HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 vel 2025, 18:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 817 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012
PostPostano: 02 lis 2012, 12:07 

Crvena Sonja je napisao/la:

Za Šerku poštovanje ( pošto ne znaš čitati ili razumjeti pročitano, jasno da je Šerka troler ali onaj kojeg moraš poštivati),a za tebe imamo drugi naziv " Forumska kujica".
Toliko.

Nemojte Emt vrijeđati. S obzirom da kao pripadnica bošnjačkog naroda na jednom hrvatskom forumu ne vrijeđa i ne omalovažava hrvatski narod, trebali bi biti zadovoljni sa tim.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 12:10 

SarajkaDjevojka je napisao/la:

Za Šerku poštovanje ( pošto ne znaš čitati ili razumjeti pročitano, jasno da je Šerka troler ali onaj kojeg moraš poštivati),a za tebe imamo drugi naziv " Forumska kujica".
Toliko.

:sega

Ovo je baš prizemno.Obzirom da sam jedino Ministra častila svojim kompromitirajućim fotkama. :zubati

Koji blam, nem' rem vjerovati.Koje pohvale, a hajku si digla da se cure riješiš.Toliko o poštovanju i tvojoj doslijednosti.A etiketiranje nek' ti na čast.

Grude_78 te je odmah procijenila kakva si, žao mi je samo što je u svojoj emocionalnoj povezanosti i vjeri u važnosti ovog foruma ispala kao netko tko te bezrazložno napada. Kvaliteta foruma i rasprava je znatno opala dolaskom tvoje pojave i bezrazložnim napadanjem svih i svakoga.

Tvoje FTV-ovsko podvaljivanje ostavi za one kojima je stalo do tvog mišljenja, meni se ne obraćaj ubuduće, jer nemam ono što je tebi potrebno.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 12:13 

http://hr-hb.blogspot.com/2012/10/lokal ... -2012.html

Citat:
Zbog čega u Hrvatskoj nema interesa medija za događanja koja određuju budućnost Hrvata u BIH?

Pa, i u samoj BiH, kampanja se svela na dva tjedna uoči izbora, što zbog nedostatka sredstava što zbog ogromne apstinencije birača kako u velikim gradovima tako i najmanjim općinama u sva tri naroda. Umornima od izbora, a ipak željnima promjena, biračima kampanja dobro dođe samo kao 'izlazak', kao zabava na kojoj se susretnu sa susjedima, prijateljima, poznanicima.

Autor: Ivan Baćak
Photo: AFP/PIXSELL
Utorak, 02.10.2012 08:52

Mediji u Hrvatskoj više prate izbore u Nizozemskoj, Austriji ili Francuskoj, da ne spominjem američke izborne 'sapunice', nego u svom najbližem susjedstvu. Nije to nedostatak svijesti o važnosti onoga što se događa u našem geo-političkom okruženju, niti nedostatak interesa hrvatske javnosti za izborne procese u BiH, nego je riječ o naslijeđenoj matrici nametnutoj u kasnim devedesetim godinama i početkom ovog stoljeća. Tada su neki neformalni moćni krugovi sa Zapada, među kojima je svakako najpoznatije Sorosevo 'Otvoreno društvo', agresivno nametnuli ne samo hrvatskim medijima, isključivo praćenje incidentnih situacija tzv. nacionalnih stranaka i pokreta, s jasnim zadatkom dovođenja na vlast bezbojnih apatrida, pomaganja stvaranja anacionalnih, multietničkih grupacija koje su trebale preko noći napraviti odmak od ratnih tema, zatvarajući oči i uši javnosti za svaku nacionalnu temu. Iako su takvi projekti, nakon prestanka financiranja uglavnom propali ili su na izdisaju jer nemaju tržište za svoje ideje, ostao je kod dijela novinara uvjetovani refleks pisanja po tim i takvim negdašnjim naputcima 'Otvorenog društva'.
Sada se ne traže incidenti nego se predizborna kampanja u susjednoj BiH jednostavno prešućuje. Pa, i u samoj BiH, kampanja se svela na dva tjedna uoči izbora, što zbog nedostatka sredstava što zbog ogromne apstinencije birača kako u velikim gradovima tako i najmanjim općinama u sva tri naroda. Umornima od izbora, a ipak željnima promjena, biračima kampanja dobro dođe samo kao 'izlazak', kao zabava na kojoj se susretnu sa susjedima, prijateljima, poznanicima. Rijetki pročitaju letak s programom stranke, nemaju učinka ni jumbo-plakati, a rijetki kandidati imaju stručnjake za cjelovit, marketinški pristup kampanji da bi i pomišljali na smišljene radijske ili TV jingle-ove.
Samo pet stranaka (HDZ BiH, SDA, SNSD, SDP I Boljitak-Lijanovići) imaju centraliziranu kampanju koja se vodi iz jednog stožera, s unificiranim porukama koje nemaju kada razvijati. Kako nema izbora u Mostaru, ne očekuje se ni jedan veliki predizborni skup kakve je HDZ BiH nekada imao po cijeloj BiH. Pratio sam koliko sam mogao izbore u Jajcu, Novom Travniku, Tomislavgradu, Kupresu, Rami, Posušju i Ljubuškom, misleći da će mi to biti dostatno za praćenje trenda hrvatskih stranaka, i moguće predviđanje raspleta odnosa, prije svega stranaka tzv. Platforme (Lijanovići, HSP) i nacionalnog bloka (oba HDZ-a, HSS, HPB HKDU), te odnos Karamarkova HDZ-a prema sestrinskim HDZ-ima u BiH. Nažalost, odmah nakon završenog Sabora HDZ-a u Zagrebu, izborna pravila su nalagala i jednom i drugom HDZ-u i svim drugim hrvatskim strankama u BiH, prijavu koalicija i predaju listi, već polovicom lipnja. Tako se uglavnom ponovila situacija iz zadnjih izbora, kada su Hrvati zbog podjela i političkih, uskogrudnih, sebičnih stranačkih sukobljavanja, izgubili vlast u Jajcu, Busovači i još nekim mjestima gdje imaju relativnu, pa i apsolutnu većinu. Ponovno u Jajcu oba HDZ-a imaju svog kandidata i svoje liste za općinska vijeća, kao i u Čapljini, Stocu, Rami, Livnu i svim općinama Posavine. Ponovno pojedinci 'kolju vola za jednu šniclu', žrtvuju zajednički boljitak zbog provjere vlastite veličine u narodu.
Dva HDZ-a u BIH ne bi trebali čekati rješenje iz Zagreba
Predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko, je prigodom proslave 17. obljetnice oslobođenja Jajca, jasno kazao da očekuje suradnju svih hrvatskih političkih subjekata na nacionalnoj razini, ostavljajući tako prostor i jednom i drugom HDZ-u u BiH da se na lokalnim izborima sami izbore za svoju buduću poziciju. Dolazak izaslanstva HDZ BiH, na čelu s predsjednikom Karamarkom, na predizborni skup HDZ-a BiH u Orašju, je u HDZ-u 1990. protumačen kao svrstavanje Zagreba na jednu stranu i neprincipijelno favoriziranje Čovića i njegovih suradnika na terenu, što je i sam Karamarko protumačio kao poruku da je bolje izbjeći neke buduće nesporazume takve vrste, pa je odlučio više nigdje ne dolaziti. Primjetno je ipak pozivanje, uglavnom iz HDZ-a BiH, svojih ljudi iz susjednih hrvatskih općina, pa su tako Duvnjaci pozvali svoga Petra Škorića iz Splita, Posušaci župana Splitsko-dalmatinskog A. Sanadera i imotskog gradonačelnika Đuzela. Vjerojatno će Ljubušaci pozvati gradonačelnika Vrgorca, možda i glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, Čapljinci nekog iz HDZ-a Metković ili Dubrovnik itd. Takve izlete svojih dužnosnika s nižih razina stranačke organizacije, iz vrha HDZ-a nisu ni poticali ni zaustavljali. Na koncu, to zasigurno ne će ni utjecati na konačan rezultat izbora, a simbolički je to ipak povratak u vrijeme stvaranja HDZ-a, kad su Gruđani listom išli na utemeljenje stranke u Imotskom, Livnjaci u Trilj ili Sinj, Duvnjaci u Split i Solin, Ljubušaci u Vrgorac, i obrnuto. To ne bi smjelo biti kamen spoticanja u budućim odnosima sva tri HDZ-a, nego primjer bratske uzajamnosti i poruka ohrabrenja koja je sada Hrvatima u BiH itekako potrebna.
Zasigurno se mogu očekivati lošiji rezultati HSP-a, koji je neprincipijelnim ulaskom u vlast Federacije BiH, temeljem par zastupničkih mandata, izgubio vjerodostojnost i među svojim biračima, pa i članovima stranke. Oni su svoju kampanju započeli pokušajem unutarstranačkog puča protiv aktualnog predsjednika dr. Jurišića, što ih je dodatno podijelilo, iscrpilo i obezglavilo. Ne vjerujem da će igdje imati gradonačelnika, ali po nekoliko zastupnika u Tomislavgradu, Dobretićima, Čapljini i Širokom bi mogli imati. Nije realno očekivati ni jednog gradonačelnika HDZ 1990., osim možda u Rami, ali bi oni mogli imati solidan broj zastupnika u Tomislavgradu, Livnu, Ljubuškom, Rami, Jajcu, nekim posavskim općinama i Čapljini.
Ne znam koliko je realno očekivati hrvatskog načelnika u Jajcu i Busovači, ali bi to bio svakako najveći dobitak svih političkih stranaka, bez obzira čiji će to kandidati uspjeti ostvariti. Kako bilo, nakon ovih izbora je neizbježna temeljita revizija hrvatske političke scene u BiH. Morat će se zanti 'tko kosi, tko vodu nosi', što ne znači da i u budućnosti nema mjesta i za manje političke stranke ili da, ne daj Bože, treba uvoditi bilo kakvu vrstu jednoumlja. Ipak, realno je da samo stranke koje imaju izvore financiranja u općinskim, županijskim i entitetskim proračunima mogu ozbiljno funkcionirati i nametnuti se u skoroj budućnosti. Zao bi bilo važno da uz dva HDZ-a i HSP, ponekog vijećnika imadnu i HSS, HKDU, HPB, HČSP I možda HSP HB. Nakon svega, zbog budućih izbora, i odgovornosti za vođenje procesa pregovaranja o preustroju BiH, ostaje pitanje je li bolje imati dva ili samo jedan, jedinstveni HDZ u BiH. Ovisi to svakako i o rezultatima jednog i drugog HDZ-a na ovim lokalnim izborima, ali i o bitnim razlikama, ako ih više uopće ima, u njihovim programima i u konkretnom pristupu i viđenju konačnog rješavanja nacionalnog pitanja u Bosni i Hercegovini. Svakako bi bilo bolje da se, za razliku od vremena Ive Sanadera, dogovor dvaju HDZ-a u BiH postigne bez bilo kakva poteza HDZ-a iz Hrvatske koji bi se mogao protumačiti kao nametanje rješenja.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 12:19 

Zadar1993 je napisao/la:
Djani je napisao/la:
Zanima me kako opet pravimo istu gresku i ne idemo u koalicije u sve opcu HR koaliciju?

Ide se u koaliciju u svim općinama SBŽ, Žepču, Varešu te u Stolnom Gradu . U ostalim općinama gdje su Hrvati uvjerljiva većina (ZHŽ, HBŽ,PŽ) sveopća koalicija nije potrebna, već je štoviše štetna za demokraciju i političku kulturu toga područja .

ako sam dobro shvatio, u Sredisnjoj Bosni hrvatske stranke idu u koaliciji?

s obzirom na duboke podjele unutar bosnjackih politickih stranaka, znaci li to da bi Hrvati konacno trebali vratiti nacelnicka mjesta u nekim opcinama u kojima su ih izgubili na prethodnim izborima gdje su bosnje isli uz presutni savez, a Hrvati ratovali jedni protiv drugih?

Ili su i bosnje u Sredisnjoj Bosni ujedinjeni, onako Radoncic i Tihic zagrljeni kad treba sjebat Hrvate?

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 12:35 

dupli

Dane trolamo dalje.Ti svojim upisima draga moja podižeš kvalitetu ovog foruma do neslućenih visina.Etiketirajući ljude pogrdnim nazivima, prozivajući tudje žene i sl.A sve u cilju neprstupačnosti i nenadjebivosti.

Čudna je ženska psiha, a emotivni invaliditet kod pojedinaca neizlječiv :D

Imaš pozdrav i uživaj u svojoj " doslijednosti ", koju si danas demonstrirala kao kvalitetna forumašica :sega

Sad počni sa onim " Vi Bošnjaci ako mislite pisati ovdje ":)))

Malo :sega liječi frustiranost i osjećaj niže vrijednosti.Iz tebe prosto vrišti curica iz provincije " želim biti primijećenaaaa ":)

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 12:43 

Crni bombarder je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Ide se u koaliciju u svim općinama SBŽ, Žepču, Varešu te u Stolnom Gradu . U ostalim općinama gdje su Hrvati uvjerljiva većina (ZHŽ, HBŽ,PŽ) sveopća koalicija nije potrebna, već je štoviše štetna za demokraciju i političku kulturu toga područja .

s obzirom na duboke podjele unutar bosnjackih politickih stranaka, znaci li to da bi Hrvati konacno trebali vratiti nacelnicka mjesta u nekim opcinama u kojima su ih izgubili na prethodnim izborima gdje su bosnje isli uz presutni savez, a Hrvati ratovali jedni protiv drugih?

Ili su i bosnje u Sredisnjoj Bosni ujedinjeni, onako Radoncic i Tihic zagrljeni kad treba sjebat Hrvate?

Ne, čini se da se nisu mogli dogovoriti u svim općinama, ali ima i svijetlih primjera tipa Travnik.

Dobra je stvar što su sada Bošnjaci razjedinjeni politički, tako da je moguć povratak načelnika u nekim općinama.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 12:48 

Kako gdje,uglavnom se bitka vodi oko načelnika,nema dogovora u par općina,Novi T.,Vitez...

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 12:54 

dupli

Dane trolamo dalje.Ti svojim upisima draga moja podižeš kvalitetu ovog foruma do neslućenih visina.Etiketirajući ljude pogrdnim nazivima, prozivajući tudje žene i sl.A sve u cilju neprstupačnosti i nenadjebivosti.

Čudna je ženska psiha, a emotivni invaliditet kod pojedinaca neizlječiv :D

Imaš pozdrav i uživaj u svojoj " doslijednosti ", koju si danas demonstrirala kao kvalitetna forumašica :sega

Malo :sega liječi frustiranost i osjećaj niže vrijednosti.Iz tebe prosto vrišti curica iz provincije " želim biti primijećenaaaa ":)

Ne smatram se pravom forumašicom, za mene su to bile i još su uvijek : Pahuljica, Ilirika, Tera, Grude_78, Šeha, Realka, sada i Sayuri, osobe od koji se nešto može naučiti.

Promašila si ceo fudbal. :pepam

Kod:

Citat:

A tko je uopce obilazio vecinske hrvatske opcine i pratio to ? Imas nekih saznanja mozda o medijskoj tainteresiranosti FTV ili drugih bosnjackih tv kuca ?Mozda uopce nismo zainteresirani za misljenje drugih ?Tko zna...

Ma zdravo.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 12:57 

Kako ove žene uspiju jedna drugu ispizditi sa dva komentara ? A ja sprdim ovliko komentara.
Moram to malo prostudirati, kao specijalno vođenje rata na forumu.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 12:58 

BBC je napisao/la:
Kako ove žene uspiju jedna drugu ispizditi sa dva komentara ? A ja sprdim ovliko komentara.
Moram to malo prostudirati, kao specijalno vođenje rata na forumu.

I ja želim to naučiti, BBC za ovo bi trebali osnovati stručnu radnu skupinu.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 13:03 

DAZP s iznimom pozornošću prati metode specijalnog rata koji vode dvije forumašice. neke od stavki su zasigurno primjenjive u poklapanju Donjeg Vakufa.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 13:04 

DAZP drži na oku sve oni koji misle stati na putu poklapanja šire regije Donjeg Vakufa.

slika

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 13:05 

dudu je napisao/la:
DAZP drži na oku sve oni koji misle stati na putu poklapanja šire regije Donjeg Vakufa.

slika

S dodatkom:
DAZP ne prašta.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 13:20 

dudu je napisao/la:

slika

Ako malo bolje pogledaš na laptopu se vidi da su na desnoj hrvatski dijelovi SB obojeni u žuto, isto tako Mostar, kao i enklava Žepče (vjerojatno i Usora ali se ne vidi), a samo je Hercegovina obojena u plavo.

Zbog takvih lažiranja treba aktivirati HERA-u.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 13:22 

primjetio sam to, ali nema načina da sprječe plavi tsunami prema Donjem Vakufu.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 13:24 

Znači HSP i Lijanovići su sad postali jedna stranka izdajnika. Kakva frka ih hvata, pa se moraju ujediniti ? Nema hrvatskih glasova više.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/hsp-i-bo ... /121002071

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 14:01 

E jebiga, ako hrvatske politicke stranke, makar oba HDZ-a, nisu bili u stanju izaci sa jednim kandidatom za nacelnika bar u Pucarevu ili Jajcu, onda i ne zasluzujemo pobjedu tamo.

Pa neka se nastave nadjebavati ciji je veci.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 14:06 

da smo izašli tako u Jajcu, izašli bi i Bošnjaci s jednim i dobili nas na mišiće. ovo je metoda divide et impera.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 14:16 

Ma nebi, nema sanse da SBB i SDA na ovim izborima igdje izadju skupa, pa Radoncic je utukao milijune i milijune u medijsku pricu o SDA lopovima, i onda da sa njima ide u koaliciju.

SDP kao kujica moze sa bilo kim, ali dovoljno je sto ce ove dvije muslimanske stranke biti suprostavljene. Radoncic ima dosta pobornika, u Bugojnu je navodno imao skup sa 5-6 tisuca ljudi, neka je tisuca dovedena sa strane, nije mala podrska u Bugojnu. Svi ti glasovi za njega, idu iz redova dosadasnjih SDA glasova.

Trebalo bi to iskoristiti, dok SDA i SBB ne udju u koaliciju, a neka su predvidjanja da ce se to neminovno morati desiti kad tad. Jer inace ce imati pat poziciju. Jos ako Zlaja izgubi podrsku glasaca, trek onda ce biti pat pozicija.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 14:20 

Ma nebi, nema sanse da SBB i SDA na ovim izborima igdje izadju skupa, pa Radoncic je utukao milijune i milijune u medijsku pricu o SDA lopovima, i onda da sa njima ide u koaliciju.

SDP kao kujica moze sa bilo kim, ali dovoljno je sto ce ove dvije muslimanske stranke biti suprostavljene. Radoncic ima dosta pobornika, u Bugojnu je navodno imao skup sa 5-6 tisuca ljudi, neka je tisuca dovedena sa strane, nije mala podrska u Bugojnu. Svi ti glasovi za njega, idu iz redova dosadasnjih SDA glasova.

Trebalo bi to iskoristiti, dok SDA i SBB ne udju u koaliciju, a neka su predvidjanja da ce se to neminovno morati desiti kad tad. Jer inace ce imati pat poziciju. Jos ako Zlaja izgubi podrsku glasaca, trek onda ce biti pat pozicija.

Ne izlaze skupa, ali u nekim se općinama dogovore da odustanu od kandidature. Primjera radi, u Busovači samo SDA ima kandidata.

Ako te zanima svaka općina, imaš sve na ovom linku: http://izbori.ba/Documents/Izbori2012/2012-Ovjer_kandliste-hrv.pdf

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 14:23 

ha ne znam odakle onda u našim rukama dokument u kojem SBB Vitez poziva SDA Vitez da imaju zajedničkog kandidata jer je to u interesu bošnjačke zajednice. pritom se SBB nudi da podrži SDA kandidata pod određenim uvjetima. moraš shvatiti da su im Hrvati ipak veći neprijatelj, nego što su oni između sebe. to je kao kad se indijanska plemena okupe protiv vanjskog neprijatelja.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 14:23 

dudu je napisao/la:

slika

Why do they call it the "Wonderbra"?

Because when you take it off, you wonder where the tits went! :yes

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 14:26 

povuci to! sram da te bude.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 14:26 

dudu je napisao/la:

ha ne znam odakle onda u našim rukama dokument u kojem SBB Vitez poziva SDA Vitez da imaju zajedničkog kandidata jer je to u interesu bošnjačke zajednice. pritom se SBB nudi da podrži SDA kandidata pod određenim uvjetima. moraš shvatiti da su im Hrvati ipak veći neprijatelj, nego što su oni između sebe. to je kao kad se indijanska plemena okupe protiv vanjskog neprijatelja.

Znaci, precijenio sam njihov sukob.

Mada znam da je SBB ustvari samo skup bivsih SDA-ovaca. Jednako kao i Stranka za BiH.

Da, lako ce se oni dogovoriti, kada treba zajebati Hrvate.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2012, 14:30 

jednako kako će Hrvati masovno glasati za HDZ bez obzira na više kandidata, vrlo vjerojatno će i Bošnjaci iz istog razloga za SDA jer ih vodi nagon straha. u ovim li-la općinama u kojima 5% igra veliku ulogu, dovoljno je da taj sukob samo malo poremeti bošnjačko političko tijelo i mi dobijamo u par općina šansu uzeti načelnika, poput Novog Travnika. jednako tako doveli smo se u situaciju da Odžak izgubimo jer imamo 6 kandidata, a 2 su bošnjačka. ne bude li se u Odžaku glasalo gotovo pa unisono eto problema.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 817 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya, dado1, kily, micko52, Old Fridolin, Tomba17, Urbanist i 56 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: