Glas mladih ljudi se obično slabo čuje u domaćoj javnosti, a i kada se čuje onda se koristi u predizborne svrhe. Mladi bivaju ostavljeni na milost i nemilost ulice. Ljudi završavaju fakultete i onda ne mogu pronaći posao, niti osigurati sebi egzistenciju. Tako smo mi odlučili izaći na političko tržište i pokušati ponuditi nešto novo. Političke elite obično pričaju o visokopolitičkim temama koje na lokalnoj razini koriste kao najobičniju propagandu ne bi li na taj način pobijedili na izborima. Mi nismo željeli na taj način graditi svoj program, nego želimo govoriti o konkretnim problemima s kojima se u Širokom Brijegu svakodnevno susrećemo”, kaže Ravić.
Primjerice, SOS Široki Brijeg govori o poboljšanju cestovne infrastrukture, ekološkoj osviještenosti Širokobriježanja ili o problemu vodoopskrbe širokobrijeških naselja.
“Imamo, naime, u Širokome Brijegu naselja udaljena svega 500 metara o središta grada koja nisu priključena na vodovodnu mrežu. Istovremeno, posljednjih se 20 godina priča kako je netko drugi kriv što ta naselja nemaju vode. Želimo pokazati da mladi ljudi ne smiju biti pasivni promatrači, nego se moraju uključiti u političke procese i pokušati u svojoj lokalnoj zajednici doći do nekih rješenja koja će biti na dobrobit svima”, kazao je.
O ravnopravnosti i za lokalne izbore
Dominantna politička agenda koja se pred ove lokalne izbore plasira hrvatskom biračkom tijelu je borba za ravnopravnost hrvatskoga naroda u BiH. Ravić, međutim, smatra kako su nacionalni interesi pretvoreni u parcijalne osobne interese. Radi se o velikim riječima, tvrdi, stavljenima u svrhu ostvarivanja osobne koristi.
“To je danas problem velikih stranaka u Širokom Brijegu, ali i u drugim općinama. Niti jedno od obećanja koje su velike stranke dale, konkretno u Širokome Brijegu, nije ostvareno. Jedino su ostvarene neke sitne dobiti za pojedince, dok su lokalne zajednice gurnute u krizna stanja. Zato danas više ne treba strahovati od promjena. U prvi plan treba staviti interese građana i njihova očekivanja. Bojim se da niti jedna velika politička stranka ne vodi takvu politiku, nego vode politiku destrukcije. Zbog toga smo se mi u Širkom Brijegu i okupili. Želimo neke stvari pokrenuti s mrtve točke. Za razliku od velikih političkih stranaka mi smo u posljednjih godinu dana već poduzeli određene aktivnosti. Htjeli smo pokazati da se za mali novac i s puno dobre volje dosta toga može uraditi”, pojašnjava Ravić.
Izvadili smo 5 tona smeća
Mladi ljudi okupljeni oko ovog Širokobriježanina su tako pokrenuli niz humanitarnih akcija. Tijekom božićnoga perioda su od lokalnih gospodarstvenika dobili potporu na način da su im donirali hranu i piće. Oni su potom napravili humanitarni koncert na kojem su nastupali lokalni bendovi, a hranu i piće su prodavali po simboličnoj cijeni. Sav ostvareni prihod je doniran za pomoć 25 širokobrijeških socijalno ugroženih obitelji.
“Isto tako, uradili smo jedan projekat koji je podržala Vlada Republike Hrvatske. Tim projektom smo obilježili pješačke i biciklističke staze. U taj smo projekat uključili i studente širokobriješke Likovne akademije. Oni su, naime, izradili idejna rješenja za taj projekat. Postavljali smo i kante za otpad i klupe uz rijeku Lišticu. Očistili smo korito Lištice. Za mjesec dana smo iz rijeke izvadili nevjerojatnih pet tona smeća. Zanimljivo je da političari u Širokom Brijegu u takvim aktivnostima vide prijetnju. Naime, natjerali smo ih da se i oni pokrenu te da i oni krenu s radom. Podatak da posljednjih 20 godina nije bilo niti jedne klupe i niti jedne kante za smeće uz Lišticu, iako rijeka protječe kroz središte grada, govori sam za sebe. Također, svakodnevno uz rijeku cirkulira nekoliko tisuća ljudi i zaista je bilo sramotno da nemamo postavljene kante za smeće”, veli Ravić.
Hercegovina Vukovaru
Ekipa mladih ljudi okupljenih oko neovisne liste SOS Široki Brijeg je pokrenula i humanitarnu akciju “Hercegovina Vukovaru”. Organizirali su humanitarnu utakmicu u kojoj su nastupali bivši nogometaši reprezentacije Hrvatske koji su osvojili broncu na svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.
“Od tih novaca smo pomogli osam vukovarskih obitelji. Također, pomogli smo i stipendiranje dvaju vukovarskih studenata koji su djeca poginulih branitelja. Imamo i niz drugih projekata koje smo radili s udrugama građana”, kaže Ravić.
Međutim, navodi kako je bilo i pritisaka da povuče svoju kandidaturu za načelnika općine i to kako ne bi “naštetio velikim strankama koje sada strahuju za svoju poziciju u Širokom Brijegu”.
“Međutim, njima sam poručio kako nisam osoba koja se bavi izračunima i proračunima. Mi smo uradili jedan plan i program na kojem želimo istrajati. Zbog toga smo i izašli na političko tržište kako bismo na demokratski način sudjelovali u ovoj političkoj utrci. Onaj tko osvoji poziciju načelnika općine moći će ostvariti svoj program. Mi stoga nudimo program koji jamči razvoj ove općine. Smatramo da nas nitko ne može ucijeniti da odustanemo od svoga cilja. Pojedinci koji žele naštetiti ugledu naše organizacije tvrde kako ’nepoznati netko’ stoji iza nas. Međutim, iza nas ne stoji nitko, niti jedna politička opcija, niti smo mi to željeli dopustiti. Pojedine stranke su nam predlagale da zajednički izađemo na izbore, no te smo prijedloge glatko odbili. Mi smo jedna potpuno nova, mlada i neiskvarena ekipa ljudi i nemamo nikakvoga drugog interesa osim da pokušamo doprinijeti razvoju Širokoga Brijega”, uvjerava Ravić.
Žele, tvrdi, ponuditi određena rješenja koja su prihvatljiva svim Širokobriježanima. Žele da se čuje glas ljudi koji su posljednjih godina u medijsko-političkoj zavjetrini. “Nismo ničija ekspozitura, nego smo obični mladi ljudi. Mislim da nitko u Širokome Brijegu ne vjeruje da je trenutna općinska vlast sposobna ponuditi izlaze iz krize u kojoj se naša općina nalazi. Zbog toga smo i izašli na izbore. Kampanju u najvećoj mjeri financiramo samostalno i to ćemo prikazati kroz financijsko izvješće koje ćemo podnijeti Središnjem izbornom povjerenstvu. Također, imamo i potporu nekoliko gospodarstvenika iz dijaspore, kao i lokalnih obrtnika. Široki Brijeg mora postati grad jednakih šansi. Svi moji protukandidati su ovdje već obnašali određene funkcije i imali su se priliku dokazati. Bojim se da tu prigodu nisu iskoristili i mislim da je došlo vrijeme za nove ljude”, zaključio je Ravić.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 20 ruj 2012, 09:59 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 20 ruj 2012, 12:39 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 20 ruj 2012, 12:39 |
|
|
jel to fotomontaža ili ozbiljna reklama???
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 20 ruj 2012, 12:41 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: jel to fotomontaža ili ozbiljna reklama??? ...stoji na banderi... 
|
|
Vrh |
|
 |
licanhh
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 20 ruj 2012, 12:48 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 18:12 Postovi: 670 Lokacija: Trokutistan
|
MRSHO je napisao/la: HSS Brčko Distrikt  
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 20 ruj 2012, 13:06 |
|
|
HSS se ističe po tome što stavlja dosta sisa i guzica. 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 20 ruj 2012, 13:17 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Robbie MO je napisao/la: HSS se ističe po tome što stavlja dosta sisa i guzica.  Pa čuješ.... nije ni to loši PR u nekim krajevima  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 20 ruj 2012, 13:18 |
|
|
Kako stoji HSS, jeli realna opcija za BiH Hrvate?
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012 Postano: 20 ruj 2012, 13:20 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: HSS se ističe po tome što stavlja dosta sisa i guzica.  Pa čuješ.... nije ni to loši PR u nekim krajevima  . Dobar recept, kao sto je HCSP uclanija onu bivsu misicu.... 
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|