|
|
Stranica: 15/18.
|
[ 426 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 30 ruj 2012, 09:45 |
|
|
|
Dobro, zašto je onda napravljeno toliko džamija? Zbog vjerskih potreba?
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 30 ruj 2012, 09:48 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Lebowski je napisao/la: Naprimjer taj križ je napravljen iz čisto provokatorskih razloga i zapišavanja teritorija. Bog/Allah/Isus me ne može ubijediti da nije tako. To su prvi počeli oni turski kvislinzi u istočnom, sa minaretima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 30 ruj 2012, 09:58 |
|
|
Metemma je napisao/la: Dobro, zašto je onda napravljeno toliko džamija? Zbog vjerskih potreba? BBC je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Naprimjer taj križ je napravljen iz čisto provokatorskih razloga i zapišavanja teritorija. Bog/Allah/Isus me ne može ubijediti da nije tako. To su prvi počeli oni turski kvislinzi u istočnom, sa minaretima. Metemma, vjerovatno iz sličnih razloga, gdjegod ima "potrebe" za tim i gdje postoji problematična prošlost. Npr Bošnjaci pri povratku u RS prvo naprave dzamiju pa onda ostalo a nije slučajno da je najviša u RS-u. BBC, u Mostaru je i prije bilo dzamija, kao i crkava i drugih vjerskih objekata. Graditi križ iznada grada koji ima jedinstveno ratno naslijeđe i kojemu treba neka vrsta pomirenja mi nije logično, uzevši u obzir da je rat imao i vjerski karakter. OK, može biti i križ na brdu, ali trebaš onda dopustiti i sve ostale vjerske slobode. Npr. tamo je, čini mi se, križ i ispred vijećnice. Šta križ radi tu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 30 ruj 2012, 10:03 |
|
|
|
Pa ? Srbi i Hrvati nisu lažni "multi-kulti" niti "graDŽani". Vi se trošite na takve laži, bilo vam po volji. Srbi i Hrvati će biti sve jači, a vi se gubite u problemima kakve ćete povelje u Tuzli stavljati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 30 ruj 2012, 10:07 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Metemma je napisao/la: Dobro, zašto je onda napravljeno toliko džamija? Zbog vjerskih potreba? BBC je napisao/la: To su prvi počeli oni turski kvislinzi u istočnom, sa minaretima.
Metemma, vjerovatno iz sličnih razloga, gdjegod ima "potrebe" za tim i gdje postoji problematična prošlost. Npr Bošnjaci pri povratku u RS prvo naprave dzamiju pa onda ostalo a nije slučajno da je najviša u RS-u. BBC, u Mostaru je i prije bilo dzamija, kao i crkava i drugih vjerskih objekata. Graditi križ iznada grada koji ima jedinstveno ratno naslijeđe i kojemu treba neka vrsta pomirenja mi nije logično, uzevši u obzir da je rat imao i vjerski karakter. OK, može biti i križ na brdu, ali trebaš onda dopustiti i sve ostale vjerske slobode. Npr. tamo je, čini mi se, križ i ispred vijećnice. Šta križ radi tu? Je li križ postavljen u muslimanskom selu, na zemljištu koji je vlasnik musliman? Nije , ajde odjebite više sa tim. Vjerska sloboda je zagarantirana ustavom, vjerska sloboda i njezino upražnjavanje podrazumijeva i podizanje sakralnih objekata, što je u ovom slučaju i Križ.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 30 ruj 2012, 10:09 |
|
|
|
BBC, da li bi tako razmišljao da živiš ovamo, npr u nekoj većinski bošnjačkoj/muslimanskoj sredini a gdje opet ima znatan broj Hrvata. Bi li ti smetala dzamija na svakom koraku, na svakom brdu obilježje tuđe vjere, da ne možeš isticati svoja obilježja a tuđa obilježja na svakom jebenom ćošku, da se vijore zelene zastave ili samo BiH?
Povelja stavljena, dodana još jedna ploča i to je gotova priča. Treba neka nova.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 30 ruj 2012, 10:12 |
|
|
Lebowski je napisao/la: BBC, da li bi tako razmišljao da živiš ovamo, npr u nekoj većinski bošnjačkoj/muslimanskoj sredini a gdje opet ima znatan broj Hrvata. Bi li ti smetala dzamija na svakom koraku, na svakom brdu obilježje tuđe vjere, da ne možeš isticati svoja obilježja a tuđa obilježja na svakom jebenom ćošku, da se vijore zelene zastave ili samo BiH?
Povelja stavljena, dodana još jedna ploča i to je gotova priča. Treba neka nova. Ne živim u većinski bošnjačkoj općini. I ne razumijem one koji žive sa njima. Bilo gdje po svijetu je 25 kvadrata bolje od 200 kvadrata u nekom muslimanskom gradu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 30 ruj 2012, 10:14 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Lebowski je napisao/la:
Metemma, vjerovatno iz sličnih razloga, gdjegod ima "potrebe" za tim i gdje postoji problematična prošlost. Npr Bošnjaci pri povratku u RS prvo naprave dzamiju pa onda ostalo a nije slučajno da je najviša u RS-u.
BBC, u Mostaru je i prije bilo dzamija, kao i crkava i drugih vjerskih objekata. Graditi križ iznada grada koji ima jedinstveno ratno naslijeđe i kojemu treba neka vrsta pomirenja mi nije logično, uzevši u obzir da je rat imao i vjerski karakter.
OK, može biti i križ na brdu, ali trebaš onda dopustiti i sve ostale vjerske slobode.
Npr. tamo je, čini mi se, križ i ispred vijećnice. Šta križ radi tu?
Je li križ postavljen u muslimanskom selu, na zemljištu koji je vlasnik musliman? Nije , ajde odjebite više sa tim. Vjerska sloboda je zagarantirana ustavom, vjerska sloboda i njezino upražnjavanje podrazumijeva i podizanje sakralnih objekata, što je u ovom slučaju i Križ. Pa ni dzamije se ne grade na zemljišti Hrvata po opet pizdite na to. Šta vas onda boli kuki ima li ih 10 ili 10 000. Sigurno bi tolerisali izgradnju nekog muslimanskog vjerskog obilježja na brdu iznad grada, na muslimanskom zemljištu. Kako da ne.  Pravo na slobodu govora je također zagarantovano ustavom a i riječima Ministra po otvaranju foruma. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 30 ruj 2012, 10:17 |
|
|
|
Ne pizdimo mi na džamije. Samo koristimo javni prostor da obavijestimo svijet da ste islamisti. Inače je nama drago kad turisti u Mostaru poslije prelaska starog mosta kažu da su promijenili civilizaciju i došli u zapadnu Europu. Nikad toga ne bi bilo bez džamija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 30 ruj 2012, 10:19 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne pizdimo mi na džamije. Samo koristimo javni prostor da obavijestimo svijet da ste islamisti. Inače je nama drago kad turisti u Mostaru poslije prelaska starog mosta kažu da su promijenili civilizaciju i došli u zapadnu Europu. Nikad toga ne bi bilo bez džamija. Kakve gluposti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 30 ruj 2012, 10:22 |
|
|
|
Nećemo se zajebavati, nismo na klix forumu. Objavili ste rat Hrvatima i Srbima (u stvari nikad iz onog niste ni izašli). Srbi i Hrvati vam vraćaju svim sredstvima. Sad se igrajte kako znate, nema pardona. Imate taj mass destruction weapon Komšića, uživajte u njemu dok vam traje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 30 ruj 2012, 11:26 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Pa ni dzamije se ne grade na zemljišti Hrvata po opet pizdite na to. Šta vas onda boli kuki ima li ih 10 ili 10 000. Sigurno bi tolerisali izgradnju nekog muslimanskog vjerskog obilježja na brdu iznad grada, na muslimanskom zemljištu. Kako da ne.  Pravo na slobodu govora je također zagarantovano ustavom a i riječima Ministra po otvaranju foruma.  Osobno ne pizdim na izgradnju džamija dok se nalaze u muslimanskim naseljima, okolo tuzle na brdima je već nekoliko džamija, tri su na Ilinčici (dvije stare i jedna nova), zatim u slavinovićima i simin hanu itd itd. Sve ok. Tu žive muslimani.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 01 lis 2012, 06:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 86591 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Neumski  Nisam znao da je uređen okoliš, to od ove godine izgleda.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 01 lis 2012, 09:08 |
|
|
Na Zlatiboru, Užičani planiraju gradnju krsta visokog 333 metra što bi bio najveći krst na svijetu. Možda će se vidjeti i iz rezidencije gospodina Muamera ef. Zukorlića u N. Pazaru 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 01 lis 2012, 11:03 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Agathonikos je napisao/la: Na Zlatiboru, Užičani planiraju gradnju krsta visokog 333 metra što bi bio najveći krst na svijetu. Možda će se vidjeti i iz rezidencije gospodina Muamera ef. Zukorlića u N. Pazaru  Da čitao sam da je bilo planova u vezi toga, ali je li otišao taj projekt u daljnju fazu razrade ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 01 lis 2012, 22:07 |
|
|
|
Kragujevački je skroz ok, ali je usred kružnog toka, pa možeš zaginut ako hoćeš bolje da ga pogledaš...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 01 lis 2012, 22:39 |
|
|
|
Šta nije taj kragujevački čisti kič?
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 02 lis 2012, 12:43 |
|
|
volvoks je napisao/la: Šta nije taj kragujevački čisti kič?  Kič ili niste navikli na takve krstove? Sviđa mi se što je obojen u bijelo. To je ipak gradski ukras i ne bi valjalo da ima onu cementnu boju, ispao bi nedovršen. Kao kad bi skinuli oplatu s njega i ostavili ga takvog.  Ovo je pogled s druge strane, motiv sa sv. Georgijem i aždajom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 02 lis 2012, 12:49 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Da čitao sam da je bilo planova u vezi toga, ali je li otišao taj projekt u daljnju fazu razrade ?
Ne znam, gospodine Zadar. Na tu sam vijest naišao prije godinu ili dvije i sjećam se cifre od 20 miliona eura, što je golem novac. Ovo je kadar sa Zlatibora, vjerovatno osvećenje temelja ili uvid u mjesto postavljanja krsta. To je episkop žički Hrizostom. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 02 lis 2012, 13:16 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Agathonikos je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Da čitao sam da je bilo planova u vezi toga, ali je li otišao taj projekt u daljnju fazu razrade ?
Ne znam, gospodine Zadar. Na tu sam vijest naišao prije godinu ili dvije i sjećam se cifre od 20 miliona eura, što je golem novac. Ovo je kadar sa Zlatibora, vjerovatno osvećenje temelja ili uvid u mjesto postavljanja krsta. To je episkop žički Hrizostom.  Da, 20 milijuna eura je nemal iznos. Pa čujte gospodine Aga, ukoliko su došli posvetiti kamen temeljac onda vjerojatno postoji neka razrada.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 02 lis 2012, 13:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63118 Lokacija: DAZP HQ
|
|
nepotrebno je trošiti resurse, umjesto ovog križa, treba napraviti grandiozan na Trebeviću.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 02 lis 2012, 13:50 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: volvoks je napisao/la: Šta nije taj kragujevački čisti kič?  Kič ili niste navikli na takve krstove? Sviđa mi se što je obojen u bijelo. To je ipak gradski ukras i ne bi valjalo da ima onu cementnu boju, ispao bi nedovršen. Kao kad bi skinuli oplatu s njega i ostavili ga takvog.  Ovo je pogled s druge strane, motiv sa sv. Georgijem i aždajom. A malo je kičast, bez uvrede, ali latinski križevi su ljepši u tim ogromnim razmjerima
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 02 lis 2012, 13:52 |
|
|
|
Meni je taj križ pravo lijep, i na finom mjestu. Ako odstraniš tradicionalni animozitet prema pravoslavlju, križ je lijep.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 02 lis 2012, 13:56 |
|
|
Ne smetaju mi pravoslavci uopće, opet napadaš bez dokaza kičast je, pa i katolici nikad ne stavljaju raspelo, nego zapravo protestantski oblik križa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 02 lis 2012, 13:57 |
|
|
|
Ne seruckaj, ono sam napisao zbog sebe.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|