|
|
Stranica: 37/64.
|
[ 1580 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
pagan
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 20 sij 2013, 07:02 |
|
|
joe enter je napisao/la: Ja se kao Vojvođanin mogu pohvaliti ovde na forumu da je gradonačelnik moga maloga grada Željko Vidović poreklom Hrvat-Hercegovac , član DS naravno. http://istinomer.rs/akter/zeljko-vidovic/On je kao i ja potomak doseljenika posle 2.sv.rata , to su oni ljudi koji su pobegli iz onih kamenjarskih vukojebina i bar malo civilizacije. zar nije splicanin
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 20 sij 2013, 07:58 |
|
|
pagan je napisao/la: joe enter je napisao/la: Ja se kao Vojvođanin mogu pohvaliti ovde na forumu da je gradonačelnik moga maloga grada Željko Vidović poreklom Hrvat-Hercegovac , član DS naravno. http://istinomer.rs/akter/zeljko-vidovic/On je kao i ja potomak doseljenika posle 2.sv.rata , to su oni ljudi koji su pobegli iz onih kamenjarskih vukojebina i bar malo civilizacije. zar nije splicanin Nije , odakle ti sad to da je Splićanin?!
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 20 sij 2013, 15:29 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Pih, lokalpatriotizam. Ne menjaju se klubovi k'o čarape. Pa ne znam baš, bar je kod vas to uobičajeno na sceni, čak vođe jedne navijačke skupine odjednom osvanu kao vođe u suparničkim navijačkim skupinama. Jagnjeca brigada je napisao/la: Btw, negde videh podatak da u Beogradu ima dvestotinjak fudbalskih klubova... pa nešto ne vidim da se Beograđani ubiše od navijanja za svoj lokalni klub. Dobro, sad karikiraš. Imaju li svi ti klubovi ikakvu dužu tradiciju, posebnost, dulji staž u nekadašnjoj jugoslavenskoj ili sadašnjoj srpskoj ligi? Koliko znam, Rad, OFK, Zemun pa čak i Voždovac imaju svoju vjernu publiku.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 20 sij 2013, 16:37 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Pa ne znam baš, bar je kod vas to uobičajeno na sceni, čak vođe jedne navijačke skupine odjednom osvanu kao vođe u suparničkim navijačkim skupinama. U te kriminalno-debeovske idiotluke ne bih da se upuštam. Od malena navijaš za isti klub i kraj priče. Pessimus dux je napisao/la: Dobro, sad karikiraš. Imaju li svi ti klubovi ikakvu dužu tradiciju, posebnost, dulji staž u nekadašnjoj jugoslavenskoj ili sadašnjoj srpskoj ligi? Koliko znam, Rad, OFK, Zemun pa čak i Voždovac imaju svoju vjernu publiku. Uh, al' im je verna publika. Baš me zanima koliko ljudi sa teritorije Beograda (a u pitanju je gomila posebnih naselja) navija za FKP i CZV, a koliko za ostalih 200 kusur klubova.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 20 sij 2013, 17:27 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Pessimus dux je napisao/la: Dobro, sad karikiraš. Imaju li svi ti klubovi ikakvu dužu tradiciju, posebnost, dulji staž u nekadašnjoj jugoslavenskoj ili sadašnjoj srpskoj ligi? Koliko znam, Rad, OFK, Zemun pa čak i Voždovac imaju svoju vjernu publiku. Uh, al' im je verna publika. Baš me zanima koliko ljudi sa teritorije Beograda (a u pitanju je gomila posebnih naselja) navija za FKP i CZV, a koliko za ostalih 200 kusur klubova. 98% : 2% u korist CZ i PFC, ali pošto je Bg veliki, i to je sasvim dovoljno publike. Doduše, treba priznati, većina tih koji navijaju za lokalne klubove, u isto vreme navijaju i za CZ ili PFC.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 20 sij 2013, 19:05 |
|
|
joe enter je napisao/la: pagan je napisao/la: zar nije splicanin
Nije , odakle ti sad to da je Splićanin?! mislim da mu je caca iz splita, samo ne znam gdje si cuo da je iz hercegovine provjeri, a ako ispane da si prevario, onda ce biti da jako slabo poznajes svoj grad
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 20 sij 2013, 23:28 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Uh, al' im je verna publika. Baš me zanima koliko ljudi sa teritorije Beograda (a u pitanju je gomila posebnih naselja) navija za FKP i CZV, a koliko za ostalih 200 kusur klubova. Ne znam, mogu samo dati procjenu, svakako sam uvjeren da je preko 90 % za Zvezdu i Partizan, a ostalih nekoliko postotaka za klubove koje sam naveo, ali to ne umanjuje činjenicu da i oni ipak imaju svoju vjernu publiku i navijačke skupine koje ih redovito prate i na gostovanjima.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 27 sij 2013, 21:55 |
|
|
Citat: Antić: Ukinuti AP Vojvodinu
Beograd -- Lider Naprednog kluba Čedomir Antić izjavio je da bi Srbija novim ustavnim uređenjem trebalo da ukine Autonomnu pokrajinu Vojvodinu.
On je zatražio od poslanika u Skupštini Srbije da formiraju grupu za ukidanje APV.
"Zalažemo se, već pet godina, za ustavnu reformu Srbije i za ukidanje nedemokratske AP Vojvodine", rekao je Antić na 3. sednici Skupštine Naprednog kluba, prenosi agencija FoNet.
Prema njegovoj oceni, Vojvodina nije plod želja građana Srbije, niti građana severa Srbije- Srema, Banata i Bačke.
Antić je ocenio da Srbija nije dovršena kao država i da građani Srbije nemaju državu, ravnopravnu sa drugim balkanskim i evrospkim državama.
Predlažemo da Srbija, naročito sad kad se sprema dugoročno rešenje statusa za Kosovo i Metohiju, da Srbija dobije novi Ustav i da bude istinski regionalizovana, umesto Vojvodine da nastanu tri regiona - Srem, Banat i Bačka i da glavni grad bude Novi Sad, izjavio je on.
"Verujemo da nedovršenost Srbije vodi ka tome da će se posle Kosova i pritiska na Republiku Srpsku da bude ukinuta i pošto se stvori unitarna Bosna i Hercegovina, ići na to da se do kraja razgradi i Srbija", rekao je Antić, a preneo je FoNet.
On je rekao da Napredni klub u tome ne vidi zaveru niti krivi velike sile, već želi da utiče na političke elite Srbije, koje nisu spremne da otklone slabosti, već 'održavaju birokratske tvorevine, koje čine Srbiju neodrživom'.
Krenula opasna ofanziva na Vajdaság. U sklopu neke normalne i primerene regionalizacije i decentralizacije, o svemu bi se dalo pričati, ali ako pomisle ljudi da će direktno da ih muze Beograd...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 sij 2013, 21:58 |
|
|
Treća Srbija vs Vojvođanska partija
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QCQzFGJlce4#![/youtube]
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 sij 2013, 22:11 |
|
|
Konačno da se neko malo usprotivi maloj ali strašno bezobraznoj i glasnoj manjini.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 sij 2013, 22:25 |
|
|
Zapravo ova ekipa iz Treće Srbije (makar ova dvojica što sam slušao) govori poprilično pametne stvari. Kao neke normalne građanske Dveri. A ovaj nesrećni Odžić, što je polepio onih 10 postera po NSu se jadan izgubi. Samo Tito, samo '74, valcer, Beč. Inače naleteh na fb profil njegove stranke (mislim da nemaju sajt). 40 lajkova.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 sij 2013, 22:31 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Zapravo ova ekipa iz Treće Srbije (makar ova dvojica što sam slušao) govori poprilično pametne stvari. Kao neke normalne građanske Dveri. To su Čeda Antić i njegov Napredni klub. Ne vidim zašto bi Dveri bile nenormalne. Citat: A ovaj nesrećni Odžić, što je polepio onih 10 postera po NSu se jadan izgubi. Samo Tito, samo '74, valcer, Beč. Inače naleteh na fb profil njegove stranke (mislim da nemaju sajt). 40 lajkova. Bivši ligaš čitam, dio te bulumente od 80 "vojvođanskih" organizacija, 40 lajkova i pola procenta na izborima...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 sij 2013, 22:38 |
|
|
Metemma je napisao/la: To su Čeda Antić i njegov Napredni klub.
U Novom Sadu je frka oko postera Treće Srbije i lepljenja ovih VP. TS je prva stavila to sa NS kao glavnim gradom. Stoji od decembra još. Antićevi pričaju o ovom projektu regionalizacije par meseci, ali je tek sad održan skup na temu ukidanja APV i premeštanja gl.grada u NS. Metemma je napisao/la: Ne vidim zašto bi Dveri bile nenormalne.
Ekstremisti.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 sij 2013, 22:51 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Metemma je napisao/la: Ne vidim zašto bi Dveri bile nenormalne.
Ekstremisti. Ah, da, da, ekstremisti, svakako
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 sij 2013, 22:54 |
|
|
Svi vi iz er-esa podržavate dverjane... Pomisliću da su se ljudi kandidovali u pogrešnoj srpskoj državi.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 sij 2013, 23:02 |
|
|
Pa kad nema stranke koja nije izdala...
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 30 sij 2013, 00:06 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Treća Srbija vs Vojvođanska partija
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QCQzFGJlce4#![/youtube] Gledao sam do price o nedostatku beckog valcera u ponoc za Novu godinu... i tu sam pritisnuo X... Sitna dusha, ne zavredjuje ni pola sata slusanja...ovaj mali sto izgleda ko streber sa ETF-a mu je propisno odrzao lekciju...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 30 sij 2013, 00:13 |
|
|
Pa kakva je priča ovom Odžiću, takva mu je i stranka.
Vidiš ti kakvog smeća ima...
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 30 sij 2013, 00:23 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Pa kakva je priča ovom Odžiću, takva mu je i stranka.
Vidiš ti kakvog smeća ima... Bas to sto kazes - kakva prica, takav i predstavnik...a takva i ideologija - al se nekad dobro jelo bas...kupis ga za spricer i kavurmu... Frajeru fali becki valcer u ponoc nema dalje...zamisli ti u sred nekog veselja onako pijanom da ti puste valcer... idiot
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 30 sij 2013, 00:26 |
|
|
Ej, ali valcer... Ostalo mu u sećanju kad su pčelica gradonačelnica Maja i Bregović plesali. 1000 evra po koraku. Još u NS-u. Ima više Krajišnika nego pojedine SAO (braću Černogorce i BH Srbe da ne pominjemo).
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 30 sij 2013, 00:35 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ej, ali valcer... Ostalo mu u sećanju kad su pčelica gradonačelnica Maja i Bregović plesali. 1000 evra po koraku. Još u NS-u. Ima više Krajišnika nego pojedine SAO (braću Černogorce i BH Srbe da ne pominjemo). Ja vecinu Srba iz Novog Sada koje sam upoznao...teski nacionalisti... Ima onih koji su flegma, peace bro... ali ima takvih srbenda... onako, ugojeni, mekani vojvodjanski akcenat, a posle par pica isli bi na Bec Verovatno i poreklo...znao sam jednu Radu iz Curuga, rodjena tamo, ali njeni iz Bosne... za sebe je govorila da nije Vojvodjanka nego Bosanka... sve onako polako, lalinski, ali kad joj dirnes Srbiju, ko u oko da si je ubo, neverovatna je ta transformacija tih ljudi iz ravnice koji su cesto sporohodni, al kad se pokrenu, vatromet... ja sam u tom politickom razgovoru bio poluizdajnik
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 30 sij 2013, 00:47 |
|
|
Ali meni je fascinantno kako su svi ti tipovi (VANU, LSV, bilo koja od tih 120 vojvođanskih partija) promašeni. Uopšte ne postoji ozbiljan političar.
Sve neki komunistički vampiri od 100 godina, medijski cirkusanti, raspojasani veseljaci, marginalci... Strašno. I vrhunski domet je ovo sa valcerom. Čim zagrebeš površinu, ispod transevropskih multifunkcionalnih regija, umesto tolerancije nađeš potpuno neobrazovanje i šovinizam. Njih i radikali oduvaju u raspravama.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 30 sij 2013, 00:53 |
|
|
Ne potcjenjuj tu scenu, tu su LSVovci koji su u vlasti, nikad ne znaš šta se ispod DSa valja, posebno sad otkako imaju onu Jerkovku borkinju protiv srpske agresije na Bosnu, tu je Teofil Pančić, Sabahudin Dinko Gruhonjić, LDPovci, Crna kuća, profesori univerziteta, autonomija.info ... ima tu bagre, i povezana je sa beogradskom...
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 30 sij 2013, 00:55 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ali meni je fascinantno kako su svi ti tipovi (VANU, LSV, bilo koja od tih 120 vojvođanskih partija) promašeni. Uopšte ne postoji ozbiljan političar.
Sve neki komunistički vampiri od 100 godina, medijski cirkusanti, raspojasani veseljaci, marginalci... Strašno. I vrhunski domet je ovo sa valcerom. Čim zagrebeš površinu, ispod transevropskih multifunkcionalnih regija, umesto tolerancije nađeš potpuno neobrazovanje i šovinizam. Njih i radikali oduvaju u raspravama. Pa to je slicna prica kao sa predstavnicima NGO... sve ubiboze likovi, takvi da ogade i argumente koji stoje... Ja sam tu tolerantan, nista ne zabranjivati, samo ih povremeno pustati u javnost, taman da ne zadremamo... Sa druge strane, mora da se izvrsi reogranizacija drzavne uprave, decentralizacija, da ljudi u svojim zivotima osete da drzava nije samo spisak racuna koje placas ko zna kome i za sta, nego da polako pocne da se unapredjuje to... mozemo naci najefikasniji model, ne treba izmisljati toplu vodu, samo sagledati primere raznih drzava sa slicnim situacijama, kako su oni resili to...to se ne radi na precac, to je proces koji traje, ali pre ili kasnije cemo morati to da uradimo...bolje pre nego kasnije...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 30 sij 2013, 01:05 |
|
|
@Met Gde su LDPovci u Vojvodini? Ima onaj Vrebalov i to je to. Teofil Pančić, Dinko Gruhonjić, Nedim Sejdinović... Lol. Inače sve drevni vojvođani navikli na valcer. Crna kuća... zna napraviti i poneki pristojan 'cert. LSV je raspadu. Posebno što je u Saškica, duša naša, napustila brod koji tone. Profesori univerziteta... Daleko su brojniji ovi nacionalno osvešćeni nego ovi zalutali. Glasna manjina. E sad, DS i Pajtić... tu leži pitanje. DzoniBG je napisao/la: Pa to je slicna prica kao sa predstavnicima NGO... sve ubiboze likovi, takvi da ogade i argumente koji stoje...
Ja sam tu tolerantan, nista ne zabranjivati, samo ih povremeno pustati u javnost, taman da ne zadremamo...
Sa druge strane, mora da se izvrsi reogranizacija drzavne uprave, decentralizacija, da ljudi u svojim zivotima osete da drzava nije samo spisak racuna koje placas ko zna kome i za sta, nego da polako pocne da se unapredjuje to... mozemo naci najefikasniji model, ne treba izmisljati toplu vodu, samo sagledati primere raznih drzava sa slicnim situacijama, kako su oni resili to...to se ne radi na precac, to je proces koji traje, ali pre ili kasnije cemo morati to da uradimo...bolje pre nego kasnije... Srbiji treba jedna velika ustavna reforma. I da konačno počne da živi. Nalazimo se u neizgrađenoj državi još od početka raspada SFRJ. Daj više da neko sredi stanje, pa ćemo lakše ići napred. A NVO tipovi... Najbolji su dok su takvi. Opasni dok su dopadljivi i umereni. Kako su prešli sve granice i postali potpuno odvojeni od glavnine društva, postaju više korisni nego opasni.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: mrnjav i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|