|
|
Stranica: 12/28.
|
[ 687 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Tulkas
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 24 ruj 2009, 12:48 |
|
|
Galatasarajevo. Dobar, dobar... Nego vidi ti nama Irmice Spears sto se uskofrcila. Dajem uho, ako nije plavusa, prirodna..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 24 ruj 2009, 12:56 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Tulkas je napisao/la: Galatasarajevo. Dobar, dobar... Nego vidi ti nama Irmice Spears sto se uskofrcila. Dajem uho, ako nije plavusa, prirodna.. Uho na panj Tulkas, slabo vidjeh prirodnih plavuša u Mostaru, pogotovo na onoj strani, sve neke garave
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 24 ruj 2009, 13:01 |
|
|
Novostvorena nacionalna mitologija Bosnjaka konstantno istice period kada je Tvrtko vladao i nekim dijelovima Dalmacije (ova karta Tvrtkove Bosne http://img34.picoodle.com/img/img34/3/1 ... 15904d.jpg je muslimanima najmilija, moze se vidjeti po uredima, po skolskim ucionicama, po knjizarama u izlozima i slicno, a nista to nije slucajno) Vec smo vise puta elaborirali kako muslimani selektivno tumace povijest, recimo ne mora Bosna obuhvatiti Budimpestu da bi Muslimani Madjar postao Bosnjak, ali je obavezno Josip iz Travnika Bosnjak jer zivi u Bosni.....oni konstantno na taj nacin skacu sa teze na tezu, sami sebi u usta, i u stomak, uskacu, iskacu, mijenjaju teze, prtljaju, izmisljaju, u tome su zaista debelo nadmasili srpske mitologe... iako bosnje pokusavaju kopirati srpske ucitelje mitomanije, pa kako su srpski mitomani nesuglasice sa samim sobom (kad se speteljaju u sukobu svojih zelja i mogucnosti, svojih teorija i cinjenica/istine) razrijesili gordijevski "Srbi svi i svuda, a sad mozemo o katolicima i muhamedancima", sad bosnje pokusavaju sve strpati u jednu bosnjacku ili bosansku naciju, "pa cemo nastaviti o katolicima i pravoslavcima". Elem, sama ta Irmina teza o Bosnjacima iz Makarske i Omisa najjasnije pokazuje svu suludost bosnjacko/muslimanskih teza o povijesti, samo treba pozornije pogledati na cinjenice... a meni se zapravo vise neda o njima pisati, jer su svakom iole pametnijem covjeku jednostavno smijesni... jedino sto u cijeloj prici ne mogu shvatiti da neko moze biti toliko glup... pa ni sam u sebi, sam sebi, postaviti pitanje ili staviti prst na celo i reci "jebote, pa ovo nema nikakve logike". Pazi kad je njima ugledni akademik covjek koji je prije godinu dana prdio kako vuce porijeklo od katolickog hrvatskog svecenika Filipovica, te kako je on porijeklom Hrvat i on se toga ne srami... a danas prdi kako Hrvata u Bosni nikada nije bilo... zamislite covjeka koji sam za sebe prakticno kaze "ja ne postojim jer mojih predaka ovdje nikada nije bilo"... mozete to zamisliti? ja se trudim, ali ne mogu.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 24 ruj 2009, 13:02 |
|
|
Uhh, dobro da ne ponudih nista drugo na panj Kontam, onakve gluposti valjaju samo blondine , ali izgleda da to u istocnom Mostaru ne vrijedi.. Tamo sve isto
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 24 ruj 2009, 13:05 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Ali, ne oni kažu najduža opsada. To nije bila klasična opsadas. Sad ti usporedi opsadu lenjingrada gdje su ljudi bili prisiljeni na kanibalizam i opsadu Sarajeva pod lupom svjetskih medija. Ne znam nikoga ko nije izgubio bar 30-40kg, ako nisi imao nikoga da ti šalje pakete i ako nisi bio "snalažljiv" mogao si komotno crknut od gladi. Da znaš samo koliko je ljudi sebi oduzelo život, mislim da je 94 bila krizna godina. pa ne negiram ja to..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 24 ruj 2009, 13:10 |
|
|
Crni bombarder je napisao/la: Novostvorena nacionalna mitologija Bosnjaka konstantno istice period kada je Tvrtko vladao i nekim dijelovima Dalmacije (ova karta Tvrtkove Bosne http://img34.picoodle.com/img/img34/3/1 ... 15904d.jpg je muslimanima najmilija, moze se vidjeti po uredima, po skolskim ucionicama, po knjizarama u izlozima i slicno, a nista to nije slucajno) Vec smo vise puta elaborirali kako muslimani selektivno tumace povijest, recimo ne mora Bosna obuhvatiti Budimpestu da bi Muslimani Madjar postao Bosnjak, ali je obavezno Josip iz Travnika Bosnjak jer zivi u Bosni.....oni konstantno na taj nacin skacu sa teze na tezu, sami sebi u usta, i u stomak, uskacu, iskacu, mijenjaju teze, prtljaju, izmisljaju, u tome su zaista debelo nadmasili srpske mitologe... iako bosnje pokusavaju kopirati srpske ucitelje mitomanije, pa kako su srpski mitomani nesuglasice sa samim sobom (kad se speteljaju u sukobu svojih zelja i mogucnosti, svojih teorija i cinjenica/istine) razrijesili gordijevski "Srbi svi i svuda, a sad mozemo o katolicima i muhamedancima", sad bosnje pokusavaju sve strpati u jednu bosnjacku ili bosansku naciju, "pa cemo nastaviti o katolicima i pravoslavcima". Elem, sama ta Irmina teza o Bosnjacima iz Makarske i Omisa najjasnije pokazuje svu suludost bosnjacko/muslimanskih teza o povijesti, samo treba pozornije pogledati na cinjenice... a meni se zapravo vise neda o njima pisati, jer su svakom iole pametnijem covjeku jednostavno smijesni... jedino sto u cijeloj prici ne mogu shvatiti da neko moze biti toliko glup... pa ni sam u sebi, sam sebi, postaviti pitanje ili staviti prst na celo i reci "jebote, pa ovo nema nikakve logike". Pazi kad je njima ugledni akademik covjek koji je prije godinu dana prdio kako vuce porijeklo od katolickog hrvatskog svecenika Filipovica, te kako je on porijeklom Hrvat i on se toga ne srami... a danas prdi kako Hrvata u Bosni nikada nije bilo... zamislite covjeka koji sam za sebe prakticno kaze "ja ne postojim jer mojih predaka ovdje nikada nije bilo"... mozete to zamisliti? ja se trudim, ali ne mogu. Irma i slicni uopce na razumiju da je prvo postojala drzava-kraljevina a potom je jednostavno prikaceno ime narodu koji je zivjeo na prostorima te kraljevine. Naravno bez ikakvog demokratskog glasovanja pocnu isto nazivati i one koji se zadese na teritorijima prosirenog Bosanskog kraljevstva, tako da dobijemo Bosnjanina bas u Omisu (naravno da on nije doista Bosnjanin vec Hrvat, ali tako ga se "pise")... to je ono osnovno sto pojedini tupoglavci nece da nabiju u svoje lude glave.. Mozemo jedan lagani primjer nabacit.. Sada Srbi sve one koji zive u RS nazovu Srbima bez da ih pitaju , jednostavno donesu odluku i to je to.........Mozda je malo preekstremno takvo sto uciniti u ovo vrijeme, ali u srednjem vijeku je to bilo vrlo jednostvano.
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 24 ruj 2009, 13:11 |
|
|
pjosip je napisao/la: Ako ne mislite da na Turska osvajanja nikad Dalmacija nije pripadala Bosni.
Ljude zavodi karta koju napravio onaj Vego negdje 1960 gdje je posjede Šubića prikazao kao dio Bosne jer je eto Šubić imao dobre odnose sa Kotromanićima. Kako god okreneš radi se o hrvatskom prostoru kojim su vladali Šubići, koji su kasnije preuzeli vlast i nad cijelom Bosnom, kada je hrvatski ban Pavao Šubić Bribirski bio gospodar Bosne i Humske zemlje.
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 24 ruj 2009, 13:58 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Ali, ne oni kažu najduža opsada. To nije bila klasična opsadas. Sad ti usporedi opsadu lenjingrada gdje su ljudi bili prisiljeni na kanibalizam i opsadu Sarajeva pod lupom svjetskih medija. Ne znam nikoga ko nije izgubio bar 30-40kg, ako nisi imao nikoga da ti šalje pakete i ako nisi bio "snalažljiv" mogao si komotno crknut od gladi. Da znaš samo koliko je ljudi sebi oduzelo život, mislim da je 94 bila krizna godina. Zbog cega su si oduzeli zivot ? Daj konkretne podatke a nemoj ko one budaletine spomanjati kako se "sve zna", sve "svima jasno" i "opŠTepoznato" ? EU govori da je za humanitarnu pomoć u Bosnu u vrijeme rata poslala oko 7 milijardi deutch maraka. To je više nego što BiH sada potrši na hranu.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 24 ruj 2009, 21:13 |
|
|
Poglavnikova džamija:
P.S. Ovaj slikopis je inače napravio jedan musliman.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 24 ruj 2009, 21:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76124 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Priznaj da si tu rečenicu dodao samo da bi upotrijebio riječ "slikopis".
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 24 ruj 2009, 21:45 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Priznaj da si tu rečenicu dodao samo da bi upotrijebio riječ "slikopis". Nadam se da ne zamjeraš...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Ponosna_Hrvatica
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 25 ruj 2009, 18:13 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2009, 15:15 Postovi: 103 Lokacija: Zagreb - moj rodni grad
|
Robbie MO je napisao/la: Priznaj da si tu rečenicu dodao samo da bi upotrijebio riječ "slikopis". I? Što ako je? To je barem hrvatski jezik.
_________________ Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti...
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 26 ruj 2009, 16:38 |
|
|
pjosip je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Ne znam nikoga ko nije izgubio bar 30-40kg, ako nisi imao nikoga da ti šalje pakete i ako nisi bio "snalažljiv" mogao si komotno crknut od gladi. Da znaš samo koliko je ljudi sebi oduzelo život, mislim da je 94 bila krizna godina.
Zbog cega su si oduzeli zivot ? Daj konkretne podatke a nemoj ko one budaletine spomanjati kako se "sve zna", sve "svima jasno" i "opŠTepoznato" ? EU govori da je za humanitarnu pomoć u Bosnu u vrijeme rata poslala oko 7 milijardi deutch maraka. To je više nego što BiH sada potrši na hranu. Očaj, glad, ljudi su jednostavno pukli. Ne bih te još htio napasti zbog ovog stava prije no što pojasniš koju tu tezu zastupaš? Da se nije gladovalo? Da ljudi nisu u prosjeku izgubili 30-40kg? To su već bezobrazne teze. Šta vi mislite, da je lako hranit grad sa 400.000 duša?
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
Vrh |
|
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 26 ruj 2009, 18:56 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Poglavnikova džamija:
P.S. Ovaj slikopis je inače napravio jedan musliman. A muzika je predobra, što nije ubacio pokerface od lady gage ?
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 26 ruj 2009, 19:53 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: pjosip je napisao/la: Zbog cega su si oduzeli zivot ? Daj konkretne podatke a nemoj ko one budaletine spomanjati kako se "sve zna", sve "svima jasno" i "opŠTepoznato" ? EU govori da je za humanitarnu pomoć u Bosnu u vrijeme rata poslala oko 7 milijardi deutch maraka. To je više nego što BiH sada potrši na hranu. Očaj, glad, ljudi su jednostavno pukli. Ne bih te još htio napasti zbog ovog stava prije no što pojasniš koju tu tezu zastupaš? Da se nije gladovalo? Da ljudi nisu u prosjeku izgubili 30-40kg? To su već bezobrazne teze. Šta vi mislite, da je lako hranit grad sa 400.000 duša? S obzirom da teze o samoubojstvima radi gladi zastupaju samo pojedinci po forumima i da takvo sto nije spomenuto niti potvrdjeno podacima ja zakljucujem da ako je tako necega bilo da je moglo biti najvise - sporadicno. Tvrdim nadalje da je Sarajevo logisticki "obranjeno" zbog humanitarne pomoci izvana i da bi prica o "nevidjenoj" obrani, pardon oDbrani bila sasvim druga da nije bilo tih konzervi koje sad ismijavaju. U povijesti ratovanja su najcesci primjeri "uspjesnih" opsada upravo zbog nedostatka hrane a Sarajevo je svega toga bilo uglavnom oslobodjeno.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 27 ruj 2009, 12:59 |
|
|
pjosip je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Očaj, glad, ljudi su jednostavno pukli. Ne bih te još htio napasti zbog ovog stava prije no što pojasniš koju tu tezu zastupaš? Da se nije gladovalo? Da ljudi nisu u prosjeku izgubili 30-40kg? To su već bezobrazne teze. Šta vi mislite, da je lako hranit grad sa 400.000 duša? S obzirom da teze o samoubojstvima radi gladi zastupaju samo pojedinci po forumima i da takvo sto nije spomenuto niti potvrdjeno podacima ja zakljucujem da ako je tako necega bilo da je moglo biti najvise - sporadicno. Tvrdim nadalje da je Sarajevo logisticki "obranjeno" zbog humanitarne pomoci izvana i da bi prica o "nevidjenoj" obrani, pardon oDbrani bila sasvim druga da nije bilo tih konzervi koje sad ismijavaju. U povijesti ratovanja su najcesci primjeri "uspjesnih" opsada upravo zbog nedostatka hrane a Sarajevo je svega toga bilo uglavnom oslobodjeno. Rekao sam da je glad bila samo jedan od uzročnika. Opet mi nije jasno koju to tezu zastupaš, previše nešto okolišaš... Dakle ti tvrdiš da građani Sarajeva nisu gladovali?
|
|
Vrh |
|
|
Ponosna_Hrvatica
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 03 lis 2009, 17:24 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2009, 15:15 Postovi: 103 Lokacija: Zagreb - moj rodni grad
|
Temeljni kamen za gradnju Islamskog centra u Riijeci, položio je ministar za vjerska pitanja Katara, Aimad Abdulla S. G. Al-Marri.
Među 350 uzvanika bili su predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Ševko Omerbašić i reisu-l-ulema Rijaseta islamske zajednice BiH Mustafa Cerić.
Islamski centar u Rijeci, u kojem će uz džamiju biti tri stana, višenamjenska dvorana, uredi, učionice, vrtić, restoran i čitaonica, trebao bi biti izgrađen do kraja 2011.
Gradit će se po idejnom projektu akademskog kipara Dušana Džamonje, a moći će primiti 3000 vjernika. Njegova će gradnja, procjenjuje se, stajati između osam i deset milijuna eura. Dinamika gradnje ovisit će o prikupljenim donacijama.
Mesić je na prigodnoj svečanosti pred brojnim vjernicima iz Rijeke, drugih dijelova Hrvatske i nekoliko drugih europskih država istaknuo da je Hrvatska zemlja vjerskih prava i sloboda u kojoj se gleda s poštovanjem na sve vjernike muslimanske vjeroispovijesti, javlja Hina.
Islamska zajednica uzoran je primjer uklopljenosti u višekonfesionalno društvo, rekao je Mesić. Istaknuo je značaj pripadnika Islamske zajednice u izgradnji odnosa Hrvatske i BiH te suradnji Hrvatske s islamskim zemljama.
Misija islama je daleko od radikalizma, nasilja i terorizma a podrazumijeva izgradnju bratstva među ljudima i slobodu izbora vjere, rekao je. Islam nastoji poboljšati život svakog čovjeka, a odnos među ljudima temelji na pravednosti i ljubavi, kazao je katarski ministar Aimad Abdulla S. G. Al-Marr. Katar je za početak gradnje centra izdvojio 200.000 američkih dolara.
Muftija Ševko Omerbašić je kazao da je Islamska zajednica Hrvatske do sad u kupnju zemljišta i projektnu dokumentaciju uložila milijun eura te da će biti uz riječke muslimane sve do kraja gradnje centra i džamije.
Reisu-l-ulema Mustafa Cerić je istaknuo kako će taj temeljni kamen biti sjeme iz kojeg će niknuti klasje koje će biti duhovna hrana za tisuće duša spremnih da veličaju ljubav i pravdu. Istaknuo je važnost zajedništva muslimana, kršćana, židova i svih ljudi dobre volje zbog, kako je rekao, zajedničkog cilja razvoja pravde, mira, brige za čovjeka i otvorenosti za dijalog.
_________________ Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti...
|
|
Vrh |
|
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 03 lis 2009, 19:03 |
|
|
Kad je ono zagrebačka džamija gorila?
|
|
Vrh |
|
|
KameniSpavač
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 01 stu 2009, 23:41 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: goLLe je napisao/la: Amire sine, ružno je predstavljati se kao netko drugi, mislim znam da se stidiš toga šta si (imaš i razloga) al bezze ti je to Tu se gadno varaš, ako misliš da sam musliman. Ne samo da sam Hrvat katolik, već čak ne imam niti predaka iz Bosne i Hercegovine. Također, idem i svake nedjelje na misu, ter se i izpovjedam redovno. Baš zato što idem redovno na misu, naučio sam da je grieh mrziti druge, pogotovo one koji tebe ne mrze. Inače, od svih Hrvata upravo najviše cienim Hercegovce, ali u vezi s muslimanima se nikad ne ću složiti, jerbo preveć dobroga o njima znam, ter ih mnoge poznam. Ako si imalo Hrvat, pročitaj malko Antu Starčevića, Stjepana Radića, Antu Pavelića, Blaža Kraljevića čak i Franju Tuđmana, pak ćeš vidjeti da je mržnja na muslimane čisto protuhrvatstvo. Tako je Dane ! Slava Ocu i Sinu i Duhu svetome ! Slava hrvatskim velikanima koje si nabrojao kao primjer hrvatske čestitosti i domoljublja. Slava svima domoljubima... bez obzira na ime i vjeru u Boga jedinoga ! Rame Uz Rame !
|
|
Vrh |
|
|
goLLe
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 02 stu 2009, 11:47 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 15:21 Postovi: 552 Lokacija: na rijeci
|
KameniSpavač je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Tu se gadno varaš, ako misliš da sam musliman. Ne samo da sam Hrvat katolik, već čak ne imam niti predaka iz Bosne i Hercegovine. Također, idem i svake nedjelje na misu, ter se i izpovjedam redovno. Baš zato što idem redovno na misu, naučio sam da je grieh mrziti druge, pogotovo one koji tebe ne mrze. Inače, od svih Hrvata upravo najviše cienim Hercegovce, ali u vezi s muslimanima se nikad ne ću složiti, jerbo preveć dobroga o njima znam, ter ih mnoge poznam.
Ako si imalo Hrvat, pročitaj malko Antu Starčevića, Stjepana Radića, Antu Pavelića, Blaža Kraljevića čak i Franju Tuđmana, pak ćeš vidjeti da je mržnja na muslimane čisto protuhrvatstvo.
Sve njih izrazito poštujem i volim (osim Tuđmana) , al molim te jeli Ante Starčević, Stjepan Radć, Ante Pavelić bio 1993 na Bulevaru, šantićevoj u Mostaru, jeli itko od njih bio u Vitezu, Novom Travniku, Zenici, Žepču 1993 ??? Jeli itko od njih bio u selu Grabovica kad su ta braća kako ih ti nazivaš poklali nevine strace i civile, u Doljanima kod Jablanice isto civile i ranjenike i hrvatske vitezove ??? Jesu oni bili u Vrapčićima kad su ista ta braća preko noći okrenuli puške i pobili do jučerašnje suborce ??? Davno su živjeli ovi velikani, a vremena se mjenjaju. I još nešto, reče da ih dobro poznaješ, eee vidiš druže tu se gadno varaš. Nitko se ne prilagođava situaciji kao što to rade ******, kad su u manjini ili s nekim gdje se treba prikazati u najboljem svjetlu nema boljih majstora prikrivanja, teče im med i mlijeko iz usta, na ranu bi ih prišio što se kaže, a čim se okreneš nož u leđa. Pazi se ti moj Dane ******, podmukla je to vrste vjeruj mi. Znam. Pozdrav.
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
Vrh |
|
|
KameniSpavač
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 02 stu 2009, 19:40 |
|
|
neo je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la:
A kao Hrvati nisu krenuli na Bosnjake, daj molim te, izravnaj to malo. I imas ti bilo kakvu drugu temu od klanja, protjerivanja, vjere, desnice, postao si kao onaj krimofasist Ceric. Toga je bilo na svakoj strani i znamo dobro ko je najvise nastradao, ja nisam kriv sto su se HRvati u ratu okrenuli ZAgrebu, eto sta im je donio, nista. Ubijstvo Blaza Kraljevica -covjeka kojeg Bosnjaci cijene vise od Alije, bas zato sto je Hrvat Allah mu rahmetelj, najbolji covjek.
Gdje su to Hrvati krenuli na vas ? Sto se tice đamija ,nisam protiv njih ako je u njima Hrvatski grb. i ako se uklopi u danasnji izgled Rijeke. Islamski centri po Europi su centri za izucavanje mrznje prema nemuslimanima i sluze za regrutaciju mladih muslimana za sveti rat ,jedino ako im je hodza radikalni musliman. ............................................................................................................................................ Ne kaže se "đamija", nego - džamija ! "Sofra"... restoran u kojemu se, pored ostaloga, toči i alkohol - nema nikakve veze sa zagrebačkom džamijom, niti sa Islamskim Centrom ! Uz to, udaljena je od džamije - nekoliko stotina metara ! U bogomoljama se drže samo vjerska obilježja ! Niti u jednoj od bogomolja, bilo koje vjeroispovijesti - nikada se nisu držala obilježja: niti marksistička, niti lenjinistička, niti Napoleonova, niti Adolfova, niti Titova... !! Nismo mi valjda - gori od ostalih ! (??!) Djeco, djeco...! Vi ne govorite o džamiji i vjeri u boga jedinoga. Vi govorite o sebi ... i vašim odgojiteljima ! Nemojte govoriti u naše ime. Nemojte govoriti u ime časnih Hrvata ! Kriste, prosvijetli ih ! Molimo te...!!
|
|
Vrh |
|
|
KameniSpavač
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 02 stu 2009, 19:54 |
|
|
goLLe je napisao/la: KameniSpavač je napisao/la: Sve njih izrazito poštujem i volim (osim Tuđmana) , al molim te jeli Ante Starčević, Stjepan Radć, Ante Pavelić bio 1993 na Bulevaru, šantićevoj u Mostaru, jeli itko od njih bio u Vitezu, Novom Travniku, Zenici, Žepču 1993 ??? Jeli itko od njih bio u selu Grabovica kad su ta braća kako ih ti nazivaš poklali nevine strace i civile, u Doljanima kod Jablanice isto civile i ranjenike i hrvatske vitezove ??? Jesu oni bili u Vrapčićima kad su ista ta braća preko noći okrenuli puške i pobili do jučerašnje suborce ??? Davno su živjeli ovi velikani, a vremena se mjenjaju. I još nešto, reče da ih dobro poznaješ, eee vidiš druže tu se gadno varaš. Nitko se ne prilagođava situaciji kao što to rade ******, kad su u manjini ili s nekim gdje se treba prikazati u najboljem svjetlu nema boljih majstora prikrivanja, teče im med i mlijeko iz usta, na ranu bi ih prišio što se kaže, a čim se okreneš nož u leđa. Pazi se ti moj Dane ******, podmukla je to vrste vjeruj mi. Znam. Pozdrav. ..................................................................................................................................... Ovdje su se tekstovi postova potpuno izmješali ! Kao i imena autora posta/teksta ! Ludnica !! ( Moj tekst je samo ovaj iznad. I ništa više ! KameniSpavač )
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 10:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59750 Lokacija: DAZP HQ
|
Citat: U Rijeci se otvara 'najljepša džamija u Europi'
U Rijeci se točno u podne svečano otvara Islamski centar, čija je gradnja trajala više od 3 i pol godine i u koji je uloženo oko 76 milijuna kuna. Izgrađen je prema idejnom projektu Dušana Džamonje, a zbog svoje iznimne arhitektonske, građevinske i kulturne vrijednosti riječki Islamski centar već je prozvan najljepšom džamijom u Europi.
U njemu će se okupljati muslimanski vjernici iz Rijeke, ali i šire regije. Svečanosti otvaranja nazočit će predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, koji će se obratiti nazočnima.
Očekuje da će na otvorenju biti više od 20 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta, među kojima najviši vjerski velikodostojnici predvođeni reis-ul-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem, predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftijom Azizom ef. Hasanovićem i kardinalom Josipom Bozanićem. Posebni gosti bit će i ministar vakufa (zaklade) Države Katar dr. Gajs b. Mubarek el-Kuwari, u ime Države Katar i najvećeg donatora Hameda bin Khalifa et-Thanija, katarskog emira.
Glavni riječki imam Hajrudin Mujkanović izjavio je da će Islamski centar biti mjesto molitve i okupljanja oko 10.000 građana Primorsko-goranske županije islamske vjere te da će ta građevina-spomenik arhitekture biti otvorena svima.
Temeljni kamen Islamskog centra položen je 3. listopada 2009., a gradnja je počela u ožujku 2010. godine. Centar je izgrađen na sjeverozapadu Rijeke, neposredno uz riječku obilaznicu. Autor idejnog projekta je pokojni kipar Dušan Džamonja, a ideju su u stvarnost pretočili arhitekti Darko Vlahović i Branko Vučinović.
Ukupna površina građevine je oko 5300 četvornih metara, a cjelokupna investicija vrijedna 76 milijuna kuna.
HRT hoće li se tko od vas odazvati ovom svečanom trenutku otvaranja islamskog centra u Rijeci, financiranog katarskim novcem (hvala Mesiću)? teško da mogu zamisliti bolji grad za ovakav centar od Rijeke. u slijedećim godinama svjedočit ćemo kako urbana Rijeka odbacuje urbanu ljevicu i postaje desni, neurbani stronghold poput Gospića.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 10:40 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
Džamonjin sin kaže da su ga pokrali, nisu mu isplatili ono što mu kao nasljedniku prava pripada. Nisu ga ni pozvali na otvorenje...
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 10:45 |
|
|
Koliko će se gostiju konveritirati prvi dan, hinterland mi djeluje kao izgubljen u vremenu i prostoru, eto prilike za spoznati pravi put.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|